Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκηνικό ρήξης στον ΣΥΝ - Ξανά πρόεδρος ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Ιστορική επίσκεψη του Πάπα με μηνύματα

    [01] Σκηνικό ρήξης στον ΣΥΝ - Ξανά πρόεδρος ο Αλ. Τσίπρας

    Κυριακη, 06 06 2010 20:05

    H αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού, η οποία σηματοδοτεί και αλλαγή σελίδας στο κόμμα, σημάδεψε το 6ο Συνεδρίο του ΣΥΝ, το οποίο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με την ψηφοφορία για εκλογή προέδρου και νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Με ποσοστό 75,49% ο Αλέξης Τσίπρας επανεκλέγεται στη θέση του προέδρου του Συνασπισμού, ενώ, στις εκλογικές διαδικασίες αποφάσισε να μη συμμετάσχει η Ανανεωτική Πτέρυγα. Τα βλέμματ όλων είναι πλέον στραμμένα στη στάση που θα κρατήσουν οι ανανεωτικοί βουλευτές, με δεδομένο ότι ο Φώτης Κουβέλης κατέχει και την ιδιότητα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Τσίπρας: "Τέλος στις παθογένειες"

    Συγκεκριμένα, σε σύνολο συνέδρων 1.356 ψήφισαν 1.038, δηλαδή ποσοστό 76,62%, μετά την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Τα έγκυρα ήταν 842, τα λευκά 162 και τα άκυρα 35.

    Ο κ. Τσίπρας έλαβε 785 ψήφους, έναντι 56 ψήφων του Γιώργου Βλαχογιώργου που εξασφάλισε ποσοστό 5,57%.

    Αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών και των στελεχών του κόμματος δίνει μια σαφή εντολή κι αυτή είναι ο ΣΥΝ να γυρίσει σελίδα, να βάλει τέλος στις παθογένειες που τον κρατούν καθηλωμένο και που κρατούν τους πάντες ομήρους σε άγονες αντιπαραθέσεις, σε άγονα και ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια.

    Σε ό,τι τον αφορά, δηλώνει αποφασισμένος να διατηρήσει στο ακέραιο αυτή την εντολή, τόσο ο ίδιος όσο και η νέα ηγεσία που θα προκύψει από την ψηφοφορία.

    Σε ερώτηση αν θα ζητήσει από τον Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως δεν είναι ώρα για αποχωρήσεις αλλά για συνθέσεις πάνω σε μια σαφή και καθαρή πορεία

    Το Σάββατο, κατά τη διάρκεια μίας έντονης ομιλίας, ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυε σε όλους τους τόνους πως από την κοινή προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

    Εκ μέρους της Ανανεωτικής Πτέρυγας, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι "η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ με τις παραλυτικές ισορροπίες, την κρίση πολιτικών αξιών και πολιτικών σχέσεων και τη μόνιμη εχθρότητά του προς το κόμμα μας, διαμορφώνει ένα σκηνικό παρακμής που το παρατηρεί όλη η ελληνική κοινωνία".

    Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι θεωρούν την απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτημα κορυφαίας σημασίας αλλά «δεν σας πείσαμε»: "Σεβόμαστε τις επιλογές σας και σας καλούμε να σεβαστείτε και εσείς τις δικές μας".

    Έκκληση για ενότητα έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Συνέδριο ΣΥΝ: Ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου

    Είδηση: 37327

    [02] Ιστορική επίσκεψη του Πάπα με μηνύματα

    Κυριακη, 06 06 2010 20:56

    Μήνυμα ελπίδας σε ολόκληρη την ανθρωπότητα για επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης εκεί όπου υπάρχουν διενέξεις, έστειλε ο Πάπας Βενέδικτος 16ος με το κήρυγμα του κατά τη Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε την Κυριακή, στο στάδιο Ελευθερίας της Λευκωσίας, ενώπιον χιλιάδων Καθολικών, του προέδρου της Κύπρου, του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, πολιτικών ηγετών και διπλωματών. Στη συνέχεια, ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας παρέδωσε στους Επισκόπους της Μέσης Ανατολής το Κείμενο Εργασίας για την Ειδική Συνέλευση της Συνόδου τους, που θα γίνει τον Οκτώβριο στο Βατικανό, και το απόγευμα αναχώρησε από την Κύπρο.

    "Να πλησιάσουμε όσους το έχουν ανάγκη"

    Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πάπας τόνισε ότι οι όπου γης Χριστιανοί καλούνται σήμερα να ξεπεράσουν τις όποιες διαφορές τους, να πλησιάσουν όσους το έχουν ανάγκη και να μοιραστούν με γενναιοδωρία τα γήινα αγαθά με τους λιγότερο καλότυχους της ζωής.

    Ο Πάπας Βενέδικτος παρέδωσε το Κειμένου Εργασίας (Instrumentum Laboris) σε κάθε ένα από τα μέλη του Ειδικού Συμβουλίου της Συνόδου των Επισκόπων, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στη Ρώμη.

    Πλήθος πιστών, που υπολογίζεται πέραν των 7.500 ατόμων εντός του σταδίου και γύρω στις 3-4.000 στον εξωτερικό χώρο, χειροκροτούσε και τραγουδούσε στο άκουσμα της επίδοσης του σημαντικού αυτού Εγγράφου.

    Ο Πάπας Βενέδικτος υπογράμμισε ότι η επίδοση του Κειμένου Εργασίας έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί η "Μέση Ανατολή έχει ιδιαίτερη θέση στις καρδιές όλων των Χριστιανών, αφού εκεί ήταν που ο Θεός έκανε γνωστή την παρουσία του στους πατέρες μας".

    Αργότερα, κατά την αποχώρησή του, ο Πάπας χαρακτήρισε θλιβερή τη διαίρεση της Κύπρου, μίλησε θετικά για τις προσπάθειες του προέδρου Χριστόφια για λύση του Κυπριακού και διαβεβαίωσε ότι θα προσεύχεται για ειρήνη σε ολόκληρη της Κύπρο.

    "Με την παραμονή μου τις τελευταίες μέρες στην Αποστολική Νουντσιατούρα, η οποία τυγχάνει να βρίσκεται στη νεκρή ζώνη των Ηνωμένων Εθνών, έχω αποκομίσει ο ίδιος μια μικρή εικόνα της θλιβερής διαίρεσης του νησιού και έμαθα επίσης για την απώλεια μεγάλου μέρους μιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα" τόνισε ο Πάπας στην ομιλία αποχαιρετισμού στο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας.

    Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πάπας Βενέδικτος 16ος επεσήμανε ότι η διεθνής κοινότητα "παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον και ελπίδα την πορεία που ακολουθείτε, και σημειώνω με ικανοποίηση όλες τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για να επέλθει ειρήνη για το λαό σας και για ολόκληρο το νησί".

    Ο πρόεδρος Χριστόφιας σε ομιλία του στην τελετή αποχαιρετισμού εξέφρασε την ευχή ότι ο Πάπας θα φέρει πάντα στην καρδιά του την Κύπρο, τις πληγές και τις ελπίδες της.

    Όλοι οι Κύπριοι, ανέφερε ο πρόεδρος Χριστόφιας, είδαν στο πρόσωπό Σας τον αγγελιαφόρο της ειρήνης και ένα θερμό υποστηρικτή της ισότητας.

    Ο Κύπριος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πάπα Βενέδικτο για τη σταθερή στήριξη που παρέχει στον αγώνα για επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης που θα επανενώνει την Κύπρο στη βάση των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο Πάπας Βενέδικτος 16ος, πριν εισέλθει στο αεροσκάφος, ευλόγησε συμβολικά, όπως είχε κάνει και κατά την άφιξη του, ένα δεντρύλιο ελιάς.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Η επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο

    Είδηση: 37328


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 6 June 2010 - 20:53:17 UTC