Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Α. Σαμαρά στην ΟΝΝΕΔ
  • [02] ΕΔΕ για το θάνατο τετράχρονου
  • [03] Κάτω από 65 δολ. η άμεση παράδοση του αργού πετρελαίου
  • [04] Εκτός κάλυψης ταμείων εκατοντάδες φάρμακα χαμηλού κόστους
  • [05] Έκθεση Μπαν Κι Μουν για Κυπριακό
  • [06] Επικοινωνία Ομπάμα - Ερντογαν μετά από την τριμερή συμφωνία για τα πυρηνικά

    [01] Επίσκεψη Α. Σαμαρά στην ΟΝΝΕΔ

    Πεμπτη, 20 05 2010 20:54

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά το θετικό αποτέλεσμα για τη ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές την Τετάρτη. "Νικάτε πολλά χρόνια. Φέτος, όμως, νικήσατε κάτω από πολύ αντίξοες και δύσκολες συνθήκες", τόνισε στους νεολαίους της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: "Έτσι δώσατε και μια απάντηση σ' αυτούς που θέλουν την προοπτική της παράταξης να σκοτεινιάζει. Η απάντηση είναι ότι η προοπτική είστε εσείς, είναι η νεολαία. Είμαστε μαζί, είστε δίπλα μας. Και εκ μέρους όλων σας συγχαίρω. Και εκ μέρους της παράταξης σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Ήταν μια καταπληκτική επιτυχία".

    Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Α. Παπαμιμίκος τόνισε πως "ήταν μια μεγάλη νίκη, μια μεγάλη μάχη που έδωσαν οι ΔΑΠίτισσες και οι ΔΑΠίτες, που για 25η συνεχόμενη χρονιά κράτησαν ψηλά τη γαλάζια σημαία μέσα στα πανεπιστήμια και μέσα στα ΤΕΙ. Τη σημαία της ελπίδας, τη σημαία της αισιοδοξίας, τη σημαία της εμπιστοσύνης".

    "Οι ιδέες μας, οι προτάσεις μας, για ακόμα μία φορά, κατάφεραν να βρεθούν στην πρωτοπορία και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των φοιτητών και των φοιτητριών και στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Αυτό που θέλουμε να σας πούμε είναι ότι θα βρισκόμαστε δίπλα σας στον αγώνα που δίνετε, ώστε η Νέα Δημοκρατία να είναι γρήγορα στην Κυβέρνηση της χώρας", πρόσθεσε.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36765

    [02] ΕΔΕ για το θάνατο τετράχρονου

    Πεμπτη, 20 05 2010 20:35

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση διάταξε το μεσημέρι της Πέμπτης ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Αριστείδης Μπουσουλέγκας προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου ενός τετράχρονου αγοριού που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα, στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καβάλας, στο οποίο διακομίστηκε το βράδυ της Τετάρτης από το νοσοκομείο της Ξάνθης. Το άτυχο αγόρι καταπλακώθηκε από σιδερένια πόρτα, όταν έπαιζε το απόγευμα της Τετάρτης στην αυλή του σπιτιού του, στα Κιμμέρια της Ξάνθης. Οι γονείς μετέφεραν αμέσως το παιδί τους στο νοσοκομείο της Ξάνθης, αλλά το τμήμα επειγόντων περιστατικών δήλωσε αδυναμία αντιμετώπισης του περιστατικού το οποίο χαρακτηρίστηκε πολύ σοβαρό. Το αγόρι μεταφέρθηκε στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου, όμως ελλείψει νευροχειρούργου στο νοσοκομείο της Ξάνθης, διαπιστώθηκε ξανά αδυναμία αντιμετώπισης και κρίθηκε αναγκαία η άμεση διακομιδή του στο νοσοκομείο της Καβάλας.

    Λίγο πριν τις δέκα το βράδυ, στο νοσοκομείο της Καβάλας διαπιστώθηκε ότι τα τραύματα του παιδιού είναι τόσο σοβαρά ώστε απαιτείται διακομιδή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και αντιμετώπιση στην εκεί μονάδα εντατικής θεραπείας. Δυστυχώς όμως, το τετράχρονο αγόρι κατέληξε στο νοσοκομείο της Καβάλας, λίγο πριν ξεκινήσει για τη διακομιδή στη Θεσσαλονίκη.

    Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Αριστείδης Μπουσουλέγκας σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Πέμπτης, έκανε γνωστό ότι ενημερώθηκε για το θέμα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και όχι από τους διοικητές των δύο νοσοκομείων. Τόνισε μάλιστα ότι στο πλαίσιο της ΕΔΕ που θα ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μέρες, θα γίνει και νεκροψία-νεκροτομή, ώστε να διαπιστωθεί αν η κατάσταση ήταν ή όχι αναστρέψιμη. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το παιδί μπορούσε να σωθεί και ότι ο θάνατός του επήλθε λόγω μεγάλων καθυστερήσεων, τότε θα προκύψουν ευθύνες για όσους χειρίστηκαν την υπόθεση.

    Οι γονείς του άτυχου παιδιού, ένα ζευγάρι αθίγγανων από τον οικισμό των Κιμμερίων της Ξάνθης, αντέδρασαν οργισμένα στο άκουσμα του θανάτου του γιου τους και μαζί με συγγενείς και φίλους που βρίσκονταν στο νοσοκομείο επιτέθηκαν εναντίον γιατρών και νοσηλευτών. Τραυμάτισαν τρία άτομα, ένα εκ των οποίων σοβαρά. Στο νοσοκομείο κλήθηκε αστυνομική δύναμη η οποία στη συνέχεια ενισχύθηκε και παρέμεινε για ώρες εκεί.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 36762

    [03] Κάτω από 65 δολ. η άμεση παράδοση του αργού πετρελαίου

    Πεμπτη, 20 05 2010 20:44

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    "Εξ αιτίας της δημοσιονομικής κρίσης στην ευρωζώνη και της προαλειφόμενης μειωμένης ζήτησης του προϊόντος", σύμφωνα με συναλλασσόμενες πηγές, η τιμή του βαρελιού του "ελαφρού" αργού πετρελαίου, άμεση παράδοση, στη Νέα Υόρκη "βυθίστηκε" την Πέμπτη συγκριτικά με την Τετάρτη περισσότερο κι από πέντε ολόκληρα δολάρια (5,61 δολάρια) και καθηλώθηκε κάτω και από τα 65 δολάρια (64,61 δολάρια το βαρέλι), στις 20.15 ώρα Ελλάδας).

    Στην εξέλιξη συνετέλεσε, ασφαλώς, κι η παρατεινόμενη άνοδος του αμερικανικού δολαρίου έναντι του ευρώ (η σημερινή ισοτιμία σε στενά όρια πέριξ του 1,214 δολάριο το ευρώ).

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, REUTERS Είδηση: 36763

    [04] Εκτός κάλυψης ταμείων εκατοντάδες φάρμακα χαμηλού κόστους

    Πεμπτη, 20 05 2010 19:48

    Υγεια

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από σήμερα Πέμπτη φάρμακα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή -όπως γνωστά αναλγητικά, αντιισταμινικά και αντιόξινα- καθώς θα σταματήσουν να τα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, από το 2006 είχε οριστεί με νόμο ότι αυτού του είδους τα φάρμακα -τα οποία σημειωτέον έχουν χαμηλή τιμή- δεν χρειάζεται να συνταγογραφούνται αλλά πολλοί γιατροί δεν εφάρμοζαν τη διάταξη, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται τα Ταμεία περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

    Από το 2006 υπάρχει νόμος που δεν εφαρμόζεται, σύμφωνα με τον οποίο, τα φάρμακα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή, δεν πρέπει να συνταγογραφούνται και να καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Το νόμο αυτό επικαλείται η γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την απόφασή της να μην χορηγούνται πλέον δωρεάν τα φάρμακα αυτά. Τα σκευάσματα αυτά είναι φθηνά, με το πιο ακριβό να μην ξεπερνά τα 10 ευρώ. Ωστόσο κάποιοι ασφαλισμένοι θεωρούν ότι πρέπει να αποζημιώνονται από τα ταμεία.

    Διευκρινίζεται πάντως πως η απόφαση αυτή δεν αφορά στα φάρμακα που παίρνουν οι χρονίως πάσχοντες, τα οποία θα συνεχίσουν να καλύπτονται από τα ταμεία.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 36761

    [05] Έκθεση Μπαν Κι Μουν για Κυπριακό

    Πεμπτη, 20 05 2010 22:38

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Για "σημαντική πρόοδο" στις συνομιλίες μεταξύ των δυο πλευρών στην Κύπρο κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, στην εξαμηνιαία έκθεσή του για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών στο Κυπριακό, μεταφέροντας παράλληλα τη θέση για εξεύρεση λύσης μέχρι το τέλος του 2010. Επίσης, ο Γ.Γ. του διεθνούς οργανισμού ανακοινώνει το διορισμό της Αμερικανίδας Λίζα Μπάτενχαϊμ στη θέση της ειδικής του αντιπροσώπου στην Κύπρο, σε αντικατάσταση του Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν. Η έκθεση, η οποία δόθηκε την Πέμπτη στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, περιγράφει τα γεγονότα και την πορεία των διαπραγματεύσεων, καλώντας τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων να συνεχίσουν τις συνομιλίες "από το σημείο που σταμάτησαν στις 30 Μαρτίου και στη βάση των παραμέτρων που καθορίζουν οι συμφωνίες της 23ης Μαρτίου και της 1ης Ιουλίου και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ".

    Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ τονίζει ότι "έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις υποστηριζόμενες από τα Ηνωμένα Έθνη ειρηνευτικές συνομιλίες", σημειώνοντας ότι "ειδικότερα οι εντατικοί γύροι των αρχών του 2010 δημιούργησαν ενισχυμένη διεθνή εστίαση στην επίτευξη διαρκούς λύσης στην Κύπρο. Υπάρχει τώρα μοναδική ευκαιρία για αποφασιστική ώθηση των συνομιλιών προς τα εμπρός".

    Στη συνέχεια, κάνει αναφορά στην εκλογή του κ. Έρογλου στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας, εκθειάζοντας τη "σημαντική συμβολή" του κ. Ταλάτ στην προώθηση της λύσης και υπογραμμίζοντας ότι προσβλέπει στη συνέχιση της προσπάθειας από τον κ. Έρογλου "πάνω σ΄ αυτό το εποικοδομητικό δρόμο".

    Ο Μπαν Κι Μουν επισημαίνει ότι ο ειδικός σύμβουλός του στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, "θα συνεχίσει να εργάζεται και με τις δύο πλευρές για να διασφαλίσει ότι οι συνομιλίες θα συνεχίσουν με εποικοδομητικό και πρόσφορο τρόπο".

    Ο κ. Μουν προσθέτει ότι "θα πρέπει να αρχίσουν εντός του καθιερωμένου πλαισίου της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, σε συμφωνία με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και των κοινών ανακοινώσεων των ηγετών στις 23 Μαΐου και 1η Ιουλίου 2008".

    Επίσης, προσθέτει ότι "οι συνομιλίες πρέπει να χτίσουν πάνω στις συγκλίσεις που σημειώθηκαν από την έναρξη των ολοκληρωμένων συνομιλιών, στις 3 Σεπτεμβρίου 2008. Αυτός ο σημαντικός όγκος εργασίας", σημειώνει "θα πρέπει να παράσχει τη βάση για άνοιγμα νέου εδάφους στις διαπραγματεύσεις και γεφύρωμα των αποκλίσεων που απομένουν. Το ευρύ περίγραμμα και οι καθιερωμένες παράμετροι της λύσης είναι καλά γνωστές και θα διευκολύνουν το στόχο της επίτευξης συνολικής διευθέτησης".

    Τέλος, ο Γ.Γ. του διεθνούς οργανισμού τονίζει ότι "η λύση είναι εφικτή", υπενθυμίζοντας την αναφορά της κοινής δήλωσης Χριστόφια και Ταλάτ την 1η Φεβρουαρίου, ότι "ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της διευθέτησης", κάνοντας αναφορά στη δήλωση των δύο πλευρών στις 21 Δεκεμβρίου 2009, "που εξέφραζαν την ελπίδα οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2010".

    "Προωθώντας αυτόν τον αντικειμενικό στόχο, θα επιτηρώ στενά τους προσεχείς μήνες την πρόοδο που σημειώνεται στις διαπραγματεύσεις και θα επιδώσω επιπρόσθετη έκθεση προς το Σ.Α.", τονίζει χαρακτηριστικά. Ο κ. Μπαν αναφέρει ότι "η Ελλάδα και η Τουρκία συνεχίζουν να επιδεικνύουν τη δέσμευσή τους και ότι οι ηγέτες τους έχουν εκφράσει ισχυρή επιθυμία για συνολική διαρκή διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων".

    Μέχρι τέλος του τρέχοντος μηνός, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αναμένεται να δώσει και την έκθεσή του για την Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), προτείνοντας την εξάμηνη ανανέωση της θητείας της στο νησί. Θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας και έγκριση νέου ψηφίσματος μέχρι τις 15 Ιουνίου.

    Όσο αφορά την κ. Μπάτενχαϊμ, η οποία θα αναλάβει ειδική αντιπρόσωπος του Γ.Γ. στην Κύπρο, είναι διευθύντρια Μέσης Ανατολής και Ασίας στο Τμήμα Πολιτικών Υποθέσεων της Γραμματείας του ΟΗΕ και παλαιότερα υπηρέτησε στην ειρηνευτική αποστολή του οργανισμού στο Λίβανο και τη Γενεύη.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36769

    [06] Επικοινωνία Ομπάμα - Ερντογαν μετά από την τριμερή συμφωνία για τα πυρηνικά

    Πεμπτη, 20 05 2010 20:54

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τις μεγάλες ανησυχίες του όσον αφορά το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Tούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας κάποιο ρήγμα στις σχέσεις με έναν σημαντικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ.

    Ομπάμα: "Το Ιράν δεν εμπνέει εμπιστοσύνη"

    Το τηλεφώνημα του Aμερικανού προέδρου έγινε μετά από την τριμερή συμφωνία Τουρκίας, Βραζιλίας και Ιράν για το ιρανικό εμπλουτισμένο ουράνιο , και μία ημέρα μετά από την απόφαση -με πρωτοβουλία των ΗΠΑ- να προταθούν και νέες σκληρότερες κυρώσεις στο Ιράν.

    Ο κ. Ομπάμα τηλεφώνησε στον κ. Ερντογάν την Τετάρτη για να ενημερωθεί για τις προσπάθειες τόσο του κ. Εντογάν όσο και του προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ιγνάθιο Λούλα ντα Σίλβα να μεσολαβήσουν για το θέμα των πυρηνικών του Ιράν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    Ο κ. Ομπάμα δήλωσε στον Tούρκο πρωθυπουργό ότι η στάση του Ιράν που "προσφάτως αρνήθηκε να σταματήσει σε ποσοστό 20% τον εμπλουτισμό του ουρανίου" δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Ενώ επισήμανε την συνεχή άρνηση της Τεχεράνης να συζητήσει το θέμα αυτό με τις πέντε χώρες μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ).

    Σημειώνεται ότι από την πλευρά του ο κ. Ερντογάν, μόλις ανακοινώθηκε ότι θα συζητηθούν και νέες αυστηρότερες κυρώσεις κατά του Ιράν κατηγόρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας για έλλειψη "αξιοπιστίας" έναντι της Τεχεράνης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Σχέδιο για νέες κυρώσεις κατά του Ιράν - παίρνει αποστάσεις η Βραζιλία, Συμφωνία Τουρκίας- Ιράν- Βραζιλίας για ουράνιο και πυρηνικά καύσιμα

    Είδηση: 36764


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 20 May 2010 - 20:54:31 UTC