Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρετός στα κέντρα αποφάσεων της ΕΕ
  • [02] Επίθεση με μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ
  • [03] Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου
  • [04] ΗΠΑ: Νέα ψηφοφορία για τη μεταρρύθμιση στο σύστημα Υγείας

    [01] Πυρετός στα κέντρα αποφάσεων της ΕΕ

    Πεμπτη, 25 03 2010 10:01

    Διαμοιράστε

    Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Εξαγωγή PDFΕκτύπωσηE-mail

    Κορυφώνεται στις Βρυξέλλες το διπλωματικό θρίλερ με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε έως αργά το βράδυ της Τετάρτης διαδοχικές επαφές και τηλεφωνικές επικοινωνίες με αξιωματούχους της ΕΕ και Ευρωπαίους ηγέτες. Στις συνομιλίες αυτές, ο Γ. Παπανδρέου κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα ζητεί μια ξεκάθαρη ευρωπαϊκή απόφαση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με τον οποίο συζήτησε θέματα που θα εξεταστούν στο σημερινό ευρωπαϊκό συμβούλιο. Σύμφωνα με Ευρωπαίους διπλωμάτες είναι ακόμη πιθανή η διεξαγωγή μίας έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup -κάτι που έχουν ζητήσει Γαλλία και Ισπανία- αργότερα σήμερα, μετά από την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής.

    Διαφοροποιήσεις για τον τρόπο στήριξης

    "Σπιθαμή προς σπιθαμή" προχωρούν οι ηγέτες της ΕΕ στις συνομιλίες σχετικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας, δήλωσε πηγή της ΕΕ, ύστερα από τις συνομιλίες που είχαν αργά το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

    Ανυποχώρητη στην άποψη για επικουρικό ρόλο της ΕΕ στη βοήθεια της χώρας μας εμφανίζεται η Γερμανία, με την Άνγκελα Μέρκελ να δέχεται την ενεργοποίηση μηχανισμού με εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μόνο σε περίπτωση που μια χώρα κηρύξει στάση πληρωμών, λύση που προσπαθούν να αποφύγουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

    Διπλωμάτες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται για το κατά πόσο θα εμπλακεί το ΔΝΤ σε ένα πακέτο βοήθειας, κάτι στο οποίο η Γαλλία αντιτίθεται.

    ''Oι ηγέτες της Ευρωζώνης θα συζητήσουν το θέμα της Ελλάδας μόνον εφόσον υπάρχει περιθώριο επίτευξης συμφωνίας για το πώς η ζώνη του ενιαίου νομίσματος θα μπορέσει να βοηθήσει την Αθήνα να μειώσει τα κόστη δανεισμού'' σημείωσε το βράδυ της Τετάρτης Ευρωπαίος διπλωμάτης.

    Αποφασισμένοι να επιτύχουν μια συμφωνία για τη βοήθεια προς τη χώρα μας εμφανίζονται ο Γάλλος πρόεδρος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι, ο οποίος προτίθεται να συγκαλέσει μια Σύνοδο Κορυφής αυτή την εβδομάδα, με τις 16 χώρες της ζώνης του ευρώ, για να βρουν λύση στο θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα.

    Η προσφυγή στο ΔΝΤ θα ήταν επιζήμια για το ευρώ, εκτιμά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Την ίδια ώρα, σύσταση ευρωπαϊκού ταμείου που θα δανείζει όποια χώρα-μέλος θα έχει ανάγκη, προτείνουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές. Στις 12:00 ο Γιώργος Παπανδρέου θα πάρει μέρος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά το σχετικό σχέδιο.

    Το μήνυμα ότι απαραίτητη προϋπόθεση για το μέλλον της Ευρωζώνης είναι η λύση στο ελληνικό ζήτημα να αναζητηθεί αποκλειστικά και μόνον εντός του πλαισίου της ΕΕ, θα μεταφέρει στην Αγκελα Μέρκελ ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα μιλήσει το μεσημέρι στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Σκληρές διαπραγματεύσεις και στο βάθος μεικτή λύση BBC: Barroso urges eurozone states to agree on Greek aid

    Είδηση: 34737

    [02] Επίθεση με μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ

    Πεμπτη, 25 03 2010 10:58

    Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα περίπου 15 κουκουλοφόρων μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη διασταύρωση Ιπποκράτους και Ναυαρίνου, στο κέντρο της Αθήνας. Οι δράστες πέταξαν εναντίον των αστυνομικών πέντε βόμβες μολότοφ οι οποίες εξερράγησαν στο οδόστρωμα χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ενώ μια βρέθηκε ακέραια και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας όπου εξετάζεται. Οι δράστες μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34739

    [03] Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

    Πεμπτη, 25 03 2010 10:32

    Διαμοιράστε

    Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Εξαγωγή PDFΕκτύπωσηE-mail

    Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στις 11:00 στην Αθήνα, στην οποία θα συμμετάσχουν μόνο πεζοπόρα τμήματα, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο τονίζει ότι η ελληνική κοινωνία περνά δύσκολες μέρες και καλείται να πραγματοποιήσει μία ιστορική μετάβαση. Κλειστοί πολλοί δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας, έως το τέλος της παρέλασης, ενώ αλλαγές ισχύουν και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς

    Μόνο πεζοπόρα τμήματα

    Αυτή τη χρονιά, στην παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας συμμετέχουν μόνο πεζοπόρα στρατιωτικά τμήματα.

    Η απόφαση αυτή, που έχει ληφθεί προ καιρού, αφορά όλες τις παρελάσεις και ελήφθη για λόγους οικονομίας, προστασίας του περιβάλλοντος και αποφυγής μετακινήσεων μηχανοκίνητων μονάδων από τα σύνορα, κάτι το οποίο θα επηρέαζε την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Επίσης, στις παρελάσεις δεν θα πετάνε αεροσκάφη και ελικόπτερα.

    Κ. Παπούλιας: "Αναγκαία μία ιστορική μετάβαση"

    ''Η ελληνική κοινωνία περνά δύσκολες μέρες και καλείται να πραγματοποιήσει μία ιστορική μετάβαση. Δεν είναι εύκολο ούτε ανώδυνο, είναι όμως, αναγκαίο" αναφέρει στο μήνυμά του με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    ''Το πατριωτικό λαϊκό καθήκον για το λαό είναι να μη δεχτεί να θυσιαστούν οι τελευταίες κατακτήσεις του'' τονίζει στο μήνυμα του για την εθνική επέτειο το ΚΚΕ.

    Το παρελθόν μας δίδαξε να αποφύγουμε τις ακρότητες και τις διχαστικές αντιπαραθέσεις που τόσο πολύ μας έχουν στοιχίσει, σημειώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Οι στιγμές που ζούμε σήμερα απαιτούν για άλλη μια φορά από όλους ενεργοποίηση, αυτοοργάνωση και ανάληψη της ευθύνης, υπογραμμίζει στο μήνυμα του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

    Είδηση: 34738

    [04] ΗΠΑ: Νέα ψηφοφορία για τη μεταρρύθμιση στο σύστημα Υγείας

    Πεμπτη, 25 03 2010 11:30

    Η αγωνία για τον Μπαράκ Ομπάμα και την ιστορική μεταρρύθμιση στο σύστημα Υγείας δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ρεπουμπλικανοί εντόπισαν παρατυπίες στο νέο νόμο, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να ξαναψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Παράλληλα, πολλοί υποστηρικτές του νέου νόμου δέχονται απειλές ακόμη και για τη ζωή τους. Υπενθυμίζεται ότι οι Δημοκρατικοί είχαν ψηφίσει τελικά το κείμενο την Κυριακή στην Βουλή των Αντιπροσώπων με 219 ψήφους έναντι 212, ύστερα από μήνες δύσκολων διαπραγματεύσεων.

    "Παρατυπίες ελάσσονος σημασίας"

    Το τελευταίο επεισόδιο στην ιστορική μεταρρύθμιση για την Υγεία φαίνεται ότι δεν γράφτηκε ακόμη.

    "Θα εξετάσουμε τις τροποποιήσεις, είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν είναι σημαντικές. Το μόνο που κάνουν οι Ρεπουμπλικανοί είναι να βάζουν εμπόδια σε ό,τι κάνουμε για τη βελτίωση του συστήματος υγείας στην Αμερική" Χάρι Ρέιντ

    Ο νόμος πρέπει να επιστρέψει στη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά από παρατυπίες, ελάσσονος σημασίας όπως χαρακτηρίστηκαν, τις οποίες εντόπισαν Ρεπουμπλικανοί και αφορούν στην περίθαλψη φοιτητών χαμηλού εισοδήματος.

    "Ύστερα από προσπάθειες ωρών για να μπλοκαριστεί το κείμενο, οι Ρεπουμπλικάνοι βρήκαν δύο διατάξεις ελάσσονος σημασίας που αποτελούν ελάττωμα της διαδικασίας στη Γερουσία και έχουμε την υποχρέωση να επιστρέψουμε το κείμενο στη Βουλή των Αντιπροσώπων" δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζιμ Μάνλει, εκπρόσωπος του επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ.

    Οι 219 ψήφοι της Βουλής των Αντιπροσώπων εξασφάλισαν περίθαλψη σε 32 εκατομμύρια ανασφάλιστους Αμερικανούς, με τον Μπαράκ Ομπάμα να βάζει τη σφραγίδα του στη μεγαλύτερη αλλαγή από τη δεκαετία του 1960 στο σύστημα Υγείας.

    Μία ημέρα νωρίτερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης τόνιζε ότι θα "υπερασπιστεί με σθένος" το νέο μεταρρυθμιστικό νόμο ενάντια σε οποιαδήποτε νομική προσφυγή.

    Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου έγινε μετά την κατάθεση από 14 γενικούς εισαγγελείς ενστάσεων στο σύνολο του νομοσχεδίου, το οποίο υπεγράφη από τον Αμερικανό πρόεδρο και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους.

    "Θα υπεραμυνθούμε με σθένος της συνταγματικότητας του συνόλου του μεταρρυθμιστικού νομοσχεδίου για την Yγεία (...) Είμαστε σίγουροι ότι το status αυτό είναι συνταγματικό και θα υπερισχύσει όταν θα το υπερασπιστούμε στα δικαστήρια" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    Απειλές κατά των υποστηρικτών του νέου νόμου

    Την ίδια ώρα, οι υπέρμαχοι της μεταρρύθμισης βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με απειλές, τις οποίες ερευνά το FBI.

    Ο βουλευτής Μπαρτ Στούπακ από το Μίσιγκαν δέχτηκε απειλητικά τηλεφωνήματα για τη ζωή του.

    Η βουλευτής Γκάμπριελ Γκίφορντς από την Αριζόνα βρήκε τα παράθυρα του γραφείου της σπασμένα. Αντίστοιχη εικόνα αντίκρισε και η βουλευτής Λουιζ Σλότερ από τη Νέα Υόρκη.

    Την έντονη αντίθεσή της στη μεταρρύθμιση εξέφρασε και η Σάρα Πέιλιν, η οποία ανάρτησε στο διαδίκτυο σκληρά σχόλια κατά του νέου νόμου.

    Πηγές: Reuters, ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Μ. Ομπάμα: Υπέγραψε το ν/σ για την υγεία και το έκανε νόμο του κράτους BBC: US health bill sent back for new House vote Είδηση: 34740


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 25 March 2010 - 9:53:15 UTC