Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
  • [02] 16 νεκροί και 88 τραυματίες στη Ταϊλάνδη
  • [03] Βορειοκορεατική τορπίλη βύθισε το νοτιοκορεατικό πολεμικό πλοίο
  • [04] ΠΑΣΠ - ΔΑΠ: Δεν συμφώνησαν σε κοινά αποτελέσματα
  • [05] Αφγανιστάν: Βρέθηκε η ουρά του αεροσκάφους
  • [06] Συνελήφθη στη Γαλλία o στρατιωτικός ηγέτης της ΕΤΑ

    [01] 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

    Πεμπτη, 20 05 2010 08:53

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, ακινητοποιημένα τα μέσα μεταφοράς -με εξαίρεση τον ηλεκτρικό και το τραμ που θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 16:00- και τα πλοία δεμένα στα λιμάνια, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό. Στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου. Κατάληψη της εισόδου του υπουργείου Εργασίας πραγματοποιούν από τα ξημερώματα μέλη του ΠΑΜΕ. Να λειτουργήσουν ως προσωπικό ασφαλείας καλεί τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών λυκείων η υπουργός Παιδείας.

    Στη σημερινή κινητοποίηση έχουν δηλώσει συμμετοχή οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των ταμείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Ο ΟΣΕ δεν θα πραγματοποιήσει κανένα δρομολόγιο, εκτός εκείνων, των λεγόμενων "Κοινωνικών Αναγκών".

    Στις πτήσεις δεν αναμένονται σοβαρά προβλήματα, καθώς δεν απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

    Να λειτουργήσουν ως προσωπικό ασφαλείας καλεί τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών λυκείων η υπουργός Παιδείας.

    Δεν στήνουμε απεργοσπαστικό μηχανισμό, δηλώνει η ΟΛΜΕ.

    Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία, ενώ έχει αποφασίσει επιπλέον 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που θα ξεκινήσουν το βράδυ της επόμενης Δευτέρας.

    Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ακόμα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

    Λόγω της απεργίας των ΜΜΜ, δεν ισχύει σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

    Στην απεργία δεν παίρνουν μέρος οι δημοσιογράφοι, προκειμένου να καλύψουν τις κινητοποιήσεις.

    Τα μέλη της Ένωσης Συντακτών θα απεργήσουν την ημέρα που θα συζητηθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Γενική απεργία την Πέμπτη

    Είδηση: 36743

    [02] 16 νεκροί και 88 τραυματίες στη Ταϊλάνδη

    Πεμπτη, 20 05 2010 10:13

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 88 τραυματίστηκαν μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και στρατού ενώ παρατείνεται για άλλες τρεις ημέρες η απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί στην Μπανγκόκ αλλά και σε 23 επαρχίες της Ταϊλάνδης, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.

    Πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στο κέντρο της πρωτεύουσας. Τα περισσότερα εμπορικά κέντρα, οι επιχειρήσεις και οι τράπεζες που πυρολύθηκαν χθες συνδέονται με το "γραφειοκρατικό κατεστημένο" της χώρας, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές. Αξιωματούχοι της αστυνομίας και του στρατού είπαν στον πρωθυπουργό ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας "πήγε καλά χθες βράδι", προσθέτοντας ότι η απαγόρευση θα συμβάλλει στην "πρόληψη περαιτέρω επεισοδίων βίας".

    Έκκληση για ειρήνη

    Ο ηγέτης των "κόκκινων πουκάμισων" έκανε έκκληση σήμερα στους υποστηρικτές του για ειρήνη.

    "Η δημοκρατία δεν μπορεί να χτιστεί με εκδίκηση και οργή", είπε ο Βεέρα Μουσικαπόνγκ, πρόεδρος του Ενωμένου Μετώπου για τη Δημοκρατία και Ενάντια στη Δικτατορία, σε τηλεοπτική του δήλωση ενώ βρισκόταν υπό κράτηση.

    Η οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγόρησε στρατό και διαδηλωτές για τα αιματηρά επεισόδια

    Η οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch εξέφρασε σήμερα την "ιδιαίτερη ανησυχία" της για τις ενέργειες του στρατού της Ταϊλάνδης, και των αντικυβερνητικών διαδηλωτών από την έναρξη της στρατιωτικής εφόδου στον καταυλισμό στην Μπανγκόκ όπου είχαν οχυρωθεί τα "κόκκινα πουκάμισα" χθες Τετάρτη.

    "Η κατάσταση στη Μπανγκόκ είναι εκτός ελέγχου εξαιτίας των επιπόλαιων ενεργειών των δύο πλευρών", δήλωσε ο Φιλ Ρόμπερτσον, ο αναπληρωτής διευθυντής του ασιατικού τμήματος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε ανακοίνωση.

    "Τους ζητούμε να σεβαστούν και να διευκολύνουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων, να σταματήσουν την παράνομη χρήση φονικών όπλων και να εγγυηθούν τη διέλευση σε όσους θέλουν να γλιτώσουν από τα βίαια επεισόδια".

    Το HRW κατήγγειλε επίσης τον έλεγχο που ασκήθηκε από την κυβέρνηση στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλανδής και την απουσία ενημέρωσης για όσους συνελήφθησαν από την αστυνομία.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Ταϊλάνδη: Με δακρυγόνα και άρματα μάχης κατά των διαδηλωτών

    Είδηση: 36746

    [03] Βορειοκορεατική τορπίλη βύθισε το νοτιοκορεατικό πολεμικό πλοίο

    Πεμπτη, 20 05 2010 09:50

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Με σκληρά μέτρα απειλεί η Σεούλ την Πιονγιάνγκ, καθώς από την έρευνα για τη βύθιση του νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου και τον θάνατο 46 ναυτικών, τον Μάρτιο, προκύπτει ότι αυτό τορπιλίστηκε από βορειοκορεατικό υποβρύχιο. Από την πλευρά της, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι δεν θα διστάσει να λάβει σκληρά μέτρα, ακόμα και να κηρύξει πόλεμο, εάν η Νότια Κορέα επιβάλει κυρώσεις, χαρακτηρίζοντας το πόρισμα της έρευνας "μύθευμα".

    Την Πιονγιάνγκ κατηγορεί η Σεούλ - Την ανησυχία του εκφράζει ο ΓΓ του ΟΗΕ

    Για συντριπτικά στοιχεία εις βάρος της Β. Κορέας κάνει λόγο η κυβέρνηση της Σεούλ, προαναγγέλλοντας παράλληλα "σκληρά" μέτρα εναντίον της απομονωμένης διεθνώς κυβέρνησής της.

    Η Β. Κορέα αποκάλεσε το πόρισμα της έρευνας με τη συμμετοχή και διεθνών ερευνητών "προϊόν χάλκευσης" και προειδοποίησε ότι είναι έτοιμη να κηρύξει πόλεμο εάν η Σεούλ προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος της, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap.

    Η μικτή ομάδα πολιτικών και στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων, στην οποία συμμετείχαν ειδικοί από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Βρετανία και τη Σουηδία, συμπέρανε ότι βορειοκορεάτικο υποβρύχιο εκτόξευσε τορπίλη η οποία βύθισε την κορβέτα Cheonan, στοιχίζοντας τη ζωή 46 ανδρών του νοτιοκορεάτικου πολεμικού ναυτικού.

    "Δεν υπάρχει άλλη πιθανή εξήγηση" ανέφερε.

    Στις ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει το συμπέρασμα της σχετικής έκθεσης, έκανε λόγο για "επιθετική ενέργεια" από μέρους της Β. Κορέας, και τη χαρακτήρισε άλλο ένα δείγμα της "απαράδεκτης συμπεριφοράς" της Πιονγκγιάνγκ και "παραβίαση της εκεχειρίας". Επίσης, δεσμεύτηκε εκ νέου να "συμβάλλει" στην "υπεράσπιση" της Ν. Κορέας έναντι "νέων επιθετικών ενεργειών".

    Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ανέφερε σε ανακοινωθέν του ότι το πόρισμα του προκαλεί "προβληματισμό" και "βαθιά ανησυχία".

    "Θα λάβουμε αυστηρά, προσήκοντα μέτρα σε βάρος της Β.Κορέας, και μέσω της διεθνούς συνεργασίας θα πρέπει να πείσουμε τη Πιονγιάνγκ να παραδεχθεί την πράξη της και να ξαναγίνει υπεύθυνο μέλος της" Λι Μιουνγκ Μπακ

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ν. Κορέας Λι Μιουνγκ Μπακ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για αύριο. Η κυβέρνησή του έχει ανακοινώσει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε στρατιωτικά αντίποινα μονομερώς, αλλά θα πιέσει τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση εναντίον της Β. Κορέας.

    Αναλυτές ανέφεραν ότι οι εξελίξεις δεν θα επηρεάσουν τις "αγορές", πλην της περίπτωσης που υπάρξει κλιμάκωση της "βίας".

    Ανασύρθηκαν τμήματα της τορπίλης

    Σύμφωνα με το πόρισμα, από το ναυάγιο ανασύρθηκαν τμήματα μιας τορπίλης παρόμοιας με μια κατασκευασμένη στη Β. Κορέα που είχε ανασύρει η Σεούλ πριν επτά χρόνια.

    Η Β. Κορέα έχει κατηγορήσει τη συντηρητική κυβέρνηση στη Σεούλ ότι χρησιμοποιεί το ναυάγιο για να αποκομίσει πολιτικό όφελος και να υποβαθμίσει περαιτέρω τη σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες, οι οποίες ακόμη δεν έχουν συνάψει τυπική συμφωνία ειρήνης μετά τον πόλεμο της περιόδου 1950-'53, ο οποίος τερματίστηκε με μια απλή εκεχειρία.

    Το ζήτημα αναμένεται να φέρει σε δύσκολη θέση και την Κίνα, την μόνη σύμμαχο της Β. Κορέας. Η Σεούλ εξέφρασε ήδη την δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ιλ φιλοξενήθηκε στο Πεκίνο πριν ανακοινωθεί το πόρισμα της έρευνας.

    Αρκετοί αναλυτές υποθέτουν ότι η Κίνα θέλει να αποτρέψει την κατάρρευση της δυναστείας των Κιμ στη Β. Κορέα, που διαρκεί 60 χρόνια, και το ενδεχόμενο πολιτικό χάος στη χώρα που θα μπορούσε να "διαχυθεί" και εντός των δικών της συνόρων.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: 'North Korean torpedo' sank South's navy ship - report

    Είδηση: 36744

    [04] ΠΑΣΠ - ΔΑΠ: Δεν συμφώνησαν σε κοινά αποτελέσματα

    Πεμπτη, 20 05 2010 09:57

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Για ακόμα μία χρονιά, στις φοιτητικές εκλογές που διεξήχθησαν την Τετάρτη, οι παρατάξεις δεν συμφώνησαν στην έκδοση κοινών αποτελεσμάτων. Την πρώτη θέση στις εκλογές διεκδικούν τόσο η ΠΑΣΠ όσο και η ΔΑΠ. Από την ΟΝΝΕΔ, σε 50 από τους 202 συλλόγους στα ΑΕΙ ανακοινώθηκε ως πρώτη δύναμη η ΔΑΠ με ποσοστό 40,22% και δεύτερη η ΠΑΣΠ με ποσοστό 29,19%. Αντίστοιχα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ΠΑΣΠ, πρώτη δύναμη ανακοινώθηκε η ίδια με ποσοστό 32% και δεύτερη η ΔΑΠ με ποσοστό 31%.

    Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ΟΝΝΕΔ σε 50 από τους 202 συλλόγους στα ΑΕΙ ανακοινώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Έγκυρα 10.566, άκυρα 433, λευκά 194

    ΔΑΠ 40,22%

    ΠΑΣΠ 29,19%

    ΕΑΑΚ 8,72%

    ΠΣΚ 12,62%

    Αγωνιστικές Κινήσεις 0,2%

    Αριστερή Ενότητα 3,3%

    Τα αντίστοιχα αποτελέσματα το 2009 ήταν: 39,14% για τη ΔΑΠ, 28,15% για τη ΠΑΣΠ, 8,3% για την ΕΑΑΚ, 14,4% για ΠΣΚ, 0,41% για τις Αγωνιστικές Κινήσεις και 4,81% για την Αριστερή Ενότητα

    Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Α. Παπαμιμίκος τόνισε ότι η ΔΑΠ ΝΔΦΚ παραμένει πρώτη δύναμη για 25η συνεχή χρονιά και κάλεσε το σύνολο των παρατάξεων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εκδόσουν από κοινού αποτελέσματα.

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΠΑΣΠ, στα πρώτα συγκεντρωτικά στα ΑΕΙ:

    ΠΑΣΠ 32%, από 29% το 2009

    ΔΑΠ 31%, από 37% το 2009

    ΠΣΚ 15%, από 16% το 2009

    ΕΑΑΚ 10%, από 9% το 2009

    Αρ.Εν. 6%, από 5% το 2009

    Παρά τις διαφορετικές εκτιμήσεις στα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών όλες οι παρατάξεις συγκλίνουν σε άνοδο της ΠΑΣΠ

    Για "άνεμο αλλαγής στα ΑΕΙ" μίλησε ο γραμματέας της ΠΑΣΠ, Νικηφόρος Μιχάλης, ο οποίος ανέφερε ότι "η πολιτική στόχευση της παράταξης ήταν η διαφάνεια και οι δημοκρατικοί θεσμοί στα Πανεπιστήμια".

    Για τα ΤΕΙ, σε 35 από 71 συλλόγους:

    ΠΑΣΠ 41,5%

    ΔΑΠ 39%

    ΠΚΣ 15%

    ΕΑΑΚ 1,3%

    Αρ.Εν 2,5%

    Ο Μηνάς Αλέξανδρος, από το γραφείο σπουδάζουσας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ απέδωσε την άνοδο της παράταξης στις προτάσεις για επαγγελματική κατοχύρωση των φοιτητών που αποτελεί το μείζον θέμα για τα Τεχνολογικά Ιδρύματα.

    Από την Πανσπουδαστική (ΠΣΚ) δόθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα, σε 61 από 200 συλλόγους:

    Έγκυρα 12.527, άκυρα 467, λευκά 226.

    ΠΣΚ 18,43%

    ΔΑΠ 28,6%

    ΠΑΣΠ 32,09%

    ΕΑΑΚ 9,3%

    Αριστερή Ενότητα 5,38%

    Τα αντίστοιχα ποσοστά της προηγούμενης χρονιάς ήταν για την ΠΣΚ 18,46%, για τη ΔΑΠ 30,3%, για την ΠΑΣΠ 30,16%, για την ΕΑΑΚ, 9% και για την Αριστερή Ενότητα 5,04%.

    Στα ΤΕΙ, η Πανσπουδαστική σε 13 από 71 συλλόγους ανακοίνωσε:

    Έγκυρα 2.030, άκυρα 79, λευκά 19,

    ΠΣΚ 19,9%

    ΔΑΠ 37,6%

    ΠΑΣΠ 26,8%

    ΕΑΑΚ 1,23%

    Αριστερή Ενότητα 3,54%

    Αντιστοίχως το 2009, η ΠΚΣ είχε 19,4%, η ΔΑΠ 33,6%, η ΠΑΣΠ 29,7%, η ΕΑΑΚ 0,62% και η Αριστερή Ενότητα 0,7%.

    Σε δήλωσή του ο γραμματέας ΠΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης τονίζει ότι ο συσχετισμός στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ "δεν είναι αναλλοίωτος, μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει και αυτή είναι η ελπίδα ενάντια στον εκφυλισμό που επικρατεί και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με ευθύνη των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη νεολαία και την ενοχή των υπολοίπων".

    Από τη νεολαία του Συνασπισμού συγκεντρωτικά αποτελέσματα στα πανεπιστήμια σε 74 από τους 196 συλλόγους:

    ΔΑΠ 32,6%, από 34,6% το 2009

    ΠΑΣΠ 27,2%, από 26,1% το 2009

    ΠΣΚ 14,3%, από 15,4 το 2009

    ΕΑΑΚ 9,1%, από 8,6% το 2009

    Αριστερή Ενότητα 8,6%, από 7,5% το 2009

    Στα ΤΕΙ:

    ΔΑΠ 39,9% (+2,2% από πέρυσι)

    ΠΣΚ 23,4% (καμία διαφορά από πέρυσι)

    ΠΑΣΠ 20,8% (-2,5% από πέρυσι)

    Αριστερή Ενότητα 10% (-0,5% από πέρυσι)

    ΕΑΑΚ 3,4% (+1,6% από πέρυσι)

    Σε ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού τονίζεται ότι "η αύξηση των δυνάμεων της Αριστερής Ενότητας μας γεμίζει αισιοδοξία, αυξάνοντας παράλληλα τις ευθύνες που έχουμε μπροστά μας. Η μεγάλη πτώση της ΔΑΠ και η ούτως ή άλλως χαμηλή καταγραφή της ΠΑΣΠ στους συλλόγους δείχνουν την έλλειψη νομιμοποίησης στη νεολαία".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 36745

    [05] Αφγανιστάν: Βρέθηκε η ουρά του αεροσκάφους

    Πεμπτη, 20 05 2010 10:57

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Σε ορεινή περιοχή κοντά στην Καμπούλ εντοπίσθηκε η ουρά του πολιτικού αεροσκάφους που συνετρίβη τη Δευτέρα στο Αφγανιστάν και στο οποίο επέβαιναν 43 άνθρωποι, ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Μεταφορών. "Οι διεθνείς δυνάμεις μας έδειξαν φωτογραφίες του αεροσκάφους. Η ουρά του εντοπίσθηκε στην ορεινή περιοχή Σακάρ Ντάρα", 20 χλμ βορείως της Καμπούλ, δήλωσε ο Νανγκιαλάι Καλατουάλ, εκπρόσωπος του υπουργείου. Το αεροσκάφος, ένα Αντόνοφ 24 της αεροπορικής εταιρίας Pamir Airways, συνετρίβη τη Δευτέρα στο βόρειο Αφγανιστάν. Μεταξύ των επιβατών ήταν τρεις Βρετανοί, ένας Αμερικανός και δυο ακόμα ξένοι, άγνωστης εθνικότητας μέχρι στιγμής.

    Στις κακές μετεωρολογικές συνθήκες είναι πιθανό να οφείλεται η συντριβή του αεροσκάφους, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Κουντούζ (βόρειο Αφγανιστάν)-Καμπούλ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36747

    [06] Συνελήφθη στη Γαλλία o στρατιωτικός ηγέτης της ΕΤΑ

    Πεμπτη, 20 05 2010 11:17

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Τον στρατιωτικό ηγέτη της ΕΤΑ, συνέλαβαν τα ξημερώματα στην πόλη Μπαγιόν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, οι γαλλικές αρχές. Μαζί με τον Μικέλ Καρέρα Σαρόμπε, γνωστού και με το ψευδώνυμο ΑΤΑ (χήνα στη βασκική γλώσσα) συνελήφθησαν ακόμα ένας άντρας και μία γυναίκα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Monde, ακολούθησαν άλλες δυο συλλήψεις μελών της οργάνωσης στα περίχωρα της ίδιας πόλης.

    Τριάντα συλλήψεις από τις αρχές της χρονιάς

    Η ΕΤΑ, έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από την Ε.Ε. καθώς θεωρείται υπεύθυνη για το θάνατο 828 ανθρώπων στα σαράντα χρόνια ένοπλης δράσης για την αυτονόμηση της χώρας των Βάσκων.

    Από τον Αύγουστο του 2009 δεν έχει πραγματοποιήσει καμία επίθεση στην Ισπανία, ωστόσο τον Μάρτιο του 2010 η ΕΤΑ κατηγορήθηκε για το θάνατο ενός Γάλλου αστυνομικού στις 16 Μαρτίου σε μία συμπλοκή έξω από το Παρίσι.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Le Monde Σχετικές ειδήσεις: Detenido en Francia el jefe militar de ETA y otros tres miembros de la banda Είδηση: 36748


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 20 May 2010 - 8:54:43 UTC