Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πλαφόν στα καύσιμα σε 8 Νομούς για 3 εβδομάδες
  • [02] Στις ΗΠΑ ο Νετανιάχου
  • [03] Συνέχισε την κρουαζιέρα της στα νησιά η τουρκική κορβέτα
  • [04] Συγκρούστηκαν στον αέρα τα κόκκινα βέλη της RAF
  • [05] Έπαιρναν δάνεια με πλαστά έγγραφα από τράπεζες
  • [06] Ο Ζορντι Σαβάλ στο Μέγαρο Μουσικής
  • [07] Αύξηση πνευμονοπαθειών κατά 65%
  • [08] Κυριάρχησαν λόγω ηφαιστείων οι δεινόσαυροι
  • [09] Μ. Ομπάμα: Υπέγραψε το ν/σ για την υγεία και το έκανε νόμο του κράτους
  • [10] Σε τροχιά κατάθεσης το νομικό πλαίσιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων
  • [11] Πλούτιζαν με απάτη μέσω διαδικτύου
  • [12] Π.ΔΟΥΚΑΣ:« Η Ευρώπη να καταλάβει ότι όσο δείχνει αυτή την μεγάλη αδυναμία, πραγματικά υπονομεύει την δική της την ύπαρξη.»
  • [13] Αυστηρός με την Siemens ο Χ. Βερελής
  • [14] Opel Ισπανίας: 900 υπάλληλοι μένουν προσεχώς χωρίς δουλειά
  • [15] Ντουμπάι : Επιτρέπεται ξανά η κατανάλωση κόκορα κρασάτου
  • [16] Αφιερωματα
  • [17] Πολιτικό το ένα στα πέντε εγκλήματα στη Γερμανία το 2009
  • [18] Πόλεμο εναντίον της ΕΤΑ κήρυξε o Σαρκοζί
  • [19] Σε ισόβια κάθειρξη πρώην μέλος των Ες Ες
  • [20] Mετακίνηση πόλης του Βιετνάμ από τη Google
  • [21] Στα επίπεδα του 2009 ο τουρισμός φέτος
  • [22] Παπανδρέου: Τεράστια μεταρρύθμιση το φορολογικό ν/σ
  • [23] Σημάδια ανάκαμψης στις εξαγωγές
  • [24] Παράταση για φορολογικές δηλώσεις
  • [25] Γονείς-τέρατα στην Ιαπωνία

    [01] Πλαφόν στα καύσιμα σε 8 Νομούς για 3 εβδομάδες

    Τριτη, 23 03 2010 15:23

    Πλαφόν στα καύσιμα σε οχτώ νομούς για τρεις εβδομάδες επιβάλλει από την Τετάρτη η Πολιτεία. Το πλαφόν θα επιβληθεί στους νομούς Φωκίδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Δωδεκανήσων, Χανίων Ρεθύμνου, Ηράκλειου και Λασιθίου όπου κατά το παρελθόν είχαν παρατηρηθεί εξαιρετικά υψηλές τιμές στη βενζίνη. Την απόφαση για επιβολή πλαφόν συνυπογράφουν οι υπουργοί οικονομικών, Οικονομίας και Περιβάλλοντος, κατόπιν εισήγησης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Αντίθετη η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών.

    Αντίδραση από την Ομοσπονδία

    Κατά της επιβολής πλαφόν μόνο στις λιανικές τιμές των καυσίμων τάσσεται η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι "αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να βάλει ανώτατη τιμή στα πρατήρια και αφήσει ανεξέλεγκτες τις τιμές των διυλιστηρίων και των εταιρειών θα πρόκειται για παραλογισμό και μεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης των καταναλωτών".

    Με αφορμή πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει σχετική εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας προς την κυβέρνηση "λόγω κερδοσκοπίας", η ΟΒΕ αναφέρει ότι από το εβδομαδιαίο Δελτίο Τύπου που εκδίδει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις τιμές των καυσίμων δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.

    Τονίζει πάντως ότι η επιβολή πλαφόν μόνο στους πρατηριούχους θα έχει σαν αποτέλεσμα κάποια πρατήρια να αγοράζουν σε τιμή που θα είναι ίση ή και μεγαλύτερη της ανώτατης λιανικής, με αποτέλεσμα να τίθενται εκτός αγοράς καθώς οι εταιρείες δεν έχουν ενιαία τιμή για τα πρατήρια αλλά τις καθορίζουν κατά βούληση ανά πρατήριο.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ 105,8-ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 34670

    [02] Στις ΗΠΑ ο Νετανιάχου

    Τριτη, 23 03 2010 17:54

    Τριήμερη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί, ανάμεσα στη χώρα του και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, τα λόγια φαίνεται πως δεν συμβαδίζουν με τις πράξεις, γιατί ο Νετανιάχου, επιμένει στην ανέγερση κατοικιών, στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αναμένεται να συναντηθεί και με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο.

    Tο Κογκρέσο "στο πλευρό του Ισραήλ"

    Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι διαβεβαίωσε τον Νετανιάχου ότι το αμερικανικό Κογκρέσο βρίσκεται "στο πλάι του Ισραήλ", την ώρα που οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών περνούν μία σοβαρή κρίση.

    "Εμείς, στο Κογκρέσο, είμαστε στο πλάι του Ισραήλ. Είναι ένα θέμα στο οποίο έχουμε δεσμευθεί ανεξάρτητα από τον πολιτικό μας προσανατολισμό", διαβεβαίωσε η Πελόζι, παρουσία του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μπόνερ, την ώρα που δεχόταν τον Νετανιάχου στο Καπιτώλιο.

    "Η μακρόχρονη φιλία των ΗΠΑ και του Ισραήλ βασίζεται σε κοινές αξίες: τη δημοκρατία, τον πλουραλισμό και την ελευθερία, αλλά και κοινές ελπίδες για την ειρήνη και την ασφάλεια των παιδιών μας", συνέχισε η Πελόζι.

    Νωρίτερα σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός είχε συγχαρεί το Κογκρέσο για την υποστήριξή του διαβεβαιώνοντας ότι ο ισραηλινός λαός το "ευγνωμονεί βαθιά".

    Από τη μεριά του ο Μπόνερ αναγνώρισε ότι οι δύο χώρες περνάνε "μία δύσκολη περίοδο", όμως η παρουσία του Νετανιάχου μπορεί να επιτρέψει ένα διάλογο "ειλικρινή και ανοιχτό" για τον τρόπο που θα καταλήξουμε στην ειρήνη.

    Θετικό κλίμα στις συνομιλίες Νετανιάχου - Μπάιντεν

    Οι συνομιλίες του Αμερικανού αντιπρόεδρου Τζο Μπάιντεν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ήταν ειλικρινείς και παραγωγικές, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

    "Ο αντιπρόεδρος και ο στρατηγός Τζόουνς (ο σύμβουλος για την εθνική ασφάλεια Τζέιμς Τζόουνς) είχαν ένα δείπνο εργασίας με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον ισραηλινό υπουργό Άμυνας Μπαράκ στην κατοικία του αντιπρόεδρου", ανέφερε η αμερικανική προεδρία σε ανακοίνωση της.

    Σε μία περίοδο κρίσης στις σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων, οι ηγέτες "είχαν μία συζήτηση παραγωγική και ειλικρινή για όλα τα θέματα των διμερών σχέσεων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη σημερινή συνάντηση μεταξύ του προέδρου και του πρωθυπουργού", πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος.

    Πηγή: NET, AΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34685

    [03] Συνέχισε την κρουαζιέρα της στα νησιά η τουρκική κορβέτα

    Τριτη, 23 03 2010 16:53

    Νέα άσκοπη "βόλτα" στο Αιγαίο, πραγματοποιεί αυτή την ώρα τουρκική κορβέτα κινούμενη οριακά στο πλαίσιο της αβλαβούς διέλευσης. Ξεκίνησε χθες από τη Σμύρνη, ανέβηκε βόρεια μεταξύ Λήμνου και Ίμβρου, στη συνέχεια νότια παράλληλα στα τουρκικά παράλια και στο νότιο Αιγαίο έκανε στροφή δυτικά και τώρα, κατευθύνεται δυτικά και βρίσκεται νοτίως της Φολεγάνδρου. Παρακολουθείται από την κανονιοφόρο "Ναυμαχος" του Πολεμικού Ναυτικού. Την ώρα που η τουρκική κορβέτα βρισκόταν μεταξύ Ίου και Σαντορίνης, λίγο πριν τις 2.30 το μεσημέρι, ο κυβερνήτης της κανονιοφόρου που την παρακολουθούσε εξέπεμψε μήνυμα αναφέροντας στο τουρκικό σκάφος ότι παραβιάζει το δίκαιο της αβλαβούς διέλευσης διαμέσου των εθνικών χωρικών υδάτων και κάλεσε το σκάφος να διακόψει την παραβίαση. Μετά την εκπομπή του σήματος, το σκάφος και χωρίς να απαντήσει, βρήκε από τα εθνικά στα διεθνή ύδατα.

    Πηγή: NET 105.8 Είδηση: 34678

    [04] Συγκρούστηκαν στον αέρα τα κόκκινα βέλη της RAF

    Τριτη, 23 03 2010 15:20

    Στον αέρα συγκρούστηκαν, την ώρα που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση, πάνω από το Καστέλι της Κρήτης, δύο αεροσκάφη του σμήνους επιδείξεων "Ρεντ Άροους" της πολεμικής αεροπορίας της Βρετανίας. Ευτυχώς, ο πιλότος του ενός εκ των αεροσκαφών, που κατέπεσε και συνετρίβη, πρόλαβε να χρησιμοποίησε το αλεξίπτωτό του και σώθηκε.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, δύο βρετανικά αεροσκάφη τύπου Hawk του βρετανικού ακροβατικού σμήνους Ρεντ Άροους που βρίσκεται στη χώρα μας για εκπαίδευση, συγκρούστηκαν το μεσημέρι στον αέρα πάνω από το αεροδρόμιο Καστελίου στην Κρήτη.

    Το ένα από τα δύο κατέπεσε και συνετρίβη στο αεροδρόμιο, ο πιλότος του χρησιμοποίησε επιτυχώς το αλεξίπτωτό του, ωστόσο τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο ΓΝΑ. Τα άλλα αεροσκάφη της ομάδας, όπως και το δεύτερο αεροσκάφος που συμμετείχε στη σύγκρουση, κατευθύνθηκαν και προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

    Το αεροσκάφος, που καταστράφηκε, έπεσε στα περίχωρα του αεροδρομίου Καστελίου.

    Την στιγμή του ατυχήματος, βρίσκονταν στον αέρα εννέα αεροσκάφη του σχηματισμού. Τα υπόλοιπα οκτώ προσγειώθηκαν με ασφάλεια στο Ηράκλειο. Είδηση: 34672

    [05] Έπαιρναν δάνεια με πλαστά έγγραφα από τράπεζες

    Τριτη, 23 03 2010 17:16

    Καταναλωτικά δάνεια, ύψους 55.000 ευρώ, κατηγορούνται ότι κατάφεραν να εκταμιεύσουν από διάφορες τράπεζες της Θεσσαλονίκης πέντε άτομα -μέλη κυκλώματος- χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα και δικαιολογητικά, ενώ με τον ίδιο τρόπο προσπάθησαν -ανεπιτυχώς- να εκδώσουν καταναλωτικά δάνεια, συνολικού ύψους 245.000 ευρώ.

    Όπως ανακοινώθηκε, έπειτα από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων αντρών και μιας γυναίκας, ηλικιών από 34 έως 63 ετών, που φέρονται να αποτελούσαν τον πυρήνα του κυκλώματος.

    Εξάλλου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη ατόμων -ενός άντρα και μιας γυναίκας- οι οποίοι κατηγορούνται για πλαστογραφία πλημμεληματικής μορφής.

    Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν πλήθος εγγράφων, αποδείξεις πληρωμής, εκκαθαριστικά εφορίας, βεβαιώσεις εργοδοσίας και φωτοτυπίες ταυτοτήτων διαφόρων προσώπων, πολλά από τα οποία αποδείχθηκαν πλαστά και διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν για την εκταμίευση κάποιων δανείων.

    AΠΕ Είδηση: 34681

    [06] Ο Ζορντι Σαβάλ στο Μέγαρο Μουσικής

    Τριτη, 23 03 2010 17:30

    Ο Ισπανός δεξιοτέχνης της βιόλα ντα γκάμπα, Ζoρντι Σαβάλ,- βραβείο Σεζάρ 1991 για τη μουσική στην ταινία "Όλα τα πρωϊνά του κόσμου" - έρχεται με το σύνολο, Hesperion XXI, το φωνητικό σύνολο Καπέλια Ρεάλ ντε Καταλούνια και τη σοπράνο και σύζυγό του Μονσερά Φιγέρας, για μια συναυλία με τίτλο "Χριστόφορος Κολόμβος: Χαμένοι παράδεισοι".

    Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Ζόρντι Σαβάλ, ενώ την αφήγηση έχουν αναλάβει οι ποιητές Μανουέλ Φορκάνο και Χεζούς Φουέντε, σε ένα πρόγραμμα που ανιχνεύει τους ήχους και τις συγγένειες της χριστιανικής, μουσουλμανικής και εβραϊκής παράδοσης. Τραγούδια και χοροί με ηλικία αιώνων αιφνιδιάζουν και ακούγονται φρέσκα με μια καινούργια συγκινητική δύναμη.

    Γεννημένος το 1941 στην Καταλονία, ο Ζόρντι Σαβάλ από το 1970 και μετά από σπουδές στην Βαρκελώνη και την Βασιλεία της Ελβετίας, επιμένει, ερευνά και ξαναδίνει ζωή στην παλιά μουσική, με ρεπερτόριο που καλύπτει τον Μεσαίωνα, την Αναγέννηση και φτάνει μέχρι το Μπαρόκ.

    Ο Ζόρντι Σαβάλ επανακατέκτησε όχι μόνο την τεχνική, αλλά και το δημιουργικό πνεύμα των μουσικών της Αναγέννησης, που είχαν τη βιόλα ντα γκάμπα στο κέντρο του κόσμου τους και αντιλήφθηκε ότι αυτή ήταν μια τέχνη ελεγχόμενου αυτοσχεδιασμού, πιο κοντά στη τζαζ από ότι στην κλασική σύνθεση.

    Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34682

    [07] Αύξηση πνευμονοπαθειών κατά 65%

    Τριτη, 23 03 2010 16:34

    Υγεια

    Ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από χρόνιες πνευμονοπάθειες όπως χρόνια βρογχίτιδα και εμφύσημα αυξήθηκαν κατά 65% μέσα στη δεκαετία, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Ινστιτούτου Αξιολόγησης Κλινικών Ερευνών του Οντάριο του Καναδά.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτου, η γενίκευση των χρόνιων πνευμονικών παθήσεων μεταξύ ενηλίκων από 35 και πάνω αυξήθηκε κατά 64,8%, από το 1996 μέχρι το 2007.

    Οι περισσότεροι ασθενείς με τις εν λόγω παθήσεις είτε καπνίζουν είτε είναι παθητικοί καπνιστές.

    Οι αναπνευστικές παθήσεις, όπως εμφύσημα και χρόνια βρογχίτιδα δεν θεραπεύονται αλλά μπορούν να προληφθούν και να έχουν μακρόχρονη θεραπευτική αγωγή.

    Τα συμπτώματά τους είναι άστατη αναπνοή και διαρκής κοντόβηχας συνήθως μετά τα 55 χρόνια. Οι ασθενείς συνήθως έχουν αρχίσει να καπνίζουν 40 ή 50 χρόνια πριν.

    Στο μέλλον, οι εν λόγω ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος είναι δυνατόν να αποφευχθούν με τον περιορισμό του καπνίσματος μέσα από αντικαπνιστική εκστρατεία.

    AΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34676

    [08] Κυριάρχησαν λόγω ηφαιστείων οι δεινόσαυροι

    Τριτη, 23 03 2010 14:28

    Οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν πριν από περίπου 65 εκατ. χρόνια μετά από μια πρόσκρουση ενός μεγάλου αντικειμένου (αστεροειδή ή κομήτη) στη Γη, όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις. Όμως πώς "ήρθαν στην εξουσία" πριν από 200 εκατ. χρόνια; Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, πέτυχαν να κυριαρχήσουν στον πλανήτη μας και να παραμείνουν το κυρίαρχο είδος επί σχεδόν 160 εκατομμύρια χρόνια χάρη σε διαδοχικές τεράστιες εκρήξεις ηφαιστείων.

    Εντυπωσιακά στοιχεία

    Η νέα μελέτη έγινε υπό την παλαιοντολόγο και καθηγήτρια γεωλογικών επιστημών Τζέσικα Γουαϊτσάιντ του πανεπιστημίου Μπράουν, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.

    Τρομερές ηφαιστειακές εκρήξεις οδήγησαν σε μεταβολή του κλίματος, προκαλώντας την μαζική εξαφάνιση όλων των βασικών ανταγωνιστών των δεινοσαύρων, αφήνοντας ανοικτό πλέον το πεδίο για να κυριαρχήσουν οι τελευταίοι, σύμφωνα με τους ερευνητές.

    Οι ερευνητές ανέλυσαν διάφορα στοιχεία, όπως ίχνη φυτών και ξύλου που βρέθηκαν ενσωματωμένα σε πετρώματα που προέρχονταν από λάβα, η οποία χρονολογείται από την μαζική καταστροφή των ειδών στο τέλος της εποχής του Τριαδικού, όταν εξαφανίστηκαν τα μισά (50%) τετράποδα της ξηράς, τα μισά φυτά και το ένα πέμπτο (20%) των ειδών της θάλασσας.

    Οι ερευνητές, συγκρίνοντας τις αυξομειώσεις δύο διαφορετικών ισοτόπων (μορφών) του άνθρακα, που συνέβησαν στη διάρκεια των ηφαιστειακών εκρήξεων του μακρινού παρελθόντος, διαπίστωσαν ότι είχε διαταραχθεί σημαντικά ο λεγόμενος "κύκλος του άνθρακα" στη Γη εκείνη την εποχή και είχαν αυξηθεί στα ύψη το διοξείδιο του άνθρακα και τα σωματίδια του αέρα. Αυτό θα είχε ως συνέπεια ένα "σούπερ φαινόμενο του θερμοκηπίου" και μια μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας, που τελικά θα οδήγησε στον αφανισμό μεγάλου μέρους των χλωρίδας και της πανίδας του πλανήτη μας, ανοίγοντας τον δρόμο στους δεινόσαυρους.

    Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σίγουροι ποιος ακριβώς ήταν ο μηχανισμός (αν ήταν ένας μόνο) που σκότωσε τα είδη. Ούτε μπορούν να πουν με βεβαιότητα πώς και γιατί οι δεινόσαυροι επιβίωσαν -χωρίς να αποκλείουν ότι επρόκειτο απλώς για "τυφλή τύχη" και τίποτε περισσότερο. Οι βασικοί ανταγωνιστές των δεινοσαύρων που εξαφανίστηκαν, έμοιαζαν με κροκόδειλους (crurotarsans) και εκτιμάται ότι έδιναν τρομερές και φονικές μάχες με τους δεινόσαυρους στη διάρκεια της Τριαδικής περιόδου.

    Οι ερευνητές επισήμαναν ότι οι ηφαιστειακές εκρήξεις πριν 200 εκατ. χρόνια (σε μια εποχή που η Β. Αμερική απομακρυνόταν από την Αφρική και δημιουργούνταν ο Ατλαντικός ανάμεσά τους, διασπώντας έτσι πλέον την μέχρι τότε ενιαία υπερήπειρο Παγγαία) οδήγησαν στη διάχυση τεραστίων ποσοτήτων λάβας πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη μας, σε μια έκταση που καλύπτει περίπου 9 έως 11 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι περίπου το ένα τρίτο του μεγέθους της Σελήνης. "Μιλάμε για ένα σοβαρό τμήμα της Γης, που καλύφθηκε από λάβα", επεσήμανε η δρ Γουαϊτσάιντ.

    Πρόσφατα, μια ομάδα ειδικών επιστημόνων κατέληξε με συναίνεση στο συμπέρασμα ότι ένας διαστημικός βράχος μήκους 10 - 15 χιλιομέτρων έπεσε πάνω στη Γη, στη χερσόνησο Γιουκατάν, πριν από 65 εκατ. χρόνια περίπου, προκαλώντας τον αφανισμό των δεινοσαύρων, ανοίγοντας έτσι, με τη σειρά του, το δρόμο στα θηλαστικά πλέον -και τελικά στον άνθρωπο.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34662

    [09] Μ. Ομπάμα: Υπέγραψε το ν/σ για την υγεία και το έκανε νόμο του κράτους

    Τριτη, 23 03 2010 18:49

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε σήμερα το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας και το έκανε νόμο του κράτους, δίνοντας τέλος στις προσπάθειες ενός χρόνου για να περάσει την ιστορική νομοθεσία που θα καθορίσει την προεδρία του.

    "Σήμερα μετά από περίπου έναν αιώνα προσπαθειών, σήμερα έπειτα από ένα χρόνο διαβουλεύσεων, σήμερα αφού καταμετρήθηκαν όλες οι ψήφοι, το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας γίνεται νόμος των ΗΠΑ", δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια τελετής με Δημοκρατικούς βουλευτές στον Λευκό Οίκο.

    "Υπογράφω αυτό το νομοσχέδιο εκ μέρους της μητέρας μου που διαπληκτιζόταν με τις ασφαλιστικές εταιρείες μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής της που πάλευε με τον καρκίνο", πρόσθεσε ο Ομπάμα.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει σήμερα ότι η υιοθέτηση της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας από το Κογκρέσο σημειώνει την αρχή μία "νέας εποχής "στις ΗΠΑ.

    "Καθώς έρχεται η άνοιξη χαιρετίζουμε την αρχή μίας νέας εποχής για τις ΗΠΑ", δήλωσε ο Ομπάμα.

    Αυτός ο νόμος θα "θέσει σε εφαρμογή μεταρρυθμίσεις για τις οποίες μάχονταν γενιές Αμερικανών", πρόσθεσε ο Ομπάμα. Είδηση: 34688

    [10] Σε τροχιά κατάθεσης το νομικό πλαίσιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων

    Τριτη, 23 03 2010 17:05

    Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και οι κίνδυνοι από την εφαρμογή της ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις υπηρεσίες εσωτερικής αγοράς - της πρώην «Οδηγίας Μπολκενστάιν» -κυριάρχησαν κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου που ενσωματώνει την εν λόγω Οδηγία στο εθνικό δίκαιο. Η Οδηγία διευκολύνει την εγκατάσταση αλλοδαπών φυσικών και νομικών προσώπων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών. Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ανέφερε ότι μετά το Πάσχα θα συγκροτηθεί διυπουργική Επιτροπή για να συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους το θέμα της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων. «Στόχος είναι το φθινόπωρο να έχουμε έτοιμη την σχετική νομοθετική παρέμβαση», διευκρίνισε ο υφυπουργός.

    Εισήγηση ΝΔ

    Προηγουμένως, ο εισηγητής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε επισημάνει πως η Οδηγία (την οποία υπερψηφίζει το κόμμα του) εξαιρεί πολύ σημαντικούς τομείς υπηρεσιών από το άνοιγμά τους στις αγορές και πως δεν απελευθερώνει τα κλειστά επαγγέλματα.

    «Πρέπει να δούμε το πώς συγκεκριμένες ομάδες πίεσης καταφέρνουν να εξασφαλίζουν συγκεκριμένα προνόμια, που σε μία κατάσταση κρίσης, όπως αυτή που βιώνει η ελληνική οικονομία, θα πρέπει με θάρρος να επανεξεταστούν», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Αντί η κυβέρνηση να ψηφίζει εξαιρετικά περίπλοκα γραφειοκρατικά νομοσχέδια αμφίβολης αποτελεσματικότητας, καλύτερο θα ήταν να κάνει διαρθρωτικές παρεμβάσεις ως προς το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων - βεβαίως με λελογισμένο τρόπο. Δεν μπορεί όμως, επί παραδείγματι, να ανεχόμαστε ένα μονοπώλιο που επιβαρύνει τα μεταφορικά, οδηγώντας σε αύξηση στα κόμιστρα των εμπορευμάτων, μεγαλύτερη από εκείνη του πληθωρισμού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.

    Αντίθεση της Αριστεράς, ενστάσεις από ΛΑ.ΟΣ

    Δεύτερο κυρίαρχο στοιχείο της συζήτησης υπήρξε η αντίθεση που επέδειξαν τα κόμματα της Αριστεράς στην Οδηγία, η οποία, όπως παρατήρησαν, παρά τις αλλαγές που επήλθαν στην αρχική της μορφή, δεν εξασφαλίζει τους εργαζομένους από το ενδεχόμενο να συνυπάρχουν σε συγκεκριμένους κλάδους διαφορετικά εργασιακά καθεστώτα - εκείνα της χώρας προέλευσης των εργατών και εκείνα της χώρας απασχόλησής τους - με αποτέλεσμα την εξίσωση των όρων εργασίας προς το χειρότερο.

    Αντίστοιχες ενστάσεις εξέφρασε κι ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης, ο οποίος επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί οριστικά επί της αρχής του νομοσχεδίου, στην Ολομέλεια.

    Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ανέφερε ότι στη Σουηδία και την Φινλανδία, απαγορεύτηκαν κατόπιν απόφασης του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, απεργίες εργαζομένων ενάντια στην δραστηριοποίηση επιχειρήσεων από την Λεττονία και την Εσθονία με εργασιακούς όρους που ισχύουν στις δύο τελευταίες χώρες.

    Από πλευράς του, ο Νίκος Τσούκαλης (ΣΥΡΙΖΑ) διευκρίνισε πως υπάρχουν τέσσερις αντίστοιχες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δήλωσε πως «προφανώς καταψηφίζει την Οδηγία», ενώ αναρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την εισάγει στο εσωτερικό δίκαιο συνειδητά, ή εξαναγκαζόμενη, καθώς «στο Ευρωκοινοβούλιο, μονάχα δύο ευρωβουλευτές της την υπερψήφισαν».

    Για λογαριασμό του ΛΑΟΣ ο Ηλίας Πολατίδης προέβλεψε πως η Οδηγία θα επιφέρει «μείωση κόστους υπηρεσιών, άρα μείωση τιμών σε έναν τομέα που πλήττεται ήδη. Θα υπάρξει όργιο φοροδιαφυγής, καθώς θα δημιουργηθεί ένα πλέγμα εταιρειών που η μία εταιρεία θα ανήκει σε μιαν άλλη στο εξωτερικό και δεν θα μπορεί κανείς να βρει σε ποιον ανήκει».

    Παρεμβαίνοντας, ο Ν. Τσούκαλης κατήγγειλε πως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης είχε απόσχει κατά την συζήτηση της Οδηγίας Μπολκενστάιν στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ υπερψήφισε την οριστική της μορφή.

    «Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε καταψηφίσει την Οδηγία αρχικά και υπερψήφισε στη δεύτερη ανάγνωση, έχοντας υπόψη τις βελτιώσεις. Τελικά, όμως, όσα μπήκαν ως δικλείδες ασφαλείας έχουν παραβιαστεί», διευκρίνισε ο Ηλίας Πολατίδης.

    Απάντηση ΠΑΣΟΚ στην Αριστερά

    Κριτική για ανακολουθία, δέχθηκαν ωστόσο τα κόμματα της Αριστεράς εκ μέρους του Νάσου Αλευρά (ΠΑΣΟΚ): «Ακούω συναδέλφους που διαρρήγνυαν προ ημερών τα ιμάτιά τους για την ελεύθερη διακίνηση μεταναστών από χώρες εκτός ΕΕ και μάλιστα είχαν τοποθετηθεί κατά των περιορισμών και υπέρ της ελεύθερης εργασίας μεταναστών στη χώρα μας. Οι ίδιοι σήμερα, είναι κατά της Οδηγίας. Ποια συνοχή υπάρχει εδώ; Καμία», είπε ο κ. Αλευράς. Είδηση: 34680

    [11] Πλούτιζαν με απάτη μέσω διαδικτύου

    Τριτη, 23 03 2010 16:37

    Σημαντικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες στην Ελλάδα, τους οποίους εξαπατούσαν με το πρόσχημα ότι έπρεπε να πληρώσουν έξοδα ή φορολογία για να παραλάβουν επιταγές εκατομμυρίων από δήθεν κέρδη σε διεθνή λοταρία, κέρδιζαν τρεις αλλοδαποί που συνελήφθησαν από την αστυνομία με την κατηγορία της απάτης μέσω διαδικτύου.

    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά την καταγγελία πολίτη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σύμφωνα με την οποία ο καταγγέλλων έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα που ανέφερε ότι κέρδισε σε διεθνή λοταρία δύο εκατομμύρια δολάρια και για να του αποσταλεί η επιταγή έπρεπε πρώτα να πληρώσει διάφορα διαδικαστικά έξοδα, στέλνοντας 400 ευρώ σε άτομο που βρισκόταν στο εξωτερικό.

    Με τον τρόπο αυτό είχαν αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά από πολίτες, ενώ κατά την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα σε ιδιώτη στην Ελλάδα το οποίο φέρονταν ότι είχε αποσταλεί από την εφορία του Ηνωμένου Βασιλείου και του έγραφαν ότι υποχρεούταν να καταθέσει 3.500 δολάρια ΗΠΑ ως φόρο για να εκταμιευτεί το ποσό των δύο εκατομμυρίων δολαρίων που είχε δήθεν κερδίσει. Μάλιστα ένα μέλος της ομάδας που βρισκόταν στην Ελλάδα προθυμοποιήθηκε να παραδώσει την επιταγή αφού πρώτα παραλάμβανε τα έξοδα φορολογίας.

    Ο συγκεκριμένος δράστης συνελήφθη, ενώ οι συνεργάτες του αναζητούνται από την Ιντερπόλ.

    Όπως έγινε γνωστό αυτή η απάτη χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο με μεγάλο αριθμό θυμάτων και στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό γίνονται έρευνες μέσω τραπεζικών λογαριασμών και από την Ιντερπόλ για να εξακριβωθεί το μέγεθος της απάτης.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος τον παρέπεμψε στα τακτικό ανακριτή.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ-ΝΕΤ Είδηση: 34677

    [12] Π.ΔΟΥΚΑΣ:« Η Ευρώπη να καταλάβει ότι όσο δείχνει αυτή την μεγάλη αδυναμία, πραγματικά υπονομεύει την δική της την ύπαρξη.»

    Τριτη, 23 03 2010 14:54

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Παρακολουθείτε τα συμβαίνοντα, τα της οικονομίαςβ¦Φαίνεται ότι ο χρόνος που μετρά αντίστροφα, ενεργοποιεί τους ευρωπαίους εταίρους από τη μια μεριά και από την άλλη απομακρύνει για εμάς το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ.»

    Π.ΔΟΥΚΑΣ: « Είναι μια πολύ νεφελώδης κατάσταση, η Μέρκελ δείχνει να έχει μουλαρώσει και όχι μόνο να λέει ότι δεν θέλουμε να βοηθήσουμε τα ευρωπαϊκά κράτη, την Ελλάδα, αλλά ούτε θέλουμε η Ελλάδα να πάει στο ΔΝΤ. Το θεωρούν πολύ υποτιμητικό να πάμε στο ΔΝΤ και χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι, το ΔΝΤ υπάρχει για να βοηθά φτωχά κράτη που αντιμετωπίζουν οξύτατα συναλλαγματικά προβλήματα, ενώ το πρόβλημα της Ελλάδας είναι θέμα δανεισμού, δεν είναι συναλλαγματικό. Λένε οι ευρωπαίοι, «sorry, πηγαίνετε δανειστείτε έστω και αν είναι πολύ ακριβά, δικό σας το πρόβλημα.» Άλλα κράτη, όπως η Ισπανία και η Γαλλία λένε, η Ευρώπη θα δείξει μια αλληλεγγύη. Έρχονται οι γερμανοί και σου λένε ότι αν βοηθήσουμε την Ελλάδα θα αρχίσουν όλοι μετά Πολωνοί, Πορτογάλοι, Ιρλανδοί να ζητάνε και αυτοί λεφτά και τα λεφτά είναι περιορισμένα για να δώσουμε σε όλους.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η ΟΝΕ δεν έχει έννοια να υπάρχει, αν δεν υπάρχουν ένα δίχτυ προστασίας μηχανισμοί στήριξης⦻

    Π.ΔΟΥΚΑΣ: « Ο καθένας στην Ευρώπη βγαίνει με μια προσωπική άποψη χωρίς να έχει κάποια δυνατότητα να την επιβάλλει, για αυτό και είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση δεν έπραξε σωστά όταν πήγε σε όλα τα φόρουμ με συνεχείς συνεντεύξεις, νομίζω ήθελε πολύ πιο διακριτικές συνομιλίες με αυτούς για να έχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Συζητάνε όλοι την Ελλάδα έχοντας κατά νου κάτι πολύ αρνητικό, νομίζω θα μπορούσε να δανειστεί έστω με ακριβότερο κόστος να καλύψει τις ανάγκες για 6 μήνες και μετά να μπορεί να κινηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια στις διεθνείς αγορές.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Εκτοξεύτηκαν πάλι τα spread των ελληνικών ομολόγωνβ¦είχαμε βουτιά στο χρηματιστήριο, σημειώνει ρεκόρ χαμηλών επιπέδων το ευρώ έναντι του δολαρίου.»

    Π.ΔΟΥΚΑΣ: « Ακριβώς φαίνεται ότι στη μεν Αμερική καθαρίζει ένας μαζί με το Κογκρέσο, στην Ευρώπη υπάρχει τέτοια πολυφωνία - η Ελλάδα είναι το 1% της ΕΕ, όποιο και να είναι το πρόβλημά της η ΕΕ μπορεί να το διαχειριστεί. Αυτό είναι το πρόβλημα τώρα, ότι αν δώσει κάποιος στην Ελλάδα, νομιμοποιεί και άλλα κράτη με μικρότερα προβλήματα να αρχίσουν να λένε «δώσε και σε μένα κάτι λιγότερο», -αυτό είναι που φοβούνται οι γερμανοί-. Το θέμα είναι η Ευρώπη να καταλάβει ότι όσο δείχνει αυτή την μεγάλη αδυναμία, πραγματικά υπονομεύει την δική της την ύπαρξη.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Γίνονται συζητήσεις για δημόσια περιουσία, τι μπορούμε να εκποιήσουμε να αξιοποιήσουμε, αυτά τα ακούτε;⦻

    Π.ΔΟΥΚΑΣ: « Ήμουν πάντα υπέρ της μαζικής και εκτεταμένης αποκρατικοποίησης με ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων. Πιστεύω ότι πρέπει να περάσει ένας μεγάλος αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων η διοίκηση και το μάνατζμεντ με όρους παγκόσμιας ικανότητας. Όσον αφορά την κτηματική περιουσία και κτηματικά ακίνητα, οι δικοί μου υπολογισμοί δεν βλέπω να υπερβαίνουν με τίποτα τα 50 δις. Από αυτά το υποπολλαπλάσιο είναι εμπορικά αξιοποιήσιμο. Κατ εμένα κάποια πράγματα θα έπρεπε να αποκρατικοποιηθούν γιατί θα αξιοποιηθούν καλύτερα, γιατί τώρα δεν παράγουν έργο, όπως τα Ολυμπιακά ακίνητα.»

    Είδηση: 34664

    [13] Αυστηρός με την Siemens ο Χ. Βερελής

    Τριτη, 23 03 2010 14:07

    Αμετακίνητα αντίθετος στις επιδιώξεις της ΖΙΜΕΝΣ και του Μ. Χριστοφοράκου, ως αρμόδιος υπουργός, δηλώνει ότι ήταν ο Χρήστος Βερελής με επιστολή του και με στοιχεία που προσκόμισε στην εξεταστική επιτροπή της βουλής.

    Όπως αναφέρει ο πρώην υπουργείο Μεταφορών από τη μελέτη των στοιχείων προκύπτει ότι η αυστηρή του στάση προκάλεσε ακόμη και τις διαμαρτυρίες της γερμανικής πρεσβείας.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ Είδηση: 34659

    [14] Opel Ισπανίας: 900 υπάλληλοι μένουν προσεχώς χωρίς δουλειά

    Τριτη, 23 03 2010 19:39

    Τα συνδικάτα και η διεύθυνση της αυτοκινητοβιομηχανίας Opel (General Motors) στην Ισπανία υπέγραψαν συμφωνία αναδιάρθρωσης της επιχείρησης που θα προκαλέσει απώλεια 900 θέσεων εργασίας σε σύνολο 7 χιλιάδων εργαζομένων στο εργοστάσιο της Φιγκουερουέλας (βόρεια Ισπανία) από τώρα έως το 2013, ανακοινώθηκε σήμερα από εκπροσώπους του συνδικάτου.

    Το σχέδιο εγκρίθηκε κατ' αρχήν από την θυγατρική της General Motors και τα συνδικάτα. Πήρε μάλιστα 65% των θετικών ψήφων στη διάρκεια εσωτερικού δημοψηφίσματος στο ισπανικό εργοστάσιο της Opel που έγινε στις 12 Μαρτίου.

    Με βάση την συμφωνία η πλειοψηφία των υπαλλήλων που πρόκειται να αποχωρήσουν θα το κάνουν οικειοθελώς ενώ δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις αορίστου χρόνου.

    Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι θα αποχωρήσουν οικειοθελώς από την πρώτη Απριλίου 272 υπάλληλοι, ενώ από τις 3 Απριλίου άλλοι 353 θα απολυθούν με την υπόσχεση ότι θα επαναπροσληφθούν σε χρονική διάρκεια 7 έως 22 μηνών.

    Σημειώνεται ότι η General Motors ανακοίνωσε προσφάτως ότι θα τριπλασιάσει τις προσπάθειες χρηματοδότησης ώστε να αναδιοργανωθεί η θυγατρική της Opel με την ελπίδα μάλιστα ότι τα ευρωπαϊκά κράτη θα απελευθερώσουν την οικονομική βοήθεια προς τις επιχειρήσεις. Είδηση: 34689

    [15] Ντουμπάι : Επιτρέπεται ξανά η κατανάλωση κόκορα κρασάτου

    Τριτη, 23 03 2010 17:39

    Ο δήμος του Ντουμπάι αναίρεσε την απόφασή του για απαγόρευση της χρήσης αλκοόλ κατά την παρασκευή διαφόρων φαγητών στα μεγάλα εστιατόρια της πόλης, γράφει σήμερα η εφημερίδα The National.

    Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ελέγχου της διατροφής της πόλεως του Ντουμπάι Χαλίντ Σαρίφ αλ Αουάντι, δήλωσε στην εφημερίδα ότι τα πιάτα που περιέχουν αλκόολ θα σερβίρονται αλλά χωρίς αυτό να αναφέρεται στους πελάτες.

    Η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το διάσημο πιάτο coq au vin ( κόκκορα κρασάτος) επιστρέφει στα μενού των μεγάλων σεφ, γεγονός που έγινε δεκτό με ανακούφιση σε πολλά εστιατόρια όπου η προηγούμενη απόφαση απαγόρευσης είχε προκάλεσε τεράστιο προβληματισμό.

    Χθες, η ίδια εφημερίδα έγραφε ότι ανακοινώθηκε απαγόρευση που βασίζεται σε προγενέστερη διάταξη του 2003 σύμφωνα με την οποία απαγορευόταν το σερβίρισμα φαγητών που περιέχουν αλκοόλ και ιδιαίτερα σε μουσουλμάνους πελάτες χωρίς προηγουμένως να τους έχουν ενημερώσει για τα συστατικά του πιάτου.

    Η απόφαση δεν αφορά την κατανάλωση αλκοόλ, που σερβίρεται σε εστιατόρια και ξενοδοχεία που διαθέτουν ειδική άδεια.

    Πολλά μεγάλα ξενοδοχεία στο Ντουμπάι διαθέτουν εστιατόρια στα οποία εργάζονται κορυφαίοι σεφ. Είδηση: 34684

    [16] Αφιερωματα

    Τριτη, 23 03 2010 14:55

    Τελευταια ΝεαΔημοφιληΑθλητικα

    Opel Ισπανίας: 900 υπάλληλοι μένουν προσεχώς χωρίς δουλειά

    Μ. Ομπάμα: Υπέγραψε το ν/σ για την υγεία και το έκανε νόμο του κράτους

    Στις ΗΠΑ ο Νετανιάχου

    Ντουμπάι : Επιτρέπεται ξανά η κατανάλωση κόκορα κρασάτου

    Ο Ζορντι Σαβάλ στο Μέγαρο Μουσικής

    Έπαιρναν δάνεια με πλαστά έγγραφα από τράπεζες

    Σε τροχιά κατάθεσης το νομικό πλαίσιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων

    Συνέχισε την κρουαζιέρα της στα νησιά η τουρκική κορβέτα

    Πλούτιζαν με απάτη μέσω διαδικτύου

    Αύξηση πνευμονοπαθειών κατά 65%

    Αφαίρεσαν σκουλήκι από το μάτι ενός άνδρα γιατροί στο Βουκουρέστι

    Όταν το ψυγείο μιλάει στο πλυντήριο ρούχων και το ξυπνητήρι πετάει στο δωμάτιο!

    Απαγορεύεται στα σκυλιά να γαυγίζουν!

    Το εγκεφαλικό δεν έχει ηλικία

    Η Χαμάς αποκλείει την διείσδυση της Μοσάντ στις τάξεις της

    Πήρε τις Ρολς Ρόις ...στον άλλο κόσμο

    Έφτασε στον προορισμό του με καθυστέρηση...23 χρόνων

    Τριπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Μπακούμπα

    Μπρούνεϊ: Ο πρωθυπουργός δεν πλήρωνε το ρεύμα στο γραφείου του αξίας 236 εκατ. δολάρια

    Όσκαρ και βατόμουρo στη... Σάντρα Μπούλοκ

    Ρεχάγκελ: Δεν μίλησα με Πιλάβιο Ο ομοσπονδιακός μας προπονητής Ότο Ρεχάγκελ διέψευσε με γραπτή δήλωση τις πληροφορίες που τον ήθελαν...

    Τρεις εβδομάδες εκτός ο Μέλμπεργκ Απώλεια για τον Ολυμπιακό ο τραυματισμός του Σουηδού αμυντικού Όλοφ Μέλμπεργκ, καθώς οι εξετάσεις στις οποίες...

    Υπόσχεση Νοτιά για κάλυψη των εξόδων Την υπόσχεση ότι μέχρι τέλους Μαρτίου θα έχουν καταβληθεί τα χρήματα που απαιτούνται για την...

    Έπεσε η αυλαία της χειμερινής παραολυμπιάδας Με μια μεγαλοπρεπή τελετή που συνοδεύτηκε από δεκάδες πυροτεχνήματα και βεγγαλικά που έκαναν τη νύχτα μέρα...

    window.addEvent("load", init);

    function init() {

    myTabs1 = new JATabs("myTab-1464", {animType:'animMoveHor',style:'teline_iii',position:'top',width:'100%',height:'auto',mouseType:'click',duration:1000,colors:10,useAjax:false,skipAnim:false});

    }

    //new JATabs("myTab-1464", {animType:'animMoveHor',style:'teline_iii',position:'top',width:'100%',height:'auto',mouseType:'click',duration:1000,colors:10,useAjax:false,skipAnim:false});

    Με μια ματια

    (function($){

    $(document).ready(function(){

    $('div.csm_scrollable.UVItafXjwSDoLffc').scrollable({

    size:1,

    loop:true

    }).autoscroll(9000);

    });

    })(jQuery);

    Με πόνους στο στήθος νοσηλεύεται ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσένι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τζορτζ Ουάσινγκτον, στην αμερικανική πρωτεύουσα. Ο 69χρονος Τσένι έχει υποστεί τέσσερις καρδιακές κρίσεις και του έχει τοποθετηθεί βηματοδότης.

    Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε το πρωί στα γραφεία συνδέσμου του Ολυμπιακού που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Λαοδικείας και Κασταμονής στη Νίκαια. Δράστες ήταν δυο άτομα τα οποία πέταξαν γκαζάκια, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

    Πτώμα άγνωστου άντρα, που φέρει τραύμα στο κεφάλι, βρέθηκε το πρωί επί της οδού Δελμούζου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πιθανολογείται ότι το τραύμα προέρχεται από βολή όπλου.

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε 25χρονος Πακιστανός με την κατηγορία του βιασμού ηλικιωμένης που έγινε στις 6 Μαρτίου στο Μενίδι. Τον 25χρονο αλλοδαπό αναγνώρισε το θύμα.

    Σε διώροφη εξοχική κατοικία στην Κυνουρία, ιδιοκτησίας επιχειρηματία της Σπάρτης, άγνωστοι τοποθέτησαν και συνέχεια πυροδότησαν αγνώστου ταυτότητας εκρηκτικό μηχανισμό, με συνέπεια να προκληθεί έκρηξη, η οποία προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

    Σε 100.000 υπολογίζει το Υπ. Περιβάλλοντος τα κτίρια που θα αναβαθμιστούν ενεργειακά με το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ' οίκον: αρχίζει Ιούνιο για σπίτια με οικοδομική άδεια πριν από 1/1/ '80. Χρηματοδότηση βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

    Διαδήλωση διαμαρτυρίας με αίτημα την απελευθέρωση των συγγενών τους οι οποίοι κρατούνται για πολιτικούς λόγους, έκαναν έξω από το κοινοβούλιο της Κούβας 50 μητέρες και σύζυγοι φυλακισμένων, σε μία σπάνια εκδήλωση διαφωνίας με το καθεστώς.

    Η έγκριση προκήρυξης 915 θέσεων επιμελητών β΄ του ΕΣΥ υπεγράφη από την υπ. Υγείας και αποστέλλεται στα νοσοκομεία. Οι θέσεις αυτές θα προκηρυχθούν άμεσα ενώ άλλες 785 θέσεις γιατρών του ΕΣΥ έχουν ήδη προκηρυχθεί.

    Μια 89χρονη βρέθηκε νεκρή, μετά από κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε υπόγειο διαμέρισμα που βρίσκεται στην οδό Μυκάλης 8 στο Κερατσίνι.

    Με άνοδο 1,83%, στις 2.47,03 μονάδες έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο της Αθήνας.

    Το σπρεντ διαμορφώθηκε στις 330 μονάδες.

    Στόχος δύο ένοπλων ληστών έγινε το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ένα πρακτορείο διανομής Τύπου, από το οποίο οι δράστες άρπαξαν 6.000 ευρώ και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σήμερα στο Ραμάντι, πρωτεύουσα της επαρχίας Ανμπαρ, στο δυτικό Ιράκ, σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε σημείο ελέγχου ασφαλείας, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή.

    Ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε σούπερ μάρκετ γερμανικής αλυσίδας, στο 1ο χλμ. της οδού Χαριλάου-Θέρμης. Ένοπλος μπήκε και αφαίρεσε δύο σάκους από τα ταμεία, που εκτιμάται ότι περιείχαν 45.000 ευρώ.

    Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά στην πόλη Σέμπου, στις κεντρικές Φιλιππίνες. Η φωτιά κατέστρεψε 14 διαμερίσματα και 8 κατοικίες στο χωριό Κάπιτολ Σάιτ. Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.

    Δύο άγνωστοι, με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από ηλικιωμένο το ποσό των 13.000 ευρώ το απόγευμα της Κυριακής, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου της Μαγνησίας. Οι άγνωστοι αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής.

    48 κιλά χασίς, κρυμμένα σε δασική περιοχή στη Ρόδο, εντόπισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του νησιού, οι οποίοι αναζητούν τον 33χρονο αλλοδαπό που τα κατείχε με σκοπό την εμπορία.

    Έκρηξη σημειώθηκε στις 23.05 το βράδυ της Δευτέρας σε καντίνα στην οδό Πέτρου Ράλλη 2 και Πειραιώς. Η καντίνα ήταν κλειστή γι΄ αυτό δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

    Απόπειρα ληστείας σημειώθηκε στο υποκατάστημα της Τράπεζας "Μιλένιουμ", στο Μοσχάτο. Μία 45χρονη γυναίκα μπήκε στην Τράπεζα και απειλώντας ότι είχε βόμβα, πήρε χρήματα από το ταμείο, αλλά συνελήφθη από αστυνομικούς, καθώς έβγαινε από τη τράπεζα.

    165.950 πακέτα λαθραία τσιγάρα, κρυμμένα μέσα σε σάκους με μαρμαρόσκονη, που είχαν προορισμό λιμάνι της Ιταλίας, εντόπισαν σε νταλίκα οι άνδρες του Λιμενικού στην Ηγουμενίτσα, ενώ συνέλαβαν τον οδηγό του οχήματος.

    Ένοπλη ληστεία λίγο μετά τις 9 σημειώθηκε σε υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στην συμβολή των οδών Ποταμού και Γαληνής στην Κηφισιά. Τέσσερα άτομα βαρεία οπλισμένα, ακινητοποίησαν πελάτες και προσωπικό, άδειασαν τα ταμεία και έφυγαν ανενόχλητοι.

    Φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία σε ΙΧΕ αυτοκίνητο τα ξημερώματα, στο Ρετζίκι, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το αυτοκίνητο αυτό, ενώ μερικές ζημιές έπαθε άλλο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν παρκαρισμένο δίπλα του.

    Έκρηξη σημειώθηκε σε καντίνα λίγο μετά τις 11 χθες βραδύ στην οδό Πέτρου Ράλλη 1, από διαρροή υγραερίου. Από την έκρηξη, προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

    Στην εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας, στην περιοχή Αργυρότοπου Θεσπρωτίας, συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας Αλβανός. Σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό τους, βρέθηκαν 4 ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 106 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 137 κιλών.

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του στην οικία του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου, πρώην διοικητή του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς. Ο Μλάντιτς κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

    Ο Αμπτνολμαλέκ Ρίγι, ηγέτης του σουνιτικού κινήματος Τζουνταλάχ, συνελήφθη από τις ιρανικές αρχές καθώς επέβαινε σε αεροσκάφος που τον μετέφερε σε αραβική χώρα. Ο Ρίγι κατηγορείται ότι οργάνωσε πληθώρα αιματηρών επιθέσεων και δολοφονιών στο Ιράν.

    Κλειστή λόγω έργων έως τις 8 το βράδυ, είναι η νέα εθνική Κορίνθου-Πατρών, μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Καλαβρύτων και Αιγίου. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εντόπισαν το μεσημέρι της Κυριακής, πνιγμένο τον άντρα που έψαχναν σχεδόν για μια εβδομάδα, στο Λίσσο ποταμό στην Κομοτηνή.

    Τρεις ληστές συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο. Ο ένας από αυτούς είχε νωρίτερα εισβάλει με όπλο στα ΕΛΤΑ Περιστερίου και είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό από τα ταμεία.

    Δύο νεκροί είναι ο θλιβερός απολογισμός μετωπικής σύγκρουσης δύο Ι.Χ. οχημάτων, που έγινε την Κυριακή, στην περιοχή της Μάκρης, έξω από την Αλεξανδρούπολη. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από τις υπηρεσίες της τροχαίας.

    Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μεταφέρθηκαν την Κυριακή 22 μαθητές στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι μαθητές από το Νέο Ηράλκειο πραγματοποιούσαν εκδρομή στο Βόλο.

    Οργανώσεις από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και άλλων χωρών καλούν τους Ευρωπαίους πολίτες σε αποχή από κάθε οικονομική συναλλαγή την 1/03 ώστε με αυτόν τον τρόπο να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και τις διακρίσεις.

    Δύο άνδρες ηλικίας 46 και 48 χρόνων, οι οποίοι αναζητούσαν παράνομα χρυσό, συνέλαβε η αστυνομία στην Ευρυτανία. Στην προανάκριση προέκυψε ότι οι 2 άνδρες είχαν συμμετάσχει σε εκσκαφή μιας τάφρου στη Δυτική Ευρυτανία, σε προσπάθεια να εντοπίσουν χρυσάφι

    Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα ένας 50χρονος στο 40ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τρικάλων-Δεσκάτης όταν φορτηγό αυτοκίνητο απορριμματοφόρο το οποίο οδηγούσε ένας 52χρονος τον παρέσυρε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

    Λόγω εργασιών ανακατασκευής του οδοστρώματος θα παραμείνει κλειστός ο ανισόπεδος κόμβος Αρχαίας Νεμέας, επί του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης, από 22 Μαρτίου έως την Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 8 το βράδυ.

    Άνδρας 63 χρόνων σκότωσε με μαχαίρι την 58χρονη σύζυγό του μέσα στο διαμέρισμά τους, στην οδό Σουλιωτών 65 και έπειτα προσπάθησε να αυτοκτονήσει παίρνοντας μεγάλο αριθμό χαπιών. Ο δράστης διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται.

    Ένας 23χρονος και μια 17χρονη έχασαν τη ζωή τους, όταν το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, που επέβαιναν, λίγο πριν από το Άργος, στην περιοχή του Κουτσοποδίου, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δένδρο τραυματίζοντάς τους θανάσιμα.

    Απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε μέσα σε εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία στη λεωφόρο Μαραθώνος 97, στο Γέρακα, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η πυρκαγιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ το οίκημα καταστράφηκε ολοσχερώς.

    Δύο ακόμη στρατιώτες της Νατοϊκής δύναμης στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν σήμερα σε εκρήξεις βομβών, με αποτέλεσμα οι ξένοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην ασιατική χώρα από την αρχή του έτους, να ανέρχονται σε 128.

    Άγνωστοι εισέβαλαν στον ισόγειο χώρο του Λυκείου Φιλιατρών, έκοψαν το συρμάτινο πλέγμα, έσπασαν το τζάμι του γραφείου και πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να εξερράγη η μία, να προκληθεί πυρκαγιά και να καταστραφούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του γραφείου.

    Είκοσι άνθρωποι καταδικάστηκαν στη Βηρυτό με ποινές που φτάνουν και τα 15 χρόνια κάθειρξης για συμμετοχή στην αλ Κάιντα και επειδή είχαν συνωμοτήσει για να διαπράξουν "τρομοκρατικές ενέργειες", δήλωσε μία δικαστική πηγή.

    var MM_contentVersion = 6;

    var plugin = (navigator.mimeTypes && navigator.mimeTypes["application/x-shockwave-flash"]) ? navigator.mimeTypes["application/x-shockwave-flash"].enabledPlugin : 0;

    if ( plugin ) {

    var words = navigator.plugins["Shockwave Flash"].description.split(" ");

    for (var i = 0; i < words.length; ++i) {

    if (isNaN(parseInt(words[i])))

    continue;

    var MM_PluginVersion = words[i];

    }

    var MM_FlashCanPlay = MM_PluginVersion >= MM_contentVersion;

    } else if (navigator.userAgent && navigator.userAgent.indexOf("MSIE")>=0 && (navigator.appVersion.indexOf("Win") != -1)) {

    document.write(' \n'); //FS hide this from IE4.5 Mac by splitting the tag

    document.write('on error resume next \n');

    document.write('MM_FlashCanPlay = ( IsObject(CreateObject("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash." & MM_contentVersion)))\n');

    document.write(' \n');

    }

    if ( MM_FlashCanPlay ) {

    AC_FL_RunContent('codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8.0.22.0','width','385','height','137','id','ertonline_services','src','images/flash/ertonline_services.swf','quality','high','wmode','transparent','pluginspage','http://www.macromedia.com/go/getflashplayer','movie','images/flash/ertonline_services.swf'); } else {

    document.write('');

    }

    ΚΑΙΡΟΣ

    An error occured during parsing XML data. Please try again.

    Προβολη

    Multimedia

    Video της ημεραςGallery

    You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

    loadSWF('http://www.youtube.com/v/cq-J2nVpUqo?feature=player_embedded&fs=1','m249');

    ο»Ώ

    window.addEvent("load", init);

    function init() {

    myTabs1 = new JATabs("myTab-5517", {animType:'animFade',style:'teline_iii',position:'top',width:'100%',height:'auto',mouseType:'click',duration:1000,colors:10,useAjax:false,skipAnim:false});

    }

    //new JATabs("myTab-5517", {animType:'animFade',style:'teline_iii',position:'top',width:'100%',height:'auto',mouseType:'click',duration:1000,colors:10,useAjax:false,skipAnim:false});

    Διαβαστε επισης

    jaSLWI.expandH = 120;

    textbg = document.getElementById("ja-catslwi-textbg1");

    textbg.style.opacity = 0.8;

    textbg.style.filter = 'alpha(opacity=80)';

    Κοντά σε συμφωνία για ριάλιτι σόου η Σάρα ΠέιλινΟι εταιρίες A&E Networks και Discover...

    textbg = document.getElementById("ja-catslwi-textbg2");

    textbg.style.opacity = 0.8;

    textbg.style.filter = 'alpha(opacity=80)';

    Κυριάρχησαν λόγω ηφαιστείων οι δεινόσαυροιΟι δεινόσαυροι εξαφανίστηκ...

    textbg = document.getElementById("ja-catslwi-textbg3");

    textbg.style.opacity = 0.8;

    textbg.style.filter = 'alpha(opacity=80)';

    Αύξηση πνευμονοπαθειών κατά 65%Ο αριθμός των ανθρώπων που Ο...

    Σαν σημερα

    ο»Ώ

    Τρίτη 23

    Μαρτίου

    2010

    Ανατ.: 06.31

    Δύση: 18.40

    Σελήνη 9 ημερών

    Νίκωνος οσιομάρτυρος και των 199 μαθητών αυτού

    752

    ο Στέφανος Β γίνεται πάπας.

    1775

    κατά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας στην Αμερική, ο Πάτρικ Χένρι εκφωνεί το διάσημο λόγο του "δώστε μου ελευθερία ή θάνατο" στο Γουίλιαμσμπεργκ της Βιρτζίνια.

    1964

    πεθαίνει ο Ούγγρος ηθοποιός Πίτερ Λορ, γνωστός από το ρόλο του στην "Καζαμπλάνκα".

    1983

    πεθαίνει ο Μπάρνεϊ Κλάρκ, ο πρώτος άνθρωπος, που δέχτηκε τεχνητή καρδιά, 112 ημέρες μετά την επέμβαση.

    2003

    ενώ μαίνεται ο πόλεμος στο Ιράκ, Αμερικανοί στρατιώτες συλλαμβάνονται από τις ιρακινές δυνάμεις και τους εμφανίζει η ιρακινή τηλεόραση.

    Π Ρ Ο Β Ο Λ Η

    ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Σέρρες: ΕΒΕΣ: Επιχειρηματική Αποστολή στη Μόσχα

    Σέρρες: Παραδοσιακή μουσική βραδιά

    Σέρρες: Συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο

    ΑρχηΚεντρικο SiteΚΕΕΠΔΡΑΣΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣΣαν σημερα

    Επαναφορα αρχικων ρυθμισεων Κορυφή

    Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία της ΕΡΤ Α.Ε. και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια της Διεύθυνσης Πολυμέσων της ΕΡΤ Α.Ε. Για πληροφορίες webmaster@ertonline.gr

    var _rsCI="gr-ertonline"; var _rsCG="0"; var _rsDN="//secure-it.imrworldwide.com/";

    var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));

    try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-1367852-10"); pageTracker._trackPageview();

    var _rsCI="gr-ertonline"; var _rsCG="0"; var _rsDN="//secure-it.imrworldwide.com/";

    var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));

    try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-1367852-10"); pageTracker._trackPageview();

    window.addEvent('domready', function(){

    ids = [];

    ids.each (function(id) {

    holder = $('JaCommentPlaceHolder'+id);

    comment = $('JaCommentContainer'+id);

    if (holder && comment) {

    holder.replaceWith(comment.remove());

    }

    });

    });

    Είδηση: 34667

    [17] Πολιτικό το ένα στα πέντε εγκλήματα στη Γερμανία το 2009

    Τριτη, 23 03 2010 15:41

    Σε ιδιαίτερα ανησυχητικά επίπεδα, που σύμφωνα με τους αναλυτές καταδεικνύουν τα σοβαρά κοινωνικο- οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους τα εγκλήματα με πολιτικά κίνητρα στη Γερμανία, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η αύξηση αυτή αποδίδεται κυρίως στην άκρα αριστερά.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών, η εγκληματικότητα από την άκρα δεξιά, αν και μειώθηκε, προκάλεσε το θάνατο ενός ανθρώπου μέσα στη χρονιά που πέρασε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Συνολικά για το 2009 το υπουργείο κατέγραψε 3.044 εγκλήματα με πολιτικά κίνητρα, το μεγαλύτερο αριθμό τέτοιων πράξεων βίας που έχει καταγραφεί στη Γερμανία από το 2001.

    Για πρώτη φορά πέρυσι προκλήθηκαν περισσότεροι τραυματισμοί από εξτρεμιστές της αριστεράς απ' ό,τι της δεξιάς, ενώ περισσότεροι από τους μισούς είχαν στόχο την αστυνομία.

    Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μαϊτσίρε εξέφρασε την ανησυχία του για τον "τεράστιο" αριθμό των αριστερών που παίρνουν μέρος σε πράξεις βίας με πολιτικά κίνητρα.

    Ο αριθμός των εγκλημάτων που αποδίδονται στην άκρα αριστερά αυξήθηκε κατά 39,4%, ενώ αντίστοιχα τα εγκλήματα με πολιτικά κίνητρα που αποδίδονται στη δεξιά μειώθηκαν κατά 4,7%.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 34673

    [18] Πόλεμο εναντίον της ΕΤΑ κήρυξε o Σαρκοζί

    Τριτη, 23 03 2010 14:23

    Αποφασισμένος να εξαλείψει όλες τις βάσεις των Βάσκων αυτονομιστών που υπάρχουν στη χώρα του, δίνοντας αποτελεσματικό χτύπημα στην τρομοκρατία, δήλωσε ο πρόεδρος Σαρκοζί, μιλώντας στην κηδεία ενός γάλλου αστυνομικού που σκοτώθηκε από τα πυρά ενόπλων που εκτιμάται ότι ανήκαν σ' αυτή τη βασκική αυτονομιστική οργάνωση.

    "Θα εξαλείψουμε μία προς μία όλες τις βάσεις της ΕΤΑ στη Γαλλία. Θα τους βγάλουμε από τις κρυψώνες έναν - έναν και θα διαλύσουμε όλα τα στηρίγματα αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης". Νικολά Σαρκοζί

    Έχοντας δίπλα του τον ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, ο γάλλος πρόεδρος προειδοποίησε ότι: "Η Γαλλία δεν θα επιτρέψει ποτέ να εκφοβιστεί από την τρομοκρατία" και θα εφαρμόσει τη "μηδενική ανοχή" σ' αυτούς που "πλήττουν" τις δυνάμεις της τάξης".

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 34661

    [19] Σε ισόβια κάθειρξη πρώην μέλος των Ες Ες

    Τριτη, 23 03 2010 12:25

    Γερμανικό δικαστήριο της πόλης Αάχεν καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον 88χρονο γερμανό υπήκοο Χάινριχ Μπέρε, πρώην μέλος των Ες Ες, ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησε τρία μέλη της ολλανδικής αντίστασης κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο ολλανδικής καταγωγής Μπέρε, που ζει στη Γερμανία τα τελευταία 55 χρόνια, περιέγραψε λεπτομερώς στο δικαστήριο τις τρεις δολοφονίες, το 1944, υποστηρίζοντας ότι εκτελούσε διαταγές. Ο 88χρονος είπε στο δικαστήριο πώς ο ίδιος και ένα ακόμα μέλος των Ες Ες, φορώντας πολιτικά ρούχα, επισκέφτηκαν τα σπίτια των ανθρώπων που πίστευαν ότι ήταν εχθροί των Ναζί. Αφού τους ρώτησαν εάν είναι οι άνθρωποι που ζητούσαν, τους πυροβόλησαν με σιγαστήρα.

    Το 1949, Ολλανδικό δικαστήριο είχε καταδικάσει σε ισόβια τον Μπέρε, αλλά δεν εξέτισε την ποινή του γιατί η Γερμανία αρνήθηκε την έκδοση πρώην στρατιωτών τους.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο Είδηση: 34656

    [20] Mετακίνηση πόλης του Βιετνάμ από τη Google

    Τριτη, 23 03 2010 14:51

    Λάθη γίνονται παντού, ακόμα και από τις πιο διάσημες μηχανές αναζήτησης, όπως τη Google. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Βιετνάμ, η χώρα ζήτησε από τη Google να διορθώσει ένα σημαντικό λάθος στους διαδραστικούς της χάρτες, το οποίο "έκοβε" μεγάλο κομμάτι που ανήκει στο Βιετνάμ και το απέδιδε στην Κίνα. Το λάθος γνωστοποίησε το Σάββατο η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων Νγκουγιέν Πουνγκ Νγκα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου προς τα φιλο-κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

    Η Νγκουγιέν Πουνγκ Νγκα ανέφερε ότι η γραμμή των συνόρων στο χάρτη δεν ακολουθεί πιστά τη ροή του ποταμού, το φυσικό δηλαδή σύνορο μεταξύ Κίνας και Βιετνάμ στην επαρχία Λάο Τσάι, με αποτέλεσμα τμήμα της πόλης να βρίσκεται εντός της κινεζικής επικράτειας.

    Η γραμμή των συνόρων έχει τοποθετηθεί λανθασμένα και στις περιπτώσεις των επαρχιών Κουάνγκ Νινχ και Ντιεν Μπιέν, με συνέπεια η πόλη Μονγκ Τσάι να βρίσκεται εντός του κινεζικού εδάφους. Η οριστικοποίηση των συνόρων ανάμεσα σε Βιετνάμ και Κίνα έχει μακρά προϊστορία διενέξεων, ενώ το 1979 οι δύο χώρες οδηγήθηκαν σε μια αιματηρή σύγκρουση για τον ίδιο λόγο.

    Πρόκειται για δεύτερη περίπτωση λάθους που εντοπίστηκε από το Βιετνάμ μέσα στον τρέχοντα μήνα.

    Την προηγούμενη εβδομάδα, η Εθνική Γεωγραφική Ένωση διέκοψε την κυκλοφορία των χαρτών της που αφορούσαν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όταν μια ομάδα Βιετναμέζων διαμαρτυρήθηκε για την οροθέτηση των νησιών Παρασέλ εντός της κινεζικής επικράτειας και μάλιστα με τη χρήση του κινεζικού ονόματος του νησιωτικού συμπλέγματος.

    Η εθνική κυριαρχία των νησιών Παρασέλ αποτελεί ένα επιπρόσθετο θέμα διένεξης μεταξύ Κίνας και Βιετνάμ, αφού η Κίνα τα είχε καταλάβει το 1974 από το πρώην Νότιο Βιετνάμ.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34666

    [21] Στα επίπεδα του 2009 ο τουρισμός φέτος

    Τριτη, 23 03 2010 15:58

    Στα επίπεδα του 2009, αν όχι λίγο χαμηλότερα, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, αναμένεται να κυμανθούν οι αφίξεις κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

    Όπως είπε ο πρόεδρος του ΞΕΕ, κ. Γιώργος Τσακίρης για την τουριστική κίνηση, απαιτείται η συστράτευση όλων των εμπλεκομένων με τα τουριστικά πράγματα σε μια συμμαχία για τον τουρισμό, που θα δώσει τη μάχη για την αντιστροφή της αρνητικής εικόνας για την Ελλάδα.

    Οι Ξενοδόχοι στη φετινή τουριστική χρονιά έχουν όχι μόνο συμμορφωθεί στην έκκληση της ηγεσίας του κλάδου για μείωση 5% στις τιμές τους, αλλά σύμφωνα με εκπροσώπους τους αυτή ξεπερνάει και το 15%.

    Για την οικονομική κρίση που έχει πλήξη τα δημόσια οικονομικά της χώρας ο κ. Τσακίρης, αφού σημείωσε ότι η τουριστική βιομηχανία μπορεί να στηρίξει ουσιαστικά την έξοδο της χώρας από αυτήν, στάθηκε στις παθογένειες του ελληνικού τουρισμού και κατέθεσε προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

    Στη ψαλιδισμένη από κονδύλια διαφημιστική καμπάνια σε σχέση με το παρελθόν, ο πρόεδρος του ΞΕΕ ζήτησε στοχευμένη διαφήμιση με έμφαση το διαδίκτυο και το e-promotion μέσω αυτού.

    Για τον ΕΟΤ, που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την προβολή της χώρας στο εξωτερικό, πρότεινε την είσοδο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην υλοποίηση της διαφήμισης, όπως επίσης και την δημιουργία τμήματος ηλεκτρονικής διαφήμισης.

    Αναφερόμενος στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Αθήνα το ΞΕΕ επαναφέρει το ζήτημα της άρσης όλων των ισχυόντων ακόμη περιορισμών του cabotage για τη δρομολόγηση και νέων κρουαζιερών από ελληνικά λιμάνια, γεγονός που θα αποφέρει, άμεσα, ετήσια τουριστικά έσοδα άνω των 500 εκατ. ευρώ, με προοπτική περαιτέρω αύξησής τους πάνω από το 1 δισ. ευρώ.

    Στον έντονο προβληματισμό του κλάδου από την αύξηση του ΦΠΑ στις παρεχόμενες ξενοδοχειακές υπηρεσίες, το ΞΕΕ προτείνει τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ κατά τουλάχιστον τρεις μονάδες στις υπηρεσίες ύπνου και τροφής εντός των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί προς τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης. (Γαλλία 5,5%, Ισπανία-Γερμανία 7%, Ολλανδία 6% κλπ).

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 34675

    [22] Παπανδρέου: Τεράστια μεταρρύθμιση το φορολογικό ν/σ

    Τριτη, 23 03 2010 14:54

    Με επιμέρους διορθώσεις εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το όποιο κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα. Στις αλλαγές περιλαμβάνεται η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των βουλευτικών αποζημιώσεων και σύμφωνα με πληροφορίες αυξάνεται το όριο του αφορολόγητου των αποζημιώσεων των απολυμένων από τις 30.000 στις 50.000 ευρώ. Στην εισήγηση του, ο Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι το νομοσχέδιο φέρει την σφραγίδα της προοδευτικής αντίληψης της κυβέρνησης αλλά και του αισθήματος της κοινωνικής δικαιοσύνης που έχουν ανάγκη οι πολίτες .

    Παπανδρέου:"Το ν/σ φέρνει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ"

    Τεράστια μεταρρύθμιση και επαναστατική αλλαγή, χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο συζητήθηκε σήμερα, στην τελική του μορφή, στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί τυπική περίπτωση της δέσμευσης της κυβέρνησης ότι δεν θα κάνει μερεμέτια και επισήμανε ότι αλλάζει τη φιλοσοφία του φορολογικού συστήματος.

    Πρόσθεσε ότι "φέρνει ξεκάθαρα τη σφραγίδα της δικής μας προοδευτικής αντίληψης, αλλά και του αισθήματος κοινωνικής δικαιοσύνης, που τόσο ανάγκη έχουν οι πολίτες στις σημερινές δύσκολες ημέρες", ωστόσο ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμιά αυταπάτη ότι με τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση λύνονται όλα τα προβλήματα του φορολογικού συστήματος με τη μία και σημείωσε ότι θα χρειαστούν διορθώσεις στην πορεία.

    Σημείωσε ακόμη ότι μόνο με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές θα προφυλαχθεί η χώρα και είναι αυτές που μπορούν να εγγυηθούν ότι "στο μέλλον δεν θα χρειαστεί, όπως φέτος, να λάβουμε ξανά έκτακτα μέτρα επί δικαίων και αδίκων".

    Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε ομιλία του το πρωί στο συνέδριο της Herald Tribune, τόνισε ότι στόχος των κυβερνητικών ρυθμίσεων είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και ανέφερε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί μια τομή στην οικονομία, καθώς εδραιώνει την κοινωνική δικαιοσύνη μέσω της αναδιανομής του εισοδήματος υπέρ των ασθενέστερων στρωμάτων.

    "Με το φορολογικό δημιουργούνται πραγματικές τομές στο φορολογικό σύστημα της χώρας, δημιουργείται ένα πλέγμα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και πιο δίκαιης κατανομής των φορολογικών βαρών" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Αντιδράσεις

    Άδικο, φορο-εισπρακτικό και αναποτελεσματικό, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος τονίζοντας ότι αν εφαρμοστεί στην πράξη, θα στεγνώσει την αγορά και από το παραμικρό ευρώ, θα επιτείνει τα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω της ύφεσης και θα οδηγήσει στην τροφοδότηση ενός φαύλου κύκλου, που δεν θα βγάζει τη χώρα πουθενά.

    "Ως Νέα Δημοκρατία θεωρούμε επιβεβλημένο, μεταξύ των άλλων, να καταγγείλουμε την κυβέρνηση ότι, με το φορολογικό νομοσχέδιο, ακολουθεί μία ανεξέλεγκτη φοροεπιδρομή, κατά της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας, που αποτελεί καταφύγιο ζωής για εκατομμύρια μικρομεσαία νοικοκυριά σε ολόκληρη την χώρα", τόνισε επίσης ο κ. Παναγιωτόπουλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στα τα πηγαίνει καλά, αλλά στα έργα έχει σοβαρά προβλήματα αποτελεσματικότητας.

    Μιλώντας στο ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε αντίθετος με τον τρόπο φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας και την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών σε Ταξί και λαϊκές αγορές.

    Μετά από διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τα προεδρεία του ΕΒΕΑ και του ΒΕΑ ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε ότι υπάρχει τρόπος εξοικονόμησης κεφαλαίων χωρίς να καταφεύγει η Πολιτεία σε φοροεπιδρομή και αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μπήκε σε κάποιες ράγες σκέψης που δεν οδηγούν σε σωστή κατεύθυνση καθώς "στεγνώνει" η αγορά και οι τράπεζες και η επικινδυνότητα αντί να μειώνεται, αυξάνεται.

    "Εάν η κυβέρνηση νομίζει ότι έχει τη συναίνεση της κοινωνίας στην εισοδηματική της πολιτική αλλά και στο φορολογικό νομοσχέδιο είναι προφανώς στο δικό της κόσμο. Συναίνεση έχει μόνο από τα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της και δυστυχώς φαίνεται να το απολαμβάνει. Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι άδικο. Δεν ζητάει από τους έχοντες να συμβάλλουν και επιτείνει τις αδικίες της εισοδηματικής πολιτικής. Ο τίτλος του πρέπει να είναι "κατάργηση αφορολόγητου μέσω αποδείξεων, και ο έχων δύο χιτώνες να πάρει και τρίτο", τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Συνεδριάζει την Παρασκευή η Ιεραρχία για τα φορολογικά μέτρα.

    Την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας την Παρασκευή, αποφάσισε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε εκτάκτως και συζήτησε τα νέα φορολογικά μέτρα.

    Σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι η Εκκλησία δεν έχει αντίρρηση να φορολογηθεί, ωστόσο ζήτησε φορολόγηση με βάση τα λογιστικά πρότυπα και τόνισε ότι όλα θα αποφασιστούν στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας την Παρασκευή.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ105,8, ΑΠΕ

    Σχετική είδηση: Στη Βουλή το φορολογικό Είδηση: 34669

    [23] Σημάδια ανάκαμψης στις εξαγωγές

    Τριτη, 23 03 2010 14:37

    Σημάδια ανάκαμψης δείχνουν οι εξαγωγές προς τις διεθνείς αγορές ,ενώ οι εισαγωγές αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 3%. Η πορεία των ελληνικών εξαγωγών και τα μέτρα στήριξης του επιχειρείν απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβούλιου Εξαγωγών.

    Λ. Κατσέλη: "Όχι" στον εφησυχασμό

    «...παρά τις θετικές ενδείξεις δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού».

    Λούκα Κατσέλη

    Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι ξεμπλοκάρονται μεγάλα επενδυτικά προγράμματα που είναι παγωμένα για τρία τέσσερα χρόνια και πως στο γραφείο της υπάρχει μια λίστα με 25 μεγάλες επενδύσεις ύψους 20 δις ευρώ.

    Ανέφερε ότι για να αντιμετωπίσει η χώρα μας τα προβλήματα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, με ταυτόχρονη στήριξη της ανταγωνιστικότητας και των αγορών προχωράει στην υλοποίηση δράσεων που χωρίζονται σε πέντε δέσμες.

    Η υπουργός γνωστοποίησε ότι θα ανακοινωθούν σύντομα 4 νέα προγράμματα για τη στήριξη των ΜμΕ και όσων πλήττονται από την κρίση μέσω του ΕΣΠΑ και υπενθύμισε ότι σχετικά με τους δημόσιους πόρους επιδιώκεται η ταχύτατη χρηματοδότηση δημόσιων προγραμμάτων με σταθερό στόχο η απορροφητικότητά του να είναι στο τέλος του χρόνου στο 15%.

    Ήδη έχουν χρηματοδοτηθεί δράσεις ύψους 3 δισ ευρώ ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν διατεθεί 9,8 δισ ευρώ, εκ των οποίων 7 δισ. από συγχρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ και 3 δισ. από εθνικούς πόρους μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

    Στόχος είναι να χρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων σχέδια ύψους 800.000 - 900.000 ευρώ κάθε μήνα.

    Το πρόγραμμα για την ρευστότητα στην αγορά, λήγει στις 15 Απριλίου και σημείωσε ότι πρόσφερε μια "ανάσα" στην αγορά αλλά "η πιστωτική ασφυξία συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και είναι ένα πεδίο πολιτικής που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι από κοινού". Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε ότι πριν από το Πάσχα θα αρχίσουν αν τρέχουν τα δυο προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ.

    "Όχι κίνητρα για εισαγωγές όπως κλιματιστικά και ακριβά αυτοκίνητα αλλά για κίνητρα για εξοπλισμό ΑΠΕ, παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τη διατροφική αξία και για εξαγωγικές προσπάθειες".

    Λούκα Κατσέλη

    Για την απλοποίηση των διαδικασιών τις επόμενες εβδομάδες θα προωθηθεί στη Βουλή η πρώτη φάση της νομοθεσίας για την ταχύτερη ίδρυση επιχειρήσεων από 39 μέρες και 15 βήματα που απαιτούνται σήμερα σε συνεργασία με το ΓΕΜΗ τα ασφαλιστικά ταμεία και το ΤΑΧΙS.

    Επίσης, το Μάιο θα ψηφιστεί στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος για επενδύσεις από το 2011 και η υπουργός ζήτησε τη συνεργασία των φορέων για να αλλάξει η δομή των κινήτρων με στόχο την στήριξη της παραγωγικής αναδιάρθρωσης με κίνητρα για προϊόντα με προστιθέμενη αξία.

    Σχεδιάζεται ακόμη μέσω αναπτυξιακού η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ανίχνευση εξαγωγικών δυνατοτήτων και αγορών από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τόνισε ότι θα σταματήσουν να είναι ασύνδετα τα προγράμματα στήριξης των εξαγωγικών προσπαθειών που υπάρχουν σήμερα.

    Για την εξάλειψη των αντικινήτρων και των εμποδίων θα ασχοληθεί ειδική επιτροπή ώστε να αξιοποιήσει τις καταγγελίες που υπάρχουν σήμερα σε ειδικό διαδικτυακό τόπο.

    Το Χρηματιστήριο Ανατολικής Μεσογείου είναι ένας ακόμη στόχος που δεν εγκαταλείπεται ενώ όπως σημείωσε η υπουργός, "το θέμα δεν είναι να εξαγγέλλουμε δράσεις αλλά να είμαστε αποτελεσματικοί στη λειτουργία της αγοράς".

    Άλλες τοποθετήσεις

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπ. Κουβέλης σημείωσε ότι η γεωγραφική και θεματική στόχευση του νέου προγράμματος δράσης του υπουργείου είναι το βασικότερο στοιχείο του ενώ σκοπός είναι επίσης οι επιχειρηματικές αποστολές να μην ξεπερνούν τα 20-30 άτομα "και να επιστρέφουν οι επιχειρηματίες με συμφωνίες από το να γίνονται αποστολές 150 ατόμων".

    Τόνισε δε τη σημασία της αξιοποίησης των όποιων δυνατοτήτων υπάρχουν για επενδύσεις και συνεργασίες στις επισκέψεις της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων σε άλλες χώρες.

    Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αμερικάνικες εταιρείες έχουν προσεγγίσει το σύνδεσμο ζητώντας να υπάρξει συνεργασία στον τομέα τόνωσης της ψυχολογίας των επιχειρηματιών.

    Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Β. Θωμαϊδης αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας όχι μόνο του υπουργείου Εξωτερικών με το Οικονομίας αλλά και του Αγροτικής Ανάπτυξης του Μεταφορών και Υποδομών και του Παιδείας και εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι το πρόγραμμα του ΟΠΕ για το 2010 φέτος δεν είναι μόνο μια λίστα με επιχειρηματικές αποστολές αλλά έχει στρατηγικό σχεδιασμό και στόχευση.

    Τόνισε δε ότι η αύξηση που εμφανίζεται στις εξαγωγές, έστω και μικρή, οφείλεται στα μεταλλεύματα που σημαίνει κατά την άποψή του ότι "η μηχανή των ξένων άρχισε να δουλεύει". Είδηση: 34668

    [24] Παράταση για φορολογικές δηλώσεις

    Τριτη, 23 03 2010 13:53

    Για τις 19 Απριλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για όσους αποκτούν γεωργικό εισόδημα ή εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης.

    Με έναρξη την 19η Απριλίου η υποβολή των δηλώσεων ολοκληρώνεται σε 11 μέρες ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του φορολογούμενου.

    Επίσης, ως τις 7 Απριλίου παρατείνεται και η προθεσμία για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες με τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ 1 και 2.

    Οι προθεσμίες αυτές λήγουν κανονικά την 1η και 6η Απριλίου αντίστοιχα. Είδηση: 34658

    [25] Γονείς-τέρατα στην Ιαπωνία

    Τριτη, 23 03 2010 14:01

    Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει η Ιαπωνία στο εκπαιδευτικό της σύστημα, καθώς πολλοί γονείς κάνουν "μαύρη" τη ζωή δασκάλων στα σχολεία. Ο ιαπωνικός Τύπος τους αποκαλεί "γονείς - τέρατα" και ασχολείται εκτενώς με το συγκεκριμένο ζήτημα, μετά από καταγγελίες δασκάλων για τις παράλογες απαιτήσεις αρκετών γονέων, οι οποίοι επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους στους δασκάλους.

    Τι ακριβώς απαιτούν; Ζητούν από τους δασκάλους να πλένουν τα ρούχα των μαθητών ή να τους κόβουν τα νύχια, επίσης να πηγαίνουν τα παιδιά σχολείο ή να ετοιμάζουν το κολατσιό τους. Ανάμεσα στα παραδείγματα που αναφέρθηκαν είναι αυτό ενός γονέα που απαιτούσε ο δάσκαλος να παίρνει το παιδί από το σπίτι του κάθε πρωί, ενός άλλου που ήθελε να του ετοιμάζουν το κολατσιό, και ενός δασκάλου που αντιμετώπιζε την οργή των γονιών αν δεν θύμιζε στους μαθητές από την προηγούμενη ημέρα να φέρνουν τις ομπρέλες τους, αν ο καιρός προβλεπόταν βροχερός.

    "Είναι γονείς που δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για τα παιδιά τους και ζητούν από τους δασκάλους ειδική μεταχείριση", τονίζει δασκάλα από το Τόκιο που απαριθμεί τις απαιτήσεις των γονιών από το σχολείο που εργάζεται.

    "Μια μητέρα μάς έπαιρνε τηλέφωνο τακτικά στις 7:30 το πρωί και μας απασχολούσε με τις ώρες. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να μου πει να μην μιλάω στο παιδί μπροστά σε άλλους γιατί δεν του αρέσει", διηγείται η εκπαιδευτικός.

    Ο Ναόκι Ογκι, ειδικός σε θέματα του εκπαιδευτικού συστήματος, παρουσίασε σε έρευνά του 700 περιπτώσεις "γονέων τεράτων" μέσα από μαρτυρίες δασκάλων, καθηγητών και άλλων γονέων.

    Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, οι ασθένειες που εκδηλώνουν οι εκπαιδευτικοί και σχετίζονται με το άγχος έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία δέκα χρόνια και 26.000 εργαζόμενοι σε σχολεία του Τόκιο είναι ασφαλισμένοι εναντίον δικαστικών διώξεων. Το 2000 μόνο 1.300 είχαν τέτοιες ασφάλειες. Στο Τόκιο, το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό που ανάγκασε τις αρχές να στείλουν σε 60.000 εκπαιδευτικούς ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές για το πώς να χειρίζονται τους "γονείς τέρατα".

    Ορισμένα σχολεία δέχονται πιεστικά αιτήματα από τους γονείς τα αθλητικά ρούχα των μαθητών να πλένονται στο σχολείο, τα νύχια των παιδιών να κόβονται από το διδακτικό προσωπικό, αλλά και τα σχολικά λευκώματα να αλλάζουν, γιατί τα παιδιά τους δεν δείχνουν όμορφα στις φωτογραφίες.

    Μια μητέρα που το παιδί της έσπασε ένα τζάμι ζήτησε αποζημίωση από το σχολείο, γιατί η πέτρα που πέταξε το παιδί δεν έπρεπε να βρίσκεται στην αυλή.

    Το φαινόμενο των "γονέων τεράτων" που αναφέρεται εδώ και πολύ καιρό στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, συνδέεται και με την αυτοκρατορική οικογένεια.

    "Είναι η πριγκίπισσα Μασάκο μια μητέρα τέρας;" έγραφε πρόσφατα περιοδικό, μετά την επίσημη επέμβαση των ανακτόρων σε ιδιωτικό σχολείο της πρωτεύουσας στο οποίο φοιτά η Άικο, κόρη του πριγκιπικού ζεύγους. Η μικρή δεν πήγαινε επί μια εβδομάδα στο σχολείο εξαιτίας της συμπεριφοράς των ιδιαίτερα ζωηρών συμμαθητών της.

    Ο Όγκι πιστεύει πως η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στην απόφαση, στις αρχές τις δεκαετίας του 2000, να επιτραπεί στους γονείς να διαλέγουν το σχολείο των παιδιών τους και όχι να τα εγγράφουν μόνο στα σχολεία της περιοχής που κατοικούν.

    Σύμφωνα με τον ειδικό, τα σχολεία μπαίνουν πλέον στη διαδικασία του σκληρού ανταγωνισμού, την ίδια ώρα που η υπογεννητικότητα στη χώρα μειώνει όλο και περισσότερο τις εγγραφές των παιδιών στα σχολεία. "Η εκπαίδευση έχει γίνει εμπόρευμα", τονίζει ο Ογκι.

    "Οι καταναλωτές θεωρούνται 'θεοί' στα μεγάλα καταστήματα, όπου οι πελάτες είναι ανώτεροι από τους πωλητές. Στα σχολεία οι γονείς είναιπλέον οι πελάτες", επισημαίνει.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34660


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 23 March 2010 - 17:55:55 UTC