Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χαλκιδική: Προβλήματα από τις κατολισθήσεις
  • [02] Δηλώσεις Παπακωνσταντίνου

    [01] Χαλκιδική: Προβλήματα από τις κατολισθήσεις

    Σαββατο, 17 04 2010 20:07

    Κανονικά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων μεταξύ Ν. Φώκαιας-Αθύτου, στην περιοχή Βόθωνα Κασσάνδρας, μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από κατολισθήσεις στην κεντρική οδό. Από τις κατολισθήσεις, στο ύψος "Βόθωνα", προκλήθηκε κυκλοφοριακός αποκλεισμός της Χερσονήσου, και η Νομαρχία Χαλκιδικής παρενέβη άμεσα με την κατασκευή παράπλευρου δρόμου. Ο δρόμος που εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία το μεσημέρι, αναμένεται να δώσει τέλος στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας, αλλά και του κινδύνου οικονομικής καταστροφής που διαγραφόταν για τους επαγγελματίες της περιοχής.

    Ο κεντρικός δρόμος παραμένει κλειστός μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35555

    [02] Δηλώσεις Παπακωνσταντίνου

    Σαββατο, 17 04 2010 19:42

    Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του άτυπου Συμβουλίου Ecofin, στη Μαδρίτη, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του Eurogroup ενημέρωσε τους ομολόγους του για το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επισημαίνοντας ότι αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι να ξεκαθαριστεί το ύψος των χρηματοδοτήσεων και οι προϋποθέσεις για την παροχή τους στην περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να ενεργοποιήσει το μηχανισμό αρωγής στον οποίο έχουν συμφωνήσει τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

    Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, ο Yπουργός Oικονομίας θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι η εν λόγω επιστολή δεν συνιστά ενεργοποίηση του μηχανισμού, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για την ενεργοποίησή του.

    Ακόμη, τόνισε ότι το πολυετές πρόγραμμα στο οποίο αναφέρεται στην επιστολή του, επί της ουσίας είναι το τριετές πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης το οποίο περιλαμβάνει δημοσιονομική προσαρμογή και διαρθρωτικές αλλαγές.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την έκβαση των διαβουλεύσεων που θα έχουν από τη Δευτέρα στην Αθήνα εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία πρωτόγνωρη διαδικασία διαβουλεύσεων είναι βέβαιος ότι θα υπάρξει κοινός τόπος και ότι όλες οι πλευρές θα καταλήξουν σε μία ικανοποιητική συμφωνία.

    Εξάλλου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το πρόγραμμα το οποίο θα συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ "θα είναι το αναγκαίο, αυτό που χρειάζεται η χώρα». Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το πρόγραμμα αυτό θα οδηγήσει στη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών και στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα μας «για να γίνει πιο δυνατή και πιο ανταγωνιστική, διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα τα κοινωνικά αγαθά, τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις κατακτήσεις που έχουμε πετύχει όλα αυτά τα χρόνια".

    Επίσης ανέφερε ο Υπουργός Οικονομίας ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του για το πώς υλοποιείται το Πρόγραμμα Σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας και για την εξαιρετικά σημαντική μείωση, της τάξεως 40%, που έχει σημειωθεί στο δημοσιονομικό έλλειμμα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010.

    Αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές αλλαγές που προτίθεται να προωθήσει η κυβέρνηση, αρχής γενομένης από τις μεταρρυθμίσεις του φορολογικού και του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ρυθμίσεις που αν όλα πάνε καλά θα διευθετηθούν, όπως είπε, μέχρι το καλοκαίρι. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι όσον αφορά στο 2010 ούτε η ΕΕ ούτε το ΔΝΤ έχουν θέσει ζήτημα λήψης επιπλέον μέτρων.

    Ερωτηθείς, από εκπροσώπους του Τύπου σχετικά με τη δήλωση στην οποία φέρεται να προέβη ο Πρόεδρος της ΕΚΤ για ενδεχόμενα προβλήματα ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι αφενός μεν ο Ζαν Κλοντ Τρισέ δεν προέβη σε καμία ανάλογη δήλωση κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου και αφετέρου το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα, δεδομένου ότι οι ελληνικές τράπεζες, αντίθετα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές δεν εξετέθησαν σε τοξικά προϊόντα.

    Ακόμη, πρόσθεσε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι στέρεο, όμως αυτήν την περίοδο υποφέρει από το κλίμα αβεβαιότητας που καλλιεργούν, ως ένα βαθμό και τα διεθνή ΜΜΕ.

    Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο η οικονομική ύφεση στην Ελλάδα να αποδειχθεί υψηλότερη από την αναμενόμενη, ο Γ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι εκκρεμεί από τη Eurostat η εκτίμηση για το ύψος της ύφεσης, τονίζοντας ωστόσο, ότι τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση, ουσιαστικά θα οδηγήσουν σε μείωση του ελλείμματος κατά 6%, επομένως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την υλοποίηση του στόχου για μείωση του ελλείμματος κατά 4% του ΑΕΠ, ως το τέλος του 2010, αν η ύφεση αποδειχθεί υψηλότερη.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35554


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 17 April 2010 - 20:53:13 UTC