Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρια πιθανά σενάρια εξετάζει η αστυνομία
  • [02] Συνελήφθη ο βαρώνος της κοκαΐνης στη Τζαμάικα
  • [03] Φόβοι για την πιθανότητα τροπικής καταιγίδας στον κόλπο του Μεξικού
  • [04] Πανευρωπαϊκή αναταραχή για το ασφαλιστικό
  • [05] Ο ΟΗΕ δημιούργησε επιτροπή για καταπολέμηση διακρίσεων σε βάρος των οροθετικών.
  • [06] 14 χρόνια από το θάνατο του Α. Παπανδρέου
  • [07] Κόντρα Παπανδρέου -Παπαρήγα για τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ

    [01] Τρια πιθανά σενάρια εξετάζει η αστυνομία

    Παρασκευη, 25 06 2010 08:15

    Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί από το βράδυ της Πέμπτης τις εξελίξεις γύρω από την άνανδρη δολοφονική επίθεση κατά του Υπουργού προστασίας του πολίτη, η οποία κόστισε την ζωή του υπασπιστή του, Γιώργου Βασιλάκη, 52 χρονών. Η επίθεση, που προκαλεί σοκ, οργή και θλίψη, εκδηλώθηκε με παγιδευμένο δέμα, που, άγνωστο πώς, έφτασε και εξερράγη στο γραφείο του, στον 7ο όροφο του υπουργείου, στην οδο Κατεχάκη. Ο άτυχος αστυνομικός, πατέρας δύο παιδιών, ήταν επί πολλά χρόνια στενός συνεργάτης του κυρίου Χρυσοχοϊδη, που το πρωί επισκέφτηκε την οικογένειά του, στου Ζωγράφου. Σύμφωνα με την πρώτη ανάλυση των στοιχείων, εκτιμάται ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν δυναμίτιδα, βάρους τουλάχιστον ενός κιλού, που την είχαν βάλει σε χάρτινο κουτί. Η αντιτρομοκρατική εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ώστε να δοθούν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν.

    Το χρονικό της επίθεσης

    Στις 8:10 το βράδυ, στον 7ο όροφο του υπουργείου, στην οδό Κατεχάκη, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Γιώργος Βασιλάκης, υπασπιστής του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ανοίγει το δέμα με τον εκρηκτικό μηχανισμό, που του παίρνει τη ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες η βόμβα-δέμα ήταν τοποθετημένη σε κουτί παπουτσιών.

    Την ώρα της έκρηξης ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρισκόταν στον προθάλαμο του γραφείου του στον 7ο όροφο κοντά στις γραμματείς του. Δύο γραφεία παραδίπλα, βρίσκεται αυτό του υπασπιστή του. Με το που έγινε η έκρηξη, πρώτος σπεύδει κοντά στον Γιώργο Βασιλάκη ο δ/ντής του γραφείου του υπουργού, το γραφείο του οποίου βρίσκεται ακριβώς δίπλα σ΄ εκείνο του υπασπιστή. Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν και στα διπλανά γραφεία του 7ου ορόφου.

    Τα τρια πιθανά σενάρια

    Ένα από τα βασικά σενάρια που εξετάζεται είναι να στάλθηκε από το γραφείο των ΕΛΤΑ που λειτουργεί στην είσοδο του υπουργείου για τις ανάγκες των υπαλλήλων. Το δέμα ανέβασε μάλλον κάποιος υπάλληλος στον 7ο όροφο και όπως συνηθίζεται κατέληξε στο γραφείο του άτυχου υπασπιστή προκειμένου να το εξετάσει.

    Ένα ακόμα ενδεχόμενο που εξετάζουν στην Αντιτρομοκρατική, είναι το πακέτο να εστάλη από το πολιτικό γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη με κάποιον υπάλληλο. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως δεν γίνεται έλεγχος.

    και τρίτο -αδύναμο σενάριο να έφθασε με κουριερ.

    Προφανής στόχος αυτού του χτυπήματος ήταν ο ίδιος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

    "Οι άνανδροι δολοφόνοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη", δηλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και τόνισε ότι έχασε έναν πολύτιμο και αγαπημένο συνεργάτη. Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας καταδίκασε με αποτροπιασμό την δολοφονική επίθεση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    Ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Αθανάσιος Κοκκαλάκης δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ότι "τα μηχανήματα έλεγχου στο υπουργείο λειτουργούσαν και λειτουργούν κανονικά και το ερώτημα που απασχολεί την αστυνομία είναι ο τρόπος με το οποίο έφτασε το πακέτο στο γραφείο του Υπουργού".

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Έκρηξη βόμβας με ένα νεκρό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

    Είδηση: 37955

    [02] Συνελήφθη ο βαρώνος της κοκαΐνης στη Τζαμάικα

    Παρασκευη, 25 06 2010 08:38

    Στις ΗΠΑ εκδόθηκε ο βαρώνος των ναρκωτικών Κρίστοφερ "Ντούντους" Κοκ, καθώς αντιμετωπίσει κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών. Η αστυνομία συνέλαβε τον 42χρονο Κοκ στα προάστεια του Κίνγκστον, το περασμένο 24ωρο, μετά από ανθρωποκυνηγητό πέντε εβδομάδων, που ήταν αφορμή για σοβαρά επεισόδια στην πρωτεύουσα της Τζαμάικα. Ο "Ντούντους" παραδόθηκε σε πράκτορες των αμερικανικών υπηρεσιών και μεταφέρθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου σήμερα θα προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης με τις κατηγορίες του λαθρεμπορίου μαριχουάνας, κοκαϊνης και όπλων. Ο Κρίστοφερ Κοκ προσήχθη την Πέμπτη ενώπιον της δικαιοσύνης στο Κίνγκστον, όπου παραιτήθηκε του δικαιώματός του να δικαστεί στη Τζαμάικα.

    Σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος του αναφέρεται ότι ο Κοκ είπε στους δικαστές ότι φεύγει από τη χώρα με την βεβαιότητα ότι θα αθωωθεί και θα επιστρέψει στη Τζαμάικα ως ελεύθερος πολίτης.

    Ωστόσο, οι αμερικανικές αρχές τον θεωρούν ως αρχηγό μίας συμμορίας που ευθύνεται για τη δολοφονία εκατοντάδων ανθρώπων στη διάρκεια των πολέμων των συμμοριών της κοκαϊνης στη δεκαετία του 1980.

    Όταν οι αρχές της Τζαμάικα άρχισαν τις επιχειρήσεις για τη σύλληψή του, στην παραγκούπολη Τίβολι Γκάρντενς, έξω από το Κίνγκστον, ένοπλοι υποστηρικτές του πυρπόλησαν δύο αστυνομικά τμήματα και άνοιξαν πυρ εναντίον άλλων τεσσάρων τμημάτων.

    Ο Κοκ είναι πανίσχυρος στις παραγκουπόλεις που υπάρχουν στα δυτικά του Κίνγκστον και αρχικά οι αρχές της Τζαμάικα είχαν αρνηθεί να τον εκδόσουν στις ΗΠΑ. Στάση που προκάλεσε προβλήματα στις σχέσεις της Τζαμάικα με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Όταν συνελήφθη, το περασμένο 24ωρο, συνοδευόταν από έναν κληρικό που είχε συμφωνήσει να αποφύγει ο Κοκ την τοπική αστυνομία και να παραδοθεί στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίνγκστον.

    Όμως η αστυνομία σταμάτησε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Κοκ, πηγαίνοντας προς την αμερικανική πρεσβεία και παρότι είχε μεταμφιεσθεί, έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς, που τον συνέλαβαν.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37957

    [03] Φόβοι για την πιθανότητα τροπικής καταιγίδας στον κόλπο του Μεξικού

    Παρασκευη, 25 06 2010 10:47

    Αμερικανοί μετεωρολόγοι παρακολουθούν με ανησυχία το σύστημα τροπικών καταιγίδων που σχηματίζεται στην Καραϊβική και μπορεί να φτάσει ως την περιοχή της πετρελαιοκηλίδας στον κόλπο του Μεξικού. Η ιδιωτική μετεωρολογική υπηρεσία AccuWeather ανακοίνωσε πως εξετάζει την πιθανότητα το σύστημα αυτό να περάσει από τον κόλπο του Μεξικού αργά την Κυριακή ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ανάλογα με την κατεύθυνση που θα πάρει το σύστημα αυτό είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα στα σκάφη που προσπαθούν να περιορίσουν την τεράστια πετρελαιοκηλίδα η οποία σχηματίστηκε στον κόλπο του Μεξικού μετά την έκρηξη σε πλατφόρμα άντλησης της BP.

    Επίσης, είναι πιθανό η καταιγίδα να σπρώξει περισσότερο πετρέλαιο στις ακτές της Λουιζιάνα, του Μισισίπη, της Αλαμπάμα και της Φλόριντα. Σήμερα Παρασκευή έκλεισε η διάσημη παραλία με άσπρη άμμο στην Πενσάκολα της Φλόριντα όταν ξεβράστηκαν στην ακτή μπάλες πίσσας.

    Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται από σήμερα στο Πουέρτο Ρίκο, την Ισπανιόλα, την Τζαμάικα, την Κούβα και την Φλόριντα.

    Εν τω μεταξύ, η βρετανική BP ανακοίνωσε πως τα έξοδα που συνδέονται με την πετρελαιοκηλίδα στον κόλπο του Μεξικού υπολογίζονται μέχρι σήμερα στα 2,35 δισεκατομμύρια δολάρια (1,9 δισεκατομμύρια ευρώ).

    Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται το σύνολο των εξόδων της εταιρίας για τον περιορισμό και τον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας, την γεώτρηση βοηθητικών πηγαδιών, την βοήθεια προς πολιτείες που επλήγησαν, τις αποζημιώσεις, αλλά και τα ποσά που δόθηκαν στις ομοσπονδιακές αρχές, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της BP.

    Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρία επανέλαβε πως είναι πολύ νωρίς για να υπολογίσει το τελικό κόστος της καταστροφής.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37962

    [04] Πανευρωπαϊκή αναταραχή για το ασφαλιστικό

    Πεμπτη, 24 06 2010 20:12

    Εντάσεις σε πανευρωπαϊκή κλίμακα δημιουργούν οι επιλογές αρκετών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, για αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Απεργία στις μεταφορές πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, με τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, στα 62, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση. Περίπου 200 διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, ενώ περιορίστηκαν σημαντικά τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων και των αεροπορικών εταιρειών.

    Σε απεργιακές κινητοποιήσεις για τους ίδιους λόγους προχώρησαν και οι καθηγητές, όπως και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες δημόσιας διοίκησης.

    Στη Βρετανία, ο υπουργός Οικονομικών Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε: "Δεν πρόκειται να κρύψω από τον βρετανικό λαό τις σκληρές επιλογές ή να τις "θάψω" στα ψιλά γράμματα ενός εγγράφου του προϋπολογισμού".

    Ο κ. Κάμερον έσπευσε να παραιτηθεί προκαταβολικά, από την σύνταξη που θα δικαιούται μελλοντικά, αλλά η κίνησή του αυτή, μάλλον δεν καθησύχασε τους εργαζόμενους μπροστά στην προοπτική να αυξηθεί η ηλικία για συνταξιοδότηση των αντρών στα 66 και μάλιστα, από τον επόμενο χρόνο, μέτρο που επρόκειτο να ενεργοποιηθεί από το 2016.

    Κινητοποιήσεις για ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα έχουν πραγματοποηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλλία.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 37951

    [05] Ο ΟΗΕ δημιούργησε επιτροπή για καταπολέμηση διακρίσεων σε βάρος των οροθετικών.

    Πεμπτη, 24 06 2010 18:14

    Υγεια

    Ο ΟΗΕ δημιούργησε σήμερα μια επιτροπή, η οποία θα πραγματοποιήσει έρευνα για τις νομοθεσίες που έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα και οι οποίες, όπως σημειώνει ο διεθνής Οργανισμός, ζημιώνουν τις παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της επιδημίας του AIDS.

    Η επιτροπή θα "βοηθήσει στην αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των ανθρώπων και θα μας βοηθήσει να απομακρύνουμε τις κακές νομοθεσίες και να σώσουμε τις ζωές ανθρώπων", δήλωσε ο επικεφαλής του κοινού προγράμματος του ΟΗΕ για τον ιό HIV και το AIDS Μισέλ Σιντιμπέ σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

    Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτόν του ΟΗΕ, 86 χώρες έχουν "ομοφοβικούς νόμους",σε 7 από τις οποίες, ως επί το πλείστον στη Μέση Ανατολή, η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με την ποινή του θανάτου.

    Οι νόμοι αυτοί αναγκάζουν τους ανθρώπους που είναι ευάλωτοι σε μια μόλυνσή τους από τον ιό να κρύβονται, σημείωσε ο Σιντιμπέ.

    Ποινικοποίηση των ασθενών

    Επίσης 49 χώρες στον πλανήτη έχουν νομοθεσίες που ποινικοποιούν τη μετάδοση ή την έκθεση στον ιό HIV, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΟΗΕ.

    Αυτές οι νομοθεσίες ωθούν τους ανθρώπους να μην υποβάλλονται σε εξετάσεις για να δουν αν είναι φορείς του ιού αυτού που προκαλεί το AIDS και στην ουσία βοηθούν στην εξάπλωση της νόσου, σημείωσε.

    Εξάλλου 52 χώρες έχουν κανονισμούς που περιορίζουν τη μετακίνηση των ανθρώπων που έχουν HIV/AIDS, προσέθεσε.

    Αυτά "τα αρνητικά νομικά περιβάλλοντα υπονομεύουν την αντιμετώπιση του HIV και μάλλον τιμωρούν παρά προστατεύουν τους ανθρώπους που χρήζουν βοηθείας", αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΗΕ.

    Από τους νομικούς και ιατρικούς ειδικούς της επιτροπής θα ζητηθεί "να επικεντρωθούν στα πιο ενδιαφέροντα θέματα" που σχετίζονται με τον ιό, δήλωσε η Έλεν Κλαρκ, πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας και νυν επικεφαλής του Προγράμματος του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη.

    Προστασία δικαιωμάτων

    "Κάθε μέρα βλέπουμε τον στιγματισμό, σε όλες του τις μορφές, να καταβαραθρώνει άνδρες και γυναίκες που ζουν με HIV/AIDS. Χρειαζόμαστε λογικές απαντήσεις που θα λυγίσουν το ζυγό της προκατάληψης και του στιγματισμού", σημείωσε η Κλαρκ και ζήτησε τη θέσπιση νομοθεσίας που θα "προστατεύει και θα προάγει τα ανθρώπινα δικαιώματα" αυτών που είναι ευάλωτοι στον ιό HIV και αυτών που ζουν με την ασθένεια του AIDS.

    Η επιτροπή, η οποία έχει αναλάβει μια 18μηνη αποστολή, θα εκδώσει μια τελική έκθεση έως το τέλος του ερχόμενου έτους με τις εισηγήσεις της για νόμους που προσφέρουν καθολική πρόσβαση στην πρόληψη, στη θεραπεία και στη φροντίδα για όλους τους ανθρώπους που προσβάλλονται από τον ιό HIV, οι οποίοι ανέρχονταν σε 33,4 εκατομμύρια το 2008.

    Ο ΟΗΕ έχει επισημάνει τους τελευταίους μήνες αλλαγές στη νομοθεσία στην Κίνα, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, με τις οποίες μειώνονται οι περιορισμοί στη μετακίνηση των ανθρώπων που είναι φορείς του HIV και οι οποίες κρίνεται ότι βρίσκονται πιο κοντά σε αυτό που ζητούν οι διεθνείς υπηρεσίες υγείας.

    AΠΕ Είδηση: 37942

    [06] 14 χρόνια από το θάνατο του Α. Παπανδρέου

    Παρασκευη, 25 06 2010 11:27

    Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν από το θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και τρεις φορές πρωθυπουργού της χώρας μας, του Ανδρέα Παπανδρέου. Στη μνήμη του εψάλη το πρωί της Παρασκευής τρισάγιο στον τάφο του στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών, παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, της οικογένειας Παπανδρέου, στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου, που παραβρέθηκε για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός στο μνημόσυνο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, απόθεσε στον τάφο του πατέρα του τρία κόκκινα γαρύφαλλα και στη συνέχεια πήγε και στον τάφο του παππού του Γεώργιου Παπανδρέου. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναχώρησε από το Α' Νεκροταφείο.

    Σε δηλώσεις της η Δήμητρα Παπανδρέου είπε ότι "ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας ηγέτης που λατρεύτηκε από τον ελληνικό λαό και αγάπησε αυτόν τον λαό. Στον τάφο του γράφει η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες".

    Από την πλευρά του, ο Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε ότι "όσα χρόνια κι αν περάσουν ο ελληνικός λαός, από γενιά σε γενιά, θα θυμάται τον άνδρα εκείνο, τον πολιτικό, που άλλαξε την πορεία της χώρας και έβαλε στη ζωή, στην κοινωνία, ένα μεγάλο κομμάτι του λαού που ήταν στη γωνία απ' αυτούς που θέλουν να οδηγήσουν ξανά τη χώρα στην ίδια κατάσταση. Γι' αυτό με ενότητα, σήμερα προσπαθούμε να βγάλουμε τη χώρα από έναν τέτοιο επικίνδυνο κατήφορο".

    Ο Γιώργος Λιάνης δήλωσε ότι "ο Ανδρέας λείπει από όλους. Πιστεύω ότι στον Γιώργο έλαχε το μεγαλύτερο φορτίο που σήκωσε ποτέ Έλληνας πρωθυπουργός και του εύχομαι ολόψυχα να πετύχει".

    Ο Κώστας Σκανδαλίδης είπε ότι "ο Ανδρέας Παπανδρέου στις ιδέες και στη ζωή είναι πάντοτε οδηγός και όσο πιο δύσκολη είναι η στιγμή τόσο πιο πολύ τον σκέφτεται".

    Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν τα αδέλφια του πρωθυπουργού Νίκος και Ανδρίκος, ο αδελφός του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος, υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Σηφουνάκης, Δημήτρης Ρέππας, Κώστας Λαλιώτης, Τηλέμαχος Χυτήρης, Φίλιππος Πετσάλνικος, Γιώργος Κατσιφάρας, Νίκος Αθανασάκης, Σωκράτης Ξυνίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Ντίνα Μπέη και Γιάννης Μίχας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37963

    [07] Κόντρα Παπανδρέου -Παπαρήγα για τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ

    Παρασκευη, 25 06 2010 11:41

    Σκληρή επίθεση στο ΚΚΕ με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και τη γενικότερη στάση του Κόμματος απέναντι στις προσπάθειες για την ανάκαμψη της χώρας, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός. Απαντώντας σε ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα για τα εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά θέματα, ο Πρωθυπουργός είπε ότι το ΚΚΕ έχει μεγάλες ευθύνες, καθώς καλεί τους συνδικαλιστές και τα στελέχη του να μην τηρήσουν αποφάσεις δικαστηρίων και διερωτήθηκε αν οι ενέργειες των συνδικαλιστών του προστατεύουν τις θέσεις εργασίας και βοηθούν την ανάπτυξη.

    Γ. Παπανδρέου: "Είναι η δική σας ώρα να απολογηθείτε"

    "Με τις ενέργειές σας αυτές, αφαιρείτε εθνικό εισόδημα από τη χώρα και θέτετε υπό απειλή τις ήδη υπάρχουσες θέσεις εργασίας, τορπιλίζετε κάθε προσπάθεια για ανάκαμψη" παρατήρησε ο Πρωθυπουργός και κατηγόρησε το ΚΚΕ για συντηρητικό δογματισμό που βάζει σε ομηρία τους ανέργους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    "Σήμερα είναι η δική σας ώρα να απολογηθείτε" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά της η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι οι εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα δεν πρέπει να γίνουν σαν αυτές της Κίνας, της Ινδίας και της Αφρικής, προκειμένου να υπάρξουν περισσότερες επενδύσεις από το εξωτερικό.

    Η κ. Παπαρήγα κατέκρινε τις συμφωνίες ανάπτυξης που υπέγραψε η κυβέρνηση με Κίνα και Τουρκία.

    «Ανοίξατε το δρόμο σε επιχειρήσεις ελληνικές να εξάγουν τα κεφάλαιά τους στην Τουρκία. Κατασκευάζονται ελληνικά πλοία στα ναυπηγία της Κίνας», είπε μεταξύ άλλων.

    «Με την πολιτική σας μας γυρνάτε πολλά χρόνια πίσω», κατέληξε η Αλέκα Παπαρήγα. Είδηση: 37964


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 25 June 2010 - 8:55:50 UTC