Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισραήλ: Αμετανόητοι στις επιλογές τους
  • [02] Κινητοποιήσεων συνέχεια, ενάντια στην ισραηλινή θηριωδία
  • [03] Το iPed, αντίγραφο του iPad, πωλείται ήδη στην Κίνα σε πολύ μικρότερη τιμή
  • [04] 21,9% αύξηση στις πωλήσεις της η Ford τον Μάιο
  • [05] ΕRT online: Χωρίς ενημέρωση την Πέμπτη

    [01] Ισραήλ: Αμετανόητοι στις επιλογές τους

    Τεταρτη, 02 06 2010 21:31

    Χωρίς καμία διάθεση αλλαγής στάσης παρουσιάστηκε το Ισραήλ, παρά τη διεθνή κατακραυγή για τα τελευταία γεγονότα. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου,που έκανε λόγο για υποκρισία, όσων ασκούν κριτική στη χώρα του.

    Συνέχιση του αποκλεισμού

    Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο αποκλεισμός του παλαιστινιακού θύλακα θα συνεχιστεί, διαφορετικά, όπως ισχυρίστηκε, θα μετατραπεί η περιοχή σε βάση για τους ιρανικούς πυραύλους οι οποίοι θα απειλούν το Ισραήλ και την Ευρώπη.

    Στις δηλώσεις του ο κ. Νετανιάχου ανέφερε πως:

    "Καθήκον μας είναι να επιθεωρούμε όλα τα πλοία που φτάνουν. Αν δεν το κάνουμε αυτό, η Γάζα θα μετατραπεί σε ιρανικό λιμάνι, κάτι που αποτελεί μία πραγματική απειλή για την Μεσόγειο και την Ευρώπη. Το κράτος του Ισραήλ συνεχίζει να ασκεί το δικαίωμά του για αυτοάμυνα. Η ασφάλεια βρίσκεται πάνω από όλα. Το κράτος του Ισραήλ στέκεται απέναντι στην διεθνή επίθεση υποκρισίας. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Ενεργήσαμε κατά των χιλιάδων ρουκετών που έριξε η Χαμάς εναντίον ισραηλινών αμάχων. Η Χαμάς έριξε κατά αμάχων. Η Χαμάς κρύφτηκε πίσω από τους αμάχους. Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έδρασαν κατά της Χαμάς ενώ κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να αποφύγουν να χτυπήσουν αθώους".

    Συνεχίζοντας ο κ. Νετανιάχου τόνισε ότι: "Παρ' όλα αυτά, ποιον κατηγόρησε ο ΟΗΕ για εγκλήματα πολέμου; Όχι την Χαμάς. Κατηγόρησε το Ισραήλ. Και λυπάμαι που κάτι παρόμοιο συμβαίνει τώρα. H Χαμάς συνεχίζει να εξοπλίζεται με ρουκέτες από το Ιράν. Οπότε είναι δικαίωμα μας και καθήκον μας σύμφωνα με την κοινή λογική και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να προλάβουμε ότι τέτοια όπλα δεν θα φτάσουν στην Γάζα, μέσω της θάλασσας, μέσω της στεριάς και μέσω του αέρα. Αυτό το καθήκον κατανόησε η προηγούμενη κυβέρνηση που επέβαλλε τον αποκλεισμό της Γάζας. Ο στόχος του στολίσκου ήταν να σπάσει τον θαλάσσιο αποκλεισμό και αν ο θαλάσσιος αποκλεισμός είχε σπάσει, δεκάδες, εκατοντάδες ακόμη πλοία θα είχαν ακολουθήσει τα βήματά του".

    Διαμετρικά αντίθετη ήταν η δήλωση του υπευθύνου του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, (UNWRA), Φιλίπο Γκράντι, που από τη Φιλανδία δήλωσε:

    "Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να επιτραπεί το πέρασμα των προϊόντων του Ισραήλ προς τη Λωρίδα της Γάζας. Η δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στον διεθνή στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνους της Γάζας δείχνει ότι το σύστημα που τώρα εφαρμόζεται είναι ανυπόφορο και αποτελεί ένα βασικό τομέα έντασης στην περιοχή. Πρόκειται για μια τελείως άχρηστη τραγωδία. Θα πρέπει να φτάνουν προϊόντα στη Γάζα από ομαλά περάσματα και αυτό είναι που πρέπει να γίνει. Πρέπει να γίνουν τα λόγια πράξεις και, μάλιστα, τώρα αμέσως. Ηρθε ο καιρός γι αυτό . Ας εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία και ας ενεργήσουμε μαζί".

    Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στο Ισραήλ διεθνής αποστολή, η οποία θα ερευνήσει την αιματηρή επίθεση.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλικό Είδηση: 37239

    [02] Κινητοποιήσεων συνέχεια, ενάντια στην ισραηλινή θηριωδία

    Τεταρτη, 02 06 2010 20:41

    Σε νέο επίπεδο έχει μπει πλέον το ζήτημα του αποκλεισμού στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την αιματηρή επίθεση των Ισραηλινών και την παγκόσμια καταδίκη σε βάρος του. Από τον κανόνα δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση η Ελλάδα, που οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης συνεχίζονται με συλλαλητήριο το απόγευμα της Πέμπτης στα Προπύλαια.

    Αργά το βράδυ αναμένεται να φθάσει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, μεταφέροντας τους Έλληνες ακτιβιστές, το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που είχε αναχωρήσει το μεσημέρι της Τετάρτης, με την άδεια να δίδεται από το Ισραήλ στη 1.30 το μεσημέρι και η αναχώρηση να πραγματοποιείται τελικά στις 3μμ.

    Στο αεροπλάνο επέβαινε και ιατρική ομάδα με σκοπό να βοηθήσει όσους ακτιβιστές αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

    Σύμφωνα με το ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο υπήρξε αργά το απόγευμα της Τετάρτης απόφαση εισαγγελέα του Ισραήλ, ο οποίος εξέδωσε εντολή απελευθέρωσης των κρατουμένων. Στις 8.30μμ το βράδυ της Τετάρτης, έγιναν οι τελευταίες συνεννοήσεις της δικηγόρου, παρουσία του Έλληνα πρέσβη στο Τελ Αβίβ και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η επιβίβαση των Ελλήνων υπηκόων στο C 130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που ήδη από τις 18.00 το απόγευμα είχε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ντεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

    Τελικά το ελληνικό C-130 απογειώθηκε περίπου στις 11.15μμ το βράδυ της Τετάρτης και μαζί με τους Έλληνες ταξίδεψαν τρείς Γάλλοι και ένας Αμερικανός ακτιβιστής.

    Οι έξι πρώτοι Έλληνες που αφέθησαν ελεύθεροι, είχαν υπογράψει έγγραφο, στην εβραϊκή γλώσσα, με το οποίο δηλώνουν τη μεταμέλειά τους απέναντι στο ισραηλινό κράτος και αναγνωρίζουν ότι η προσπάθεια μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη χειμαζόμενη Γάζα αποτελεί "παράνομη είσοδο σε ισραηλινό έδαφος".

    Το πρωί της Τετάρτης και μετά από έντονες διεθνείς πιέσεις, το Ισραήλ υποχώρησε από την απαίτηση αυτή.

    Συλλαλητήριο στην Αθήνα

    Την Πέμπτη 3 Ιούνη, στις 7μμ, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και διαδήλωση προς την Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών, που διοργανώνεται από την "Πρωτοβουλία - Ένα καράβι για τη Γάζα", αλλά και αρκετούς συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους. Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε πόλεις της περιφέρειας.

    Πηγές: ΑΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Εν αναμονή της επιστροφής των Ελλήνων ακτιβιστών

    Είδηση: 37237

    [03] Το iPed, αντίγραφο του iPad, πωλείται ήδη στην Κίνα σε πολύ μικρότερη τιμή

    Τεταρτη, 02 06 2010 20:07

    Πέντε ημέρες μετά την κυκλοφορία στην παγκόσμια αγορά του iPad του υπολογιστή ταμπλέτα της Apple, εμφανίστηκε στην Κίνα το πρώτο αντίγραφό του, που ονομάστηκε iPed και έχει σημαντικά μειωμένη τιμή, την ώρα που η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει ήδη πουλήσει 2 εκατομμύρια iPad.

    Αυτή η αντιγραφή του iPad, εικόνες της οποίας μετέδωσε η ιαπωνική τηλεόραση, μοιάζει εκπληκτικά στο πρωτότυπο.

    Το iPed χρησιμοποιεί το λογισμικό Android που υποστηρίζεται από τη Google και θα είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel, ενώ θα κοστίζει μόλις 105 δολάρια (86 ευρώ), σε αντίθεση με το iPad που πωλείται προς 499 δολάρια στις ΗΠΑ και προς 499 ευρώ στην Ευρώπη.

    Ο ιστότοπος TECHi, που ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες, μετά από μία σειρά τεστ που έκανε στο iPed κατέληξε στο συμπέρασμα ότι: "το iPed είναι ένα αντίγραφο του iPad εξοπλισμένο με (επεξεργαστή) Intel και (λογισμικό) Android, που μοιάζει πολύ με το προϊόν της Apple και που δεν είναι και τόσο κακό".

    Η Apple δήλωσε χθες Δευτέρα ότι έχει ήδη πουλήσει 2 εκατομμύρια iPad πέντε μόλις ημέρες μετά την κυκλοφορία του στην Ευρώπη, ξεπερνώντας σε πωλήσεις ακόμα και το iPhone.

    AΠΕ Είδηση: 37235

    [04] 21,9% αύξηση στις πωλήσεις της η Ford τον Μάιο

    Τεταρτη, 02 06 2010 20:52

    Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις της, μετά από μεγάλο διάστημα κρίσης, παρουσίασε η αυτοκινητοβιομηχανία Ford τον προηγούμενο μήνα.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία συνεχίζει την πορεία της ανάκαμψης της μετά από την δύσκολη χρονιά του 2009, οι πωλήσεις της Ford αυξήθηκαν τον Μάιο κατά 21,9% σε σχέση με πέρυσι,.

    Ωστόσο, η αντίπαλη General Motors παραμένει η μεγαλύτερη κατασκευάστρια αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, καθώς πούλησε 223.822 αυτοκίνητα τον Μάιο, αυξάνοντας κατά 16,6% τα κέρδη της από πέρυσι.

    Την ίδια περίοδο, οι συνολικές πωλήσεις της Ford έφτασαν στις 196.912.

    Πέρσι τον Μάιο η General Motors βρέθηκε ένα βήμα πριν από την πτώχευση και δέχθηκε κυβερνητικά δάνεια δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Ford ήταν η μόνη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που κατάφερε να ξεπεράσει την οικονομική κρίση χωρίς να χρειαστεί την κρατική βοήθεια.

    Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών όπως της Toyota και της Honda αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37238

    [05] ΕRT online: Χωρίς ενημέρωση την Πέμπτη

    Τεταρτη, 02 06 2010 19:45

    Χωρίς ενημέρωση θα μείνει η ERT online την Πέμπτη 3 Ιουνίου, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής κινητοποίησης των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα ΜΜΕ, δηλαδή της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΕΠΤΥΜ, καθώς και πρωτοβάθμιων σωματείων δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

    Αιχμή της κινητοποίησης είναι συνολικά τα νέα μέτρα και ειδικότερα η υπογραφή ΣΣΕ, το ασφαλιστικό και οι συμβασιούχοι. Στις 11πμ έξω από την ΕΣΗΕΑ θα πραγματοποιηθεί κοινή συγκέντρωση όλων των συνεργαζόμενων συνδικαλιστικών οργανώσεων του χώρου των ΜΜΕ.

    Σχετικό άρθρο: Χωρίς συγκοινωνίες και ενημέρωση την Πέμπτη

    Είδηση: 37234


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 2 June 2010 - 20:53:46 UTC