Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επανεκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κ.Παπούλιας
  • [02] Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες
  • [03] Στροφή 180 μοιρών από το Ιράν
  • [04] Πακιστάν: Έκρηξη κοντά σε σχολείο
  • [05] Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Όλοι ζήσαμε μια τεχνητή ευημερία με δανεικά την οποία καλούμαστε να πληρώσουμε σήμερα.»
  • [06] Αυστραλία: Βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο
  • [07] Ελπίδες για θεραπεία της υπερμετρωπίας με φάρμακα αντί με γυαλιά
  • [08] Τρεις σκύλοι σκότωσαν τον ιδιοκτήτη τους στην Σλοβενία

    [01] Επανεκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κ.Παπούλιας

    Τεταρτη, 03 02 2010 10:13

    Με ευρεία πλειοψηφία επανεκλέγεται σήμερα Τετάρτη Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Βουλή ο κ. Κάρολος Παπούλιας. Η ειδική συνεδρίαση της Βουλής θα ξεκινήσει στις 10:30 π.μ., και ο κ. Παπούλιας αναμένεται να επανεκλεγεί Πρόεδρος με 266 ψήφους, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία, καθώς υπέρ της εκλογής του έχουν ταχθεί ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσουν "παρών". Ο Κάρολος Παπούλιας εξελέγη για πρώτη φορά στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα στις 8 Φεβρουαρίου 2005 με ρεκόρ ψήφων.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ Είδηση: 32814

    [02] Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες

    Τεταρτη, 03 02 2010 10:02

    Αμετακίνητοι παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες για τρίτη εβδομάδα, μετά και την άκαρπη συνάντηση χθες Τρίτη της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή με τους εκπροσώπους της νέας Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής. Οι αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα μολονότι άνοιξαν στις 2 τα ξημερώματα το μεθοριακό σταθμό, μόνο για τη διέλευση των ΙΧ, προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Την ίδια ώρα έτοιμη να αναλάβει νομική δράση για να τερματιστούν οι αποκλεισμοί των δρόμων από τους Έλληνες αγρότες στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Αποκλεισμένη την εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να κρατούν οι αγρότες της Θεσσαλίας με τα μπλόκα στους οδικούς κόμβους της Νίκαιας και των Μικροθηβών, ενώ η διέλευση των οχημάτων γίνεται κανονικά από τον Τίρναβο και την Ελασσόνα.

    Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης χωρίς ωστόσο να προκαλούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων. Τόσο στα «Πράσινα Φανάρια» όσο και στον κόμβο της Χαλκηδόνας αλλά και στα διόδια των Μαλγάρων, η διέλευση των οχημάτων γινόταν ομαλά όλη τη νύχτα.

    Ομαλά λειτουργούν τα τελωνεία του Ορμενίου και των Κήπων στο νομό του Έβρου, καθώς τα τρακτέρ παραμένουν δεξιά και αριστερά του δρόμου, χωρίς να εμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων. Οι αγρότες έχουν αποσυρθεί από το τελωνείο των Κήπων, ενώ στο τελωνείο του Ορμενίου, γίνονται σταδιακοί αποκλεισμοί. Οι κινήσεις των αγροτών στο Ορμένιο επηρεάζονται και από τις συνθήκες παγετού που επικρατούν στον Έβρο, μετά τη χθεσινή ξαφνική χιονοθύελλα, με τη θερμοκρασία να είναι στους -5 βαθμούς Κελσίου, στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας.

    Οι αγρότες του νομού Σερρών παρέμειναν στη διάρκεια της νύχτας στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία Οδό. Οι αγρότες προχωρούν σε σταδιακούς αποκλεισμούς της κίνησης των οχημάτων, στον κόμβο του Στρυμονικού στην εθνική Σερρών-Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της ημέρας. Ανοιχτός είναι ο κόμβος της Αμφίπολης. Ανοιχτός για όλα τα οχήματα ήταν στη διάρκεια της νύχτας, ο συνοριακός σταθμός της Εξοχής, στο νομό της Δράμας.

    Ανοιχτός είναι ο κόμβος της Τρίγλιας, στη Χαλκιδική ενώ ανοιχτός κατά τη διάρκεια της της νύχτας ήταν ο συνοριακός σταθμός της Δοϊράνης, ενώ ομαλά γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο τελωνείο των Ευζώνων στο νομό Κιλκίς. Ανοιχτές είναι οι προσβάσεις των οχημάτων προς τους συνοριακούς σταθμούς της Νίκης και της Κρυσταλλοπηγής, στο νομό της Φλώρινας. Στο νομό των Γρεβενών 40 τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο της Εγνατίας, ενώ τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

    Στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα οι αγρότες άνοιξαν τα σύνορα στις 2 Να ανοίξουν, μόνο για τη διέλευση των ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων που ήταν εγκλωβισμένα από το μεσημέρι στην περιοχή. Νταλίκες, φορτηγά και ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα σχημάτιζαν μία άμορφη μάζα επί σειράς 20 χλμ εντός των ελληνικών συνόρων. Η ίδια κατάσταση επικρατούσε και στη γείτονα χώρα. Με το θερμόμετρο να δείχνει στους - 8 βαθμούς Κελσίου και τους αγανακτισμένους οδηγούς των ΙΧ αυτοκινήτων να διαμαρτύρονται, οι αγρότες αποφάσισαν να ανοίξουν το μπλόκο και να επιτρέψουν τη διέλευσή τους.

    Εξάλλου, γύρω στις έντεκα το βράδυ, στο μπλόκο του Προμαχώνα σημειώθηκαν και μικροφασαρίες που περιορίστηκαν μόνο σε λογομαχίες μεταξύ αγροτών και οδηγών, όταν κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν με τα αυτοκίνητά τους από το μοναδικό άνοιγμα στο μπλόκο, που είχαν οι αγρότες, ώστε να εξυπηρετούνται έκτακτες ανάγκες διέλευσης από και προς τη Βουλγαρία.

    Στην περιοχή βρίσκεται, από νωρίς το βράδυ, μεγάλη αστυνομική δύναμη, προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρές εμπλοκές μεταξύ αγροτών και αγανακτισμένων οδηγών.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Αδιέξοδο στη συνάντηση Μπατζελή με τους αγρότες της Θεσσαλίας Είδηση: 32812

    [03] Στροφή 180 μοιρών από το Ιράν

    Τεταρτη, 03 02 2010 08:23

    Στροφή 180 μοιρών όσον αφορά στο επίμαχο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συνιστούν οι δηλώσεις αργά το βράδυ της Τρίτης, του Προέδρου της χώρας στην κρατική τηλεόραση. Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, δήλωσε ότι το Ιράν είναι έτοιμο να αποστείλει το απεμπλουτισμένο ουράνιο στο εξωτερικό με αντάλλαγμα να του επιστραφεί στη συνέχεια ως πυρηνικό καύσιμο. Ανταποκριτές στην ευρύτερη περιοχή, κάνουν λόγο για μία σημαντική αλλαγή στη στάση της Τεχεράνης, ενώ οι ΗΠΑ σε μία πρώτη τους αντίδραση δήλωσαν ότι "είναι έτοιμες να ακούσουν αυτήν τη νέα πρόταση".

    Αλλαγή στάσης

    Επί μήνες το Ιράν δεν αποδέχοταν την συμφωνία - πρόταση της διεθνούς επιτροπής ατομικής ενέργειας, σύμφωνα με την οποία θα γινόταν αυτό, καθώς ζητούσε να γίνεται ταυτόχρονα, η αποστολή του απεμπλουτισμένου ουρανίου με την ανταλλαγή πυρηνικού καυσίμου.

    Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία προέβλεπε ότι το Ιράν θα αποστέλλει το 70% του απεμπλουτισμένου του ουρανίου στη Ρωσία και τη Γαλλία, από όπου θα μετατρέπεται σε καύσιμο.

    Τώρα, ο Πρόεδρος Αχμαντινεντζάντ, δήλωσε ότι 'δεν υπάρχει πρόβλημα" να κρατηθεί ακόμα και για μερικούς μήνες, το ουράνιο, προτού να επιστραφεί πίσω στη χώρα ως πυρηνικό καύσιμο.

    Πηγή: AFP -BBC Είδηση: 32809

    [04] Πακιστάν: Έκρηξη κοντά σε σχολείο

    Τεταρτη, 03 02 2010 09:09

    Πέντε άνθρωποι, μεταξύ αυτών τρεις ξένοι, έχασαν τη ζωή τους και 16 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας εναντίον αυτοκινητοπομπής στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία. "Η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί έξω από σχολείο θηλέων στην περιοχή του Κάτω Ντιρ", δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Μουμτάζ Ζαρίν. Η αυτοκινητοπομπή μετέφερε μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων και πακιστανούς δημοσιογράφους για τα εγκαίνια του σχολείου. Σύμφωνα τον Ναϊκουλάχ Χαν, αξιωματικό της αστυνομίας, η οροφή του σχολείου κατέρρευσε και είναι πολύ πιθανό να έχουν παγιδευτεί άνθρωποι μέσα στο κτίριο.

    Στην περιοχή αυτή, ο πακιστανικός στρατός ξεκίνησε την περασμένη χρονιά μια τεράστια επιχείρηση με στόχο τους ταλιμπάν που συνδέονται με την αλ Κάιντα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32810

    [05] Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Όλοι ζήσαμε μια τεχνητή ευημερία με δανεικά την οποία καλούμαστε να πληρώσουμε σήμερα.»

    Τριτη, 02 02 2010 14:49

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Πηνελόπη Γαβρά και τον Χρήστο Βασιλόπουλο. Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο κος Σαμαράς είπε ναι στη συναίνεση⦻ Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: « Η πολιτική της ΝΔ είναι μια πολιτική που ξεπερνά τα στενά κομματικά όρια της παράταξής μας, αυτό νομίζω ότι είναι μια κατάσταση που έχουμε μετά την μεταπολίτευση στο διευρύνων εαυτό και στα θέματα της οικονομίας. Δεν βρήκαμε πάντα την ίδια ανταπόκριση από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πόση ευθύνη είχε η διακυβέρνηση της ΝΔ για την κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε σήμερα;» Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: « Ασφαλώς όλοι έχουμε ευθύνη. Από την εποχή του 1980, τον Τσοβόλα, τον Αρσένη, τον Σημίτη ως υπουργούς Οικονομικών και αργότερα τον Παπαντωνίου και όλους τους άλλους υπουργούς Οικονομικών, ότι η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ για το χρέος είναι τεράστια.» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αυτό δεν έδινε άλλοθι ούτε στον κο Αλογοσκούφη, ούτε στον κο Παπαθανασίου, ούτε στον κο Σουφλιά, ούτε στον κο Καραμανλή, ούτε σε κανέναν να συνεχίσει μια τέτοια πρακτική.» Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: « Έχετε απόλυτο δίκιο. Όταν παγίως εδώ και 15 χρόνια στην Ελλάδα τόκοι μισθοί και συντάξεις είναι ίσοι με τα έσοδα, αν δεν πληρώσεις τους τόκους δεν σου δίνουν νέα δάνεια, αν δεν πληρώσεις μισθούς και συντάξεις η χρεοκοπία θα είναι σε 15 μέρες. Άρα αυτά είναι πράγματα που θα πληρώσουμε έτσι και αλλιώς.» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Στη ΝΔ είσαστε έτοιμοι να πείτε στον ψηφοφόρο σας «τελειώσανε αυτά θα πρέπει να δούμε πως θα σώσουμε τη χώρα και μετά θα δούμε τι θα γίνει με όλους τους υπόλοιπους;» Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: « Εμείς το είπαμε προεκλογικά για αυτό και χάσαμε με 10,5 μονάδες. Έχει πολύ μεγάλη σημασία οι πολιτικοί να λένε την αλήθεια, εμείς την είπαμε.» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Χθες ο κος Παπανδρέου είπε στη βουλή ότι χρήματα υπήρχαν.» Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: « Τότε δεν τον ενημερώνουν καλά το οικονομικό του επιτελείο και υπάρχει ένα ενδογενές πρόβλημα τεράστιο πώς να στηρίξει η ΝΔ, διέξοδο δεν υπάρχει. Στον προϋπολογισμό του έχει εγγράψει από τα 30 δις, ότι προσδοκά να εισπράξει ένα κονδύλι 170 εκατομ, ευρώ, άρα αν το επαναφέρει σημαίνει ότι δεν τον ενημερώνουν σωστά που σημαίνει ότι δεν ξέρει από πού θα βρει τα χρήματα. Άρα χρήματα δεν υπήρχαν, άρα εμείς σωστά τα είπαμε προεκλογικά, καλώς κάναμε εμείς και συναινούμε σήμερα για να βοηθήσουμε την κυβέρνηση, αφού ο ελληνικός λαός επέλεξε την κυβέρνηση, αλλά κάνει μεγάλο λάθος το ΠΑΣΟΚ, αν δεν προχωρά στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων. Και τα μέτρα δεν είναι να φορολογήσουμε αγρίως τους πολίτες, διότι η οικονομία είναι μια ισορροπία, αν φορολογήσεις αγρίως τους πολίτες, τότε δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα συζήτησης. Αν το κράτος σήμερα δεν δημιουργήσει νέο πλούτο, αν δεν γίνουν τεράστιες επενδύσεις και μάλιστα σε συνάλλαγμα από το εξωτερικό, αν αυτό το άρρωστο και διεφθαρμένο γραφειοκρατικό κράτος δεν αλλάξει τις δομές του, τότε διέξοδος δεν υπάρχει. Αυτή η χώρα μπορεί να πάει μπροστά, αν δεν δημιουργήσει νέο πλούτο;» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Συμφωνείτε ότι είναι εγκληματική για τα παιδιά μας αυτή η τακτική από τους πολιτικούς;⦻ Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: « Εσείς και εμείς όλοι ζήσαμε για 30 χρόνια με δανεικά, τα δανεικά τέλειωσαν, θα δημιουργήσουμε νέο πλούτο και θα κάνουμε οικονομίες.» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Υπάρχει ένα πόρισμα σχετικά με τα σκάνδαλα που θα διερευνήσετε στις εξεταστικές επιτροπές, τα οποίο πόρισμα έχει βγει από τις προηγούμενες εξεταστικές όταν κυβερνούσε η ΝΔ άρα είναι πόρισμα πλειοψηφίας, αυτός είναι ο πήχης που πρέπει να τον περάσετε για το επόμενο διάστημα;» Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: « Δεν διαφωνώ καθόλού, αλλά όλα αυτά θα δημιουργήσουν δυστυχώς ένα νέο φαύλο κύκλο δυσπιστίας προς το πολιτικό σύστημα. Όλοι ζήσαμε μια τεχνητή ευημερία με δανεικά την οποία καλούμαστε να πληρώσουμε σήμερα.» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Επομένως τι λέτε, ότι δεν πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες;» Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: « Να διερευνηθούν, αλλά είναι προφάσεις εν αμαρτίες του πολιτικού συστήματος για να στρέψει αλλού την προσοχή.» Είδηση: 32783

    [06] Αυστραλία: Βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο

    Τεταρτη, 03 02 2010 09:59

    Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο στο κέντρο της πόλης Ντάργουϊν, της Βόρειας Αυστραλίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 13 τουλάχιστον ατόμων. Δυο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ένας άνδρας έσπρωξε ένα καρότσι σουπερ-μάρκετ μέσα στο ασφαλιστικό γραφείο "ΤΙΟ", στο κέντρο του Ντάργουϊν. Στο καρότσι υπήρχαν εκρηκτικά υλικά τα οποία και εκπυρσοκρότησε. Από την έκρηξη που ακολούθησε προκλήθηκε πανδαιμόνιο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση αστυνομικών αλλά και περιστατικών αρκετοί άνθρωποι απέφυγαν σοβαρότερο τραυματισμό.

    Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό δίκτυο "Sky News", λίγη ώρα μετά την επίθεση ένα άτομο παραδόθηκε στην αστυνομία.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32813

    [07] Ελπίδες για θεραπεία της υπερμετρωπίας με φάρμακα αντί με γυαλιά

    Τεταρτη, 03 02 2010 11:33

    Αυστραλιανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα γονίδιο (HGF) που σχετίζεται με την υπερμετρωπία, μια εξέλιξη που, όπως είπαν, μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέας θεραπείας αποκατάστασης του προβλήματος με φάρμακα πια και όχι με γυαλιά. Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του Οφθαλμολογικού Κέντρου Ερευνών του πανεπιστημίου της Μελβούρνης υπό τον καθηγητή Πολ Μπερντ.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, το γονίδιο βελτιώνει την κατανόηση των επιστημόνων για τους βιολογικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στην όραση. Σήμερα, οι μόνες διαθέσιμες θεραπείες για την υπερμετρωπία είναι τα κατάλληλα γυαλιά, οι φακοί επαφής και η επέμβαση με λέιζερ.

    Οι επιστήμονες ανέλυσαν το DNA 551 Αυστραλών για να εντοπίσουν γενετικές παραλλαγές που σχετίζονται με την υπερμετρωπία, μια πάθηση που δεν είναι ακόμα γνωστή η αιτιολογία της και η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να βλέπουν καλά μακριά αλλά όχι κοντά (π.χ. διάβασμα). Σύμφωνα με τους ερευνητές, η υπερμετρωπία οφείλεται μάλλον σε ένα συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

    Το γονίδιο HGF είναι το πρώτο που ανακαλύφθηκε ότι σχετίζεται με τη συγκεκριμένη διαταραχή της όρασης, η οποία εμφανίζει αύξηση διεθνώς.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32816

    [08] Τρεις σκύλοι σκότωσαν τον ιδιοκτήτη τους στην Σλοβενία

    Τεταρτη, 03 02 2010 11:29

    Τρεις σκύλοι ράτσας μπουλμάστιφ επιτέθηκαν και σκότωσαν τον ιδιοκτήτη τους, το βράδυ της Τρίτης, σε κεντρική οδό της Λιουμπλιάνας. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της Λιουμπλιάνας, αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ένα σκύλο, ενώ οι άλλοι δύο σκύλοι είναι υπό έλεγχο. Οι δύο σκύλοι, όπως μετέδωσαν τα σλοβενικά ΜΜΕ, πριν από τρία χρόνια είχαν επιτεθεί σε 35χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο της Λιουμπλιάνας, με πολλαπλά τραύματα από δαγκώματα και επέζησε, αφού προηγουμένως υποβλήθηκε σε πολλές εγχειρήσεις. Μετά την επίθεση το 2006, οι σκύλοι μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο ζώων για επανεκπαίδευση. Ο τελευταίος ιδιοκτήτης τους αποφάσισε να αναλάβει τη φροντίδα των σκύλων, που ανήκαν στη σύντροφό του, η οποία έχει πεθάνει.

    Το τραγικό γεγονός έφερε στο προσκήνιο το θέμα της τήρησης αυστηρών όρων όσον αφορά τη συγκατοίκηση με επικίνδυνους σκύλους.

    Το υπουργείο Γεωργίας της Σλοβενίας είχε λάβει απόφαση μετά την επίθεση στον 35χρονο το 2006, να θανατωθούν οι σκύλοι, αλλά αργότερα ανακάλεσε την απόφαση, καθώς ο ιδιοκτήτης είχε δεχθεί να τηρήσει αυστηρούς όρους επιτήρησης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32817


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 3 February 2010 - 9:51:59 UTC