Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειδώνουν τα νέα μέτρα
  • [02] Όλι Ρεν: Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στο μέλλον με διαφορετικό τρόπο
  • [03] Διερεύνηση στην υπόθεσης της μη εκμετάλλευσης του πλάσματος αίματος
  • [04] Η Abu Dhabi Mar παίρνει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • [05] Ένας Γερμανός στους τέσσερις δηλώνει έτοιμος να του εμφυτευτεί υποδορίως ένας ηλεκτρονικός κοριός
  • [06] Τρίτη πηγή ενημέρωσης των Αμερικανών το Ίντερνετ
  • [07] Commercial Value: Προβληματισμός για το κλείσιμο
  • [08] 30.000 παιδιά στην Αφρική έχασαν τη ζωή τους λόγω της οικονομικής κρίσης
  • [09] ΕΡΤ: Αιμοδοσία εργαζομένων
  • [10] ΕΤΑ: Κατηγορίες για τους συλληφθέντες
  • [11] Ομιλία Παπαρήγα σε εκδήλωση για την 8η Μαρτίου Διεθνή Μέρα της Γυναίκας
  • [12] Siemens: Συνέχεια με καταθέσεις
  • [13] Σύλληψη αρχαιοκαπήλων στη Θεσσαλονίκη
  • [14] Συνάντηση Δ. Χριστόφια με Τσίπρα - Μπίσκι
  • [15] Νέα απεργία στα δημόσια νοσοκομεία
  • [16] Συναντήσεις Σαμαρά με ΑΔΕΔΥ και Εφοπλιστές
  • [17] Όχι Παπαρήγα σε Λοβέρδο για συνάντηση
  • [18] Oίκος Ναύτου: Καταβολή επιδομάτων
  • [19] Σύλληψη υπαλλήλου του ΙΚΑ για δωροδοκία
  • [20] Έξι νεκροί σε επιθέσεις στην Κανταχάρ
  • [21] Παρών ο Κάραζιτς στη Χάγη
  • [22] Δώδεκα γυναίκες στο This is not a gallery

    [01] Κλειδώνουν τα νέα μέτρα

    Δευτερα, 01 03 2010 15:15

    Ευρετήριο Άρθρου

    "Κλειδώνουν" τα νέα μέτρα

    Οι επαφές Ρεν

    Συνάντηση Παπούλια-Προβόπουλου

    Στήριξη Σουλτς

    Τα νεα μέτρα και τα σπρεντ σήμερα

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 5 "Κλειδώνουν" τα πρόσθετα μέτρα για την ελληνική οικονομία μετά και τις κρίσιμες συναντήσεις που έχει απο το πρωί στην Αθήνα, ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρέν. Τη λήψη επιπλέον μέτρων ώστε να βγει η χώρα μας από το δημοσιονομικό αδιέξοδο προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά την συνάντηση του με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, ενώ μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε τη συστράτευση όλων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι " δεν θα αφήσουμε την χώρα να βουλιάξει". Ο κύριος Ρεν, που συνοδεύεται από το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιούργκεν Στάρκ είχε σειρά επαφών με τον Πρωθυπουργό και με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Επεισοδιακή ήταν η είσοδος του κοινοτικού επιτρόπου στο υπουργείο Εργασίας καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προγραμματίσει συγκέντρωση αποδοκιμασίας. Ο κ. Ρεν εισήλθε από την πλαϊνή είσοδο ενώ έπεσαν και δακρυγόνα καθώς οι διαδηλωτές έσπασαν τα ρολλά της εισόδου.

    Θέμα χρόνου είναι πλέον η ανακοίνωση των νέων μέτρων με τον Πρωθυπουργό να δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει την δικής της απάντηση στην κρίση που βιώνει η χώρα.

    "...Ζητάμε σήμερα απ' τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, να συστρατευθούν στην κοινή προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας μας..."

    Γιώργος Παπανδρέου

    "Σήμερα, η πατρίδα μας βιώνει βαθύτατη και πολύπλευρη κρίση. Το γνωρίζετε καλά. Όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές, η κρίση της χώρας μας δεν περιορίζεται στο δημοσιονομικό μας πρόβλημα. Αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου το δημοσιονομικό πρόβλημα. Είναι όμως εξαιρετικά επείγον να το αντιμετωπίσουμε, γιατί έχει λάβει δραματικές διαστάσεις, γιατί απειλεί να μας αφαιρέσει κάθε δυνατότητα να ορίζουμε εμείς την τύχη μας. Και θα το κάνουμε", τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο και κάλεσε τους πολίτες να συστρατευθούν στη κοινή προσπάθεια για την σωτηρία της χώρας

    "Ζητάμε σήμερα απ' τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, να συστρατευθούν στην κοινή προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας μας και, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να το κάνουν. Παρά το κόστος, παρά την επιβάρυνση που θα βιώσει ο κάθε πολίτης, όλοι λένε «ναι». Όλοι οι Έλληνες, οι άνθρωποι του ενός μισθού, της καθημερινής σκληρής εργασίας, όλοι εκείνοι που δεν κρύβουν τα εισοδήματά τους, είναι έτοιμοι να βοηθήσουν για τη σωτηρία της πατρίδας. Συγκινούμαι ειλικρινά, όταν άνθρωποι του μόχθου με πιάνουν στο δρόμο και μου λένε «για την πατρίδα, και το μισθό μου να θυσιάσω".

    Είδηση: 33881

    [02] Όλι Ρεν: Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στο μέλλον με διαφορετικό τρόπο

    Δευτερα, 01 03 2010 18:39

    Τη λήψη μέτρων μόνιμου χαρακτήρα το συντομότερο δυνατόν, ζήτησε ο Ευρωπαίος επίτροπος επί των οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Όλι Ρεν, σε συνέντευξη Τύπου, το βράδυ της Δευτέρας. Όπως δήλωσε από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, τόσο τα μέτρα που προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, όσο και τα έκτακτα μέτρα, που του παρουσίασε νωρίτερα κατά τη συνάντησή τους ο Πρωθυπουργός, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Όλι Ρεν είπε χαρακτηριστικά ότι "η στιγμή είναι κρίσιμη για το μέλλον της χώρας σας" και κάλεσε κάθε Έλληνα πολίτη να στηρίξει αυτά τα έκτακτα μέτρα, ώστε η χώρα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων της στην Ευρώπη. Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχει η πλήρης υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη λήψη μέτρων.

    "H στιγμή είναι κρίσιμη για τη χώρα", δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, σημειώνοντας ότι "όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολίτες πρέπει να υποστηρίξουν τα μέτρα" και πως η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει με διαφορετικό τρόπο στο μέλλον.

    "Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατεί με το δημόσιο χρέος και δεν υπάρχει πιο αντικοινωνικό από το να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση τα δημόσια οικονομικά" Όλι Ρεν

    Όπως είπε ο Όλι Ρεν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει πλήρως την Ελλάδα για να υπερπηδήσει τις δυσκολίες και πρόσθεσε ότι διαπίστωσε ισχυρή αποφασιστικότητα από την κυβέρνηση για να τακτοποιηθούν τα δημοσιονομικά.

    "Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη μείωση του ελλείμματος κάτω του 4%, δεν πρέπει να ληφθούν για να είμαστε αρεστοί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ή αλλού, αλλά διότι πρέπει να ληφθούν" είπε χαρακτηριστικά.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Ρεν ανέφερε μεταξύ άλλων ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος και ότι τα μέτρα αυτά συζητήθηκαν με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι η Ελλάδα πρέπει να μειώσει το έλλειμμα κατά 4% του ΑΕΠ το 2010. Επίσης, δήλωσε ότι πρέπει να τεθούν σωστά οι προτεραιότητες στα δημόσια οικονομικά και ότι μεγαλύτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στο σκέλος των δαπανών.

    Όπως είπε ο ίδιος, η ελληνική κυβέρνηση δεν ζήτησε οικονομική υποστήριξη και ότι η Ευρωζώνη είναι αποφασισμένη να αναλάβει συντονισμένη δράση για τη σταθερότητά της.

    Επιπλέον, σημείωσε ότι ότι επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση να ανακοινώσει τα μέτρα και ότι στις 15 Μαρτίου θα υποβληθεί στις Βρυξέλλες από την Ελλάδα έκθεση σχετικά με τα μέτρα και την αποτελεσματικότητά τους, ενώ το Μάιο θα γίνει μια συνολική αξιολόγηση.

    Σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες και φήμες ότι ασκούνται πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να κοπεί ο 14ος μισθός, είπε ότι με τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης συζητήθηκαν διάφορα μέτρα. Εμείς προτείναμε, πρόσθεσε, να μειωθεί το μισθολογικό κόστος, αλλά επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση ποιά θα είναι τα μέτρα που πρέπει να πάρει για την επίτευξη του στόχου.

    Σχετικό άρθρο: "Κλειδώνουν" τα νέα μέτρα

    Είδηση: 33891

    [03] Διερεύνηση στην υπόθεσης της μη εκμετάλλευσης του πλάσματος αίματος

    Δευτερα, 01 03 2010 18:53

    Επείγουσα έρευνα έχει διατάξει η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για τη διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στην υπόθεση της μη εκμετάλλευσης του πλάσματος αίματος, με συνέπεια να σπαταλά η χώρα μας τεράστια ποσά για την αποθήκευση και συντήρησή του αλλά και την αγορά παραγώγων του.

    Η υπουργός Υγείας καταγγέλλει για σκανδαλώδη αδιαφορία τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου, τονίζοντας ότι 40 τόνοι πλάσματος αίματος παραμένουν ανεκμετάλλευτοι, οι 25 στις αποθήκες ολλανδικής και οι 15 στη χώρα μας, στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στους Θρακομακεδόνες, καθώς από το 2004 μέχρι το 2008, το αίμα αυτό που έχει συλλεχθεί από χιλιάδες αιμοδότες δεν έχει ελεγχθεί για ιούς (όπως προβλέπεται) και δεν έχει γίνει επεξεργασία του και ο διαχωρισμός του σε παράγωγα, όπως η λευκωματίνη.

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάνει λόγο για "σκανδαλώδη αδιαφορία" των αρμόδιων υγειονομικών αρχών για τέσσερα χρόνια ,από το 2004 ως το 2008, (διάστημα το οποίο έχουμε παραλάβει λευκωματίνη μόνο τρεις φορές. Την ίδια στιγμή γίνεται εισαγωγή λευκωματίνης από το εξωτερικό. Η Φώφη Γεννηματά έχει δώσει εντολή ελέγχου στο Σώμα Επιθεωρητών για αυτό το χρονικό διάστημα.

    Το πόρισμα της επιτροπής ελέγχου του υπουργείου αναμένεται σε 3 εβδομάδες, ενώ έχει δοθεί σχετική εντολή και στο σώμα επιθεωρητών υγείας για διαχρονική έρευνα του θέματος. Είδηση: 33892

    [04] Η Abu Dhabi Mar παίρνει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Δευτερα, 01 03 2010 14:06

    Με ικανοποίηση δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση της απόφαση του ομίλου να επενδύσει στον ελληνικό ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, αποκτώντας την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ (Σκαραμαγκάς), καθώς επίσης και των Αρχών του Εμιράτου Abu Dhabi να υποστηρίξουν αυτή την απόφαση

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας / Ενημέρωσης, το νέο κοινοπρακτικό σχήμα, του οποίου θα ηγείται η ADM κατέχοντας ποσοστό 75,1% του μετοχικού κεφαλαίου του Σκαραμαγκά, και στο οποίο συμμετέχει η ThyssenKrupp Marine Systems με ποσοστό 24,9%, «τυγχάνει της απόλυτης έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης».

    Η κυβέρνηση, προστίθεται στην ανακοίνωση, «επιδιώκει το νέο κοινοπρακτικό σχήμα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το ταχύτερο δυνατό».

    Με το νέο κοινοπρακτικό σχήμα και την είσοδο της ADM στην ιδιοκτησία και τον έλεγχο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμη βιώσιμη λύση στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ναυπηγικής βιομηχανίας με διασφάλιση των θέσεων εργασίας, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

    Αντιδράσεις

    Η συμφωνία παράδοσης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην κοινοπραξία αραβικών και γερμανικών μονοπωλιακών ομίλων αποτελεί ένα νέο επεισόδιο που έρχεται να προστεθεί στη μακρά εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ιδιωτικοποίησης και παράδοσης του στρατηγικού αυτού κλάδου της οικονομίας στο κεφάλαιο. Οι συνέπειες αυτής της πορείας δεν περιορίζονται μόνο στη συνεχή αφαίρεση δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου. Αφορούν την προάσπιση κυριαρχικών δικαιωμάτων και το μέλλον της εγχώριας παραγωγής.

    "Η νέα εκχώρηση του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά, αντί του δημοσίου ελέγχου του, κινδυνεύει να δώσει τη χαριστική βολή στην απασχόληση και την ίδια τη λειτουργία του Ναυπηγείου. Η παραγωγική ερήμωση της χώρας συνεχίζεται με κυνική ανευθυνότητα", σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είδηση: 33876

    [05] Ένας Γερμανός στους τέσσερις δηλώνει έτοιμος να του εμφυτευτεί υποδορίως ένας ηλεκτρονικός κοριός

    Δευτερα, 01 03 2010 19:06

    Ένας Γερμανός στους τέσσερις δηλώνει έτοιμος να δεχθεί να του εμφυτευτεί υποδορίως ένας "ηλεκτρονικός κοριός" αν έχει κάποιο όφελος από αυτόν, δείχνει δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στη Γερμανία.

    Το 23% των Γερμανών δηλώνει έτοιμο να του εμφυτευτεί ένας τέτοιος μικροεπεξεργαστής αν αυτό έχει "κάποια πλεονεκτήματα", σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα χιλίων ανθρώπων και δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή τα εγκαίνια σήμερα στο Ανόβερο, στη βορειοδυτική Γερμανία, της Cebit. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

    Η έρευνα αυτή αποσκοπεί να δείξει ότι τα σύνορα μεταξύ του πραγματικού κόσμου και της εικονικής πραγματικότητας "εξαφανίζονται" σιγά-σιγά, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Bitkom, η γερμανική ομοσπονδία τεχνολογιών της πληροφόρησης και της επικοινωνίας (TIC), η οποία πραγματοποίησε την έρευνα.

    Το αποτέλεσμά της αποτελεί βέβαια ένα ακραίο παράδειγμα για το σημείο στο οποίο μπορεί να φτάσει για ορισμένους ανθρώπους η "σύνδεσή" τους με την τεχνολογία, σημείωσε ο πρόεδρος της Bitkom Αουγκουστ-Βίλχελμ Σιρ.

    Πιο συγκεκριμένα περίπου το 16% των Γερμανών θα δεχόταν να του εμφυτευτεί υποδορίως ένας "ηλεκτρονικός κοριός", ο οποίος θα επιτρέπει τον πιο άμεσο εντοπισμό του από σωστικά συνεργεία σε περίπτωση πυρκαγιάς ή ατυχήματος.

    Το 4% θα το ενέκρινε για να έχει το πλεονέκτημα να επιταχύνεται ο έλεγχος για την είσοδό του σε διάφορες τοποθεσίες, το 5% για να "κάνει πιο εύκολα τα ψώνια του" και το 12% αν αυτό θα μπορούσε να εγγυηθεί μια "καλύτερη ασφάλεια", αποκαλύπτει η έρευνα.

    Ωστόσο επισημαίνεται ότι το 72% των Γερμανών παραμένει αντίθετο στην ιδέα αυτή και δεν θα δεχόταν "σε καμία περίπτωση" να του εμφυτευτεί ένας "ηλεκτρονικός κοριός", σύμφωνα με την έρευνα.

    Την Cebit θα εγκαινιάσουν επισήμως απόψε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγέλα Μέρκελ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο. Η Ισπανία είναι η επίσημη προσκεκλημένη της έκθεσης για φέτος.

    Η Cebit φιλοξενεί φέτος περισσότερους από 4.000 εκθέτες από 68 χώρες.

    ΑΠΕ Είδηση: 33894

    [06] Τρίτη πηγή ενημέρωσης των Αμερικανών το Ίντερνετ

    Δευτερα, 01 03 2010 18:58

    Το Ίντερνετ αποτελεί την τρίτη πηγή πληροφόρησης των Αμερικανών, πίσω από τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα και τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση ενός αμερικανικού ινστιτούτου, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

    Οι ερευνητές του Κέντρου Ερευνών Pew ρώτησαν 2.259 ενήλικες Αμερικανούς ποια είναι τα μέσα από τα οποία ενημερώνονται. Περίπου το 78% των ερωτηθέντων απάντησε ότι παρακολουθεί ένα τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.

    Στη δεύτερη θέση με ποσοστό 73% έρχονται τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN, και CBS, ενώ το 61% των ερωτηθέντων απάντησε ότι πηγή πληροφόρησής του είναι το Ιντερνετ και ειδικότερα οι σελίδες του Google News, του AOL, του CNN, του BBC.

    Παράλληλα, το 50% απάντησε ότι διαβάζει μια τοπική καθημερινή εφημερίδα και το 17% μια καθημερινή εθνική εφημερίδα όπως τους Τάιμς της Νέας Υόρκης ή την USA Today.

    Τέλος το 92% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ενημερώνεται ποικιλοτρόπως: τηλεόραση, εφημερίδες, Ίντερνετ.

    Από αυτούς που ενημερώνονται κυρίως από το Ίντερνετ το 21% επιλέγει μια μόνο ιστοσελίδα ενώ το 57% επιλέγει κάθε φορά δύο με πέντε ιστοσελίδες.

    "Οι Αμερικανοί γενικώς δεν προτιμούν μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ψάχνουν λίγο πολύ στην τύχη", ανέφερε μια από τις ερευνήτριες.

    Η σφυγμομέτρηση έγινε από τις 28 Δεκεμβρίου έως τις 19 Ιανουαρίου και το περιθώριο λάθους της κυμαίνεται στο συν-πλην 2,3%. Είδηση: 33893

    [07] Commercial Value: Προβληματισμός για το κλείσιμο

    Δευτερα, 01 03 2010 18:11

    Στο κλείσιμο της ασφαλιστική εταιρίας, Commercial Value αναφέρεται σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

    "Η συνεχιζόμενη αδιαφορία των αρμοδίων για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας, οδηγεί σε απόγνωση ακόμη διακόσιους είκοσι συναδέλφους μας, εκατοντάδες συνεργάτες και χιλιάδες ασφαλισμένους. Και πάλι καλούνται να "πληρώσουν" αυτοί που δεν έχουν καμιά ευθύνη. Δηλώνουμε ξανά ότι η ανάγκη για την εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στο έσχατο μέτρο της ανάκλησης της άδειας μιας εταιρίας. Διαμαρτυρόμαστε γιατί ουσιαστικά αγνοήθηκαν οι θέσεις των εργαζομένων και δεν εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για την συνέχιση της λειτουργίας της Commercial Value".

    Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για: "Το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στην περίπτωση της ¨Ασπίς¨, λόγω της έλλειψης του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου, αναδεικνύει την ρεαλιστικότητα των ουσιαστικών και χρήσιμων προτάσεων, που έχουμε γνωστοποιήσει εδώ και καιρό προς την Πολιτεία. Η περίφημη και επανειλημμένα δηλούμενη «εξυγίανση» της ασφαλιστικής αγοράς, συνεχίζεται χωρίς κανόνες που να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και των ασφαλισμένων.

    Η Ομοσπονδία μας καλεί την Κυβέρνηση να δράσει έστω και τώρα, υιοθετώντας τις προτάσεις της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων της Commercial Value, προκειμένου να αποτραπούν οι δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ασφαλισμένους της εταιρίας, από την νέα απόφαση της ΕΠΕΙΑ".

    Επιπτώσεις

    Οι συνέπειες του κλεισίματος της εταιρείας οδήγησαν τους 400.000 ασφαλισμένους στον κλάδο αυτοκινήτου σε αναζήτηση νέας ασφαλιστικής, αφού εκπνέει σε εένα μήνα η κάλυψη από το επικουρικό. Επίσης περίπου 50.000 ασφαλισμένοι στον κλάδο ζωής μένουν μετέωροι, όπως και οι 230 εργαζόμενοι της εταιρείας.

    Το Υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι τα χαρτοφυλάκια ζωής δεν κινδυνεύουν, αφού ισχύουν κανονικά, έως ότου μεταβιβαστούν σε άλλη εταιρεία. Αντίστοιχη ήταν και η περίπτωση της ΑΣΠΙΔΑΣ, με τους 240.000 περίπου ασφαλισμένους στον κλάδο ζωής να βρίσκονται ακόμη στον αέρα. Ήδη έχουν κατατεθεί δεκάδες μηνύσεις σε βάρος του Παύλου Ψωμιάδη από ζημιωθέντες και επενδυτές. Δυσοίωνες είναι οι προοπτικές και για άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, που βρίσκονται σε οριακό σημείο. Είδηση: 33890

    [08] 30.000 παιδιά στην Αφρική έχασαν τη ζωή τους λόγω της οικονομικής κρίσης

    Δευτερα, 01 03 2010 17:30

    Τουλάχιστον 30.000 παιδιά στις χώρες της Αφρικής πέθαναν προτού κλείσουν τον πρώτο χρόνο ζωής λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, η οποία είχε πολύ μεγάλο αντίκτυπο στις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, δήλωσε σήμερα στη Γενεύη η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι.

    Η κρίση προκάλεσε ταυτοχρόνως "την αύξηση των υφισταμένων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", σημείωσε επίσης, μιλώντας κατά την έναρξη της συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    "Υπολογίζεται ότι στην Αφρική, οι (οικονομικές) κρίσεις οδήγησαν στη φτώχεια 7 ως 10 εκατομμύρια ανθρώπους", υπογράμμισε επικαλούμενη τον οικονομολόγο της Παγκόσμιας Τράπεζας Σάντα Ντεβαρατζάν και προσέθεσε: "Ως αποτέλεσμα της ύφεσης, 30.000 ως 50.000 παιδιά μπορεί να μην έκλεισαν το πρώτο έτος ζωής".

    Όσον αφορά τα σχέδια για το μέλλον, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι το Συμβούλιο και το γραφείο της θα επικεντρωθούν σε θέματα διακρίσεων βάσει της φυλής και του φύλου, σε ζητήματα οικονομικών ανισοτήτων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εντάσσονται στο πλαίσιο της μετανάστευσης και των ενόπλων συγκρούσεων.

    AΠΕ Είδηση: 33889

    [09] ΕΡΤ: Αιμοδοσία εργαζομένων

    Δευτερα, 01 03 2010 16:48

    Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα στην ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, από την ΠΟΣΠΕΡΤ με ικανοποιητική προσέλευση εργαζομένων. Η αιμοδοσία πραγματοποιείται συστηματικά σε περίπου τρίμηνη βάση. Αύριο Τρίτη αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της Μεσογείων και Κατεχάκη από τις 9πμ έως τη 1μμ.

    Είδηση: 33886

    [10] ΕΤΑ: Κατηγορίες για τους συλληφθέντες

    Δευτερα, 01 03 2010 15:19

    Aπαγγέλθηκαν σήμερα Δευτέρα, κατηγορίες σε βάρος των 13 μελών της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ETA και της κολομβιανής ανταρτικής οργάνωσης FARC. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία προσωπικοτήτων της Κολομβίας στην Ισπανία, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της λατινοαμερικανικής χώρας Άλβαρο Ουρίμπε.

    Οι έξι συλληφθέντες είναι μέλη της ΕΤΑ και οι επτά της οργάνωσης FARC. Από την πλευρά του Ισπανού ανακριτή Ελόι Βελάσκο, διατυπώθηκε η κατηγορία ότι η Βενεζουέλα φέρεται να συνεργάστηκε με τις δύο οργανώσεις. Υποψήφιοι στόχοι ήταν υπήρξαν ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας Αντρές Παστράνα, η πρέσβης της χώρας στην Ισπανία από το 2002 ως το 2008 Νοέμι Σανίν, ο νυν αντιπρόεδρος Φρανσίσκο Σάντος, ο πρώην δήμαρχος της Μπογκοτά Αντάνας Μόκους και ο νυν πρόεδρος Άλβαρο Ουρίμπε".

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό, Γερμανικό Είδηση: 33880

    [11] Ομιλία Παπαρήγα σε εκδήλωση για την 8η Μαρτίου Διεθνή Μέρα της Γυναίκας

    Δευτερα, 01 03 2010 19:03

    Σαφείς αναφορές και συνδέσεις με τη σημερινή πραγματικότητα έκανε η Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της για την 8η Μαρτίου, διεθνή ημέρα της γυναίκας, στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα. Όπως τόνισε η κ. Παπαρήγα: "Βρισκόμαστε μια απόσταση αναπνοής από ένα νέο πρωθυπουργικό διάγγελμα με το οποίο θα δρομολογείται ένας ολοκληρωτικός πόλεμος κατά της λαϊκής οικογένειας, των γυναικών, των νέων ζευγαριών, των νέων ανθρώπων, μέτρα που μιας φέρνουν σε ένα σύγχρονο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, για να σωθεί, όπως αδιάντροπα λένε, η πατρίδα από την πτώχευση".

    "Σ' απόσταση αναπνοής από νέο πρωθυπουργικό διάγγελμα"

    Μιλώντας στην εκδήλωση των ΚΟ Αττικής για την 8η Μαρτίου "Διεθνή Μέρα της Γυναίκας" η γγ. γραμματέας του ΚΚΕ είπε:

    Ζούμε αυτές τις μέρες την γελοιογραφία της κυβερνητικής αντίστασης απέναντι στις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αυτές οι πιέσεις, που είναι υπαρκτές, αποτελούν το καλύτερο χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση και στην συμμαχία της με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ να πείσουν τους εργαζόμενους ότι οι αιματηρές θυσίες είναι τάχα για το καλό τους. Πλασιέ της σύγχρονης βαρβαρότητας αναδεικνύεται η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών των μέσων ενημέρωσης, που προσπαθούν να ξεγελάσουν το λαό ότι τάχα θα είναι μεγάλη επιτυχία αντί για 20 βάρβαρα μέτρα να περάσουν τα 19 ή τα 19μισυ.

    "Η ψευτιά και η υποκρισία έχει φθάσει στο απόγειο".

    Αλέκα Παπαρήγα

    Αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν στο λαό είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, όλοι εκείνοι που υποστήριξαν ότι η ΕΕ είναι μονόδρομος, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της χωρίς την ΟΝΕ και το ευρώ. Όλοι αυτοί που συκοφαντούσαν την θέση του ΚΚΕ ότι είναι ασυμβίβαστη η συμμετοχή και προσαρμογή της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με την κοινωνική λαϊκή ευημερία, την ασφάλεια και την ειρήνη. Όλοι αυτοί που υπόσχονταν ότι το ευρώ είναι θώρακας, ότι η ΕΕ είναι συμμαχία ισοτίμων κρατών μελών, ότι η ΕΕ απαλλάσσει από την κρίση, όλοι αυτοί ας εξηγήσουν στο λαό, γιατί τον κορόιδεψαν.

    Καθημερινά γυναίκες και άνδρες βομβαρδίζονται από πίνακες σύμφωνα με τους οποίους αυτοί που θα χάσουν είναι λίγοι, κυρίως οι υψηλόμισθοι ενώ θα ανακουφιστούν οι χαμηλόμισθοι. Πρόκειται για διαχωρισμό ώστε να παρεμποδιστεί η εργατική ενότητα, η ενότητα των εργαζομένων. Όπως και επί Καραμανλή, επί Σημίτη και επί Ανδρέα Παπανδρέου, πάλι στην πρώτη γραμμή η διαίρεση υψηλόμισθοι-χαμηλόμισθοι, τα ρετιρέ και τα υπόγεια.

    Δεν είναι τυχαίο ότι στα δελτία ειδήσεων απουσιάζει τι θα χάσει ο ήδη χαμένος εργάτης και υπάλληλος, ο φτωχός αυτοαπασχολούμενος, ενώ δείχνεται τι θα χάσει ένα μέρος δημοσίων υπάλληλων που έχει σχετικά καλύτερες αμοιβές από άλλους. Τι έχει χάσει ο εργατοϋπάλληλος την τελευταία 20ετία. Τι έχουν χάσει οι αυτοαπασχολούμενοι και η φτωχή αγροτιά. Λόγος γίνεται μόνο για εφοριακούς, τελωνειακούς, ορισμένους μόνο κλάδους.

    Οι μισθολογικές διαφορές υπήρχαν και υπάρχουν, ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες ακόμα και σήμερα που είναι κατοχυρωμένη η ισότητα αμοιβών στις συμβάσεις, καθώς οι γυναίκες συνωστίζονται σε επαγγέλματα με χαμηλότερες αμοιβές. Διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα σε ζητήματα και αμοιβών και κοινωνικής πολιτικής, γιατί το αστικό κράτος και τα κόμματά του συστηματικά προσπάθησαν να ενσωματώσουν και να εξαγοράσουν την κρατική υπαλληλία, να την κρατήσουν απέναντι και διαχωρισμένη από το εργατικό, το λαϊκό κίνημα. Να εμποδίσουν την κοινή πάλη και, βεβαίως, έχουν πετύχει πολλά σ' αυτό τον τομέα με την βοήθεια του εργοδοτικού, κυβερνητικού και κομματικού μηχανισμού.

    "Δεν απομένει ούτε ένα λεπτό χρόνου προκειμένου οι γυναίκες της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων στρωμάτων που υποφέρουν, της αγροτιάς, οι νέες γυναίκες να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Μόνο μια λύση υπάρχει, ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ".

    Αλέκα Παπαρήγα

    "Δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο που πάρθηκε και δεν έγινε προσπάθεια να συνοδευτεί με πλύση εγκεφάλου των εργαζομένων, ώστε η να δεχθούν τα μέτρα μοιρολατρικά ή να φοβηθούν και να μην αντιδράσουν.

    Στον πόλεμο να απαντήσουμε με πολύμορφο πόλεμο, με σχέδιο κάθε μέρα αλλά και με προοπτική. Η δύναμη του εργατικού, του λαϊκού, του γυναικείου κινήματος εξαρτάται από το πόσες εργατικές γυναικείες μάζες θα μπουν στον αγώνα, πόσες θα επιστρέψουν στον αγώνα ύστερα από κάποια χρόνια αδράνειας, πόσες αυτοαπασχολούμενες, φτωχές αγρότισσες, πόσες κοπέλες, νέες γυναίκες θα προσχωρήσουν.

    Με τα ίδια μας τα χέρια θα δώσουμε λύσεις, γυναίκες και άνδρες, όλων των ηλικιών."

    Συνεχίζοντας η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, τόνισε: "Όταν ανέβηκε το όριο συνταξιοδότησης των γυναικών του ιδιωτικού τομέα δεν εκδηλώθηκε ευαισθησία στις γυναίκες του δημοσίου. Τώρα που καταργείται η πενταετής διαφορά πολλές γυναίκες που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους, αφού αυτές ήδη έχουν δεχτεί πρώτες το πλήγμα.Ο ελληνικός λαός να δείξει την δύναμη, την πείρα, την αποφασιστικότητά του. Να δείξει ότι δεν φοβάται να αμφισβητήσει τόσο την ΕΕ όσο και το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΝΑΤΟ. Να πει όχι στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, και στις ενώσεις που στηρίζουν τα μέτρα αυτά με κάθε τρόπο, με οικονομικά πακέτα, με πολιτική στήριξη, με εκβιασμούς και απειλές".

    "Είναι γνωστό ότι γυναίκες και άνδρες στον δημόσιο τομέα είχαν μονιμότητα σε διάκριση με τους άνδρες και τις γυναίκες στον ιδιωτικό τομέα που δεν είχαν ποτέ εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά. Εδώ και χρόνια, ιδιαίτερα επί κυβέρνησης Σημίτη που άρχισε να καταργείται η μονιμότητα στο δημόσιο, με τις προσλήψεις αορίστου χρόνου, με τα γνωστά προγράμματα Stage και τους συμβασιούχους, η αλληλεγγύη των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ήταν αδύνατη, ενώ οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεν έδειχναν και σε μεγάλο βαθμό δεν δείχνουν αλληλεγγύη για τα ιδιαίτερα μεγάλα βάσανα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που σε ένα βράδυ χάνουν την δουλειά τους, που εκβιάζονται μπροστά σε κάθε απεργία".

    "Δεν υπάρχει ενιαίο εθνικό συμφέρον, υπάρχει το συμφέρον των μονοπωλίων, των καπιταλιστών γενικότερα, υπάρχει και το ριζικά αντίθετο λαϊκό συμφέρον. Υπάρχει η Ελλάδα των καπιταλιστών και η Ελλάδα του εργαζόμενου λαού που υποφέρει.

    Ό,τι συμφέρει την μια πλευρά, βλάπτει την άλλη. Αυτή είναι η αφετηρία για να πάρει νόημα ο λαϊκός αγώνας, γυναικών και ανδρών, όλων των ηλικιών. Διαφορετικά ο αγώνας θα είναι αναποτελεσματικός, θα μοιάζει μάταιος, ακόμα και κουραστικός. Οφείλουμε να στεκόμαστε κοντά, ιδιαίτερα σε εκείνες της ηλικίες των γυναικών, που ζουν την μεγαλύτερη πίεση των ατομικών και οικογενειακών δυσκολιών.

    Η πάλη για την χειραφέτηση της γυναίκας, που είναι πάλη για την χειραφέτηση της εργατικής τάξης, είναι αυτή που μπορεί να δώσει απάντηση στα ερωτήματα και στα διλήμματα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι στην καθημερινότητα διλήμματα ανάμεσα στο καθήκον της συμμετοχής στην ταξική πάλη και στον αγώνα για την οικογένεια ή και τα προσωπικά όνειρα.

    Θα τους πούμε καθαρά, δεν υπάρχει αγώνας δίχως την απαίτηση της θυσίας ιδιαίτερα από την πρωτοπορία. Το Κόμμα μας έχει μια ιστορία ανεπανάληπτη όσο αφορά την πρόσφορα κομμουνιστριών, επώνυμων και χιλιάδων ανώνυμων. Ας εμπιστευθούμε περισσότερο τις νέες γυναίκες, τις εργάτριες, τις υπαλλήλους, τις φτωχές αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες όσες έχουν απομείνει, τις κοπέλες που ανήκουν στην εργατική λαϊκή οικογένεια, ας τους δώσουμε την δυνατότητα και την στήριξη να γίνουν οι νέες ηρωίδες, γνωστές και άγνωστες, στον καθημερινό αγώνα".

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33895

    [12] Siemens: Συνέχεια με καταθέσεις

    Δευτερα, 01 03 2010 16:14

    Συνεχίζονται στα πλαίσια της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, οι καταθέσεις για την υπόθεση της Siemens. Σήμερα Δευτέρα κατέθεσαν ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΟΤΕ, Νικήτας Μπαριτάκης και ο πρόεδρος του ΟΤΕ Παναγιώτης Βουρλούμης.

    Διατυπώθηκε το αίτημα, που όμως δεν ικανοποιήθηξκε, από το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Νικητιάδη, να εκδοθεί από την επιτροπή κοινή δήλωση κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, με την οποία ανεστάλη η προσωρινή αργία του ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού. Όπως δήλωσε ο Σήφης Βαλυράκης, πρόεδρος της επιτροπής, σύντομα θα κληθούν να καταθέσουν στην εξεταστική επιτροπή, ο κ. Ζαγοριανός, ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς και ο Παναγιώτης Αθανασίου εισαγγελέας πρωτοδικών που είχε κάνει την προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 33884

    [13] Σύλληψη αρχαιοκαπήλων στη Θεσσαλονίκη

    Δευτερα, 01 03 2010 15:12

    Ανεκτίμητης ιστορικής σημασίας και εμπορικής αξίας αρχαία αντικείμενα, προϊόν λαθρανασκαφών, κατείχαν και προόριζαν να πουλήσουν έναντι χιλιάδων ευρώ, τα μέλη μίας σπείρας αρχαιοκαπήλων που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς τα Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

    Συγκεκριμένα, οι άνδρες του τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από έρευνες, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν δύο άτομα ηλικίας 48 και 51 ετών που κατείχαν και προόριζαν να πουλήσουν, συνολικά 13 αρχαία αντικείμενα.

    Πρόκειται για μία χάλκινη παιδική κεφαλή πρώιμων ρωμαϊκών χρόνων, ένα αργυρό αρχαϊκό νόμισμα Θάσου, τρία χρυσά βυζαντινά νομίσματα, ένα χάλκινο βυζαντινό νόμισμα και επτά χρυσά ενετικά νομίσματα.

    Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής έρευνας σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο κατηγορούμενοι, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε αρχαίο χάλκινο άγαλμα τύπου δορυφόρου του Λυσίππου.

    Στη συνέχεια μετά από έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων ευρέθησαν και κατασχέθηκαν μία χάλκινη παιδική κεφαλή πρώιμων ρωμαϊκών χρόνων, αρχαία νομίσματα και ψηφιακοί δίσκοι με αποθηκευμένες φωτογραφίες γλυπτών και άλλων αρχαιοτήτων.

    Ιδιαίτερα το χάλκινο άγαλμα και η κεφαλή, κρίνονται αντικείμενα μοναδικής ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας και μεγάλης χρηματικής αξία. Είδηση: 33882

    [14] Συνάντηση Δ. Χριστόφια με Τσίπρα - Μπίσκι

    Δευτερα, 01 03 2010 14:39

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, είχε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Λόταρ Μπίσκι, πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που επισκέπτονται από κοινού την Κύπρο. Μετά τη συνάντησή τους, τα δύο ηγετικά στελέχη των αριστερών κομμάτων δήλωσαν την πλήρη υποστήριξή τους στις προσπάθειες που καταβάλει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας για την επίλυση του Κυπριακού. Στη συνέχεια, συναντήθηκαν και με τον πρόεδρο της κυπριακής βουλής Μάριο Καρογιάν, τον οποίο διαβεβαίωσαν για το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών αριστερών κομμάτων στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι: "Το κυπριακό είναι πρωτίστως ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να σιωπά μπροστά στη διαίρεση ενός εκ των μελών της, μπροστά σε διαχωριστικά τείχη και μπροστά σε στρατούς κατοχής, που καταπατούν βάναυσα το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Οι προσπάθειες της Κυπριακής κυβέρνησης για εξεύρεση βιώσιμης και δίκαιης λύσης, που θα επανενώνει το νησί και θα δημιουργεί συνθήκες συνύπαρξης του κυπριακού λαού είναι υπόθεση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς συνολικά, διότι βρίσκεται στον πυρήνα της ουμανιστικής ιδεολογίας της".

    Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανέφερε πως: "Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή του κυπριακού. Ο αναβαθμισμένος ρόλος της Τουρκίας στο διεθνές σκηνικό, σε συνδυασμό με τις νέες εύθραυστες γεωπολιτικές ισορροπίες που αναδεικνύονται από τη διεθνή οικονομική κρίση, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την προσπάθεια της Κυπριακής κυβέρνησης και του προέδρου Χριστόφια. Είμαστε εδώ για να τον στηρίξουμε και να τον ενθαρρύνουμε να συνεχίσει αταλάντευτα αυτές τις προσπάθειες, διότι μόνο έτσι μπορεί να βρεθεί λύση και, ελπίζουμε, να υπάρξει ανταπόκριση από την άλλη πλευρά και να σταματήσει η αδιάλλακτη στάση της Τουρκικής κυβέρνησης".

    Από την πλευρά του, ο κ. Μπίσκι δήλωσε ότι "τα ευρωπαϊκά αριστερά κόμματα συνεργάζονται για να υποστηρίξουν αυτές τις προσπάθειες. Ο πρόεδρος Χριστόφιας είναι στο σωστό δρόμο για την επανένωση της Κύπρου".

    Είδηση: 33879

    [15] Νέα απεργία στα δημόσια νοσοκομεία

    Δευτερα, 01 03 2010 14:23

    Ομόφωνη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΣΥ και τα κέντρα υγείας, πήρε σε συνεδρίασή της η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ. Η πρόταση θα τεθεί στην κρίση του γενικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, που θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη. Η ημερομηνία της απεργίας προσδιορίζεται μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ: "Το κυρίαρχο αίτημά μας είναι η αντίσταση στα προτεινόμενα οικονομικά και θεσμικά μέτρα της κυβέρνησης, που υποβαθμίζουν τη ζωή μας, τις συνθήκες δουλειάς και αμοιβής, αλλά και την ποιότητα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Το ΕΣΥ που θα αδυνατεί να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση από το κύμα των νεόπτωχων επισκεπτών που πλέον ο πανάκριβος ιδιωτικός τομέας θα είναι απαγορευτικός". Είδηση: 33877

    [16] Συναντήσεις Σαμαρά με ΑΔΕΔΥ και Εφοπλιστές

    Δευτερα, 01 03 2010 14:19

    Τα νέα οικονομικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, οι περικοπές στα επιδόματα κ, ο 14ος μισθός και οι θεσμικές αλλαγές στον δημόσιο τομέα, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση του Αντώνη σαμαρά με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα, το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ μετέφερε στον κ. Σαμαρά τον προβληματισμό του για την απουσία ουσιαστικής διαβούλευσης εκ μέρους της κυβέρνησης ενόψει των ανακοινώσεων νέων μέτρων προκειμένου να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση. Πολιτική μέσω διαρροών καταλόγισε στην κυβέρνηση ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας τονίζοντας πως όλες οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης μένουν στα χαρτιά και πως μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει .

    Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση διαβουλεύεται με την απουσία των κοινωνικών εταίρων, καθώς και ότι ο πρωθυπουργός, για την παρούσα κατάσταση της οικονομίας, επιρρίπτει τις ευθύνες στη ΝΔ, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στους κερδοσκόπους και τους αξιολογητικούς οίκους.

    "Καλούμε την κυβέρνηση για μία ακόμα φορά να αφήσει την ακατάσχετη μετρολογία, να πάρει μέτρα και να εμπλουτίσει τις πολιτικές της με αναπτυξιακές ανάσες που έχουμε τονίσει γιατί οι αντοχές και οι ανοχές της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι απεριόριστες".

    Χ. Σταϊκούρας.

    Υπενθύμισε ότι σχετικά με την εισοδηματική πολιτική, στα μέσα Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι μέχρι 2.000 ευρώ θα υπάρξει αύξηση μισθών πάνω από τον πληθωρισμό και προοδευτική μείωση των επιδομάτων, και 15 ημέρες μετά στο διάγγελμά του μίλησε για γενικό πάγωμα των μισθών και για οριζόντια μείωση των επιδομάτων κατά 10%.

    "Φαίνεται από διαρροές ότι αυτά αλλάζουν επί το δυσμενέστερο. Επιτέλους, η κυβέρνηση ας πράξει όπως πρέπει και ας εμπλουτίσει τις πολιτικές της με τις 23 αναπτυξιακές ανάσες που έχουμε προτείνει", κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

    Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, από την πλευρά του δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι η ύφεση και από αυτή πρέπει να βγούμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.

    "Θα συνεχίσουμε με νέους, καλούς, μαζικούς αγώνες", τόνισε.

    Αναφερόμενος στον 14ο μισθό έκανε λόγο για ιστορική, θεμελιώδη κατάκτηση, προσθέτοντας πως είναι σαφές ότι "ανάλογη θα είναι και η αντίδραση της ΑΔΕΔΥ σε περίπτωση που τον πειράξουν". Για τα υπόλοιπα μέτρα για τα οποία γίνεται λόγος, είπε ότι δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις και η ΑΔΕΔΥ θα περιμένει το "δια ταύτα" και θα κάνει ανακοινώσεις μετά την επίσκεψη του επιτρόπου.

    Για τα περί εισήγησης στον πρωθυπουργό για πάγωμα συντάξεων, ανέφερε ότι "είναι μέσα στα σενάρια τα οποία προφανώς δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά γιατί ήδη οι συντάξεις είναι χαμηλές και στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα".

    Τα θέματα της εμπορικής ναυτιλίας, τον αντίκτυπό της κρίσης και τα θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το υπουργείο Ναυτιλίας μετά την μετά τη συνένωσή του με το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας, συζήτησαν με τον κ. Αντώνη Σαμαρά τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

    Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ναυτιλίας, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε: "Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι ο τομέας της Εμπορικής Ναυτιλίας αποτελεί βασικό πυλώνα της Εθνικής μας Οικονομίας, αλλά και βασικό πολλαπλασιαστή στη διαπραγματευτική δύναμη της χώρας μας. Η δίχως τεκμηριωμένη μελέτη, η αβασάνιστη, τριχοτόμηση του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έχει οδηγήσει σε εικόνα διάλυσης τη Ναυτιλία μας.

    Επίσης ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι συζητήθηκαν τα βασικά προβλήματα στο χώρο της Ναυτιλίας, με κυριότερο και την κατάργηση του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Εφοπλιστών, κ. Θ. Βενιάμης, επεσήμανε ότι το μείζον θέμα είναι αυτό της δυσλειτουργίας του υπουργείου Ναυτιλίας, μετά τη συνένωσή του με το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας, ενώ συμπλήρωσε πως στηρίζουν τον κλάδος τους προκειμένου να κάνει σωστά τη δουλειά του.

    Είδηση: 33878

    [17] Όχι Παπαρήγα σε Λοβέρδο για συνάντηση

    Δευτερα, 01 03 2010 14:13

    Aρνητική απάντηση έδωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος της ζήτησε συνάντηση. Οι επιλογές της κυβέρνησης στην οικονομία, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, είναι οι βασικοί λόγοι της άρνησης. Η απάντηση της κ. Παπαρήγα στάλθηκε με επιστολή.

    Η επιστολή

    Στην επιστολή της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρει: "Στην πρόσκληση που απευθύνετε σε εμένα ως εκπρόσωπο του ΚΚΕ για συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να συζητήσουμε ζητήματα της αρμοδιότητάς σας, απαντώ αρνητικά. Η άρνησή μας οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνάντηση δεν μπορεί να προσφέρει ενημέρωση γιατί είναι γνωστό τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με πρόσχημα τα ελλείμματα και το χρέος, προκειμένου να προχωρήσουν τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια. Ο διάλογος και η διαβούλευση έχουν εξελιχθεί σε μια καθαρά διακοσμητική διαδικασία, τουλάχιστον με βάση την δική μας πείρα και τις θέσεις, σε μια διαδικασία που επιδιώκει να κρατήσει το λαό σε αναμονή, καλλιεργεί στο λαό άσκοπη και κυρίως επικίνδυνη αναμονή".

    Καταλήγοντας η κ. Παπαρήγα αναφέρει: "μας προκαλεί αγανάκτηση το γεγονός ότι ορισμένα κυβερνητικά στελέχη και μάλιστα ο κύριος αντιπρόεδρος δεν παραλείπει να συκοφαντεί τη στάση του ΚΚΕ, αναφερόμενος σε μετωπική συνεργασία με την ΝΔ, με την οποία είναι πασίγνωστο ότι μας χωρίζει χάσμα ιδεολογίας, πολιτικής, στρατηγικής και τακτικής. Δεν μας ενοχλεί καθόλου η πολεμική απέναντι στις θέσεις μας άλλωστε και εμείς ασκούμε πολεμική κριτική τόσο απέναντι στην σημερινή κυβέρνηση όσο και στην προηγούμενη".

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8 Είδηση: 33875

    [18] Oίκος Ναύτου: Καταβολή επιδομάτων

    Δευτερα, 01 03 2010 15:49

    Ξεκίνησε από σήμερα Δευτέρα η καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον Οίκο του Ναύτου σε ορισμένες κατηγορίες ανέργων Ναυτικών και Σπουδαστών ΚΕΣΕΝ. Η καταβολή της ειδικής οικονομικής ενίσχυσης, λόγω των εορτών του Πάσχα, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26 Μαρτίου.

    Για την περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά, η καταβολή στους δικαιούχους θα γίνεται στον Οίκο του Ναύτου από τις 8πμ έως τις 12.30, ενώ δελτία προτεραιότητας θα χορηγούνται από τις 7.30μμ. Στην επαρχία η καταβολή θα γίνεται από τις κατά τόπους λιμενικές αρχές.

    Παράλληλα με τις διαδικασίες αυτές, καταβάλλεται και το επίδομα της τακτικής ανεργίας στους δικαιούχους, σύμφωνα με τις καταστάσεις του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ). Το ύψος του ανέρχεται στα 294 Ευρώ για τους έγγαμους και για τους άγαμους στα 235 Ευρώ.

    Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους στο http://www.oikosnautou.gr Είδηση: 33883

    [19] Σύλληψη υπαλλήλου του ΙΚΑ για δωροδοκία

    Πεμπτη, 25 02 2010 13:58

    Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ένας υπάλληλος του ΙΚΑ στην Κόρινθο, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και του "ξεπλύματος χρημάτων". Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 51χρονο που κατηγορείται για παθητική δωροδοκία, εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

    Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο κατηγορούμενος ήταν συμμαθητής με τη σύζυγο επιχειρηματία, την προσέγγισε στα τέλη του καλοκαιριού του 2009, ζητώντας από το σύζυγό της 5.700 ευρώ, προκειμένου να του τακτοποιήσει ένα υπολειπόμενο χρέος που όφειλε στο ΙΚΑ από την επιχείρησή του με συστήματα ξηράς δόμησης κουφωμάτων κλπ.

    Η σύζυγος του επιχειρηματία και παλιά συμμαθήτρια του κατηγορούμενου, κατήγγειλε προφορικά και εγγράφως πριν από λίγες μέρες τις εκβιαστικές απαιτήσεις του υπαλλήλου του ΙΚΑ, και μεθοδεύτηκε η παγίδευσή του από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

    Μετά από διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες κλείστηκε ραντεβού χθες το μεσημέρι στη διασταύρωση των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Δαμασκηνού στην Κόρινθο και όταν ο 51χρονος παρέλαβε τα χρήματα, συνελήφθη.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Κορίνθου για τα περεταίρω. Είδηση: 33748

    [20] Έξι νεκροί σε επιθέσεις στην Κανταχάρ

    Δευτερα, 01 03 2010 13:48

    Ανυποψίαστοι πολίτες, αλλά και στρατιώτες της πολυεθνικής Νατοϊκής δύναμης είναι τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης εναντίον αυτοκινητοπομπής που σημειώθηκε το πρωί στην Κανταχάρ. Σύμφωνα με αξιωματούχους, τέσσερις αφγανοί πολίτες και ένας στρατιώτης της πολυεθνούς νατοϊκής δύναμης σκοτώθηκαν όταν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο έπληξε αυτοκινητοπομπή νατοϊκών στρατευμάτων κοντά στο νότιο Αφγανιστάν.

    Το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε ότι λίγες ώρες αργότερα, ένα δεύτερο αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, εξερράγη έξω από το κεντρικό αστυνομικό τμήμα της πόλης, ορμητηρίου των αφγανών ταλιμπάν και αναμενόμενου επόμενου στόχου των νατοϊκών στρατευμάτων που επιδιώκουν την απομάκρυνσή τους.

    Η δεύτερη έκρηξη στην Κανταχάρ είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους και εννέα αστυνομικοί.

    Κατά την πρώτη επίθεση αυτοκτονίας, τραυματίστηκαν πολλοί στρατιώρες της ISAF από την έκρηξη που σημειώθηκε σε δρόμο, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση αρκετών μιλίων από το αεροδρόμιο της Κανταχάρ, δήλωσε αξιωματούχος της περιοχής.

    Οι αφγανοί πολίτες σκοτώθηκαν όταν στάθμευσαν το αυτοκίνητό τους στην άκρη του δρόμου, κάτι που συμβαίνει συχνά σε αγροτικές περιοχές, για να περάσει η αυτοκινητοπομπή με τα νατοϊκά στρατεύματα, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

    Σε ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα τους, οι ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής υποστηρίζοντας ότι από αυτή σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 ξένοι στρατιώτες.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 33874

    [21] Παρών ο Κάραζιτς στη Χάγη

    Δευτερα, 01 03 2010 11:45

    Στο δικαστήριο εμφανίσθηκε σήμερα, ο Ράντοβαν Κάραζιτς, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2009 οπότε και άρχισε η δίκη του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. Μιλώντας ενώπιον των δικαστών, χαρακτήρισε δίκαιο και ιερό τον σκοπό των Σέρβων της Βοσνίας, την περίοδο του πολέμου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι βρίσκεται στο δικαστήριο για να υπερασπισθεί το μεγαλείο ενός μικρού έθνους που βασανίσθηκε επί 500 χρόνια.

    "Θα υπερασπισθώ το έθνος μας και την υπόθεσή του που είναι δίκαιη και ιερή" είπε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι αντιμετωπίζονται ως έγκληματα οι πράξεις των Σέρβων.

    Ο Κάραζιτς, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2008 στο Βελιγράδι, κατηγορούμενος για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

    Τον Οκτώβριο του 2009 δεν εμφανίσθηκε σε καμία από τις πρώτες τρεις συνεδριάσεις του δικαστηρίου της Χάγης, με το επιχείρημα ότι δεν είχε χρόνο να προετοιμαστεί.

    Η δίκη του, είχε διακοπεί από τον περασμένο Νοέμβριο.

    Πηγή: Reuters

    "Θα υπερασπισθώ το έθνος μας και την υπόθεσή του που είναι δίκαιη και ιερή" είπε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι αντιμετωπίζονται ως έγκληματα οι πράξεις των Σέρβων. Ο Κάραζιτς, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2008 στο Βελιγράδι, κατηγορούμενος για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Τον Οκτώβριο του 2009 δεν εμφανίσθηκε σε καμία από τις πρώτες τρεις συνεδριάσεις του δικαστηρίου της Χάγης, με το επιχείρημα ότι δεν είχε χρόνο να προετοιμαστεί. Η δίκη του, είχε διακοπεί από τον περασμένο Νοέμβριο. Είδηση: 33869

    [22] Δώδεκα γυναίκες στο This is not a gallery

    Παρασκευη, 26 02 2010 11:46

    Το "This is not a gallery" ανοίγει την Πέμπτη 4 Μαρτίου έως την Τρίτη 30 Μαρτίου 2010, στη Σωκράτους 11, στη Βαρβάκειο Aγορά (7ος οροφος) στο Μοναστηράκι, μια ομαδική έκθεση 12 γυναικών για την θηλυκότητα με καμπύλες και υφές.

    Οι 12 women είναι: Δανάη Γεμενάκη, κεραμικά Έφη Δολτσίνη, video art Ιφιγένεια Ιλιάδου, ύφασμα Μαρία Κουτμάνη, κόσμημα Εύα Μαραθάκη, σχέδια Κατερίνα Μπαραμπούτη, γλυπτά Κλειώ Ξηρού, κόσμημα AL=, κόσμημα Cathy Calvanus, κολάζ Inger Carlson, ύφασμα Edy Ferguson, σχέδια «an American in Athens» Sol*full, κόσμημα

    Πώς ορίζεται το γυναικείο στην τέχνη; Τι δημιουργούν οι γυναίκες σήμερα; Η αλήθεια είναι πως το γυναικείο δεν ορίζεται. Οι γυναίκες εκφράζονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Χρησιμοποιούν όλες τις διαθέσιμες τεχνικές - κεραμικό, ύφασμα, κολάζ, κόσμημα, σχέδιο, γλυπτική και βίντεο. Αξιοποιούν υλικά και υφές και φτάνουν στα δικά τους, προσωπικά συμπεράσματα.

    Τα έργα τους έχουν καμπύλες και στρογγυλές γραμμές, έχουν πλαστικότητα, θηλυκότητα. Απευθύνονται σε όλους, προσφέρουν ζεστασιά και ευαισθησία ή προβληματίζουν με τους συλλογισμούς τους. Για τις γυναίκες και για τους άντρες. Για όλους. Ανεξαρτήτως φύλου. Καλωσήρθατε στην γυναικεία αντίληψη της τέχνης.

    Υπεύθυνη του χώρου και επιμελήτρια του Thisisnotagallery είναι η Sandra Berten. Μια Βελγίδα εικαστικός από την Αφρική. Μετά τις καλλιτεχνικές σπουδές στο Βέλγιο έχει εκθέσει έργα της στις Βρυξέλλες, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Σενεγάλη, τη Γουινέα και την Αθήνα όπου και ζει από το 2005.

    Ώρες λειτουργίας: Τρίτη με Σάββατο 1 μμ έως 7μμ.

    var prefix = 'm&#97;&#105;lt&#111;:'; var suffix = ''; var attribs = ''; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy26584 = 'Th&#105;s&#105;sn&#111;t&#97;g&#97;ll&#101;ry.&#97;th&#101;ns' + '&#64;'; addy26584 = addy26584 + 'gm&#97;&#105;l' + '&#46;' + 'c&#111;m'; document.write( '' ); document.write( addy26584 ); document.write( '' );

    document.write( '' );

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

    document.write( '</' ); document.write( 'span>' );

    Είδηση: 33800


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 1 March 2010 - 17:54:09 UTC