Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: «Καταδικάστηκε η πολιτική Παπανδρέου»
  • [02] Οι νικητές του πρώτου γύρου και τα ντέρμπι
  • [03] Δικαίωση του Έλληνα Πρωθυπουργού «βλέπουν» τα διεθνή ΜΜΕ
  • [04] Kαθηλωμένα στο έδαφος παραμένουν τα Α380 της Qantas
  • [05] Γερμανία: Απομακρύνθηκαν οι διαδηλωτές που εμπόδιζαν τη μεταφορά πυρηνικών
  • [06] Ικανοποίηση στην αντιπολίτευση για το αποτέλεσμα
  • [07] Ισότιμοι εταίροι στις στρατηγικές σχέσεις Ινδία - ΗΠΑ
  • [08] Στο Λονδίνο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου
  • [09] Bομβιστική επίθεση στηv Κερμπάλα
  • [10] Οι εκλογές στα Χανιά
  • [11] Η εκλογική αναμέτρηση στο Νομό Λασιθίου
  • [12] Η αποχή στη Γαύδο
  • [13] Θανάσιμος τραυματισμός
  • [14] Συλλήψεις για σωματεμπορία
  • [15] Εκλεψε 50 μπόϊλερ
  • [16] Πρωτιά Αγοραστού για την Περιφέρεια Θεσσαλίας
  • [17] Σαφές προβάδισμα Τζανακούλη ενόψει του β΄ γύρου στο Δήμο Λαρισαίων
  • [18] Ομαλά οι εκλογές
  • [19] Επαναληπτικές εκλογές σε όλους τους Δήμους του νομού
  • [20] Στο νοσοκομείο 53χρονος από ξυλοδαρμό
  • [21] Σύλληψη στο λιμάνι για ναρκωτικά
  • [22] Οι σταυροί στους Δημοτικούς Συμβούλους Ηρακλείου
  • [23] Μεγάλη η αποχή, χωρίς μέλη εφορευτικών επιτροπών πολλά τμήματα
  • [24] Επαναληπτικές εκλογές στους Δήμους Ναυπλίου και Αργους Μυκηνών
  • [25] Πρώτος οριακά ο Παπατόλιας στη Μαγνησία
  • [26] «Ντέρμπι» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • [27] Στο Νομό Ρεθύμνου
  • [28] Οι εκλογές στον υπόλοιπο νομό
  • [29] Ιστορική νίκη Μαρινάκη στο Ρέθυμνο
  • [30] Δολοφονία 55χρονου
  • [31] Υπόθεση βιασμού 27χρονης Νορβηγίδας
  • [32] Μόνον τρεις ψήφισαν για την Περιφέρεια στη Γαύδο!

    [01] Α. Σαμαράς: «Καταδικάστηκε η πολιτική Παπανδρέου»

    Δευτερα, 08 11 2010 00:06

    Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, τη νύχτα των εκλογών, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα για το κόμμα του, ενώ, ταυτόχρονα, επισήμανε την αποδοκιμασία του ελληνικού λαού, όπως είπε, προς το κυβερνών κόμμα.

    «Ο Ελληνικός λαός απόψε μίλησε. Ευχαριστώ από καρδιάς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

    Σήμερα απάντησαν στην Κυβέρνηση όλοι εκείνοι που υπέστησαν προσβολές, εκβιασμούς και ανοικτή παραπλάνηση, από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όλοι εκείνοι που ζουν στο φάσμα της ανεργίας και των λουκέτων. Όσοι ψήφισαν, στην πλειοψηφία τους, καταδίκασαν την πολιτική του κ. Παπανδρέου. Κι όσοι απείχαν, απέρριψαν τον εκλογικό εκβιασμό του. Ο Ελληνικός λαός αποδοκίμασε την Πολιτική του Μνημονίου, ενώ τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ, που πέρσι τον ξεγέλασε και που φέτος επιχείρησε να τον εκβιάσει. Και όσοι στήριξαν το Μνημόνιο πήραν σήμερα το μήνυμα του Ελληνικού λαού. Το εκβιαστικό δίλημμα του Πρωθυπουργού δεν κατάφερε να δώσει στο ΠΑΣΟΚ τη «λευκή επιταγή» που επιζητούσε...»

    Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε την «αναγέννηση» του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα και είπε πως το κόμμα του ακούει το μήνυμα των ψηφοφόρων, ενώ θεωρεί πως το αίτημα του ελληνικού λαού είναι, πλέον, αλλαγή πολιτικής.

    «Η αναγεννημένη Νέα Δημοκρατία προηγείται πλέον, στις περισσότερες των Περιφερειών και στους περισσότερους Δήμους. Πλειοψηφεί ακόμα και στους περισσότερους Νομούς, όταν πριν από ένα χρόνο προηγήθηκε μόνο σε έξη... Το μήνυμα αυτό, με τη στήριξη του Ελληνικού λαού, θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής. Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε ακόμα σχεδόν να εκμηδενίσει τη διαφορά της με το ΠΑΣΟΚ, μόλις ένα χρόνο μετά τη μεγάλη ήττα στις εκλογές του 2009. Ποτέ κόμμα αντιπολίτευσης, μετά από τέτοια ήττα, δεν έχει καταφέρει τέτοιας κλίμακας ολική επαναφορά μέσα σε ένα μόλις χρόνο. Τα σημερινά αποτελέσματα της Νέας Δημοκρατίας - και σε Περιφέρειες και σε Δήμους και σε πανελλαδικά ποσοστά - έμοιαζαν αδιανόητα για πολλούς μέχρι πριν δύο μήνες. Ακόμα και μέχρι πριν λίγες μέρες...

    Όμως, οι εκλογές έδωσαν μηνύματα σε όλους. Και σε μας ακόμα... Μόνο που εμείς έχουμε ανοικτά αυτιά για να τα ακούμε... Το αίτημα του λαού πλέον, είναι αλλαγή Πολιτικής. Για να βγούμε από την κρίση με Ανάπτυξη! Όχι με ασφυξία, όπως σήμερα. Η αναγεννημένη Νέα Δημοκρατία, μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, πέτυχε τους στόχους της. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα προσφέρουμε σήμερα αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική και Ελπίδα. Οι Έλληνες ξέρουν πια που να ακουμπήσουν. Σας ευχαριστώ!»

    Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 46106

    [02] Οι νικητές του πρώτου γύρου και τα ντέρμπι

    Δευτερα, 08 11 2010 08:07

    Οκτώ από τις 13 περιφέρειες κέρδισε πρώτη Κυριακή της εκλογικής αναμέτρησης, το ΠΑΣΟΚ έναντι των πέντε, που κέρδισε η Νέα Δημοκρατία. Το μεγάλο πολιτικό στοίχημα, που τέθηκε στις εκλογές αυτές φαίνεται ότι κερδήθηκε αλώβητο από την κυβέρνηση, καθώς στη δύσκολη για τον τόπο πολιτική συγκυρία κατάφερε να αποσπάσει τη λαϊκή συναίνεση στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας. Ειδικότετα, σαφή και ξεκάθαρη νίκη είχε το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια της Αττικής, όπου ο Γιάννης Σγουρός προηγείται με ποσοστό 24%, ο αντίπαλός του, Βασίλης Κικίλιας, βρίσκεται πίσω τουλάχιστον κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.

    Στην περιφέρεια της Κρήτης και εκείνη του Νοτίου Αιγαίου η νίκη του ΠΑΣΟΚ ήταν πασιφανής και ξεκάθαρη.

    Άλλωστε, στις δύο αυτές περιφέρειες εκλέγονται από την πρώτη κιόλας Κυριακή οι δύο περιφερειάρχες, ο Γιάννης Μαχαιρίδης νομάρχης Δωδεκανήσου μέχρι σήμερα είναι ο νέος αιρετός περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ ο Σταύρος Αρναουτάκης είναι ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης στην Περιφέρεια της Κρήτης. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και οι δύο είχαν το υψηλότερο ποσοστό, που άγγιζε το 49%.

    Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σαφής είναι η υπεροχή του Κλέαρχου Περγαντά, νομάρχη Βοιωτίας, που προηγείται με ποσοστό 39,61% έναντι του Αθ. χειμάρα, ο οποίος ακολουθεί με ποσοστό 35,66%.

    Στη Δυτική Ελλάδα ο Απόστολος Κατσιφάρας προηγείται με ποσοστό 37,5%.

    Σε ντέρμπι εξελίσσεται η αναμέτρηση στις περιφέρειες Πελοποννήσου, όπου ο Πέτρος Τατούλης υπερισχύει του Δημήτρη Δράκου, αλλά οριακά.

    Ξεκάθαρη είναι η νίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη στη περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 48,9%, όπως και η νίκη του Γιώργου Δακή στη Δυτική Μακεδονία, ο οποίος και απέσπασε ποσοστό 48,8 %.

    Στην Ηπειρο ο κ. Καχριμάνης δείχνει να κερδίζει το «γαλάζιο» στοίχημα με ποσοστό 45,20%, όπως και στη γειτονική περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Σπύρος Σπύρου, οποίος προηγείται του Ηλία Μπεριάτου με ποσοστό 29,16%.

    Στην Ανατολική Μακεδονία το ντέρμπι είναι μεταξύ του Γιώργου Παυλίδη της Νέας Δημοκρατίας και του Αριστείδη Γιαννακίδη από το ΠΑΣΟΚ. Στο Βόρειο Αιγαίο φαίνεται να επικρατεί ο Παύλος Βογιατζής νομάρχης Λέσβου με ποσοστό 38,39%.

    Στη Θεσσαλία, τέλος, ο Κώστας Αγοραστός δείχνει να κερδίζει τον πρώτο γύρο με ποσοστό 38,74%.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Περιφέρειες: Προβάδισμα και ντέρμπι

    Είδηση: 46108

    [03] Δικαίωση του Έλληνα Πρωθυπουργού «βλέπουν» τα διεθνή ΜΜΕ

    Δευτερα, 08 11 2010 09:15

    Στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν καλεί τελικά τον τόπο σε εθνικές εκλογές στέκονται τα πρώτα ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters λέει «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν προκηρύσσει πρόωρες εκλογές» γιατί εξασφάλισε επαρκή υποστήριξη για να προχωρήσει το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας. Το πρακτορείο αναφέρει φράση από την ομιλία του πρωθυπουργού, ότι θα συνεχίσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας. Προσθέτουν πάντως ότι κάποιες αναμετρήσεις είναι ιδιαίτερα αμφίρροπες και σχεδόν όλες θα κριθούν την β' Κυριακή.

    Το Associated Ρress από την πλευρά του σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχασε σημαντικό έδαφος προς όφελος της συντηρητικής αντιπολίτευσης, σε σύγκριση βέβαια με το σαρωτικό ποσοστό της στις εθνικές εκλογές ένα χρόνο πριν.

    Το Bloomberg έχει τίτλο «Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Παπανδρέου προηγείται στις κρίσιμες εκλογές στην Ελλάδα». Εκτιμά ότι το κυβερνόν κόμμα μπορεί να κερδίσει οκτώ από τις συνολικά 13 περιφέρειες. Αναφέρει πάντως ότι η αποχή από τις εκλογές ήταν μεγάλη, με τη συμμετοχή να αγγίζει μόλις το 60%.

    Στην ηλεκτρονική έκδοση του BBC, σχετικό άρθρο με τίτλο: «Η κυβέρνηση των Ελλήνων Σοσιαλιστών μπροστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές - κλειδί» δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο «ντέρμπι» που διαδραματίζεται σε τρεις περιφέρειες, ενώ επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει τον Γιώργο Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για «εκλογές - δημοψήφισμα», με φόντο την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η Κυβέρνησή του.

    Με τίτλο «Η ελληνική Κυβέρνηση παγιώθηκε», η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» κάνει εκτενή αναφορά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα του α' γύρου, υπογραμμίζοντας πάντως ταυτόχρονα το μεγάλο ποσοστό αποχής των Ελλήνων πολιτών.

    Ιδιαίτερη αναφορά στο αποτέλεσμα της αυτοδιοικητικής κάλπης κάνει και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Άρθρο με τίτλο «Ο Παπανδρέου αποκλείει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες» επισημαίνει ότι η αναμέτρηση έγινε εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου για την Ελλάδα - υπενθυμίζοντας την κρίση με το χρέος και την πορεία που μας οδήγησε στο Μνημόνιο.

    Για «Νίκη των Σοσιαλιστών στην Αθήνα» κάνει λόγο η «El Mundo», υπογραμμίζοντας ωστόσο και ισπανική εφημερίδα ότι η εκλογική διαδικασία στιγματίστηκε από ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό αποχής.

    Στην εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ «άντεξε» στην δοκιμασία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, παρά τις όποιες απώλειες, συγκλίνουν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης: Η Sydney Morning Herald έχει τίτλο «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναιρεί την απειλή για πρόωρες εκλογές», αλλά όλα τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ισχυρές επιδόσεις του κυβερνώντος κόμματος - αν ληφθούν υπόψη τα σκληρά μέτρα λόγω του μνημονίου.

    Δεν παραλείπουν το μεγάλο ποσοστό αποχής, ενώ τονίζουν αφενός ότι ήταν η πρώτη δοκιμασία για την Κυβέρνηση μετά την επιβολή του προγράμματος λιτότητας και αφετέρου ότι εφαρμόστηκε πρώτη φορά ο Καλλικράτης. Τέλος, γίνεται αναφορά στο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας εκ μέρους της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και στο πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται.

    Τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου πριν τη χθεσινή κάλπη επίσης αναφέρονταν στην προειδοποίηση Παπανδρέου για προσφυγή σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές -τη λέξη απειλή επέλεγαν τα περισσότερα μέσα- στην περίπτωση που το κυβερνών κόμμα δεν θα έβλεπε τους υποψηφίους του να εκλέγονται.

    Χαρακτηριστικά μάλιστα, ρεπορτάζ του Associated Ρress προσθέτει ότι η παρέμβαση Παπανδρέου έφερε πονοκέφαλο τις αγορές ομολόγων, καθώς δυσπιστούν για την ικανότητα της Ελλάδας να αντεπεξέλθει στα τεράστια χρέη που οδήγησαν στην παρούσα οικονομική κρίση και στους τριγμούς στο ευρώ - ενώ διογκώθηκε και πάλι το κόστος δανεισμού της χώρας.

    Ο γερμανικός τύπος διαπιστώνει ότι το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών συνιστά «πλήγμα για τον Παπανδρέου», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το κυβερνών κόμμα διατήρησε την πρώτη θέση.

    Η εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» δημοσιεύει τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων dpa και εκτιμά ότι οι εκλογές έστειλαν «προειδοποίηση» στον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, καθώς η αναμέτρηση είχε χαρακτήρα βαρόμετρου για τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος στο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης. Είδηση: 46131

    [04] Kαθηλωμένα στο έδαφος παραμένουν τα Α380 της Qantas

    Δευτερα, 08 11 2010 08:19

    Στο έδαφος αναμένεται να κρατήσει η αεροπορική εταιρία Qantas, τον στόλο της των Airbus A380, για τουλάχιστον άλλες 72 ώρες, όσο συνεχίζονται οι έρευνες για την βλάβη που παρουσίασε ένα από τα αεροσκάφη αυτά στον κινητήρα του στη διάρκεια της πτήσης. «Η Qantas δεν θα επιτρέψει στο στόλο των A380 να επιστρέψουν στην υπηρεσία μέχρι να είναι σίγουρη ότι όλα τα θέματα έχουν εντοπιστεί και επιλυθεί. Σε αυτό το στάδιο δεν αναμένεται να πετάξουν τα A380 για τουλάχιστον άλλες 72 ώρες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας.

    Η Qantas καθήλωσε στο έδαφος και τα έξι A380 του στόλου της την περασμένη Πέμπτη όταν ένας από το κινητήρες κατασκευής Rolls-Royce σταμάτησε να λειτουργεί εν ώρα πτήσης.

    Το αεροσκάφος να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στη Σιγκαπούρη με 459 επιβαίνοντες.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 46109

    [05] Γερμανία: Απομακρύνθηκαν οι διαδηλωτές που εμπόδιζαν τη μεταφορά πυρηνικών

    Δευτερα, 08 11 2010 09:55

    Ολοκληρώθηκε από την γερμανική αστυνομία η επιχείρηση απομάκρυνσης των διαδηλωτών, που είχαν αποκλείσει σιδηροδρομική γραμμή με σκοπό να εμποδίσουν τη μεταφορά φορτίου πυρηνικών αποβλήτων στο χώρο αποθήκευσης στο Γκορλέμπεν της βόρειας Γερμανίας. Η επιχείρηση της αστυνομίας διήρκεσε όλη τη νύχτα. «Η επιχείρηση απομάκρυνσης ολοκληρώθηκε. Δεν υπάρχει κανένας στη σιδηροδρομική γραμμή», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Λούνενμπουργκ. Η αστυνομία εκτιμά ότι κατά την έναρξη της επιχείρησης περίπου 3000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο Χάρλινγκεν, περίπου 15 χλμ από το σταθμό του Ντάνενμπεργκ.

    Από εκεί το φορτίο του τραίνου που ξεκίνησε από τη Γαλλία την Παρασκευή θα μεταφερθεί με φορτηγά ως το Γκορλέμπεν, 20 χλμ μακριά.

    Συνολικά, 20.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί στη Γερμανία για την προστασία του φορτίου των αποβλήτων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Συγκρούσεις στη Γερμανία για το «ραδιενεργό» τρένο

    Είδηση: 46142

    [06] Ικανοποίηση στην αντιπολίτευση για το αποτέλεσμα

    Δευτερα, 08 11 2010 00:31

    Την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών εξέφρασαν το βράδυ της Κυριακής οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Την απόλυτη ικανοποίησή της για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο στον Περισσό. Η κα Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται σε μεγάλη ανοδική πορεία, με βάση τα ποσοστά που συγκεντρώνει σε όλη την Ελλάδα η «Λαική Συσπείρωση», επισημαίνοντας ότι πανελλαδικά , το ποσοστό του κόμματος προσεγγίζει το 12%.

    «Εμείς», είπε η κα Παπαρήγα, «δεν είπαμε προεκλογικά ότι η ψήφος είναι αυτοδιοικητή, αλλά πολιτική και αυτό μας ικανοποιεί και μας δικαιώνει».

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι το κόμμα της έδωσε πολιτικό χαρακτήρα στην εκλογική μάχη και κάλεσε τον ελληνικό λαό να καταψηφίσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα τους , μεταξύ των οποίων και το Μνημόνιο.

    Παράλληλα, πρόσθεσε, «καλέσαμε τον λαό σε συσπείρωση, πάλη και αντεπίθεση για ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών».

    «Ο κ. Παπανδρέου», είπε η κα Παπαρήγα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, «δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να καταλάβει τίποτα από το εκλογικό αποτέλεσμα, που καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα δεν ενίσχυσε τη ΝΔ, ώστε να επαίρεται ότι ο αντιμνημονικός της αγώνας δικαιώθηκε, που, ούτως ή άλλως, είναι κάλπικος όσον αφορά το Μνημόνιο».

    «Το θετικό μήνυμα για το ΚΚΕ», είπε η κα Παπαρήγα, «μεγαλώνει αποφασιστικά τις ευθύνες του κόμματος , προκειμένου να πετύχει το κυριώτερο: Να συμβάλλει, δηλαδή, στην λαϊκή ενότητα, στην οργάνωση της πάλης του λαού ώστε να αποφευφθούν τα χειρότερα, δηλαδή τα νέα μέτρα που έρχονται».

    Αναφερόμενη σε όσους επέλεξαν την αποχή, η κα Παπαρήγα είπε ότι «πρέπει να ξανασκεφθούν την επιλογή τους και να μετατρέψουν την οργή τους σε ενεργητική στάση μέσα στο κίνημα».

    Σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο, η κα Παπαρήγα επανέλαβε ότι «είναι ανάγκη να διευρυνθεί η δυναμική του πρώτου γύρου και να καταψηφιστούν τα δύο μεγάλα κόμματα, γιατί δεν πρόκειται να αλλάξουν». «Ο λαός», πρόσθεσε η κα Παπαρήγα, «πρέπει να κοιτάξει μπροστά και τα δύο μεγάλα κόμματα ας ρυθμίσουν μεταξύ τους τον συσχετισμό».

    Την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει πρώτη δύναμη αλλά καίρια τραυματισμένο, ενώ η Νέα Δημοκρατία δεν έπιασε «τα ποσοστά ήττας του 2009», έκανε σε δήλωσή του απόψε το βράδυ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    «Απ' ότι φαίνεται μεγάλο κομμάτι του εκλογικού Σώματος εγκλωβίστηκε στο εκφοβιστικό, φοβικό δίλημμα του κ. Πρωθυπουργού. Η απεικόνιση. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. παραμένει πρώτη δύναμη αλλά καίρια τραυματισμένο. Η Ν.Δ. δεν μπόρεσε να πιάσει τα ποσοστά ήττας του 2009. Ο ΛΑ.Ο.Σ. κρατάει τις δυνάμεις του και σε κάποιες Περιφέρειες τις αυξάνει. Η Αριστερά εισπράττει την αγανάκτηση των λαϊκών μαζών. Σε όποια ψηφοδέλτια είμαστε μαζί με τη Ν.Δ. υπάρχουν πρωτιές. Από την Αθήνα μέχρι, βεβαίως όλους τους Δήμους, ακόμα και την πρωτεύουσα εκλογική Περιφέρεια του κ. Σαμαρά, την Καλαμάτα. Είναι ένα μήνυμα το οποίο ίσως κάποιοι δεν το έχουν αποκωδικοποιήσει ακόμα. Χρειάζεται πάρα πολύ σοβαρότητα από αύριο. Πρέπει να βλέπουμε πέρα από το δεύτερο γύρο. Οι «πληγές» της χώρας είναι «ανοιχτές». Ο Πρωθυπουργός κάτι ψέλλισε για την ανάγκη «εθνικής συνεννόησης». Είναι μια ευκαιρία όλοι να δείξουμε περισσότερη σοβαρότητα και λιγότερη αντιπαλότητα».

    Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ερμήνευσε ως έναρξη ενός νέου κύκλου τον πρώτο γύρο των εκλογών:

    «Ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αποκαλύπτει τη μεγάλη κρίση του πολιτικού μας συστήματος. Αυτή η κρίση, για διαφορετικούς λόγους, μας αφορά όλους. Η πρωτοφανής αποχή από την κάλπη είναι ένα μήνυμα που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από όλους μας. Και εμείς το λαμβάνουμε. Δυστυχώς, όμως, απ' ότι φάνηκε από τη δήλωσή του πριν λίγο, δεν το έλαβε ο πρωθυπουργός, ο οποίος, με έπαρση, δήλωσε ότι θα συνεχίσει την πολιτική του μνημονίου της χρεοκοπίας, χωρίς το εκλογικό αποτέλεσμα να του δίνει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση. Το κυβερνών κόμμα είναι μειοψηφία στις κάλπες. Και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί με την ταχυδακτυλουργία ότι η αποχή είναι ανοχή στην κυβερνητική πολιτική. Επίσης, δεν μπορεί να κρυφτεί και η σημαντική ήττα συνολικά του δικομματισμού, που, όπως φαίνεται από το άθροισμα των ποσοστών των συνδυασμών που υποστηρίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., στις 13 περιφέρειες, για πρώτη φορά πέφτει κάτω από το 70%.

    Η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά, παρά την πολυδιάσπαση και τους εσωτερικούς ανταγωνισμούς, ιδιαίτερα στην Αττική, κατέγραψε θετικά την παρουσία της σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σε 15 περίπου δήμους σπάμε το δικομματικό κατεστημένο και περνάμε στον δεύτερο γύρο, ενώ η πανελλαδική καταγραφή των σχημάτων που υποστηρίξαμε στις 13 περιφέρειες είναι ανάλογη με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

    Για εμάς, ο πρώτος γύρος των εκλογών είναι η αρχή ενός καινούργιου κύκλου. Η συνάντηση της Αριστεράς με δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο, που είναι αντίθετες στο μνημόνιο, αποτελεί μια παρακαταθήκη για την αναγκαία ενότητα μπροστά στους αγώνες που έρχονται αλλά και στην επερχόμενη αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος. Στόχος μας είναι η οικοδόμηση μιας ευρείας συμμαχίας, που θα υπερασπίζεται τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών, που θα υπερασπίζεται το εισόδημα του κόσμου της εργασίας και την ανεξαρτησία της χώρας μας, καθώς στόχος μας είναι να αγωνιστούμε για την απαλλαγή της χώρας μας από τους καταναγκασμούς του μνημονίου, μέσα από ένα εναλλακτικό σχέδιο ανάπτυξης και αναδιανομής του πλούτου. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αναγεννήσουμε την ελπίδα, θα αναγεννήσουμε την ενότητα και την προοπτική αυτού του λαού».

    Ο Φώτης Κουβέλης, αρχηγός του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς, θεώρησε πως μεγάλος κερδισμένος αυτών των εκλογών ήταν η αποχή.

    «Ο μεγάλος νικητής των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν η αποχή. Μια αποχή που μαρτυρά την αποσύνθεση και την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος αυτού του τόπου. Και η ανασύνθεσή του πρέπει να γίνει με όρους κοινωνίας. Με τη συμμετοχή των πολιτών, με αταλάντευτη και σταθερή αναφορά στην επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας.

    Διεκδικούμε από την τοπική αυτοδιοίκηση και από τα όργανά της που θα προκύψουν, μια τοπική αυτοδιοίκηση παρούσα, αλληλέγγυα προς τους πολίτες, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, με δυσβάσταχτη την παρουσία του μνημονίου και του ΔΝΤ. Με τεράστια τα βάρη στις πλάτες της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών. Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει τον δικό της ρόλο, να βρεθεί αλληλέγγυα προς τους πολίτες.

    Η Δ.Α., ένα κόμμα με ζωή μόλις 4 μηνών, κατέγραψε με πάρα πολύ σημαντικό και δυναμικό τρόπο την παρουσία της στην αυτοδιοίκηση του πρώτου και του δευτέρου βαθμού, στους δήμους και στις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις της Δ.Α, που πίστεψαν στην πρόταση των δυνάμεων της Δ.Α. Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι η πολιτική μας θα είναι η πολιτική της σταθερής προσήλωσης στην επίλυση των προβλημάτων αυτού του τόπου, από θέση ευθύνης και υπευθυνότητας απέναντι στη χώρα, στην κοινωνία και στους πολίτες».

    Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 46107

    [07] Ισότιμοι εταίροι στις στρατηγικές σχέσεις Ινδία - ΗΠΑ

    Δευτερα, 08 11 2010 10:42

    Ισότιμοι εταίροι στις στρατηγικές σχέσεις είναι η Ινδία και οι ΗΠΑ, δήλωσε από το Νέο Δελχί ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμοχάν Σινγκ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. «Αποφασίσαμε να επιταχύνουμε την σύσφιξη των σχέσεών μας για να συνεργαστούμε ως ισότιμοι εταίροι στις στρατηγικές σχέσεις», τόνισε ο Ινδός Πρωθυπουργός. Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Μανμοχάν Σινγκ για την άρση από την πλευρά των ΗΠΑ ορισμένων περιορισμών στις εξαγωγές ευαίσθητης τεχνολογίας στην Ινδία και επισήμανε πως οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στον διαστημικό, αμυντικό και πυρηνικό τομέα.

    Ομπάμα: «Ινδία «παγκόσμια δύναμη» στο Νέο Δελχί»

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε την Ινδία ως καθιερωμένη «παγκόσμια δύναμη» στο Νέο Δελχί, όπου έγινε δεκτός με τιμές κατά την επίσημη επίσκεψή του στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της Ινδίας.

    «Η Ινδία δεν είναι απλώς μία αναδυόμενη δύναμη, αλλά είναι τώρα μία παγκόσμια δύναμη», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος αφού επιθεώρησε το τιμητικό άγημα κατά τη διάρκεια τελετής στο προεδρικό μέγαρο.

    Κατά την τρίτη ημέρα της επίσκεψής του στην Ινδία στο πλαίσιο της δεκαήμερης ασιατικής του περιοδείας, ο Ομπάμα θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μανμοχάν Σινγκ, θα απευθύνει ομιλία στο κοινοβούλιο και θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο.

    Οι συζητήσεις θα αφορούν την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, την προώθηση των εμπορικών συναλλαγών και την ενίσχυση της συνεργασίας στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομίας.

    Επαναλαμβάνοντας το σύνθημα ότι η συνεργασία ΗΠΑ-Ινδίας θα αποτελεί «μία σύμπραξη από τις σημαντικότερες του 21ου αιώνα», ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε λόγο για την από κοινού προώθηση «της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας, όχι μόνο για τις δύο χώρες μας, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο».

    Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, η ινδική ηγεσία περιμένει από τον πρόεδρο Ομπάμα να αποσαφηνίσει τη θέση του για τη βούληση της τρίτης οικονομίας στον κόσμο να καταλάβει μία μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Μέχρι στιγμής αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αποφύγει το θέμα, δηλώνοντας ότι η αναβάθμιση της θέσης της Ινδίας θα πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη μεταρρύθμιση του διεθνούς οργανισμού.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κόμματος του Κονγκρέσου Σόνια Γκάντι και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Σούσμα Σβαράζ.

    Πηγές: ΒΒC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: US-India ties 'to define century'

    Είδηση: 46155

    [08] Στο Λονδίνο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

    Δευτερα, 08 11 2010 09:02

    Στο Λονδίνο μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όπου θα δώσει διάλεξη στο London School of Economics. Νωρίτερα, το μεσημέρι, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα παραστεί στο γεύμα που θα παραθέσει η Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών Βρετανίας στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 46113

    [09] Bομβιστική επίθεση στηv Κερμπάλα

    Δευτερα, 08 11 2010 09:41

    Σάραντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε πολυσύχναστο δρόμο κοντά σε τζαμί στην ιερή πόλη των σιιτών Κερμπάλα στο κεντρικό Ιράκ, ανακοίνωσε ή αστυνομία. Το αυτοκίνητο εξερράγη πάνω στο δρόμο Μπαμπ-Τουεϊράζ, κοντά στο τέμενος του Ιμάμη Αμπάς, σε απόσταση 118 χλμ. νότια της Βαγδάτης, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας. «Ηταν επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Υπήρχαν ιρανοί προσκυνητές στην περιοχή. Αυτοί ήταν ο στόχος της επίθεσης», είπε ο Μοχάμεντ αλ Μουσάουϊ, ο επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου στην Κερμπάλα. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται στη διάρκεια όλου του χρόνου στην περιοχή αυτή που σημειώθηκε η επίθεση, προκειμένου να αποτρέπονται επιθέσεις κοντά στο τέμενος του Ιμάμη Αμπάς, έναν από τους ιερότερους τόπους του σιιτικού Ισλάμ και σημαντικό χώρο προσκυνήματος.

    Η πολιτική ένταση στο Ιράκ κλιμακώνεται από τη μη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ιρακινών ηγετών του Ιράκ για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, οκτώ μήνες μετά τις εκλογές.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 46125

    [10] Οι εκλογές στα Χανιά

    Δευτερα, 08 11 2010 11:26

    Σε όλους σχεδόν τους Δήμους του Νομού Χανίων, θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή επαναληπτικές εκλογέςβ¦.

    Στον Δήμο Αποκορώνου μεταξύ του κου Χαράλαμπου Κουκιανάκη και του Γρηγόριου Μαρκάκη.Στο Δήμο Χανίων την ερχόμενη Κυριακή θα αναμετρηθούν οι κοι Μανόλης Σκουλάκης και Γρηγόρης Αρχοντάκης. Στο Δήμο Καντάνου Σελίνου θα αναμετρηθούν οι Γεώργιος Δερμιτζάκης με τον Γεώργιο Ζουριδάκη. Στο Δήμο Κισάμου οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν μεταξύ των κυρίων Γεώργιο Μυλωνάκη και Ευρφοσύνη Σκουλάκη. Στο Δήμο Πλατανιά, η αναμέτρηση θα γίνει μεταξύ του κυρίου Ιωάννη Μαλανδράκη και Στέλιου Νικηφοράκη.Στο Δήμο Σφακίων εξελέγη ο κος Πολάκης με 60,97% και στο Δήμο Γαύδου ο κος Ευστράτιος Λαμπάκης που ήταν μοναδικός υποψήφιος.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 46184

    [11] Η εκλογική αναμέτρηση στο Νομό Λασιθίου

    Δευτερα, 08 11 2010 11:25

    Δεν θα προκύψουν επαναληπτικές εκλογές στο Νομό Λασιθίου την ερχόμενη Κυριακή καθώς και στους 4 Δήμους εξελέγησαν Δημοτικές αρχές στη χθεσινή αναμέτρηση.

    Δήμαρχοι εκλέγονται στον Αγιο Νικόλαο ο Δημήτρης Κουνενάκης με 50,83%, στην Ιεράπετρα ο κος Σήφης Αναστασάκης με 60,32%, στο Οροπέδιο Λασιθίου ο Γιώργος Μηλιαράς με 52,91% και στη Σητεία ο κος Θεόδωρος Πατεράκης με 55,87%.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 46183

    [12] Η αποχή στη Γαύδο

    Δευτερα, 08 11 2010 11:24

    Τόπαν και τόκαναν οι κάτοικοι στην Γαύδο, στέλνοντας «ηχηρό» μήνυμα ως αντίδραση στη μη ικανοποίηση του αιτήματός τους για ακτοπλοική σύνδεση της Γαύδου με την Κρήτηβ¦

    Οι εκλογείς του ακριτικού νησιού, προσήλθαν στις κάλπες , ψήφισαν όμως, μόνο για το δήμαρχο.Στις περιφερειακές εκλογές, η αποχή ήταν σχεδόν καθολική, καθώς από τους 162 εγγεγραμμένους εκλογείς της Γαύδου, μόλις τρεις ήταν εκείνοι που ψήφισαν. Δύο ψήφους πήρε το ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη, ενώ το τρίτο ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο. Ο Στρατής Λαμπάκης, ωστόσο πήρε και τις 89 ψήφους που έπεσαν στην κάλπη.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 46182

    [13] Θανάσιμος τραυματισμός

    Δευτερα, 08 11 2010 11:22

    Θανάσιμα τραυματίστηκε χθες στις 10.40 το βράδυ ένας υπερήλικας, όταν προσπαθώντας να μπει στο αυτοκίνητό του στην διασταύρωση Επισκοπής Ιεράπετρας παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητοβ¦

    Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με αγροτικό αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας καθώς καθυστερούσε η άφιξη ασθενοφόρου. Στο Νοσοκομείο απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του άτυχου άνδρα.

    Σύνταξη:Νέλλη κατσαμά

    Είδηση: 46181

    [14] Συλλήψεις για σωματεμπορία

    Δευτερα, 08 11 2010 11:21

    Για σωματεμπορία συνελήφθησαν στο Αρκαλοχώρι ένας 54χρονος ημεδαπός και ένας 23χρονος Ρουμάνος, που κατηγορούνται ότι εξανάγκαζαν 30χρονη από τη Ρουμανία να εκδίδεται , παρακρατώντας το διαβατήριό τηςβ¦.

    Ο 54χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί και καταδικαστική απόφαση, κατηγορείται επίσης για υπεξαγωγή εγγράφων αλλά και ψευδή ανωμοτί κατάθεση, καθώς κατά την εξέταση του από τους αστυνομικούς δήλωσε ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας. Η αστυνομία αναζητεί και ένα ρουμάνο ο οποίος ήταν αυτός που έφερε στην Κρήτη τη γυναίκα .

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 46180

    [15] Εκλεψε 50 μπόϊλερ

    Δευτερα, 08 11 2010 11:18

    Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 50 "μπόιλερ" ηλιακού θερμοσίφωνα αξίας περίπου 8.000 ευρώ, έκλεψε από κατάστημα στο Αρκαλοχώρι ένας 26χρονος , ο οποίος και συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτουβ¦.

    Μαζί του συνελήφθη για αποδοχή προϊόντων κλοπής και ένας 60χρονος ιδιοκτήτης εταιρίας στο Ηράκλειο, ο οποίος και είχε αγοράσει τα κλεμμένα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός έκλεψε 15 "μπόιλερ" το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο , ενώ τα υπόλοιπα τα είχε αφαιρέσει τους τελευταίους 6 μήνες

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 46178

    [16] Πρωτιά Αγοραστού για την Περιφέρεια Θεσσαλίας

    Δευτερα, 08 11 2010 11:17

    Ο Κώστας Αγοραστός ήρθε πρώτος στις χθεσινές εκλογές για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο κ. Αγοραστός συγκέντρωσε στο νομό Λάρισας ποσοστό 39,32% αφήνοντας δεύτερο τον Απόστολο Παπατόλια με ποσοστό 30,97%.

    Κατόπιν τούτου ο νέος περιφερειάρχης θα αναδειχθεί την ερχόμενη Κυριακή στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Σε δηλώσεις τους ο κ. Αγοραστός κάλεσε «όλους τους Θεσσαλούς στρατευθούν από κοινού στον αγώνα για τη Θεσσαλία της συνεργασίας, της ενότητας, της δράσης και του αποτελέσματος⦻ ενώ ο κ. Παπατόλιας τόνισε με νόημα πως «β¦ οι πολίτες έδωσαν με την ψήφο τους τα μηνύματα τους κυρίως στο πολιτικό πεδίο και πως τώρα είναι η ώρα να επιλέξουν ποιος θα διοικήσει τη νέα περιφέρεια Θεσσαλίας και να απαντηθεί και το γνήσιο αυτοδιοικητικό δίλημμα⦻

    Οσον αφορά τους υπόλοιπους συνδυασμούς η «Λαική Συσπείρωση» του Βαγγέλη Μπούτα συγκέντρωσε 14,36%, οι «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» του Στέλιου Ροντούλη 5,24%, ο συνδυασμός «Μένουμε Θεσσαλία. Οικολογικά» του Δημήτρη Κουρέτα 3,80%, «Η Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας του Κ. Πουλάκη 3,09%, «Το κοινόν των Θεσσαλών» του Θ. Ζαχαρόπουλου 1,57% και η «Αριστερή Παρέμβαση» του Φάνη Γεννηκομσίου 1,64%

    Στο μεταξύ ο Στέλιος Ροντούλης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Λάρισας και ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών απέφυγε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα, τόνισε ωστόσο με νόημα πως στο δεύτερο γύρο οι πολίτες αφού έστειλαν το πολιτικό μήνυμα θα πρέπει να ψηφίσουν αυτοδιοικητικά

    Είδηση: 46177

    [17] Σαφές προβάδισμα Τζανακούλη ενόψει του β΄ γύρου στο Δήμο Λαρισαίων

    Δευτερα, 08 11 2010 11:16

    Στον β΄ γύρο θα κριθεί η εκλογική μάχη για την ανάδειξη δημάρχου στο Δήμο Λαρισαίων, με τον νυν δήμαρχο κ. Κ. Τζανακούλη να έχει σαφές προβάδισμα, αφού προηγείται με 9 μονάδες διαφορές έναντι του αντιπάλου του κ. Γ. Σάπκα.

    Ειδικότερα, με καταμετρημένο το σύνολο των ψηφοδελτίων η παράταξη «Λάρισα Πόλη του Αύριο» του κ. Κ. Τζανακούλη, έλαβε ποσοστό 42,69%, η παράταξη «Λαρισαίων Πόλις» του κ. Γ. Σάπκα 33,63%, η «Λαϊκή Συσπείρωση» του κ. Γ. Λαμπρούλη 13,67%, η «Ενωτική Πρωτοβουλία» του κ. Απ. Καλογιάννη με 6,91% και η «Ταυτότητα Πόλης» του κ. Γ. Μπαρτζώκη 3,10%.

    Στις πρώτες τους δηλώσεις μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος οκ. Τζανακούλης δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για την ετυμηγορία των πολιτών και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τελική έκβαση της αναμέτρησης.

    Από την πλευρά του ο κ. Σάπκας, επεσήμανε ότι από το συνολικό αποτέλεσμα προκύπτει η θέληση του κόσμου για αλλαγή στο δήμο και έκανε άνοιγμα στις παρατάξεις που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου, σημειώνοντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι προνομιακός χώρος για συνεργασίες.

    Είδηση: 46175

    [18] Ομαλά οι εκλογές

    Δευτερα, 08 11 2010 11:15

    Ομαλά διεξήχθη χθες , η εκλογική διαδικασία στο Νομό Αχαϊας.

    Ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις, απουσίαζαν ορισμένα από τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, αλλά οι 480 δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι γραμματείς, βρίσκονταν κανονικά στις θέσεις τους.

    Παρά το γεγονός ότι οι κάλπες έκλειναν στις 7 το απόγευμα, σε αρκετά εκλογικά τμήματα του κέντρου της Πάτρας, εμφανίζονταν υψηλά ποσοστά αποχής από τους ψηφοφόρους, που ξεπερνούσαν το 30%, αλλά εμφανίστηκε και αυξημένη παρουσία εκλογέων , που επέλεξαν να ψηφίσουν την τελευταία στιγμή.

    Συνεργεία με υπαλλήλους του Πρωτοδικείου της Πάτρας, ξεκίνησαν αργά χθες τη νύχτα την επίσημη καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, ενώ σήμερα αναμένεται να προχωρήσει και η διαδικασία της καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης, τόσο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όσο και για τους Δήμους του νομού.

    Ομαλά διεξήχθη χθες , η εκλογική διαδικασία στο Νομό Αχαϊας.

    Ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις, απουσίαζαν ορισμένα από τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, αλλά οι 480 δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι γραμματείς, βρίσκονταν κανονικά στις θέσεις τους.

    Παρά το γεγονός ότι οι κάλπες έκλειναν στις 7 το απόγευμα, σε αρκετά εκλογικά τμήματα του κέντρου της Πάτρας, εμφανίζονταν υψηλά ποσοστά αποχής από τους ψηφοφόρους, που ξεπερνούσαν το 30%, αλλά εμφανίστηκε και αυξημένη παρουσία εκλογέων , που επέλεξαν να ψηφίσουν την τελευταία στιγμή.

    Συνεργεία με υπαλλήλους του Πρωτοδικείου της Πάτρας, ξεκίνησαν αργά χθες τη νύχτα την επίσημη καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, ενώ σήμερα αναμένεται να προχωρήσει και η διαδικασία της καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης, τόσο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όσο και για τους Δήμους του νομού.

    σύνταξη: Αγγελική Ανυφαντή

    Είδηση: 46179

    [19] Επαναληπτικές εκλογές σε όλους τους Δήμους του νομού

    Δευτερα, 08 11 2010 11:15

    Επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν σε όλους τους Δήμους του νομού. Ειδικότερα, στο Δήμο Αγιάς θα αναμετρηθούν ο κ. Αντωνης Γκουντάρας που έλαβε 46,9% και ο κ. Κυρ. Πατσάς που πήρε 28,1%.

    Στο Δήμο Ελασσόνας, στο β΄ γύρο πέρασαν ο κ. Γιώργος Πασχόπουλος με 46,21% και ο Χρήστος Καραγιάννης με 44,91%.

    Στο Δήμο Κιλελέρ θα αναμετρηθούν ο κ. Ρίζος Κομήτσας που πήρε 41,62% και ο κ. Θαν. Κοκκινούλης με 36,6%.

    Στο Δήμο Τεμπών, μάχη θα δώσουν ο κ. Κ. Κολλάτος που έλαβε 40,97% και ο κ. Γ. Σεληγκούνας που έλαβε 22,98%.

    Στο Δήμο Τυρνάβου, οι εκλογές εξελίχθηκαν σε θρίλερ αφού οι τρεις υποψήφιοι έλαβαν ποσοστό από 33%. Τελικώς στο δεύτερο γύρο περνάει ο κ. Μαλάκος με 33,69% και ο κ. Θαν. Νασίκας με 33,24%, ενώ τρίτος με διαφορά 26 ψηφοδελτίων έρχεται ο κ. Χρ. Κιτσίδης.

    Τέλος, στο Δήμο Φαρσάλων θα αναμετρηθούν ο κ. Βαγ. Μπαλατσός που πήρε 29,15% και ο κ. Αρ. Κραχάλιος με 25,63%.

    Είδηση: 46174

    [20] Στο νοσοκομείο 53χρονος από ξυλοδαρμό

    Δευτερα, 08 11 2010 11:40

    Με βαριές σωματικές κακώσεις νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων ένας 53χρονος, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από 30χρονο με τον οποίο λογομάχησε. Το περιστατικό έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στον Άγιο Ονούφριο Χανίων. Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σούδας συνελήφθη ο 30χρονος ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, αφού λογομάχησε με τον 53χρονο για προσωπικές διαφορές τον χτύπησε με κλομπ στο κεφάλι προκαλώντας του επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

    Ο παθών μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

    Σύνταξη: Θεοδωράκη Σοφία

    Είδηση: 46198

    [21] Σύλληψη στο λιμάνι για ναρκωτικά

    Δευτερα, 08 11 2010 11:39

    Μία 20χρονη αλβανίδα συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι της Σούδας καθώς, στις αποσκευές της βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών. Όπως δήλωσε ο λιμενάρχης Χανίων, Αντώνης Δασκαλάκης κατά τον κατάπλου του "Ελευθέριος Βενιζέλος", στη διάρκεια των καθιερωμένων ελέγχων που κάνουν στελέχη της Υπηρεσίας, εντοπίστηκαν στην κατοχή της 20χρονης, , 5 κιλά και 206 γραμμάρια ινδικής κάνναβης και 52,75 γραμμάρια κοκαΐνης.

    Η 20χρονη συνελήφθη και κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών.

    Σύνταξη: Θεοδωράκη Σοφία

    Είδηση: 46195

    [22] Οι σταυροί στους Δημοτικούς Συμβούλους Ηρακλείου

    Δευτερα, 08 11 2010 11:35

    Σε 260 από 274 εκλογικά τμήματα οι πέντε πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης Δημοτικοί Σύμβουλοι, είναι:

    Από τον συνδυασμό του Γιάννη Κουράκη: Ο Μανόλης Παγωμένος με 3.651 ψήφους, ο Γιώργος Παρασύρης με 2.618 ψήφους, ο Ανδρέας Κυπραίος με 2.204, η Ελένη Κόκορη με 2.144 και ο Βαγγέλης Σισαμάκης με 2.032 ψήφους. Από το συνδυασμό του κου Μανόλη Συντυχάκη οι πέντε πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης είναι η κα Καλλιόπη Συντυχάκη με 423 ψήφους, ο Μιχάλη Κασαπάκης με 390 ψήφους, ο Ανδρέας Αλατσατιανός με 329 , ο Γιώργος Σκεπάρνης με 284 ψήφους και ο Λευτέρης Γραμματικάκης με 271 ψήφους.Από το συνδυασμό του κου Τάσου Ηλιαδάκη πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης είναι ο κος Γιώργος Βουρεξάκης μ 544 ψήφους, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης με 528 ψήφους, ο Κωνσταντίνος Δολαψάκης με 457 ψήφους , η Κωνσταντία Ηλιαδάκη με 310 και ο Γιώργος Δαφέρμος με 267 ψήφους.Τέλος από το συνδυασμό του κου Κώστα Καμπιτάκη οι πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης είναι ο Δημήτρης Χαμψας με 265 ψήφους, η Ευσεβία Γιάνναρη με 258, ο Αλέξανδρος Βελεγράκης με 253, η Δέσποινα Μανίκα με 231 και ο Γιάννης Λεβέντης με 216 ψήφους.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 46192

    [23] Μεγάλη η αποχή, χωρίς μέλη εφορευτικών επιτροπών πολλά τμήματα

    Δευτερα, 08 11 2010 11:33

    Το 40% άγγιξε η αποχή σύμφωνα με το Πρωτοδικείο Βόλου στη Μαγνησία ενώ χωρίς μέλη εφορευτικών επιτροπών έμειναν πολλά εκλογικά τμήματα, ειδικά στο πολεοδομικό συγκρότημα. Υπήρξε κι ένα τμήμα στο Βελεστίνο όπου ο δικαστικός αντιπρόσωπος δήλωσε αδυναμία να ολοκληρώσει τη διαδικασία, στις τέσσερις σήμερα τα ξημερώματα και εστάλη αντικαταστάτης που έκανε όλη τη διαδικασία από την αρχή.

    Οι κάλπες πάντως άνοιξαν και στα 416 εκλογικά τμήμα του Νομού κανονικά στις επτά το πρωί. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ήταν στη θέση τους όχι όμως και οι εφορευτικές επιτροπές. Πάντως την επόμενη Κυριακή η διαδικασία θα συνεχιστεί με τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές.

    Είδηση: 46191

    [24] Επαναληπτικές εκλογές στους Δήμους Ναυπλίου και Αργους Μυκηνών

    Δευτερα, 08 11 2010 11:32

    Πρώτος με διαφορά περίπου πέντε μονάδων ο Πέτρος Τατούλης στην Αργολίδα.

    Ο συνδυασμός ΄΄Νέα Πελοπόννησος ΄΄στα 257 από τα 263 τμήματα παίρνει ποσοστό 44,6 έναντι 39,44 του Δημ Δράκου.

    Στο ψηφοδέλτιο Τατούλη προηγούνται σε σταυρούς οι Ανδρέας Πουλάς, Φάνης Στεφανόπουλος, Χριστίνα Μελίδη, Γιώργος Καραχάλιος, Μιλτ. Κονοπισόπουλος και Δημ. Σαραβάκος.

    Από το ψηφοδέλτιο Δράκου οι Βασίλης Σιδέρης, Μαρία Λολακά, Κατερίνα Μπόμπου, Κώστας Μιχαλόπουλος, Τάσος Ζαφείρης και Σοφία Καλογεράκου.

    Επαναληπτικές εκλογές θα έχουμε στους δήμους Ναυπλίου και Άργους-Μυκηνών.

    Στο Ναύπλιο θα αναμετρηθούν οι Παν. Αναγνωσταράς που πήρε 41,64 και ο Τάσος Σαλεσιώτης ο οποίος συγκέντρωσε 24,60.

    Στο δήμο ΄'Αργους -Μυκηνών θα είναι αντίπαλοι οι Δημ. Καμπόσος με 49,17 και Γιώργος Αναγνώστου με ποσοστό 34,77.

    Στο δήμο Ερμιονίδας ο τέως δήμαρχος Κρανιδίου, γιατρός, Δημ. Καμιζής επανέρχεται στο δήμο καθώς επικράτησε του συνυποψήφιου του Δημ. Σφυρή.

    Ο κ. Καμιζής εξασφάλισε ποσοστό 50,19 , έναντι 46,44 του αντιπάλου του ενώ ο τρίτος συνδυασμός που υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ συγκέντρωσε 3,36.

    Τέλος στο δήμο Επιδαύρου νέος δήμαρχος είναι ο Κώστας Γκάτζιος , εκπαιδευτικός καθώς κέρδισε την πλειοψηφία με 53,58 έναντι 46,42 του σημερινού δημάρχου Χρήστου Τσακαλιάρη .

    Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Τα εκλογικά αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα. Δεν σηκώνουν καμία παρερμηνεία: Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες απέρριψαν με αποφασιστικότητα τα εκβιαστικά διλήμματα του Πρωθυπουργού. Απέρριψαν την αδιέξοδη πολιτική του μνημονίου και των συνεπειών της στην κοινωνία και την οικονομία. Οι πολίτες απαιτούν εδώ και τώρα αλλαγή πολιτικής. Απαιτούν στροφή στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, στην κοινωνική συνοχή, την στήριξη των αδυνάμων. Για τη Νέα Δημοκρατία, οι εκλογές αυτές είναι ένα μεγάλο, αποφασιστικό βήμα. Μέσα σε ένα μόνο χρόνο, η διαφορά των εθνικών εκλογών ουσιαστικά εκμηδενίζεται. Ο χάρτης αλλάζει χρώμα - κι αυτό η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί το αμφισβητήσει με καμία επικοινωνιακή διαχείριση. Οι οικογένειες που στενάζουν κάτω από το ζυγό του μνημονίου γνωρίζουν πλέον καλά σε ποια πολιτική παράταξη μπορούν να στηρίξουν τις ελπίδες τους. Η ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συμπολιτών μας σ' αυτή την κρίσιμη συγκυρία, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Στην Πελοπόννησο, η μάχη συνεχίζεται. Ο Δημήτρης Δράκος έβαλε γερές βάσεις για την τελική νίκη την επόμενη Κυριακή. Για όλους τους Νεοδημοκράτες, για όλους τους Πελοποννήσιους που ζητούν μια νέα προοπτική για την Περιφέρεια και θέλουν να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση του μνημονίου, ο δρόμος είναι ένας: συστράτευση, συσπείρωση, συνένωση δυνάμεων στον κοινό στόχο».

    Γιάννης Γαλανόπουλος

    Είδηση: 46190

    [25] Πρώτος οριακά ο Παπατόλιας στη Μαγνησία

    Δευτερα, 08 11 2010 11:31

    Με ελάχιστη διαφορά προηγείται στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας ο Απόστολος Παπατόλιας του Κ. Αγοραστού καθώς συγκέντρωσε ποσοστό 36,79% έναντι 36,14% του κ. Αγοραστού. Σε δηλώσεις του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Παπατόλιας τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι πολίτες έδωσαν με την ψήφο τους τα μηνύματά τους, κυρίως στο πολιτικό πεδίο και είναι απολύτως σεβαστά. Ωστόσο, τώρα είναι η ώρα να επιλέξουμε ποιος θα διοικήσει τη νέα περιφέρεια Θεσσαλίας.

    Τώρα είναι η ώρα ν' απαντηθεί και το γνήσιο αυτοδιοικητικό δίλημμα: Θα εμπιστευθούμε το παρόν και το μέλλον του τόπου μας στις δυνάμεις της συλλογικότητας και της ελπίδα, ή στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, του ρεβανσισμού και του φόβου;». Από την πλευρά του ο Κώστας Αγοραστός τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι Θεσσαλοί έδειξαν ότι θέλουν μια Περιφέρεια δυνατή, ενωμένη, μάχιμη και κυρίως διεκδικητική. Καλούμε όλους τους Θεσσαλούς να στρατευτούμε από κοινού στον αγώνα για τη Θεσσαλία της συνεργασίας, της ενότητας, τη δράσης και του αποτελέσματος. Συνεχίζουμε τον αγώνα όλοι μαζί». Εξάλλου, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας με το συνδυασμό του κ. Αγοραστού, κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος, δήλωσε σίγουρος για την επικράτηση και στο δεύτερο γύρο, εκτιμώντας πως ο κ. Παπατόλιας υπέστη ουσιαστικά συντριβή μέσα στην έδρα του, τη Μαγνησία, αφού υπερίσχυσε μόνο κατά 0,65%

    Είδηση: 46189

    [26] «Ντέρμπι» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

    Δευτερα, 08 11 2010 11:30

    Με την αποχή σε υψηλά ποσοστά, την περιφέρεια Πελοποννήσου να μετατρέπεται σε ντέρμπι, την εκλογή δυο νέων δημάρχων, και την επαναληπτική εκλογική διαδικασία την επόμενη Κυριακή τόσο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και για τους τρεις από τους πέντε Δήμους της Αρκαδίας καταγράφηκε η εικόνα των χθεσινών αυτοδιοικητικών εκλογών.

    Ειδικότερα η εκλογική διαδικασία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μετατράπηκε σε ντέρμπι αφού ο Πέτρος Τατούλης σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα συγκέντρωσε το 41,83 % έναντι του Δημήτρη Δράκου που συγκέντρωσε το 40,85 %.

    Ο κ. Τατούλης μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου δήλωσε :

    «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους και όλες τους πολίτες της Πελοποννήσου, που μας έδωσαν τη σημερινή μεγάλη νίκη.

    Η συνειδητή τους επιλογή να στηρίξουν με την ψήφο τους τον ανεξάρτητο συνδυασμό της «Νέας Πελοποννήσου» στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ότι εμείς έχουμε αποφασίσει να αλλάξουμε σελίδα στον τόπο μας και να τον οδηγήσουμε σε ένα πιο ασφαλές ευρωπαικό μέλλον.

    Έχουμε διανύσει τη δύσκολη περίοδο της διαδρομής και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών και τις δύσκολες συγκυρίες, προκειμένου να βγάλουμε την Πελοπόννησο από την κρίση.

    Εμείς μπορούμε. Η σημερινή μεγάλη μας νίκη θα αναδείξει νικητές την επόμενη Κυριακή όλους τους συμπολίτες μας. Η δική τους υπέρβαση θα αποτελέσει το στιβαρό θεμέλιο για ένα καλύτερο αύριο, σε πείσμα όλων εκείνων που συνεχίζουν να μιλούν με διλήμματα και αναχρονιστικές περιχαρακώσεις. Η σημερινή μεγάλη νίκη είναι νίκη των πολιτών και της Νέας Περιφέρειας Πελοποννήσου. Και αυτή θα εκφρασθεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επόμενη Κυριακή».

    Ο Δημήτρης Δράκος δήλωσε :

    «Σήμερα ο Πελοποννησιακός Λαός, έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα.

    Οι δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης, οι δυνάμεις της Κοινωνίας, έδωσαν απάντηση στους απολογητές του μνημονίου.

    Είπαν όχι στα εκβιαστικά διλήμματα.

    Έδωσαν ψήφο Νίκης και Ελπίδας,

    Έβαλαν γερά θεμέλια για το Αύριο του Τόπου. Για τη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ της Ανάπτυξης και της Αναγέννησης.

    Τα επικοινωνιακά τρυκ και ο καταιγισμός ανύπαρκτων δημοσκοπήσεων δεν παρέσυραν κανέναν.

    Ο περήφανος Λαός του Μωριά, στέκεται όρθιος και χαράζει δρόμο Νίκης.

    Την επόμενη Κυριακή Λαός και Κοινωνία, λένε όχι στην υπανάπτυξη, όχι στην απαξίωση. Όχι στις σημαίες ευκαιρίες και τις πολιτικές μεταλλάξεις.

    Οι πολίτες ενωμένοι, ανεξάρτητως ιδεολογικής αφετηρίας, ψηφίζουν για μία Περιφέρεια Οικονομικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Προόδου.

    Ψηφίζουν για μία ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

    Μία Πελοπόννησο, που χτίζουμε Όλοι Μαζί».

    Στην Αρκαδία εξελέγησαν δύο δήμαρχοι, ο Εμμανουήλ Σκαντζός δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας με ποσοστό 52,13 % έναντι του Γιώργου Δαλιάνη που συγκέντρωσε το 22,58 % και ο Ιωάννης Μαρνέρης δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας με 50,10% έναντι του Δ. Τσιγκούνη που συγκέντρωσε το 42,22 %.

    Επαναληπτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή θα έχουμε στο Δήμο Τρίπολης μεταξύ του Ιωάννη Σμυρνιώτη που συγκέντρωσε το ποσοστό του 38,37 % και του Δημήτρη Παυλή που συγκέντρωσε το 26,17 %.

    Ο Δημήτρης Παυλής δήλωσε :

    «Επιθυμώ, πρώτα απ' όλα, να ευχαριστήσω θερμά τους χιλιάδες συμπολίτες μας που σήμερα μας εμπιστεύθηκαν. Η επιλογή τους μας τιμά. Μας δίνει μεγάλη δύναμη στη συνέχεια της προσπάθειάς μας: Να δώσουμε προοπτική στον τόπο μας.

    Θα ήθελα επίσης να απευθυνθώ και σε όσους συμπολίτες μας, για δικούς τους λόγους, δεν επέλεξαν σήμερα τον ανεξάρτητο συνδυασμό μας. Σέβομαι κάθε επιλογή τους. Μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, τους καλώ μέσα στις επόμενες μέρες να μελετήσουν το ολοκληρωμένο πρόγραμμα και τις προτάσεις μας. Τους καλώ να νοιώσουν την αποφασιστικότητά μας να πετύχουμε. Όλοι μαζί, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τη νίκη. Νίκη όχι των προσώπων, αλλά της ίδιας της κοινωνίας. Νίκη του τόπου μας.

    Δεν υπάρχουν ηττημένοι στις σημερινές εκλογές για το Δήμο Τρίπολης. Το μέλλον δεν γράφεται στην εποχή μας με όρους ήττας αλλά με προδιαγραφές σεβασμού και αξιοπρέπειας. Σύνεσης και συναίνεσης. Επαναλαμβάνω ότι για να πάμε μπροστά οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλη τη διαθέσιμη γνώση και εμπειρία. Έτσι μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί και να πετύχουμε αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος μας και οι άνθρωποί του.

    Στο Δήμο Μεγαλόπολης θα αναμετρηθούν ο Σπύρος Τσιριγώτης που συγκέντρωσε το 42,34 % με τον Παναγιώτη Μπούρα που συγκέντρωσε το 32,46 % και στο Δήμο Γορτυνίας ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος που συγκέντρωσε το 32,92 % με τον Γιάννη Γιαννόπουλο που συγκέντρωσε το ποσοστό του 29,26 %».

    Πέγκη Μπρούσαλη

    Είδηση: 46187

    [27] Στο Νομό Ρεθύμνου

    Δευτερα, 08 11 2010 11:28

    Επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν στο Δήμο Ανωγείων.

    Η αναμέτρηση στα Ανώγεια, όπου δεν έχει καταμετρηθεί το αποτέλεσμα ενός εκλογικού τμήματος, ο κος Γιάννης Δραμουντάνης παίρνει το 46,69% των ψήφων και ο κος Σωκράτης Κεφαλογιάννης, το 43,68%.Ο συνδυασμός του Αντώνιου Ρούλιου παίρνει το 9.63%.Στο Δήμο Αγίου Βασιλείου, με 50,01 % εξελέγη Δήμαρχος ο κος Γιάννης Πιπεράκης. Ο κος Ιωάννης Ταταράκης συγκέντρωσε το 47,35% των ψήφων. Ο κος Στέφανος Παυλάκης συγκέντρωσε το 2,64% των ψήφων.Με ποσοστό 73,02 επανεξελέγη Δήμαρχος Ρεθύμνου ο κος Γιώργος Μαρινάκης.Στο Δήμο Αμαρίου εξελέγη ο κος Στέφανος Σημαντήρας, με 56,51%. Υπολοίπεται η καταμέτρηση σε δυο εκλογικά τμήματα.Στο Δήμο Μυλοποτάμου ο κος Δημήτριος Κόκκινος εκλέγεται Δήμαρχος με 53,67% . Ο κος Γιάννης Παπαδάκης συγκέντρωσε το 46,33% των ψήφων. Στον συγκεκριμένο Δήμο δεν έχει καταμετρηθεί το αποτέλεσμα, σε ένα εκλογικό τμήμα.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 46186

    [28] Οι εκλογές στον υπόλοιπο νομό

    Δευτερα, 08 11 2010 11:28

    Με 65,22% εξελέγη Δήμαρχος ο Ζαχαρίας Δοξαστάκης στο Δήμο Χερσονήσου και ο Παύλος Μπαριτάκης στο Δήμο Βιάννου με 63,02%.

    Επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή στους Δήμους Μινώα Πεδιάδος μεταξύ των κυρίων Ζαχαρία Καλογεράκη και Χαράλαμπου Γιαννόπουλου.Στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, την ερχόμενη Κυριακή θα αναμετρηθούν οι κύριοι Μανόλης Κοκοσάλης και Ρούσσος Κυπριωτάκης.Στο Δήμο Μαλεβυζίου με καταμετρημένο το 86,54% των ψήφων με τον κο Κώστα Μαμουλάκη, προηγείται να αναμετρηθεί αυτήν την ώρα ο κος Γιώργος Ζερβός, έναντι του κου Γιώργου Μαρκογιαννάκη.Στο Δήμο Φαιστού την ερχόμενη Κυριακή θα αναμετρηθούν οι κύριοι Γιώργος Αρμουτάκης και Μαρία Πετρακογιώργη- Ανυφαντάκη.Τέλος στο Δήμο Γόρτυνας, με καταμετρημένο το 78,18 των ψήφων, μάχη ψήφο ψήφο δίδουν για να μπουν στον δεύτερο γύρο δίδουν οι κοι Κωνσταντίνος Κοκολάκης και . Φανούριος Οικονομάκης. Η αναμέτρηση θα γίνει με τον με τον κο Νίκο Σχοιναράκη.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 46188

    [29] Ιστορική νίκη Μαρινάκη στο Ρέθυμνο

    Δευτερα, 08 11 2010 11:44

    Ιστορική νίκη με εντυπωσιακό ποσοστό πέτυχε στην χθεσινή μάχη για τον δήμο Ρεθύμνου ο Γιώργος Μαρινάκης που επανεκλέχτηκε στη θέση του δημάρχου στον νέο διευρυμένο δήμο αγγίζοντας το 74% περίπου!

    Στον Δήμο Αγίου Βασιλείου νέος δήμαρχος εξελέγη ο Γιάννης Πιπεράκης κερδίζοντας τον Γιάννη Ταταράκη, στον δήμο Μυλοποτάμου ο Δημήτρης Κόκκινος κέρδισε έναντι του Γιάννη Παπαδάκη και στον Δήμο Αμαρίου ο Στέφανος Σημαντήρας επικράτησε του Μιχάλη Πετρακάκη. Τέλος, στον Δήμο Ανωγείων η χθεσινή κάλπη δεν έβγαλε οριστικό αποτέλεσμα, αφού ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης και ο Γιάννης Δραμουντάνης θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή για τον δημαρχιακό θώκο, στον δεύτερο γύρο.

    Σύνταξη: Θεοδωράκη Σοφία

    Είδηση: 46201

    [30] Δολοφονία 55χρονου

    Δευτερα, 08 11 2010 11:43

    Δολοφονία 55χρονου Χανιώτη μέσα στο σπίτι του στην οδό Μπουνιαλή στο κέντρο της πόλης, αποκαλύφθηκε το πρωί του Σαββάτου. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, ο 55χρονος βρέθηκε από συγγενικό του πρόσωπο νεκρός.

    Πρόκειται για τον Σταύρο Αθητάκη ο οποίος ήταν γνωστός στη Χανιώτικη κοινωνία, δεδομένου ότι συχνά στη Δημοτική Αγορά και σε άλλα σημεία στο κέντρο της πόλης κλήρωνε ψάρια. Στο σπίτι του 55χρονου μετέβησαν αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και διαπιστώθηκε ότι το θύμα, έφερε δύο τραύματα, ένα από χτύπημα στο κεφάλι και ένα στην κοιλιακή χώρα, που προκλήθηκε από αιχμηρό αντικείμενο. Στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης, που ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, εκτιμάται ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ο δράστης της οποίας μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος και αναζητείται. (Xανιώτικα Νέα)

    Σύνταξη: Θεοδωράκη Σοφία

    Είδηση: 46200

    [31] Υπόθεση βιασμού 27χρονης Νορβηγίδας

    Δευτερα, 08 11 2010 11:42

    Υπόθεση βιασμού και παράνομης κατακράτησης 27χρονης Νορβηγίδας στον Κουρνά Αποκορώνου, ερευνά η αστυνομία. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη μια 40χρονη Ρουμάνα που κατηγορείται για συνέργεια.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, τη νύχτα του Σαββάτου συνελήφθη στον Κουρνά Χανίων, η 40χρονη υπήκοος Ρουμανίας, «για συνέργεια στα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης και βιασμού, πράξεις που τελέστηκαν από έναν έλληνα, ηλικίας 35 ετών και πέντε άγνωστους δράστες, σε βάρος αλλοδαπής υπηκόου Νορβηγίας, ηλικίας 27 ετών. Ειδικότερα, μετά από ειδοποίηση του Προξενείου Νορβηγίας, βρέθηκε από αστυνομικούς η 27χρονη, η οποία κατά τη μετάβασή της στο Α.Τ Κρυονερίδας, κατήγγειλε ότι το τελευταίο 20ήμερο, ο 35χρονος δράστης με τη βοήθεια της Ρουμάνας την κρατούσε παράνομα σε σπίτι και με τη χρήση βίας και με απειλές για τη ζωή της, την εξανάγκαζε καθημερινά σε εξώγαμη συνουσία μαζί του ή με άλλους άνδρες, αγνώστων στοιχείων. Η Ρουμάνα συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ενώ οι υπόλοιποι δράστες μέχρι στιγμής διαφεύγουν της σύλληψης και αναζητούνται».

    Σύνταξη: Θεοδωράκη Σοφία

    Είδηση: 46199

    [32] Μόνον τρεις ψήφισαν για την Περιφέρεια στη Γαύδο!

    Δευτερα, 08 11 2010 11:46

    Μόνον τρεις κάτοικοι της Γαύδου σε σύνολο 162 εγγεγραμένων ψήφισαν για τις περιφερειακές εκλογές. Δηλαδή το ποσοστό αποχής έφτασε το 98,15%. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ, από τους τρεις ψηφίσαντες, το ένα ψηφοδέλτιο ήταν λευκό-άκυρο, τα άλλα δύο έγκυρα.

    Σύνταξη: Θεοδωράκη Σοφία

    Είδηση: 46203


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 8 November 2010 - 9:58:16 UTC