Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Μπατζελή-αγροτών για το χρονοδιάγραμμα των μέτρων
  • [02] Διεκόπη η δίκη για την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου
  • [03] Περού: Γιγαντιαία επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό χιλιάδων τουριστών
  • [04] Επεισόδια σε σταθμό του Ηλεκτρικού
  • [05] Ζητείται παππούς και γιαγιά... μέσω αγγελίας
  • [06] Ρωσία: Επιτυχημένη πτήση νέου μαχητικού αεροσκάφους
  • [07] Γ. Παπανδρέου: Θα λύσουμε μόνοι τα προβλήματα μας

    [01] Συνάντηση Μπατζελή-αγροτών για το χρονοδιάγραμμα των μέτρων

    Παρασκευη, 29 01 2010 10:24

    Μία ακόμη συνάντηση με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών, η οποία εκπροσωπεί παραγωγούς από 14 μπλόκα, θα έχει σήμερα Παρασκευή η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα Μπατζελή αναμένεται να παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα των μέτρων για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος. Στη συνάντηση δε θα προσέλθουν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, οι οποίοι θα απέχουν και από το ραντεβού των συναδέλφων τους στα Μάλγαρα, ενώ αύριο Σάββατο εκπρόσωποι του θα πάρουν μέρος σε πανελλαδική σύσκεψη που έχει συγκαλέσει το μπλόκο του Προμαχώνα.

    Με αποκλεισμένους τους οδικούς κόμβους της Νίκαιας και των Μικροθηβών συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Θεσσαλίας, ενώ η διέλευση των οχημάτων γίνεται κανονικά από τον Τίρναβο και την Ελασσόνα. Ανοιχτός και ο κόμβος της Χρυσούπολης, στην Καβάλα.

    Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν και στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, στους οδικούς κόμβους περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, στα «Πράσινα Φανάρια», τα διόδια των Μαλγάρων και στον κόμβο της Χαλκηδόνας, χωρίς ωστόσο να προκαλούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

    Οι αγρότες του νομού Σερρών παρέμειναν στη διάρκεια της νύχτας στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία Οδό, ενώ ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα ήταν ανοιχτός κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι αγρότες προχωρούν σε σταδιακούς αποκλεισμούς της κίνησης των οχημάτων, στον κόμβο του Στρυμονικού στην εθνική Σερρών-Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της ημέρας. Ανοιχτός είναι ο κόμβος της Αμφίπολης.

    Ομαλά λειτουργούν τα τελωνεία του Ορμενίου και των Κήπων στο νομό του Έβρου, καθώς τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν δεξιά και αριστερά του δρόμου, χωρίς να εμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων. Ανοιχτός ήταν στη διάρκεια της νύχτας, ο συνοριακός σταθμός της Εξοχής, στο νομό της Δράμας.

    Αποκλεισμένος από τους αγρότες της Χαλκιδικής, ήταν στη διάρκεια της νύχτας ο κόμβος της Τρίγλιας. Από την άλλη μεριά, ανοιχτός στη διάρκεια της νύχτας ήταν ο συνοριακός σταθμός της Δοϊράνης, αλλά και το τελωνείο των Ευζώνων στο νομό Κιλκίς.

    Ανοιχτές είναι οι προσβάσεις των οχημάτων προς τους συνοριακούς σταθμούς της Νίκης και της Κρυσταλλοπηγής, στο νομό της Φλώρινας.

    Στο νομό των Γρεβενών 40 τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο της Εγνατίας, ενώ τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Επαφές και κάλεσμα διαλόγου για την εξεύρεση λύσης Είδηση: 32612

    [02] Διεκόπη η δίκη για την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου

    Παρασκευη, 29 01 2010 10:36

    Διεκόπη για την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, η δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια. Το δικαστήριο είχε αδυναμία να συνεχίσει σήμερα Παρασκευή τη διαδικασία, καθώς έχει ανυπέρβλητο κόλλημα η εισαγγελέας έδρας Βασιλική Βλάχου. Όπως έγινε γνωστό, ο σύζυγος της κας Βλάχου πέθανε αιφνιδίως σε επαγγελματικό ταξίδι του στην Κίνα. Στην έδρα σήμερα στη θέση της κας Βλάχου ανέβηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Χαράλαμπος Λακαφώσης, ο οποίος είπε πως βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αναγγείλει το κόλλημα της εισαγγελέως έδρας.

    Πολιτική Αγωγή και Υπεράσπιση τόνισαν στο δικαστήριο ότι βάσει του νόμου εφόσον έχει ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία, η Αρχή του Ενιαίου της Εισαγγελίας κάμπτεται και επομένως η δίκη ή πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια Εισαγγελική Λειτουργό ή αλλιώς να αναβληθεί και η διαδικασία να ξεκινήσει από την αρχή με άλλη σύνθεση.

    Η δίκη είχε διακοπεί από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και κατέθεσε η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κα Βέρτζιν Τσαλικιάν, πρώτη μάρτυρας της υπόθεσης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32615

    [03] Περού: Γιγαντιαία επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό χιλιάδων τουριστών

    Παρασκευη, 29 01 2010 08:36

    Μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση χιλιάδων τουριστών που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στον αρχαιολογικό χώρο Μάτσου Πίτσου εξαιτίας κατολισθήσεων, έστησαν οι περουβιανές αρχές. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Μαρτίν Πέρες, έχουν ήδη απομακρυνθεί περισσότεροι από 1400 σε σύνολο 2500 τουριστών που είχαν εγκλωβιστεί από την περασμένη Κυριακή. Κατά την επιχείρηση που είχε διάρκεια μεγαλύτερη των 11 ωρών πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από ενενήντα πτήσεις ελικοπτέρων.

    Οι αρχές, εκμεταλλεύθηκαν την ύφεση που παρουσίασε ο καιρός, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών.

    Προτεραιότητα στη μεταφορά δόθηκε στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

    Τα ελικόπτερα μετέφεραν τους εγκλωβισμένους σε ασφαλείς περιοχές, από όπου με δικά τους εναέρια μέσα χώρες όπως η Χιλή και η Αργεντινή πραγματοποίησαν τον επαναπατρισμό τους, δεδομένου ότι όλοι είχαν χάσει τις πτήσεις για την επιστροφή τους στην πατρίδα.

    Πηγή: Ansalatina, AFP, Διαβάστε ακόμα: Arriban a PerΓΊ dos aviones argentinos para trasladar turistas de esa nacionalidad a su paΓ­s Είδηση: 32607

    [04] Επεισόδια σε σταθμό του Ηλεκτρικού

    Παρασκευη, 29 01 2010 09:09

    Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχτηκαν το πρωί στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Φάληρο μεταξύ εργαζόμενων του ΗΣΑΠ και νεαρών που κάνουν γκράφιτι. O οδηγός του συρμού αντελήφθη ότι ομάδα νεαρών ήθελαν να βάψουν με γκράφιτι το τρένο και μαζί με τον προϊστάμενο της αμαξοστοιχίας επιχείρησαν να τους εμποδίσουν. Οι νεαροί, επιτέθηκαν στον οδηγό με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να χρειαστεί να μεταφερθεί στον Τζάνειο για να του γίνουν πέντε ράμματα. Επίσης, έβαψαν με σπρέι τον προϊστάμενο της αμαξοστοιχίας, με αποτέλεσμα να νιώσει δυσφορία.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 32608

    [05] Ζητείται παππούς και γιαγιά... μέσω αγγελίας

    Παρασκευη, 29 01 2010 10:36

    Ψάχνει να βρει παππού και γιαγιά για τα παιδιά της και μάλιστα μέσω αγγελίας! Η Αυστραλέζα Φιόνα Σουάν δημοσίευσε αγγελία στην τοπική εφημερίδα της περιοχής Κάρολαϊν Σπρινγκς της Μελβούρνης όπου ζητά παππού και γιαγιά για τα τρία της παιδιά, ηλικίας τριάμισι, δύο και ενάμισι χρόνων.

    Στην αγγελία η κ. Σουάν αναφέρει ότι οι υποψήφιοι που θα αποφασίσουν να κάνουν αίτηση για τη θέση, δεν είναι απαραίτητο να έχουν προϋπηρεσία και εννοείται ότι οι υπηρεσίες που θα προσφέρουν θα είναι σε εθελοντική βάση.

    Η αγγελία επίσης, αναφέρει ότι οι αιτούντες για τη θέση θα πρέπει να αγαπούν τη ζωή, και να είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν τη σοφία τους και τον χρόνο τους με τα παιδιά της και τα "εγγόνια τους".

    Η κ. Σουάν αποφάσισε να βάλει τη συγκεκριμένη αγγελία όχι επειδή ζητά δωρεάν φροντίδα για τα παιδιά της, αλλά επειδή πιστεύει ότι η συναναστροφή τους με γηραιότερους ανθρώπους θα τα ωφελήσει. "Η μητέρα μου ζει σε άλλη πολιτεία και ο πατέρας μου έχει πεθάνει. Τα παιδιά μου δεν έχουν παππού ή γιαγιά στη Βικτώρια και έτσι αποφάσισα να τους βρω", είπε συγκεκριμένα.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32614

    [06] Ρωσία: Επιτυχημένη πτήση νέου μαχητικού αεροσκάφους

    Παρασκευη, 29 01 2010 10:08

    Tην πρώτη δοκιμαστική πτήση του νέου μαχητικού αεροσκάφους "πέμπτης γενιάς", πραγματοποίησε η Ρωσία, το οποίο παρουσιάζεται ως ένα αεροσκάφος αδύνατον να εντοπιστεί από τα ραντάρ και το οποίο κατασκευάστηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. "Η πτήση ήταν επιτυχημένη. Το αεροσκάφος παρέμεινε στον αέρα 47 λεπτά. Ο,τι έπρεπε να γίνει σε αυτήν την πρώτη πτήση ολοκληρώθηκε με επιτυχία", δήλωσε στο πρακτορείο Ιντερφαξ εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρίας Σουχόι.

    Η κρατική ρωσική τηλεόραση μετέδωσε τις πρώτες εικόνες του αεροσκάφους να προσγειώνεται στην περιοχή Κομσομόλσκ στη Ρωσική Άπω Ανατολή.

    Σύμφωνα με το Ιντερφαξ, το αεροσκάφος αυτό έχει τη δυνατότητα να εκτελεί μεγάλες πτήσεις σε υπερηχητική ταχύτητα και να επιτίθεται ταυτόχρονα σε πολλούς στόχους.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32611

    [07] Γ. Παπανδρέου: Θα λύσουμε μόνοι τα προβλήματα μας

    Παρασκευη, 29 01 2010 10:30

    Σειρά επαφών με πολιτικούς και οικονομικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο έχει και σήμερα στο Νταβός της Ελβετίας ο Πρωθυπουργός, ο οποίος σε λίγο μαζί με τον υπουργό Οικονομικών θα μετάσχουν σε "στρογγυλό τραπέζι" με συμμετοχή κορυφαίων ξένων δημοσιογράφων. Νωρίτερα, σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι "η Ευρώπη, πρέπει να καταλάβει ότι αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα, θα μπορούσε να συμβεί αύριο και σε άλλη χώρα". Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Χοακίν Αλμούνια, σε νέες του δηλώσεις ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας για την Ελλάδα και καμία πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

    X. Αλμούνια: " Δεν υπάρχει σχέδιο Β για την Ελλάδα"

    "Όχι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Σας παρακαλώ. Στην ευρωζώνη, δεν υφίσταται χρεοκοπία", τόνισε ο Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια μιλώντας στην τηλεόραση του Bllomberg.

    Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει "καμία πιθανότητα" προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Β για την Ελλάδα.

    "Δεν έχουμε σχέδιο Β. Στο τραπέζι υπάρχει σχέδιο Α που είναι δημοσιονομική εξυγίανση" ανέφερε.

    Γ. Παπανδρέου: "Θα λύσουμε μόνοι τα προβλήματα μας

    Νωρίτερα, σε συνέντευξη του σε ιταλική εφημερίδα, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ευρώπη, πρέπει να καταλάβει ότι αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα, θα μπορούσε να συμβεί αύριο και σε μία άλλη χώρα

    "Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν ότι αυτά είναι κοινά προβλήματα σε μια περίοδο μεγάλων δυσκολιών για την διεθνή οικονομία. Σήμερα συζητάμε για την Ελλάδα, αλλά αύριο θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιον άλλο" είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν αναμένει οικονομική βοήθεια και δεν έχει ζητήσει κανένα σχέδιο διάσωσης.

    "Η κυβέρνησή μου έχει δηλώσει απερίφραστα ότι θα λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας" είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι ήδη η κυβέρνηση έχει αρχίσει να εφαρμόζει μία σειρά ριζικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3% τα επόμενα τρία χρόνια.

    Την Πέμπτη, ο Γ. Παπανδρέου απέδωσε την άνοδο των spread σε κερδοσκόπους που λειτουργούν μέσα από φήμες και διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο το δημοσίευμα των FinancialTimes, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα φέρεται να ζήτησε δάνειο από την Κίνα.

    Πηγή: Reuters - ΑΠΕ - ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Γ. Παπανδρέου: "Πλεονέκτημα η ευρωζώνη" Νέο ρεκόρ για τα spread των ομολόγων Είδηση: 32613


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 29 January 2010 - 9:55:19 UTC