Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΣΕΕ - ΣΕΒ: Διαπραγμάτευση για νέα σύμβαση εργασίας
  • [02] Οι επιπτώσεις των αγροτικών μπλόκων
  • [03] Μάρτιο η δίκη των γιατρών της υπόθεσης Γ.Αλβέρτη
  • [04] Η Ολυμπία Δουκάκη στην Αθήνα
  • [05] Παροχές από την Εργατική Εστία
  • [06] Συναντήσεις Πάπα για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς

    [01] ΓΣΕΕ - ΣΕΒ: Διαπραγμάτευση για νέα σύμβαση εργασίας

    Τεταρτη, 20 01 2010 14:22

    Η πρώτη διαπραγματευτική συνάντηση για τη νέα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη. Συμμετείχαν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικοί φορείς. Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ έχει προαναγγείλει απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο Φεβρουάριο, με αίτημα την αύξηση των μισθών. Η ημερομηνία της απεργίας θα προσδιοριστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

    Βασικό αίτημα της ΓΣΕΕ είναι η επιπλέον οικονομική ενίσχυση των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας και στη συνέχεια να δοθούν οι μισθολογικές αυξήσεις στο σύνολο των εργαζομένων. Η εργοδοτική πλευρά έδειξε να δέχεται το αίτημα της ΓΣΕΕ, αλλά νέα συνάντηση προσδιορίστηκε μετά από 15 μέρες στις αρχές Φεβρουαρίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι κατώτατοι μισθοί θα διαμορφωθούν από τα 740 στα 800 ευρώ. Ακολούθως η ΓΣΕΕ προτείνει να δοθούν οι μισθολογικές αυξήσεις στο σύνολο των εργαζομένων, τουλάχιστον στο ύψος του πληθωρισμού, αλλά και μεγαλύτερες.

    Το προσκείμενο στο ΚΚΕ, ΠΑΜΕ επανέλαβε την πρότασή του για κατώτατο μισθό της τάξης των 1.400 ευρώ και η προσκείμενη στο ΣΥΝ Αυτόνομη Παρέμβαση, το αίτημα για 200 ευρώ αύξηση στον κατώτατο μισθό. Σε ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: "Η ουσιαστική αύξηση στους κατώτερους μισθούς αποτελεί απόλυτη ανάγκη γιατί οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι οι περισσότερο φτωχοί στην Ευρώπη των 15, γιατί ο κατώτερος μισθός αναλογεί στο 50% των αντίστοιχων ευρωπαϊκών και γιατί η ελληνική οικονομία η οποία όχι μόνο δεν χαρακτηρίζεται ως εξωστρεφής, αλλά στηρίζεται κυρίως στην εσωτερική κατανάλωση και με το πάρα πέρα πάγωμα των μισθών θα εντείνει τα υφεσιακά φαινόμενα με απρόβλεπτες συνέπειες στην αύξηση της ανεργίας".

    Επίσης με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να απεργήσουν στις 10 Φεβρουαρίου, ημέρα που ήδη έχει ανακοινώσει απεργία η ΑΔΕΔΥ. Σε άλλη ανακοίνωση που αναφέρεται στη συνάντηση με το ΣΕΒ, το ΠΑΜΕ τονίζει μεταξύ άλλων ότι: "Η ΓΣΕΕ πρόσφερε απλόχερα καταρχήν τη συμφωνία της και μάλιστα να γίνει νόμος η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών της εργοδοσίας, όπως εξάλλου έχει δηλώσει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και έπεται συνέχεια. Ο ΣΕΒ δε θέλει να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές. Θέλει μισθούς πείνας, δε θέλει σταθερή και μόνιμη δουλειά, δε θέλει να πληρώνει φόρους".

    Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου μετά τη συνάντηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις για τη ΕΓΣΣΕ

    "Με τη χθεσινή μας απόφαση και με τη σημερινή διαπραγμάτευση η ΓΣΕΕ απέδειξε ότι και να διαπραγματεύεται ξέρει και να αγωνίζεται. Ο διάλογος δεν υποκαθιστά τον αγώνα. Σήμερα είχαμε την πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης. Θέσαμε το πλαίσιο και τα αιτήματα που διεκδικούμε από τις εργοδοτικές οργανώσεις και καταθέσαμε με ιδιαίτερη έμφαση το εισοδηματικό μέρος που αφορά την ενίσχυση των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, δηλαδή των χαμηλόμισθων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που λόγο του χαμηλού πρώτου μισθού, μισθού ασφαλείας έχει 14% των πτωχών που είναι ταυτόχρονα και εργαζόμενοι. Αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό πρέπει να διορθωθεί. Από την μεριά των εργοδοτικών οργανώσεων είχαμε μια πρώτη, καταρχήν θετική αντιμετώπιση αλλά αυτό δεν προοιωνίζει το μέλλον αν δεν δώσουν τελική απάντηση πάνω στην βασική μας διεκδίκηση, που είναι η ενίσχυση σε ευρώ του βασικού μισθού και κατόπιν διαπραγματεύσεις για το ποσοστό της αύξησης, που όπως γνωρίζετε αποτελεί τον πιλότο, τον οδηγό για τις ευρύτερες αυξήσεις σε όλους τους κλάδους και σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

    Πιστεύουμε ότι θα προσέλθουν στην επόμενη συνάντηση, με θετική πρόταση ώστε να εκπεμφθεί αυτό που ειπώθηκε, δηλαδή ένα καλό μήνυμα προς την κοινωνία ότι οι δυνάμεις της εργασίας και οι δυνάμεις της παραγωγής, οι εργοδοτικοί φορείς, λένε ότι μέσα σε αυτή την κρίση υπάρχουν δυνατότητες να ενισχυθεί το εισόδημα και ταυτόχρονα θέτουν την πολιτεία προ των ευθυνών της. Αναζητούμε λύσεις για τα ευρύτερα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά κυρίως τους ανέργους μας, που είναι στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας, να συζητήσουμε για το νέο παραγωγικό μοντέλο που χρειάζεται η χώρα και για όλες εκείνες τις τεχνικές, εξυγιαντικές τομές που μπορεί να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση. Γιατί δεν αρκεί να εξυγιανθούν τα δημόσια οικονομικά αν η αγορά είναι παγωμένη, αν η οικονομία είναι σε ύφεση, αν η ευημερία του ελληνικού λαού καθημερινά υποβαθμίζεται αν μειώνεται το εισόδημα, αν αυξάνεται η ανεργία".

    Το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της ΓΣΕΕ (ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ) www.kepea.gr με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι διαθέτει και σελίδα στο facebook. Όποιος εργαζόμενος διαθέτει σχετικό λογαριασμό και επιθυμεί, την άμεση ενημέρωσή του για επίκαιρα εργασιακά - ασφαλιστικά θέματα, καθώς και για προκηρύξεις στον Δημόσιο & Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα μπορεί να γίνει μέλος πατώντας το παρακάτω link: http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=154175534088 Είδηση: 32187

    [02] Οι επιπτώσεις των αγροτικών μπλόκων

    Τεταρτη, 20 01 2010 19:07

    Οι αγρότες ζητούν την κατανόηση του κοινωνικού συνόλου για τις κινητοποιήσεις τους, ωστόσο οι επιπτώσεις από τους αποκλεισμούς των δρόμων έχουν αρχίσει να προκαλούν έντονες αντιδράσεις. Ακυρώνονται δρομολόγια των ΚΤΕΛ, οι εξαγωγές προϊόντων προς τα Βαλκάνια γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση, το ίδιο και η τροφοδοσία της περιφέρειας. Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου ζητούν να ξεκινήσει αμέσως διάλογος της κυβέρνησης με τους παραγωγούς για να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις που -όπως λένε- επιδεινώνει την κρίση στην αγορά.

    Παγιδευμένοι στα εκατοντάδες φορτηγά διεθνών μεταφορών παραμένουν τόνοι ευπαθών προϊόντων ακόμη και είδη πρώτης ανάγκης, στα τελωνεία της Βόρειας Ελλάδας καθώς οι εξαγωγές έχουν παγώσει.

    Περίπου το 50% των εξαγωγών της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν προορισμό τα Βαλκάνια. Οι επιπτώσεις από τα μπλόκα στη διακίνηση προϊόντων έχει γίνει ήδη αισθητή. Επαγγελματικοί κλάδοι προειδοποιούν ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα απειληθεί η τροφοδοσία της αγοράς.

    "Χαστούκι" για το εμπόριο ένδυσης και υπόδησης εν μέσω οικονομικής κρίσης και εκπτώσεων χαρακτηρίζουν το κλείσιμο των μεθοριακών σταθμών οι καταστηματάρχες, ενώ την ίδια στιγμή, οι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν "καπέλο" και στα καύσιμα.

    Σε καθεστώς ομηρίας λένε ότι βρίσκονται και οι ξενοδόχοι. Η πρόσβαση στα χειμερινά καταλύματα είναι δύσκολη και σε ορισμένες περιπτώσεις αδύνατη.

    Ενδεικτικά, στο νομό Μαγνησίας το ποσοστό στις ακυρώσεις κρατήσεων από την έναρξη των κινητοποιήσεων άγγιξε το 60% ενώ η ζήτηση ακόμη και για το τριήμερο της αποκριάς είναι μηδενική.

    Απώλειες αναμένεται να μετρήσουν διοργανωτές και εκθέτες λόγω μείωσης του αριθμού των επισκεπτών.

    Οι μισθοδοσίες των εργαζομένων σε ορισμένα ΚΤΕΛ, όπως της Θεσσαλονίκης απειλούνται, λένε εκπρόσωποι του κλάδου. Την τελευταία εβδομάδα κόπηκαν τα μισά δρομολόγια προς περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

    Την ανησυχία τους για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων πάντως έχουν εκφράσει εκπρόσωποι διάφορων επαγγελματικών κλάδων που αναμένουν όπως λένε ντόμινο επιπτώσεων στην αγορά.

    Πηγή: NET Είδηση: 32211

    [03] Μάρτιο η δίκη των γιατρών της υπόθεσης Γ.Αλβέρτη

    Τεταρτη, 20 01 2010 18:17

    Για τις 22 Μαρτίου προσδιορίστηκε ενώπιον του ΣΤ' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, η δίκη των δύο νευροχειρουργών, που κατηγορούνται για σωματική βλάβη από αμέλεια σε βάρος του Γιώργου Αλβέρτη, συζύγου της Αλεξίας Έβερτ.

    Σε βάρος των δύο γιατρών, αλλά και του τρίτου νευροχειρουργού, που μετείχε στην επέμβαση και έβαλε τέλος στην ζωή του πριν από περίπου δέκα ημέρες, είχε καταθέσει μήνυση ο κ. Αλβέρτης εκπροσωπούμενος από την σύζυγο του, τον περασμένο Δεκέμβριο. Με αφορμή τη μήνυση διενεργήθηκε από πταισματοδίκη προκαταρκτική εξέταση.

    Στη μήνυση γίνεται λόγος για λάθη και παραλείψεις της ιατρικής ομάδας, τον Ιανουάριο του 2005, οπότε έγινε η επέμβαση, με αποτέλεσμα ο ασθενής Γ. Αλβέρτης να υποστεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες.

    Γ. Αλβέρτη και Αλ. Έβερτ έχουν υποβάλει και αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, με την οποία διεκδικούν ποσό αποζημίωσης ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η συζήτηση της αγωγής προσδιορίστηκε για τις 28 Ιανουαρίου 2012. Είδηση: 32208

    [04] Η Ολυμπία Δουκάκη στην Αθήνα

    Τεταρτη, 20 01 2010 17:51

    Η φημισμένη ηθοποιός του θέατρου και του κινηματογράφου, Ολυμπία Δουκάκη, βρίσκεται στη χώρα μας, καλεσμένη του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών και της Σχολής Δραματικής Τέχνης της Μιμής Ντενίση. Η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, παράλληλα με την υποκριτική, ασχολείται με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εχθές βράδυ, έδωσε διάλεξη στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, με θέμα την ιστορία μίας γυναίκας.

    Η 79χρονη -ελληνικής καταγωγής- ηθοποιός, ένεκα της καταγωγής της από την Μάνη και την Μυτιλήνη, είναι ταυτοχρόνως ηθοποιός, παραγωγός, σκηνοθέτης, καθηγήτρια υποκριτικής στο Παν/μιο της Κολούμπια και ακτιβίστρια, ως μέλος πολλών οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    «Θέλω να ξεύρω για τον πολιτισμό της Ελλάδος, να πάω στο θέατρο, στα μουσεία, γιατί δεν την ξεύρω καθόλου...», είπε με σπασμένα ελληνικά, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη, εκφράζοντας έτσι την επιθυμία της να γνωρίσει καλύτερα τον πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας, με αφορμή την επίσκεψή της στην Αθήνα.

    Στην Ελλάδα, επέστρεψε μετά από 4 χρόνια, για να διδάξει υποκριτική στη Σχολή Δραματικής Τέχνης της Μιμής Ντενίση και στους σπουδαστές του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, όπου και έδωσε μία δημόσια διάλεξη με θέμα την ιστορία μίας γυναίκας.

    Στην αυτοβιογραφική διάλεξη που έδωσε η διάσημη -ελληνικής καταγωγής- ηθοποιός μίλησε για την ζωή της, την οικογένειά της, τις ελληνικές της επιρροές, για την καριέρα της, αλλά και για τα δικαιώματα των γυναικών.

    «Η ζωή προχωρά, η κοινωνία αλλάζει και μαζί κι εμείς. Είναι όπως όταν παίζεις τον ίδιο ρόλο διαφορετικά κάθε βράδυ...», εξομολογήθηκε η κα Δουκάκη στο σύντομο πέρασμα της από την Ελλάδα...

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ Είδηση: 32212

    [05] Παροχές από την Εργατική Εστία

    Τεταρτη, 20 01 2010 16:54

    Αρχίζει τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου πανελλαδικά η κατ΄ αλφαβητική σειρά απογραφή των δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2010 (εκτός από την Πτολεμαΐδα, στην οποία η απογραφή θα αρχίσει μετά τις 02/03/2010 και για την οποία θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση). Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση πανελλαδικά 550.000 δελτίων κοινωνικού τουρισμού.

    Συμμετέχουν περισσότερα από 2.000 τουριστικά καταλύματα:

    · Ξενοδοχεία & ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων από 5 αστέρων μέχρι 1 αστεριού

    · Ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι και 2 κλειδιών

    · Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα μέχρι και 2 κλειδιών

    · Παραδοσιακά καταλύματα α΄ και β΄ τάξης

    · Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες - επαύλεις

    · Κάμπινγκ , ανεξαρτήτως κατηγορίας και μόνο με παροχή ημιδιατροφής

    Ο κοινωνικός τουρίστας έχει τη δυνατότητα πρωινού, γεύματος, 7 διανυκτερεύσεων, με ημερήσια οικονομική συμμετοχή ανάλογα τις παρεχόμενες υπηρεσίες, την κατηγορία του καταλύματος και τη χρονική περίοδο συμμετοχής του.

    Εάν κατά την απογραφή των δικαιούχων προκύψει υπέρβαση του ορίου των 550.000 δελτίων, η χορήγηση αυτών θα γίνει με βάση , κατά περίπτωση, το συνολικό ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα.

    Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος είναι μέχρι 08/01/2011.

    Στο νομό Αττικής η απογραφή θα ολοκληρωθεί στις 10/03/2010.

    Θα γίνει με αλφαβητική σειρά, τις ώρες 8.00 - 17.00 από τα παρακάτω γραφεία διανομής:

    ΑΘΗΝΑΣ Πατησίων 125

    ΑΘΗΝΑΣ Αγ. Μάρκου 11

    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Θίσβης 7

    ΠΕΙΡΑΙΑ Ομηρίδου Σκυλίτση 19

    ΤΑΥΡΟΥ Τιμοθέου Ευγενικού 5

    ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Χαριλάου 30

    Ν. ΙΩΝΙΑΣ- Ν. ΦΙΛ/ΦΕΙΑΣ 28ης Οκτωβρίου 42

    ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Αργυρουπόλεως 94-96

    ΧΟΛΑΡΓΟΥ Αγαμέμνονος 22

    ΑΙΓΑΛΕΩ Πλαστήρα 105

    ΚΕΝΕ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ Ήρας 2

    ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ Μ. Μητρόπουλου 49-51

    ως εξής:

    Οι με επώνυμο από

    Α ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 25/1/ 2010 26/1/2010

    Β ΤΕΤΑΡΤΗ 27/ 1/ 2010

    Γ ΠΕΜΠΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/1/ 2010 1/2/2010

    Δ ΤΡΙΤΗ 2/ 2/ 2010

    Ε, Ζ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/ 2/ 2010

    Η, Θ, Ι ΠΕΜΠΤΗ 4/ 2/ 2010

    Κ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/ 2/ 2010 9/ 2/ 2010 10/ 2/ 2010

    Λ ΠΕΜΠΤΗ 11 / 2/ 2010

    Μ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 16/ 2/ 2010 17/ 2/ 2010 18/ 2/ 2010

    Ν, Ξ, Ο ΔΕΥΤΕΡΑ 22/ 2/ 2010

    Π ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 23/ 2/ 2010 24/ 2/ 2010 25/ 2/ 2010

    Ρ, Σ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 1/ 3/ 2010 2/ 3/ 2010

    Τ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 3/3/ 2010 4/3/2010

    Υ, Φ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/ 3/ 2010

    Χ, Ψ, Ω ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/3/ 2010 10/3/2010

    Οι δικαιούχοι θα παραλάβουν τα δελτία τους από τα γραφεία όπου θα απογραφούν.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα (πλην της Πτολεμαϊδας) η απογραφή θα γίνει στα κατά τόπους Περιφερειακά Γραφεία και Τοπικές Υπηρεσίες του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, με αλφαβητική σειρά ως εξής:

    Οι με επώνυμο:

    Α ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 25/1/ 2010 26/1/2010

    Β ΤΕΤΑΡΤΗ 27/ 1/ 2010

    Γ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/1/ 2010 29/1/2010

    Δ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/ 2/ 2010

    Ε, Ζ ΤΡΙΤΗ 2/ 2/ 2010

    Η, Θ, Ι ΤΕΤΑΡΤΗ 3/ 2/ 2010

    Κ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4/ 2/ 2010 5/ 2/ 2010 8/ 2/ 2010

    Λ ΤΡΙΤΗ 9 / 2/ 2010

    Μ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/ 2/ 2010 11/ 2/ 2010 12/ 2/ 2010

    Ν, Ξ, Ο ΤΡΙΤΗ 16/ 2/ 2010

    Π ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/ 2/ 2010 18/ 2/ 2010 19/ 2/ 2010

    Ρ, Σ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 22/ 2/ 2010 23/ 2/ 2010

    Τ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 24/2/ 2010 25/2/2010

    Υ, Φ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/ 2/ 2010

    Χ, Ψ, Ω ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 1/3/ 2010 2/3/2010

    Στην Θεσσαλονίκη οι δικαιούχοι θα απογραφούν στο Κέντρο Εργαζόμενης Νεότητας Πυλαίας, Λαζάρου Τσάμη 74 και στο Εργατικό Κέντρο, Αριστοτέλους 32.

    Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όσοι εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι και τα μέλη των οικογενειών τους δεν έλαβαν δελτία κοινωνικού τουρισμού έτους 2009 ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος έτους 2009 ή εισιτήρια κρουαζιέρας 2009.

    Οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκές οικογένειες, δικαιούνται δελτία κοινωνικού τουρισμού έτους 2010 ανεξάρτητα αν το 2009 έλαβαν αυτή τη παροχή ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος ή εισιτήρια κρουαζιέρας.

    Τα άτομα με αναπηρίες δικαιούνται μόνο δελτία κοινωνικού τουρισμού έτους 2010, οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξάρτητα αν έλαβαν την παροχή αυτή το έτος 2009.

    Σε δικαιούχους δελτίων κοινωνικού τουρισμού άλλων φορέων (ΟΓΑ, ΕΟΤ) ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας δεν χορηγεί Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού.

    ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ - ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

    1.- Εργαζόμενοι που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και έχουν πραγματοποιήσει εκατό (100) ημέρες εργασίας ή πενήντα (50) ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας μέσα στο έτος 2009.

    · Οι εργαζόμενοι σε οικοδομικές εργασίες που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού και έχουν πραγματοποιήσει 75 ημέρες εργασίας ή 50 πενήντα ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας, μέσα στο έτος 2009.

    · Οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά, που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού και έχουν πραγματοποιήσει πενήντα 50 ημέρες εργασίας ή επιδοτούμενης ανεργίας μέσα στο έτος 2009

    · Οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκές οικογένειες (που έχουν εν ζωή ένα γονέα) που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού και έχουν πραγματοποιήσει πενήντα 50 ημέρες εργασίας ή επιδοτούμενης ανεργίας μέσα στο έτος 2009.

    2.- Συνταξιούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν από φορέα στη διάρκεια ασφάλισης του οποίου κατέβαλαν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, για τουλάχιστον 1.500 ημέρες εργασίας.

    · Όσοι έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4.500 ημέρες εργασίας στον κλάδο ασφάλισης κατά του κινδύνου της ανεργίας σε προηγούμενο της συνταξιοδότησής τους φορέα.

    Εξαιρούνται όσοι έκαναν αυτασφάλιση, προκειμένου να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες ημέρες εργασίας. Για αυτούς απαιτούνται 4.000 ημέρες εργασίας για κλάδο κατά του κινδύνου της Ανεργίας.

    3.- Άτομα με αναπηρία, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εφ' όσον τούτο προκύπτει από Γνωματεύσεις Α΄/ βαθμίων ή Β/βαθμίων Υγειονομικών Επιτροπών των Ασφαλιστικών τους φορέων, δικαιούνται δελτία κοινωνικού τουρισμού έτους 2010 οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξάρτητα αν έλαβαν την παροχή αυτή το έτος 2009 και δεν δικαιούνται εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος ή κρουαζιέρας έτους 2010.

    Προστατευόμενο μέλος δικαιούχου παροχών του Οργανισμού που είναι άτομο με αναπηρία, δικαιούται δελτίο κοινωνικού τουρισμού έτους 2010 για το ίδιο και για τον άμεσα ασφαλισμένο αυτού ως συνοδό, εφόσον προκύπτει η αναγκαιότητα συνοδείας από βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα.

    Διευκρινίζεται, ότι κάθε δικαιούχος παροχών του Ο.Ε.Ε, που έχει προστατευόμενο μέλος άτομο με αναπηρία, δικαιούται δελτία κοινωνικού τουρισμού ή εισιτήρια θερινής περιόδου ή εισιτήρια κρουαζιέρας τη μία χρονιά για το σύνολο των μελών της οικογένειάς του και την άλλη χρονιά μόνο δελτίο κοινωνικού τουρισμού για το προστατευόμενο μέλος με αναπηρία και τον ίδιο ως συνοδό, εφόσον προκύπτει η αναγκαιότητα συνοδείας από βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα.

    Δικαιούχοι παροχών του Ο.Ε.Ε κάθε χρόνο με προστατευόμενο μέλος, που είναι άτομο με αναπηρία, δεν δικαιούνται επιπλέον δελτίο κοινωνικού τουρισμού. για το μέλος αυτό.

    4) Οι υπάλληλοι του Ο.Τ.Ε. μετά την ισχύ της διάταξης του άρθρου 68, του Ν. 2676/99 και του αριθμ. 19467/ 6-3-2001 διευκρινιστικού εγγράφου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    5) Οι υπάλληλοι του Ο.Σ.Ε. μετά την ισχύ της διάταξης του άρθρου 8, του Ν. 2671/98

    6) Οι υπάλληλοι των ΕΛ.ΤΑ, μετά την ισχύ της διάταξης του άρθρου 26 του Ν. 2668/98.

    7) Οι εργαζόμενοι στον ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης.

    8) Οι Ορκωτοί Λογιστές, που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Ο.Ε.Ε.

    9) Οι συνταξιούχοι του ΤΑΠΟΤΕ (ΟΤΕ, ΕΛ.ΤΑ, ΟΣΕ), που συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι το έτος 31/12/1977 και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από 1/1/2006 και μετά.

    10) Οι συνταξιούχοι του « ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ» ως εξής:

    Όσοι κατέστησαν συνταξιούχοι μέχρι και 20/3/88.

    Όσοι κατέστησαν συνταξιούχοι από 21/3/88 και μετά και εφ' όσον δεν επέλεξαν την υπαγωγή τους στην ασφαλιστική κάλυψη του Δημοσίου.

    Τα προστατευόμενα μέλη (παιδιά) των δικαιούχων δικαιούνται δελτία κοινωνικού τουρισμού από ηλικίας 5 ετών και μέχρι της συμπλήρωσης του 18ου έτους, ή του 24ου εφόσον είναι άνεργα, ή του 26ου εφόσον σπουδάζουν σε οποιαδήποτε Δημόσια Σχολή.

    ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

    1. Ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας (θεωρημένα)

    2. Αστυνομική ταυτότητα άμεσα ασφαλισμένου και όσων εκ των προστατευομένων μελών έχουν

    3. Απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης εργαζομένων με 100 ημέρες εργασίας το έτος 2009. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά, οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκές οικογένειες, για τους οποίους απαιτούνται 50 ημέρες εργασίας ή επιδοτούμενης ανεργίας έτους 2009. Για τους εργαζόμενους σε οικοδομικές εργασίες απαιτούνται 75 ημέρες εργασίας ή 50 ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας το έτος 2009.

    Σε περίπτωση επιδοτούμενης ανεργίας θα προσκομίζεται απαραίτητα η εγκριτική απόφαση επιδοτούμενης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

    Στην περίπτωση που δεν έχουν εκδοθεί τα αποσπάσματα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης για το έτος 2009 απαιτείται βεβαίωση από το ΙΚΑ, ή βεβαίωση εργοδότη με τον αριθμό ημερών εργασίας και το κλάδο ασφάλισης θεωρημένη από το ΙΚΑ.

    Οι εργαζόμενοι σε άλλο κύριο ασφαλιστικό φορέα εκτός ΙΚΑ (ΔΕΗ,ΤΑΠΟΤΕ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ) θα προσκομίζουν βιβλιάριο ασθενείας και στην περίπτωση που προστατεύουν παιδιά ληξιαρχική πράξη γέννησης ή βεβαίωση σπουδών, εφόσον σπουδάζουν.

    4. Πρωτότυπο και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος οικ. έτους 2009 με το ΑΦΜ και των δύο συζύγων

    Οι απολυόμενοι από το στράτευμα, οι οποίοι πριν τη στράτευσή τους ήταν δικαιούχοι παροχών ΟΕΕ και μέσα σε διάστημα έξι μηνών από την απόλυσή τους, θα προσκομίζουν απολυτήριο στρατού και θεωρημένο βιβλιάριο ασθενείας από το ΙΚΑ για το έτος 2009

    Οι διαζευγμένοι γονείς που προστατεύουν παιδιά, θα προσκομίζουν διαζευκτήριο ή αντίγραφο αγωγής, καθώς και απόφαση δικαστηρίου για τον καθορισμό της επιμέλειας των τέκνων.

    Άνδρες ή γυναίκες σε χηρεία που προστατεύουν παιδιά θα προσκομίζουν ληξιαρχική πράξη θανάτου

    Οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκές οικογένειες θα προσκομίζουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

    Οι εργαζόμενοι στον ΕΔΟΕΑΠ και οι ορκωτοί λογιστές που είναι δικαιούχοι παροχών ΟΕΕ θα προσκομίζουν δελτίο παροχών, την αστυνομική ταυτότητα και πρωτότυπο και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2009, με το ΑΦΜ και των δύο συζύγων.

    ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

    1. Ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας (θεωρημένα)

    2. Αστυνομική ταυτότητα άμεσα ασφαλισμένου και όσων εκ των προστατευομένων μελών έχουν

    3. Αρχική απόφαση σύνταξης ή βεβαίωση από το συνταξιοδοτικό φορέα

    4. Πρωτότυπο και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος οικ. Έτους 2009 (με το ΑΦΜ και των δύο συζύγων)

    ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

    1. Βιβλιάριο ασθενείας, ατομικό και οικογενειακό σε ισχύ

    2. Αστυνομική ταυτότητα

    3. Γνωματεύσεις Α/βάθμιων ή Β/βάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών των ασφαλιστικών φορέων από τις οποίες να προκύπτουν παθήσεις που επιφέρουν αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του 67%

    4. Πρωτότυπο ή αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος οικ. Έτους 2009 (με το ΑΦΜ και των δύο συζύγων)

    5. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα για την αναγκαιότητα συνοδείας (χορήγηση δελτίου κοινωνικού τουρισμού στο συνοδό)

    Να σημειωθεί τέλος ότι στο Ν. Αττικής λόγω της απογραφής των δικαιούχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, το χρονικό διάστημα από 25/01/2010 - 10/03/2010, τα δελτία θεάματος χειμερινής περιόδου (εισιτήρια θεάτρου) θα διανέμονται ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΙΣ ΩΡΕΣ 8.00 - 14.00 από τα κατά τόπους γραφεία διανομής.

    Είδηση: 32203

    [06] Συναντήσεις Πάπα για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς

    Τεταρτη, 20 01 2010 15:42

    Με σκοπό την διερεύνηση των σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών με δράστες ιερείς που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη της Ιρλανδίας θα συναντηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου με τους ιρλανδούς επισκόπους ο Πάπας Βενέδικτος. Συγκεκριμένα, τους ιρλανδούς επισκόπους ζήτησε να συναντήσει ο Πάπας στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό, μία συνάντηση που θα γίνει με αφορμή την αποκάλυψη του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς της περιοχής του Δουβλίνου, που συγκάλυπτε η τοπική καθολική εκκλησία.

    Ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, επιβεβαίωσε "επίσημα" στο γαλλικό πρακτορείο την πρόσκληση του Πάπα που είχε ανακοινωθεί στον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

    "Έχει σχέση με τα προβλήματα της ιρλανδικής εκκλησίας", πρόσθεσε ο Λομπάρντι.

    Τέσσερις ιρλανδοί επίσκοποι έδωσαν την παραίτησή τους στον Πάπα Βενέδικτο XVI έπειτα από την δημοσίευση μίας έκθεσης που κατηγορούσε την καθολική εκκλησία ότι συγκάλυπτε τις πράξεις των παιδόφιλων ιερέων στην περιοχή του Δουβλίνου.

    Ο Πάπας συναντήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου στο Βατικανό για τον ίδιο λόγο με τον αρχιεπίσκοπο της ιρλανδικής εκκλησίας, τον καρδινάλιο Σον Μπρέιντι. Τότε είχε χαρακτηρίσει "αποτρόπαια εγλήματα" τις πράξεις των παιδόφιλων ιρλανδών ιερέων που έφερε στο φως η έκθεση Μέρφι.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 32204


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 20 January 2010 - 17:50:34 UTC