Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Μεσσηνία ο Αντώνης Σαμαράς
  • [02] Γεύμα με δημοσιογράφους ο Γ. Καρατζαφέρης
  • [03] Έρευνες για 15ο δέμα και καταζητούμενους
  • [04] Σαμαράς: Να σταλεί μήνυμα στην Κυβέρνηση

    [01] Στη Μεσσηνία ο Αντώνης Σαμαράς

    Σαββατο, 06 11 2010 21:01

    Στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Μεσσηνία βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Μεσσηνία βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 9 π.μ., στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου Μεσσηνίας.

    Είδηση: 46068

    [02] Γεύμα με δημοσιογράφους ο Γ. Καρατζαφέρης

    Σαββατο, 06 11 2010 20:54

    Γεύμα προς τους δημοσιογράφους παρέθεσε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, Παρών στο τραπέζι όπου συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις, ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Αδωνις Γεωργιάδης, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να ευχαριστεί τα στελέχη και τους υποψηφίους του κόμματός του, για τον αγώνα που έδωσαν. Το πρωί της Κυριακής στις 10 και μισή, ο κ. Καρατζαφέρης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στη Θεσσαλονίκη, στο 434 εκλογικό τμήμα.

    Η ΕΡΤ, βάση του νόμου αλλά και της οδηγίας του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, που ορίζει ότι η ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών ολοκληρώθηκε χθες, Παρασκευή, στις δώδεκα το βράδυ, δεν μεταδίδει σήμερα πολιτική δραστηριότητα και δηλώσεις των αρχηγών και των εκπροσώπων των κομμάτων.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 46067

    [03] Έρευνες για 15ο δέμα και καταζητούμενους

    Σαββατο, 06 11 2010 20:10

    Στην αναζήτηση του 15ου παγιδευμένου δέματος εξακολουθούν να βρίσκονται οι αρχές, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τής γιάφκας και των πέντε καταζητούμενων, μελών της οργάνωσης "Πυρήνες της Φωτιάς". Ενημέρωση για το θέμα τής τρομοκρατίας και των ερευνών είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή.

    Μέσα από πρεσβείες, ταχυμεταφορικές εταιρίες και γραμματείες πολλών γραφείων διάφορων προσώπων που θεωρούνται στόχοι, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν επιδοθεί σ' έναν αγώνα δρόμου ώστε να εντοπίσουν το 15ο δέμα που περιέχει, ίσως τον τελευταίο εκρηκτικό μηχανισμό.

    Από την άλλη, περιοχές της Αττικής έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών και γίνονται έρευνες προκειμένου να βρεθεί η γιάφκα ή μια από τις γιάφκες της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει επίσης και τους πέντε κατηγορούμενους που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην τρομοκρατική οργάνωση.

    Το πρωί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ενημερώθηκε για τα θέματα του αστυνομικού προσωπικού και για της έρευνες της αντιτρομοκρατικής από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή.

    «Ήταν μια πλήρης ενημέρωση. Συζητήσαμε για τα θέματα που μας απασχολούν και βεβαίως επαναβεβαιώσαμε, πώς αλλιώς εξάλλου, ο ίδιος ως προϊστάμενος Υπουργός αλλά κι εγώ, ότι θα υπάρχει μία ιδιαίτερη ευαισθησία ως προς τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Ο κ. Παπουτσής χαρακτήρισε τη συζήτηση εξαιρετικά δημιουργική και αναλυτική, και όπως τόνισε βρήκε κατανόηση σε όλα τα θέματα τα οποία απαιτούν συναίνεση και συμπόρευση των πολιτικών δυνάμεων

    Τα ξημερώματα είχαμε και μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στο κτήριο του ΟΤΕ στην οδό Σχολείου στην Αγία Παρασκευή.

    Οχτώ κρατικά αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες καθώς άγνωστοι τα περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και τους έβαλαν φωτιά.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 46066

    [04] Σαμαράς: Να σταλεί μήνυμα στην Κυβέρνηση

    Σαββατο, 06 11 2010 21:25

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς από την Πύλο, όπου βρίσκεται για να ασκήσει αύριο στις 09:00 το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα, δήλωσε ότι «ο λαός πρέπει να γνωρίζει πως, αν στις εκλογές της Κυριακής δεν στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση, τότε θα την ενθαρρύνει να πάρει και νέα μέτρα, που θα φέρουν περισσότερη ύφεση, ανεργία και λουκέτα»

    και πρόσθεσε: «Ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να πάρει το λαϊκό μήνυμα σοβαρά υπ΄όψιν του και να αλλάξει πορεία». Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ακόμα ότι «στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι πολίτες στέλνουν μήνυμα και οι κυβερνήσεις πάντοτε το σέβονται, δεν εκβιάζουν, ούτε και μπλοφάρουν» και κατέληξε: «Θα στηρίξουμε τις επιλογές του ελληνικού λαού. Την Κυριακή ψηφίζουμε ελπίδα».

    Ο κ. Σαμαράς το μεσημέρι επισκέφθηκε στην Καλαμάτα το εκλογικό Κέντρο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου, όπου δήλωσε ότι «ο κόσμος συμπαραστέκεται στον αγώνα του Δημήτρη του Δράκου, ώστε αυτός να είναι ο πρώτος περιφερειάρχης Πελοποννήσου».

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 46069


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 6 November 2010 - 21:54:11 UTC