Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη συνεδρίαση Ecofin
  • [02] Τραγωδία στο Βέλγιο
  • [03] Αγνωστοι άρπαξαν τον εξοπλισμό δύο αστυνομικών
  • [04] Δυο μοναχές νεκρές στον Γεράκα
  • [05] Πνίγηκε 10χρονο κοριτσάκι στη Χαλκιδική
  • [06] Φ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ:« Χρειάζεται να καταβληθεί πολύ έντονη προσπάθεια για ανακτήσουμε την χαμένη αξιοπιστία των τελευταίων ετών ως χώρα και
  • [07] Κρίσιμη σύσκεψη για τον ΟΑΕΕ
  • [08] Γάζα: Σύλληψη δημοσιογράφου από τη Χαμάς
  • [09] Συνεχίζονται οι συμμαχικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν
  • [10] Σε κατάσταση συναγερμού ο Έβρος

    [01] Κρίσιμη συνεδρίαση Ecofin

    Τριτη, 16 02 2010 08:53

    Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση του Εcofin για την ελληνική οικονομία, όπου αναμένεται να εξειδικευτούν οι αποφάσεις των Βρυξελλών για τη μορφή στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Κατά τη συνεδρίαση τη Δευτέρα του Eurogroup, ο πρόεδρός του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ ανακοίνωσε πως η χώρα μας συμφώνησε στη λήψη πρόσθετων μέτρων, αν μέχρι το Μάρτιο αποδειχθεί ότι δεν είναι δυνατή η υλοποίηση του στόχου για μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος κατά 4% το τρέχον έτος. Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αποφάσεις ερήμην της Αθήνας, σε περίπτωση διχογνωμίας με την Κομισιόν.

    Εντυπωσιασμένος από την ελληνική αντίδραση στην κρίση ο Γιούνκερ

    Πάντως ο κ. Γιουνκέρ, δήλωσε πολύ εντυπωσιασμένος από την ελληνική αντίδραση στην κρίση και προειδοποίησε ότι οι αγορές απατώνται βαθύτατα εάν σκέφτονται ότι μπορούν να συντρίψουν την Ελλάδα.

    Αναφερόμενος, σε ενδεχόμενα έμπρακτα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, επεσήμανε ότι δεν θα ήταν σοφό να δημοσιοποιηθούν τώρα.

    "Δεν επιθυμούμε να εκφραστούμε σήμερα δημοσίως για τα μέτρα που ξεκινούμε γιατί πιστεύουμε ότι δεν είναι σωστό να τα συζητήσουμε δημοσίως" είπε χαρακτηριστικά.

    Σε ό,τι αφορά την αύξηση των εσόδων, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ανέφερε ως ενδεικτικά μέτρα την αύξηση του ΦΠΑ, την αύξηση των φόρων στα είδη πολυτελείας, στα Ι.Χ και στην ενέργεια.

    Σε ό,τι αφορά τη μείωση των δαπανών αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στα αποθεματικά των υπουργείων και στη μείωση των δαπανών για μισθούς.

    Η Αθήνα είναι έτοιμη, εφόσον χρειαστεί, να λάβει πρόσθετα μέτρα, αλλά μόνο μετά την αξιολόγηση της Κομισιόν, στις 16 Μαρτίου, δήλωσε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης .

    "Η κυβέρνηση, επιχειρεί να αποφύγει τη λήψη επιπλέον μέτρων, θεωρώντας ότι οι στόχοι του προγράμματος είναι εφικτοί και υλοποιήσιμοι" είπε χαρακτηριστικά ενώ χαρακτήρισε αδιανόητα τα σενάρια που εμφανίζονται στον ευρωπαϊκό Τύπο και μιλούν για κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.

    Ο διεθνής Τύπος για τις αποφάσεις του Eurogroup

    Οι χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup αλλά και οι δηλώσεις του Προέδρου του, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κυριαρχούν σήμερα στα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου

    "Το Eurogroup ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα" γράφει η γαλλική Le Monde και αναφέρεται στην προθεσμία 30 ημερών που δόθηκε στην Αθήνα προκειμένου να εφαρμόσει το σχέδιο λιτότητας.

    "Το μήνυμα που εστάλη είναι απλό: Αν μέχρι τις 16 Μαρτίου, που έχει προγραμματιστεί να γίνει η αρχική φάση αξιολόγησης, τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί στην Αθήνα αποδειχτούν ανεπαρκή για την επίτευξη των καθορισμένων στόχων, η Ελλάδα δεσμεύεται να προτείνει νέα μέτρα" σημειώνει η εφημερίδα, επικαλούμενη τις δηλώσεις του ίδιου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    "Η Ελλάδα μεταξύ στήριξης και πιέσεων από την ΕΕ" γράφει από την πλευρά της η γαλλική Figaro και φιλοξενεί τις δηλώσεις του νέου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρέν ο οποίος τόνισε ότι η "η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει σαφή πρόσθετα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος".

    " Η Ευρώπη δίνει προθεσμία ενός μηνός στην Ελλάδα για να παρουσιάσει τους πρώτους καρπούς του σχεδίου προσαρμογής " γράφει η ισπανική El Pais ,κάνοντας λόγο για "την πρώτη κρίση του ευρώ".

    Η ισπανική εφημερίδα σημειώνει πάντως με έμφαση δήλωση του προέδρου του Γιουρογκρουπ,Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι "οι ευρωπαίοι εταίροι δεν θα αφήσουν Ελλάδα στο έλεος της απληστίας των αγορών".

    Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, το αμερικανικό περιοδικό Business Week, σε άρθρο του με τίτλο " Πιέζουν για μεγαλύτερες περικοπές την Ελλάδα" σημειώνει ότι "οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών ετοιμάζονται να επιβάλλουν μεγαλύτερες μειώσεις του ελλείμματος της Ελλάδας και κατέστησαν σαφές στην Αθήνα ότι πρέπει να είναι έτοιμη για νέα μέτρα στις 16 Μαρτίου ,αν η κυβέρνηση δεν επιδείξει σημαντική πρόοδο όσον αφορά τους στόχους του προϋπολογισμού".

    Την ίδια στιγμή, οι New York Times, καυτηριάζουν την "αλληλεγγύη" που επικρατεί μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, σημειώνοντας ότι " όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, αυξάνεται η αντίθεση μεταξύ των Γερμανών για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα" ενώ η Wal Street Journal σε άρθρο της με τίτλο "η Ελλάδα δείχνει την ανάγκη μιάς λεπτομερούς επανεξέτασης των παραγώγων" τονίζει ότι " η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα αποτελεί μια υπενθύμιση για το πόσα λίγα πράγματα έχουν γίνει για να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα και εν δυνάμει ασταθή τμήματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος".

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΑΠΕ - ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Κρίσιμες αποφάσεις από Eurogroup και Ecofin Είδηση: 33322

    [02] Τραγωδία στο Βέλγιο

    Δευτερα, 15 02 2010 11:42

    Δείτε το video

    Αγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί στο Βέλγιο, όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά λίγο έξω από τις Βρυξέλλες, καθώς πολλοί επιβάτες συνεχίζουν να βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα στα συντρίμια κάτω από συνθήκες σφοδρής χιονόπτωσης. Νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο VRT μετέδωσε δήλωση του δημάρχου της πόλης Χάλε, κοντά στην οποία σημειώθηκε το δυστύχημα, σύμφωνα με τον οποίο τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αλλά οι αρχές αναφέρουν ότι έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 18 ανθρώπων. Οι επιβατικές αμαξοστοιχίες εκτελούσαν εσωτερικά δρομολόγια και το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής του πρωινού.

    Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, ή στις σφοδρές χιονοπτώσεις που πλήττουν τη χώρα το τελευταίο διάστημα.Τα δρομολόγια των τρένων σταμάτησαν, ενώ ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια που συνδέουν τις Βρυξέλλες με το Παρίσι και το Λονδίνο.

    Η φλαμανδική τηλεόραση VTM ανέφερε ότι το δυστύχημα μπορεί να οφείλεται στο ότι ένα από τα τρένα αγνόησε σήμα για να σταματήσει, γεγονός που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από τις αρχές.

    Εκπρόσωπος των βελγικών σιδηροδρόμων (SNCB) από την πλευρά του δήλωσε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για τα αίτια του δυστυχήματος. Οπως είπε, στα δύο τρένα τη στιγμή της σύγκρουσης επέβαιναν 250-300 άτομα.

    Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε ως αποτέλεσμα βαγόνια τους ενός τρένου να εκτροχιαστούν. Τα περισσότερα θύματα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες βρέθηκαν στην πρώτη θέση.

    Σύμφωνα με το γραμματέα συγκοινωνιών Ετιεν Σουπ, εκτός των νεκρών υπάρχουν και περίπου 125 επιβάτες που έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 11 σοβαρά.

    Στο τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν σωστικά συνεργεία, με τους γιατρούς να αναγκάζονται να περιθάλπουν τους τραυματίες επί τόπου πριν τους μεταφέρουν με φορεία στα ασθενοφόρα που δεν μπορούσαν να πλησιάσουν λόγω του χιονιού.

    Οι αρχές έστησαν σε κοντινό γυμναστήριο κέντρο άμεσης βοήθειας, ενώ εγκαταστάθηκε και τηλεφωνικό κέντρο πληροφοριών.

    Το ένα τρένο ερχόταν από την πόλη Ουιβρεν και είχε προορισμό τη Λιέγη και το άλλο από τη πόλη Λούβεν και πήγαινε προς το Μπρεν λε Κομτ.

    Συνεχίζεται την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, η αναστολή των σιδηροδρομικών συνδέσεων ανάμεσα στη Γαλλία και το Βέλγιο, έπειτα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που προκάλεσε σήμερα Δευτέρα το θάνατο 18 ανθρώπων, ανέφεραν σε μία ανακοίνωση η γαλλική και η βελγική εταιρία σιδηροδρόμων.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ Είδηση: 33313

    [03] Αγνωστοι άρπαξαν τον εξοπλισμό δύο αστυνομικών

    Τριτη, 16 02 2010 09:12

    Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, δύο άγνωστοι άρπαξαν τα όπλα και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα δύο αστυνομικών έξω από την εφορία Αμαρουσίου στη Λεωφόρο Κηφισίας και διέφυγαν με ένα ασημί αυτοκίνητο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, οι δύο αστυνομικοί του τμήματος Αμαρουσίου πήγαν στο σημείο προκειμένου να ελέγξουν δύο υπόπτους. Οι δύο άγνωστοι όμως τους αιφνιδίασαν, τους ακινητοποίησαν και αφού τους άρπαξαν τον οπλισμό και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τράπηκαν σε φυγή πυροβολώντας εναντίον μοτοσυκλετιστή της ομάδας ΔΙΑΣ. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για τον εντοπισμό των δύο αγνώστων.

    Πηγή: ΝΕΤ 105, 8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 33324

    [04] Δυο μοναχές νεκρές στον Γεράκα

    Τριτη, 16 02 2010 09:20

    Δύο ηλικιωμένες μοναχές, αδελφές μεταξύ τους, βρήκαν τραγικό θάνατο στις 05.45 το πρωί μέσα στον κοιτώνα τους, στην Ιερά Μονή Αγίου Τιμοθέου στο τέρμα της οδού Κλεισθένους στο Γέρακα, εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι άτυχες μοναχές, εκ των οποίων η μία παρουσίαζε κινητικά προβλήματα, εγκλωβίστηκαν μέσα στον κοιτώνα τους από τις φλόγες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους. Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 15 πυροσβέστες με τρία οχήματα της Πυροσβεστικής και ένα εθελοντικό, οι οποίοι έσβησαν αμέσως τη φωτιά που δεν πρόλαβε να πάρει διαστάσεις, αλλά ήταν αργά για τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες.

    Η μία βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι με εγκαύματα, ενώ η άλλη στην καρέκλα δίπλα της, πιθανότατα από αναπνευστικά προβλήματα.

    Εκτιμάται ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από κάποια αμέλεια, αλλά τα αίτια θα διακριβωθούν από την έρευνα που διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33325

    [05] Πνίγηκε 10χρονο κοριτσάκι στη Χαλκιδική

    Τριτη, 16 02 2010 09:40

    Ένα δεκάχρονο κοριτσάκι πνίγηκε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, στην περιοχή της Ολύνθου στη Χαλκιδική. Το δυστύχημα, σημειώθηκε όταν το κοριτσάκι μαζί με μία φίλη της προσπάθησαν να περάσουν ένα χείμαρρο, επιβαίνοντας σε μία τετράχρονη μηχανή (γουρούνα). Ωστόσο, λόγω της υψηλής στάθμης του νερού, τα παιδιά έχασαν τον έλεγχο της μηχανής και έπεσαν στο χείμαρρο με αποτέλεσμα το ένα από τα δυο να πνιγεί.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 33326

    [06] Φ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ:« Χρειάζεται να καταβληθεί πολύ έντονη προσπάθεια για ανακτήσουμε την χαμένη αξιοπιστία των τελευταίων ετών ως χώρα και αυτό είναι υπόθεση όλων μας.»

    Παρασκευη, 12 02 2010 14:44

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η Ελλάδα μπαίνει σε μια τριπλή επιτήρηση, το διεθνές νομισματικό ταμείο θα έχει πια έναν καθοριστικό ρόλο.»

    Φ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: « Δυστυχώς τα τελευταία 6 χρόνια η χώρα μας μπαίνει για 3η φορά σε επιτήρηση, λόγω των αρνητικών εξελίξεων στα δημοσιονομικά μας, έλλειμμα, δημόσιο χρέος και λοιπά. Η εθνική μας οικονομία την τελευταία 5ετία και ιδιαίτερα θα έλεγα τα τελευταία 2 χρόνια έχει επιδόσεις ιδιαίτερα αρνητικές. Η κατάσταση στην οποία παρελήφθη η χώρα, το γνωρίζουμε όλοι όχι απλά πλησιάζει στο γκρεμό, ήταν ακριβώς στο χείλος του γκρεμού. Και χρειάζεται να καταβληθεί πολύ έντονη προσπάθεια, αυτή η προσπάθεια αποτυπώνεται στο αναλυτικό πρόγραμμα σταθερότητας, τους στόχους αυτού του προγράμματος πρέπει να τους επιτύχουμε, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο και θα ανακτήσουμε την χαμένη αξιοπιστία των τελευταίων ετών ως χώρα και αυτό είναι υπόθεση όλων μας, όχι μόνο της κυβέρνησης και είναι υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων να μπορέσει η χώρα να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης. Το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα έχει βρεθεί στη δίνη μιας πρωτοφανούς κερδοσκοπικής επίθεσης, από κερδοσκόπους των διεθνών αγορών, κερδοσκοπώντας βέβαια και σε βάρος του ευρώ. Πάνω από όλα και κύρια με τις δικές μας πρωτοβουλίες, το δικό μας πρόγραμμα, τις δικές μας θυσίες -θα έλεγα- να μπορέσουμε να ξαναϊσχυροποιήσουμε τη χώρα μας.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αν δεν υπάρξει αυτό το σκέλος της ανάπτυξης, στην ουσία μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο μιας βαθιάς ύφεσης.»

    Φ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: « Γνωρίζω πολύ καλά ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται -και δεν ετοιμάζεται τώρα αυτές τις εβδομάδες- και τις επόμενες μέρες θα ξεδιπλώσει και νομοθετικές πρωτοβουλίες, αλλά και άλλες αποφάσεις που δεν χρειάζεται να πάρουν την μορφή νόμου. Σε ό,τι αφορά την αναπτυξιακή ανάκαμψη που πρέπει να επιδιώξουμε και θα πετύχουμε πιστεύω.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τι ήταν αυτό που οδήγησε την Ευρώπη να στηρίξει την Ελλάδα;»

    Φ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: « Συνολικά η ΕΕ, αλλά και οι χώρες που συμμετέχουν στην ευρωζώνη θέλω να πιστεύω ότι αντελήφθησαν ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η κατάσταση της Ελλάδας. Αλλά για τους λόγους που είπαμε νωρίτερα υπάρχει ένας κίνδυνος από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων συνολικά σε βάρος του ευρώ, άρα και της ευρωζώνης, αλλά και της ΕΕ. Γιατί αυτές οι περίφημες αγορές είναι οι κερδοσκόποι και εν πολλοίς είναι αυτές οι αγορές, οι οποίες προκάλεσαν και την παγκόσμια οικονομική κρίση και αυτές οι διεθνείς αγορές εξακολουθούν τώρα να θέλουν να αξιοποιήσουν και την κατάσταση, στην οποία περιήλθε και η χώρα μας επιπρόσθετα και όλα αυτά οδήγησαν πιστεύω και τους ευρωπαίους ηγέτες των άλλων χωρών στο να βγάλουν την απόφαση, να κάνουν αυτή την ανακοίνωση περί στήριξης.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ανακοινώσατε και περικοπές στις οποίες περιλαμβάνονται και μειώσεις κατά 800 ευρώ στις αποδοχές των βουλευτών.»

    Φ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: « Όπως έχω πει πολλές φορές δημόσια και οι εργαζόμενοι -υπάλληλοι στη βουλή δεν είναι από τους χειρότερα αμειβόμενους, είναι καλά αμειβόμενοι. Οι αποφάσεις που ανακοίνωσα χθες δεν είναι ευχάριστες, προσπάθησα να είναι δίκαιες, ο επιμερισμός να είναι και εδώ δίκαιος, αλλά οι αποφάσεις αυτές συμβάλλουν και από την πλευρά της βουλής στην προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας μας. Θέλουμε το κοινοβούλιο να εκπέμπει μηνύματα που στη συγκεκριμένη περίπτωση λένε, ότι ναι, όλοι μας αναγκαστικά θα υποστούμε θυσίες.» Είδηση: 33244

    [07] Κρίσιμη σύσκεψη για τον ΟΑΕΕ

    Τριτη, 16 02 2010 11:07

    Κρίσιμη σύσκεψη θα έχει σήμερα ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος για τα ταμειακά προβλήματα του ΟΑΕΕ . Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών έχει απευθύνει έκκληση για έκτακτη οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ταμειακές υποχρεώσεις του. Μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι "δεν υπάρχει πρόβλημα για τις συντάξεις αυτού του μήνα και του επόμενου". Το ταμείο ωστόσο, όπως πρόσθεσε, "ζητά τη βοήθεια μας για να βγάλει τις υποχρεώσεις του, τον υπόλοιπο χρόνο".

    Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στην εξίσωση των ορίων ηλικίας, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει από την Ε.Ε. να ισχύσει αυτή από το 2013 ενώ σε ότι αφορά τις σπατάλες των ασφαλιστικών ταμείων, μίλησε για ηράκλεια προσπάθεια ώστε αυτές να περιοριστούν μέσα στο 2010 κατά 2 δις Ευρώ.

    Ο υπουργός τόνισε επίσης τη ανάγκη να σταματήσουν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ενώ ανέφερε ότι 250.000 επιχειρήσεις δεν πληρώνουν τις εισφορές τους στο ΙΚΑ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 33330

    [08] Γάζα: Σύλληψη δημοσιογράφου από τη Χαμάς

    Δευτερα, 15 02 2010 16:05

    Κρατούμενος της Χαμάς είναι Βρετανός δημοσιογράφος και ανακρίνεται, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης. Ο συλληφθείς ονομάζεται Πολ Μάρτιν και όπως έγινε γνωστό, κρατείται με διαταγής 15θήμερης κράτησης που εξέδωσε ο γενικός εισαγγελέας της Γάζας.

    Ασαφές είναι το τοπίο σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν τη Χαμάς στην ενέργεια αυτή και τη δικαιολόγησε με την ασαφή δήλωσή της περί αδικημάτων σχετικών με την ασφάλεια, που φέρεται να διέπραξε ο δημοσιογράφος. Ο Πολ Μάρτιν επέλεξε Παλαιστίνιο δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει και ενδέχεται να μην εξαντληθεί το περιθώριο των 15 ημερών κράτησης, για να αφεθεί ελεύθερος.

    Την κατάσταση δυσχεραίνει το γεγονός ότι η Βρετανία δεν έχει απευθείας επαφές με τη Χαμάς, λόγω της άρνησης της ισλαμιστικής οργάνωσης να αναγνωρίσει το Ισραήλ και να αποκηρύξει τη βία. Διευκολυντικό ρόλο ενδέχεται να παίξουν οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επικρίνει τόσο τη Χαμάς όσο και την Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούντ Αμπάς που εδρεύει στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης για συλλήψεις δημοσιογράφων και καταστολή της ελευθερίας του Τύπου. Βρετανοί διπλωμάτες βρίσκονται σε επαφή με την οικογένεια του δημοσιογράφου.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ, Γαλλικό Είδηση: 33318

    [09] Συνεχίζονται οι συμμαχικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν

    Δευτερα, 15 02 2010 12:19

    Στο Αφγανιστάν, το ΝΑΤΟ απολογήθηκε για την απώλεια 12 αμάχων, κατά την προέλαση των δυνάμεών του στην πόλη Μαρζάχ, στα νότια της χώρας, μαζί με τις αφγανικές. Η κοινή στρατιωτική επιχείρηση, η μεγαλύτερη από την έναρξη του πολέμου κατά των Ταλιμπάν, βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά συναντά εμπόδια.

    Οι νάρκες με τις οποίες παγίδευσαν οι Ταλιμπάν το έδαφος γύρω από την πόλης Μαρζάχ, στο νότιο Αφγανιστάν, είναι και το μεγαλύτερο εμπόδιο των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των Αφγανών στρατιωτών, που επιχειρούν για να αναλάβουν τον έλεγχο της περιοχής από τους Ταλιμπάν.

    Πλήγμα στις προσπάθειες αυτές είναι η απώλεια 12 αμάχων τις τελευταίες ώρες από αμερικανική επίθεση για την οποία ο Αμερικανός στρατηγός Στάνλεϊ Μακ Κρίσταλ, απολογήθηκε και το ΝΑΤΟ ζήτησε συγνώμη, καθώς είχε ζητήσει από τους κατοίκους της περιοχής να μην την εγκαταλείψουν εξαιτίας της επιχείρησης.

    Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία "Μαζί" βρίσκεται ήδη στην τρίτη μέρα. Πιστεύεται ότι αρκετοί Ταλιμπάν έχουν συγκεντρωθεί στο εσωτερικό της πόλης καθώς, κατά την προέλαση των στρατιωτών στο κέντρο της πόλης Μαρζάχ, η αντίσταση που συνάντησαν, ήταν ισχυρή.

    Η συντονισμένη επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν, στα προπύργιά τους στη νότια επαρχία Χελμάντ, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες για την νέα στρατηγική του Αμερικανού προέδρου στην περιοχή, ύστερα από την απόφαση για αποστολή άλλων 30.000 Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 33315

    [10] Σε κατάσταση συναγερμού ο Έβρος

    Τριτη, 16 02 2010 11:17

    Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές στον Έβρο. Περισσότερα από 130.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει στον νομό, εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού, ενώ εκκενώθηκε το χωριό Πόρος, καθώς και 20 κατοικίες στα Λάβαρα του δήμου Ορφέα. Κρίσιμη η κατάσταση και στον οικισμό της Βύσσας, όπως και στις κοινότητες Καστανιές και Πραγγί. Όσο περνούν οι ώρες, η ταχύτητα των υδάτων γίνεται μεγαλύτερη, καθώς ενισχύεται από την υπερχείλιση των ποταμών της Βουλγαρίας. Μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις υπερχείλισε το Φράγμα Πηνειού στην Ηλεία και μεγάλες αγροτικές εκτάσεις στο Λευκοχώρι Γαστούνης, έχουν μετατραπεί σε λίμνες, ενώ τα νερά έχουν καλύψει δεκάδες θερμοκήπια. Το πρόβλημα θα πρέπει ν' αντιμετωπιστεί ως θεομηνία, δήλωσε ο Αντινομάρχης Ηλείας Νίκος Μιχαλόπουλος, τονίζοντας ότι ήταν μεγάλες οι εισροές στο Φράγμα ακόμα και χθες που δεν είχαμε βροχές. Τις πληγές που άφησε πίσω η πρόσφατη θεομηνία μετρούν και οι κάτοικοι της Χαλκιδικής. Δέκα δήμοι έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ τρία μικτά συνεργεία της νομαρχίας συνεχίζουν την καταγραφή των ζημιών.

    "Περιμένουμε άμεσα κρατική ενίσχυση, έστω και μια προκαταβολή, για να μπορέσουμε να διορθώσουμε τις όποιες ζημιές σημειώθηκαν σε οδικά δίκτυα, για να αποφύγουμε τα χειρότερα με μια νέα βροχή", δήλωσε στο ο νομάρχης Χαλκιδικής, Αστέριος Ζωγράφου.

    Όπως ανέφερε ο κ.Ζωγράφου οι κάτοικοι της Χαλκιδικής βρίσκονται «σε κατάσταση αγωνίας, καθώς έχουν καταστραφεί τα σπίτια και οι επιχειρήσεις τους», ενώ πρόσθεσε πως τα ρέματα έχουν γεμίσει με φερτά υλικά και πρέπει γρήγορα να καθαριστούν, ειδάλλως με μια επιδείνωση του καιρού θα υπάρξουν νέες ζημιές.

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τα ακριβή αίτια του θανάτου του 10χρονου κοριτσιού που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Ολυνθίου, ενώ προσπαθούσε να περάσει το ρέμα με μηχανή.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετικό άρθρο: Παραμένει σε επιφυλακή ο Έβρος, Πνίγηκε 10χρονο κοριτσάκι στη Χαλκιδική Είδηση: 33331


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 16 February 2010 - 9:51:35 UTC