Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακραία καιρικά φαινόμενα σ' όλο τον κόσμο
  • [02] Ρωσία: Διαστημικό μήνυμα μέσω Twitter

    [01] Ακραία καιρικά φαινόμενα σ' όλο τον κόσμο

    Σαββατο, 23 01 2010 19:27

    Στην Ινδία ομίχλη έχει καλύψει το Νέο Δελχί και η ορατότητα περιορίζεται μόλις στα 50 μέτρα. Στην Αυστραλία ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στους 43 βαθμούς, ενώ στις ΗΠΑ Αριζόνα και Καλιφόρνια πλήττονται από σφοδρές καταιγίδες. Στο Μεξικό εκατοντάδες κάτοικοι της Τιχουάνα έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους που έχουν πλημμυρίσει. Στη γειτονική Τουρκία 2 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κρύο, ενώ έντονα είναι τα προβλήματα στις συγκοινωνίες.

    Τουρκία

    Φονικό το κύμα ψύχους που πλήττει την Τουρκία καθώς δύο άνθρωποι πέθαναν από το κρύο στο Αϊδίνιο και την Ρεδαιστό. Έντονα είναι τα προβλήματα και στις συγκοινωνίες. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται επιδείνωση με περισσότερη χιονόπτωση και περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας.

    Ινδία

    Στην Ινδική πρωτεύουσα, πυκνή ομίχλη κάνει την καθημερινότητα των κατοίκων δύσκολη. 50 διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν ή παρουσίασαν καθυστερήσεις εξαιτίας της έλλειψης ορατότητας. Η ορατότητα δεν ξεπερνά τα 50 μέτρα και η μετεωρολόγοι δεν προβλέπουν βελτίωση της κατάστασης σύντομα.

    Αυστραλία

    Νέο κύμα καύσωνα στην Αυστραλία με τον υδράργυρο στους 43 βαθμούς. Οι κάτοικοι πολλών περιοχών έχουν ξεχυθεί στις παραλίες ενώ οι λιγότερο τυχεροί αρκέστηκαν στα σιντριβάνια. Οι υψηλές θερμοκρασίες πιστεύεται ότι ευθύνονται για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην κοιλάδα των κυνηγών στα νοτιοανατολικά της χώρας. Χρειάστηκαν 2 ημέρες για να καταφέρουν οι πυροσβέστες να την θέσουν υπό έλεγχο.

    Αριζόνα

    Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται πολλές πολιτείες της Αμερικής. Στην Αριζόνα 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια από τις μεγαλύτερες καταιγίδες των τελευταίων 20 χρόνων.

    Καλιφόρνια

    Το Σαν Μπερναρντίνο είναι η 6η κομητεία της Καλιφόρνιας που κηρύσσεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Τ Σβατζενέγκερ(κυβερνήτης Καλιφόρνιας): «Χθες κηρύξαμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 5 κομητείες. Το Λος Άντζελες, το Όραντζ, το Ρίβερσαϊντ, το Σαν Φρανσίσκο και το Σίσκο». Οι σφοδρές θύελλες αναγκασαν τις αρχές να εκκενώσουν οικισμούς που κινδυνεύουν από κατολισθήσεις.

    Μεξικό

    Στο Μεξικό, περισσότερες από 200 οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους από τις πλημμύρες που πλήττουν τη επαρχία Τιχουάνα. Δεκάδες σπίτια έχουν καταρρεύσει και σε πολλές περιοχές το νερό φτάνει στο μισό μέτρο.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 32349

    [02] Ρωσία: Διαστημικό μήνυμα μέσω Twitter

    Σαββατο, 23 01 2010 20:28

    Το σύγχρονο εργαλείο διαδικτυακής επικοινωνίας το Twitter τα καταφέρνει εξίσου καλά και στο χώρο του διαστήματος καθώς ο αμερικανός αστροναύτης Τίμοθι Κρίμερ έστειλε ένα μήνυμα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), μετέδωσε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση. "Γεια σας Σύμπαν του Twitter! Αυτή τη στιγμή σας στέλνουμε ζωντανά το μήνυμα μας από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), στο πρώτο ζωντανό μήνυμα από το διάστημα", γράφει ο Κρίμερ στο μήνυμα του που έστειλε στη Γη.

    Οι αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έχουν άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ο Κρίμερ στέλνει συνεχεία ενημέρωση για την πορεία της αποστολής του μέσω του Twitter με το ψευδώνυμο Astro_TJ από τα τέλη Δεκεμβρίου. Περίπου 14.700 άνθρωποι έχουν δηλώσει ότι ακολουθούν το στίγμα του και τον παρακολουθούν.

    Ο Αμερικανός αστροναύτης και ο συμπατριώτης του Τζεφ Ουίλιαμς βρίσκονται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μαζί με τους ρώσους κοσμοναύτες Ολεγκ Κοτόφ και Μαξίμ Σουράεφ και τον Σοϊτσι Νογκούτσι από την Ιαπωνία.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 32351


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 23 January 2010 - 21:49:58 UTC