Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συστράτευση στη μάχη της οικονομίας
  • [02] Σ.ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: «Θέλουμε να βάλουμε φρένο σε μια πολιτική, η οποία δεν τέλειωσε, έχει συνέχεια σε ό,τι αφορά του ίδιου τύπου μέτρα.»
  • [03] Κλειστοί μέχρι την Πέμπτη οι ΧΥΤΑ

    [01] Συστράτευση στη μάχη της οικονομίας

    Σαββατο, 13 03 2010 10:40

    Σε συστράτευση στη μάχη για τη διάσωση της οικονομίας, καλεί όλους τους πολίτες ο Γιώργος Παπανδρέου, διαβεβαιώνοντας ότι οι κόποι τους αυτή τη φορά θα πιάσουν τόπο και η χώρα μας θα έχει αλλάξει σελίδα σε 3 χρόνια. Με δήλωσή του στα ΝΕΑ, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι πρωταρχικό καθήκον είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας μας, που χάθηκε από τις εγκληματικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης και επισημαίνει τις πρόσφατες διεθνείς επαφές του και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας. Ταυτόχρονα ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στην πρόκληση να αλλάξει εκ βάθρων τα κακώς κείμενα στη χώρα μας, που την οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, σημειώνοντας ότι δεν θα ανεχθεί άλλο την σκανδαλώδη εύνοια, τα προνόμια των λίγων, την περιφρόνηση του κοινωνικού συνόλου, τον προκλητικό πλουτισμό, το παρασιτικό κέρδος και τη φοροδιαφυγή.

    Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα τεθεί επί τάπητος στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, το σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, η αξιολόγηση των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που έλαβε η κυβέρνηση, αλλά και η λήψη μέτρων κατά των κερδοσκόπων. Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να εξειδικεύσουν το σχέδιο δανεισμού για τη χώρα μας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει είτε δανεισμό από τα κράτη-μέλη υπό το συντονισμό της Κομισιόν, είτε την παροχή εγγυήσεων για τα δάνεια. Δημοσιεύματα ευρωπαϊκών εφημερίδων, αναφέρουν ότι η ΕΕ επεξεργάζεται σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας ύψους 25 δισ. ευρώ, η οποία πάντως θα δοθεί μόνο σε περίπτωση ανάγκης.

    Mιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Μαγκριώτης τόνισε ότι το υπό κατάθεση φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι αναπτυξιακό και θα αναδιανέμει τα βάρη.

    Την άποψη ότι πρέπει να λάβουμε κι άλλη δέσμη μέτρων, διαφορετικά θα αποδειχθούν ατελέσφορα αυτά που ήδη έχουν ληφθεί, διατυπώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην Ημερησία. Ο κ. Καρατζαφέρης ζητάει ενιαίο πολιτικό μέτωπο για να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ αναφερόμενος στη ΝΔ, κατακρίνει τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "παρακολουθεί την κατάσταση στο κόμμα του σαν ζαλισμένο κοτόπουλο".

    Πηγή: NET

    Σχετικό άρθρο: Επιστολή στην Κομισιόν-Συρρίκνωση της οικονομίας- Μείωση του ελλείμματος Είδηση: 34258

    [02] Σ.ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: «Θέλουμε να βάλουμε φρένο σε μια πολιτική, η οποία δεν τέλειωσε, έχει συνέχεια σε ό,τι αφορά του ίδιου τύπου μέτρα.»

    Παρασκευη, 12 03 2010 14:27

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η απεργιακή κινητοποίηση έγινε χθες, ήταν κεντρική, γιατί είχε συμμετοχή ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τι θα αποδώσουν αυτά;»

    Σ.ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: « Είναι πολύ σαφές το περιεχόμενο των παρεμβάσεων. Πρώτον, θέλουμε να βάλουμε φρένο σε μια πολιτική, η οποία δεν τέλειωσε, έχει συνέχεια σε ό,τι αφορά του ίδιου τύπου μέτρα. Θεωρούμε ότι ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί για την διεκδίκηση για την επιστροφή και την αποκατάσταση και του εισοδήματος και των δικαιωμάτων και για την κατάκτηση νέων δικαιωμάτων. Με το σύστημα φοροκλοπής που ισχύει στη χώρα μας, αυτό που έπρεπε στα δημόσια έσοδα, δεν μπορεί να μην πληρώσουν και να έρχεται ο λογαριασμός συνεχώς στους ίδιους σε μια εύκολη πολιτική με το ψαλίδι στα μόνιμα θύματα και υποζύγια.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Εάν σε αυτού του είδους κινητοποιήσεις μπορείτε πραγματικά -όχι εσείς-, τα κινήματα τα συνδικαλιστικά, αν μπορούν να κινητοποιήσουν πραγματικά τον εργαζόμενο, ή ακόμα δείχνει να έχει αντοχές να αναμένει, να ελπίζει;»

    Σ.ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: « Οι προηγούμενες κινητοποιήσεις σε σχέση με την συμμετοχή και στις απεργίες και στις απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν δώσει απάντηση που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Σε λίγο θα κλείσει ένα δίμηνο δυναμικών συνεχόμενων απεργιακών, ή άλλων μορφών κινητοποίησης. Δεν είναι μικρό αυτό, αν δούμε την αντοχή και την διατήρηση σε υψηλά επίπεδα της ανταπόκρισης των εργαζομένων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αδυναμίες, είμαστε όμως ικανοποιημένοι.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Μήπως και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν πια χάσει την αξιοπιστία τους, την δυνατότητα παρέμβασής τους;»

    Σ.ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: « Παρά τον μεγάλο πόλεμο που έχουν δεχθεί το συνδικάτο, οι συνδικαλιστές, -μπορείτε και εσείς να δείτε τις μετρήσεις της κοινής γνώμης-, ότι από τους πολιτικούς θεσμούς, τα συνδικάτα είναι στην πρώτη θέση αποδοχής. Εμείς δεν ανοίξαμε ποτέ πόλεμο, δεν αρχίσαμε ποτέ να στοχοποιούμε συγκεκριμένους άλλους θεσμούς, ή άλλες κοινωνικές ομάδες. Διότι θεωρούμε ότι όλα αυτά δεν βοηθούν την κοινωνία, την διαιρούν. Αυτή τη στιγμή εκείνο που μας ενδιαφέρει, είναι να κρατήσουμε με δυναμική τον αγώνα των εργαζομένων, να στηρίξουμε τα συνδικάτα. Κάνουμε και πολύ μεγάλη προσπάθεια, αδυναμία, πρακτικές ή άλλα πράγματα, τα οποία δεν είναι θετικά, να μπορέσουμε να τα ανατρέψουμε.»

    Είδηση: 34239

    [03] Κλειστοί μέχρι την Πέμπτη οι ΧΥΤΑ

    Δευτερα, 08 03 2010 11:51

    Κλειστοί μέχρι και την Πέμπτη 11 Μαρτίου θα παραμείνουν όλοι οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για παράταση της διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους Δήμους. Οι ΧΥΤΑ είχαν κλείσει από την περασμένη Παρασκευή το βράδυ και θα λειτουργούσαν εκ νέου από τις 11.30 το βράδυ της Κυριακής. Το κλείσιμο των ΧΥΤΑ -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ- «εντάσσεται στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε και υλοποιεί η Ομοσπονδία, εκφράζοντας την αντίδραση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα κοινωνικά άδικα μέτρα της κυβέρνησης και τη λεηλασία του εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων».

    Η Ομοσπονδία καλεί τους υπαλλήλους των ΟΤΑ όλης της χώρας να συμμετάσχουν μαζικά στην 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Μαρτίου -από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου- και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Κλειστοί μέχρι και την Πέμπτη 11 Μαρτίου θα παραμείνουν όλοι οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για παράταση της διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους Δήμους. Οι ΧΥΤΑ είχαν κλείσει από την περασμένη Παρασκευή το βράδυ και θα λειτουργούσαν εκ νέου από τις 11.30 το βράδυ της Κυριακής. Το κλείσιμο των ΧΥΤΑ -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ- «εντάσσεται στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε και υλοποιεί η Ομοσπονδία, εκφράζοντας την αντίδραση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα κοινωνικά άδικα μέτρα της κυβέρνησης και τη λεηλασία του εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων». Η Ομοσπονδία καλεί τους υπαλλήλους των ΟΤΑ όλης της χώρας να συμμετάσχουν μαζικά στην 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Μαρτίου -από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου- και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010. Είδηση: 34091


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 13 March 2010 - 9:52:06 UTC