Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-09-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 προσφέρει η Μεταβολική Χειρουργική

    [01] Αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 προσφέρει η Μεταβολική Χειρουργική

    Πεμπτη, 16 09 2010 11:05

    Υγεια

    Αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 προσφέρει πλέον η Μεταβολική Χειρουργική, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του 15ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νόσων, το οποίο πραγματοποιήθηκε 6 με 7 Σεπτεμβρίου στο Long Beach της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ. «Πράγματι πρόκειται για μια ευχάριστη και σημαντική είδηση για τα 300,000,000 ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 σε ολόκληρο τον κόσμο» αναφέρει ο καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ Ιωάννης Μελισσάς, ο οποίος παραβρέθηκε και μίλησε στο Παγκόσμιο Συνέδριο.

    « Η Μεταβολική Χειρουργική, συνέχισε ο κ Μελισσάς , σύμφωνα με τα αποτελέσματα των επιστημονικών εργασιών που παρουσιάστηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο, αντιμετωπίζει τον διαβήτη τύπου 2 και σε ποσοστό που κυμαίνεται από 70 μέχρι 80% οι ασθενείς απαλλάσσονται οριστικά από τα φάρμακα που έπαιρναν εφ όρου ζωής».

    Τα αποτελέσματα των επιστημονικών εργασιών για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 παρουσιάστηκαν σε συνεδρίαση στην οποία προήδρευσε ο κ Μελισσάς και είχαν θέματα που αφορούσαν τη χειρουργική του διαβήτη και τις νέες τεχνικές αντιμετώπισης της παχυσαρκίας. Στην συνεδρίαση αυτή παρουσιάστηκαν 15 ανακοινώσεις από Αμερικανούς, Ευρωπαίους και Ινδούς χειρουργούς.

    Σύμφωνα λοιπόν με τα συμπεράσματα των επιστημονικών εργασιών για τις μεθόδους αντιμετώπισης του σακχαρώδη διαβήτη και του υπερβάλλοντος βάρους, οι λαπαροσκοπικές εγχειρήσεις που προτείνονται είναι αποτελεσματικές, ασφαλείς και χωρίς την ανάγκη παραμονής του ασθενούς στο Νοσοκομείο για περισσότερο από 2-3 ημέρες.

    Εκτός των κλασσικών επεμβάσεων όπως ο γαστρικός δακτύλιος και η γαστρική παράκαμψη, η τεχνική που κερδίζει έδαφος λόγω της απλότητάς της είναι η επιμήκης γαστρεκτομή που περιορίζει την χωρητικότητα του στομάχου και την όρεξη, αφαιρώντας τον θόλο και τμήμα του σώματος του στομάχου.

    Η χειρουργική θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη έχει πλέον καθιερωθεί στο θεραπευτικό οπλοστάσιο της ιατρικής απέναντι σε μια νόσο που έχει προσβάλλει 300,000,000 ανθρώπους στον πλανήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2009 ο κάθε διαβητικός κόστισε στις ΗΠΑ 11.700 δολάρια, ενώ συνολικά για το νόσημα αυτό χρειάστηκε να διατεθούν 170 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Έτσι η χειρουργική θεραπεία, που απαλλάσσει τον διαβητικό από το πρόβλημα και την ανάγκη να κάνει καθημερινή χρήση ινσουλίνης και αντιδιαβητικών φαρμάκων θεωρείται σπουδαίο επίτευγμα της χειρουργικής.

    «Θα πρέπει να διευκρινιστεί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Μελισσάς, ότι χειρουργήσιμοι είναι οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 και έχουν δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο ή ίσον του 30. Μάλιστα στη χώρα μας έχουν ήδη χειρουργηθεί στα μεγάλα ιατρικά κέντρα και ιδιαίτερα στην Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, της οποίας είναι διευθυντής , πάνω από 1000 ασθενείς».

    Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες οι λαπαροσκοπικές εγχειρήσεις που προτείνονται για την θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη προκαλούν γρήγορη διάβαση της τροφής από το στομάχι στο περιφερικό τμήμα του λεπτού εντέρου με αποτέλεσμα την έκκριση ορμονών που ομαλοποιούν την παγκρεατική λειτουργία. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ομαλοποίηση του σακχάρου του αίματος και η διακοπή της φαρμακευτικής θεραπείας γίνεται εντός του πρώτου μετεγχειρητικού μήνα. Είδηση: 40922


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 September 2010 - 22:19:23 UTC