Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ στην Αϊτή
  • [02] Καταγγέλει παραλήψεις η μητέρα του Αλέξη
  • [03] Επιφυλάξεις ΚΕΔΚΕ για τον «Καλλικράτη»
  • [04] Πακιστάν: Τραγικό δυστύχημα με θύματα οκτώ παιδιά
  • [05] Patricia Kaas: Το Kabaret στην Αθήνα!
  • [06] Η ψυχολογία του κλάματος
  • [07] Κύπρος:- Πορεία στη μνήμη του δολοφονηθέντος Α. Χατζηκωστή
  • [08] ΚΤΕΛ Ημαθίας: Αναστέλλει το βραδινό δρομολόγιο Βέροια - Αθήνα, λόγω διακοπής κυκλοφορίας στα Τέμπη

    [01] Ισχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ στην Αϊτή

    Τεταρτη, 13 01 2010 08:24

    Ισχυρότατη σεισμική δόνηση, μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε γύρω στις πέντε το απόγευμα της Τρίτης, τοπική ώρα, (λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας) στην Αϊτή. Από τη δόνηση κατέρρευσαν δεκάδες κτήρια, μεταξύ αυτών το Προεδρικό Μέγαρο, νοσοκομεία, σχολεία αλλά και τα γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η κατάσταση, που επικρατεί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες είναι χαοτική. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες εγκλωβισμένους στα ερείπια των κτηρίων.

    Χωρίς ρεύμα και τηλεπικοινωνίες

    Το αληθινό πρόσωπο της καταστροφής, αναμένεται να αποκαλυφθεί όταν θα ξημερώσει. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, από τη σεισμική δόνηση έχουν καταρρεύσει γραφεία, ξενοδοχεία, καταστήματα ακόμα και κυβερνητικά κτήρια.

    Ένα από τα ξενοδοχεία που κατέρρευσε είναι το πολυτελές La Montana και σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο αγνοείται η τύχη περίπου 200 ανθρώπων.

    "Από τους 300 ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο μόνο οι εκατό διασώθηκαν. Αυτό μας ανησυχεί πολύ" δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Αλέν Ζουαντέ.

    Στην Αϊτή διαμένουν μόνιμα 1400 Γάλλοι πολίτες.

    Στην πρωτεύουσα Πόρτο ο Πρενς έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση ενώ σχεδόν όλες οι τηλεπικοινωνίες εκτός από την τηλεφωνία και την πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω δορυφόρων έχουν διακοπεί στο νησί.

    Μάρτυρες κάνουν λόγο για δρόμους γεμάτους νεκρούς και τραυματίες ενώ ήδη καταγράφονται περιστατικά λεηλασιών.

    Ο πρέσβης της Αϊτής στο Μεξικό βεβαιώνει ότι ο Πρόεδρος της χώρας είναι ζωντανός παρά την κατάρρευση του Προεδρικού Μεγάρου.

    Την ίδια ώρα, το αρχηγείο της αποστολής του ΟΗΕ στο Πορτ ο Πρένς έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και αγνοείται η τύχη δεκάδων υπαλλήλων του.

    Για 7,3 Ρίχτερ έκανε λόγο το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο

    Ο σεισμός είχε διάρκεια μεγαλύτερη τους ενός λεπτού ενώ λίγη ώρα αργότερα αναφέρθηκαν τρεις μετασεισμοί, 5,9, 5,5 και 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

    Έγινε αισθητός μέχρι την Κούβα.

    Πάντως, σύμφωνα με το γεωολογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ, ο σεισμός ήταν 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 16 χιλιόμετρο από την πρωτεύουσα Πορτ ο Πρενς.

    Σημειώθηκε δε, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

    Δύναμη αρωγής

    Τη συμπαράσταση του στους κατοίκους της Αϊτής εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα.

    "Παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά και βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για να βοηθήσουμε τον πληθυσμό της Αϊτής" τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

    Βοήθεια στην Αϊτή, η οποία είναι η φτωχότερη χώρα της ηπείρου, ετοιμάζονται να παράσχουν πέρα από τις ΗΠΑ, η Γαλλία, ο Καναδάς και πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής.

    Πιο συγκεκριμένα:

    Η υπηρεσία των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) στέλνει 72 ομάδες ανθρώπων, έξι ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και 48 τόνους εξοπλισμού διάσωσης.

    Η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης διέθεσε 200.000 δολάρια για άμεση βοήθεια

    Η Βενεζουέλα στέλνει 50μελή "ομάδα ανθρωπιστικής βοήθειας"

    Η Αϊτή, είναι η φτωχότερη χώρα της αμερικανικής ηπείρου. Το 70% των Αϊτινών ζουν με λιγότερα από δύο δολάρια την ημέρα ενώ σχεδόν οι μισοί από τους 8,5 εκατ. κατοίκους της είναι άνεργοι.

    Πηγή: Reuters - AFP

    Είδηση: 31857

    [02] Καταγγέλει παραλήψεις η μητέρα του Αλέξη

    Τεταρτη, 13 01 2010 09:40

    Καταγγελίες για κενά και παραλείψεις στη διαδικασία της κύριας ανάκρισης, που αφορά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κάνει η μητέρα του άτυχου παιδιού, με αναφορά της στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Οκτώ ημέρες από την έναρξη της δίκης στην Άμφισσα, με κατηγορούμενους τους ειδικούς φρουρούς, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, η μητέρα του Αλέξη, αναφέρεται σε σφάλματα, που εμπόδισαν την ανακάλυψη της αλήθειας και την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης και επαναφέρει την πρόταση της, η δίκη να γίνει στην Αθήνα.

    Παράλληλα, η μητέρα του παιδιού, απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, σε μια ύστατη προσπάθεια -όπως αναφέρει- για μια δίκαιη δίκη.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 31859

    [03] Επιφυλάξεις ΚΕΔΚΕ για τον «Καλλικράτη»

    Τεταρτη, 13 01 2010 11:19

    Η διοικητική μεταρρύθμιση, που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και η στρατηγική της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με στελέχη της ΚΕΔΚΕ, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κακλαμάνης επισήμανε ότι απαραίτητες προϋποθέσεις για να πάει καλά το σχέδιο "Καλλικράτης" είναι η θεσμική κατοχύρωση των ΟΤΑ, η μεταφορά ουσιαστικών αρμοδιοτήτων, η οικονομική ενίσχυση και αντικειμενικά κριτήρια για τις συνενώσεις.

    Σε ερώτηση για το αν συζήτησε με τον πρόεδρο του κόμματος τα σχετικά με τη δική του υποψηφιότητα, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι η συνάντηση είχε άλλο αντικείμενο, καθώς επίσης ότι για το θέμα αυτό έχει απαντήσει, εννοώντας ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων.

    Ερωτηθείς για το κλίμα στη συνάντηση καθώς ήταν απέναντι στον κ. Σαμαρά κατά την εκλογή προέδρου του κόμματος, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε χαμογελώντας "δεν βλέπετε το πρόσωπό μου;".

    Τέλος, σε ερώτηση για την Περιφέρεια Αττικής ο κ. Κακλαμάνης απάντησε ότι δεν έχει σημασία πόσοι θα ψηφίζουν, αλλά οι αρμοδιότητες που θα έχει ο Περιφερειάρχης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ - ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31863

    [04] Πακιστάν: Τραγικό δυστύχημα με θύματα οκτώ παιδιά

    Τεταρτη, 13 01 2010 09:58

    Επιβατικό τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο στην επαρχία Πουντζάμπ του Πακιστάν σήμερα Τετάρτη με αποτέλεσμα τουλάχιστον οκτώ παιδιά και ο οδηγός του σχολικού να σκοτωθούν, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το δυστύχημα σημειώθηκε σε αφύλακτη οδική διάβαση κοντά στην πόλη Μιαν Τσάνου, 250 χλμ. νοτιοδυτικά της Λαχόρης. Ο αστυνομικός Μάλικ Μουρίντ Αμπάς δήλωσε ότι τουλάχιστον άλλα 12 παιδιά τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση, που σημειώθηκε νωρίς το πρωί κι ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη κι η ορατότητα είναι μειωμένη. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ των επιβατών του Jafar Express.

    Ο Αμπάς δήλωσε ότι ένας εργαζόμενος των σιδηροδρόμων που έχει το καθήκον να σταματά την κυκλοφορία των οχημάτων όταν διέρχονται τρένα από την διάβαση ήταν απών από την θέση του σήμερα Τετάρτη.

    Το σιδηροδρομικό δίκτυο του Πακιστάν διαπερνά δεκάδες πόλεις της χώρας, με πολλές διαβάσεις που δεν είναι φυλασσόμενες ούτε φράσσονται.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31860

    [05] Patricia Kaas: Το Kabaret στην Αθήνα!

    Τριτη, 12 01 2010 18:11

    Μια ιδιαίτερη παράσταση που μεταφέρει όλη τη μαγεία της εποχής του Μεσοπολέμου, μας ετοιμάζει η Γαλλίδα ντίβα Patricia Kaas για το βράδυ της 6ης Φεβρουαρίου στο Θέατρο Badminton. Η προπώληση των εισιτηρίων του εντυπωσιακού σόου "Kabaret" της Γαλλίδας ερμηνεύτριας έχει αρχίσει από την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου.

    Η λάμψη, η γοητεία, το ταλέντο, η εξαιρετική σκηνική παρουσία της Patricia Kaas, καθηλώνουν το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο! Συνολικά 23 τραγούδια καθιστούν το "Kabaret", που ξεκίνησε φέτος διεθνή περιοδεία, το πιο επιτυχημένο και "κομψό σόου" του είδους.

    Η ευθύνη της παραγωγής ανήκει στον Frederic Helbert, εδώ και χρόνια μόνιμο συνεργάτη της Γαλλίδας ερμηνεύτριας. Ο σχεδιασμός του σκηνικού έγινε από τον Christophe Martin, συνεργάτη επίσης του Bob Wilson και του Fondation Pierre Berge. Η χορογραφία είναι του Regis Obadia, ενός από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους χορογράφους. Η παρουσία της μόδας αποτελεί βασικό σημείο αναφοράς στο ύφος της παράστασης. Ο Alber Elbaz "έντυσε" το "Kabaret" με μοναδικό στυλ, που αποπνέει την κομψότητα της δεκαετίας του 1920-1930, χρησιμοποιώντας ιδανικά τα νεωτεριστικά στοιχεία. Τα κοστούμια είναι του Οίκου Lanvin.

    Η παράσταση έχει την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα καθώς και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

    Τοποθεσία: Θέατρο Badminton Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή, 157 73, Αθήνα, τηλ: (+30) 211 10 100 00 φαξ: (+30) 211 10 100 55, e-mail:

    var prefix = 'm&#97;&#105;lt&#111;:'; var suffix = ''; var attribs = ''; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy11533 = '&#105;nf&#111;' + '&#64;'; addy11533 = addy11533 + 'b&#97;dm&#105;nt&#111;nth&#101;&#97;t&#101;r' + '&#46;' + 'gr'; document.write( '' ); document.write( addy11533 ); document.write( '' );

    document.write( '' );

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

    document.write( '</' ); document.write( 'span>' );

    Ημερομηνία: 6 Φεβρουαρίου 2010

    Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του Θεάτρου Μπάντμιντον (τηλ. 210-8840600), στα καταστήματα Fnac και Public, στο site www.ticketnet.gr (με πιστωτική κάρτα)

    Τιμές εισιτηρίων: 30,40,50,65,80 ευρώ. Είδηση: 31847

    [06] Η ψυχολογία του κλάματος

    Τεταρτη, 13 01 2010 11:26

    Οι άνθρωποι κλαίνε όταν αισθάνονται σωματικό ή ψυχικό πόνο, αλλά και για άλλους λόγους, ακόμα και από χαρά, όμως ποιόν εξελικτικό σκοπό εξυπηρετεί το κλάμα; Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική θεωρία, το κλάμα αναπτύχθηκε στους ανθρώπους ως ένα σκόπιμο σημάδι μειονεκτήματος για να δείξουμε στους γύρω μας ότι ρίχνουμε τις άμυνές μας.

    "Το κλάμα είναι μια άκρως εξελιγμένη συμπεριφορά", σύμφωνα με τον εξελικτικό βιολόγο Όραν Χάσον του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ. Όπως υποστηρίζει, εκ των πραγμάτων το κλάμα θολώνει την όραση, άρα ο άνθρωπος δεν βλέπει καλά το περιβάλλον του και είναι πιο ευάλωτος σε κάθε πιθανό κίνδυνο, από ζώο, άλλο άνθρωπο, φυσικό φαινόμενο κλπ. Έτσι, το κλάμα δείχνει ότι ο οργανισμός έχει χαμηλώσει τις φυσικές άμυνες και το επίπεδο εγρήγορσης που του εξασφαλίζει την επιβίωσή του, συνεπώς εξαρτάται περισσότερο -ή και απόλυτα- από τη βοήθεια των συνανθρώπων του.

    Η νέα θεωρία, που παρουσιάστηκε σε άρθρο στο περιοδικό "Evolutionary Psychology" (Εξελικτική Ψυχολογία), θεωρεί το κλάμα ένα σήμα υποταγής του εαυτού, μια κραυγή απόγνωσης για βοήθεια από τους γύρω, μια επίδειξη συναισθηματικής προσέγγισης και εξάρτησης από τους άλλους και, τελικά, μια ένδειξη κοινωνικής συνοχής, αφού αυτός που κλαίει, χρειάζεται υποστήριξη.

    Το κλάμα για συναισθηματικούς λόγους είναι μοναδικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων. Στο παρελθόν, οι επιστήμονες έχουν υποστηρίξει ότι το κλάμα βοηθά για να απομακρύνει από το σώμα επικίνδυνες χημικές ουσίες που δημιουργούνται από το στρες ή ότι διατηρήθηκε ως λειτουργία επειδή απλώς μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα ή επειδή, από τη στιγμή που γεννιέται ο άνθρωπος, μπορεί με το κλάμα, ως μωρό, να μεταδώσει τη δυσφορία του για κάτι ή για κάποιο πρόβλημα υγείας.

    Τώρα, ο ισραηλινός επιστήμονας υποστηρίζει ότι το κλάμα, καθώς θολώνει την όραση, εμποδίζει την επιθετική συμπεριφορά προς τους άλλους και σηματοδοτεί ότι κάποιος είναι ευάλωτος, μια στρατηγική που δένει συναισθηματικά τους άλλους με αυτόν που κλαίει, δημιουργώντας στενότερους διαπροσωπικούς δεσμούς.

    Στο απώτατο παρελθόν, το κλάμα πιθανότατα ήταν ακόμα πιο φανερά μια στρατηγική επιβίωσης, καθώς αυτός που έκλαιγε, δήλωνε την υποταγή του σε έναν εχθρό ή επιδρομέα και ζητούσε το έλεός του για να ζήσει ή ζητούσε συμπάθεια και έμπρακτη βοήθεια από τα άτομα της δικής του κοινότητας, σε μια στιγμή που αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα.

    Με την ίδια λογική, όταν ένας άνθρωπος μοιράζεται το κλάμα του με κάποιον άλλο (και το κλάμα έχει αποδειχτεί ότι συχνά είναι "κολλητικό"), σύμφωνα με τον Χάσον, σημαίνει ότι επιδεικνύει τη διάθεσή του και την ικανότητά του να δεθεί με τους γύρω του, να μοιραστεί τα συναισθήματά τους, να αναπτύξει ή να εμβαθύνει τη φιλία μαζί τους, να λειτουργήσει ομαδικά.

    Από την άλλη, κατά τον ισραηλινό βιολόγο, η αποτελεσματικότητα αυτής της εξελικτικής συμπεριφοράς δεν είναι πάντα εξασφαλισμένη. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει, στη δουλειά τους (όπου συχνά επικρατεί ένα ανταγωνιστικό κλίμα) οι άνθρωποι τείνουν να κρύβουν τα συναισθήματά τους, επειδή αισθάνονται ότι το κλάμα δεν θα λειτουργήσει υπέρ τους.

    Ως "την πιο εύλογη θεωρία για την εξελικτική λειτουργία του κλάματος και των δακρύων" χαρακτήρισε την υπόθεση του Χάσον ο εξελικτικός ψυχολόγος Ντέηβιντ Μπας του πανεπιστημίου του Τέξας των ΗΠΑ.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31862

    [07] Κύπρος:- Πορεία στη μνήμη του δολοφονηθέντος Α. Χατζηκωστή

    Τριτη, 12 01 2010 23:29

    Σιωπηλή πορεία στη μνήμη του Άντη Χατζηκωστή πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης, οι εργαζόμενοι στο εκδοτικό συγκρότημα "ΔΙΑΣ", συνεργάτες και φίλοι του. Ο Άντης Χατζηκωστής, δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του. Η πορεία ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος "ΔΙΑΣ", του οποίου το θύμα ήταν διευθύνων σύμβουλος, και κατέληξε στο σπίτι του. Στο σημείο, όπου ο Άντης Χατζηκωστής δέχθηκε τα δολοφονικά πυρά, οι εργαζόμενοι και οι φίλοι του άφησαν αναμμένα κεριά και λευκά τριαντάφυλλα. Η Κυπριακή Αστυνομία, σύμφωνα με το ΡΙΚ, ερευνά την πληροφορία ότι πρόσφατα αστυνομικός - φίλος του Αντη Χατζηκωστή- του υπέδειξε να προσέχει, γιατί κάποιοι ήθελαν να του κάνουν κακό.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο:Συγκλονίζει η δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή

    Είδηση: 31856

    [08] ΚΤΕΛ Ημαθίας: Αναστέλλει το βραδινό δρομολόγιο Βέροια - Αθήνα, λόγω διακοπής κυκλοφορίας στα Τέμπη

    Τριτη, 12 01 2010 22:27

    Σε αναστολή των βραδινών δρομολογίων που συνδέουν την Βέροια με την Αθήνα, προχωρά από Τρίτη 12/1 το ΚΤΕΛ Νομού Ημαθίας, λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στα Τέμπη. Σε σχετική ανακοίνωσή του, το ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας αναφέρει ότι "λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν και συνεχίζονται μετά την κατολίσθηση στην κοιλάδα των Τεμπών, αναστέλλεται από σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου και μέχρι νεοτέρας, το βραδινό δρομολόγιο από Βέροια προς Αθήνα και αντίστροφα. Για οποιαδήποτε άλλη αλλαγή δρομολογίων, η διοίκηση του ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας θα ενημερώσει έγκαιρα το επιβατικό του κοινό".

    "Η οικονομική ζημιά για το ΚΤΕΛ μας, λόγω των Τεμπών, είναι ανυπολόγιστη" δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ημαθίας, Αναστάσιος Συμεωνίδης και υπογράμμισε: "Το επιβατικό κοινό προτιμά το τρένο για να αποφύγει την ταλαιπωρία. Ζητούμε από την Πολιτεία να επιτρέψει στα λεωφορεία μας να εκτελούν τα δρομολόγια μέσω Αγιάς και όχι μέσω Ελασσόνας".

    Το ΚΤΕΛ Ημαθίας εκτελούσε μέχρι τώρα τρία δρομολόγια από Βέροια προς Αθήνα και άλλα τρία από Αθήνα προς Βέροια. Ο κ. Συμεωνίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανασταλεί και το μεσημεριανό δρομολόγιο προς Αθήνα, καθώς -όπως είπε- το επιβατικό κοινό έχει συρρικνωθεί σε μονοψήφιο αριθμό. «Τις τρεις τελευταίες μέρες ο αριθμός των επιβατών ήταν πέντε, τρεις και ένας, αντίστοιχα, πράγμα που καθιστά ασύμφορο το βραδινό δρομολόγιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ημαθίας.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31853


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 13 January 2010 - 9:50:36 UTC