Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποφασισμένη για τήρηση του ΠΣΑ η κυβέρνηση
  • [02] Ευρεία επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν
  • [03] Φονική συμπλοκή στην Ομόνοια
  • [04] Στον εισαγγελέα ο Ουκρανός-Σύλληψη επικίνδυνου κακοποιού
  • [05] Προχωρά η καταβολή των κινήτρων απόσυρσης
  • [06] Μακελειό σε Πανεπιστήμιο στην Αλαμπάμα
  • [07] ΚΚΕ: Καμπάνια ενημέρωσης για το ασφαλιστικό
  • [08] Βράβευση αριστούχων αιγαιοπελαγιτών μαθητών
  • [09] Αντιρατσιστικές εκδηλώσεις στους Αμπελόκηπους
  • [10] Σε άνοδο η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου

    [01] Αποφασισμένη για τήρηση του ΠΣΑ η κυβέρνηση

    Σαββατο, 13 02 2010 15:22

    Αποφασισμένη να προχωρήσει, χωρίς καθυστερήσεις, στην υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας, δηλώνει η κυβέρνηση, μετά τη στήριξη που παρείχαν, οι "27", στη χώρα μας. Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει, ενώ άσκησε κριτική στην Κομισιόν και τους ισχυρούς της Ευρωζώνης, για τη στάση τους στις κερδοσκοπικές πιέσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι έκαναν την Ελλάδα πειραματόζωο, στη μάχη με τις αγορές. Ο κ. Παπανδρέου, επιτέθηκε, με σκληρή γλώσσα και στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την, ότι οι κυβερνήσεις της, φέρουν ιστορικές ευθύνες, για την κρίση. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin στις αρχές της εβδομάδας, ενώ αυτοκριτική για την στάση του Eurogroup απέναντι στην Ελλάδα, έκανε ο πρόεδρος της ζώνης του ευρώ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Την πεποίθησή του ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά, εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ στις συνεδριάσεις του.

    Ο κ. Παπανδρέου άσκησε σκληρή κριτική στην Κομισιόν και τους ισχυρούς της Ευρωζώνης για τη στάση τους στις κερδοσκοπικές πιέσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έκαναν την Ελλάδα πειραματοζωο στη μάχη με τις αγορές και τους κατηγόρησε ότι επέτρεψαν στην προηγούμενη κυβέρνηση να παραποιεί σκόπιμα τα οικονομικά στοιχεία.

    Ακόμα, καταλόγισε στη ΝΔ ιστορικές ευθύνες για την κρίση, λέγοντας ότι κάποιοι λεηλάτησαν το κράτος μέχρι και το "παρά 5'".

    Αργότερα, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, ενώ τόνισε και την ανάγκη συντονισμού κυβέρνησης - κόμματος για να βγει η χώρα από την κρίση και να ανακτήσει την αξιοπιστία της.

    Ο κ. Παπανδρέου πάντως, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί συντεχνιακά συμφέροντα, εξωθεσμικά κέντρα και πολιτικό κόστος.

    Το δημόσιο χρέος διογκώθηκε μεταξύ 1981 και 1989 και έκτοτε δεν συνήλθαμε ποτέ, απάντησε η ΝΔ και συνέστησε στον πρωθυπουργό να μην αναζητεί άλλοθι στο χθες για την αναβλητικότητά του.

    Δημιουργούν κατάπληξη οι δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν είναι γνωστό ότι αύξησαν τις δημόσιες δαπάνες κατά 6 δις και χρέωναν την Ελλάδα μέχρι τελευταία στιγμή, σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.

    Αντιδράσεις

    "Με το επιχείρημα ότι «αναγκάζεται να πάρει δυσάρεστα μέτρα εξαιτίας της λεηλασίας των ταμείων από τη ΝΔ», η κυβέρνηση συγκαλύπτει την προαποφασισμένη από την ίδια και την ΕΕ πολιτική να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, που ήταν και είναι πολιτική και της ΝΔ. Ας βγάλει ο λαός συμπεράσματα", επισήμανε το ΚΚΕ.

    "Η κόντρα ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ για την απάτη των στοιχείων που εντόπισε η EUROSTAT θυμίζει την διαμάχη δύο «εγκληματιών» που διαπράττουν από κοινού «φόνο»: ο ένας τα ρίχνει στον άλλο ενώ το «θύμα», η Ελλάδα, είναι ανήμπορη πλέον να αντιδράσει. Μπορούν, όμως, οι εισαγγελείς", τόνισε ο ΛΑΟΣ.

    "Ο κ. Παπανδρέου, στο εξωτερικό, εμφανίζεται πρόθυμος να αγοράσει γαλλικές φρεγάτες, αποφασισμένος να παγώσει τους μισθούς και να διαλύσει το ασφαλιστικό σύστημα, ικέτης για κάθε είδους βοήθεια και ικανοποιημένος για την αόριστη στήριξη που του παρείχε η Ε.Ε. με τις συνταγές του ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό της χώρας, μιλάει για την ανάγκη ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας που απειλείται από την Ε.Ε. Συμβουλή μας είναι να εγκαταλείψει τη διγλωσσία και την υποκρισία και να αλλάζει τάχιστα πολιτική", σχολίασε ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.

    Αυτοκριτική Γιούγκερ

    Αυτοκριτικός για τον τρόπο που λειτούργησε το Eurogroup απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με τον Λουξεμβούργιο πολιτικό το Eurogroup διέπραξε σοβαρό σφάλμα αμελείας να μην ασχοληθούν αρκετά, με το ελληνικό ζήτημα. Ο κ Γιούνγκερ εμφανίζεται ταυτόχρονα απειλητικός λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μελλοντικά δεν θα τους αφήσουμε ήσυχους...θα ρωτάμε συνέχεια τους Έλληνες πού βρίσκονται με τον πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

    Παρά τις απειλές πάντως ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θεωρεί ότι ένας αποκλεισμός της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ "θα είχε συνέπειες αντίστοιχες με τις συνέπειες ενός σεισμού και θα επέφερε μια εκτεταμένη και αρνητική αντίδραση των αγορών. "Η έξοδος από τη ζώνη του ευρώ θα ισοδυναμούσε με το τέλος των πάντων για την Ελλάδα. Και θα ήταν επίσης απόλυτα αρνητική για την εικόνα της ευρωζώνης σημειώνει.

    Ταυτόχρονα με την αυτοκριτική Γιούνκερ ότι η ευθύνη για τα ελληνικά κάκιστα οικονομικά δεδομένα είναι και ευρωπαϊκή τα διεθνή κυρίως ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης εστιάζουν στην σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα διεθνή μέσα σημειώνουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για πλήρη ατολμία να προστατεύσει ένα κράτος μέλος της από τα ισχυρά και εκτεταμένα κερδοσκοπικά παιχνίδια των αγορών.

    Οι αγορές πάντως αναμένεται να παίξουν τον κυρίαρχο ρόλο και στη προσεχή σύνοδο των υπουργών Οικονομικών. Αν και πολλοί δεν θεωρούν βέβαιο ότι στις αρχές της εβδομάδας θα αποφασιστεί το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, πιστεύουν ότι πιθανές αρνητικές αντιδράσεις των αγορών θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη λήψη τέτοιας απόφασης οποιαδήποτε στιγμή.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 33275

    [02] Ευρεία επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν

    Σαββατο, 13 02 2010 12:11

    Στο Αφγανιστάν, πάνω από 15.000 Αμερικανοί, Αφγανοί και Βρετανοί στρατιώτες πραγματοποιούν τη μεγαλύτερη επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν, από την έναρξη του πολέμου, το 2001. Στόχος η πόλη Μαρζάχ, στην επαρχία Χελμάντ, στο Νότιο Αφγανιστάν, που αποτελεί το μεγαλύτερο προπύργιο αυτή τη στιγμή των Ταλιμπάν. Ο πρόεδρος της χώρας Χαμίντ Καρζάι ζήτησε για μία ακόμη φορά από τους Ταλιμπάν να καταθέσουν τα όπλα, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο απωλειών μεταξύ των αμάχων. Ο Καρζάι συνέστησε στις αφγανικές και τις διεθνείς δυνάμεις να επιδείξουν μεγαλύτερη προσοχή ώστε να μην πληγούν πολίτες.

    Δεκαπέντε χιλιάδες στρατιώτες των αφγανικών στρατιωτικών δυνάμεων και των ξένων δυνάμεων στο Αφγανιστάν, με επικεφαλής τις αμερικανικές δυνάμεις, εξαπέλυσαν τη νύκτα μεγάλης κλίμακας επίθεση, που φέρει την ονομασία Mushtarak (Μαζί) εναντίον θέσεων των Ταλιμπάν στην πόλη Μαρζάχ, στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ.

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση των διεθνών στρατιωτικών δυνάμεων μετά την ανακοίνωση για την αποστολή επιπλέον δύναμης 30.000 Αμερικανών στρατιωτών στον Αφγανιστάν από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τον περασμένο Δεκέμβριο, με στόχο την ανατροπή της πορείας των επιχειρήσεων τη στιγμή που ενισχύεται η πολεμική δραστηριότητα των δυνάμεων των Ταλιμπάν.

    Η Καμπούλ και οι διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις παρουσίασαν την επιχείρηση Mushtarak ως την πρώτη φάση ευρείας επιχείρησης με στόχο την αποκατάσταση της εξουσίας της Καμπούλ στην επαρχία Χελμάντ, ένα από τα σημαντικότερα προπύργια των ταλιμπάν και κέντρο καλλιέργειας του οπίου.

    "Η επιχείρηση που ξεκίνησε έχει ως στόχο να απαλλάξει την περιοχή από τους αντάρτες και να δημιουργήσει τις συνθήκες (για την αφγανική κυβέρνηση) για περισσότερη ασφάλεια, σταθερότητα, ανάπτυξη, κράτος δικαίου, ελευθερία κίνησης και ανοικοδόμηση", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Isaf.

    Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν οι δυνάμεις των αμερικανών Πεζοναυτών, βρετανικές και αφγανικές δυνάμεις, καθώς και μονάδες των στρατιωτικών δυνάμεων της Δανίας, του Καναδά και της Εσθονίας.

    Η επιχείρηση Mushtarak θα επικεντρωθεί στην πόλη Μαρζάχ και τα περίχωρά της, με πληθυσμό 125.000 κατοίκους. Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν την περιοχή πριν από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης.

    Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, 400 έως 1.000 Ταλιμπάν έχουν οχυρωθεί στην πόλη Μαρζάχ και τα περίχωρά της και ο εκπρόσωπός τους υποσχέθηκε ότι η αντίστασή τους θα είναι ισχυρή, διευκρινίζοντας ότι θα προσφύγουν στις συνήθεις τακτικές τους, την τοποθέτηση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και τις ενέδρες.

    Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων επιθέσεων οι Ταλιμπάν επέλεξαν να μην αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο τις ξένες δυνάμεις, αλλά να οπισθοχωρήσουν στις απρόσιτες ορεινές περιοχές ή να αναμειχθούν με τον πληθυσμό.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αμέσως μετά την μεταφορά των Αμερικανών πεζοναυτών με ελικόπτερα, Βρετανοί στρατιώτες πήραν θέσεις στα βόρεια της περιοχής ακολουθούμενοι από άρματα μάχης. Αφγανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι Ταλιμπάν αντιστέκονται αλλά υποβάθμισαν την ισχύ τους.

    Σύμφωνα με τρατηγός Σερ Μοχάμαντ Ζαζάι, διοικητή των αφγανικών δυνάμεων στο Μαρζάχ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τουλάχιστον 20 Ταλιμπάν σκοτώθηκαν και έντεκα συνελήφθησαν.

    Η επιχείρηση αποτελεί κρίσιμο τεστ για την αμερικανική πολιτική, καθώς και για την αφγανική προσπάθεια αποκατάστασης της ασφάλειας σε περιοχές υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν, πριν αρχίσει η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων το 2011.

    ΠΗΓΕΣ:ΑΠΕ/ΜΠΕ-ΝΕΤ Είδηση: 33271

    [03] Φονική συμπλοκή στην Ομόνοια

    Σαββατο, 13 02 2010 12:24

    Νεκρός έπεσε ένας 34χρονος, μετά από συμπλοκή που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ομόνοια ενώ λίγες ώρες αργότερα ένα ακόμη άτομο τραυματίστηκε από πυρά αγνώστου.

    Δύο αιματηρά περιστατικά με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία αντίστοιχα, σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή της Ομόνοιας.

    Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε συμπλοκή με ομάδα αλλοδαπών έχασε τη ζωή του 30χρονος χρήστης ναρκωτικών ελληνικής υπηκοότητας. Οι δράστες τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον χτύπησαν με μαχαίρι στα πλευρά και στο πόδι.

    Λίγο αργότερα, στις 4.45 επίσης στην περιοχή της Ομόνοιας ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν τραυματισμένο στην πλάτη και στην κοιλιά στη διασταύρωση των οδών Χίου και Μαιζώνος, έναν Γεωργιανό ηλικίας περίπου 30 με 40 ετών, ο οποίος διακομίστηκε και νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.

    Για τα περιστατικά διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια. Είδηση: 33272

    [04] Στον εισαγγελέα ο Ουκρανός-Σύλληψη επικίνδυνου κακοποιού

    Σαββατο, 13 02 2010 16:10

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί ο 30χρονος Ουκρανός που συνελήφθη την Παρασκευή, ως ύποπτος για τη δολοφονία του αστυφύλακα Σπύρου Θεοδώρου και του σοβαρού τραυματισμού του συναδέλφου του Γεωργίου Αναγνωστόπουλου της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, που είχε διαπραχθεί στις 2 Απριλίου του 2009 στη διασταύρωση Σκιάθου και Σκόκου στην Κυψέλη. Ο δεύτερος δράστης ο 34χρονος αδελφός του συλληφθέντα που πυροβόλησε τους δύο αστυνομικούς κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται. Η αστυνομία συνέλαβε και ένα ιδιαίτερα σκληρό κακοποιό που έχει πρωταγωνιστήσει σε ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς ενώ έχει διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών.

    Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αστυφύλακες είχαν μεταβεί στο σημείο μαζί με ομάδα της ΔΕΛΤΑ, μετά από καταγγελία για διάρρηξη σε αυτοκίνητο, αλλά απομακρύνθηκαν από τους συναδέλφους τους και τότε εντόπισαν τον 30χρονο τον οποίο ακινητοποίησαν για να τον ελέγξουν. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου όμως παρεμποδίστηκαν από διερχόμενη Ελληνίδα η οποία επενέβη γιατί θεώρησε άδικη την ακινητοποίηση του δράστη και τους απέσπασε την προσοχή με αποτέλεσμα να τους πλησιάσει από πίσω ο αδελφός του ύποπτου αιφνιδιάζοντάς τους και τους πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τραυματίζοντάς τους σοβαρά.

    Λίγο καιρό αργότερα, στις 5 Ιουνίου, ο Θεοδώρου υπέκυψε στα τραύματα του στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός " όπου νοσηλευόταν.

    Τα δύο αδέλφια από την Ουκρανία φεύγοντας από το σημείο της αιματηρής επίθεσης, πήραν μαζί τους την εξάρτηση του Αναγνωστόπουλου και του Θεοδώρου.

    Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος, τα δύο αδέλφια μετά το αιματηρό επεισόδιο έφυγαν στην Ουκρανία από όπου ο 30χρονος επέστρεψε πριν από έναν μήνα και με γυναικείο όνομα νοίκιασε μονοκατοικία στο Πέραμα όπου και έμεναν. Το σπίτι εντοπίστηκε πριν από λίγες μέρες και χθες έγινε έφοδος όπου συνελήφθη ο 30χρονος μαζί με δύο γυναίκες οι οποίες όμως δεν γνώριζαν τις δραστηριότητές του και αφέθηκαν ελεύθερες.

    Ο 34χρονος αδελφός του έλειπε από το σπίτι την ώρα της εφόδου και επέστρεψε αργότερα αλλά είδε τους αστυνομικούς γι' αυτό διέφυγε με ένα τζιπ Σουζούκι το οποίο άρπαξε από διερχόμενο πολίτη και το εγκατέλειψε στο λιμάνι όπου και βρέθηκε.

    Όπως διαπιστώθηκε, ο καταζητούμενος Ουκρανός, το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου 2009, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, ενώ επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα με αλλοδαπή φίλη του, δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών και ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον των αστυνομικών και κατάφερε να διαφύγει. Επίσης διώκεται και από τις ουκρανικές αρχές και έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για ληστεία και υπεξαίρεση.

    Στο σπίτι της οδού Ξάνθου βρέθηκε το πιστόλι του δολοφονηθέντα αστυφύλακα Θεοδώρου καθώς και μια καραμπίνα, ένα περίστροφο, 490 φυσίγγια, ένα αεροβόλο τουφέκι και άλλος οπλισμός.

    Επίσης βρέθηκαν 30.000 ευρώ που εκτιμάται ότι προέρχονται από ληστείες.

    Σύλληψη επικίνδυνου κακοποιού

    Ένας 24χρονος Αλβανός, που θεωρείται ιδιαίτερα σκληρός κακοποιός και έχει πρωταγωνιστήσει σε ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς ενώ έχει διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών, συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής μαζί με τρεις ομοεθνείς του και συνεργούς του, από την Ασφάλεια Αττικής στην περιοχή του Ζωγράφου.

    Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Ασφάλειας ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος, ο 24ρονος είχε αποφυλακιστεί με όρους στις 7 Απριλίου 2009 από τις δικαστικές φυλακές Διαβατών, όπου κρατούνταν εκτίοντας ποινή φυλάκισης εφτά ετών για κλοπές και ληστείες και λίγο καιρό αργότερα μαζί με έναν ακόμα ομοεθνή του άρχισε τις ληστείες.

    Συγκεκριμένα, μέσα σε δύο μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο του 2009, διέπραξαν 17 ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ και μία ληστεία σε βάρος ιδιώτη. Στις περισσότερες από αυτές, ο 24χρονος είχε χτυπήσει με τη λαβή του όπλου του υπαλλήλους των καταστημάτων ενώ σε πολλές περιπτώσεις πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

    Την 1/7/2009, μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην Ηλιούπολη, πυροβόλησε δύο φορές εναντίον πολίτη που προσπάθησε να τους εγκλωβίσει με το αυτοκίνητό του χωρίς όμως να τον τραυματίσει.

    Στις 27/8/2009, μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, εντοπίστηκαν από περιπολικό με κλεμμένη μοτοσικλέτα και τότε πάλι ο 24χρονος πυροβόλησε εναντίον του περιπολικού προκαλώντας ζημιές στο όχημα αλλά χωρίς να τραυματίσει τους αστυνομικούς.

    Τελικά, στις 7/9/2009, εντοπίστηκε κλεμμένη μοτοσικλέτα των ληστών και κατά την παρακολούθηση από αστυνομικούς οι δύο Αλβανοί έπεσαν στην ενέδρα αλλά άρχισαν να πυροβολούν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή κατά την οποία σκοτώθηκε ο ένας από τους κακοποιούς ενώ ο άλλος κατάφερε να διαφύγει έχοντας δεχθεί τρεις σφαίρες.

    Διέφυγε στην Αλβανία, αλλά μετά την αποθεραπεία του στην Ελλάδα όπου συνέστησε νέα συμμορία με τους άλλους τρεις και μέσα σε αυτό το διάστημα διέπραξαν τέσσερις ληστείες και τρεις κλοπές.

    Στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκαν δύο πιστόλια, φυσίγγια, ένας σιγαστήρας, μικροποσότητα κοκαΐνης και διάφορα κλοπιμαία.

    Σε βάρος του εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης για 17 ληστείες και για τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς.

    Σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 33276

    [05] Προχωρά η καταβολή των κινήτρων απόσυρσης

    Σαββατο, 13 02 2010 11:54

    Κανονικά λειτουργεί από τις 10 Φεβρουαρίου το ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο έχει εγκατασταθεί σε όλες τις υπηρεσίες Μεταφορών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων από όπου αποστέλλονται οι αιτήσεις στις κατά τόπους υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου και κατόπιν οι εφορίες καλούνται να καταβάλουν τα οικονομικά κίνητρα της απόσυρσης και αγοράς αυτοκινήτου. Η καταβολή των οικονομικών κινήτρων στους δικαιούχους θα εξαρτηθεί από το ρυθμό που αποστέλλουν οι κατά τόπους υπηρεσίες Μεταφορών τις αιτήσεις προς τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου.

    Σε λειτουργία έχει τεθεί από τις 10 Φεβρουαρίου το online σύστημα που έχει εγκατασταθεί σε όλες τις υπηρεσίες Μεταφορών της χώρας, ώστε να καταβληθεί στους δικαιούχους το οικονομικό κίνητρο της απόσυρσης και αγοράς αυτοκινήτου.

    Σύμφωνα μάλιστα με το έγγραφο που απέστειλε στις 2 Φεβρουαρίου το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προς τις Νομαρχίες αναφέρει χαρακτηριστικά πως: "Το Online σύστημα θα είναι στη διάθεση των χρηστών από τις 10 Φεβρουαρίου. Η χρήση του κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης καταστάσεων πληρωμής που αποστέλλονται στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου πρέπει να υιοθετηθεί από όλες τις υπηρεσίες Μεταφορών ώστε οι καταστάσεις να είναι σε ηλεκτρονική μορφή. Η καταχώρηση του αριθμού λογαριασμού και της τράπεζας είναι υποχρεωτική ακόμη και αν δεν είναι σε μορφή ΙΒΑΝ".

    Η καταβολή των οικονομικών κινήτρων της απόσυρσης και αγοράς αυτοκινήτου εξαρτάται από το αριθμό των αιτήσεων που διεκπεραιώνει η κάθε υπηρεσία Μεταφορών.

    Οι περισσότερες υπηρεσίες Μεταφορών πάντως ζητούσαν με δική τους πρωτοβουλία τον 25ψήφιο αριθμό ΙΒΑΝ των τραπεζών.

    Για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καταβολής των οικονομικών κινήτρων της απόσυρσης και αγοράς αυτοκινήτου σε περίπτωση που σε μία κατάσταση πληρωμής είναι πολλοί δικαιούχοι το Υπουργείο αποφάσισε να μην αναγράφονται όλοι καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε μεγάλες καθυστερήσεις εξαιτίας λαθών και μη ταύτισης των στοιχείων.

    Αρκετές διευθύνσεις Μεταφορών στην επαρχία έχουν ήδη ολοκληρώσει τις διαδικασίες ηλεκτρονικά καθώς ο αριθμός των αιτήσεων ήταν πολύ μικρός και οι δικαιούχοι των συγκεκριμένων αιτήσεων θα εισπράξουν πρώτοι τα κίνητρα της απόσυρσης και αγοράς αυτοκινήτου.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ Είδηση: 33270

    [06] Μακελειό σε Πανεπιστήμιο στην Αλαμπάμα

    Σαββατο, 13 02 2010 12:32

    Δείτε το video

    Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν την Παρασκευή σε μακελειό στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, στη πόλη Χάντσβιλ της αμερικανικής πολιτείας του νότου. Σύμφωνα με την αστυνομία υπεύθυνη για το μακελειό είναι μία γυναίκα μέλος του της σχολής του Χάντσβιλ, και σύμφωνα με πληροφορίες αφορμή για το τραγικό συμβάν στάθηκε η άρνηση των αρχών του πανεπιστημίου να ανανεώσουν τη σύμβαση της. Η φερόμενη ως ύποπτη συνελήφθη και κρατείται, ενώ η αστυνομία συνέλαβε επίσης το σύζυγό της χωρίς όμως να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του κατηγορίες σε βάρος του.

    ΠΗΓΕΣ:ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 33273

    [07] ΚΚΕ: Καμπάνια ενημέρωσης για το ασφαλιστικό

    Σαββατο, 13 02 2010 18:31

    Kαμπάνια προβολής των προτάσεών του για το ασφαλιστικό, ξεκινάει το ΚΚΕ. "Το ΚΚΕ σημαίνει συναγερμό, μπροστά στον πόλεμο που κήρυξε στο λαό η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα άλλα αστικά κόμματα και την ΕΕ και ο οποίος, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, θα έχει δραματικές συνέπειες στη ζωή του. Επιστρατεύει όλες τις δυνάμεις του και ξεκινά μεγάλη εκστρατεία για την ενημέρωση των εργαζομένων, των γυναικών, των νέων, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου" τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το πολιτικό γραφείο της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ: "Η Κοινωνική Ασφάλιση πάντα ήταν στο στόχαστρο του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης επιτίθενται, στη λογική της μείωσης του κόστους εργασίας, με μεγαλύτερη σφοδρότητα, γιατί θεωρούν ότι τα αντιασφαλιστικά μέτρα θα γίνουν αποδεκτά από τους εργαζόμενους, λόγω ανεργίας και αβεβαιότητας για το αύριο. Οι σαρωτικές αλλαγές θα εφαρμοστούν με την ίδια ένταση και στη φάση ανάκαμψης της οικονομίας.

    Είναι ψέμα ότι αυτή η άκρως επιθετική αντιλαϊκή πολιτική επιβλήθηκε στην κυβέρνηση από την ΕΕ, χωρίς αυτή να θέλει. Την είχαν συναποφασίσει και τώρα στηρίζονται και αλληλοβοηθιούνται. Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πορεύεται με κριτήριο τα στρατηγικά συμφέροντα και τις επιλογές της ελληνικής πλουτοκρατίας, που βρίσκονται σε κοινή κατεύθυνση με αυτά του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Για την ελληνική πλουτοκρατία και τα κόμματά της η λυκοσυμμαχία της ΕΕ αποτελεί τη μεγάλη τους συμμαχία, είναι το στήριγμα, ο καθοδηγητής για τη συμμετοχή της στη λεηλασία των λαών.

    Ήδη η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, εκτός από το γκρέμισμα του ασφαλιστικού στην κατάργηση του επιδόματος αδείας και των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα, στη νέα αύξηση του ΦΠΑ, στην κατάργηση κάθε περιορισμού στις απολύσεις και στις αποζημιώσεις, στο χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων".

    Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης γίνεται αναφορά σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

    "Καταργείται η κατώτατη σύνταξη, των 486β¬ για το ΙΚΑ και μέχρι 900β¬, ανάλογα με το ταμείο. Στη θέση της η κυβέρνηση καθιερώνει τη λεγόμενη βασική σύνταξη για όλους, που θα είναι στο ύψος ενός προνοιακού βοηθήματος. Ακόμα και αυτή όμως η σύνταξη θα εξαρτάται από το ύψος των εισφορών όλων των εργαζομένων στα ασφαλιστικά Ταμεία, την κρατική χρηματοδότηση και το σύνολο των δικαιούχων. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να μειώσει γρήγορα το ύψος ακόμα και αυτής της χαμηλής βασικής σύνταξης. Η σύνταξη από κει και πέρα σε όσους συγκεντρώνουν από 4.500 ένσημα και πάνω θα είναι «ανταποδοτική». Αυτό σημαίνει ότι το ύψος της θα υπολογίζεται με βάση τις εισφορές όλου του εργάσιμου βίου και όχι με βάση την καλύτερη πενταετία της τελευταίας δεκαετίας.

    Θα υπάρξει μείωση των συντάξεων που θα κυμαίνεται από 35% ως και 40%. Αυτό έχει αποδείξει και η πείρα διεθνώς (πχ. Σουηδία). ¶ρα θα υπάρξει γενικευμένη δραστική σύγκλιση των συντάξεων προς τα κάτω. Παράλληλα για ένα υποφερτό επίπεδο σύνταξης θα απαιτούνται υπέρογκες εισφορές. Αυτό συνδέεται και με τη de facto κατάργηση της 35ετίας και 37ετίας. Αυτοί οι στόχοι κρύβονται πίσω από τις παραπλανητικές φράσεις περί αδικιών ανάμεσα στους ασφαλισμένους. Τα αποθεματικά των Ταμείων από το 1950 έχουν καταληστευτεί από το μεγάλο κεφάλαιο με τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων. Υπολογίζεται, ότι έχουν κλαπεί πάνω από 50 δις ευρώ".

    Τέλος στο θέμα των προτάσεών του το ΚΚΕ τονίζει πως: "Η πρόσφατη πρόταση νόμου του ΚΚΕ στη Βουλή για το Ασφαλιστικό που καταψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ ενδεικτικά περιέχει:

    · Δημόσιο, υποχρεωτικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους.

    · Κατώτερη σύνταξη 1.120 β¬.

    · Γενικά όρια συνταξιοδότησης 60 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες. Μειωμένα κατά 5 έτη για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά αντίστοιχα για άντρες και γυναίκες.

    · Δημόσιο, δωρεάν, αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, σύστημα υγείας. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία και την πρόνοια. Κατάργηση των προϋποθέσεων για την ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας.

    Η εργατική τάξη της χώρας επιβάλλεται να καταδικάσει τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που στήριξαν όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα, με αιχμή το νόμο Ρέππα, ενώ, μπροστά στη συθέμελη κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, χαρακτήρισαν τα νέα μέτρα ασαφή! Είναι επιτακτική ανάγκη να ανατραπεί τώρα υπέρ του ταξικού εργατικού - λαϊκού κινήματος ο συσχετισμός των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα".

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 33283

    [08] Βράβευση αριστούχων αιγαιοπελαγιτών μαθητών

    Σαββατο, 13 02 2010 19:08

    Τιμητική εκδήλωση για αριστούχους μαθητές από αιγαιοπελαγίτικες κοινωνίες, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής. Ο νησιωτικός χαρακτήρας αυτών των κοινωνιών και κυρίως οι συνθήκες απομόνωσης της χειμερινής περιόδου, δημιουργούν επιπλέον εμπόδια, που οι μαθητές για να τα ξεπεράσουν καταβάλλουν ιδιαίτερες προσπάθειες.

    Όπως τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Νίκος Σηφουνάκης: "Στους ανθρώπους που βιώνουν την αλμύρα που φέρνει στο μέτωπό τους ο αέρας της θάλασσας του Αιγαίου, θα βασιστεί στο διηνεκές η ελληνικότητα του Αρχιπελάγους και όχι μόνο στην σημαντική αμυντική ασπίδα μέσω των άψυχων εξοπλισμών, που φροντίζει να υπάρχει η ελληνική πολιτεία".

    Παρόντες στην εκδήλωσης, ήταν βουλευτές από τα νησιά Αιγαίου, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς γονείς των νέων που βραβεύτηκαν, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας που αρχικά είχε προγραμματιστεί να παραστεί, λόγω μιας μικρής αδιαθεσίας δεν πήρε μέρος.

    Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν:

    -69 μαθητές και μαθήτριες από νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων: Αστυπάλαιας, Κάσου, Σύμης, Νίσυρου, Πάτμου , Χάλκης, Λειψών , Μεγίστης, Κέας, Αμοργού, Ίου , Κύθνου, Σίφνου, Θηρασιάς, Σερίφου, Σίκινου, Ανάφης, Κιμώλου, Αντιπάρου, Φολεγάνδρου, Κουφονησίων, Δονούσας, ¶η- Στράτη, Φούρνων, Οινουσσών, Ψαρών καθώς και των δυσπρόσιτων της Λήμνου και Καρπάθου,

    -19 αθλητές και αθλήτριες που ανήκουν στη δύναμη των τοπικών σωματείων με διεθνείς και πανελλήνιες διακρίσεις,

    -10 αριστούχοι σπουδαστές και σπουδάστριες του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου.

    -14 αριστούχοι Γυμνασίου-Λυκείου, παιδιά των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

    Επίσης στο πλαίσιο της διήμερης φιλοξενίας των παιδιών στην Αθήνα η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής διοργάνωσε πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά με επισκέψεις στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και στο Νέο Μουσείο, καθώς και στον Αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου και των Μυκηνών.

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 33284

    [09] Αντιρατσιστικές εκδηλώσεις στους Αμπελόκηπους

    Σαββατο, 13 02 2010 17:47

    Εκδηλώσεις ενάντια στο ρατσισμό πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο στο σταθμό του Μετρό στην Πανόρμου με πρωτοβουλία της Κίνησης "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή" στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι από τις περιοχές Αμπελοκήπων, Γκύζη και Εξαρχείων, κοινότητες μεταναστών και αντιρατσιστικές μεταναστευτικές οργανώσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό είχε σημειωθεί επίθεση ακροδεξιών σε βάρος άλλης αντιρατσιστικής εκδήλωσης που είχε διεξαχθεί από κατοίκους της περιοχής. Στο χώρο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων, ενώ έγινε και τοπική διαδήλωση με κεντρικό σύνθημα "έξω οι φασίστες από τις γειτονιές και τα σχολεία".

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 33280

    [10] Σε άνοδο η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου

    Σαββατο, 13 02 2010 13:25

    Προβληματισμένοι, είναι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, οι οποίοι βάζουν, βαθειά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας "καπέλα", που έχουν επιβάλει, κερδοσκόποι στα καύσιμα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι ενώ ο ειδικός φόρος στη βενζίνη, είναι 14 λεπτά το λίτρο, σε πολλά βενζινάδικα, η τιμή της αμόλυβδης, αυξήθηκε κατά 30 λεπτά. Η κατάσταση αυτή, υποχρέωσε την κυβέρνηση, να εξετάσει σοβαρά, το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν, ενώ οι εκπρόσωποι των εμπόρων καυσίμων και των πρατηριούχων, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, στον γενικό γραμματέα Εμπορίου.

    Ακόμη και με την επιβολή πλαφόν προειδοποιεί το Υπουργείο Οικονομίας προκειμένου να μπλοκάρει τον εκτροχιασμό των τιμών στην βενζίνη με άλλοθι τον αυξημένο φόρο.

    Η Υπουργός Λούκα Κατσέλη μπροστά στα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται στην αγορά προειδοποίησε ότι αν διαπιστωθούν εκτεταμένα φαινόμενα κερδοσκοπίας η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα μέτρα για να προστατεύσει τους καταναλωτές.

    Ήδη η ανωτάτη τιμή πώλησης της αμόλυβδης μέσα στην Αθηνά έφτασε το 1,47 ευρώ. Μέσα σε ένα 48ωρο το καπέλο στην αντλία ξεπέρασε τα 30 λεπτά το λίτρο.

    Μάλιστα μερικές φορές η διαφορά στην τιμή ακόμα και μεταξύ πρατήριων που βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο, αγγίζει και τα 10 λεπτά το λίτρο, ενώ οι αποκλίσεις στην ίδια περιοχή ξεπερνούν και τα 20 λεπτά.

    Ωστόσο υπό το φόβο επιβολής εκτάκτων μέτρων αλλά και προστίμων κάποιοι φαίνεται ότι το ξανασκέφτονται. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ότι πρατήριο που πώλους την απλή αμόλυβδη προς 1,33 κατέβασε την τιμή κατά 3λεπτα το λίτρο μέσα σε μια ημέρα.

    Μεικτά κλιμάκια των συναρμοδίων υπουργείων χτενίζουν την αγορά και μέχρι στιγμής καταγράφουν μεν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις που ωστόσο δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο της αγοράς.

    Μεταφορικές εταιρείες και βιομηχανίες μετρούν πάντως ήδη τις επιπτώσεις στα κοστολόγια από την αύξηση του ντίζελ κίνησης. Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το πετρέλαιο πωλείτε στο 1,10 ευρώ το λίτρο ωστόσο η τιμή του φθάνει μέχρι και το 1,26 ευρώ ανά λίτρο.

    Με άδεια ρεζερβουάρ κινδυνεύουν να μείνουν, την ίδια ώρα οι οδηγοί μετά το Σαββατοκύριακο, λόγω της τριήμερης απεργίας των τελωνειακών υπάλληλων από την ερχόμενη Τρίτη.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ

    Είδηση: 33274


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 13 February 2010 - 17:53:19 UTC