Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εβδομάδα αποφάσεων για το φορολογικό
  • [02] Οι καταρρακτώδεις βροχές έπνιξαν το κεντρικό Μεξικό
  • [03] Ελπίδες για εκατομμύρια νεφροπαθείς

    [01] Εβδομάδα αποφάσεων για το φορολογικό

    Σαββατο, 06 02 2010 19:22

    Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και την εισοδηματική πολιτική. Στο σχεδιασμό προβλέπονται μεγάλες διευκολύνσεις προς τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες. Από την εφαρμογή της νέας τιμαριθμοποιημένης φορολογικής κλίμακας, ευνοημένοι αναμένεται να είναι οι φορολογούμενοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα έως και 30.000 ευρώ. Επιβαρύνσεις αναμένονται στα εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ, ενώ θεσπίζονται αυστηρότερες ποινές για εκείνους που φοροδιαφεύγουν.

    Γ. Παπακωνσταντίνου: "Όλοι χρειάζεται να συνεισφέρουμε δίκαια"

    "Σε αυτήν τη συγκυρία, όλοι χρειάζεται να συνεισφέρουμε δίκαια, ανάλογα με τις δυνατότητες μας και οι πλέον αδύναμοι να προστατευτούν"

    Η αποτελεσματική και δίκαιη φορολογία είναι το κλειδί για την έξοδο από την κρίση, τονίζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής" ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Όπως αναφέρει, σε αυτήν τη συγκυρία, όλοι χρειάζεται να συνεισφέρουμε δίκαια, ανάλογα με τις δυνατότητες μας και οι πλέον αδύναμοι να προστατευτούν".

    "Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται το πρόγραμμα περιστολής δαπανών στο Δημόσιο, σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι και το φορολογικό νομοσχέδιο" σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα

    Με την νέα φορολογική κλίμακα που θ' ανακοινωθεί σε λίγες μέρες προβλέπονται:

    λιγότερες επιβαρύνσεις στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα έως 30.000 ευρώ

    περισσότερες στα υψηλά εισοδήματα πάνω από 40.000 ευρώ.

    Για παράδειγμα :

    Μισθωτός με εισόδημα 17.000 ευρώ, για το 2008 πλήρωσε στην εφορία 1.250 ευρώ, με τη νέα κλίμακα για το 2009 θα κληθεί να καταβάλλει φόρο 750. Θα έχει όφελος δηλαδή 500 ευρώ

    Για εισόδημα πάνω από 50.000 ευρώ με συντελεστή 40% οι επιβαρύνσεις θα ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.

    Στο στόχαστρο οι φοροφυγάδες

    Μεγάλοι «χαμένοι» θα είναι όσοι εντοπιστούν να φοροδιαφεύγουν, αφού με τα νέα μέτρα θα ισχύσουν αυστηρότερες ποινές.

    Στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπράξει τα 6,6 δισ. ευρώ που στοιχίζει σε ετήσια βάση μόνο η φοροδιαφυγή στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.

    Στα δραστικά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, εξετάζονται μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση ονομάτων όσων φοροδιαφεύγουν στο διαδίκτυο, οι διασταυρώσεις στοιχείων από λογαριασμούς για φως, νερό, τηλέφωνο και οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για όσους φορολογουμένους έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη τους, αλλά δεν το κάνουν.

    Η ρύθμιση χρεών αγροτών και επιχειρήσεων

    Στο μεταξύ, μέχρι τα μέσα Απριλίου θα γίνονται οι αιτήσεις για τη ρύθμιση χρεών αγροτών και επιχειρήσεων, υπογράμμισε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

    "Όσοι θέλουν να μπουν στις ρυθμίσεις θα πρέπει να κάνουν αίτηση έως τις 15 Απριλίου" ανέφερε η Λούκα Κατσέλη, από τη Λάρισα που είχε συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης.

    Η υπουργός, άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης των επιχειρήσεων στα Τέμπη που έχουν πληγεί από κλείσιμο του δρόμου.

    Δεν διευκρίνισε τον τρόπο με τον οποίο θα στηριχθούν οι επιχειρήσεις αυτές, ωστόσο, σχολιάζοντας σχετικό υπόμνημα που έλαβε από τους καταστηματάρχες της περιοχής, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σχετικές πρωτοβουλίες.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ - ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Ανησυχία για την Οικονομία, εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση Είδηση: 32998

    [02] Οι καταρρακτώδεις βροχές έπνιξαν το κεντρικό Μεξικό

    Σαββατο, 06 02 2010 20:15

    Στο έλεος καταρρακτωδών βροχοπτώσεων βρίσκονται τις τελευταίες μέρες πολλές περιοχές στο κεντρικό Μεξικό, με τον κατάλογο των θυμάτων να μακραίνει μέρα με την ημέρα και να ξεπερνά τους είκοσι επτά. Μετά την πολιτεία Μιτσοακάν, οι αρχές κήρυξαν και την πρωτεύουσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ έκλεισε και ο οδικός άξονας που συνδέει το Μέξικο Σίτι με την πόλη Πούεμπλα. Η κατάσταση στα περίχωρα της πρωτεύουσας είναι δραματική λόγω της υπερχείλισης ποταμών ενώ οι μεξικανικές αρχές αδυνατούν να αποστραγγίσουν τα νερά από τις πλημμυρισμένες περιοχές. Στη λίστα των θυμάτων βρίσκονται τουλάχιστον επτά παιδιά.

    Είδηση: 32999

    [03] Ελπίδες για εκατομμύρια νεφροπαθείς

    Παρασκευη, 05 02 2010 22:06

    Ελπίδες σε εκατομμύρια νεφροπαθείς δημιουργεί μια νέα μέθοδος μεταμόσχευσης που επινόησαν Βρετανοί επιστήμονες. Κατάφεραν να μεταμοσχεύσουν σε μια σαραντάχρονη που έπασχε από βαριά νεφρική ανεπάρκεια, μόσχευμα από μη συμβατό δότη και μετά από τρεις μήνες η λήπτρια του οργάνου χαίρει άκρας υγείας.

    Το νεφρό της το πρόσφερε η αδερφή της. Μαζί πέρασαν την δοκιμασία που στα ιατρικά δεδομένα καταγράφηκε ως η πρώτη παγκοσμίως μεταμόσχευση οργάνου από μη συμβατό δότη. Η συσκευή που μετέτρεψε το αδύνατο σε δυνατό διυλίζει μέσω ψύξης το πλάσμα του αίματος , διοχετεύοντας το στον ασθενή καθαρό πλέον από πρωτεΐνες και αντισώματα που αλλιώς θα προκαλούσαν την απόρριψη του μοσχεύματος... Ο Βρετανός νεφρολόγος Ρ. Χιγκινς, τρεις μήνες μετά το εγχείρημα κάλεσε τη δημοσιότητα να διαδώσει την ελπίδα . Πριν από την επέμβαση η σαραντάχρονη γυναίκα ήταν μία από τα εκατομμύρια περιπτώσεων νεφρικής ανεπάρκειας που μετά από χρόνια αιμοκάθαρση θα έχανε ακόμη και την όραση της , περιμένοντας μάταια για συμβατό μόσχευμα.

    NET Είδηση: 32977


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 6 February 2010 - 21:51:55 UTC