Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργιακές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις
  • [02] Α. Διαμαντοπούλου: Θεμέλια για δικαιοσύνη
  • [03] ΗΠΑ: Ομολόγησε ο βομβιστής
  • [04] Δανία: Τα λεωφορεία στη Κοπεγχάγη θα διαθέτουν ερωτικά καθίσματα
  • [05] Ο Πολάνσκι υποστηρίζει ότι βασίζουν την υπόθεση του στα ψέματα

    [01] Απεργιακές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις

    Τριτη, 04 05 2010 19:57

    Με απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια κορυφώνονται την Τετάρτη οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ημερών, που για αρκετούς κλάδους σήμαιναν 48ωρες απεργίες και κινητοποιήσεις.

    Συλλαλητήρια

    Στην Αθήνα η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, έχει προσδιοριστεί για τις 11πμ στο Πεδίο του Άρεως και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, επίσης στις 11πμ.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι:

    "στην μεγάλη μας Γενική Απεργία θα συναντηθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, μικροεπαγγελματίες, οι άνθρωποι του μόχθου, οι νέοι και οι νέες για να δώσουν μια δυναμική απάντηση στα σκληρά και άδικα κοινωνικά μέτρα. Να σώσουμε την Ελλάδα. Γιατί Ελλάδα δεν είναι οι λίγοι και οι εκλεκτοί. Ελλάδα είναι ο Ελληνικός λαός, που αυτή τη στιγμή καλείται σε θυσίες, χωρίς να βλέπει τους έχοντες και κατέχοντες να πληρώνουν".

    Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα απεργεί η ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 5 Μαΐου, "ύστερα από τις δραματικές εξελίξεις και τις εξαγγελίες που επιβεβαίωσαν τις πιο αρνητικές εκδοχές για τους μισθούς και τις συντάξεις μας, που συνθλίβουν την κοινωνία και ισοπεδώνουν τα κοινωνικά δικαιώματα", όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της. Σε 48ωρη κινητοποίηση βρίσκεται και η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών ΟΕΝΓΕ.

    Τα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τα κέντρα υγείας, θα δουλέψουν με προσωπικό ασφαλείας.

    Δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ είναι η Τετάρτη και η ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ θα επανεξετάσει τη στάση της μετά τη λήξη της απεργίας, με σοβαρό ενδεχόμενο την κλιμάκωση.

    Στις ομοσπονδίες που απεργούν την Τετάρτη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, συγκαταλέγεται και η ΟΛΜΕ που σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:

    ...δε χορταίνουν παρά μόνο αν πάρουν ό,τι με αγώνες καταχτήθηκε εδώ κι ένα αιώνα...

    "Ποια νέα μέτρα θα ακολουθήσουν για να χορτάσει η Λερναία Ύδρα; Τα κεφάλια είναι πολλά και δε χορταίνουν παρά μόνο αν πάρουν ό,τι με αγώνες κατακτήθηκε εδώ κι έναν αιώνα.

    Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και με αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση και η τρόικα δηλώνουν πως το χρέος της κυβέρνησης μετά τη λήξη του προγράμματος σταθερότητας το 2014 θα αυξηθεί από το 133,3 % επί του ΑΕΠ σε 144, 3% επί του ΑΕΠ !!

    Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε γενικό αγωνιστικό ξεσηκωμό ενάντια στην πιο αντιλαϊκή, αντεργατική αλλά και αντιδημοκρατική επιδρομή στα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα".

    Λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία, δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση εσωτερικού και εξωτερικού, όλων των αεροπορικών εταιρειών, αφού απεργούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

    Συγκοινωνίες

    Ακινητοποιημένα θα μείνουν επίσης τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, μετρό και τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Στο διάστημα αυτό δεν θα κινηθούν τα ταξί.

    Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι οργανώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8,

    Σχετική είδηση: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους τα συνδικάτα

    Είδηση: 36226

    [02] Α. Διαμαντοπούλου: Θεμέλια για δικαιοσύνη

    Τριτη, 04 05 2010 22:40

    Την κατάργηση των διακρίσεων και της υπέρμετρης παρέμβασης του υπουργού στον πίνακα πολυτέκνων, αναπήρων ή αποσπάσεων, αλλά και την καθιέρωση ενός τρόπου εισαγωγής, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, όπως δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επί της αρχής του νομοσχεδίου, στην ολομέλεια της Βουλής.

    Επίσης η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων:

    "Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας έρχεται σε μια στιγμή που υπήρχε το δίλλημα χρεωκοπία ή δημοσιονομική κάθαρση. Η λύση που προωθείται είναι αυτονόητη αλλά πολύ σκληρή όμως έχει κοινωνική στόχευση στους πραγματικά αδύναμους. Τα σκληρά μέτρα και η ευθύνη πέφτει στο πολιτικό σύστημα αλλά οι πολιτικοί δεν πρέπει να είμαστε φοβισμένες σκιές. Δεν έχει σημασία αν θα ξαναβγούμε βουλευτές είπε η υπουργός αλλά να βάλουμε τα θεμέλια για δικαιοσύνη διαφάνεια και αλληλεγγύη".

    Aπό την πλευρά της αντιπολίτευσης το νομοσχέδιο καταψηφίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΚΕ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου. Ο ΛΑΟΣ ζήτησε διευκρινήσεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

    Ο Μιχάλης Παντούλας, εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, τόνισε μεταξύ άλλων: "Το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει το έργο του εκπαιδευτικού και τιμά την αποστολή του. Στο παρελθόν, ως κυβέρνηση, έδωσε απτά δείγματα γραφής για την κοινωνική και οικονομική του αναβάθμιση, συμπεριφορά που δεν θέλει να απεμπολήσει ούτε και στους σημερινούς δύσκολους καιρούς".

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Είδηση: 36228

    [03] ΗΠΑ: Ομολόγησε ο βομβιστής

    Τριτη, 04 05 2010 21:48

    Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση της σύλληψης του πακιστανικής καταγωγής Φαιζάλ Σαχζάντ, βασικού υπόπτου για τη βομβιστική απόπειρα του Σαββάτου στην Τάιμ Σκουέαρ της Νέας Υόρκης, μετά την παραδοχή της εμπλοκής του.

    Όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Έρικ Χόλντερ: "Επρόκειτο για μια τρομοκρατική απόπειρα με στόχο να σκοτωθούν Αμερικανοί σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες πλατείες της χώρας μας".

    Επίσης ο κ. Χόλντερ τόνισε, ότι εκτός από την παραδοχή της εμπλοκής του, ο ύποπτος συνεργάστηκε με τις αρχές και έδωσε χρήσιμα στοιχεία. Παράλληλα υπάρχει αρκετά στενή συνεργασία των ΗΠΑ με το Πακιστάν για θέματα τρομοκρατίας, ενώ το FBI θεωρεί τον εκρηκτικό μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε, ως μη εξελιγμένο μηχανισμό.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό, Ρόιτερ, Γερμανικό Είδηση: 36227

    [04] Δανία: Τα λεωφορεία στη Κοπεγχάγη θα διαθέτουν ερωτικά καθίσματα

    Τριτη, 04 05 2010 16:42

    "Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου συμβεί, ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι πιθανό να σε βρει ακόμα και στο λεωφορείο": γι' αυτό το λόγο μία εταιρεία λεωφορείων στην Κοπεγχάγη προτείνει στους επιβάτες θέσεις αποκλειστικά για όσους ψάχνουν λίγη κουβέντα ή και τον έρωτα. Σε κάθε ένα από τα 130 λεωφορεία της η εταιρεία Arriva θα υπάρχουν για τις επόμενες δύο εβδομάδες δύο κόκκινες θέσεις η μία δίπλα στην άλλη με την επιγραφή "Kaerlighedssaede" ("ερωτικό κάθισμα" στα δανικά) εξήγησε στο γαλλικό πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας Μάρτιν Βεξ.

    "Κάποιοι οδηγοί λεωφορείων έχουν παρατηρήσει χαμογελαστά κορίτσια να κάθονται σε αυτές τις θέσεις" ελπίζοντας να βρουν ενδιαφέρουσα συντροφιά κατά τη διάρκεια της διαδρομής, πρόσθεσε.

    "Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα συναντήσει κάποιος τον σωστό άνθρωπο. Προσφέρουμε απλώς την ευκαιρία στους ανθρώπους να επικοινωνήσουν, να χαμογελάσουν λίγο και ίσως να βρουν και τον έρωτα", επεσήμανε.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 36214

    [05] Ο Πολάνσκι υποστηρίζει ότι βασίζουν την υπόθεση του στα ψέματα

    Τριτη, 04 05 2010 17:12

    Για πρώτη φορά ο διάσημος σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι μίλησε ανοικτά για την υπόθεση της έκδοσης του στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι βασίζεται σε ψέματα. Ο 76χρονος Πολάνσκι βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό , από το Σεπτέμβριο στην Ελβετία, περιμένοντας να εκδοθεί στις ΗΠΑ για να δικαστεί στο Λος Αντζελες για μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης πριν από 30 χρόνια. Δικαστής της Καλιφόρνιας τον περασμένο μήνα απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του να δικαστεί ερήμην.

    Η τελική απόφαση των δικαστών εκτιμάται ότι θα ανοίξει το δρόμο ώστε ο σκηνοθέτης του "Μωρού της Ρόζμαρι" και του "Πιανίστα" να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ελβετικές αρχές αναμένουν την ολοκλήρωση των διαδικασιών, από τις ΗΠΑ, πριν κινηθούν νομικά.

    Την περασμένη εβδομάδα οι συνήγοροι του Πολάνσκι ζήτησαν από δικαστή να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα τα οποία, όπως υποστηρίζουν, θα βοηθήσουν τους ελβετούς αξιωματούχους να αποφασίσουν για το μέλλον του βραβευμένου με Οσκαρ σκηνοθέτη, αλλά το Ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι αυτό είναι άσχετο με την τελική του απόφαση.

    "Δεν μπορώ όμως να παραμείνω άλλο σιωπηλός, γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να απαιτούν την έκδοσή μου περισσότερο για να με προσφέρουν "στο πιάτο στα διεθνή μέσα ενημέρωσης" παρά να εκδώσουν μια απόφαση για κάτι που είχε καταλήξει σε συμφωνία πριν από 33 χρόνια", αναφέρει ανακοίνωση του Πολάνσκι που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα το βράδυ. Το 1977 ο Πολάνσκι κρίθηκε ένοχος για παράνομη ερωτική σχέση με μια 13χρονη από το Λος Αντζελες, αλλά το 1978 έφυγε από τις ΗΠΑ πιστεύοντας ότι ο δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση θα τον καταδίκαζε σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης από αυτή που είχε ήδη εκτίσει κατά τη διάρκεια της προφυλάκισης του.

    "Δεν μπορώ να παραμένω σιωπηλός γιατί οι δικηγόροι μου επί 30 χρόνια δεν έχουν πάψει να υποστηρίζουν ότι προδόθηκα από τον δικαστή, ο οποίος ήταν προκατειλημμένος καθώς είχα ήδη εκτίσει την ποινή μου", αναφέρει ο Πολάνσκι στην ίδια ανακοίνωση. Οι εισαγγελικές αρχές υποστήριζαν και ένας δικαστής έχει ήδη συμφωνήσει ότι εάν αρχικά ο δικαστής της υπόθεσης δεν είχε λειτουργήσει νομότυπα ο Πολάνσκι πρέπει να επιστρέψει στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει εκ νέου τη δικαστική έδρα.

    "Στις 26 του προηγούμενου Φεβρουαρίου, ο Ρότζερ Γκάνσον, ο αντιεισαγγελέας της υπόθεσης του 1977, που τώρα έχει συνταξιοδοτηθεί, κατέθεσε ενόρκως ότι στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 ο δικαστής Ρίτερμπαντ κοινοποίησε προς όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές ότι η διάρκεια και οι όροι φυλάκισης μου τότε στο Τσίνο αποτελούσαν το σύνολο της ποινής που έπρεπε να εκτίσω", υποστηρίζει ο Πολάνσκι. Ο Πολάνσκι επίσης επιμένει ότι σήμερα ο εισαγγελέας επιδιώκει την έκδοση του για να "ενισχύσει την προεκλογική του εκστρατεία, καθώς είναι υποψήφιος, και χρειάζεται την κάλυψη των ΜΜΕ".

    ΠΗΓΕΣ: REUTERS, ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ Είδηση: 36218


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 4 May 2010 - 20:53:13 UTC