Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Τσίπρας: Ανάγκη ενότητας της Αριστεράς
  • [02] Επίθεση Σαμαρά στην Κυβέρνηση
  • [03] Ιράκ: Διαπραγματεύσεις αλ Μαλίκι για σχηματισμό κυβέρνησης

    [01] Α.Τσίπρας: Ανάγκη ενότητας της Αριστεράς

    Σαββατο, 13 03 2010 13:36

    Προσωπική επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, αλλά και στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού χαρακτήρισε την κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων υποστηρίζοντας ό,τι θα κάνει ότι μπορεί για να δημιουργήσει κλίμα διχασμού στους εργαζόμενους και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενότητας της αριστεράς σημειώνοντας ότι πρέπει να σταματήσουν οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις.

    "Τέλος στα παραμύθια της Κυβέρνησης"

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε πολλές φορές στον κ. Πάγκαλο, με αφορμή τις δηλώσεις του αντιπροέδρου κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση, δια του αντιπροέδρου, υπέθεσε ότι "τώρα είναι η ώρα της προβοκάτσιας, ότι τώρα θα περάσουμε στο στάδιο της κατασυκοφάντησης".

    "Τελείωσε το παραμύθι με τον εξωτερικό εχθρό, την επίθεση που δέχεται η χώρα και πρέπει να αμυνθούμε ενωμένοι να σώσουμε τη πατρίδα, και τώρα θα ξαναπαίξουν το παιχνίδι με τον εσωτερικό εχθρό". Αλ. Τσίπρας

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ προέβλεψε ότι στην κυβέρνηση "θα κάνουν ό,τι μπορούν για να διασπείρουν κλίμα διχασμού στους εργαζόμενους και στο συνδικαλιστικό κίνημα, για να απογοητευτεί ο κόσμος και να ξαναγυρίσει εκεί που τον θέλουν, στον καναπέ, να παρακολουθεί αμήχανα τις ειδήσεις των οκτώ".

    Ο κ. Τσίπρας αναλύοντας την κυβερνητική πολιτική έκανε λόγο για παραμύθια όσον αφορά τη χρεοκοπία της χώρας, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για "έξυπνο σενάριο, καλοστημένο σκηνικό σε όλες τις τηλεοράσεις". Το δεύτερο παραμύθι, όπως είπε, είναι η ανταγωνιστικότητα. Δηλαδή, "μπαίνουμε στο δεύτερο πεντάμηνο προετοιμασίας και προπαγάνδας. Αυτή τη φορά το παραμύθι θα τελειώσει και μαζί του θα εξαφανιστούν δώρα και επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα. Θα εξαφανιστούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το ασφαλιστικό σύστημα και θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, ώστε να απελευθερωθούν οι απολύσεις".

    Επίσης, το τρίτο παραμύθι, όπως είπε, είναι τα κεκτημένα. Δηλαδή, "αυτό όμως παίζεται πάρα πολλά χρόνια. Προνομιούχοι οι δημόσιοι υπάλληλοι των 1.200 ευρώ, πολυτέλεια η δημόσια δωρεάν παιδεία, γραφειοκρατικός και αντι-αναπτυξιακός ο δημόσιος τομέας, ζημιογόνες οι ΔΕΚΟ και η Ολυμπιακή".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας της Αριστεράς, σημείωσε ότι πρέπει "να τελειώνουμε επιτέλους με τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Να τελειώνουμε με τις συνδικαλιστικές πρακτικές που έχουν μοναδική απασχόληση να είναι ιμάντες μεταβίβασης της κομματικής γραμμής, είτε κυβερνητικής, είτε αντιπολιτευόμενης και να πρωτοστατήσουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις και απεργίες, αποκρούοντας κάθε νέα προβοκάτσια από τις πολλές που ετοιμάζουν".

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το κόμμα του αγωνίζεται για ένα ευρύ μέτωπο που δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να "περάσει" τα μέτρα. "Για ένα κοινωνικό και πολιτικό συνασπισμό δυνάμεων που μπορεί να γίνει πλειοψηφικός. Ένα συνασπισμό δυνάμεων που θα δώσει νέα πνοή στο όραμα της ενότητας όλων των δυνάμεων της Αριστεράς".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34261

    [02] Επίθεση Σαμαρά στην Κυβέρνηση

    Σαββατο, 13 03 2010 13:24

    Αυστηρή προειδοποίηση στην Κυβέρνηση οτι παρά τα μέτρα που εληφθησαν, οι εκτιμήσεις για την υφεση θα αναθεωρηθούν προς τα πάνω, απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Προσυνεδριάκη Διάσκεψη με θεμα "Απασχόληση, Κοινωνική Ασφάλιση, Κοινωνική Συνοχή"του κόμματος στη Χαλκίδα. Ο κ.Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι πηρε λάθος μέτρα, ενω τόνισε οτι υπηρχαν ευθυνες στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την τακτική της ηπιας προσαρμογής που ακολουθησε.

    "Η ΝΔ φταίει γιατί δεν άλλαξε το σύστημα ΠΑΣΟΚ"

    "Τα έκανε μούσκεμα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αντί να προσπαθήσει να βρει λύσεις στα προβλήματα που κυρίως η ίδια δημιούργησε, ρίχνει όλο το φταίξιμο στη ΝΔ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

    Αναγνώρισε ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ διέπραξε σφάλματα, αλλά πρόσθεσε ότι "δεν έφτασε η ΝΔ το έλλειμμα στο 12,7%" και ότι "τα στοιχεία από το Λογιστήριο του Κράτους δείχνουν ότι τα 2/3 της υστέρησης εσόδων για το 2009 έγιναν μόνο μέσα στο τελευταίο τρίμηνο".

    Είπε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ματαίωσε εισπρακτικά μέτρα, ενέγραψε δαπάνες που δεν είχαν προϋπολογιστεί, μετέθεσε έσοδα για την επόμενη χρονιά και ανέβασε το έλλειμμα όσο ήθελε. Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι διέλυσε τον κρατικό μηχανισμό με την ολιγωρία της να διορίσει γενικούς γραμματείς, παρέλυσε τον εισπρακτικό μηχανισμό, χάλασε το κλίμα στην αγορά μιλώντας για επικείμενη χρεοκοπία και εκτόξευσε το έλλειμμα με μεθόδους δημιουργικής λογιστικής.

    Κάνοντας αυτοκριτική, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι η ΝΔ έχει ευθύνη γιατί δεν άλλαξε το σύστημα ΠΑΣΟΚ που κληρονόμησε. Εχει ευθύνη η ΝΔ, ανέφερε, για την ήπια προσαρμογή των πρώτων τριών χρόνων της διακυβέρνησής της, που ήταν πολύ ήπια και δεν ήταν προσαρμογή.

    Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν διαχρονικά ένα μοντέλο, το οποίο στηρίχθηκε σε δανεικά και σε αναδιανομή πελατειακών σχέσεων, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η ΝΔ όταν ήρθε στην εξουσία το 2004, αντί να αλλάξει αυτό το σύστημα, το διαχειρίστηκε.

    "Είναι αλήθεια ότι κάποιοι δικοί μας συμβιβάστηκαν με το μοντέλο αυτό, ενώ είχαν εκλεγεί για να το αλλάξουν. Η ΝΔ φταίει που δεν τα άλλαξε όλα, όταν είχε την ευκαιρία". Αντ. Σαμαράς

    Τόνισε ότι η ΝΔ δεν διστάζει να κάνει την αυτοκριτική της: "Κάνουμε και θα κάνουμε όπου και όσο χρειαστεί την αυτοκάθαρσή μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν φοβόμαστε τίποτε. Ολα στο φως, και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Δεν καλύπτουμε κανέναν και όταν λέμε κανέναν, εννοούμε κανέναν. Θέλουμε να βγει όλη η αλήθεια στο φως".

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών: "Ενα από τα πρώτα που θα πω στον πρωθυπουργό μιλώντας με τη φωνή όλης της κοινωνίας, είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα, γιατί τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση, οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη", ανέφερε.

    Επανέλαβε ότι έχει προτείνει 23 μέτρα που θα δώσουν αναπτυξιακή πνοή στην ελληνική οικονομία, αλλά η κυβέρνηση αρνείται να τα υιοθετήσει.

    "Αν δεν ληφθούν τα μέτρα που έχει ανάγκη η οικονομία για να ανασάνει, θα χρειαστούν και άλλες περικοπές που δεν αντέχει η οικονομία, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις, πρέπει να δώσουμε ανάσα στην οικονομία τώρα", τόνισε.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε κριτική στην κυβέρνηση και για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, λέγοντας ότι ανοίγει την πόρτα για να πολιτογραφηθούν μαζικά χιλιάδες μετανάστες και να νομιμοποιηθούν στο μέλλον περισσότεροι και να έλθουν στην Ελλάδα ακόμη περισσότεροι.

    "Η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη και αντί να κλείσουν αυτή την πύλη, μετατρέπουν την Ελλάδα σε πόλο έλξης και σε προθάλαμο νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών με προορισμό όλη την Ευρώπη. Αυτή η κυβερνητική ρύθμιση νομιμοποιεί τους πάντες, αλλά δεν εντάσσει στην κοινωνία κανέναν, επιτείνει την ξενοφοβία, δεν την εξαλείφει και εγκυμονεί κοινωνικές εκρήξεις", ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

    Πηγή: NET, AΠΕ Είδηση: 34260

    [03] Ιράκ: Διαπραγματεύσεις αλ Μαλίκι για σχηματισμό κυβέρνησης

    Σαββατο, 13 03 2010 14:05

    Ο σχηματισμός του ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ Μαλίκι, που προηγείται με μικρή διαφορά των αντιπάλων του στις βουλευτικές εκλογές, άρχισε σήμερα διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της μελλοντικής κυβέρνησης της χώρας, ανακοίνωσε υποψήφιος της εκλογικής λίστας του απερχόμενου πρωθυπουργού.

    Το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον σιίτη πρωθυπουργό Νούρι αλ Μαλίκι έρχεται επικεφαλής στην ψηφοφορία στην περιοχή της Βαγδάτης, σημαντική περιφέρεια στις βουλευτικές εκλογές του Ιράκ, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα από την εκλογική επιτροπή του Ιράκ.Η Βαγδάτη έχει 68 έδρες στο 325μελές ιρακινό κοινοβούλιο.

    Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, η Συμμαχία για το Κράτος Δικαίου (AED) του αλ Μαλίκι προηγείται σε τέσσερις σιιτικές επαρχίες του νότιου Ιράκ, ενώ το Μπλοκ του πρώην πρωθυπουργού Ιγιάντ Αλάουι σε δύο σουνιτικές επαρχίες βόρεια της Βαγδάτης.

    "Μια πενταμελής επιτροπή της Συμμαχίας για το Κράτος Δικαίου θα συζητήσει με τα πολιτικά κόμματα για την δημιουργία συμμαχίας που θα σχηματίσει την μελλοντική κυβέρνηση", τόνισε ο Αμπάς αλ Μπαγιάτι, υποψήφιος της AED.

    Η AED ήδη συνάντησε εκπροσώπους τεσσάρων πολιτικών ομάδων που είχαν καλά αποτελέσματα στις εκλογές, πρόσθεσε ο ίδιος χωρίς να αποκαλύψει ονόματα.

    Ο αλ Μπαγιάτι επισήμανε πως η AED κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις εκλογές τις 7ης Μαρτίου και πως ο αλ Μαλίκι θα πρέπει να είναι και πάλι πρωθυπουργός αφού συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους.

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters Είδηση: 34263


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 13 March 2010 - 21:51:57 UTC