Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-08-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πνοές Τέχνης στο Άλσος Νέας Σμύρνης
  • [02] Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Μανώλης Φάμελλος στο Φράγμα της Θέρμης

    [01] Πνοές Τέχνης στο Άλσος Νέας Σμύρνης

    Τριτη, 24 08 2010 11:57

    Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης οργανώνει στο χώρο του Άλσους Νέας Σμύρνης υπαίθρια έκθεση γλυπτικής και εικαστικών εγκαταστάσεων με τίτλο «Πνοές Τέχνης». Η έκθεση θα ανοίξει στο κοινό την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 17 Οκτωβρίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο Άλσος την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010.

    Για πρώτη φορά, το Άλσος Νέας Σμύρνης -ένα πράσινο «καταφύγιο» από τα λιγοστά που διαθέτει η πυκνοδομημένη Αθήνα, τόπος απόδρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας- υποδέχεται στο χώρο του τις εικαστικές δημιουργίες εννέα καλλιτεχνών. Πρόκειται για τους Κώστα Βαρώτσο, Μάρκο Γεωργιλάκη, Βένια Δημητρακοπούλου, Γιώργο Ευσταθουλίδη, Γιώργο Λαζόγκα, Αφροδίτη Λίτη, Δήμητρα Σιατερλή, Γιούλα Χατζηγεωργίου και την ομάδα τέχνης 242 (Κώστας Μάντζαλος και Κωνσταντίνος Κουννής). Την έκθεση έχει επιμεληθεί η ιστορικός τέχνης Χάρις Κανελλοπούλου.

    Με αφορμή το ευεργετικό περιβάλλον του Άλσους και θέμα τη ζωτική κι αμφίδρομη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό τοπίο, τα έργα της έκθεσης -«ζωντανές» πνοές δημιουργίας- επιθυμούν να υπογραμμίσουν την καταλυτική σημασία του φυσικού περιβάλλοντος ως πολύτιμου δώρου ζωής και ενέργειας και τη διαρκή ανάγκη προστασίας του.

    Η έκθεση «Πνοές Τέχνης» οργανώνεται παράλληλα με τις Ιωνικές Γιορτές, τον ετήσιο σημαντικό πολιτιστικό θεσμό του Δήμου Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο του οποίου διοργανώνονται στο Άλσος Νέας Σμύρνης συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χοροδράματος και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Είδηση: 39716

    [02] Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Μανώλης Φάμελλος στο Φράγμα της Θέρμης

    Δευτερα, 23 08 2010 12:23

    O Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Μανώλης Φάμελλος κατάφεραν να αξιοποιήσουν τη μοναδική χημεία που τους συνδέει, δημιουργώντας πέρσι το χειμών τα πιο επιτυχημένα μουσικά προγράμματα, γεμάτο αμεσότητα και μουσική γενναιοδωρία. Το αποτέλεσμα αυτής της χειμερινής συνεργασίας είναι οι καλοκαιρινές συναυλίες και η κυκλοφορία ενός διπλού live άλμπουμ με τίτλο «Απόψε είναι ωραία» που είναι το ηχητικό αποτύπωμα της ατμόσφαιρας του ζωντανού προγράμματος της συνάντησης του Νίκου, του Νίκου και του Μανώλη.

    Η συνύπαρξή τους επί σκηνής αυτό το καλοκαίρι, είναι γεμάτη απόΠα τραγούδια που αγαπήσαμε και ακόμα αγαπάμε, αυτά θα τραγουδήσουμε μαζί τους την Παρασκευή 27 Αυγούστου στο Φράγμα της Θέρμης.

    Οι τρεις καλλιτέχνες αναμειγνύονται μοναδικά σε ανατρεπτικές ερμηνείες όπου τα τραγούδια, οι φωνές, τα σολαρίσματα, η δύση, η ανατολή, η παράδοση, η ηλεκτρική κιθάρα, το νταούλι, το μαντολίνο, το παρελθόν και το παρόν μπλέκονται και δημιουργούν την αίσθηση της γιορτής. Είδηση: 39677


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 24 August 2010 - 21:37:13 UTC