Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ερχόμενη εβδομάδα η οριστική ρύθμιση των ορίων ηλικίας των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων
  • [02] Βολές Παπαρήγα από τη Φιλοσοφική Αθηνών

    [01] Την ερχόμενη εβδομάδα η οριστική ρύθμιση των ορίων ηλικίας των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων

    Κυριακη, 16 05 2010 19:47

    Tην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η οριστική ρύθμιση για τα όρια ηλικίας των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων. Η αύξηση των ορίων ηλικίας θα ξεκινήσει από το 2011. Αύξηση των εσόδων, από τις ασφαλιστικές εισφορές και από τη μείωση της σπατάλης στα φάρμακα προσδοκά τους επόμενους μήνες ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος και υπόσχεται, αν οι στόχοι επιτευχθούν, να επιστραφεί στους χαμηλοσυνταξιούχους μεγάλο μέρος της αγοραστικής τους δύναμης. Ο κ. Λοβέρδος θεωρεί ότι με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση,που ήδη αποδίδει καρπούς, θα δοθεί ισχυρή απάντηση στα κυκλώματα που λυμαίνονται το χώρο του φαρμάκου.

    Μείωση κατά 1,41% της δαπάνης στα φάρμακα σημειώθηκε για πρώτη φορά στο ΙΚΑ μετά από 6 χρόνια, το μήνα Απρίλιο, με την πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

    Ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε στη Βουλή ότι, αν επιτευχθούν οι στόχοι του υπουργείου, τότε θα εξεταστούν και πάλι οι περιοριστικές πολιτικές σε βάρος των χαμηλόσυνταξιούχων. Ήδη, στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό εμπεριέχεται διάταξη να προστεθούν στους χαμηλόσυνταξιούχους, και κυρίως του ΙΚΑ, άλλα 200 ευρώ, στα δώρα που έχουν περιοριστεί

    Ακόμα ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε να μελετήσει και το ενδεχόμενο μείωσης, ή και το ενδεχόμενο κατάργησης, της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην φαρμακευτική δαπάνη, αν υπάρξουν τα προσδοκόμενα αποτελέσματα από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και της εισφοροδιαφυγής.

    Στις αρχές Ιουνίου το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα λίστα με ονόματα γιατρών, φαρμακοποιών, αλλά και εταιριών που εμπλέκονται σε παράνομο κύκλωμα συνταγογράφησης.

    Στο μεταξύ συνεχίζεται η διαβούλευση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στο οποίο εμπεριέχονται μεταξύ άλλων, αλλαγές στα όρια ηλικίας, ασφαλισμένων κάτω των 60 ετών, μειώσεις συντάξεων σε όσους συνταξιοδοτούνται πρόωρα, και αλλαγές στο τρόπο υπολογισμού τους από το 2018.

    Η ευρωπαϊκή κοινότητα όπως επισήμανε και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ασκεί πιέσεις για επίσπευση του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων από το 2015.

    Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχουν προκηρύξει για τις 20 Μαΐου 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 36597

    [02] Βολές Παπαρήγα από τη Φιλοσοφική Αθηνών

    Πεμπτη, 13 05 2010 14:01

    Σκληρή κριτική σε ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ ,ΛΑΟΣ και ΣΕΒ, άσκησε η γ.γ του ΚΚΕ, η οποία μιλώντας σε συγκέντρωση φοιτητών στη Φιλοσοφική Σχολή στην Πανεπιστημιούπολη, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση, και μαζί της η ΝΔ και το ΛΑΟΣ - που είναι σύμμαχός της και χορηγός της προβοκάτσιας - πρέπει να πάρουν Νόμπελ επεξεργασμένης υποκρισίας, αντιπερισπασμού και ιδεολογικής τρομοκρατίας, μαζί και με τον ΣΕΒ και όλους τους υπόλοιπους. Επιχειρούν να περάσουν προς το λαό ότι η βασική αιτία της κρίσης είναι η κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος».

    «Αυτομαστιγώνονται, μπορεί να φάνε και κάποιους υπουργούς και στελέχη τους μόνο και μόνο για να σωθεί το καπιταλιστικό σύστημα».

    Αλέκα Παπαρήγα

    Μάλιστα τόνισε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα χρησιμοποιούν τη συκοφαντία με το επιχείρημα "όλοι είναι διεφθαρμένοι και τα κόμματα και ο λαός" αλλά και την ιδεολογική τρομοκρατία της απειλής να χρεοκοπήσει η χώρα.

    Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ συνίσταται στη δημιουργία ενός κοινωνικοπολιτικού εργατικού-λαϊκού μετώπου για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία, υποστήριξε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι πολιτικό υποκείμενο της πάλης είναι οι εργάτες, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες και οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες.

    Εκτενής ήταν η αναφορά της και στην συστηματική επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα το Κομμουνιστικό Κόμμα, και ειδικότερα στο «κατά πόσο το ΚΚΕ σέβεται ή όχι το Σύνταγμα, ένα ερώτημα που μπαίνει, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, με ασφαλίτικο τρόπο».

    "Αυτό που επιδιώκουν να επιβάλλουν στο κόμμα μας είναι να παραιτηθεί από το πρόγραμμά του για αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Επιχειρούν την ιδεολογική τρομοκρατία του λαού, με την ποινικοποίηση της σκέψης, της ιδεολογίας και της επιθυμίας», είπε η κ. Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι "δεν θα το επιτρέψουμε".

    Τόνισε ακόμη, ότι «απέναντι στην υποκρισία, την απειλή και τον αυταρχισμό είναι απαραίτητο να βαθύνει το κοινωνικοπολιτικό μέτωπο και να ενισχυθούν οι λαϊκοί αγώνες που θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις της αντεπίθεσης που θα λήξει με νίκη».

    Κάλεσε, δε, τους νέους να αποτελέσουν την πρωτοπορία σε αυτούς τους αγώνες τους οποίους χαρακτήρισε «τους σκληρότερους από το 1974 και μετά, με πολλές ιδιαιτερότητες και με κύριο χαρακτηριστικό ότι το πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση που προτείνεται θίγει καίρια και άμεσα τη νεολαία των λαϊκών και των μέσων στρωμάτων». Είδηση: 36513


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 16 May 2010 - 20:53:31 UTC