Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρεμιέρα Πανελλαδικών
  • [02] Φτάνει στην Αθήνα ο Ερντογάν
  • [03] Ταϊλάνδη: Χρήση δακρυγόνων εναντίον των κόκκινων πουκαμίσων
  • [04] Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ « Ποτέ δεν φανταζόμουνα ότι τόσοι πολλοί έλληνες πολίτες με τόσο πάθος θα στρέφονταν κατά του κοινοβουλίου.»

    [01] Πρεμιέρα Πανελλαδικών

    Παρασκευη, 14 05 2010 08:42

    Η σημασία της αυτομόρφωσης, της δια βίου μάθησης και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου, ήταν το θέμα που εκλήθησαν να αναπτύξουν το πρωί οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου με το μάθημα "Αρχές οικονομικής θεωρίας". Για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα χρόνια δεν θα ισχύσει η βάση του δέκα για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα θέματα και οι απαντήσεις τους, θα μεταδοθούν σε ειδικό ένθετο του δελτίου ειδήσεων των 14.00 της ΕΤ1 για τις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και από τον δικτυακό τόπο της ΕΡΤonline για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

    Επίσκεψη Διαμαντοπούλου στο 1ο Λύκειο Αργυρούπολης

    " Εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία και αποτελέσματα σύμφωνα με τις προσδοκίες, τα όνειρα και τις προσπάθειές τους. Ξέρουμε όλοι ότι η ζωή δεν είναι μια στιγμή. Η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες για αυτούς που θέλουν και προσπαθούν" υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου

    Τα θέματα εστάλησαν κανονικά έως τις 8.25 το πρωί, στα 1.080 εξεταστικά κέντρα της χώρας ,τα οποία είναι κατά 160 λιγότερα από πέρσι.

    Στους υποψηφίους δόθηκε απόσπασμα από κείμενο της Αλεξάνδρας Κορωναίου με τίτλο "Εκπαιδεύοντας εκτός σχολείου".

    Η διαδικασία των εξετάσεων κύλησε ομαλά, ενώ δεν ζητήθηκε καμία διευκρίνηση από τα εξεταστικά κέντρα επί του θέματος.

    Επισκεπτόμενη το 1ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ευχήθηκε στους υποψηφίους καλή επιτυχία και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους στην προετοιμασία των εξετάσεων.

    Στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις διαγωνίζονται περισσότεροι από 93.000 υποψήφιοι, ενώ 830 απ' αυτούς προέρχονται από εσπερινά Λύκεια.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Αρχίζουν την Παρασκευή οι Πανελλαδικές - Απεργία της ΟΛΜΕ στις 20 Μαΐου

    Είδηση: 36535

    [02] Φτάνει στην Αθήνα ο Ερντογάν

    Παρασκευη, 14 05 2010 11:13

    Στη στενότερη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας προσβλέπει η επίσκεψη στην Αθήνα, του Τούρκου Πρωθυπουργού, ο οποίος συνοδεύεται από οκτώ Υπουργούς της Κυβέρνησής του και 100 επιχειρηματίες. Στις συναντήσεις θα τεθούν επί τάπητος η οικονομία, η ένταση στο Αιγαίο, το Κυπριακό και το ζήτημα της αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών. Ο κ. Ερντογάν φτάνει στην Αθήνα στις 11.30 το πρωί και σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Θα ακολουθήσουν στις 12.30 μ.μ. συνομιλίες και γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί, στις 13.35, με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και στις 15.00 με τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

    «Οι συζητήσεις για το θέμα της υφαλοκρηπίδας έχουν ξεκινήσει και θα καταλήξουν σε θετικό αποτέλεσμα», υποστήριξε χθες Πέμπτη σε αποκλειστική συνέντευξη του στη ΝΕΤ και στη Μαρία Χούκλη ο Τούρκος Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «το Αιγαίο πρέπει να είναι μια θάλασσα ειρήνης, που θα μας ενώνει». Για το θέμα της μείωσης των εξοπλισμών ο κ. Ερντογάν είπε ότι θα το συζητήσει με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι οι δύο πλευρές θα κάνουν αποφασιστικά βήματα.

    Δηλώσεις της αντιπολίτευσης

    «Γόνιμη και αδιατάρακτη συνεργασία μπορεί να υπάρξει μόνον, όταν δεν εγείρονται μονομερείς διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας και όταν πάψει το casus belli», ανέφερε η ΝΔ.

    «Η ελληνοτουρκική συνεργασία που προπαγανδίζουν οι δυο Πρωθυπουργοί, προσβλέπει στην ενίσχυση της κερδοφορίας των καπιταλιστών των δυο χωρών», σχολίασε το ΚΚΕ.

    «Η Κυβέρνηση για να τιμήσει τον υψηλό προσκεκλημένο της επιβάλλεται, μόλις εκείνος μπει στον ελληνικό εναέριο χώρο, να στείλει να τον συνοδεύσουν δυο μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία από τις συνεχείς παραβιάσεις των τουρκικών, ξέρουν πολύ καλά τη διαδρομή», ανέφερε ο ΛΑ.Ο.Σ.

    «Ο μόνος δρόμος για την επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων είναι ο ειλικρινής διάλογος στη βάση του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας», επισημαίνει ο ΣΥΝ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Έρχεται στην Αθήνα ο Ερντογάν-Συνέντευξη στη ΝΕΤ

    Είδηση: 36538

    [03] Ταϊλάνδη: Χρήση δακρυγόνων εναντίον των κόκκινων πουκαμίσων

    Παρασκευη, 14 05 2010 10:26

    Αντιμέτωποι με τα δακρυγόνα του στρατού ήρθαν την Παρασκευή 2.000 διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από υπαίθρια αγορά της Μπανγκόκ με αποτέλεσμα οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές να αρχίσουν να υποχωρούν αφού πρώτα έβαλαν φωτιά σε ένα λεωφορείο. Τα "κόκκινα πουκάμισα" είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αγορά Σουάν Λουμ, που λειτουργεί μόνο τη νύχτα, για να εμποδίσουν τους στρατιώτες να φτάσουν στην εμπορική συνοικία στο κέντρο της Μπανγκόκ, την οποία ελέγχουν εδώ και δύο μήνες. Νωρίτερα σήμερα ο στρατός είχε ανακοινώσει πως μπορεί να χρησιμοποιήσει βία για να σταματήσει του αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να καταλάβουν άλλα σημεία της Μπανγκόκ.

    "Δεν θα επιτρέψουμε τις συγκεντρώσεις σε άλλα σημεία και θα χρησιμοποιήσουμε, αν κριθεί αναγκαίο, βία για να τους διαλύσουμε. Θέλουμε να περιορίσουμε τα μέτωπα των διαδηλώσεων", επισήμανε ο εκπρόσωπος του στρατού.

    Στο μεταξύ, ο στρατός της Ταϊλάνδης αρνήθηκε ότι ευθύνεται για τον σοβαρό τραυματισμό του στρατηγού Κατίγια Σαβασντιπόλ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ των αντικυβερνητικών διαδηλωτών. "Αυτό που του συνέβη ήταν αναπάντεχο", δήλωσε ο συνταγματάρχης Ντιταπόρν Σασασμίτ, εκπρόσωπος της διοίκησης των επιχειρήσεων ασφαλείας. Ο ίδιος επισήμανε πως ο στρατός διέταξε να μην κάνουν χρήση βίας τα στρατεύματα εναντίον αόπλων.

    Ο στρατηγός Κατίγια Σαβασντιπόλ τραυματίστηκε από σφαίρα στο κρόταφο ενώ μιλούσε σε δημοσιογράφους κοντά στην περιοχή που έχουν καταλάβει εδώ και δύο μήνες οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές και σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, ελάχιστες πιθανότητες έχει να ζήσει. "Οι πιθανότητες να επιζήσει είναι λίγες", τόνισε ο διευθυντής του νοσοκομείου Βαχίρα της Μπανγκόκ.

    Ο 58χρονος στρατηγός παύθηκε από τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο. Ποτέ δεν έκρυψε την στενή του σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Τακσίν Σιναουάτρα και τις τελευταίες ημέρες επέκρινε έντονα το σχέδιο της Κυβέρνησης για επίλυση της κρίσης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36537

    [04] Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ « Ποτέ δεν φανταζόμουνα ότι τόσοι πολλοί έλληνες πολίτες με τόσο πάθος θα στρέφονταν κατά του κοινοβουλίου.»

    Παρασκευη, 14 05 2010 11:44

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: « Δεν τίθεται θέμα ονοματολογίας τουλάχιστον σε αυτή τη φάση ποιος θα είναι υποψήφιος που. Τη Δευτέρα στις 18:00 ο πρόεδρος της ΝΔ ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει για τις τελικές μας θέσεις, για τον Καλλικράτη, για τα κριτήρια.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ένα κόμμα πιο ανοιχτό στη κοινωνία, πώς θα το καταφέρετε αυτό;»

    Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: « Εμπιστευόμενοι τις γνήσιες δυνάμεις της κοινωνίας και όχι τους κατά κληρονομικότητα πολιτικούς, ή τους κατά παράδοση πολιτικούς.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Σε σχέση με το ασφαλιστικό διαφαίνεται ότι θα υπάρξουν διάφορες διαφοροποιήσεις από βουλευτές της ΝΔ, φαίνεται ότι θα είναι μια ακόμα εσωτερική, εσωκομματική διαδικασία πιθανά δύσκολη και πάλι όμως από την πρώτη στιγμή αυτό που έχει μπει είναι η κομματική πειθαρχία.»

    Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: « Ένα κόμμα που είναι ανοιχτό στην κοινωνία δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Η κοινωνική βάση εξέλεξε αρχηγό. Να σας πω ποιες δυο κατηγορίες απαγορεύονται; Απαγορεύονται οι βασιλικότεροι τους βασιλέως.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Υπάρχουν τέτοιοι τώρα;»

    Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: « Φοβάμαι πως θα υπάρξουν. Οι άλλοι είναι εκείνοι που δεν έχουν ενσωματώσει, που δεν έχουν αποδεχτεί πλήρως το αποτέλεσμα και που ενδεχομένως θα ήθελαν να επιστρέψουν την ΝΔ σε μια νοσηρή εσωστρέφεια.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ένα από τα σημαντικά σημεία, τα οποία έχουμε μπροστά μας είναι οι εξεταστικές επιτροπές και τα πορίσματα, τα αποτελέσματα, τα οποία θα δώσουν. Πιστεύετε ότι θα ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα;»

    Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: « Εγώ θέλω να ελπίζω ότι αυτή τη φορά οι εξεταστικές επιτροπές θα λειτουργήσουν για να αναδείξουν αληθινά γεγονότα. Είναι μια μεγάλη δοκιμασία του θεσμού. Μπορεί να είναι και η τελευταία ευκαιρία του θεσμού των εξεταστικών επιτροπών. Το πολίτευμα είναι σε βαθύτατη κρίση. Ποτέ δεν φανταζόμουνα ότι τόσοι πολλοί έλληνες πολίτες με τόσο πάθος θα στρέφονταν κατά του κοινοβουλίου. Το ζητούμενο είναι λοιπόν να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες και τα πρόσωπα εκείνα που διασύρουν και το κοινοβούλιο και το πολίτευμα και τη δημοκρατία.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Μπορούν να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες από αυτούς που τις δημιούργησαν;»

    Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: « Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι αυτοί που τις δημιούργησαν είναι μια ελάχιστη μειονότητα, η οποία όμως κατείχε θέσεις - κλειδιά. Υπάρχουν τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και άλλες δυνάμεις εκτός πολιτικής που αποφασίζουν ποιοι πολιτικοί θα αναδειχθούν. Η υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά για την ηγεσία του κόμματος αυτό ανατρέπει. Εάν δεν μπορέσουμε οι σήμερα 300 και τα κομματικά μας στελέχη που δεν είναι στη Βουλή να επανιδρύσουμε το πολιτικό μας σύστημα, απαλλάσσοντας το από τα βαρίδια, από κείνους που μας εξέθεσαν τότε η κοινωνία όχι μόνο δικαιούται, αλλά και μπορεί να επανιδρύσει το πολιτικό σύστημα της χώρας με στελέχη εκτός σημερινού πολιτικού συστήματος. Ο Γιώργος Παπανδρέου, αξιόλογος άνθρωπος είναι, δεν τον υποτίμησα ποτέ, αλλά πάντως είναι τρίτης γενιάς πρωθυπουργός.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Σας βλέπω πάντως πολύ κοντά στις απόψεις με τον κ. Καρατζαφέρη σε σχέση με το θέμα οικογενειοκρατία.»

    Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: « Με τον κ. Καρατζαφέρη μακριά δεν ήμασταν ποτέ, δεν είναι εκεί το θέμα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Εννοείτε την πολυκατοικία πάνω - κάτω; Αυτό εννοείτε δεν είμαστε μακριά;»

    Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: « Μην προσπαθείτε να πιαστείτε από λέξεις. Ο κ. Καρατζαφέρης και εγώ αναπτυχθήκαμε στο ίδιο κόμμα. Εγώ δεν πιστεύω στην παράταξη των πολλών κομμάτων, ή των δυο κομμάτων. Πιστεύω στην μια παράταξη του ενός κόμματος. Η δημοκρατία είναι δημοκρατία είτε την λέει η Παπαρήγα είτε την λέει ο Μιχαλολιάκος είτε την λέει ο Καρατζαφέρης. Αρκεί να την λέει και να την εννοεί. Δεν μπορεί να αποκηρύσσω εγώ οτιδήποτε λέει ο Καρατζαφέρης ούτε ο κ. καρατζαφέρης να αποκηρύσσει οτιδήποτε λέει η ΝΔ.»

    Είδηση: 36540


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 14 May 2010 - 8:54:07 UTC