Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακροδεξιά πρόκληση έξω από τη Βουλή
  • [02] Siemens: Πάντα δίνονται μίζες κατέθεσε ανταγωνιστής
  • [03] Πακιστάν: Πυραυλικές επιθέσεις των ΗΠΑ
  • [04] Κάρλα Μπρούνι: Εμπιστεύομαι το Νικολά Σαρκοζί
  • [05] ΝΑΤΟ: Αντιπειρατικές επιχειρήσεις μέχρι το 2012

    [01] Ακροδεξιά πρόκληση έξω από τη Βουλή

    Τεταρτη, 10 03 2010 21:27

    Προκλήσεις ακροδεξιών στοιχείων σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης έξω από τη Βουλή, όταν δέχτηκε επίθεση το αυτοκίνητο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, ενώ εκτοξεύτηκαν και αντικείμενα εναντίον όσων πλησίαζαν στη Βουλή.

    Παράλληλα οι συγκεντρωθέντες που διαμαρτύρονταν για το υπό συζήτηση μεταναστευτικό νομοσχέδιο, κρατώντας ελληνικές σημαίες φώναζαν συνθήματα κατά του πολιτικού κόσμου. Το θέμα αναφέρθηκε από τον κ. Πάγκαλο στη συνεδρίαση και παράλληλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε πως θα ζητήσει την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη ώστε να διερευνηθεί γιατί η ΕΛΑΣ επέτρεψε σε ακροδεξιές ομάδες να βρίσκονται έξω από την είσοδο της Βουλής και να αποδοκιμάζουν όσους εισέρχονταν ή εξέρχονταν από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας. Επίσης ο κ. Πάγκαλος καταλόγισε ευθύνες στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, λέγοντάς του: "Για να καταλάβετε τι έχετε κάνει με τη στάση σας". O πρόεδρος του ΛΑΟΣ πήρε το λόγο και καταδίκασε το επεισόδιο.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Αντιπαράθεση στη Βουλή για το μεταναστευτικό Είδηση: 34215

    [02] Siemens: Πάντα δίνονται μίζες κατέθεσε ανταγωνιστής

    Τεταρτη, 10 03 2010 23:00

    O πρώην αντιπρόσωπος της αμερικανογαλλικής εταιρείας TRS (Thales-Raytheon Systems) Παύλος Πεζάς, ήταν το πρόσωπο που κατέθεσε την Τετάρτη στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens. Η συγκεκριμένη εταιρεία, ήταν αντίπαλος της κοινοπραξίας SAIC/SIEMENS, που τελικά πήρε το σύστημα C4I για τη ασφάλεια των ολυμπιακών αγώνων, συνολικού τιμήματος250εκ ευρώ.

    Ο κ. Πεζάς δήλωσε ότι ήταν καλύτερη η προσφορά της εταιρείας του, χαρακτήρισε διαβλητό το διαγωνισμό και προαποφασισμένη την επιλογή, ενώ τόνισε ότι "πάντα δίνονται μίζες σε μεγάλα έργα και αγορές οπλικών συστημάτων".

    Χωρίς σημαντικές αποκαλύψεις εξετάσθηκε και ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Ελευθέριος Αντωνακόπουλος που έμεινε στη θέση του από το Μάρτιο του 2002 ως τον Απρίλιο του 2004.

    Ο μάρτυρας παραδέχθηκε, όταν ρωτήθηκε, ότι "ήταν απόφαση του ΟΤΕ" και όχι άνωθεν πολιτική εντολή να επεκταθούν και συμπεριληφθούν στο καθεστώς των προγραμματικών συμβάσεων, άρα και στις απευθείας αναθέσεις ολυμπιακά έργα και προμήθειες και για την απόφαση αυτή είχε λάβει εξουσιοδότηση από σύσσωμο το ΔΣ του ΟΤΕ.

    Η αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Πάνου Καμμένου, στο όνομα του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που τότε ήταν μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ, πυροδότησε ένταση και αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της επιτροπής Σήφη Βαλυράκη να κάνει λόγο "για απαράδεκτη επίθεση και υπονόμευση την ώρα που δίνει αγώνα ο πρωθυπουργός στο εξωτερικό".

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 34217

    [03] Πακιστάν: Πυραυλικές επιθέσεις των ΗΠΑ

    Τεταρτη, 10 03 2010 20:55

    Συνεχίστηκε η πάγια τακτική των ΗΠΑ με το βομβαρδισμό θέσεων ανταρτών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, από πυραύλους μέσω μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Στην επιδρομή της Τετάρτης τουλάχιστον 12 αντάρτες έχασαν τη ζωή τους, στο χωριό Μιζάρ Μανταχέλ, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά της Μιρανσάχ, την κύρια πόλη στην περιοχή των φυλών στο βόρειο Ουαζιριστάν.

    Πρόκειται για περιοχές που θεωρούνται προπύργιο των Ταλιμπάν και φίλα προσκείμενων στην Αλ Κάιντα. Λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς των πτωμάτων των θυμάτων της πρώτης επίθεσης με δύο οχήματα, σημειώθηκε η δεύτερη επίθεση εναντίον των οχημάτων, από την οποία προστέθηκαν άλλα τέσσερα θύματα στα ήδη οκτώ από την πρώτη επίθεση.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Είδηση: 34214

    [04] Κάρλα Μπρούνι: Εμπιστεύομαι το Νικολά Σαρκοζί

    Τεταρτη, 10 03 2010 20:22

    Την απόλυτη εμπιστοσύνη στο σύζυγο της Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε η Κάρλα Μπρούνι, η οποία δήλωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος δε θα την απατούσε ποτέ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το γάμο τους ως ένα "αληθινό παραμύθι". Οι δηλώσεις της πρώτης κυρίας της Γαλλίας πραγματοποιήθηκαν στο βρετανικό κανάλι Sky News, διαψεύδοντας τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες και ήθελαν το προεδρικό ζεύγος να διατηρεί εξωσυζυγικές σχέσεις.

    "Ω ναι, πολύ. Δε θα είχε ποτέ εξωσυζυγικούς δεσμούς. Και έχετε δει ποτέ φωτογραφία του ή κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο;" δήλωσε η Κάρλα Μπρούνι, απαντώντας σε δημοσιογράφο που τη ρώτησε αν εμπιστεύεται το Νικολά Σαρκοζί.

    Ερωτηθείσα, αν πιστεύει ότι ο γάμος της θα διαρκέσει για πάντα, η Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί δίστασε για λίγο αλλά απάντησε: "Πιστεύω ότι ο γάμος θα κρατήσει για πάντα αλλά ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Ελπίζω να είναι για πάντα, αυτή είναι η ελπίδα μου αλλά μπορεί να έχουμε πεθάνει μέχρι αύριο".

    "Δεν ήμουν ποτέ παντρεμένη, οπότε πιστεύω ότι η μονογαμία έχει να κάνει με το γάμο, σωστά;" είπε χαρακτηριστικά το πρώην σούπερ μόντελ, τονίζοντας ότι ο Νικολά Σαρκοζί είναι ο πρώτος της σύζυγος.

    "Το αληθινό παραμύθι είναι το πόσο τυχερή ήμουν, πόσο απίστευτα τυχερή ήμουν που ερωτεύθηκα σε ηλικία 40 ετών και γνώρισα κάποιον που, ξέρετε, θα μπορούσα να παντρευτώ", πρόσθεσε με νόημα η Κάρλα Μπρούνι.

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 34213

    [05] ΝΑΤΟ: Αντιπειρατικές επιχειρήσεις μέχρι το 2012

    Τεταρτη, 10 03 2010 19:56

    Mέχρι το τέλος του 2012, θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις του το ΝΑΤΟ στον κόλπο του Άντεν. Πρόκειται για αντιπειρατικές επιχειρήσεις στα ανοιχτά της Σομαλίας, που ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2009.

    Η εκτίμηση που διατυπώθηκε από τον εκπρόσωπο της Ατλαντικής Συμμαχίας, Τζέιμς Απάθουραϊ, ήταν ότι: "Το 2009 χάρη στις διεθνείς προσπάθειες, περιλαμβανόμενων και των προσπαθειών του ΝΑΤΟ οι επιτυχημένες πειρατείες μειώθηκαν κατά 40% σε σχέση με το 2008, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των επιθέσεων αυξήθηκε".

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό, Γερμανικό Είδηση: 34212


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 10 March 2010 - 21:52:04 UTC