Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τα spreads
  • [02] Γιορτινό τραπέζι
  • [03] ΗΠΑ: Ισόβια κάθειρξη σε 52χρονο που σκότωσε γιατρό που έκανε αμβλώσεις
  • [04] Μαζική η έξοδος των εκδρομέων
  • [05] Αλλαγές στα δρομολόγια των Αστικών Συγκοινωνιών
  • [06] Κορύφωση του Θείου Δράματος

    [01] Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τα spreads

    Παρασκευη, 02 04 2010 10:37

    Στην ανεπάρκεια κανόνων στις διεθνείς αγορές, αλλά και σε ασάφειες στο ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης αποδίδεται από αναλυτές η διατήρηση των σπρέντ σε υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα η χώρα μας να συνεχίζει να δανείζεται ακριβά. Παρόλα αυτά το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι η αποκλιμάκωσή των επιτοκίων θα γίνει σταδιακά και θα είναι εμφανής μετά το τέλος Μάιου. Τις εξελίξεις συζήτησαν και υψηλόβαθμα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που δήλωσαν ετοιμότητα για παροχή βοήθειας αν η Ελλάδα το ζητήσει, ωστόσο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι στόχος της χώρας είναι να μην ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ εξαπέλυσε νέες βολές κατά των διεθνών οίκων αξιολόγησης.

    ΔΝΤ: "Είμαστε έτοιμοι αν ζητηθεί βοήθεια"

    "Παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά και παραμένουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα εάν μας ζητηθεί από τις ελληνικές Αρχές, κάτι που δεν μας έχει ζητηθεί", δήλωσε ο υποδιευθυντής Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.

    Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο δανεισμού της Ελλάδας, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ τόνισε ότι: "όταν ένα κράτος-μέλος προσεγγίζει το Ταμείο και ζητεί οικονομική βοήθεια, στέλνουμε μια αποστολή στη χώρα για διαβουλεύσεις με τις Αρχές και συμφωνούμε στον καλύτερο τρόπο για να προχωρήσουμε. Υπό αυτή την έννοια το Ταμείο έχει έναν συμβουλευτικό ρόλο στην υποστήριξη του πλέον βιώσιμου οικονομικού προγράμματος. Από τη στιγμή που το πρόγραμμα αυτό έχει χαραχθεί, η διοίκηση του Ταμείου και τελικά η εκτελεστική επιτροπή το επικυρώνουν. Αυτή είναι η διαδικασία".

    Ο κ. Ράις ολοκλήρωσε σημειώνοντας ότι "στις συζητήσεις μας με χώρες της ευρωζώνης έχουμε, φυσικά, διαβουλεύσεις όχι μόνο με τις Αρχές της χώρας αλλά και ευρωπαϊκούς θεσμούς καθώς εμπίπτουν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και είναι μέλη του συστήματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας".

    Παπακωνσταντίνου: "Στόχος να μην ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός"

    Στόχος είναι να μην χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ποτέ ο μηχανισμός στήριξης τονίζει ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ημερησία", χαρακτηρίζοντας μεγάλη νίκη της Ελλάδας και της Ευρωζώνης τη συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε.

    Παράλληλα ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αμέσως μετά το Πάσχα, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν προβλέψεις στο Πρόγραμμα Σταθερότητας για έσοδα μέσα στην τριετία.

    Την ίδια ώρα, για ανεπάρκειες και αναξιοπιστία στη δραστηριότητα των ξένων οίκων αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

    Οι αντιθέσεις που αναπτύσσονται εντός της ΕΕ, αλλά και ανάμεσα στην ΕΕ με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν σχέση με την όξυνση των ανταγωνισμών των κεφαλαίων που εκπροσωπούν, τονίζει το ΚΚΕ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 35051

    [02] Γιορτινό τραπέζι

    Παρασκευη, 02 04 2010 11:47

    Αυξημένη η κίνηση από το πρωί, στην αγορά με τις τιμές για τα αμνοερίφια να ξεκινούν από τα 7.30 ευρώ και να φτάνουν σε μεμονωμένες περιπτώσεις και τα 11 ευρώ. Στα συνοικιακά κρεοπωλεία οι τιμές είναι αυξημένες κατά ένα έως δύο ευρώ. Η Βαρβάκειος θα κλείσει σήμερα, αργά το βράδυ, τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν στις 7 και τα σουπερ μάρκετ στις 8.

    Από 7 έως 10 ευρώ το αρνί

    Ο πόλεμος τιμών με τα σουπερ μάρκετ ρίχνει την τιμή του αρνιού και στη Βαρβάκειο, αν και όπως καταγράφεται η ζήτηση σε σχέση με άλλες χρονιές έχει υποχωρήσει τουλάχιστον στα συνοικιακά κρεοπωλεία.

    Οι τιμές σε εισαγόμενα και ντόπια φέτος δεν διαφέρουν αισθητά. Τα εισαγόμενα είναι λίγα καθώς απορροφήθηκαν από την Ιταλία. Πάντως δεν λείπουν οι κερδοσκοπικές απόπειρες.

    Στα σουπερ μάρκετ το κιλό το αρνί τιμάται από 6,99 έως 8,80 ευρώ, στη Βαρβάκειο από 6,99 έως 9,90 και στα κρεοπωλεία από 9 έως 12 ευρώ. Τα κατσίκια τιμώνται γύρω στο 1 με 1,5 ευρώ παραπάνω το κιλό.

    Στα καταστήματα οπωρολαχανικών της Βαρβακείου οι τιμές πώλησης είναι:

    Ντομάτα 0,80-1,20

    Μαρούλια 0,60

    Σπανάκι 0,70

    Λεμόνια 0,80

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 35054

    [03] ΗΠΑ: Ισόβια κάθειρξη σε 52χρονο που σκότωσε γιατρό που έκανε αμβλώσεις

    Παρασκευη, 02 04 2010 11:27

    Σε ισόβια κάθειρξη με δικαίωμα έφεσης μετά από πενήντα χρόνια καταδίκασε το δικαστήριο της κομητείας Σέτζγουικ, ένα άνδρα που είχε δολοφονήσει έναν από τους ελάχιστους γιατρούς στις ΗΠΑ που κάνουν αμβλώσεις σε γυναίκες ακόμη και όταν η κύηση είναι προχωρημένη. Τον περασμένο Ιανουάριο το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 52χρονο για την ανθρωποκτονία του γιατρού Τζορτζ Τίλερ, 67 ετών, στη Γουίτσιτα του Κάνσας.

    Ο Τίλερ ήταν ένας από τους λίγους γυναικολόγους που δέχονται να κάνουν αμβλώσεις σε έμβρυα άνω των 20 εβδομάδων. Ο Ρέντερ παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσε το γιατρό επί μήνες προτού τον πυροβολήσει στο πρόσωπο ενώ παρακολουθούσε τη λειτουργία σε μια εκκλησία, τον περασμένο Μάιο. Υποστήριξε ότι έπρεπε να τον σκοτώσει για να σώσει τα αγέννητα μωρά.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 35053

    [04] Μαζική η έξοδος των εκδρομέων

    Παρασκευη, 02 04 2010 10:56

    Μαζική είναι η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. Στην εθνική Κορίνθου-Πατρών από το πρωί η κίνηση είναι αυξημένη ενώ ουρά δημιουργείται στον κόμβο Ζευγολατιού. Για αποσυμφόρηση της κατάστασης έχει ανοίξει ο σταθμός διοδίων. Η έξοδος αναμένεται να κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο, ενώ οι εκδρομείς θα έχουν σύμμαχο τον καιρό, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η τροχαία βρίσκεται επί ποδός με έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών.

    Φυγή με κάθε μέσο

    Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ οι εκδρομείς για τις διακοπές του Πάσχα. Η τροχαία βρίσκεται επί ποδός για τη διευκόλυνση των οδηγών με μπλόκα στις εθνικές οδούς και αυξημένη αστυνόμευση σε λιμάνια και αεροδρόμια.

    Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται οι οδηγοί που κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών μετά την Κόρινθο, καθώς σε πολλά σημεία η κίνηση διεξάγεται μόνο σε μία λωρίδα λόγω των έργων.

    Στα διόδια του Ζευγολατιού τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα διόδια ανοίγουν και οι οδηγοί περνούν χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο, ώστε να αποσυμφορίζεται η κατάσταση.

    Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στην κοιλάδα των Τεμπών που άνοιξε προσωρινά για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων. Τα Τέμπη θα ξανακλείσουν μετά την Κυριακή του Θωμά.

    Σύμφωνα με στοχεία της Τροχαίας, χθες απο τα διόδια Ελευσινας πέρασαν 110.800 αυτοκίνητα και απο τα διόδια Αφιδνών 81.250 ΙΧ.

    Καράβια-Τρένα

    Με 22 δρομολόγια από Πειραιά, 17 από τη Ραφήνα, 50 προς τα νησιά του Αργοσαρωνικου και 8 από το Λαύριο αναμένεται να ταξιδέψουν την Μ. Παρασλευή όσοι επιλέξουν να περάσουν το Πάσχα στα ελληνικά νησιά.

    Χωρίς προβλήματα και τα δρομολόγια του ΟΣΕ όπου η πληρότητα αγγίζει το 80%, ενώ πλήρη είναι και τα περίπου εκατό πενήντα έκτακτα δρομολόγια των ΚΤΕΛ προς όλη την Ελλάδα.

    Με αυξημένη πληρότητα που φτάνει το 70% αναχωρούν και τα αεροσκάφη από το Ελευθέριος Βενιζέλος. Εισιτήρια μπορεί να βρουν ακόμα και οι ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής.

    Οι εκδρομείς θα έχουν σύμμαχο τον καιρό που προβλέπεται ανοιξιάτικος με καλές θερμοκρασίες.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 35052

    [05] Αλλαγές στα δρομολόγια των Αστικών Συγκοινωνιών

    Παρασκευη, 02 04 2010 10:27

    Αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών και των τρένων του ΟΣΕ ισχύουν από την Μ. Παρασκευή .Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο δεν θα ισχύσει η δίωρη παράταση των δρομολογίων και ο ηλεκτρικός θα λειτουργεί ως τις 12 τα μεσάνυχτα. Το Μεγάλο Σάββατο τα τελευταία δρομολόγια του ηλεκτρικού θα πραγματοποιηθούν από Κηφισιά προς Ομόνοια στις 10.30 και από Πειραιά προς Φάληρο στις 22.45.

    Τα μπλε λεωφορεία το Μεγάλο Σάββατο θα πραγματοποιήσουν τα τελευταία του δρομολόγια στις 10 το βράδυ, προκειμένου όλα τα οχήματα να είναι στα αμαξοστάσια στις 11.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών το τετραήμερο του Πάσχα, οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο 185 του ΟΑΣΑ.

    Αλλαγές θα ισχύσουν από το Μεγάλο Σάββατο και στα δρομολόγια του προαστιακού και των τρένων του ΟΣΕ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 35050

    [06] Κορύφωση του Θείου Δράματος

    Παρασκευη, 02 04 2010 12:33

    Την κορύφωση του Θείου Δράματος ζουν την Μ. Παρασκευή εκατομμύρια Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο. Το πρωί οι πιστοί παρακολούθησαν την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης, ενώ το απόγευμα ο χριστιανικός κόσμος με ευλάβεια θα υποκλιθεί στον Επιτάφιο, προσμένοντας την Ανάσταση του Κυρίου. Το Ορθόδοξο Πάσχα συμπίπτει εφέτος με το Πάσχα των Καθολικών και οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα από το Βατικανό έως τα Ιεροσόλυμα. Τα Πάθη του Χριστού αναβιώνουν πολλοί πιστοί σε όλο τον κόσμο, με χαρακτηριστικότερο το τελετουργικό της αυτομαστίγωσης και της Σταύρωσης στις Φιλιππίνες.

    Την κορύφωση του Θείου Δράματος ζουν σήμερα εκατομμύρια Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο.

    Χιλιάδες χριστιανών πιστών κατέκλυσαν σήμερα την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ προκειμένου να παρακολουθήσουν με κατάνυξη την Αποκαθήλωση και την ακολουθία του Επιταφίου, αλλά και να βαδίσουν το μαρτυρικό δρόμο που ακολούθησε ο Χριστός για το Γολγοθά.

    Ιδιαίτερα ενισχυμένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, ενώ βρίσκεται σε ισχύ ο 9ημερος αποκλεισμός της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης με αφορμή τον εορτασμό του Εβραϊκού Πάσχα.

    Στη Ρώμη την ακολουθία του Επιταφίου θα οδηγήσει ο Πάπας Βενέδικτος, ενώ η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, βιώνει τη δική της Μεγάλη Παρασκευή μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς.

    Στις Φιλιππίνες εκατοντάδες πιστοί αναβίωσαν και φέτος τα Πάθη του Χριστού με το έθιμο της αυτομαστίγωσης.

    Οι δρόμοι των βόρειων επαρχιών μύρισαν αίμα και ιδρώτα, καθώς οι συμμετέχοντες χαράσουν την πλάτης τους με λεπίδες, αυτομαστιγώνονται και κουβαλούν σταυρούς. Άνθρωποι όλων των κοινωνικών στρωμάτων παίρνουν μέρος στη θυσία της Σαρακοστής. Μάλιστα κάποιοι εθελοντές σταυρώνονται με καρφιά.

    Το τελετουργικό της Μεγάλης Παρασκευής έχει μετατραπεί σε μία από τις μεγαλύτερες ατραξιόν στις Φιλιππίνες και προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 35055


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 2 April 2010 - 9:53:52 UTC