Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργιών συνέχεια
  • [02] Αύριο απολογούνται οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου
  • [03] Έκρηξη βόμβας στη μεθόριο Πακιστάν - Αφγανιστάν
  • [04] ΗΠΑ: Αθώος και ελεύθερος μετά από 17 χρόνια
  • [05] Αϊτή: Ελεύθεροι οι οκτώ που κατηγορούνταν για απόπειρα απαγωγής παιδιών
  • [06] Ξεκινά στο Εφετείο η δίκη για το Βατοπαίδι

    [01] Απεργιών συνέχεια

    Πεμπτη, 18 02 2010 10:30

    Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες μέχρι και την Τετάρτη αποφάσισε η Ομοσπονδία των τελωνειακών στη συνεδρίασή της. Η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων από τους τελωνειακούς δημιουργεί προβλήματα τεράστια προβλήματα στην προμήθεια της αγοράς με καύσιμα, καθώς ήδη εκατοντάδες πρατήρια έχουν ξεμείνει από αμόλυβδη. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν άδεια τα ρεζερβουάρ τους σπεύδουν να τα γεμίσουν. Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου νέα 24ωρη απεργία έχουν προγραμματίσει οι ιδιοκτήτες ταξί, ενώ στις 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η απεργία της ΓΣΕΕ στην οποία θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ. Tην Παρασκευή λήγει η απεργία των υπαλλήλων που εργάζονται σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

    Κλειστά παραμένουν τα τελωνεία

    Κλειστά, εξαιτίας της απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων, παραμένουν τα τελωνεία στους Ευζώνους, στη Δοϊράνη, αλλά και στη σιδηροδρομική πρόσβαση της Ειδωμένης στο νομό του Κιλκίς. Στη σιδηροδρομική διάβαση, περιμένουν τον εκτελωνισμό των εμπορευμάτων τους έξι αμαξοστοιχίες. Κλειστά παραμένουν τα τελωνεία στη Νίκαια, αλλά και στην Κρυσταλλοπηγή, στο νομό της Φλώρινας.

    Κανονικά λειτουργεί το τελωνείο των Κήπων, στο νομό Έβρου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ Είδηση: 33436

    [02] Αύριο απολογούνται οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου

    Πεμπτη, 18 02 2010 10:15

    Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Παρασκευή, πήραν οι δύο δράστες του αιματηρού επεισοδίου στο Βύρωνα, σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για σωρεία κακουργημάτων και πλημμελημάτων. Με παρέμβασή της εξάλλου, η εισαγγελία του Άρειου Πάγου ζητάει από τις αρμόδιες εισαγγελίες να ερευνήσουν αν υπάρχουν ευθύνες για τη δραπέτευση ενός εκ των δραστών από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας αλλά και για τη νομιμότητα χορήγησης άδειας του δευτέρου από τις φύλακες Λάρισας. Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο άτυχος 25χρονος φέρει εννέα τραύματα στο κεφάλι και το θώρακα.

    Περισσότερα στοιχεία για το από πού προέρχονταν οι σφαίρες, αναμένεται να έρθουν στο φως από τις περαιτέρω έρευνες.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Προβληματισμός και θλίψη από τον Χρυσοχοΐδη Είδηση: 33435

    [03] Έκρηξη βόμβας στη μεθόριο Πακιστάν - Αφγανιστάν

    Πεμπτη, 18 02 2010 11:24

    Δέκα νεκροί, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός έκρηξης βόμβας σε αγορά ενός χωριού στο Πακιστάν στην περιοχή Κιούμπερ, στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Στα συντρίμμια του κτηρίου, βρίσκονται παγιδευμένοι δεκάδες αθώοι πολίτες, γεγονός που κάνει τους τοπικούς αξιωματούχους να πιστεύουν ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

    Πηγή: Reuters Είδηση: 33438

    [04] ΗΠΑ: Αθώος και ελεύθερος μετά από 17 χρόνια

    Πεμπτη, 18 02 2010 09:15

    Ένας άνδρας από τη Βόρεια Καρολίνα ο οποίος πέρασε σχεδόν 17 χρόνια στη φυλακή μετά την καταδίκη του για ανθρωποκτονία απελευθερώθηκε και το όνομά του αποκαταστάθηκε χθες Τετάρτη, χάρη στο έργο μιας επιτροπής διερεύνησης της αθωότητας κρατουμένων. Στην αίθουσα του δικαστηρίου ξέσπασαν ζητωκραυγές ενώ ο Γκρεγκ Τέιλορ και τα μέλη της οικογένειάς του έβαλαν τα κλάματα κι αγκαλιάστηκαν όταν ανακοινώθηκε η απόφαση. Μετά την ανάγνωσή της ο Κόλον Ουάιλαμπι, δημόσιος κατήγορος της κομητείας Ουέικ, πήγε στον Τέιλορ, του έσφιξε το χέρι και ζήτησε συγγνώμη για την καταδίκη του.

    Ο 47χρονος Τέιλορ είναι ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία της πολιτείας των ΗΠΑ που απαλλάχθηκε και αποφυλακίστηκε χάρη στο έργο της Επιτροπής Έρευνας για την Αθωότητα κρατουμένων της Βόρειας Καρολίνας, την μοναδική του είδους της σε όλες τις αμερικανικές Πολιτείες.

    Τριμελές πολιτειακό ακυρωτικό δικαστήριο κατέληξε ομόφωνα στην απόφαση να αθωωθεί και να απελευθερωθεί ο Τέιλορ μετά από την αναψηλάφηση της υπόθεσής του, που διήρκεσε μια εβδομάδα και ακολούθησε την έρευνα της επιτροπής, η οποία συστήθηκε τον Αύγουστο του 2006 με απόφαση του πολιτειακού Κογκρέσου.

    Ο Τέιλορ είχε καταδικαστεί τον Απρίλιο του 1993 για την δολοφονία της Ζακέτα Τόμας, την 26η Σεπτεμβρίου 1991. Οι δικηγόροι του είχαν υποστηρίξει ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις που να τον συνδέουν με το έγκλημα και είχαν αμφισβητήσει την αξιοπιστία των μαρτύρων κατηγορίας. Ο Τέιλορ είχε εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες έφεσης όταν η επιτροπή εξέτασε την υπόθεσή του και αποφάσισε, το Σεπτέμβριο του 2009, ότι όφειλε να την ερευνήσει.

    "Ευλογηθήκαμε στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας να σημειώσουμε μεγαλύτερη πρόοδο σε ό,τι αφορά το σύστημα δικαιοσύνης. Είναι μια φανταστική ημέρα", δήλωσε ο Τζόσεφ Τσεσάιρ ο πέμπτος, ένας από τους δικηγόρους του Τέιλορ, στους δημοσιογράφους μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33429

    [05] Αϊτή: Ελεύθεροι οι οκτώ που κατηγορούνταν για απόπειρα απαγωγής παιδιών

    Πεμπτη, 18 02 2010 09:40

    Αναχώρησαν από την Αϊτή χθες Τετάρτη οι οκτώ από τους δέκα Αμερικανούς σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη από δικαστήριο της Αϊτής για απόπειρα απαγωγής παιδιών αλλά απελευθερώθηκαν. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες η αναχώρηση έγινε με αεροσκάφος της αμερικάνικης πολεμικής αεροπορίας,. Οι οκτώ άνδρες, στην πλειοψηφία τους μέλη μιας οργάνωσης της Εκκλησίας των Βαπτιστών στο Άινταχο, απελευθερώθηκαν από τη φυλακή όπου παρέμεναν μετά τη σύλληψή τους την 29η Ιανουαρίου, αλλά δύο ακόμα μέλη της 10μελούς ιεραποστολικής ομάδας παραμένουν υπό κράτηση.

    Τα μέλη της ομάδας συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα και κατηγορήθηκαν ότι προσπάθησαν να βγάλουν 33 παιδιά από τη χώρα χωρίς να έχουν άδεια από τις αρχές, με το επιχείρημα ότι ήταν ορφανά του σεισμού της 12ης Ιανουαρίου. Ωστόσο μετά από έρευνα αποκαλύφθηκε ότι τα παιδιά δεν είναι ορφανά.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33432

    [06] Ξεκινά στο Εφετείο η δίκη για το Βατοπαίδι

    Πεμπτη, 18 02 2010 11:29

    Ξεκινά σήμερα Πέμπτη στο Εφετείο Θράκης, στην Κομοτηνή η δίκη της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου, με κατηγορούμενους τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, το μοναχό Αρσένιο και την δικαστικό Μαρία Ψάλτη. Πρωτόδικα και οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 μηνών.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 33439


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 18 February 2010 - 9:52:47 UTC