Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-08-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακρότητες του καιρού στην Κεντρική Ευρώπη

    [01] Ακρότητες του καιρού στην Κεντρική Ευρώπη

    Κυριακη, 08 08 2010 12:14

    Στην Κεντρική Ευρώπη οι καιρικές ακρότητες δεν έχουν προηγούμενο. Τρείς άνθρωποι πνίγηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Τσεχία, η Βαρσοβία παρέλυσε ενώ στην Αυστρία η στάθμη του νερού καταγράφει ρεκόρ. Ακόμη και στην ορεινή Βαυαρία οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους.

    14 άνθρωποι έχασαν συνολικά τη ζωή τους το Σάββατο στην Τσεχία, τη Γερμανία, τη Λιθουανία και την Πολωνία ενώ χιλιάδες άλλοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής και της πλημμύρας που έπληξε την Κεντρική Ευρώπη. Στην ιστοσελίδα της τσεχικής πυροσβεστικής αναφέρεται ότι στους τρεις νεκρούς που είχαν αναφερθεί νωρίτερα προστέθηκε ένας τέταρτος, ένας άνδρας που πνίγηκε σε έναν ποταμό.

    Στην περιοχή του Λίμπερετς, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Πράγας, εκκενώθηκαν εκατοντάδες σπίτια που πλημμύρισαν από τα νερά. Η ηλεκτροδότηση στην περιοχή αυτή έχει διακοπεί ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους είναι αδύνατη.

    Στη Γερμανία, τρεις άνθρωποι πνίγηκαν μέσα σε ένα υπόγειο στο Νόικιρχεν, στα νοτιοανατολικά της χώρας, σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής. Επίσης, στην Πολωνία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος στην πόλη Μπογκατίνια η οποία πλημμύρισε από τα νερά του ποταμού Μιετζιάνκα. Σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης, Αντρέι Γκρμίλεβιτς, όλη η πόλη είναι πλημμυρισμένη και σε ορισμένα σπίτια το νερό έχει καλύψει τον πρώτο όροφο. "Η κατάσταση είναι δραματική", είπε ο δήμαρχος μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι TVN24.

    Ελικόπτερα του στρατού έχουν σταλεί στην περιοχή για να βοηθήσουν τους κατοίκους που έχουν καταφύγει στις στέγες των σπιτιών τους για να σωθούν. Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής προειδοποίησε άλλωστε ότι εάν σπάσει το φράγμα στον ταμιευτήρα του Νιέντοβ, κοντά στην Μπογκατίνια, μπορεί να απειληθεί η πόλη Ζγκόρζελετς-Γκέρλιτς, που βρίσκεται πάνω στα σύνορα με τη Γερμανία. Να σημειωθεί ότι σε βοήθεια των κατοίκων έχουν σπεύσει και διασώστες από τη Γερμανία.

    Οι βροχές προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και σε άλλες περιοχές της Πολωνίας, όπως στη Βαρσοβία, όπου πλημμύρισε ένας σταθμός του μετρό αλλά και πολλά υπόγεια κατοικιών και νοσοκομείων.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 39258


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 9 August 2010 - 21:32:27 UTC