Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση Ecofin/ Σήμερα η εκταμίευση των 14,5 δισ. ευρώ
  • [02] Σήμερα η εκταμίευση των 14,5 δισ Ευρώ
  • [03] Διαλογισμός και γιόγκα θωρακίζουν την ψυχική υγεία
  • [04] Πακιστάν: Δώδεκα νεκροί σε επίθεση εναντίον αστυνομικών
  • [05] Καμπούλ: Μακελειό με θύματα αθώους πολίτες
  • [06] Διήμερη επίσκεψη Βαρθολομαίου στη Βουλγαρία

    [01] Συνεδρίαση Ecofin/ Σήμερα η εκταμίευση των 14,5 δισ. ευρώ

    Τριτη, 18 05 2010 10:56

    Μέτωπο κατά των κερδοσκόπων επιχειρούν να στήσουν τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά τις πολύωρες διαβουλεύσεις τη Δευτέρα του Eurogroup, και στη συνεδρίαση του Ecofin θα αναζητηθούν οι τρόποι αποφυγής μίας γενικευμένης οικονομικής κρίσης στον ευρωπαϊκό νότο. Στην Αθήνα, εντός της ημέρας αναμένεται η εκταμίευση των περίπου 14,5 δισ. Eυρώ που αντιστοιχούν στη συμμετοχή των χωρών της ευρωζώνης στην πρώτη δόση του μηχανισμού βοήθειας προς την Ελλάδα.

    Κομισιόν: Έρευνα για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας

    Υπέρ του ελέγχου των εθνικών προϋπολογισμών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κομισιόν, πριν κατατεθούν στα εθνικά κοινοβούλια τάχθηκε ο Πρόεδρος του Εurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Μισέλ Μπαρνιέ, η Κομισιόν διερευνά το ενδεχόμενο, να παίχτηκαν κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας, μέσω της αγοράς CDS -ασφαλίστρων κινδύνου έναντι των κρατικών χρεών.

    Ο ίδιος, προανήγγειλε νέο νομοθετικό πλαίσιο στην αγορά των ασφαλίστρων, με στόχο την αύξηση της διαφάνειας, καθώς και για τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης

    Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο CNN, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δικαστικής προσφυγής της χώρας μας κατά αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών.

    Στο μεταξύ, ελληνικά κρατικά ομόλογα, ύψους 16,5 δισ. ευρώ, έχει αγοράσει, σε διάστημα μίας εβδομάδας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με αντιστάθμισμα προθεσμιακές καταθέσεις κυμαινόμενου επιτοκίου, ενώ δίνει στις τράπεζες τη δυνατότητα να καταθέσουν την πλεονάζουσα ρευστότητά τους με επιτόκια μέχρι 1%.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Συναγερμός για το ευρώ

    Είδηση: 36644

    [02] Σήμερα η εκταμίευση των 14,5 δισ Ευρώ

    Τριτη, 18 05 2010 09:32

    Σήμερα αναμένεται η εκταμίευση των περίπου 14,5 δισ. Eυρώ που αντιστοιχούν στη συμμετοχή των χωρών της ευρωζώνης στην πρώτη δόση του μηχανισμού βοήθειας προς την Ελλάδα. Την προηγούμενη Τετάρτη είχαμε λάβει επιπλέον 5,5 δισ. από το ΔΝΤ. Από το συνολικό ποσό των 20 δισ. ευρώ, τα 8,5 δισ. θα διατεθούν για την κάλυψη του ομολόγου ύψους 8,5 δισ. που λήγει την Τετάρτη. Η αποπληρωμή του δανείου θα ολοκληρωθεί σε 5 χρόνια -μαζί με την περίοδο χάριτος- ενώ οι τόκοι που θα καταβληθούν θα αγγίξουν τα 3,2 δισ ευρώ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 36640

    [03] Διαλογισμός και γιόγκα θωρακίζουν την ψυχική υγεία

    Τριτη, 18 05 2010 11:05

    Υγεια

    Ο διαλογισμός και η γιόγκα- οι δυο τεχνικές της Ανατολής θωρακίζουν την ψυχική υγεία, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες. Μια νέα έρευνα από επιστήμονες του καναδικού πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, υπό τον Τζόσουα Γκραντ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Emotion" του Αμερικανικού Ψυχολογικού Συλλόγου, έδειξε ότι ο διαλογισμός ζεν, που προέρχεται από τον κινεζικό και τον ιαπωνικό βουδισμό, βοηθά τους ανθρώπους να μειώνουν μέχρι 18% την ευαισθησία τους στον πόνο, διογκώνοντας το τμήμα εκείνο του εγκεφάλου που ρυθμίζει το συναίσθημα και τις οδυνηρές αισθήσεις. Οι ερευνητές, με τη βοήθεια τεχνικών νευροαπεικόνισης (MRI), σύγκριναν τη φαιά ουσία του εγκεφάλου σε 17 διαλογιζόμενους και σε 18 μη διαλογιζόμενους και διαπίστωσαν ότι η χρόνια άσκηση αυξάνει σημαντικά το πάχος του φλοιού σε ορισμένα σημεία, τα οποία σχετίζονται με την ευαισθησία στον πόνο.

    Ο διαλογισμός "σκληραίνει" και "αναισθητοποιεί"

    Μια προηγούμενη έρευνα από τους ίδιους ερευνητές είχε δείξει ότι όσοι είχαν εμπειρία άνω των 1.000 ωρών διαλογισμού, είχαν αρκετά μεγαλύτερη αντοχή στον σωματικό πόνο, όπως φάνηκε από πειράματα τοποθέτησης μιας ζεστής πλάκας πάνω στο σώμα τους.

    Η βραδύτερη αναπνοή των διαλογιζόμενων (12 αναπνοές ανά λεπτό σε σχέση με 15 για τους μη διαλογιζόμενους) επέτρεψε κυρίως στους πρώτους να αντέξουν πάνω τους ένα σώμα με θερμοκρασία μέχρι 53 βαθμούς Κελσίου.

    Μια άλλη πρόσφατη έρευνα, που έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, υπό τον γνωσιακό νευροεπιστήμονα Αμίσι Τζα και η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Emotion", έδειξε ότι ο διαλογισμός "σκληραίνει" και "αναισθητοποιεί" νοητικά τους στρατιώτες που πάνε στον πόλεμο, κρατώντας υπό έλεγχο τα αρνητικά συναισθήματά τους.

    Τα πειράματα σε αμερικανούς πεζοναύτες, που προορίζονταν για τον Ιράκ και οι οποίοι ασκήθηκαν καθημερινά για μισή ώρα επί οκτώ εβδομάδες στην τεχνική του βουδιστικού διαλογισμού της επίγνωσης (βιπασάνα), έδειξαν ότι οι στρατιώτες είχαν μειωμένο στρες, καλύτερη μνήμη και καλύτερο συναισθηματικό έλεγχο σε σχέση με όσους συναδέλφους τους δεν είχαν διαλογιστεί.

    Μια τρίτη έρευνα, από ερευνητές του πανεπιστημίου του Οχάιο, υπό την καθηγήτρια ψυχιατρικής Τζάνις Κίκολτ-Γκλέιζερ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Psychosomatic Medicine" (Ψυχοσωματική Ιατρική), έδειξε ότι η τακτική εξάσκηση στη γιόγκα μειώνει τις ουσίες εκείνες στο αίμα που ενισχύουν τις φλεγμονές, οι οποίες αυξάνονται λόγω ηλικίας και στρες.

    Διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που κάνουν συχνά γιόγκα, έχουν χαμηλότερη ποσότητα ιντερλευκίνης-6 (IL-6) στο αίμα τους, ενώ σε συνθήκες στρες η ιντερλευκίνη τους αυξήθηκε λιγότερο σε σχέση με όσες γυναίκες δεν είχαν κάνει γιόγκα. Η ιντερλευκίνη αποτελεί σημαντικό τμήμα της φλεγμονώδους αντίδρασης του οργανισμού σε περιπτώσεις διαφόρων παθήσεων, όπως οι καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά, ο διαβήτης τύπου 2, τα αρθριτικά κ.α.

    Η μείωση της φλεγμονώδους αντίδρασης, χάρη στη γιόγκα, έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με την μελέτη. Πρακτικά, όπως δήλωσε η Γκλέιζερ, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι, με τη βοήθεια της γιόγκα, μπορούν να αντιδρούν με πιο υγιή τρόπο στα στρεσογόνα ερεθίσματα της καθημερινότητας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36645

    [04] Πακιστάν: Δώδεκα νεκροί σε επίθεση εναντίον αστυνομικών

    Τριτη, 18 05 2010 09:25

    Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δέκα τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση εναντίον αστυνομικών σε πόλη του βορειοδυτικού Πακιστάν, όχι μακριά από τις ζώνες όπου ο πακιστανικός στρατός μάχεται με τους ταλιμπάν που συνδέονται με την αλ Κάιντα, ανακοίνωσε γιατρός από το τοπικό νοσοκομείο. Η βόμβα εξερράγη κοντά σε αστυνομικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε υψηλόβαθμος αξιωματικός σε προάστιο της Ντέρα Ισμαήλ Χαν, ανακοίνωσε από την πλευρά της η αστυνομία χωρίς να διευκρινίσει πόσοι είναι οι νεκροί.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 36638

    [05] Καμπούλ: Μακελειό με θύματα αθώους πολίτες

    Τριτη, 18 05 2010 08:36

    Είκοσι νεκροί, όλοι πολίτες, αλλά και δεκάδες τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός, επίθεσης αυτοκτονίας στη δυτική Καμπούλ με στόχο κομβόι των νατοϊκών δυνάμεων. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για βομβιστή καμικάζι που έπεσε με το αυτοκίνητο του πάνω σε όχημα της νατοϊκής δύναμης. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

    Ανάληψη ευθύνης από τους Ταλιμπάν

    Η δήλωση της ανάληψης ευθύνης έγινε από τον Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπο τους.

    Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, μεταξύ των θυμάτων είναι και οκτώ ξένοι υπήκοοι, των οποίων οι εθνικότητες δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής

    Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν από τη συνέντευξη Τύπου που επρόκειτο να δώσει ο Πρόεδρος Καρζάι μετά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ και τη συνάντηση του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του μήνα, οι Ταλιμπάν είχαν προειδοποιήσει ότι μέσα στο Μαϊο θα πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά κυβερνητικών στόχων, διπλωματικών αποστολών και στρατευμάτων.

    Πηγή: Reuters

    Σχετικές ειδήσεις: Deadly Suicide Blast Rocks Afghan Capital

    Είδηση: 36637

    [06] Διήμερη επίσκεψη Βαρθολομαίου στη Βουλγαρία

    Τριτη, 18 05 2010 11:31

    Διήμερη επίσκεψη στην Βουλγαρία πραγματοποιεί από σήμερα ο Πατριάρχης Βαρθολομαός. Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ και ο υπουργός Διασποράς θα υποδεχθούν τον Πατριάρχη στο Μουργκάζ. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα προστεί των τελετουργιών των Θυρανοιξίων του νέου ναού της πόλης. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα τιμήσει αργότερα το πανεπιστήμιο της πόλης, απονέμοντας του τον τίτλο του διδάκτορα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 36646


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 18 May 2010 - 8:54:31 UTC