Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατέληξαν στους όρους
  • [02] Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων
  • [03] Σκόπια: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας
  • [04] 87 νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους του Πολωνού προέδρου

    [01] Κατέληξαν στους όρους

    Σαββατο, 10 04 2010 10:44

    Σε συμφωνία για τους όρους ενδεχόμενου δανεισμού της Ελλάδας, κατέληξαν οι υφυπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της ευρωζώνης, σύμφωνα με το Reuters, ενώ η είδηση επιβεβαιώθηκε και από κύκλους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η συμφωνία προβλέπει, εφόσον ζητηθεί από τη χώρα μας, διετές ή τριετές δάνειο 25 δισ. ευρώ, με επιτόκιο χαμηλότερο από αυτά της αγοράς, που θα καλυφθεί κατά τα 2/3 με διμερή δάνεια από τις χώρες της ευρωζώνης και κατά το 1/3 από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Συνέπεια της εξέλιξης αυτής ήταν η υποχώρηση του spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου στις 386 μονάδες βάσης, και η μεγάλη άνοδος κατά 3,40% του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Την ίδια ώρα ωστόσο, ο οίκος Fitch προχωρούσε σε υποβάθμιση, κατά δύο βαθμίδες, της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας και κατά μία βαθμίδα της πιστωτικής επιφάνειας πέντε ελληνικών τραπεζών, της Εθνικής, της Alpha, της Eurobank, της Πειραιώς και της Αγροτικής.

    "Δε ζητήσαμε βοήθεια"

    Ούτε συζητήθηκε ούτε ζητήθηκε η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, κατά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπέι, τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, διευκρινίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου.

    H Ελλάδα δεν προτίθεται να κάνει χρήση του μηχανισμού στήριξης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Ευρωπαϊκή δήλωση στήριξης

    Οι Ευρωπαίοι θα είναι έτοιμοι να παρέμβουν, αν οι Έλληνες το ζητήσουν, είχαν τονίσει νωρίτερα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμέλια Τόρες, ο κ. Βαν Ρομπέι, ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Iταλος πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Κριτική από την αντιπολίτευση

    Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία εξαπέλυσε από την Κοζάνη ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για διόγκωση των ελλειμμάτων με δημιουργική λογιστική και δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων που οδήγησαν σε δανεισμό της χώρας με τοκογλυφικά επιτόκια.

    Ο μηχανισμός σωτηρίας θα ενεργοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες, επισήμανε ο ΛΑΟΣ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί ότι, με ευθύνη της κυβέρνησης, επίκειται η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Σχετική είδηση: ο»ΏΤρισέ: "Δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας" Είδηση: 35272

    [02] Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων

    Σαββατο, 10 04 2010 11:05

    Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν τα συνδικάτα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης στην οικονομική και εισοδηματική πολιτική.Η ΑΔΕΔΥ προανήγγειλε απεργία την Πέμπτη 22 Απριλίου και συλλαλητήριο στις 27 του μηνός, αντιδρώντας στο φορολογικό και τις περικοπές σε μισθούς και δώρα στο δημόσιο. 24ωρη απεργία πιθανότατα στο τέλος του Απριλίου θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες και η νεοεκλεγείσα Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ με σημεία αιχμής τις αλλαγές στο φορολογικό, το ασφαλιστικό αλλά και τις αυξήσεις μισθών που διεκδικούν οι εργαζόμενοι μέσω της Εθνικής Σύμβασης Εργασίας.Δεν αποκλείεται οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων να συντονίσουν τη στάση τους με κοινή απεργιακή κινητοποίηση. Σωματεία προσκείμενα στο ΠΑΜΕ έχουν προαναγγείλει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τις 20 και 21 Απρίλη.

    Πηγή: NET

    Σχετικές ειδήσεις: Νέα Εκτελεστική Επιτροπή και Προεδρείο στη ΓΣΕΕ

    ο»ΏΑπεργιακός ορίζοντας για ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ

    Είδηση: 35274

    [03] Σκόπια: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας

    Παρασκευη, 09 04 2010 23:58

    Περίπου 150 άτομα πραγματοποίησαν το βράδυ συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.

    Ως οργανωτής της συγκέντρωσης εμφανίσθηκε ένας συνασπισμός «εθνικό-πατριωτικών οργανώσεων ».

    Αφορμή για την συγκέντρωση αποτέλεσαν τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

    Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν εθνικιστικά και υβριστικά για την Ελλάδα συνθήματα, ενώ κρατούσαν σημαίες με το αστέρι της Βεργίνας.

    Επίσης επέδωσαν ψήφισμα στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας με το οποίο ζήτησαν, μεταξύ άλλων, από τις ελληνικές Αρχές « να ζητήσουν συγνώμη από τον μακεδονικό, αλβανικό και τουρκικό λαό» για τα συνθήματα στην παρέλαση και «να σταματήσουν τις πιέσεις για το συνταγματικό όνομα ».

    AΠΕ Είδηση: 35271

    [04] 87 νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους του Πολωνού προέδρου

    Σαββατο, 10 04 2010 11:01

    Αεροσκάφος Τουπόλεφ 154 που μετέφερε τον πολωνό πρόεδρο Λεχ Κατσίνσκι από την Βαρσοβία στο Σμόλενσκ συνετρίβη λίγο πριν την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της ρωσικής πόλης, ανακοίνωσε ο Πιοτρ Πασκόφσκι εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με το πρακτορείο ΤΑΣΣ που επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, 87 άνθρωποι είναι νεκροί. Αντιπροσωπεία 85 Πολωνών αξιωματούχων συνόδευε τον προεδρο Κατσίνσκι στο μοιραίο ταξίδι. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για επιζώντες.

    "Δεν υπάρχουν επιζώντες"

    Δεν υπάρχουν επιζώντες από την συντριβή στο Σμόλενσκ της δυτικής Ρωσίας του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο Πολωνός πρόεδρος, δήλωσε ο κυβερνήτης της ρωσικής επαρχίας.

    "Δεν υπάρχουν επιζώντες από την καταστροφή", τόνισε ο Σεργκέι Αντούφιεφ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το τηλεοπτικό δίκτυο Vesti-24.

    "Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο αεροσκάφος επέβαινε 85μελής αντιπροσωπεία και το πλήρωμα", πρόσθεσε ο ίδιος. Καθώς πλησίαζε τον διάδρομο προσγείωσης, "το αεροσκάφος έπεσε πάνω σε δέντρα, συνετρίβη και έπιασε φωτιά", επισήμανε.

    Ο Πολωνός πρόεδρος και οι αντιπροσωπεία αξιωματούχων της χώρας μετέβαιναν στη Ρωσία για την 70η επέτειο από τη σφαγή του Κατίν, όπου χιλιάδες συμπατριώτες τους είχαν σκοτωθεί από τους σοβιετικούς.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

    Διαβάστε επίσης: ΒΒC: Polish President Lech Kaczynski 'in plane crash' Είδηση: 35273


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 10 April 2010 - 8:53:18 UTC