Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσετσένοι αυτονομιστές ανέλαβαν την ευθύνη για το μακελειό στη Μόσχα
  • [02] Αυξημένη η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά
  • [03] Μάχη για να σωθεί η όραση της μικρής Αφγανής
  • [04] Βοήθεια 5,3 δισ. στην Αϊτή
  • [05] Ανάκληση αυτοκινήτων CHEVROLET Cruze
  • [06] Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα διαρρηκτών
  • [07] Σε ετοιμότητα η Τροχαία

    [01] Τσετσένοι αυτονομιστές ανέλαβαν την ευθύνη για το μακελειό στη Μόσχα

    Πεμπτη, 01 04 2010 08:30

    Την ευθύνη της διπλής βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Μόσχας, τη Δευτέρα, που προκάλεσε το θάνατο 39 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων, ανέλαβε ο επικεφαλής των Τσετσένων ανταρτών Ντόκου Ουμάροφ, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στην ανεπίσημη ιστοσελίδα ισλαμιστών ανταρτών. Εν τω μεταξύ, δύο άτομα σκοτώθηκαν από έκρηξη τις πρώτες ώρες της Πέμπτης στο Νταγκεστάν, στον ρωσικό Καύκασο. Μόλις χθες, τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Κιζλιάρ του Νταγκεστάν.

    Με διαταγή του ίδιου του Ουμάροφ

    "Όπως όλοι γνωρίζετε, στις 29 Μαρτίου στη Μόσχα, δύο ειδικές επιχειρήσεις μας έγιναν με στόχο την καταστροφή των απίστων αλλά και για σταλούν συγχαρητήρια στην FSB" αναφέρει ο Ουμάροφ στο διάρκειας 4,5 λεπτών βίντεο.

    Σημειώνεται ότι ένας από τους δύο σταθμούς του μετρό όπου έγινε η έκρηξη απέχει μόλις λίγα μέτρα από την έδρα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB πρώην KGB) .

    Ο Ουμάροφ, που χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως "Εμίρη του Εμιράτου του Καυκάσου", αναφέρει στο βίντεο ότι προσωπικά ο ίδιος διέταξε τις επιθέσεις αυτοκτονίας και απειλεί ότι οι επιθέσεις στη Ρωσία θα συνεχιστούν.

    "Και οι δύο επιχειρήσεις μας έγιναν υπό την διοίκησή μου και δεν θα είναι οι τελευταίες" τονίζει ο Ουμάροφ στο βίντεο, που όπως είπε γυρίστηκε στις 29 Μαρτίου.

    Έκρηξη οχήματος στο Νταγκεστάν

    Δύο άτομα σκοτώθηκαν την Πέμπτη στο Νταγκεστάν, στον ρωσικό Καύκασο, όταν ανατινάχθηκε το αυτοκίνητό τους το οποίο εικάζεται ότι έφερε εκρηκτικά.

    Επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μεταδίδει ότι το αυτοκίνητο ανατινάχθηκε κοντά σε ένα χωριό στο δυτικό Νταγκεστάν και ότι ένα τρίτο άτομο διακομίστηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Μόσχα: Ημέρα πένθους Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο Νταγκεστάν Είδηση: 35018

    [02] Αυξημένη η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά

    Πεμπτη, 01 04 2010 11:42

    Αυξημένη είναι η κίνηση στην Βαρβάκειο αγορά με τις τιμές του οβελία να παραμένουν στα περσινά επίπεδα. Για εγχώρια και εισαγόμενα αμνοερίφια η μέση τιμή κυμαίνεται στα 8 με 9 ευρώ, ενώ στα οπωρο-κηπευτικά οι τιμές είναι μειωμένες κατά 10% σε σχέση με πέρσι. Τη Βαρβάκειο αγορά, επισκέφθηκε το πρωί η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη.

    "Πρέπει να είμαστε συνέχεια εδώ, να διασφαλίσουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τον Πολίτη, που αυτή τη στιγμή δοκιμαζεται" είπε η υπουργός σημειώνοντας:

    "Οι τιμές είναι στα περσινά επίπεδα και καλύτερα από περσι, η αγορά είναι η καρδιά τη οικονομίας και για αυτό είμαστε εδώ, δίπλα και στον καταναλωτή και στον παραγωγό και στον έμπορο.

    Η Λούκα Κατσέλη, υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθεί από όλους η ελληνική οικονομία.

    "Ο κόσμος ζορίζεται, είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, αλλά αν όλοι βάλουμε πλάτη μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα" πρόσθεσε.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 35024

    [03] Μάχη για να σωθεί η όραση της μικρής Αφγανής

    Πεμπτη, 01 04 2010 11:46

    Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι γιατροί μετά την πολύωρη επέμβαση για να σωθεί η όραση της 11χρονης Αφγανής, η οποία τραυματίστηκε από τη φονική έκρηξη στα Πατήσια. Ο πατέρας της οικογένειας άφησε ένα λουλούδι στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο 15χρονος γιος του και παρακάλεσε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Καθιστική διαμαρτυρία με κεριά πραγματοποίησαν το βράδυ της Μ. Τετάρτης περίπου 200 Αφγανοί, έξω από τη Βουλή.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σχετική είδηση: Σε νέα χειρουργική επέμβαση η 11χρονη Αφγανή

    Είδηση: 35022

    [04] Βοήθεια 5,3 δισ. στην Αϊτή

    Πεμπτη, 01 04 2010 10:13

    Ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες, οι προσφορές για οικονομική βοήθεια προς την σεισμόπληκτη Αϊτή. Οι χώρες - δωρητές που συμμετείχαν στη διάσκεψη του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, υποσχέθηκαν να δώσουν στην Αϊτή, 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια, τα επόμενα δυο χρόνια ενώ μακροπρόθεσμα έχουν δεσμευτεί να χορηγήσουν βοήθεια ύψους 9 δισεκατομμυρίων. Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, υπογραμμίζοντας ότι ο ΟΗΕ ήλπιζε να συγκεντρώσει δωρεές ύψους 3, δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα προσεχή δυο χρόνια.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 35021

    [05] Ανάκληση αυτοκινήτων CHEVROLET Cruze

    Πεμπτη, 01 04 2010 12:08

    Σε ανάκληση αυτοκινήτων CHEVROLET Cruze προχωρά η εταιρεία Chevellas A.E. Γενική Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων CHEVROLET. Η ανάκληση περιλαμβάνει 155 οχήματα, κατασκευής 2010 (25 Σεπτεμβρίου 2009 έως 2 Μαρτίου 2010), εξοπλισμένα με κινητήρα 1.8L DOHC, με εύρος πλαισίων από AK565444 έως AK638593. Στα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται να παρατηρηθεί αποσύνδεση του ελαστικού σωλήνα τροφοδοσίας καυσίμου από το μεταλλικό σωλήνα (σύνδεσμο) κοντά στη μπεκιέρα, με αποτέλεσμα την εμφάνιση διαρροής καυσίμου.

    Δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα

    Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

    Η εταιρεία Chevellas A.E. θα ενημερώσει με προσωπικές επιστολές τους κατόχους των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, ώστε να προσέρχονται με ραντεβού στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργείων της CHEVROLET σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί αντικατάσταση του σωλήνα τροφοδοσίας καυσίμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

    Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 210 5773460.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35025

    [06] Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα διαρρηκτών

    Πεμπτη, 01 04 2010 12:03

    Δέκα άτομα αλβανικής καταγωγής κρατούνται και ανακρίνονται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε σπείρα διαρρηκτών. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι αλλοδαποί διαρρήκτες έμπαιναν σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες περιοχών που βρίσκονται περιμετρικά από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης τις νυχτερινές ώρες, και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες αποσπούσαν χρήματα, κοσμήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικά είδη, κ.α. αντικείμενα αξίας.

    Κατηγορούνται για δεκάδες διαρρήξεις σπιτιών στο Πανόραμα, Ρετζίκι, Χορτιάτη, Καρδία, Χαλκηδόνα και σε άλλες περιοχές, ενώ εκτός από χρήματα και χρυσαφικά αναζητούσαν και κλειδιά ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων τα οποία έκλεβαν.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35023

    [07] Σε ετοιμότητα η Τροχαία

    Πεμπτη, 01 04 2010 09:19

    Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας, ενόψει της μαζικής μετακίνησης των εκδρομέων του Πάσχα, που θα έχουν σύμμαχο τον καλό καιρό. Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις φορτηγών, με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου. Τροχονόμοι θα δίνουν οδηγίες στους σταθμούς διοδίων, αυξημένη θα είναι η αστυνόμευση σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς, ενώ μπλόκα θα υπάρχουν στις εθνικές οδούς ανά 20 με 30 χλμ. Σημειώνεται ότι τα Τέμπη θα είναι ανοιχτά από σήμερα μέχρι την Κυριακή του Θωμά. Ταλαιπωρία, ωστόσο, περιμένει όσους κινηθούν στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών μετά την Κόρινθο, καθώς σε πολλά σημεία η κίνηση θα διεξάγεται μόνο σε μία λωρίδα λόγω των έργων.

    Ανοιχτά τα Τέμπη

    Από το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης θα ξεκινήσει η κίνηση οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης εντός της κοιλάδας των Τεμπών, όπου η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά έως και το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Απριλίου.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ", κατά τη χρονική αυτή περίοδο, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την Εθνική Οδό (Π.Α.Θ.Ε.) υπό την προϋπόθεση απαγόρευσης της στάσης και της στάθμευσης των διερχόμενων οχημάτων καθώς και της κυκλοφορίας των πεζών (πλην των εκτελούντων διατεταγμένη Υπηρεσία), από τον κόμβο Ομολίου έως τον κόμβο Ιτέας-Αμπελακίων (περιοχή παλαιού σταθμού διοδίων Τεμπών).

    Σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας τονίζεται ότι θα ληφθούν εμφανή μέτρα αστυνόμευσης καθ' όλο το μήκος της Κοιλάδας των Τεμπών και παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

    Έκτακτα δρομολόγια και πτήσεις

    Πολλά έκτακτα δρομολόγια έχουν προγραμματίσει και σήμερα τα ΚΤΕΛ Κηφισού, ενώ περισσότερες από 2.700 πτήσεις θα πραγματοποιηθούν έως την Τρίτη του Πάσχα από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

    Την ίδια ώρα, μείωση κατά 15% καταγράφεται στην πληρότητα των πλοίων.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Αυξημένα μέτρα από την Tροχαία - αίθριος ο καιρός το Πάσχα

    Είδηση: 35019


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 1 April 2010 - 9:53:57 UTC