Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαδυκτιακή συζήτηση Παπανδρέου-νέων
  • [02] Η ασφάλεια των ταχυμεταφορών σε σύσκεψη της Κομισιόν
  • [03] Συντριβή αεροσκάφους στην Κούβα/ Κανείς επιζών
  • [04] Νέα ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου Μεράπι στην Ινδονησία
  • [05] Συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους στο Πακιστάν
  • [06] Ανάπτυξη για τη Δυτική Ελλάδα
  • [07] Προεκλογικές συγκεντρώσεις
  • [08] Η γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας
  • [09] Βραδιά ποίησης
  • [10] Ανοιχτά τα γραφεία Ταυτοτήτων στην Αστυνομία
  • [11] Ανάβαση με τον Ορειβατικό στο Τραγοβούνι
  • [12] Αθλητικές Ειδήσεις
  • [13] ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
  • [14] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [15] Εκδήλωση της Εταιρίας Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών
  • [16] Καταβολή ενιαίας ενίσχυσης
  • [17] Ζητείται παράταση του χρόνου περαίωσης
  • [18] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νοσοκομείο Ζακύνθου
  • [19] Επίσκεψη ξενοδόχων στη νομαρχία
  • [20] Αδιέξοδο στη λειτουργία των ελαιοτριβείων
  • [21] Επικρίσεις Πετράκου για τον εθνικό δρόμο
  • [22] Προεκλογική δραστηριότητα
  • [23] Γενική πρόβα πριν τις εκλογές
  • [24] Περιοδείες πολιτικών αρχηγών
  • [25] Το ΤΕΕ για τη μέθοδο «Σούκου»
  • [26] Ο Στ. Μπεχράκης για τα σκουπίδια
  • [27] Πολιτιστικές ειδήσεις
  • [28] Παράδοση τμημάτων του αυτοκινητόδρομου
  • [29] Θ. Μπρεδήμας: Δεν θα πάρω αμοιβή ως δήμαρχος
  • [30] Αποκατάσταση της ΦΕ Γαστουρίου
  • [31] Καταγγελία ΚΚΕ

    [01] Διαδυκτιακή συζήτηση Παπανδρέου-νέων

    Παρασκευη, 05 11 2010 10:43

    Με νέους θα συζητήσει σήμερα Παρασκευή στο διαδίκτυο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα αναζητήσει μαζί τους λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σπουδές τους, στην εργασία, στην οικογένεια και στην καθημερινότητά τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν μέχρι τις 12 το μεσημέρι τις ερωτήσεις τους μέσω διαδικτύου, στο facebook στην δημόσια εκδήλωση «Οι νέοι και η κρίση. Είναι στο χέρι μας να φτιάξουμε την Ελλάδα που θέλουμε» και μέσω twitter (σ.σ. προσθέτοντας στην ερώτηση σας το hashtag #GreekPmLive). Όλη η διαδικασία, η οποία θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί ζωντανά από το site της ελληνικής Κυβέρνησης, σε ειδική πλατφόρμα.

    Στις 6:30 το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στο γήπεδο του Σπορτινγκ, στα Πατησιά, ενώ αύριο Σάββατο θα επισκεφθεί το Ηράκλειο Κρήτης.

    Μιλώντας χθες Παρασκευή στην Πάτρα, ο κ. Παπανδρέου, ανέβασε εκ νέου τους τόνους κατά της Νέας Δημοκρατίας, που, όπως είπε, ευθύνεται για την οικονομική κρίση της χώρας και κάλεσε τον ελληνικό λαό να απαντήσει μαζικά σε όλους, όσους υπονομεύουν την προσπάθεια σωτηρίας και ανόρθωσης της χώρας.

    Τόνισε με έμφαση, ότι δεν μπλοφάρει και ότι δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι "για την ψήφο της Κυριακής η απόφαση είναι στο χέρι κάθε πολίτη».

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

    Σχετική είδηση: Γ. Παπανδρέου: «Ο ελληνικός λαός απαντά στα αδιέξοδα»

    Είδηση: 45901

    [02] Η ασφάλεια των ταχυμεταφορών σε σύσκεψη της Κομισιόν

    Παρασκευη, 05 11 2010 10:00

    Η ενίσχυση της ασφάλειας των ταχυμεταφορών θα τεθεί σε σύσκεψη εμπειρογνωμόνων που συγκαλεί σήμερα στις Βρυξέλλες η Κομισιόν, μετά το μπαράζ αποστολών παγιδευμένων δεμάτων. Στην Αθήνα, με επιστολή της προς τις εταιρείες ταχυμεταφορών η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, υπενθυμίζει ότι οι υπάλληλοι μπορούν να αρνηθούν την παραλαβή αντικειμένων, εάν ο αποστολέας αρνηθεί τον έλεγχο τους. Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Μεταφορών εξετάζει πρόσθετα μέτρα για ενίσχυση της ασφάλειας κατά την παραλαβή ταχυδρομικών δεμάτων από εταιρείες κούριερ, ενώ πρόταση για την παράδοση ανοιχτών δεμάτων τα οποία θα σφραγίζονται ενώπιον ταχυδρομικού υπαλλήλου -κατά το πρότυπο των συστημένων- με ιδιαίτερη μέριμνα όμως στο απόρρητο των επικοινωνιών, διατυπώθηκε στη χθεσινή σύσκεψη, υπό τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα. Η πρόταση θα τεθεί στο πλαίσιο της συζήτησης που εξελίσσεται στην ΕΕ σε επίπεδο Ταχυδρομείων και Πολιτικής Αεροπορίας. Στο μεταξύ οι διωκτικές αρχές, αναζητούν ακόμη ένα παγιδευμένο πακέτο, ενώ προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις τηλεκάρτες που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο συλληφθέντων νεαρών για τα δέματα - βόμβες.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Σχετική είδηση: Προφυλακιστέοι οι δύο για τα «εκρηκτικά» πακέτα

    Είδηση: 45857

    [03] Συντριβή αεροσκάφους στην Κούβα/ Κανείς επιζών

    Παρασκευη, 05 11 2010 08:50

    Αεροσκάφος ATR-72 της κρατικής εταιρίας AeroCarribean που εκτελούσε πτήση μεταξύ Σαντιάγο δε Κούβα και Αβάνας, στο οποίο επέβαιναν 68 άτομα, συνετρίβη στην επαρχία Σάνκτι Σπίριτους, στο κέντρο της Κούβας. Η κουβανική τηλεόραση μετέδωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 61 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα. Όπως ανακοίνωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας δεν υπάρχουν επιζώντες. Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί τα πιθανά αίτια του δυστυχήματος.

    Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους έστειλε σήμα κινδύνου περίπου μια ώρα μετά την απογείωση, λόγω της κακοκαιρίας που προκάλεσε στην περιοχή η τροπική καταιγίδα Τόμας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανακοίνωση του Ινστιτούτου Πολιτικής Αεροπορίας.

    Αμέσως μετά, οι υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έχασαν κάθε επαφή με το αεροσκάφος, προσθέτει η ίδια πηγή.

    Φωτογραφίες που δημοσίευσε το Cubadebate.cu. δείχνουν ένα τμήμα του αεροσκάφους να φλέγεται και κομμάτια να είναι σκορπισμένα στην δύσβατη περιοχή.

    Επιτροπή από το Ινστιτούτο Πολιτικής Αεροπορίας της Κούβας θα ερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος, αναφέρεται σε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται πως όταν το αεροσκάφος απογειώθηκε επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

    Τα συνεργεία διάσωσης έχουν ήδη αρχίσει να ανασύρουν πτώματα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Μάλιστα, οι διασώστες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν εκσκαφείς για να περάσουν μέσα από την πυκνή βλάστηση και να φτάσουν το αεροσκάφος κοντά στην πόλη Γκουασιμάλ της επαρχίας Σάνκτι Σπίριτους.

    Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν νοσοκομεία και ιατρικές υπηρεσίες της περιοχής, περίπου 340 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αβάνας, αλλά αργότερα ενημερώθηκαν πως δεν αναμένεται να υπάρχουν επιζώντες.

    Ανάμεσα στους επιβαίνοντες του κουβανικού αεροσκάφους ήταν και 17 πολίτες χωρών της Λατινικής Αμερικής (εννιά Αργεντινοί, επτά Μεξικανοί και ένας από τη Βενεζουέλα) και δέκα Ευρωπαίοι (τρεις Ολλανδοί, ένας Γάλλος, ένας Ισπανός, δύο Αυστριακοί, δύο Γερμανοί και ένας Ιταλός), καθώς και ένας Ιάπωνας.

    Η επίσημη ιστοσελίδα ενημέρωσης Cubadebate.cu. δημοσίευσε χωρίς άλλα σχόλια «τον κατάλογο με τα ονόματα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα του ATR-72-212».

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως το αεροπλάνο έκανε «απότομους ελιγμούς» πριν πέσει στο έδαφος, μετέδωσε η εφημερίδα Escambray στην ηλεκτρονική της έκδοση.

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 45830

    [04] Νέα ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου Μεράπι στην Ινδονησία

    Παρασκευη, 05 11 2010 08:30

    Τουλάχιστον 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 66 τραυματίστηκαν σοβαρά από τη νέα ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου Μεράπι, στην Ινδονησία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Νοσοκομείου στην πόλη Γιογκιακάρτα, Τρίσνο Χέρου Νουγκρόχο. Η αστυνομία εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Τους φόβους αυτούς επιβεβαιώνει και η δήλωση ενός γιατρού σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι υπάρχουν περιοχές όπου δεν έχουν πρόσβαση καθώς έχουν καλυφθεί από ηφαιστειακή στάχτη.

    Με τις απώλειες αυτές, ανήλθε στους 98 ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της ηφαιστειακής δράσης, που άρχισε στις 26 Οκτωβρίου.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο Metro TV μεταδίδει εικόνες κατοίκων και διασωστών που προσπαθούν να φύγουν από την περιοχή, καθώς στρατιώτες και αστυνομικοί απεγκλωβίζουν τραυματίες από τα χωριά που βρίσκονται στους πρόποδες του ηφαιστείου.

    Λόγω της νέας έκρηξης του ηφαιστείου έκλεισε το αεροδρόμιο της πόλης Γιογιακάρτα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών.

    Ηφαιστειολόγοι επισημαίνουν ότι πρόκειται για την ισχυρότερη έκρηξη που έχει γίνει στο ηφαίστειο Μεράπι τα τελευταία 100 χρόνια.

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 45825

    [05] Συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους στο Πακιστάν

    Παρασκευη, 05 11 2010 09:24

    Εικοσιένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε εργαζόμενους της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας ΕΝΙ συνετρίβη στο Καράτσι, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές. Μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινιστεί η εθνικότητα των θυμάτων, αλλά η αστυνομία ανέφερε πως οι περισσότεροι είναι Πακιστανοί.

    Αντιμετώπισε πρόβλημα στους κινητήρες

    «Υπήρχαν 17 επιβάτες, δύο πιλότοι, ένας τεχνικός και ένας φρουρός ασφαλείας. Κανείς δεν επέζησε», δήλωσε ο Περβέζ Τζορτζ, εκπρόσωπος της πακιστανικής Πολιτικής Αεροπορίας.

    «Το δυστύχημα οφείλεται σε βλάβη, ο πιλότος ενημέρωσε αμέσως μετά την απογείωση ότι ένας από τους κινητήρες δεν λειτουργούσε», πρόσθεσε ο ίδιος.

    «Δεν υπάρχουν επιζώντες», τόνισε μιλώντας σε τηλεοπτικά δίκτυα ο συνταγματάρχης Νουρ Αλάμ, εκπρόσωπος του στρατού.

    Το αμερικανικής κατασκευής τύπου Beechcraft αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρίας τσάρτερ JS Air μετέφερε τους εργαζόμενους σε πετρελαιοπηγή στο Μπιτ Σαχ, στο νότιο Πακιστάν, όταν κατέπεσε σε προάστιο του Καράτσι.

    Εκπρόσωπος της εταιρίας ΕΝΙ επιβεβαίωσε πως το αεροσκάφος μετέφερε εργαζόμενους της ιταλικής εταιρίας, χωρίς όμως να προσθέσει άλλα στοιχεία.

    Μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια δώδεκα πτώματα, όπως είπε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 45847

    [06] Ανάπτυξη για τη Δυτική Ελλάδα

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:28

    Ειδική αναφορά σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, έκανε χθες κατά την ομιλία του στην Πάτρα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Αναφέρθηκε στην απελευθέρωση του θαλασσίου μετώπου, στην προώθηση των διαδικασιών χρηματοδότησης του αυτοκινητοδρομίου, το νέο Λιμάνι της Πάτρας που σύντομα θα λειτουργεί, στο νέο Λιμάνι Αιγίου που σύντομα ολοκληρώνεται, στην κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων, στα μεγάλα οδικά δίκτυα που θα ισχυροποιήσουν τη θέση της Πάτρας ως διεθνή μεταφορικό κόμβο και στην ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου «¶γιος Ανδρέας».

    Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης εκτενή αναφορά στις ριζικές αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο «Καλλικράτης», επεσήμανε την ουσιαστική πλέον αποκέντρωση των λειτουργιών του κράτους, τόνισε ότι οι πολίτες μπορούν να πάρουν τις τύχες του τόπου τους στα χέρια τους και κάλεσε όλους να στηρίξουν τον Απόστολο Κατσιφάρα και το Δημήτρη Κατσικόπουλο.

    σύνταξη : Ανδρέας Αδαμόπουλος

    Είδηση: 45919

    [07] Προεκλογικές συγκεντρώσεις

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:27

    Σήμερα, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση ο συνδυασμός «Ζακυνθινή Ανάπτυξη - Τοπική Ενότητα» (Ζ.ΑΝ.Τ.Ε.) στην Ανάληψη, Αλεξάνδρου Ρώμα 73, με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Ζακύνθου, Αντώνη Αντίοχο-Μπαλιακρά. Επίσης, σήμερα στις 8:30 το βράδυ πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο εκλογικό του κέντρο, ο συνδυασμός «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ» με υποψήφιο δήμαρχο, το Στέλιο Μποζίκη.

    Είδηση: 45921

    [08] Η γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:27

    Η πολεμική αεροπορία εορτάζει τη Δευτέρα τη μνήμη το Προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Οι εκδηλώσεις, που θα είναι τετραήμερες, θα ξεκινήσουν σήμερα. Στην Καλαμάτα το κέντρο του εορτασμού θα είναι το Αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ. Εκεί σε όλη τη διάρκεια του τετραήμερου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα λειτουργεί φωτογραφική και στατική έκθεση διαφόρων τύπων αεροσκαφών, καθώς και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Το κοινό θα έχει η δυνατότητα να επισκεφθεί στο Αεροδρόμιο στους χώρους της έκθεσης, όπου ειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα, ενώ συγχρόνως θα προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και την συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας, σε συνεργασία με την Πολιτεία, για την πρόληψη- αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Τις ημέρες εορτασμού θα γίνουν και επιδείξεις Στρατιωτικών γερακιών εκδίωξης πτηνών που σκοπό έχουν την ασφάλεια πτήσεων αεροσκαφών του αεροδρομίου Καλαμάτας. Οι επιδείξεις θα γίνουν σήμερα 10:00-12:00, το Σάββατο 12:00 - 13:00 και την Κυριακή 14:00 - 15:00. Οι ώρες επίσκεψης της στατικής και φωτογραφικής έκθεσης στο αεροδρόμιο είναι από σήμερα έως την Κυριακή από τις 09:00 το πρωί έως τις 05:00 το απόγευμα και τη Δευτέρα από τις 12:30 το μεσημέρι έως τις 05:00 το απόγευμα.

    Σύνταξη είδησης: Γ. Ξιάρχος

    Είδηση: 45920

    [09] Βραδιά ποίησης

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:26

    Βραδιά ποίησης με τους ποιητές Ηλία Κεφάλα και Ξάνθο Μαϊντά, διοργανώνουν το "Καλλιτεχνικό Στέκι" και η Σχολική Βιβλιοθήκη του Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας σήμερα στις 8:00 το βράδυ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο "Καλλιτεχνικό Στέκι", στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, στην οδό Μπενάκη 5.

    Σύνταξη είδησης: Γ. Ξιάρχος

    Είδηση: 45917

    [10] Ανοιχτά τα γραφεία Ταυτοτήτων στην Αστυνομία

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:24

    Από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ανακοινώνεται ότι προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος κατά τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές τις 7 και 14 Νοεμβρίου, τα γραφεία ταυτοτήτων των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας θα λειτουργήσουν ως εξής: Αύριο και στις 13 Νοεμβρίου από τις 08:00 το πρωί τις 6 το απόγευμα, τις Κυριακές 7 και 14 Νοεμβρίου από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι την λήξη της ήτοι από τις 07:00 το πρωί έως τις 06:00 το απόγευμα.

    Σύνταξη είδησης: Γ. Ξιάρχος

    Είδηση: 45916

    [11] Ανάβαση με τον Ορειβατικό στο Τραγοβούνι

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:22

    Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή εξάωρη ανάβαση στο Τραγοβούνι. Η πορεία θα ξεκινήσει από τα Ριζανά και θα ακολουθήσει το μονοπάτι γιά την κορυφή. Το Τραγοβούνι βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Ριζανά, Κρύα Βρύση και Πηγάδια και έχει θέα στις πιο όμορφες κορυφές του Ταϋγέτου. Λόγω των εκλογών η αναχώρηση θα γίνει στις 9 από τα γραφεία του συλλόγου στο Ανατολικό Κέντρο.Τηλέφωνο επικοινωνίας με τα γραφεία του συλλόγου μετά τις 9 το βράδυ στο τηλέφωνο 27210-97733, ή στον Γιάννη Κουραμπά 6972719232

    Σύνταξη είδησης: Γ. Ξιάρχος

    Είδηση: 45915

    [12] Αθλητικές Ειδήσεις

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:22

    Σήμερα ολοκληρώνεται η προετοιμασία του Αστέρα για το αυριανό παιχνίδι (17:15) με τον Πανσερραϊκό. Ο Βαγγέλης Βλάχος φαίνεται να έχει αποφασίσει για τους πρώτους έντεκα που θα ξεκινήσουν το παιχνίδι ενώ μετά την προπόνηση θα ανακοινώσει την αποστολή που θα αποσυρθεί στο ξενοδοχείο.

    Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος του συνδέσμου Τρικάλων, ο οποίος "σφύριξε" και τον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Πιερικό θα διευθύνει τον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με τον Πανσερραϊκό, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

    Εισιτήρια για τον αγώνα της 9ης Αγωνιστικής με τον ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010, θα διατίθενται από: α) Την Μπουτίκ της ΠΑΕ 10.00 π.μ. 5.00 μ.μ. έως σήμερα β) Το εκδοτήριο της Πλατείας Πετρινού από σήμερα 11.00 π.μ. 7.00 μ.μ. μέχρι και αύριο από τις 11.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ. γ) Στα εκδοτήρια του γηπέδου, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010 από τις 12.00 το μεσημέρι έως την έναρξη του αγώνα στις 5.15 μ.μ. Τα εισιτήρια σε όλες της θύρες κοστίζουν 20. Στη Θύρα 2, Τμήμα Α εκδίδονται και παιδικά/φοιτητικά/στρατιωτικά εισιτήρια με αξία 10. Υπενθυμίζεται στους φίλους της ομάδας ότι όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και για την έκδοσή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του φιλάθλου. Για Φοιτητικά/Στρατιωτικά εισιτήρια είναι απαραίτητη η επίδειξη του φοιτητικού «πάσο» ή της στρατιωτικής ταυτότητας αντίστοιχα. Σε κάθε ταυτότητα μπορούν να εκδοθούν έως δύο (2) εισιτήρια. Ώρα έναρξης αγώνα : 5.15μμ Ώρα ανοίγματος Θυρών : 3.15μμ

    Παρελθόν αποτελούν για τις Βρασιές ο προπονητής κ. Παναγόπουλος και ο έμπειρος ποδοσφαιριστής Απόστολος Κουτσοκώστας. Με τον προπονητή Κώστα Παναγόπουλο υπήρξε διαφωνία σε άλλα θέματα αφού κάποιες απαιτήσεις του κρίθηκαν από τον κ. Βερβεσό παράλογες και έξω από τα συμφωνηθέντα. Έτσι η ομάδα του Αγίου Ανδρέα βρίσκεται και πάλι στη δυσάρεστη θέση να αναζητεί προπονητή, ελπίζοντας μετά τους Ποζαπαλίδη, Μαρκαντωνάτο και Παναγόπουλο, να στεριώσει η επιλογή. Η διακοπή, λόγω εκλογώ, πάντως, βοηθά για μη βεβιασμένες κινήσεις.

    Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των σχολικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ για τη φετινή περίοδο που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη . Οι αγώνες ποδοσφαίρου θα πραγματοποιηθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αστέρα Τρίπολης.

    Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει τα σωματεία που ανήκουν στην ΕΠΣ Αρκαδίας να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη διατήρηση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης.

    Νέα ποδηλατική βόλτα στην Τρίπολη διοργανώνει η ομάδα «ΖΩΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟ», το Σάββατο 6 Νοεμβρίου. Η συγκέντρωση των ποδηλατιστών θα γίνει στην κεντρική πλατεία Τρίπολης στις 2:00 μ.μ. και θα ακολουθήσει βόλτα μέσα στην πόλη.

    Ποδηλατοπορεία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στη Κόρινθο. Η εκκίνηση θα γίνει στις 11.30 το πρωί από την κεντρική πλατεία ΄΄Περιβολάκια'' .Να σημειωθεί ότι τα μικρά παιδιά θα είναι απαραίτητο να συνοδεύονται από κάποιον κηδεμόνα τους.

    Βασίλης Κούβαλης

    Είδηση: 45914

    [13] ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:21

    - Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος ανακοινώνεται ότι για μεταφορά των ετεροδημοτών προς Πελοπόννησο για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις Περιφερειακές εκλογές της Κυριακής 7 Νοεμβρίου μπορούν να επικοινωνούν στο 210.3225191

    - Στις 8.30 στο Δημοτικό Αθλητικό κέντρο Τρίπολης θα μιλήσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

    - Σήμερα στις 7.30 θα γίνει η Κεντρική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Τρίπολη- Πρωτεύουσα του Μοριά». Αύριο το πρωί ο κ. Παυλής θα επισκεφθεί τα καταστήματα της πόλης και το απόγευμα θα βρίσκεται στο εκλογικό του κέντρο.

    - Στις 8.00 απόψε θα γίνει η προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο θέατρο.

    - Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική ομιλία της δημοτικής κίνησης «Μαντινειακή Συμπολιτεία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Γιόκαρη. Η ομιλία θα ξεκινήσει στις 20:00, στη πλατεία Πετρινού, έξω από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού.

    - Στο κλειστό γυμναστήριο της Μεγαλόπολης θα μιλήσεις σήμερα στις 7.30 το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Μεγαλόπολης Τάκης Μπούρας.

    - Στην πλατεία Τροπαίων θα μιλήσει στις 7.30 ο υποψήφιος Τροπαίων δήμαρχος Γιάννης Γιαννόπουλος- Στο ¶ργος έγινε χθες βράδυ η κεντρική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Δημ. Καμπόσου.

    - Απόψε θα μιλήσει ο Γιώργος Αναγνώστου.

    - Τελευταίες συγκεντρώσεις και στο Ναύπλιο.

    Στην πλατεία Δημαρχείου θα μιλήσει απόψε ο Παν.. Αναγνωσταράς , στην Πρόνοια ο Χρήστος Γραμματικόπουλος στην Αγία Τριάδα Μιδέας ο Τάσος Σαλεσιώτης και στην πλατεία Συντάγματος ο Ανδρέας Βασιλείου.

    Περιοδείες σε δημοτικά διαμερίσματα και σε συνοικίες του Ναυπλίου πραγματοποιεί και σήμερα η ¶λλη Πρόταση με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Γκιόλα και κλιμάκια υποψηφίων συμβούλων.

    Πέγκη Μπρούσαλη

    Είδηση: 45912

    [14] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:20

    ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΩΣΕΩΝ

    Ο διαιτητής Μάριος Καρβούνης, θα διευθύνει την προσεχή αναμέτρηση των μικτών ομάδων Παίδων Μεσσηνίας-Ζακύνθου που θα διεξαχθεί την Τρίτη στη 01:00 μετά το μεσημέρι στο αθλητικό κέντρο στον Κορδία που περιλαμβάνεται στην 5η αγωνιστική του πανελλήνιου πρωταθλήματος των Ενώσεων.

    Παράλληλα, την ίδια μέρα, στις 3 μετά το μεσημέρι, έχει προγραμματισθεί ο αγώνας των Νέων ανάμεσα στα δυο συγκροτήματα με διαιτητή τον Κώστα Ψηλοπαναγιώτη

    ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ

    Φιλικό αγώνα προετοιμασίας δίνει ο Μεσσηνιακός σήμερα στις 4 το απόγευμα στο δημοτικό Στάδιο Παραλίας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Καλαμάτας

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ

    Ο Καλαματιανός διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας ορίσθηκε να διευθύνει τον αγώνα Ολυμπιακού-Πανιωνίου, που διεξάγεται το Σάββατο στις 7.30 το βράδυ στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκη» και περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.

    Δ' ΕΘΝΙΚΗ

    Οι αγώνες της Τέταρτης εθνικής που είχαν προγραμματισθεί να διεξαχθούν την Κυριακή, σύμφωνα με απόφαση της ΕΠΟ αναβάλλονται λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Νοεμβρίου.

    Οι πέντε μεσσηνιακές ομάδες θα αγωνισθούν στις 3 μετά το μεσημέρι και το ενδιαφέρον των καλαματιανών φιλάθλων είναι στραμμένο στο γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα στην Αθλητική Ένωση Σπάρτης και τη Μαύρη Θύελλα που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Λακωνίας.

    Στις άλλες αναμετρήσεις το πρόγραμμα έχει ως εξής:

    Πάμισος Μεσσήνης-Αχαϊκή

    Μεσσηνιακός-Αθλητικός Όμιλος Κροκεών

    Διαγόρας Βραχνέικων-Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας

    και Εράνη Φιλιατρών-Ζαβλάνι

    ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

    O παλαίμαχος άσος του Πανιωνίου Μήτσος Μαυρίκης είναι ο νέος αντικαταστάτης του Αντώνη Μαυρέα στον πάγκο του Εθνικού Μελιγαλά μετά τη λύση της συνεργασίας με τον καλαματιανό τεχνικό.

    ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

    Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας διοργανώνει Σχολή διαιτησίας την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα ηλικίας 16 έως 35 ετών.

    Εξάλλου, η ετήσια Γενική Συνέλευση των Διαιτητών που είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί προχθές το βράδυ αναβλήθηκε λόγω μη ύπαρξης απαρτίας θα επαναληφθεί την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στα γραφεία του συνδέσμου στις 8 το βράδυ με τα ίδια θέματα.

    Α1 Ο ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ

    Ο καλαματιανός διαιτητής Κυριάκος Ταβουλαρέας ορίσθηκε να σφυρίξει την αυριανή συνάντηση της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και το Περιστέρι που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Ολυμπιακού σταδίου, ενώ ο έτερος καλαματιανός διαιτητής Αντώνης Αναστόπουλος, θα διευθύνει το παιχνίδι της Δεύτερης εθνικής μεταξύ Δούκα-Αθλητικού Ομίλου Στρατωνίου.

    Σύνταξη είδησης: Γ. Ξιάρχος

    Είδηση: 45913

    [15] Εκδήλωση της Εταιρίας Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:19

    Πολιτιστική εκδήλωση για την ανάδειξη της Τραπεζούντας Αρκαδίας θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, στην πλατεία Γεωργίου Καρύτση, στην Αθήνα με πρωτοβουλία της Εταιρίας Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών.

    Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία με θέμα «Στα ίχνη της Αρχαίας Τραπεζούντας» από την αναπληρώτρια προϊσταμένη της ΛΘ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Αρκαδίας ¶ννα - Βασιλική Καραπαναγιώτου και μουσικό πρόγραμμα.

    Πέγκη Μπρούσαλη

    Είδηση: 45911

    [16] Καταβολή ενιαίας ενίσχυσης

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:33

    Τη βεβαιότητα ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα κατατεθεί το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς εξέφρασε σε δηλώσείς του στην ΕΡΑ ο δ/ντης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Πέτρος Βισβάρδης, και ενώ έχει αρχίσει η καταβολή της πρώτης δόσης από την προηγούμενη Παρασκευή, με το συνολικό ποσό που θα δοθεί για τη Ζάκυνθο να αγγίζει τα 7 εκατ. 700 χιλ,. ευρώ.

    Επίσης, όπως ενημέρωσε, προβλήματα υπάρχουν μόνο σε περίπου 70-80 παραγωγούς που ήταν στο δείγμα του ελέγχου και δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι οποίοι θα πληρωθούν είτε σε δύο δόσεις είτε ολόκληρο το ποσό μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, ενώ, σε ορισμένες ομάδες από τους περίπου 200-250 παραγωγούς που έχουν εκκρεμότητες από προηγούμενα χρόνια και δεν τους έχουν καταβληθεί επιδοτήσεις, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου ενδέχεται να γίνουν οι αντίστοιχες πληρωμές.

    Μαρίνα Μάντζου

    Είδηση: 45924

    [17] Ζητείται παράταση του χρόνου περαίωσης

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:32

    Την παράταση της προθεσμίας για ένταξη των επιχειρήσεων στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και στη διαδικασία της περαίωσης ζητά ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γεώργιος Καραμπάτος, με έγγραφό του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Ο κ. Καραμπάτος αναφέρει στο έγγραφό του ότι «με δεδομένες τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της αγοράς, φρονούμε ότι η Κυβέρνηση αφενός θα πρέπει να συνδυάσει τα μέτρα όπως π.χ. η περαίωση, με μια προσπάθεια βελτίωσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, η οποία αναπόφευκτα προϋποθέτει κυβερνητικές πιέσεις προς τις τράπεζες, και αφετέρου, ότι θα πρέπει να προβλέπει προθεσμίες τέτοιες, που να επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να προσαρμόζονται σε τέτοια μέτρα, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να αποβούν ευεργετικά για το μέλλον τους».

    Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζητά να δοθεί στις επιχειρήσεις ο απαραίτητος χρόνος για να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, που τουλάχιστον θα πρέπει να είναι μέχρι 15 Δεκεμβρίου. Επίσης να δοθεί παράταση μέχρι 15 Δεκεμβρίου για την υπαγωγή στη διαδικασία περαίωσης, ώστε μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να εξεύρουν το 20% της οφειλής, που ζητείται προκαταβολικά. Τέλος ζητείται να προσαρμοστεί το μέτρο της περαίωσης στις πραγματικές συνθήκες της Αγοράς και των επιχειρήσεων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να καλείται σε περαίωση επιχείρηση, που τελεί σε αδράνεια και μάλιστα για τη χρονική περίοδο της εν λόγω αδράνειας και θα πρέπει να εξαιρεθεί.

    Σύνταξη είδησης: Γ. Ξιάρχος

    Είδηση: 45923

    [18] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νοσοκομείο Ζακύνθου

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:30

    Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ζακύνθου, Νίκος Ποταμίτης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα άλυτα μέχρι τώρα προβλήματα του νοσοκομείου, όπως οι καθυστερήσεις στις αποπληρωμές των εφημεριών, η μετατροπή των εφημεριών σε επιδόματα αλλά και το ανεπαρκές προσωπικό που θα κληθεί να καλύψει τις ανάγκες του νέου νοσηλευτικού ιδρύματος.

    Επίσης, ο κ. Ποταμίτης, αναφέρθηκε στις ελλείψεις του ακτινολογικού και καρδιολογικού τμήματος και πρότεινε για άλλη μια φορά να κηρυχτεί το νοσοκομείο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να δοθούν κίνητρα για επικουρικούς γιατρούς αλλά και να γίνει μεταφορά 2-3 στρατιωτικών γιατρών.

    Μαρίνα Μάντζου

    Είδηση: 45922

    [19] Επίσκεψη ξενοδόχων στη νομαρχία

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:37

    Επίσκεψη στη νομαρχία και συνάντηση με τον αντινομάρχη Δ. Παλαδινό είχε αντιπροσωπεία των ξενοδόχων για το ζήτημα της καταβολής του ποσού των 25.000 ευρώ που αναλογεί στο μερίδιο της ΝΑΖ για τη πληρωμή της εταιρίας easy jet .

    Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει νομικό πρόβλημα στην εκταμίευση του ποσού αλλά οι προσπάθειες θα συνεχιστούν δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων του δήμου Αρκαδίων Διον. Κολπονδίνος.

    Μαρίνα Μάντζου

    Είδηση: 45928

    [20] Αδιέξοδο στη λειτουργία των ελαιοτριβείων

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:35

    Σε αδιέξοδο και τη φετινή ελαιοκομική περίοδο έχουν περιέλθει οι ελαιοτριβείς της Ζακύνθου, λόγω της έλλειψης συνολικού σχεδιασμού από το κράτος για την ελαιοκομική παραγωγή και κυρίως για το θέμα της διαχείρισης των ελαιόζουμων.

    Ο πρόεδρος του συλλόγου των ελαιοτριβέων του νησιού, Νίκος Σούλης, σε δηλώσείς του στην ΕΡΑ ανάφερε ότι περίπου 20 από τα 42 ελαιοτριβεία της Ζακύνθου είναι σφραγισμένα επειδή δεν έχουν άδεια λειτουργίας καθώς δε διαθέτουν άδεια διάθεσης λυμάτων, τονίζοντας με έμφαση ότι το κράτος λαμβάνει αστυνομοκρατικού χαρακτήρα μέτρα αντί να δίνει μια οριστική και ουσιαστική στο πρόβλημα.

    Μαρίνα Μάντζου

    Είδηση: 45925

    [21] Επικρίσεις Πετράκου για τον εθνικό δρόμο

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:34

    Για «προεκλογική φιέστα» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», αναφερόμενος στην παράδοση του τμήματος Τρίπολη - Αθήναιο του εθνικού αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Καλαμάτας. Συχεχίζοντας ο κ. Πετράκος αναρωτιέται «πού είναι το κατόρθωμα, όταν είναι γνωστό, ότι ο οδικός άξονας είχε προγραμματιστεί να γίνει από το 2ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, φθάσαμε όμως στα τέλη του 2010 και έχει φτάσει μέχρι το Λεύκτρο», κάνοντας παράλληλα λόγο για «ληστρική επιβολή διοδίων».

    Σύνταξη είδησης: Γ. Ξιάρχος

    Είδηση: 45927

    [22] Προεκλογική δραστηριότητα

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:33

    ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

    Με αισιοδοξία ολοκλήρωσε τις περιοδείες του σε καφενεία της πόλης των Χανίων, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Απ. Βουλγαράκης. Ο κ. Βουλγαράκης εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες του στους Χανιώτες που στήριξαν ολόψυχα τον προεκλογικό αγώνα του συνδυασμού και δεσμεύθηκε εφ' όσον εκλεγεί να δρομολογήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες για την ανάπτυξη του Νομού Χανίων.

    ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ O υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, Αποστόλης Βουλγαράκης, σήμερα θα περιοδεύσει: 5 μ.μ. Αγιά, 6 μ.μ. Αλικιανός, 6.30 μ.μ. Βατόλακκος, 7 μ.μ. Σκινές, 7.30 μ.μ. Φουρνές, 8 μ.μ. Μεσκλά, 8.30 μ.μ. Λάκκοι.

    Μάχη για την Κρήτη

    Κλιμάκιο του Συνδυασμού «ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ», με επικεφαλής τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, γιατρό Μανώλη Παπαδάκη, επισκέφθηκε χθες το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών ν. Χανίων, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) και τη Μονάδα Υποκαταστάτων του ΟΚΑΝΑ. Από την συζήτηση που έγινε με το προσωπικό, διαπιστώθηκε ότι, χρειάζεται καλύτερη θεσμική οργάνωση, σταθερή χρηματοδότηση, δημιουργία και στα Χανιά Θεραπευτικής Κοινότητας ανάλογης του Ηρακλείου, καθώς επίσης και μεγαλύτερη υποστήριξη από τους Κοινωνικούς Φορείς των Χανίων.

    ΚΙΝΗΣΗ 'ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ' Επίσκεψη στο Μ.Α.Ι.Χ.

    Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) θα επισκεφτεί σήμερα το πρωί αντιπροσωπία της περιφερειακής κίνησης πολιτών «Μια Κρήτη, Περιβάλλον - Ανθρωπος» με επικεφαλής τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων Γ. Βλοντάκη. Επίσης όλη τη μέρα θα γίνει περιοδεία και μοίρασμα προεκλογικού υλικού σε διάφορες περιοχές της πόλης των Χανίων και των περιαστικών Δήμων από τα μέλη της κίνησης.

    ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ

    «Είμαστε εδώ γιατί μπορούμε να κάνουμε τα Χανιά έναν μεγάλο και ισχυρό Δήμο με αυτόνομη φωνή, που θα ακούγεται δυνατά και καθαρά και θα υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον του τόπου μας», τόνισε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, Γρηγόρης Αρχοντάκης, κατά την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Χανιά Ανοιχτή Πολιτεία», επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα. Ο κ. Αρχοντάκης στην ομιλία του παρουσίασε το πλαίσιο των βασικών θέσεων του συνδυασμού του σε μια σειρά από σημαντικούς τομείς και υπογράμμισε ότι «η διοίκηση που ασκήσαμε ως Νομαρχιακή Αρχή μάς δίνει το δικαίωμα να είμαστε σίγουροι και υπερήφανοι.

    ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ

    Ο δήμαρχος Χανίων και υποψήφιος δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Χανιά 21ος αιώνας», θα επισκεφθεί σήμερα, στις 9 π.μ. το Δημοτικό Γηροκομείο, στις 10 π.μ. το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, στις 11.30 π.μ. το Ινστιτούτο Υποτροπικών και Ελιάς Χανίων και στις 12 μ. το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.). Στις 8 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού, στην οδό Κυδωνίας 38 (απέναντι από το Δημαρχείο).

    Βάμβουκας

    Πρόταση, που επεξεργάστηκε επιστημονική ομάδα συνεργατών του υπ. Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα και του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, θα παρουσιαστεί σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα (αμφιθέατρο) "Κώστας Νικηφοράκης" του Νοσοκομείου Χανίων.

    Οι δύο προτάσεις αφορούν,τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Δημοτική Αρχή στην "Πρόληψη του Αφνιδίου Θανάτου των Νέων ανθρώπων" και

    ένα πρόγραμμα του νέου διευρυμένου Δήμου Χανίων για την "Κατ' Οίκον Νοσηλεία" ,και αποτελούν δύο ολοκληρωμένες προτάσεις για την υγεία, τις οποίες προσφέρει ο ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στην νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει, για να τις αξιολογήσει και να τις εφαρμόσει εφ όσον τις προκρίνει.

    Περιοδεία στο Νομαρχιακό και το Δημαρχιακό Μέγαρο πραγματοποίησαν χθες το πρωί, ομάδα υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων του ΔΗΜΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, συνοδεύοντας τον υπ. Δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα.

    Οι υποψήφιοι και ο επικεφαλής του συνδυασμού επισκέφθηκαν τα γραφεία των εργαζομένων σε Δήμο και Νομαρχία και συνομίλησαν μαζί τους για θέματα που τους απασχολούν

    ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ

    Την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης και ο συνδυασμός 'Χανιά - Ο Δήμος μας αλλάζει' στο κέντρο Ζυγός. Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Σκουλάκης παρουσίασε τις βασικές θέσεις του προγράμματός του και έκανε συγκεκριμένες αναφορές για την εκλογική μάχη της 7ης Νοεμβρίου, το ψηφοδέλτιο, τους νέους ανθρώπους, το σχέδιο και τις προτάσεις του 'για τη βιώσιμη ανάπτυξη στον νέο Καλλικρατικό Δήμο Χανίων, που βασίζεται στο τετράπτυχο: Περιβάλλον, Πολιτισμός, Τουρισμός, Κοινωνική Αλληλεγγύη'. Τον Μανώλη Σκουλάκη προσφώνησε ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας 'Τα Νέα', Γιώργος Παπαχρήστος. Το 'παρών' στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι κ. Αθ. Καρούντζος, ο βουλευτής Ευτ. Δαμιανάκης, ο πρώην βουλευτής Σ. Μιχελογιάννης, η πρώην νομάρχης Α. Μαρκογιαννάκη, ο πρώην δήμαρχος Γ. Τζανακάκης .

    Σήμερα ο κ. Σκουλάκης περιοδεύει από το πρωί στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Χανίων, στο Δήμο Ν. Κυδωνίας, στην παλιά πόλη και στη Σπλάντζια. Αυτήν την ώρα επισκέπτεται το Ε' ΚΑΠΗ στην Σπλάντζια και στη συνέχεια θα περιδεύσει στη Δημοτική Αγορά.

    Δήμος Πλατανιά

    Κεντρικές εκδηλώσεις πραγματοποιούν σήμερα υποψήφιοι δήμαρχοι του Δήμου Πλατανιά. Συγκεκριμένα:

    ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ

    Σήμερα, στις 9.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού «Νέα Πορεία ? Εποχή Δημιουργίας» με υπ. δήμαρχο Πλατανιά τον κ. Στέλιο Νικηφοράκη στο κέντρο «Αλκυών» στο Μάλεμε.

    ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗΣ

    Ο υποψήφιος δήμαρχος Πλατανιά Γιώργος Αγοραστάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του 'Ανεξάρτητη Κίνηση Δήμου Πλατανιά, Νέα Εποχή', επισκέφτηκε χθες χωριά της παράκτιας περιοχής του νέου Δήμου Πλατανιά και συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Τρία ήταν τα θέματα τα οποία επιτακτικά τέθηκαν στον Γιώργο Αγοραστάκη κατά την περιοδεία του: Βόρειος Οδικός ¶ξονας και επαρχιακό δίκτυο, Χωροταξικός - Πολεοδομικός σχεδιασμός και Απορρίμματα. Η κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Κίνηση Δήμου Πλατανιά, Νέα Εποχή» με επικεφαλής τον Γιώργο Αγοραστάκη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στο Κάτω Γεράνι έξω από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού.

    ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ Ο επικεφαλής του συνδυασμού 'Πλατανιάς Δημοτική Συνεργασία', δήμαρχος Πλατανιά Γιώργος Τσαγκαράκης, θα πραγματοποιήσει σήμερα επισκέψεις στις 7 το απόγευμα στο Κολυμπάρι και στις 9 το βράδυ στον Πλατανιά.

    ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Την ικανοποίησή της για τη μαζική προσέλευση στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, εκφράζει με χθεσινή ανακοίνωσή της η 'Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πολιτών'. Στην ανακοίνωσή της τονίζει: 'Οι δημότες του νέου Δήμου Πλατανιά μας τίμησαν με την αθρόα προσέλευσή τους δημιουργώντας το αδιαχώρητο στην αίθουσα δίνοντας έτσι το μήνυμα της νίκης για την Κυριακή 7 του Νοέμβρη'.

    ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Περιοδείες κλιμακίων

    Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Κρήτης με επικεφαλής τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Γιώργο Νταγκουνάκη και τον υποψήφιο δήμαρχο Χανίων, Νίκο Παπαντωνάκη, θα περιοδεύσει σήμερα: Στις 10 π.μ. στα εμπορικά καταστήματα των Χανίων. Στις 6 μ.μ. στις συνοικίες ¶γιος Ιωάννης, και Κουμπές Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πλατανιά με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Δήμου Πλατανιά, Μανώλη Νταγκουνάκη, θα περιοδεύσει σήμερα από τις 6.30 μ.μ. στα χωριά Ταυρωνίτης, Πολεμάρχι και Χρυσαυγή. Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Καντάνου - Σελίνου με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Καντάνου - Σελίνου, Φώτη Ρηγανάκο, θα περιοδεύσει σήμερα από τις 6 μ.μ. στα χωριά του Πελεκάνου.

    Είδηση: 45926

    [23] Γενική πρόβα πριν τις εκλογές

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:32

    Γενική πρόβα για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στο μεταξύ, παράτυπες εγγραφές Ευρωπαίων πολιτών στους εκλογικούς καταλόγους, από υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων, διαπίστωσαν οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι διαβίβασαν το πόρισμα τους στη Δικαιοσύνη και στον δήμαρχο Αθηναίων. Εξάλλου επιστρέφονται από σήμερα οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 45930

    [24] Περιοδείες πολιτικών αρχηγών

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:17

    Δυο μόλις ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης ανεβαίνουν και πολιτικοί αρχηγοί και υποψήφιοι ολοκληρώνουν τις περιοδείες και ομιλίες τους. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται αυτή την ώρα στο εμπορικό κέντρο του Κερατσινίου και στη συνέχεια θα πάει στην αγορά, στα Καμίνια. Στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία Ελευσίνας μιλάει αυτή την ώρα η Αλέκα Παπαρήγα, όπου αργότερα θα έχει συνάντηση και με τη διοίκηση. Πρωτοβουλία για εθνική συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να ξεπεραστεί η μεγαλύτερη κρίση που αντιμετώπισε μεταπολεμικά η χώρα, ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας χθες, ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Στο Περιστέρι περιοδεύει αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8 Είδηση: 45931

    [25] Το ΤΕΕ για τη μέθοδο «Σούκου»

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:43

    Δεν βρίσκει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος η προβολή και η στήριξη της πειραματικής μεθόδου «Σούκου» από το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια σα δυνατή λύση αντιμετώπισης του προβλήματος των απορριμμάτων του μεγέθους του Δήμου Καλαμάτας.

    Αυτό αναφέρεται σε έκθεση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που δόθηκε στη δημοσιότητα και προστίθεται για τη μέθοδο «Σούκου» ότι «πρόκειται για μια δράση διαχείρισης στερεών αποβλήτων σε πειραματικό στάδιο και σαν τέτοιο έπρεπε να αντιμετωπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ ή της Περιφέρειας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία πειραματικών μονάδων δεν πρέπει να χρηματοδοτείται από το δήμο, αλλά μάλλον από το κράτος, ή κάποιο ερευνητικό πρόγραμμα». Στην ίδια έκθεση του ΤΕΕ αναφέρεται ότι δεν υπήρξε παρακολούθηση της μεθόδου «Σούκου» και προστίθεται: «Το σωστό είναι μια πειραματική μέθοδος να ελέγχεται συνεχώς από ανεξάρτητη επιστημονική ομάδα, γεγονός που δεν έγινε».

    Σύνταξη είδησης: Γ. Ξιάρχος

    Είδηση: 45934

    [26] Ο Στ. Μπεχράκης για τα σκουπίδια

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:41

    Στην έκθεση του Τεχνικού Επιμελητήριου της Ελλάδας (ΤΕΕ) που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα σχετικά με τη μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων της εταιρείας «Σούκου», αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος Σταμάτης Μπεχράκης. «Τα συμπεράσματα του ΤΕΕ δικαιώνουν απόλυτα τις θέσεις του "Δικτύου Ενεργών Πολιτών" σχετικά με το πείραμα "Σούκου"», σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Μπεχράκης και προσθέτει: «Δυστυχώς και από την έκθεση του ΤΕΕ επαληθεύεται ο εμπαιγμός των δημοτών από τον κ. Νίκα και την απερχόμενη δημοτική αρχή, καθώς και η επικίνδυνη προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει ένα θέμα κρίσιμο για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον».

    Επίσης ο κ. Μπεχράκης αναφέρει ότι «το θέμα των απορριμμάτων δεν λύθηκε. Θα επανέλθει αμέσως μετά τις εκλογές αφού η δήθεν λύση των "σκουπιδοεργολάβων" στην οποία προσέφυγε προεκλογικά η απερχόμενη δημοτική αρχή απλά κουκούλωσε προσωρινά το πρόβλημα».

    «Ως "Δίκτυο Ενεργών Πολιτών" -καταλήγει η ανακοίνωση- έχουμε δημόσια διατυπώσει την πρότασή μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η ορθότητα της οποίας επιβεβαιώνεται από το ΤΕΕ. Η οριστική και βέλτιστη λύση βρίσκεται στην διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, επανάχρηση, κομποστοποίηση οργανικών και υγειονομική ταφή των συμπιεσμένων υπολειμμάτων. Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να κινηθεί ο Δήμος «κερδίζοντας» τη συμμετοχή των δημοτών, με συνεχή ενημέρωση, κίνητρα και αντικίνητρα».

    Σύνταξη είδησης: Γ. Ξιάρχος

    Είδηση: 45932

    [27] Πολιτιστικές ειδήσεις

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:41

    Ο Γιώργος Λεούσης και το συγκρότημα «ΑΜΕΛΕΙΑ» θα παρουσιαστούν αύριο στον «Επτά Τεχνών Τόπος» στο Βιρό. Ο κερκυραίος μουσικός και βραβευμένος με το πρώτο βραβείο μουσικής σύνθεσης σε διαδικτυακό διαγωνισμό, Γιώργος Λεούσης, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με καταξιωμένα στελέχη του χώρου του ραδιοφώνου και των ηχογραφήσεων.

    Οι «ΑΜΕΛΕΙΑ» είναι ένα συγκρότημα που μετράει αρκετά χρόνια μουσικής παρουσίας, με διαφορετικές ανά διαστήματα μουσικές επιρροές, ως προς τις προσωπικές τους συνθέσεις αλλά και ως προς τις επανεκτελέσεις και τις διασκευές γνωστών μουσικών κομματιών. Στην πρώτη τους συνεργασία πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία συναυλία στον Μον Ρεπό, το καλοκαίρι του 2010, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την γέννηση του ποιητή Νίκου Καββαδία.

    Το πρώτο Animation Festival, θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα, από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2011 με ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, υψηλού επιπέδου, βραβευμένες με Oscar και άλλα διεθνή βραβεία. Θα περιλαμβάνει workshops, ενώ θα υπάρχει διαγωνιστικό τμήμα και με καταξιωμένους επίτιμους καλεσμένους. Τη διοργάνωση του φεστιβάλ έχει αναλάβει το γραφείο διοργάνωσης εκδηλώσεων Great Events, με τη συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου και θα διεξαχθεί στην Ιόνιο Ακαδημία και στον κινηματογράφο Ορφέα.

    Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών έχει καθιερώσει την πραγματοποίηση ενός Επιστημονικού Συνεδρίου το μήνα Νοέμβριο κάθε χρόνου (από το 2005, συνεχώς), στο σπίτι όπου ο Εθνικός Ποιητής Διονύσιος Σολωμός έζησε τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του). Φέτος το Επιστημονικό Συνέδριο της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών θα είναι αφιερωμένο στο μεγάλο Ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20 και 21 Νοεμβρίου 2010 και θα έχει γενικό τίτλο «Οδυσσέας Ελύτης / Μ' ένα τριφύλλι φως στο στήθος».

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 45933

    [28] Παράδοση τμημάτων του αυτοκινητόδρομου

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:38

    Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να παραδοθεί ένα ακόμα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, μήκους 6 χιλιομέτρων, από το Λεύκτρο ως τα Παραδείσια, το οποίο περιλαμβάνει το σταθμό διοδίων Λεύκτρου και τον καινούριο κόμβο εξόδου της Μεγαλόπολης. Αυτό έκαναν γνωστό τα στελέχη της εταιρείας «Μορέας» που εκτελεί το έργο.

    Στο μεταξύ παραδόθηκε προχθές στην κυκλοφορία το νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από το νότιο τμήμα της Τρίπολης μέχρι το Αθήναιο. Το τμήμα που δόθηκε στην κυκλοφορία και έχει συνολικό μήκος 14 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει σήραγγα διπλής κατεύθυνσης μήκους 650 μέτρων στο Καλογερικό και ενώνεται στο Αθήναιο με το κομμάτι του δρόμου Καλογερικό - Λεύκτρο.

    Τους επόμενους μήνες αναμένεται να παραδοθεί ένα ακόμη τμήμα του εθνικού αυτοκινητόδρομου, μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων. Πρόκειται για το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα, που αποτελεί το δυσκολότερο σημείο του αυτοκινητοδρόμου. Ένα μέρος αυτού του τμήματος θα παραδοθεί λίγο μετά το Πάσχα και ολοκληρωμένο το φθινόπωρο του 2011. Συνολικά σε ένα περίπου χρόνο θα παραδοθεί ο αυτοκινητόδρομος ως την Καλαμάτα.

    Σύνταξη είδησης: Γ. Ξιάρχος

    Είδηση: 45929

    [29] Θ. Μπρεδήμας: Δεν θα πάρω αμοιβή ως δήμαρχος

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:46

    Η Καλαμάτα είναι «μια πόλη εγκαταλελειμμένη που σταθερά παρακμάζει, που περιθωριοποιείται οικοδομικά, πολεοδομικά, οικονομικά και πολιτιστικά, μια πόλη που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης» ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόδ. Μπρεδήμας, κατά την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

    Αποδίδοντας προσωπικές ευθύνες στο δήμαρχο Καλαμάτας και την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, τους κατηγόρησε ότι «η οικονομική της διαχείριση υπήρξε αδιαφανής και αντιαναπτυξιακή», κάνοντας ακόμη λόγο για «ανορθολογική και πελατειακή διαχείριση του προσωπικού, κακοδιοίκηση στη σχέση της με τους πολίτες, αναποτελεσματικότητα των κοινωνικών υπηρεσιών και υποβάθμιση των υποδομών της πόλης». Αναφερόμενος στο θέμα των απορριμμάτων χαρακτήρισε «κραυγαλέα την αποτυχία της Δημοτικής Αρχής στον τομέα καθαριότητας».

    Ο κ. Μπρεδήμας υποσχέθηκε ότι αν αναλάβει τη Δημοτική Αρχή θα μειώσει κατά 50% στο μισθό του Δημάρχου και κατά 30% στους μισθούς των αντιδημάρχων και συμπλήρωσε ότι το υπόλοιπο 50% του μισθού του θα το διαθέτει «για αναξιοπαθείς συμπολίτες μέσα από διάφανες διαδικασίες».

    Καταλήγοντας ο κ. Μπρεδήμας είπε ότι «διεκδικούμε το δικαίωμα να ζούμε σ' ένα δήμο με αναβαθμισμένο τον δημόσιο χώρο, καθαρό, περιποιημένο και ασφαλή, με σύγχρονες και επαρκείς κοινωνικές υπηρεσίες, αντίβαρο στο πρόβλημα της κρίσης και ασπίδα προστασίας για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα».

    Σύνταξη είδησης: Γ. Ξιάρχος

    Είδηση: 45936

    [30] Αποκατάσταση της ΦΕ Γαστουρίου

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:45

    Τη σύμβαση για την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό του παραδοσιακού κτιρίου της ιστορικής Φιλαρμονικής Γαστουρίου υπέγραψε χθες ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος.

    Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά έργο που υλοποιείται με χρηματοδότηση του Περιφερειακού Προγράμματος του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) στον τομέα της κτηριακής υποδομής του πολιτισμού με φορέα υλοποίησης τη Νομαρχία. Το έργο, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 45935

    [31] Καταγγελία ΚΚΕ

    Παρασκευη, 05 11 2010 11:47

    Θέμα διαπλοκής οικονομικών συμφερόντων με την πολιτική εξουσία έθεσε χθες ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Πιτσιάβας, με αφορμή την αγωγή που είχε καταθέσει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «εναντίον δημοσιογράφων και τοπικών ΜΜΕ, ζητώντας υπέρογκα ποσά για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση» όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΚΚΕ θεωρεί την κατάθεση της αγωγής απόπειρα φίμωσης «οποιασδήποτε κριτικής στα μεγάλα συμφέροντα και την πολιτική εξουσία που τα τροφοδοτεί με δημόσιο χρήμα». Παραλλήλως καταφέρεται κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στελέχη των οποίων εγκαλεί για διαπλοκή, καθώς και των υποψηφίων που στηρίζουν στις εκλογές της Κυριακής ή προέρχονται από τον πολιτικό χώρο τους γιατί δεν έχουν πάρει θέση στο θέμα.

    σύνταξη: Κατερίνα Κατσαρού

    Είδηση: 45937


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 5 November 2010 - 9:57:20 UTC