Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπόθεση Βατοπεδίου: Αναταράξεις από την απολογία-φωτιά
  • [02] Έρευνα για τις προσλήψεις στο Μουσείο Πέλλας
  • [03] Τροχαίο με τρεις στρατιώτες τραυματίες
  • [04] Βόρεια Κορέα: Επιμένει στην αποστολή επιθεωρητών
  • [05] Φονικές πλημμύρες στην Πολωνία
  • [06] Λ. Κατσέλη: Κάλεσμα στήριξης της αγοράς
  • [07] Επίσκεψη Α. Σαμαρά σε εθελοντές στον Υμηττό
  • [08] Ομαλή έξοδος με άστατο καιρό

    [01] Υπόθεση Βατοπεδίου: Αναταράξεις από την απολογία-φωτιά

    Σαββατο, 22 05 2010 18:53

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Ανεβάζει το θερμόμετρο στο πολιτικό σκηνικό η απολογία της πρώην διευθύντριας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματίνας Μαντέλη, η οποία κατονόμασε συγκεκριμένους υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ για τις ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου. Κι ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή αξιολογούν τα νέα στοιχεία αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συσταθεί και προανακριτική επιτροπή, η ΝΔ δια του αρμόδιου τομεάρχη Αναστάσιου Νεράντζη, κάνει λόγο για κυβερνητικό σχέδιο με στόχο την ενοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων.

    "Φωτογράφισε" το Μέγαρο Μαξίμου επί κυβερνήσεως Καραμανλή

    Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό -με τους έντονους εσωκομματικούς τριγμούς στη ΝΔ να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος- προκαλεί η μαραθώνια κατάθεση της πρώην διευθύντριας Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

    Ευάγγελος Μπασιάκος, Αλέξανδρος Κοντός, Θεόδωρος Ρουσόπουλος και Γιάννης Αγγέλου βρέθηκαν στο επίκεντρο της κατάθεσης της Σταματίνας Μαντέλη, η οποία ουσιαστικά "φωτογράφισε" το Μέγαρο Μαξίμου -επί κυβερνήσεως Καραμανλή- για διευκολύνσεις των μοναχών στο θέμα των "ιερών ανταλλαγών".

    Οι άμεσα εμπλεκόμενοι, αποποιούμενοι τις ευθύνες που τους αποδίδονται, αντέδρασαν έντονα κάνοντας λόγο για προφανείς σκοπιμότητες.

    Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της ΝΔ Αναστάσιος Νεράντζης επισημαίνει: "Ο καθένας κατανοεί το λόγο για τον οποίο η κα Μαντέλη ξαφνικά άλλαξε τα, μέχρι χθες, λεγόμενά της. Ο κατηγορούμενος δικαιούται ακόμη και να ψεύδεται. Πολύ περισσότερο αφού πριν δυο μέρες -και για προφανείς λόγους- ψηφίστηκε ειδική ρύθμιση με την οποία ακόμα και κατηγορούμενος μπορεί, καταγγέλλοντας υπουργό, να απαλλαγεί από την ποινή. Αυτή ακριβώς η ρύθμιση αποδεικνύει τις υπόνοιες για ύπαρξη σχεδίου της κυβέρνησης προς ενοχοποίηση των πολιτικών της αντιπάλων".

    Κανένα πολιτικό πρόσωπο -απ' όποιο χώρο και αν προέρχεται- δεν πρόκειται ν' απαλλαχθεί είτε από τις πολιτικές είτε από τυχόν ποινικές ευθύνες, δήλωσε μέσω της ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

    Πρέπει να διαλευκάνουμε τις υποθέσεις με τις οποίες ασχολούνται οι Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής και σε βάθος χρόνου, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, επίσης μέσω της ΝΕΤ 105,8, ενώ ευθύνες στα δύο κόμματα εξουσίας καταλόγισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Λεβέντης.

    Οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής θα επαναληφθούν την Τρίτη.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η Σταματίνα Μαντέλη

    Είδηση: 36815

    [02] Έρευνα για τις προσλήψεις στο Μουσείο Πέλλας

    Σαββατο, 22 05 2010 17:34

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Έρευνα προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων για το Μουσείο της Πέλλας διενεργεί κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού, μετά από δημοσίευμα που εμπλέκει την υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη στη διαδικασία προσλήψεων. Ο έλεγχος του κλιμακίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές της εβδομάδας με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Από την πλευρά της, η υφυπουργός διέψευσε το δημοσίευμα και δήλωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας.

    Διαψεύδει κατηγορηματικά η Θ. Τζάκρη

    Σε ρουσφετολογικές προσλήψεις στο νομό Πέλλας αναφέρεται η εφημερίδα "Αποκαλύψεις", χρεώνοντας στην υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη πολιτική παρέμβαση.

    Η εφημερίδα "Αποκαλύψεις" παραθέτει στοιχεία από τα οποία προκύπτουν, όπως αναφέρεται σχετικά, αναξιοκρατία στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα να διοριστούν 36 πρόσωπα τα οποία είτε είναι από τον τόπο καταγωγή της είτε ανήκουν στον οικογενειακό κύκλο της υφυπουργού.

    Η κα Τζάκρη σε γραπτή ανακοίνωση της διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη της στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, διευκρινίζει πως οι επιτυχόντες πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια και καλεί τα υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού να διερευνήσουν τον διαγωνισμό και προσθέτει

    "(...) Επειδή αποτελεί άδικη, αστήρικτη και αήθη επίθεση σε βάρος μου και επειδή είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρο για μένα να καλούμαι μετά από δήθεν 'καταγγελία' και δήθεν 'αποκάλυψη', να αποδεικνύω το ήθος, την αξιοπρέπεια και την πολιτική μου συνείδηση, έχω δώσει ήδη εντολή στους δικηγόρους μου ν' ασκήσουν τα ένδικα βοηθήματα που μου παρέχει ο νόμος και να προβούν άμεσα στην υποβολή μηνύσεως και αγωγής αποζημίωσης, για την δια του τύπου συκοφαντική μου δυσφήμηση (...)" τονίζει στην ανακοίνωσή της η υφυπουργός.

    Από την πλευρά του, το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως οι προσλήψεις γίνονται με αυστηρή εφαρμογή του νόμου και τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου "προκειμένου να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια, να μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να ελέγχει το ΥΠΠΟΤ και τη διαδικασία και όποιος έχει έννομο συμφέρον να υποβάλλει ένσταση, η οποία εφόσον αποδειχθεί βάσιμη οδηγεί σε αναμόρφωση του πίνακα και σε απόδοση ευθυνών εφόσον υπάρχουν".

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως κλιμάκιο του υπουργείου βρίσκεται στον νομό και θα προβεί σε διερεύνηση όλων των στοιχείων και το πόρισμα θα κατατεθεί στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36814

    [03] Τροχαίο με τρεις στρατιώτες τραυματίες

    Σαββατο, 22 05 2010 16:46

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Εκτός κινδύνου αλλά με σοβαρά προβλήματα νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου οι τρεις στρατιώτες που το βράδυ της Παρασκευής τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαίο, κατά την επιστροφή τους από άδεια στο στρατόπεδο της Λέρου. Η αεροδιακομιδή τους καθυστέρησε καθώς το σούπερ πούμα που θα τους μετέφερε στη Ρόδο δυσκολεύτηκε να προσεγγίσει λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 36812

    [04] Βόρεια Κορέα: Επιμένει στην αποστολή επιθεωρητών

    Σαββατο, 22 05 2010 11:47

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Την επανάληψη του αιτήματός της να μεταβεί κλιμάκιο επιθεωρητών της στη Νότια Κορέας, επανέλαβε σήμερα η Βόρεια Κορέα. Στόχος του κλιμακίου είναι να ελέγξει το βάσιμο ή μη των ισχυρισμών της άλλης πλευράς ότι η βύθιση της νοτιοκορεάτικης κορβέτας "Τσεονάν" στις 26 Μαρτίου, που προκάλεσε τον θάνατο 46 ναυτών, οφείλεται σε βορειοκορεάτικη τορπίλη.

    Όπως τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Τσουν:

    "Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να αρνείται η νοτιοκορεατική πλευρά να δεχθεί το κλιμάκιο επιθεωρητών της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, εάν τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αντικειμενικά και επιστημονικά, όπως διατείνεται. Η νοτιοκορεατική πλευρά πρέπει να δεχθεί αμέσως το κλιμάκιο των επιθεωρητών και να του παρουσιάσει τις υλικές αποδείξεις οι οποίες δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας".

    Η Νότια Κορέα έχει αρνηθεί τη μετάβαση του κλιμακίου, καθώς χθες ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Κι Τάε-Γιουνγκ ότι κάτι τέτοιο θα ήταν σαν "ένας κλέφτης ή ένας δολοφόνος να επιμένει ότι πρέπει να επιθεωρήσει τον τόπο του εγκλήματος".

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Είδηση: 36806

    [05] Φονικές πλημμύρες στην Πολωνία

    Σαββατο, 22 05 2010 17:00

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Δείτε το video

    Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ μεγάλες είναι οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν την Πολωνία. Ο πρωθυπουργός της χώρας Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη για ορισμένες περιοχές. Η στάθμη των υδάτων του ποταμού Βιστούλα, του μεγαλύτερου της Πολωνίας, μετά τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

    Πάνω από τα όρια επιφυλακής

    "Οι πλημμύρες δεν έχουν τελειώσει και ο κίνδυνος για ορισμένες περιοχές αυξάνεται" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση της ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης.

    Το επίπεδο των υδάτων στη Βαρσοβία έφτασε το Σάββατο τα 7,74 μ., ξεπερνώντας το όριο επιφυλακής των 6,5 μ. και πλησιάζοντας επικίνδυνα το κρίσιμο όριο των 8 μ., για το οποίο έχουν προετοιμαστεί οι υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων.

    Η στάθμη των υδάτων του ποταμού Βιστούλα, του μεγαλύτερου ποταμού της Πολωνίας που διαρρέει μεταξύ άλλων τη Βαρσοβία και την Κρακοβία, έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν κίνδυνο και άλλες πόλεις που βρίσκονται κατά μήκος του.

    Στο πρώτο επίπεδο συναγερμού για πλημμύρες τέθηκε η Γερμανία, συνεπεία των πλημμυρών στη γειτονική Πολωνία.

    Το επίπεδο των υδάτων στον Όντερ στην πόλη του Στίτζκοφ (κοντά στη μεθόριο με την Πολωνία) ξεπέρασε κατά 8 εκατ. το επίπεδο αναφοράς το βράδυ της Παρασκευής.

    Πηγές: ΝΕΤ, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36813

    [06] Λ. Κατσέλη: Κάλεσμα στήριξης της αγοράς

    Σαββατο, 22 05 2010 15:18

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Ομιλία στην έκτακτη γενική συνέλευση των Επιμελητηρίων Ελλάδος, έκανε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, απευθύνοντας κάλεσμα στον επιχειρηματικό κόσμο να συμβάλλει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει την αγορά. Δεν έλειψε και η αντιπαράθεσή της με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο.

    Στην ομιλία της η κ. Κατσέλη ζήτησε από τον επιχειρηματικό κόσμο να κρατήσει την αγορά, ενώ από τη Δευτέρα θα ενεργοποιηθούν τα προγράμματα του ΤΕΜΠΕ. Ανέφερε επίσης ότι ο νόμος για την απλοποίηση της ίδρυσης επιχειρήσεων λύνει γραφειοκρατικά προβλήματα.

    Μέσα στο επόμενο δίμηνο, όπως δήλωσε η κ. Κατσέλη, θα ανακοινωθούν προγράμματα ύψους περίπου 1δις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλων των ειδών.

    Επικριτικός ήταν ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα και μας οδήγησε στο μηχανισμό στήριξης με αμφίβολα αποτελέσματα. Χαρακτήρισε τη λύση αυτή άκρως επώδυνη και την απέδωσε σε αλλεπάλληλους άστοχους χειρισμούς και παλινωδίες.

    Απαντώντας η κ. Κατσέλη, υπενθύμιση την έλλειψη αξιοπιστίας της χώρας μας στις αγορές και έθεσε σα στόχο της κυβέρνησης να μην χρεοκοπήσει η χώρα, λέγοντας πως "δε νομίζω ότι κανένας να σκεφτεί τι θα συνέβαινε αν δεν είχαμε κάνει χρήση αυτού του μηχανισμού".

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 36811

    [07] Επίσκεψη Α. Σαμαρά σε εθελοντές στον Υμηττό

    Σαββατο, 22 05 2010 14:57

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Το Κέντρο Επιχειρήσεων των Εθελοντικών Ομάδων του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού που έχει μέλη του τους 15 Δήμους γύρω από τον Υμηττό, επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

    Μετά την επίσκεψη ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως: "Ο Υμηττός παραμένει ζωντανός χάρη στην αυτοθυσία των Πυροσβεστών, των Εθελοντών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τον προστατεύουν όλο τον χρόνο. Η πολιτεία είναι απούσα! Η πράσινη ανάπτυξη δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι πυροτέχνημα, αλλά καθημερινός τρόπος ζωής.

    Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες και όμως:

    κανένας δασικός δρόμος δεν έχει συντηρηθεί

    τα σκουπίδια δεν έχουν καθαριστεί

    κανένα αντιπυρικό έργο δεν έχει εγκριθεί

    ενώ η επιχορήγηση για την πολιτική προστασία στον Υμηττό μειώθηκε στο 50%... Ο Υμηττός είναι ανοχύρωτος, η κρίσιμη περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, η κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες της".

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 36809

    [08] Ομαλή έξοδος με άστατο καιρό

    Σαββατο, 22 05 2010 12:23

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και ο άστατος καιρός είναι το χαρακτηριστικό για όσους εκδρομείς οργανώνουν την "απόδρασή" τους. Η κίνηση στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα διεξάγεται χωρίς προβλήματα, ενώ η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση της εξόδου.

    Πρόγνωση Σαββάτου

    Γενικά χαρακτηριστικά - Προειδοποιήσεις

    άστατος καιρός με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και τις μεσημβρινές ώρες και στα ηπειρωτικά.

    Αττική

    καιρός: τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανή καταιγίδα κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα.

    Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

    Θερμοκρασία: έως 23 βαθμούς Κέλσιου.

    Θεσσαλονίκη

    καιρός: τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

    Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά ασθενείς .

    Θερμοκρασία: έως 21 βαθμούς Κέλσιου.

    πρόγνωση για αύριο Κυριακή 23-05-2010

    γενικά χαρακτηριστικά-προειδοποιήσεις

    πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα.

    Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο.

    Αττική

    καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανή καταιγίδα.

    Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς.

    Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κέλσιου.

    Θεσσαλονίκη

    καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε είναι πιθανό στα ορεινά να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ.

    Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι ασθενείς .

    Θερμοκρασία: από 13 έως 24 βαθμούς Κέλσιου.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ Είδηση: 36807


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 22 May 2010 - 16:54:53 UTC