Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προς συνάντηση Παπούλια- Παπανδρέου και έκτακτο συμβούλιο αρχηγών
  • [02] Απεργιακές συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά
  • [03] Ως το τέλος του χρόνου η λύση για τα απορρίμματα
  • [04] Συνάντηση Παπανδρέου - Babacan
  • [05] Τρία κιλά ηρωίνη κατείχε 27χρονη αλβανίδα
  • [06] Νέα αποθήκη με παράνομο οπλισμό στην ΠΓΔΜ
  • [07] Έκθεση Σύγχρονης Αγιογραφίας της εικαστικού Τίνας Μάσχα
  • [08] Στην ΚΕΔΚΕ ο Καλλικράτης
  • [09] Κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ
  • [10] Δύο γυναίκες και ένα κοριτσάκι νεκροί από λάθος στρατιωτών του ΝΑΤΟ
  • [11] Αιματηρή συμπλοκή με Ουκρανό μακελάρη στη Θεσσαλονίκη
  • [12] Συνεχίζεται η καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία
  • [13] Την ερχόμενη εβδομάδα το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό
  • [14] Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ:«Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα είναι μακροχρόνιος, στοχευμένος, θα πρέπει να ζητάμε και εναλλακτικές
  • [15] Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν είμαστε εδώ ούτε να λαϊκίσουμε ούτε να επιχειρήσουμε να εκμεταλλευτούμε τους κακούς χειρισμούς από την
  • [16] Γ. Παπακωνσταντίνου: Εντολή ριζικών αλλαγών
  • [17] Τρέχουν τις διαδικασίες
  • [18] Διαμαρτυρία πρατηριούχων για μη επιστροφή ΕΦΚ

    [01] Προς συνάντηση Παπούλια- Παπανδρέου και έκτακτο συμβούλιο αρχηγών

    Παρασκευη, 30 04 2010 15:35

    "Να αναγνωρίσουμε όλοι μας τα λάθη μας", δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας ζητώντας ταυτόχρονα να υπάρξει ευαισθησία στους αδύναμους. Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα. Ο κ. Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παπούλια ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ενώ ανάλογο αίτημα υπέβαλε αργότερα ο Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στο προεδρικό μέγαρο. Ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά: "Περνάμε κρίσιμες στιγμές, που απαιτούν κρίσιμες αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον και για την κοινωνική συνοχή. Θα ήθελα να σας εκθέσω ορισμένες σκέψεις μου". Ο Πρόεδρος τόνισε, από πλευράς του, πως πράγματι η κατάσταση είναι δύσκολη και κρίσιμη και σημείωσε πως όλοι πρέπει να δώσουμε τη μάχη.

    Η οικονομία στο επίκεντρο

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε στη 1.30 το μεσημέρι τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ζήτησε επίσης να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

    "Να αναγνωρίσουμε όλοι μας τα λάθη μας, μηδενός εξαιρουμένου, ούτε και εμού, γιατί και εγώ ήμουν μέλος πολλών κυβερνήσεων", τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει "ευαισθησία στους αδύναμους που καλούνται τώρα να πληρώσουν".

    Ο Κάρολος Παπούλιας δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος από το παράδειγμα της Πορτογαλίας, όπου ο πρωθυπουργός της χώρας Ζοζέ Σόκρατες και ο αργηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD-κεντροδεξιό) Πέδρο Πάσος Κοέλιο, έκατσαν από κοινού στο ίδιο τραπέζι για να βρεθεί λύση στο θέμα της οικονομικής κρίσης.

    Αναβολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Ν.Δ.

    Εν τω μεταξύ, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώθηκε ότι, λόγω των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων, αναβάλλονται:

    Η προγραμματισμένη για την Κυριακή 2 Μαΐου εκδήλωση αυτοδιοικητικών στελεχών της Ν.Δ., που θα πραγματοποιείτο στις 18.00 στο ξενοδοχείο CARAVEL

    Καθώς και η προγραμματισμένη, για τη Δευτέρα 3 Μαΐου, στις 16.00, Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη του κόμματος στην Κομοτηνή, με θέμα "Περιφερειακή Ανάπτυξη- Περιβάλλον".

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 36099

    [02] Απεργιακές συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά

    Παρασκευη, 30 04 2010 12:16

    Με ξεχωριστές εκδηλώσεις θα εορταστεί και φέτος η εργατική Πρωτομαγιά. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Κλαυθμώνος και με κεντρικό σύνθημα «Την κρίση να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες!». Την ίδια ώρα σε ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος καλεί τα μέλη του το ΠΑΜΕ. Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά συμμετέχει με 24ωρη απεργία η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, ενώ δε θα κινηθούν και οι συρμοί του ΟΣΕ.

    Δεμένα τα πλοία από τις 6 το πρωί

    Ήδη οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν τροποποιήσεις δρομολογίων με αναχωρήσεις την Κυριακή. Εικοσιτετράωρη απεργία έχει προκηρύξει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με αποτέλεσμα να ακυρωθούν δεκάδες δρομολόγια. Συγκεκριμένα το Σάββατο δεν θα γίνει κανένα δρομολόγιο των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών δρομολογίων, πλην των λεγόμενων κοινωνικών αναγκών.

    Τροποποιήσεις όμως θα υπάρξουν και σήμερα Παρασκευή, δεδομένου ότι η απεργία ξεκινάει από τις 12 το βράδυ.

    24ωρη απεργία στον Προαστιακό

    Χωρίς σοβαρά προβλήματα αναμένεται η κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς την Πρωτομαγιά, αφού οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 7 το πρωί.

    Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

    Στη Θεσσαλονίκη το Εργατικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 στην πλατεία Αριστοτέλους , ενώ την ίδια ώρα μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα του Βενιζέλου.

    Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη, λόγω της 24ωρης απεργίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

    Κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο τα καταστήματα, καθώς και για φέτος η Πρωτομαγιά εξομοιώνεται με Κυριακή και κηρύσσεται υποχρεωτική αργία. Για το λόγο αυτό δεν επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων και η απασχόληση μισθωτών, εκτός εκείνων που λειτουργούν νόμιμα Κυριακές και αργίες.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 36092

    [03] Ως το τέλος του χρόνου η λύση για τα απορρίμματα

    Παρασκευη, 30 04 2010 14:34

    Δημοσιονομική βόμβα που μπορεί να επιβαρύνει την χώρα μας με πρόστιμα που θα φτάνουν ακόμη και τα 4 δισ. ευρώ το χρόνο, χαρακτήρισε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Η υπουργός διαβεβαίωσε την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ότι μέχρι τα τέλη του έτους θα ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση του εθνικού σχεδιασμού για τη διαχείριση του των απορριμμάτων.

    "Πληρώνω όσο πετάω"

    Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τον επανασχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων, είπε ότι η πολιτική για μείωση του όγκου των απορριμμάτων και η βελτίωση του συστήματος ανακύκλωσης θα βασίζεται στην αρχή "πληρώνω όσο πετάω", δηλαδή οι ΟΤΑ, άρα και ο πολίτης, μέσω των τελών θα πρέπει να χρεώνονται ανάλογα με τα απορρίμματα που πετούν, σε μία προσπάθεια τόνωσης της ανακύκλωσης.

    Στη βάση αυτή θα δοθούν οικονομικά κίνητρα στους ΟΤΑ για βελτίωση των προγραμμάτων διαλογής στην πηγή, κάτι που θα προβλεφθεί σε υπό κατάθεση νομοσχέδιο.

    Σημειώνεται ότι η προοπτική χρέωσης των δήμων που αποθέτουν στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής με βάση τον όγκο των απορριμμάτων τους είναι πάγιο αίτημα περιβαλλοντικών οργανώσεων, ενώ εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

    Πολλοί δήμοι δεν καταβάλλουν σήμερα ούτε το στοιχειώδες κόστος για τη διάθεση των απορριμμάτων σε οργανωμένο χώρο, ενώ άλλοι συνεχίζουν την απόρριψη σε χώρους ανεξέλεγκτης διαχείρισης απορριμμάτων.

    Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γεώργιος Ντόλιος διαβεβαίωσε την Επιτροπή ότι θα εξαντληθούν τα περιθώρια διαλόγου για να υποχωρήσουν οι τοπικές αντιδράσεις, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα κλείσει το θέμα του Γραμματικού.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ Είδηση: 36095

    [04] Συνάντηση Παπανδρέου - Babacan

    Παρασκευη, 30 04 2010 17:18

    Σειρά συναντήσεων είχε στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και υπουργός Επικρατείας, με αρμοδιότητα επί των οικονομικών θεμάτων, Ali Babacan, εν όψει της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Μάιο.

    Ο κ. Babacan επισκέπτεται τη χώρα μας με αφορμή το 14ο συνέδριο του Economist και συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα ο κ. Babacan συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο συζήτησαν για οικονομικά θέματα. Επίσης ο κ. Babacan είχε συνάντηση και με την υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, με την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων και της ναυτιλίας.

    Μείωση εξοπλισμών

    Στα πλαίσια του διεθνούς Συνεδρίου του Εκόνομιστ, ο κ. Babacan και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας συμμετείχαν στο ίδιο πάνελ. Απαντώντας σε ερώτηση για την αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών, ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι: "αυτό είναι το όραμα και ο υπέρτατος στόχος της εξωτερικής πολιτικής και αξίζει να δουλέψουμε με συστηματικό τρόπο γι αυτό", κάνοντας λόγο για "την πραγματική ωφέλεια που θα προκύψει από τη διάθεση μέρους του εθνικού μας πλούτου από τις εξοπλιστικές δαπάνες σε άλλους αναπτυξιακούς τομείς της οικονομίας".

    Για το ίδιο θέμα ο κ. Babacan δήλωσε: "η αντίληψη της απειλής στην περιοχή δεν αφορά μόνον τις δύο χώρες. Η Τουρκία ωθεί και πιέζει για μια περιοχή που δεν θα έχει πυρηνικά όπλα. Το όραμά μας είναι να δούμε ανοιχτά σύνορα, ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών και προσώπων και μειωμένη αίσθηση του κινδύνου".

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 36107

    [05] Τρία κιλά ηρωίνη κατείχε 27χρονη αλβανίδα

    Παρασκευη, 30 04 2010 16:53

    Μεγάλη ποσότητα ηρωίνης την οποία προόριζε να διοχετεύσεις στις πιάτσες του νησιού, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, κατείχε μία νεαρή αλβανίδα που συνελήφθη στο λιμάνι του Ηρακλείου από άνδρες της δίωξης ναρκωτικών.

    Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, η 27χρονη αλλοδαπή έφτασε το πρωί στο λιμάνι, έχοντας στις αποσκευές της τρία κιλά ηρωίνη.

    Οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, που είχαν πληροφορίες για το ταξίδι της 27χρονης αλλοδαπής την περίμεναν στην προβλήτα του λιμανιού και περίμεναν να επιβιβαστεί σε ένα ταξι, προκειμένου να την ακολουθήσουν και να τους οδηγήσει στους παραλήπτες- συνεργούς της που, όπως εκτιμάται, θα αναλάμβαναν και τη διακίνηση των ναρκωτικών.

    Μόλις κατέβηκε από το ΤΑΧΙ οι αστυνομικοί την ακινητοποίησαν και τη συνέλαβαν. Στο σακ βουαγιάζ που κρατούσε είχε κρύψει έξι μικρά δέματα ηρωίνης , συνολικού βάρους 3.068 γραμμαρίων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ, που κατασχέθηκε ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

    Επίσης σ' έρευνα που έγινε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τραπεζικά εμβάσματα προς της χώρα της συνολικού ύψους 27.500 ευρώ και ένα τραπεζικό βιβλιάριο με καταθέσεις ύψους 15.000 ευρώ. Είδηση: 36110

    [06] Νέα αποθήκη με παράνομο οπλισμό στην ΠΓΔΜ

    Παρασκευη, 30 04 2010 18:31

    Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι αρχές στην ΠΓΔΜ ανακάλυψαν παράνομες αποθήκες οπλισμού, συνολικά τέσσερις, μια σήμερα και τρεις χτες Πέμπτη.

    Μάλιστα την Πέμπτη προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με ομάδα 12 μασκοφόρων ενόπλων που φρουρούσαν τις αποθήκες και τελικά κατάφεραν να διαφύγουν. Ο κατασχεθείς οπλισμός περιλάμβανε αυτόματα όπλα, βαριά πολυβόλα, φορητοί εκτοξευτές ρουκετών, χειροβομβίδες, νάρκες, πλαστικά εκρηκτικά, TNT, πυροκροτητές και χρονομετρητές για τα εκρηκτικά, ενώ βρέθηκαν και στολές με το σήμα του UCK.

    Η περιοχή στην οποία βρίσκονταν οι κρύπτες, ήταν κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο και σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, ο στόχος της εξτρεμιστικής ομάδας δεν ήταν μόνο η ΠΓΔΜ, αλλά και η ευρύτερη περιοχή.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σχετική είδηση: ΠΓΔΜ: Κατάσχεση όπλων στα σύνορα με Κόσοβο

    Είδηση: 36111

    [07] Έκθεση Σύγχρονης Αγιογραφίας της εικαστικού Τίνας Μάσχα

    Παρασκευη, 30 04 2010 17:05

    Την Τρίτη 4 Μαΐου 2010 στις 8 το απόγευμα, ανοίγει στον εκθεσιακό χώρο της Βίλλα Κώνστα του Δήμου Νέας Ερυθραίας, η έκθεση Σύγχρονης Αγιογραφίας της εικαστικού Τίνας Μάσχα με τίτλο: "Φωτός Περίθλασις". Η Καλλίτεχνις, ξεφεύγοντας από τις αυστηρές Βυζαντινές φόρμες, αποτυπώνει το Θείο, δημιουργεί μορφές, που μέσα από τη στακάτη όψη τους και τα χρωματικά κρεσέντα, ρέουν φως. Μέσα από μία πορεία αναλογίας και λογικής, αποδίδει το συσχετισμό της μικροκοσμικής ψυχής του Ανθρώπου, με τη μακροκοσμική ψυχή του Θείου, όπου μέσα από τη δουλειά της γίνεται το απόσταγμα για την Αποκάλυψη του Φωτός.

    Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 11 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο της Βίλλα Κώνστα (Λουκή Ακρίτα 4, Νέα Ερυθραία).

    Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα & Τετάρτη 11:00-14:00 Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή-Κυριακή 11:00-14:00 & 18:00-21:00 Σάββατο 18:00-21:00 Είδηση: 36106

    [08] Στην ΚΕΔΚΕ ο Καλλικράτης

    Παρασκευη, 30 04 2010 16:32

    Διάσταση απόψεων ανάμεσα στις αυτοδιοικητικές παρατάξεις της ΚΕΔΚΕ, πυροδοτεί ο "Καλλικράτης". Η πλειοψηφούσα παράταξη διαφωνεί επί της αρχής του νομοσχεδίου και ζητά επιπλέον χρόνο για την διαβούλευση. Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος οι δήμαρχοι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, τονίζουν ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και ότι ο "Καλλικράτης" συνδιαμορφώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και τις εισηγήσεις των αιρετών της αυτοδιοίκησης.

    "Να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις"

    Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, η ΚΕΔΚΕ θα συνεχίσει τη διαβούλευση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να επιφέρει τις απαραίτητες αλλαγές και συμπληρώσεις, ώστε, το τελικό σχέδιο νόμου που θα σταλεί προς ψήφιση στη Βουλή να υπηρετεί πράγματι τους σκοπούς της μεγάλης μεταρρύθμισης, όπως από δεκαετίας την οραματίστηκε και τη σχεδίασε η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ ειπώθηκε ότι ο χρόνος για την διαβούλευση δεν είναι επαρκής και ζητά τουλάχιστον 15 ημέρες επιπλέον.

    Η διαβούλευση για τον "Καλλικράτη" θα κορυφωθεί την προσεχή Δευτέρα στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, ενώ, έκτακτο συνέδριο έχουν προγραμματίσει για την επόμενη εβδομάδα και οι νομάρχες.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δείτε το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη

    Σχετική είδηση: ο»ΏΟι αλλαγές που φέρνει ο "Καλλικράτης"

    Είδηση: 36104

    [09] Κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ

    Παρασκευη, 30 04 2010 16:28

    Σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους Δήμους, με πρώτο βήμα την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας 3 Μαΐου, όπου θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στη Πλατεία Καραϊσκάκη.

    Την ίδια μέρα θα συνεδριάσει το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ- ΟΤΑ, με θέμα συζήτησης την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 4 και 5 Μαΐου. Παράλληλα αναμένεται να εξουσιοδοτηθεί η εκτελεστική επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για περαιτέρω κινητοποιήσεις, με πιθανή εξέλιξη την απεργία διαρκείας με την μορφή κυλιόμενων 24ωρων. Oι εργαζόμενοι αντιδρούν στα μέτρα που προβλέπονται από το πρόγραμμα σταθερότητας.

    Το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στο Δήμο Νέας Ιωνίας Αττικής, μετά από απόφαση του τοπικού σωματείου, άφησαν τις δουλειές τους και κατέβηκαν στο δρόμο, ενώ στη συνέχεια έκαναν γενική συνέλευση, από την οποία εκλέχτηκε απεργιακή επιτροπή, ακολούθησε τοπική διαδήλωση στους δρόμους της περιοχής και ψηφίστηκε πρόταση προς την ΠΟΕ ΟΤΑ για απεργία διαρκείας.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 36103

    [10] Δύο γυναίκες και ένα κοριτσάκι νεκροί από λάθος στρατιωτών του ΝΑΤΟ

    Παρασκευη, 30 04 2010 16:26

    Δύο γυναίκες και ένα κοριτσάκι σκοτώθηκαν και μία ακόμη γυναίκα τραυματίστηκε σήμερα από τα πυρά στρατιωτών της Νατοϊκής δύναμης στο Νότιο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών, Ζερμαράι Μπασάρι, το περιστατικό σημειώθηκε στην επαρχία της Ζαμπούλ, στα νότια της χώρας όταν στρατιώτες του ΝΑΤΟ άνοιξαν πυρ εναντίον ενός οχήματος.

    "Νόμιζαν ότι ήταν Ταλιμπάν αλλά ήταν ένα αυτοκίνητο αμάχων" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, προσθέτοντας ότι πρόκειται όντως για ένα "λάθος".

    Από τους πέντε επιβάτες του αυτοκινήτου μόνο ο οδηγός διασώθηκε.

    Από την πλευρά του το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για τέτοιο περιστατικό στην επαρχία Ζαμπούλ.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 36105

    [11] Αιματηρή συμπλοκή με Ουκρανό μακελάρη στη Θεσσαλονίκη

    Παρασκευη, 30 04 2010 15:43

    Με βροχή από σφαίρες και ρήψη χειροβομβίδας, από τα θραύσματα της οποίας τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη ένας αδίστακτος Ουκρανός κακοποιός, μετά από ληστεία που διέπραξε σε σουπερμάρκετ στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης. Ο κακοποιός που έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυρών, πριν ένα χρόνο είχε πυροβολήσει σκοτώσει έναν αστυνομικό και είχε τραυματίσει άλλον ένα, όταν επιχείρησαν να ελέγξουν τον ίδιο και τον αδελφό του στην περιοχή της Κυψέλης.

    Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, ο επικίνδυνος αλλοδαπός, το βράδυ της Πέμπτης, μετά από ληστεία σε Σούπερ Μάρκετ στον Εύοσμο που διέπραξε μαζί με μία συνεργό του εγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις στον προαύλιο χώρο του καταστήματος, και για να αποφύγει την σύλληψη πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών ενώ έριξε και μια χειροβομβίδα.

    Από τα πυρά των αστυνομικών, ο επικίνδυνος κακοποιός τραυματίστηκε σοβαρά και άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

    Οι τρείς αστυνομικοί που τραυματίστηκαν από τα θραύσματα της χειροβομβίδας διακομίστηκαν στο στρατιωτικό 424 στρατιωτικό νοσοκομείο, από όπου οι δύο, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών πήραν εξιτήριο, ενώ πιθανότατα εντός της ημέρας θα βγει και ο τρίτος αστυνομικός.

    Σε μικρή απόσταση από το χώρο της συμπλοκής συνελήφθη μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο η 22χρονη συνεργός του θύματος. Στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί βρήκαν ένα Καλάζνικοφ και μια χειροβομβίδα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του ζευγαριού οι αστυνομικοί βρήκαν 54.000 ευρώ τα οποία εκτιμούν ότι προέρχονται από ληστείες.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ουκρανός κακοποιός, τον Απρίλιο του 2009 στην οδό Σκιάθου στη Κυψέλη, σε ένα τυπικό έλεγχο της αστυνομίας για να αποτρέψει την σύλληψη του αδελφού του, πυροβόλησε δύο αστυφύλακες της ομάδας ΔΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 30χρονο Σπύρου Θεοδώρου, και σοβαρά τον συνάδελφό του.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένα από τα όπλα που είχε στη κατοχή του χθες ο ληστής ήταν το CZ που είχαν κλέψει ο ίδιος και ο αδελφός του από τον 34χρονο Γιώργο Αναγνωστόπουλο, τον αστυφύλακα που ήταν μαζί με τον Σπύρο Θεοδώρου στην Κυψέλη. Επίσης, στο αυτοκίνητο του δράστη και της συνεργάτιδάς του βρέθηκε και το makarov με το οποίο δολοφόνησε εν ψυχρώ τον άτυχο αστυνομικό της νεοσύστατης τότε ομάδας Δέλτα.

    Ο 34χρονος Καζάκοβ Βιτάλι του Νικολάι ήταν παράλληλα και ο πρωταγωνιστής της αστυνομικής επιχείρησης που έγινε στις 12 Φεβρουαρίου στο Πέραμα, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο αδελφός του ενώ ο ίδιος αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και κατάφερε να διαφύγει.

    Στη συνέχεια βγήκε καταφύγιο στη Θεσσαλονίκη όπου συνέχισε την εγκληματική του δράση.

    Όπως λένε οι αξιωματικοί της Ασφάλειας επρόκειτο για έναν σκληρό κακοποιό, ο οποίος αναζητείτο και με διεθνές ένταλμα από την Ουκρανία για ληστεία και υπεξαίρεση.

    Ενδεικτικό του πόσο αποφασισμένος ήταν, είναι και το γεγονός ότι ενώ τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών, ο Βιτάλι κατάφερε να ανταποδώσει τα πυρά και να πετάξει τη χειροβομβίδα. Είδηση: 36102

    [12] Συνεχίζεται η καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία

    Παρασκευη, 30 04 2010 15:28

    "Αγκάθι" για την πρόοδο των διαδικασιών ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξακολουθεί να αποτελεί για την Τουρκία η καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών, που σύμφωνα με την έκθεση της αμερικανικής Επιτροπής Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας είναι ιδιαίτερα έντονες και κατατάσσουν τη γείτονα χώρα μεταξύ των δώδεκα χωρών- παραβατών παγκοσμίως.

    "Ο τρόπος με τον οποίο το τούρκικο κράτος αντιλαμβάνεται την κοσμικότητά του, οδηγεί στην καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών των Τούρκων πολιτών και ειδικότερα των μειονοτικών θρησκευτικών ομάδων", επισημαίνει η έκθεση της αμερικανικής Επιτροπής Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας .

    Η προστασία του "κοσμικού" κράτους έχει γίνει πολλές φορές πρόσχημα για την επιβολή θρησκευτικών περιορισμών, τονίζει η έκθεση,που κατατάσσει την Τουρκία στον κατάλογο των 12 σημαντικότερών παραβατών σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας.

    Η έκθεση αναφέρεται επίσης στην επιρροή που ασκούν οι στρατιωτικοί στην πολιτική ζωή και στην απαγόρευση της θρησκείας στην δημόσια ζωή.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 36100

    [13] Την ερχόμενη εβδομάδα το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό

    Παρασκευη, 30 04 2010 15:23

    Tη δέσμευση ότι το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό θα δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα στους κοινωνικούς εταίρους για συζήτηση, έδωσε την Παρασκευή στην ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) ο υπουργός Εργασίας. Ο Ανδρέας Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα του υπουργείου παραμένει το ίδιο και πως όσα ακούγονται για επιτάχυνση ορισμένων διατάξεων του νομοσχεδίου είναι λόγια του συρμού. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒEΕ, αναφερόμενος στα περί καταργήσεων του 13ου και 14ου μισθού και σε μέτρα που θα αφορούν στις συντάξεις, είπε ότι αποτελούν "σφαίρα στην καρδιά της αγοράς".

    "Λόγια του συρμού όσα ακούγονται για επιτάχυνση διατάξεων"

    Δεν υπάρχει θέμα επιτάχυνσης των ημερομηνιών εφαρμογής του ασφαλιστικού, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, αναφέροντας ωστόσο ότι η τρόικα των επιτηρητών ασκεί σχετικές πιέσεις.

    Αναφορικά με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και τις απολύσεις, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση αφορά το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο όπως είπε είναι αρμόδιο για το σχεδιασμό.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος τάχθηκε κατά της κατάργησης επιδομάτων και δώρων, καθώς όπως αυτό θα σημάνει ύφεση, απολύσεις και "λουκέτα".

    Υπάρχει δυνατότητα να διασωθούν τα δώρα και οι κατώτερες συντάξεις στον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε στη ΝΕΤ 105.8 ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ενώ ο ΓΓ της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος, μίλησε για ακόμα μεγαλύτερη θύελλα μέτρων για τους εργαζόμενους.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 36098

    [14] Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ:«Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα είναι μακροχρόνιος, στοχευμένος, θα πρέπει να ζητάμε και εναλλακτικές λύσεις.»

    Παρασκευη, 30 04 2010 14:12

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Αναστασία Ζήγου.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: « Πλην των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δεν μπορούν να παρέμβουν στο πεδίο αυτό και απλά ζήτησαν να υπάρχει κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων αυτοσυγκράτηση στις εισοδηματικές αυξήσεις κατά την διάρκεια του τριετούς προγράμματος.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Δύο- τρεις μήνες ακούγονταν σενάρια δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά δυο μήνες μετά επιβεβαιώνονται.»

    Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: « Χρόνια πριν την κατεύθυνση του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας επεσήμαναν πάρα πολλοί, μεταξύ των οποίων και η γενική συνομοσπονδία. Ό,τι σήμερα παθαίνουμε έχει την καταγωγή του από πολύ παλιά, όχι μόνο τα τελευταία 4 χρόνια, από πάρα πολύ παλιά, για αυτή την κατάσταση δεν έχουν ευθύνη; Στην ευρωπαϊκή επιτροπή δεν τα ξέρανε; Δεν βλέπανε τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό; Δεν είναι υπόθεση των τριών μηνών, μπορεί ο καθένας να κάνει κριτική και αυστηρή κριτική για τους χειρισμούς των δυο -τριών μηνών, αλλά δυστυχώς η ελληνική οικονομία δεν ήταν οχυρωμένη, όχι απλά ανοχύρωτη είχε καταρρεύσει και το κρύβαμε επιμελώς αλλά αυτό δεν μπορούσε να κρυφτεί πολύ καιρό.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Δώστε μας ένα στίγμα από το κλίμα που επικράτησε στη χθεσινή συνάντηση.»

    Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: « Ήταν ένα κλίμα παγωμένο, ένα κλίμα σοκ, όλο το βάρος της ανάταξης -υποτίθεται- της ελληνικής οικονομίας, το υποτίθεται είναι στην ανάταξη πέφτει στις πλάτες αυτών που δεν ευθύνονται και αυτών που δεν μπορούν, αυτοί δηλαδή που θα υποστούν τις μεγάλες θυσίες, δηλαδή οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αντιληφθήκατε από τα όσα σας είπε ο πρωθυπουργός ότι δεν υπάρχουν περιθώρια;»

    Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: « Βρισκόμαστε πραγματικά σε κατάσταση που όλα βουλιάζουν για διάσωση, είναι μισθοί αυτά τα επιδόματα τα δώρα που λέμε Χριστουγέννων, τα επιδόματα αυτά στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει δυνατότητα να διασωθούν και η κατώτερες συντάξεις στον ιδιωτικό τομέα. Από εκεί και πέρα αυτό που μας είπε ο πρωθυπουργός είναι ότι αυτό το πακέτο των 120- 130 δις συνοδεύεται με ένα άλλο πακέτο, που για να μας δώσουν τα δάνεια αυτά λένε οτιδήποτε θέλετε να βγάλετε από το πακέτο μέτρων θα βάζετε ένα άλλο που θα παράγει το ίδιο δημοσιονομικό ισοζύγιο. Εκείνο που τίθεται με πολύ ένταση είναι αυτός ο εκβιασμός που ασκείται, ή τα δέχεστε, ή δεν έχει δάνειο. Που ήταν οι κύριοι αυτοί της ΕΕ; Δεν έβλεπαν ότι η χώρα οδηγείται σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό; Το έβλεπαν, αλλά έκαναν τους γνωστούς πολιτικούς συμβιβασμούς.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ποιες αναμένεται να είναι οι κινήσεις της ΓΣΕΕ;»

    Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: « Εργαζόμαστε για την επιτυχία που θα είναι επιτυχία, γιατί θα υπάρξει ο κόσμος στους δρόμους την 5η Μαΐου. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα είναι μακροχρόνιος, στοχευμένος, θα πρέπει να ζητάμε και εναλλακτικές λύσεις, όπου δεν μπορούμε να αναιρούνται μέτρα. Από τη μια να εκφράζουμε όλη αυτή την διαμαρτυρία και τον καταγγελτικό λόγο και από την άλλη να επιχειρούμε να δίνονται και λύσεις.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις θα προχωρήσουν κανονικά οι διαδικασίες;»

    Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: « Και οι εργοδοτικές οργανώσεις και σήμερα μάλιστα μου εστάλη επιστολή από τον πρόεδρο των εμπόρων σέβονται και τιμούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και θα προχωρήσουν και μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον θα προχωρήσουμε και στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.»

    Είδηση: 36096

    [15] Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν είμαστε εδώ ούτε να λαϊκίσουμε ούτε να επιχειρήσουμε να εκμεταλλευτούμε τους κακούς χειρισμούς από την κυβέρνηση.»

    Παρασκευη, 30 04 2010 12:34

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτό το πακέτο των μέτρων;»

    Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: « Το κακό έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, θα μπορούσαμε να το είχαμε προλάβει. Φάνηκαν οι εγγενείς αδυναμίες, οι ανεπάρκειες ενός συστήματος, το οποίο έγκαιρα θα μπορούσαμε να το είχαμε διορθώσει.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Μιλάτε για πολιτικό σύστημα;»

    Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: « Ναι και το πολιτικό σύστημα, αλλά και το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας και οι ευθύνες είναι και των δυο μεγάλων κομμάτων. Η δική μας πλευρά δια στόματος Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε το μέρισμα ευθύνης. Θα αναμέναμε το ίδιο να κάνει και το ΠΑΣΟΚ.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Χθες, ο κ. Μητσοτάκης στο δελτίο του Mega βγήκε και κάλεσε την ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα.»

    Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: « Πρώτα απ' όλα, πρέπει να τα γνωρίζουμε τα μέτρα. Η ΝΔ και στην πρώτη φάση θυμηθείτε στο φορολογικό νομοσχέδιο πολλά από αυτά τα μέτρα περίπου το 1/3 το στήριξε, διότι δεν είμαστε εδώ ούτε να λαϊκίσουμε ούτε να επιχειρήσουμε να εκμεταλλευτούμε τους κακούς χειρισμούς και την αδυναμία μιας σωστής διαχείρισης της υπόθεσης από την κυβέρνηση, υψηλό αίσθημα ευθύνης και από το βαθμό στήριξης όταν είπαμε ότι βάζουμε πλάτες και κυρίως στις Βρυξέλλες όπου δόθηκε πραγματική μάχη. Επίσημα δεν έχει τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός. Το περιμένουμε την Κυριακή με το που θα τοποθετηθεί και θα παρουσιάσει όλο το πλέγμα των μέτρων θα τοποθετηθούμε. Κάποια από αυτά μοιραία θα πρέπει να τα στηρίξουμε. Κάποια όμως από αυτά κυρίως εκείνα, τα οποία διαταράσσουν την κοινωνική συνοχή, εμβαθύνουν την κρίση και χτυπάνε ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις θα πρέπει να μελετηθούν.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πιστεύετε ότι αυτά δίνουν μια διέξοδο για την χώρα μας;»

    Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: « Νομίζω ότι όχι. Η προτεραιότητα μας είναι άλλη να ξαναφτιάξουμε αυτό το άθλιο, ξεχαρβαλωμένο και φαύλο κράτος. Τα μέτρα θα παρατείνουν απλώς το πρόβλημα. Στο δημόσιο τομέα είμαστε αποφασισμένοι να τον αναδιαρθρώσουμε, ή πάλι θα αρχίσει να κυριαρχεί η έννοια του πολιτικού κόστους, ή αν θέλετε του πολιτικού κέρδους πως θα κερδίσει κανείς από αυτήν την κατάσταση, γιατί έχουμε και τέτοιες συμπεριφορές αυτόν τον καιρό;»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Βλέπετε και αλλαγές στα κόμματα;»

    Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: « Βεβαίως και τις βλέπω.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Νέους πολιτικούς σχηματισμούς;»

    Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: « Δεν είναι απαραίτητο αυτό. Τα ήδη υπάρχοντα κόμματα έχουν μέσα τους κύτταρα υγιέστατα, τα οποία μπορούν να τα αναγεννήσουν, να τα ανανεώσουν. Αυτή τη στιγμή αυτό που επιχειρούμε στη ΝΔ. Πάμε να αλλάξουμε αυτό το κόμμα, να απελευθερώσουμε δυνάμεις, νέα πρόσωπα και νέες ιδέες.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Το βλέπετε και στις δημοσκοπήσεις ο κόσμος γυρνάει την πλάτη στα κόμματα.»

    Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: « Δικαίως η κοινωνία των πολιτών αυτή την στιγμή αποστρέφεται.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έχει έδαφος στη χώρα μας για έναν «Μπερλουσκόνι» Έλληνα;»

    Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: « Δεν νομίζω ότι είναι εκεί και ούτε ο κόσμος θα ήθελε τέτοια υποκατάστατα εξουσίας. Ο έλληνας πολίτης είναι πλέον ώριμος αν του πεις την αλήθεια, του εξηγήσεις αναλαμβάνει το δικό του μέρισμα ευθύνης. Αυτό λείπει από την ελληνική πολιτική ζωή. Όταν μπήκαμε στην ΟΝΕ εσείς έχετε την εντύπωση γιατί είχαμε πει ότι μπήκαμε με το σπαθί μας, όπως λέγαμε στις τηλεοράσεις. Ο Σημίτης είπε τότε και τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στην πραγματική σύγκλιση και αποδείχτηκε μετά ότι δεν ήταν πραγματική σύγκλιση και άρχισε τότε το μεγάλο παραμύθι. Δόθηκε η ψευδεπίγραφη εντύπωση στους έλληνες ότι ξαφνικά έγιναν πλούσιοι και αυτό είναι που πληρώνουμε τώρα. Σημασία έχει ότι μας αναλογεί ένα μερίδιο ευθύνης, αλλά αναλογεί και στο ΠΑΣΟΚ από την ώρα που πέρναγε η Ελλάδα το κατώφλι της ΟΝΕ. Ας πουν λοιπόν τα μεγάλα κόμματα ότι το καταλάβανε και ας επιχειρήσουν τις μεγάλες εσωτερικές αλλαγές στο να καταστήσουν και πάλι αξιόπιστη πρόταση στα μάτια της κοινωνίας.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Χρειάζεται σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ για την οικονομία;»

    Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: « Εάν κριθεί ο πρόεδρος του κόμματος θα την συγκαλέσει.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έκανε την πρόταση η κ. Μπακογιάννη.»

    Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: « Όλα τα στελέχη μπορούν να καταθέτουν προτάσεις ο καθένας από την δική του σκοπιά. Την απόφαση για αυτές τις διαδικασίες την παίρνει πάντοτε ο πρόεδρος. Θα κριθεί και θα γίνει αν πρέπει να γίνει.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Διαγραφές, θα ακολουθήσουν και άλλοι;»

    Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: « Ξεκαθάρισε πολύ νωρίς η ΝΔ θα απαλλαγεί από το όποιο κακό της παρελθόν και τους εκπροσώπους της, το είπε ο Αντώνης Σαμαράς, το απέδειξε με την απόφαση του προχθές και εκτιμώ ότι δεν σταματάμε εκεί.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Καλλικράτης, το πρώτο εκλογικό τεστ για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ. Θα δώσετε χαρακτήρα δημοψηφίσματος;»

    Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: « Απορώ πραγματικά για ποιο λόγο η κυβέρνηση δείχνει αυτή τη σπουδή. Δεν είναι ο μεγάλος μας καημός τούτη την ώρα έπρεπε να ωριμάζουν κάποια πράγματα σε σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, διότι έτσι όπως πάει να γίνει θα προκληθούν εστίες κοινωνικής αναταραχής σε πολλά σημεία της χώρας. Εκρήξεις που θα σκάνε δεξιά και αριστερά, διότι γίνεται αψυχολόγητα, αμελέτητα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα στηρίξετε τον κ. Κακλαμάνη;»

    Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: « Ο κ. Κακλαμάνης έχει διαγράψει μια τροχιά. Είναι δήμαρχος της Αθήνας. Δικαιούται να ανανεώσει την σχέση του με την κοινωνία. Εγώ δεν σας κρύβω ότι θα είμαι κοντά του σε αυτόν τον αγώνα.»

    Είδηση: 36093

    [16] Γ. Παπακωνσταντίνου: Εντολή ριζικών αλλαγών

    Παρασκευη, 30 04 2010 19:36

    Από αναφορές στην τρέχουσα οικονομική επικαιρότητα, την ενεργοποίηση του μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, αλλά και τους πολιτικούς στόχους της κυβένησης, χαρακτηρίστηκε η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στο συνέδριο του Economist.Στην ομιλία του ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι: "Η χώρα είναι πράγματι σε μία κρίσιμη καμπή, μπροστά σε πολύ μεγάλες αποφάσεις. Αποφάσεις που θα καθορίσουν όχι απλώς τους επόμενους μήνες, αλλά τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες γενιές".

    Η οικονομική κατάσταση

    Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: "Προφανώς, το θέμα του ελλείμματος και του χρέους δεν είναι χθεσινό. Έχει να κάνει με πολιτικές πολλών ετών. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι, όταν η χώρα μας είχε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, δεν φρόντισε να πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι, για πολύ καιρό, ζούσαμε στην κόψη του ξυραφιού, με ένα χρέος που υποχωρούσε ως ποσοστό του ΑΕΠ πολύ σταδιακά, εξαιτίας των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, αλλά με λίγη βοήθεια από την πραγματική μείωση των δαπανών στο δημόσιο τομέα και από πραγματικές αυξήσεις στα έσοδα από μια διεύρυνση φορολογικής βάσης".

    Οικονομικοί στόχοι

    Οριοθετώντας τους στόχους της κυβέρνησης ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι:

    ...τί είδους δημόσιο τομέα θέλουμε, πώς αντιλαμβανόμαστε το μέγεθός του, τις αποδοχές...

    "Η λύση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας περνάει από σημαντικές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το τι είδους δημόσιο τομέα θέλουμε, πώς αντιλαμβανόμαστε το μέγεθός του, τις αποδοχές, τον τρόπο με τον οποίο ενισχύει το κράτος τα ασφαλιστικά ταμεία, τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος, πώς επιδοτούμε διάφορες δημόσιες επιχειρήσεις. Περνά, επίσης, από την αντίληψη που έχουμε για ένα φορολογικό σύστημα, το οποίο δεν μένει στενά μέσα στα όρια των γνωστών υπόπτων.

    Που τολμάει να πάει εκεί που, για χρόνια, ξέρουμε πολύ καλά πώς θα έπρεπε να πάει αλλά δεν το κάνουμε. Να κυνηγήσει αυτούς που δεν πληρώνουν, να κυνηγήσει αυτούς οι οποίοι ξεκάθαρα φοροδιαφεύγουν και έχουν έναν διάχυτο πλούτο που ξέρουμε ότι υπάρχει στη χώρα μας, αλλά μένει εκτός του πλαισίου της φορολογικής αρχής".

    Eπίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε αναφορές στο έλλειμμα αξιοπιστίας που παρουσίασε η Ελλάδα, τη μη ορθολογική λειτουργία των διεθνών αγορών με σκοπό το βραχυπρόθεσμο κέρδος και όχι την μακροπρόθεσμη απόδοση, αλλά και τη μη απορόφηση των ελληνικών προϊόντων από τις ξένες αγορές, συ συνδυασμό με την έφεση της χώρας στις εισαγωγές. Σα διέξοδο ανέφερε την ανάγκη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, τη σταθερότητα του φορολογικού συστήματος, με τις εργασιακές σχέσεις, με το κόστος εργασίας.

    Πολιτικοί στόχοι

    Ο υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης, ενώ αναφερόμενος στο πολιτικό επίπεδο τόνισε:

    "Γιατί παρά τις δυσκολίες και παρά το γεγονός ότι σήμερα καλούμαστε να κάνουμε πολύ δύσκολα πράγματα, εμείς παραμένουμε σαφείς σε ένα πράγμα. Εκλαμβάνουμε την εντολή που έχουμε πάρει ως μία εντολή ριζικών αλλαγών. Και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν πρόκειται να υπολογίσουμε κανένα πολιτικό κόστος.

    Και χρησιμοποιώντας την έκφραση που χρησιμοποίησε πριν από μερικές μέρες ο Πρωθυπουργός της χώρας, "ή τώρα ή ποτέ". Η χώρα έχει ανάγκη μεγάλων αλλαγών. Οι πολίτες θα στηρίξουν τις μεγάλες αλλαγές, θα μας στηρίξουν, αρκεί να ξέρουν δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι οι κόποι και οι θυσίες - γιατί θα υπάρχουν - δεν θα πάνε χαμένοι. Και αυτό μπορούμε να το εγγυηθούμε".

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 36112

    [17] Τρέχουν τις διαδικασίες

    Παρασκευη, 30 04 2010 15:01

    Επισπεύδουν τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας παροχής βοήθειας στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι εταίροι. Οι τεχνικές λεπτομέρειες του σχεδίου στήριξης της Ελλάδος θα συζητηθούν σε συνεδρίαση του Eurogroup μέσα στο Σαββατοκύριακο. Τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας της εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις τρόικας και Ελλάδας θα έχουν ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και πιθανότητα Σάββατο. Βοήθεια και μέσω τραπεζών ετοιμάζει η Γερμανία. Την ίδια ώρα η Moody's υποβάθμιζε εννέα ελληνικές τράπεζες. Με διακυμάνσεις τη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με τις αγορές να επικρατούν τελικά των πωλήσεων και τον γενικό δείκτη να κλείνει με σημαντικά κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Λίγο πάνω από τις 600 μονάδες τα spreads.

    Σύγκλιση του Eurogroup για την Ελλάδα

    Τρέχουν τις διαδικασίες οι Ευρωπαίοι εταίροι για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδα.

    Οι κοινοτικοί εταίροι περιμένουν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την Ελλάδα που ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ, την όρισε για το Σάββατο.

    "H ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται με «εντατικούς ρυθμούς» στην Αθήνα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τις ελληνικές αρχές σχετικά με το ύψος και τους όρους της στήριξης προς την Ελλάδα, είναι ορατή", τόνισε ο Αμαντέο Αλταφάζ και επανέλαβε ότι στις συζητήσεις που διεξάγονται στην Αθήνα δεν τίθεται με κανένα τρόπο ζήτημα αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας αλλά η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών της χώρας και η δρομολόγηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας.

    Έκτακτη συνεδρίαση των χωρών μελών της Ευρωζώνης στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας της Κυριακής με θέμα το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας συγκαλεί ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του.

    Θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τις ελληνικές αρχές

    Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα υπάρξει συνέντευξη τύπου του κ. Γιούνκερ και του αρμόδιου επιτρόπου Ολι Ρεν.

    Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, η κ. Λαγκάρντ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση όσον αφορά στο ελληνικό θέμα πριν τη σύνοδο κορυφής της 10ης Μαΐου.

    Το Σάββατο το πρωί ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθεί με κορυφαίους υπουργούς της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να συζητήσουν για το σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας και την χρηματοοικονομική κατάσταση της αγοράς, όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.

    Κατά της συμμετοχής του ΔΝΤ στον μηχανισμό στήριξης τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκαρ Ντ' Εσταίν με άρθρο του στην ελβετική εφημερίδα "Le Temps"

    Η επίλυση της ελληνικής κρίσης είναι ευθύνη της ευρωζώνης κι όχι του ΔΝΤ, σημείωσε, επικρίνοντας την πολύ ανησυχητική έλλειψη αλληλεγγύης των ευρωπαίων παραγόντων απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μία χώρα - μέλος της νομισματικής ένωσης. Εάν βέβαια το ΔΝΤ μπορεί να διευκολύνει το θέμα στα μάτια της γερμανικής κοινής γνώμης ακόμα καλύτερα, ωστόσο ο ρόλος του θα πρέπει να μείνει εκεί, πρόσθεσε.

    Στη Γερμανία ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης έθεσε εκ νέου ως όρο για την ενεργοποίηση του πακέτου στήριξης την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα την οποία και αυτός αναμένει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

    Ετοιμάζουν κοινοπραξία βοήθειας Γερμανοί επιχειρηματίες

    Σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Ζοζεφ Άκερμαν, μετά από επαφές που είχε με τον υπουργών Οικονομίας της ερμανίας, Βολφγκανγκ Σοιμπλε, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια συντονισμού γερμανικών χρηματοοικονομικών εταιριών και βιομηχανιών για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας.

    Η κοινοπραξία έχει ήδη δεσμευτεί να συνεισφέρει με 1-2 δις ευρώ στο πλαίσιο του σχεδίου στήριξης, παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπογραφεί επίσημη συμφωνία, είπε η πηγή, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει το σχέδιο.

    Η Moody's υποβάθμισε 9 ελληνικές τράπεζες

    Σε υποβάθμιση της οικονομικής ισχύος, των καταθέσεων, και του χρέους 9 ελληνικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

    Πρόκειται για την Εθνική, την EFG Eurobank, την Alpha Bank, την Πειραιώς, την Emporiki, την ATEbank, την Geniki Bank, την Marfin Egnatia και την Attica Bank που όπως τονίζει ο οίκος αξιολόγησης θα είναι υπό συνεχή παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση και θα ολοκληρωθούν την ίδια στιγμή με την υπό εξέλιξη αξιολόγηση της χώρας.

    Η Moody's απέδωσε την απόφασή της στις ισχυρές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα που επηρεάζουν την χρηματοοικονομική κατάσταση των τραπεζών, που απαιτούν πλέον περαιτέρω στήριξη.

    Με πολλές διακυμάνσεις η συνεδρίαση του ΧΑΑ με τον δείκτη να αλλάζει πρόσημο από αρνητικό σε θετικό πολλές φορές ενδοσυνεδριακά και να κλείνει τελικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με σημαντική άνοδο +2,22% στις 1869 μονάδες καθώς οι αγορές επικράτησαν των πωλήσεων.

    Την ίδια ώρα τα spreads των δεκαετών ομολόγων πέφτανε ακόμα και κάτω από τις 600 μονάδες, αν και η μέση τιμή τους κινιόταν στις 620 μονάδες.

    Μπαρόζο: Η βοήθεια στην Ελλάδα θα αποτρέψει εξάπλωση της κρίσης

    Τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας της εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο από το Πεκίνο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

    Όπως τόνισε, και ό ίδιος από την πλευρά του το πακέτο βοηθείας που θα δοθεί στη χώρα θα παρουσιαστεί εντός των επόμενων ημερών. Η διάσωσης της Ελλάδας θα αποτρέψει την εξάπλωση της κρίσης σε άλλες χώρες, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

    Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι το ΔΝΤ η ΕΕ και η ΕΚΤ "σημειώνουν σταθερή, γρήγορη πρόοδο" στην διαμόρφωση του πακέτου διάσωσης, επαναλαμβάνοντας ότι η αναδιάρθρωση χρέους δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα.

    Έτοιμη η Ιταλία

    Εν τω μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι δήλωσε από το Βερολίνο ότι η κυβέρνηση έχει έτοιμο το κυβερνητικό διάταγμα για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, διάταγμα που όπως τόνισε θα ψηφίσει και η κεντροαριστερή αντιπολίτευση.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία, βάση της ευρωπαϊκής απόφασης για την χορήγηση δανείου στην χώρα μας, θα διαθέσει 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Ισπανία: "Δεν είμαστε ίδια περίπτωση με την Ελλάδα"

    Με τον φόβο η κρίση της Ελλάδας να μετατραπεί σε κρίση του ευρωπαϊκού νότου, ειδικά μετά την πιστοληπτική υποβάθμιση Πορτογαλίας και Ισπανίας, από την Μαδρίτη η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Ελενα Σαλγάδο σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Cinco Dias, διαβεβαίωσε ότι το ισπανικό χρέος είναι υπό έλεγχο και η χώρα δε θα χρειαστεί να ζητήσει βοήθεια όπως η Ελλάδα.

    Η ισπανίδα υπουργός υπογράμμισε ακόμα ότι οι κυβερνητικές δαπάνες θα είναι αυστηρότερες τον επόμενο χρόνο και χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την απόφαση της Standard & Poor's να υποβαθμίσει την δανειοληπτική ικανότητα της Ισπανίας.

    Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι οι αποφάσεις για τη βοήθεια χωρών της ευρωζώνης που δέχονται κερδοσκοπικές επιθέσεις πρέπει να λαμβάνονται γρηγορότερα και απηύθυνε έκκληση για υλοποίηση του σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό.

    Η Πορτογαλία ζητά ευρωπαϊκή αντίδραση κατά των κερδοσκόπων

    Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιδράσει κατά της "επίθεσης των αγορών" που έχει ως στόχο το "ευρωπαϊκό σχέδιο".

    "Η Ευρώπη πρέπει να λάβει μέτρα και να περάσει από τα λόγια στις πράξεις" σημείωσε ο κ. Σόκρατες, τονίζοντας τη σημασία των "κανόνων που διασφαλίζουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία για τους οίκους αξιολόγησης, έτσι ώστε κανείς να μην έχει αμφιβολία για το συμφέρον των αξιολογήσεων τους".

    Ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνησή του θα υποβάλει στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στην Πορτογαλία να βοηθήσει την Ελλάδα στο πλαίσιο της χορήγησης δανείων στη ζώνη του ευρώ και του ΔΝΤ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Γ. Παπανδρέου: Κόκκινη γραμμή η επιβίωση του έθνους, Σε αναμονή των νέων μέτρων - Προς ενεργοποίηση του μηχανισμού

    Είδηση: 36097

    [18] Διαμαρτυρία πρατηριούχων για μη επιστροφή ΕΦΚ

    Παρασκευη, 30 04 2010 12:09

    Για νέο αιφνιδιασμό των πρατηριούχων από το Yπουργείο Οικονομικών, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων σε ανακοίνωση. Όπως επισημαίνει, "μετά την πολυήμερη καθυστέρηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, με πρόσχημα την εκκαθάριση που έπρεπε να γίνει μετά τις αυξήσεις των φόρων, έγινε γνωστό ότι ενώ έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, το υπουργείο δεν θα επιστρέφει τα χρήματα σε όσους πρατηριούχους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο".

    Η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι η παρακράτηση γίνεται με προφορική εντολή, καθώς δεν έχει υπογραφεί ακόμη η υπουργική απόφαση που απαιτείται και ότι δημιουργεί πρόβλημα επιβίωσης σε χιλιάδες πρατήρια.

    "Αν το κράτος είχε δηλώσει εξαρχής ότι θα έκανε αυτού του είδους τον συμψηφισμό, ενδεχομένως πολλοί συνάδελφοι να μη συνέχιζαν τη διανομή του πετρελαίου θέρμανσης", καταλήγει η ΠΟΠΕΚ.

    "Επαναλαμβάνουμε ότι τα περισσότερα πρατήρια έχουν λαμβάνειν όχι μόνο τη διαφορά του φόρου από το κράτος, αλλά και το σύνολο της αξίας του πετρελαίου από τους πελάτες τους που δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τα χρέη του χειμώνα.

    Οι εταιρίες εμπορίας, τα διϋλιστήρια και το κράτος έχουν εισπράξει στο ακέραιο τις απαιτήσεις τους και οι βενζινοπώλες έμειναν με το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του κράτους στην πλάτη.

    Με αυτές τις πρακτικές του χρόνου το υπουργείο θα ψάχνει τρόπους να διανέμει το πετρέλαιο θέρμανσης στους καταναλωτές".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36089


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 30 April 2010 - 16:55:50 UTC