Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-08-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όχι τακούνια όταν οδηγούν γυναίκες
  • [02] Συνελήφθη αεροσυνοδός επειδή ενεργοποίησε τις τσουλήθρες διαφυγής
  • [03] M. Ομπάμα: Υπέρ μουσουλμανικού κέντρου στο «σημείο μηδέν»

    [01] Όχι τακούνια όταν οδηγούν γυναίκες

    Τεταρτη, 11 08 2010 15:31

    Οι γυναίκες οδηγοί θα πρέπει να διαλέγουν πολύ προσεκτικά τα παπούτσια τους όταν βρίσκονται πίσω από το τιμόνι και ειδικά να αποφεύγουν τα ψηλά τακούνια γιατί είναι πιθανόν να γλιστρήσουν στο πεντάλ και να προκληθεί ατύχημα.

    Όταν ο οδηγός φρενάρει απότομα σε μια δύσκολη κατάσταση, τα φρένα λειτουργούν αποτελεσματικά μόνο όταν η πίεση του ποδιού μεταφέρεται σε όλο το πεντάλ του φρένου, κάτι που είναι αδύνατον αν κάποιος οδηγεί ξυπόλητος ή με ψηλά τακούνια, επισημαίνει το γερμανικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Δρόμων.

    "Οι οδηγοί πρέπει να γνωρίζουν τον κίνδυνο όταν οδηγούν με ορισμένα είδη παπουτσιών, όπως αυτά με ψηλά τακούνια. Είναι καλύτερα να έχουν ένα ζευγάρι κατάλληλα παπούτσια στο αυτοκίνητο και να αφήνουν τα αγαπημένα τους ψηλοτάκουνα στο πίσω κάθισμα", υπογραμμίζει ο Δρ Μίκαελ Σάφερ από τον Οργανισμό Πρόληψης Ατυχημάτων της Γερμανίας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 39345

    [02] Συνελήφθη αεροσυνοδός επειδή ενεργοποίησε τις τσουλήθρες διαφυγής

    Τριτη, 10 08 2010 13:45

    Εξοργισμένος με έναν επιβάτη που δεν υπάκουε στις οδηγίες του, ένας αεροσυνοδός ενεργοποίησε χθες τις τσουλήθρες διαφυγής αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και επέστρεψε στο σπίτι του όπου και συνελήφθη.

    Ο Στίβεν Σλέιτερ ζητούσε από τους επιβάτες της πτήσης Πίτσμπουργκ-Νέα Υόρκη να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι το αεροσκάφος της Jet Blue, το οποίο τροχοδρομούσε ακόμα στο αεροδρόμιο JF Kennedy, να ακινητοποιηθεί.

    Ο φροντιστής έχασε την ψυχραιμία του όταν ένας από τους επιβάτες αγνοώντας τον επιδεικτικά άρχισε να κατεβάζει τα προσωπικά του αντικείμενα από το χώρο των αποσκευών που βρίσκεται πάνω από τα καθίσματα. Ο Σλέιτερ στην προσπάθειά του να τον εμποδίσει ...δέχθηκε μια βαλίτσα στο κεφάλι, ενώ όταν απαίτησε από τον πεισματάρη επιβάτη να τού ζητήσει συγγνώμη εισέπραξε προσβολές.

    Ο φροντιστής πήγε τότε στο πίσω μέρος της καμπίνας πήρε το τηλέφωνο και άρχισε να εκτοξεύει προσβολές εναντίον όλων των επιβατών. Στη συνέχεια ενεργοποίησε τις τσουλήθρες διαφυγής και εγκατέλειψε το αεροσκάφος. Ύστερα πήρε το αυτοκίνητό του που το είχε σταθμεύσει στο πάρκινγκ των υπαλλήλων του αεροδρομίου, ήπιε μια μπύρα που είχε προλάβει να πάρει από το αεροσκάφος και πήγε στο σπίτι του στο Κουίνς της Νέας Υόρκης όπου...τον περίμενε η αστυνομία.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 39315

    [03] M. Ομπάμα: Υπέρ μουσουλμανικού κέντρου στο «σημείο μηδέν»

    Σαββατο, 14 08 2010 11:15

    Υπέρ της ανέγερσης ενός τζαμιού και μουσουλμανικού πολιτιστικού κέντρου κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, γνωστό και ως «σημείο μηδέν», τάχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες Παρασκευή, στην οποία παρέστησαν διπλωμάτες από ισλαμικές χώρες και μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας των ΗΠΑ.

    Όπως δήλωσε ο κ. Ομπάμα:

    «Ως πολίτης, και ως πρόεδρος, πιστεύω ότι οι Μουσουλμάνοι έχουν το ίδιο δικαίωμα όπως και οποιοσδήποτε άλλος σε αυτή τη χώρα να ασκούν τη θρησκεία τους. Αυτό συμπεριλαμβάνει το δικαίωμα να κτίσουν έναν τόπο λατρείας κι ένα κοινοτικό κέντρο σε ιδιωτική γη στο κάτω Μανχάταν, βάσει των τοπικών νόμων και κανονισμών. Εδώ είναι η Αμερική κι η δέσμευσή μας στη θρησκευτική ελευθερία πρέπει να είναι απαρασάλευτη. Η αλ Κάιντα, δεν είναι συνώνυμο του Ισλάμ. Ο σκοπός της αλ Κάιντα δεν είναι το Ισλάμ, είναι μια χονδροειδής παραποίηση του Ισλάμ. Δεν είναι θρησκευτικοί ηγέτες, είναι τρομοκράτες που δολοφονούν αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά».

    Στόχος του κ. Ομπάμα, που αναφέρθηκε στη συνταγματική κατοχυρωμένη ανεξιθρησκεία που ισχύει στις ΗΠΑ, είναι να βελτιωθούν οι σχέσεις των ΗΠΑ με τον Μουσουλμανικό κόσμο.

    Στις προθέσεις του κ. Ομπάμα αντιδρούν πολιτικοί του αντίπαλοι από το στρατόπεδο των συντηρητικών, όπως η πρώην υποψηφία αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Σάρα Πέιλιν και ο Νιούτ Γκίνγκριτς, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά και αρκετοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης, ανάμεσά τους και συγγενείς των 2.750 θυμάτων της επίθεσης στους δίδυμους πύργους. Δημοσκόπηση της Marist, καταγράφει ποσοστό αντίθεσης μεταξύ των κατοίκων της πόλης, της τάξης του 53%, ενώ υπέρ της ανέγερσης είναι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Γαλλικό Είδηση: 39430


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 14 August 2010 - 21:35:16 UTC