Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαραθώνιος διαβουλεύσεων για την οικονομία
  • [02] Στον ανακριτή οι πέντε αστυνομικοί
  • [03] Πλημμύρες και καταστροφές
  • [04] Αφετηρία αλλαγών στα εργασιακά
  • [05] Σχολείο στη διαφθορά οι δήμοι
  • [06] Αστυνομικός έβγαλε ξυράφι για μία θέση στάθμευσης
  • [07] Φουγάρα Τα κέντρα διασκέδασης στις γιορτές
  • [08] Στη δίνη της κακοκαιρίας
  • [09] Νεκροί ανασύρθηκαν τέσσερις λαθρομετανάστες
  • [10] Σύγκρουση τρένων στην Τουρκία με έναν νεκρό
  • [11] Μεξικό: Σύλληψη ισχυρού άνδρα του οργανωμένου εγκλήματος
  • [12] Έκλεισαν οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη
  • [13] Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    [01] Μαραθώνιος διαβουλεύσεων για την οικονομία

    Κυριακη, 03 01 2010 16:23

    "Καυτός" Ιανουάριος για την ελληνική οικονομία, στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό με την αντίστροφη μέτρηση να ξεκινά από τη Δευτέρα και έχει να κάνει με τους εταίρους μας. Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, κλιμάκιο της Comision θα έρθει στην Αθήνα για να καταρτίσει το τελικό κείμενο του προγράμματος. 18 και 19 Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα παρουσιάσει τις βασικές του κατευθύνσεις στους ομολόγους του, σε γιουρογκρούπ και Ecofin. Το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει στην Κομισιόν ένα προσχέδιο του τετραετούς Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Στη μείωση του ελλείμματος επικεντρώνονται οι προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου. Στα τέλη Φεβρουαρίου η οριστικοποίηση των αλλαγών στο φορολογικό σύστημα, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

    Στην επιστολή προς την κομισιόν θα περιγράφεται η εκτίμηση για την πορεία των βασικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, όπως: Έλλειμμα, χρέος, ανάπτυξη, ανεργία και πληθωρισμός.

    Το οικονομικό επιτελείο ξεκινά μία σειρά πρωτοβουλιών εκτός από το φορολογικό και τον ασφαλιστικό διάλογο, όπως:

    *κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς υπηρεσιών *ξεκινά η απελευθέρωση των επαγγελμάτων *πιστή υλοποίηση του προϋπολογισμού *μισθολογική πολιτική του 2010 *ολοκληρώνεται το νέο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και μετοχοποιήσεων και *προωθείται η αλλαγή του τρόπου καταγραφής των δημοσίων δαπανών.

    Ριζικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Οι αλλαγές βρίσκονται στο στάδιο της διαβούλευσης και αναμένεται να οριστικοποιηθούν στα τέλη Φεβρουαρίου. Στη μείωση του αφορολόγητου κατά 30 με 40%, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας από τους φορολογούμενους να συλλέγουν αποδείξεις από αγορές αγαθών και υπηρεσιών, εάν θέλουν να απολαμβάνουν μεγαλύτερο αφορολόγητο, ενώ από το νέο σύστημα θα εξαιρούνται πιθανότατα οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ και οι αγορές οχημάτων. Παράλληλα, σχεδιάζεται η κατάργηση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων και η επαναφορά των φόρων μεγάλης ακίνητης περιουσίας και κληρονομιάς, ενώ σε ισχύ αναμένεται να επανέλθει το σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων, τεκμηρίων διαβίωσης και πόθεν έσχες.

    Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει μέτρα τύπου Ιρλανδίας τόνισε ο υφυπουργός Oικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στην εκπομπή "Mega Σαββατοκύριακο".

    Χάρης Καστανίδης

    Απορρίπτει κάθε συζήτηση για νομιμοποίηση χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες με σκοπό την τόνωση της οικονομίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης. Ο υπουργός μιλώντας στην εκπομπή τής ΝΕΤ "Ζουμ στα πρόσωπα" προσδιόρισε μεταξύ των προτεραιοτήτων του και την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

    ΛΑΟΣ

    "Ας καταλάβουν, επιτέλους, στην κυβέρνηση ότι μετατρέπουν την οικονομία σε απέραντο "ναρκοπέδιο". Επιμένουμε στην "χρησιμοποίηση" της παραοικονομίας ως εργαλείου εξόδου από την κρίση. Το πόθεν έσχες και τα τεκμήρια πνίγουν κάθε απόπειρα επενδύσεων στην οικοδομή. Ο Μπερλουσκόνι με την πολιτική που εφάρμοσε εξοικονόμησε πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ".

    ΣΥΝ

    Η εκτεταμένη φοροδιαφυγή και η γενικότερη ύφεση της οικονομίας απαιτούν τουλάχιστον ένα ριζικά διαφορετικό και δίκαιο φορολογικό σύστημα το οποίο δεν θα οδηγεί στο εξής παράδοξο: οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να είναι οι «πιο πλούσιοι» στην χώρα μας ενώ την ίδια στιγμή ο μεγάλος πλούτος να απολαμβάνει ασυλία.

    Η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από το σημερινό αδιέξοδο και η ανάκαμψή της δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν υπάρξει ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει μεγάλους προοδευτικούς στόχους ανάπτυξης, προστασίας της εργασίας και δημιουργία νέων θέσεων, παραγωγική αναζωογόνηση και προστασία του περιβάλλοντος.

    ΚΚΕ

    Καμία εμπιστοσύνη στην κυβερνητική προπαγάνδα. Ο πόλεμος που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο φορολογικό δεν είναι γενικά κατά της φοροδιαφυγής. Οι μεγάλες φοροαπαλλαγές και οι χρηματοδοτήσεις που απολαμβάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι όχι μόνο δεν θα θιγούν, αλλά θα διευρυνθούν. Γι' αυτό ο στόχος της είναι η δραστική περικοπή του εισοδήματος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων. Τέτοιου είδους μέτρα λαμβάνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και τα είχαν αποφασίσει πριν από την κρίση και τώρα με αφορμή την κρίση τα επισπεύδουν και τα κλιμακώνουν. Καμία ανοχή και θυσία, λαϊκή συστράτευση και αντεπίθεση.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8

    Σχετικό άρθρο: Χρονιά μεγάλων προκλήσεων το 2010

    Είδηση: 31455

    [02] Στον ανακριτή οι πέντε αστυνομικοί

    Κυριακη, 03 01 2010 15:12

    Στον ανακριτή οδηγούνται τη Δευτέρα οι πέντε αστυνομικοί του τμήματος Ακροπόλεως, που τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για βασανισμό και κατάχρηση εξουσίας, σε βάρος αλλοδαπού κρατούμενου. Πρόκειται για Χιλιανό μετανάστη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο σώμα και στα άκρα και νοσηλεύεται, σε σοβαρή κατάσταση. Έντονη ήταν η αντίδραση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος διεμήνυσε, ότι παρόμοιες πράξεις βαρβαρότητας, δεν θα γίνουν ανεκτές και οι υπαίτιοι, θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.

    Δίωξη για κακούργημα

    Το δρόμο προς την έξοδο από το αστυνομικό Σώμα βλέπουν οι τρείς ειδικοί φρουροί και οι δύο αστυνομικοί που εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό του 30χρονου Χιλιανού μαχαιροβγάλτη, κρατούμενου του αστυνομικού τμήματος Ακροπόλεως.

    Και οι πέντε οδηγούνται τη Δευτέρα στον ανακριτή αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

    Το σοβαρότερο από όλα αυτά, όμως, είναι το πλήγμα στην εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι των αστυνομικών οργάνων. Και τούτο διότι ελαφρά τη καρδία προσπάθησαν να τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί τον αλλοδαπό κακοποιό σχηματίζοντας εναντίον του ψευδή δικογραφία για απόπειρα απόδρασης.

    Με γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης χαρακτήρισε την κακοποίηση του Χιλιανού λαθρομετανάστη πράξη βαρβαρότητας, που θα αντιμετωπιστεί παραδειγματικά, ενώ δυσάρεστη είναι και η θέση των συνδικαλιστών της αστυνομίας για τη δυσφήμηση του Σώματος, που ακυρώνει τις όποιες θετικές ενέργειες από την αστυνομία στην αντιμετώπιση του εγκλήματος.

    Σίγουρα, πάντως, τα τελευταία περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίες πλήττουν και το ηθικό των υγειών αστυνομικών.

    Πηγή: ΝΕΤ Σχετικά άρθρα: Ποινική δίωξη για τους πέντε αστυνομικούς Είδηση: 31454

    [03] Πλημμύρες και καταστροφές

    Κυριακη, 03 01 2010 16:57

    Πτώση θερμοκρασίας και θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους προβλέπουν οι μετεωρολόγοι μέχρι τα Θεοφάνια. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες, μετά την πιο ζεστή Πρωτοχρονιά των τελευταίων ετών, έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Οι συνεχόμενοι δυνατοί νοτιάδες φούσκωσαν τη θάλασσα στη Μπούκα Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα τα νερά να μπουν μέσα στο χωριό. Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, όπως μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί. Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από το βράδυ του Σαββάτου στα πελάγη. Άνοιξε η πορθμειακή γραμμή Ρίο-Αντίρριο που είχε διακοπεί λόγω ισχυρών ανέμων, ενώ δεν λειτουργεί η γραμμή Ηγουμενίτσα για Παξούς και Λευκίμη. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια Πειραιά - Κρήτης και Αργοσαρωνικού. Επί ποδός είναι η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς, που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες.

    Πλημμύρες και καταστροφές, προκάλεσε η φουσκωμένη θάλασσα, που τόσο στη Σάμο και στο Ρίο, όσο και στην Μπούκα Αμφιλοχίας, μπήκε σε σπίτια και καταστήματα, πλημμυρίζοντας παράλληλα δρόμους και πλατείες. Το φαινόμενο είναι σύνηθες, λένε οι ειδικοί, αφού όπως κάθε φορά που πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, τέτοιες καταστροφές είναι αναμενόμενες.

    Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας

    Τρίτη 5/1/2010

    Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανώς σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά ως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

    Τετάρτη 6/1/2010 (Θεοφάνια)

    Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με πιθανότητα παροδικών βροχών. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 8 και στο βορειοανατολικό αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά. Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.

    Πέμπτη 7/1/2010

    Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. βαθμιαία ενίσχυση από το απόγευμα στα δυτικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

    Παρασκευή 8/1/2010

    Στα δυτικά και βόρεια νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Είδηση: 31456

    [04] Αφετηρία αλλαγών στα εργασιακά

    Κυριακη, 03 01 2010 18:00

    Στις εργασιακές σχέσεις παρεμβαίνει το αρμόδιο υπουργείο και με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου στη Βουλή επιχειρεί να ρυθμίσει τα κακώς κείμενα. Οι πρώτες αλλαγές που θα επέλθουν με το νέο νόμο αφορούν στην απασχόληση με μπλοκ παροχής υπηρεσιών και στο ελαστικό ωράριο εργασίας. Οι ευέλικτες μορφές εργασίας και οι αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα έλθουν στο προσκήνιο με τις διαπραγματεύσεις εργοδοτών και εργαζομένων για τη σύναψη της εθνικής Γενικής Συλλογικής Εργασίας.

    Στη μάχη των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία θα προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και βελτίωση των εργασιακών σχέσεων ρίχνονται τις επόμενες μέρες εργοδότες και εργαζόμενοι.

    Η ΓΣΕΕ διεκδικεί εφάπαξ αύξηση κατά περίπου 60 ευρώ στον κατώτερο μισθό, πάνω από 2% στα κλιμάκια και την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων. Οι διαπραγματεύσεις για τους εργοδότες ξεκινούν από χαμηλότερη αφετηρία σχετικά με τον κατώτερο μισθό, αν και αποδέχονται το αίτημα της ΓΣΕΕ για σταδιακή σύγκλιση με τους μισθούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων το υπουργείο Εργασίας, που είναι αποδέκτης των θεσμικών αιτημάτων της ΓΣΕΕ, προωθεί μέσα στον Ιανουάριο νομοσχέδιο για τις ευέλικτες μορφές εργασίας και τις εκτεταμένες παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων.

    Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του Σώματος επιθεωρητών εργασίας, σε ευέλικτες μορφές απασχολούνται πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι.

    350.000 με προσωρινή απασχόληση * 270.000 με μερική * 30.000 με καθεστώς ενοικίασης σε τρίτους * 270.000 με μπλοκ παροχής υπηρεσιών και μέχρι πρότινος * 30.000 σε προγράμματα Stage. Για τον περιορισμό των ευέλικτων μορφών εργασίας, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων έχει προτείνει εννέα αλλαγές. Οι σημαντικότερες εξ αυτών αφορούν: * Υπογραφή σύμβασης αορίστου χρόνου σε περιπτώσεις που ένας εργαζόμενος εργάζεται επί ένα τρίμηνο με μπλοκ παροχής υπηρεσιών στον ίδιο εργοδότη. * Η εφαρμογή του ελαστικού ωραρίου μόνο μετά από διάλογο της εργοδοσίας με το συνδικάτο και * Ο περιορισμός της αυθαιρεσίας στις ώρες εργασίας και τις αμοιβές των μερικώς απασχολουμένων και των ενοικιαζόμενων σε τρίτους. Μέτρα προτείνονται επίσης για την τηλε-εργασία και την εκ περιτροπής απασχόληση.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Σχετικά άρθρα:Αλλαγές στη διαδοχική ασφάλιση

    Είδηση: 31457

    [05] Σχολείο στη διαφθορά οι δήμοι

    Κυριακη, 03 01 2010 18:38

    Μάστιγα για την δημόσια διοίκηση αποτελούν τα κρούσματα κατάχρησης χρήματος σε διάφορες υπηρεσίες. Τα τελευταία χρόνια τέτοιες περιπτώσεις εμφανίζονται συχνότερα στην Τοπική αυτοδιοίκηση, όπου επίορκοι υπάλληλοι αν και παραπέμπονται στα πειθαρχικά συμβούλια για μίζες, λαδώματα και αδιαφανείς διαδικασίες, παραμένουν ατιμώρητοι. Μέσα στο 2008 ο Γενικός Επιθεωρητής δημόσιας Διοίκησης άσκησε ο ίδιος ή μέσω των πειθαρχικών οργάνων διώξεις κατά 39 υπαλλήλων ή λειτουργών του δημόσιου τομέα, ζήτησε επίσπευση της πειθαρχικής διαδικασίας σε 237 περιπτώσεις και την παράσταση πολιτικής αγωγής του θιγόμενου φορέα του δημοσίου σε 45 περιπτώσεις.

    Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι αδειάζουν τα ταμεία των δήμων και οδηγούνται ακόμα και σε ειδεχθή εγκλήματα. Η πρόσφατη δολοφονία του δημάρχου στο Παγγαίο σύμφωνα με καταγγελίες φαίνεται να συνδέεται με κατάχρηση δημοσίου χρήματος ένα φαινόμενο που εμφανίζεται συχνότερα, τα τελευταία χρόνια, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό καταδεικνύουν και τα στοιχεία του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης.

    Η διαφθορά επιμερίζεται σε διάφορους τομείς αλλά κυρίως όπου διαχειρίζονται πολλά χρήματα, είναι γνωστά τα περιστατικά σε πολεοδομίες και εφορίες αλλά τώρα τελευταία έχουμε πολλά συμπτώματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ταμίας της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης φυλακίστηκε γιατί καταχράστηκε περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ.

    Στο δήμο Κηφισιάς ο εισαγγελέας εξετάζει περίπτωση υπεξαίρεσης ύψους 1.5 εκατομμυρίου ευρώ ενώ στη Νέα Ερυθραία έχουν κάνει φτερά 800 χιλιάδες ευρώ. Οι επίορκοι υπάλληλοι παραπέμπονται στα πειθαρχικά συμβούλια αλλά σε λίγες περιπτώσεις τιμωρούνται με τη μεγαλύτερη ποινή που είναι η απόλυση.

    Στο γραφείο του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης φτάνουν κάθε χρόνο περισσότερες από 2,5 χιλιάδες υποθέσεις υπαλλήλων που έχουν περάσει από πειθαρχικά συμβούλια. Το 2008 μόνο 38 υπάλληλοι τιμωρήθηκαν με απόλυση από το δευτεροβάθμιο ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις ,όσοι προσέφυγαν στα διοικητικά δικαστήρια επέστρεψαν στην υπηρεσία τους. Για να περιοριστούν τα φαινόμενα διαφθοράς ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης προτείνει την ενοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, να επανέλθει το κώλυμα εντοπιότητας ώστε να μην υπηρετεί κάποιος στον τόπο καταγωγής του ενώ όταν προάγεται να μεταφέρεται σε άλλη υπηρεσία για να μην προΐσταται σε υπαλλήλους με τους οποίους ήταν ισόβαθμος. Είδηση: 31458

    [06] Αστυνομικός έβγαλε ξυράφι για μία θέση στάθμευσης

    Κυριακη, 03 01 2010 12:24

    Μια ακόμη περίπτωση αστυνομικής αυθαιρεσίας αποκαλύφθηκε μετά απο μήνυση πολίτη στο Λουτράκι. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αστυνομικός διαπληκτίστηκε μαζί του για μια θέση πάρκινγκ και απείλησε τον πολίτη με μία φαλτσέτα (τύπου χαρτοκόπτη) με λάμα μήκους τουλάχιστον 10 εκατοστών.Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο συλληφθείς αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

    Δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας κατά 40χρονου αστυνομικού του ΑΤ Κορίνθου σχηματίσθηκε από το ΑΤ Λουτρακίου, ύστερα από καταγγελία ιδιώτη για απειλή, εξύβριση και παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.

    Ειδικότερα, ο εν λόγω αστυνομικός, ευρισκόμενος σε κανονική άδεια και χωρίς να κάνει χρήση της ιδιότητάς του, διαπληκτίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, λεκτικά με ιδιώτη για διεκδικούμενη θέση στάθμευσης των αυτοκινήτων τους, και σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιώτη, τον εξύβρισε και απείλησε αυτόν επιδεικνύοντας προς το μέρος του μία φαλτσέτα (τύπου χαρτοκόπτη) με λάμα μήκους τουλάχιστον 10 εκατοστών.

    Στη συνέχεια ο αστυνομικός τράπηκε σε φυγή και μετά την πάροδο περίπου μίας ώρας παρουσιάσθηκε στο Α.Τ. Λουτρακίου, όπου την ώρα που ενημέρωνε τον Αξιωματικό Υπηρεσίας για το περιστατικό, εμφανίσθηκε ο ιδιώτης, ο οποίος, αφού τον αναγνώρισε, υπέβαλε σε βάρος του έγκληση για τις παραπάνω πράξεις.

    Ο συλληφθείς αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κορίνθου.

    Σε βάρος του 40χρονου διετάχθη ΕΔΕ.

    Είδηση: 31449

    [07] Φουγάρα Τα κέντρα διασκέδασης στις γιορτές

    Κυριακη, 03 01 2010 18:53

    Την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους εξετάζει το υπουργείο Υγείας, μετά και τις διαπιστώσεις ότι οι ισχύουσες διατάξεις σε πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόζονται. Έλεγχοι καταδεικνύουν ότι και κατά την περίοδο των εορτών στους περισσότερους χώρους διασκέδασης υπήρχε ανοχή στους καπνιστές, παρά το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους οι πολίτες τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης του τσιγάρου σε κλειστούς χώρους.

    Είδηση: 31459

    [08] Στη δίνη της κακοκαιρίας

    Κυριακη, 03 01 2010 14:34

    Τους -14 βαθμούς Κελσίου, άγγιξε ο υδράργυρος στο Πεκίνο το οποίο πλήττεται από σφοδρή χιονόπτωση. Χιλιάδες επιβάτες έχουν αποκλειστεί στο διεθνές αεροδρόμιο ενώ στους συνήθως πολυάσχολους δρόμους της πόλης, επικρατεί μία ασυνήθιστη ηρεμία, καθώς φαίνεται ότι οι κάτοικοι προτίμησαν να παραμείνουν στα σπίτια τους. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού δικτύου γύρω από το Πεκίνο έχει κλείσει. Η κακοκαιρία, που πλήττει επίσης τις επαρχίες Σετσουάν και Γιουνάν, αναμένεται να διαρκέσει ολόκληρη την εβδομάδα.

    Χιονισμένο τοπίο στη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ

    Παρόμοια εικόνα είναι και αυτή στη Νέα Αγγλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στα βόρεια τμήματα της περιοχής το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα τριάντα εκατοστά. Οι αρχές ζητούν από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί η ορατότητα είναι περιορισμένη, εξαιτίας του χιονιά.

    Την ίδια ώρα, τον πιο κρύο χειμώνα των τελευταίων εικοσιπέντε ετών, ζει η Βρετανία.

    Σε αρκετές περιοχές όπως στις πόλεις Κόουνι, Ντέμπισαϊρ της Ουαλίας έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος ενώ οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εξαιτίας του παγετοί.

    Δεκάδες μικρής ωστόσο κλίμακας ατυχήματα, έχουν σημειωθεί στο Κάρντιφ και το Κάρμαρθεν.

    Τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 100 ετών ζουν και οι κάτοικοι του Ταλίν, πρωτεύουσα της Εσθονίας.

    Μεγάλες πλημμύρες στην Αυστραλία

    Την ίδια ώρα, στην Αυστραλία, έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες.

    Ποτάμια υπερχείλισαν και ολόκληρα αγροκτήματα εξαφανίστηκαν από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις, στη Νέα Νότια Ουαλία.

    Περισσότεροι από 400 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ενώ το ύψος των υδάτων έχει ξεπεράσει τα πέντε μέτρα.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 31453

    [09] Νεκροί ανασύρθηκαν τέσσερις λαθρομετανάστες

    Κυριακη, 03 01 2010 13:17

    Δύο πτώματα λαθρομεταναστών, ανασύρθηκαν από άνδρες του Λιμενικού στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ακόμη δύο, βρέθηκαν στα παράλια της Ροδόπης από την αστυνομία. Το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, βρίσκεται μέσα στις προτεραιότητες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο θα συστήσει εντός του Ιανουαρίου, το νέο σώμα της Ακτοφυλακής.

    Περισσότεροι από 150.000 λαθρομετανάστες υπολογίζεται πως κάθε χρόνο επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας από τη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου.

    Ωστόσο για κάποιους το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη καθώς τα σκάφη στα οποία επιβαίνουν δεν αντέχουν τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο πέλαγος.

    Το Σάββατο, το μεσημέρι το λιμενικό σώμα ανέσυρε δύο πτώματα στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης και ειδικότερα στην παραλία Κυανής Ακτής Μάκρης.

    Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, έναν άντρα και μία γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων.

    Παράλληλα ανασύρθηκαν και άλλα δύο πτώματα αλλοδαπών στα παράλια της Ροδόπης και ειδικότερα στις περιοχές Πετρωτών και Ιμέρου που αφορούν σε δύο άντρες αγνώστων λοιπών στοιχείων.

    Οι σοροί των λαθρομεταναστών μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής αντίστοιχα για τη διενέργεια Νεκροψίας και Νεκροτομής.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 31452

    [10] Σύγκρουση τρένων στην Τουρκία με έναν νεκρό

    Κυριακη, 03 01 2010 12:33

    Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός σύγκρουσης επιβατικών τρένων στο Μπιλετζίκ της ΒΔ Τουρκίας. Το δυστύχημα, σημειώθηκε μεταξύ των σταθμών Βεζιρχάν και Μπαγιρκόι, στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Κωνσταντινούπολη με το Εσκί Σεχίρ. Στο σημείο, έσπευσαν σωστικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό των επιβατών των δυο τρένων.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 31450

    [11] Μεξικό: Σύλληψη ισχυρού άνδρα του οργανωμένου εγκλήματος

    Κυριακη, 03 01 2010 11:17

    Τον αδελφό ενός από τους ισχυρότερους άνδρες του οργανωμένου εγκλήματος, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από λίγες μέρες σε μια επιχείρηση της αστυνομίας, συνέλαβαν οι μεξικανικές αρχές. Η σύλληψη του Κάρλος Μπελτράν Λέιβα, έγινε στην πόλη Κουλιακάν της επαρχίας Σιναλόα, πριν από τρεις μέρες, ανακοινώθηκε όμως μόλις το Σάββατο, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

    Ο Μπελτράν Λέιβα είναι ένα από τα πέντε αδέλφια που φέρονται να διοικούσαν ένα από τα πιο ισχυρά καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό. Η οργάνωσή τους είναι διαβόητη για τους μακάβριους φόνους που διέτασσε και την μεταφορά τεράστιων ποσοτήτων κοκαΐνης και μαριχουάνας στις ΗΠΑ.

    Ο αδελφός του, Αρτούρο, σκοτώθηκε σε μία κινηματογραφική επιχείρηση, των πεζοναυτών την 17η Δεκεμβρίου σε συνοικία πλουσίων σε πόλη στο κεντρικό Μεξικό.

    Άλλο ένα μέλος της οικογένειας, ο Αλφρέδο, είχε συλληφθεί και φυλακιστεί το 2008.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 31446

    [12] Έκλεισαν οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη

    Κυριακη, 03 01 2010 10:35

    Η Υεμένη μετατρέπεται σε κέντρο της διεθνούς τρομοκρατίας και βρίσκεται πλέον στο μάτι του κυκλώνα, εν όψει πιθανών νέων επιχειρήσεων κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. Η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισαν τις πρεσβείες τους στην Υεμένη μετά από απειλές που δέχτηκαν για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα. Λονδίνο και Ουάσιγκτον φαίνεται ότι συμφωνούν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση του δικτύου της ΑΛ Κάιντα. Οι απειλές της Αλ Κάιντα έρχονται λίγες ημέρες μετά την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης σε αεροσκάφος της Delta. Η αποτυχημένη απόπειρα του νιγηριανού επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενίσχυση της ασφάλειας των αερομεταφορών. Το ζήτημα είναι να γίνουν ακόμη αυστηρότερα.

    Η Υεμένη μπήκε στο χάρτη της τρομοκρατίας με την επίθεση στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Cole το 2000. Επιθέσεις με στόχο την αμερικανική πρεσβεία και τουρίστες αλλά και δύο αποσχιστικά κινήματα δείχνουν ότι η χώρα πέφτει με ταχείς ρυθμούς στα χέρια των εξτρεμιστών. Η αδυναμία της κυβέρνησης δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους τα παρακλάδια της Αλ Κάιντα στην Υεμένη και τη Σαουδική Αραβία και να στρατολογήσουν εκατοντάδες μέλη, όπως ο Νιγηριανός επίδοξος βομβιστής.

    Επίθεση στην Υεμένη ετοιμάζει η Αλ Κάιντα, υποστηρίζει σύμβουλος του Ομπάμα

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενδείξεις ότι η Αλ Κάιντα σχεδιάζει μια επίθεση εναντίον στόχου στην πρωτεύουσα της Υεμένης, ανέφερε σήμερα ένας σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Ο Τζον Μπρέναν, σύμβουλος σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας, δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι "υπάρχουν ενδείξει πως η Αλ Κάιντα σχεδιάζει μια επίθεση εναντίον στόχου στη Σαναά". Νωρίτερα σήμερα οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν για λόγους ασφαλείας.

    Διεθνής Σύνοδος για την τρομοκρατία στις 28 Ιανουαρίου

    Στην κοινή δράση ΗΠΑ - Βρετανίας, προβλέπεται και η αναθεώρηση προς το αυστηρότερο των κανόνων ασφάλειας στα βρετανικά αεροδρόμια ενώ στις 28 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο διεθνής σύνοδος με θέμα την αναδυόμενη τρομοκρατία.

    Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Press Association, στην απόφαση των δυο χωρών, προβλέπεται ακόμα η από κοινού χρηματοδότηση αντιτρομοκρατικής μονάδας στην Υεμένη, η οποία θα συνεπικουρεί και την ακτοφυλακή της χώρας.

    Όσον αφορά στην Σομαλία, η δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης που αποτελείται από 5.200 στρατιώτες και επιτηρεί την ειρήνευση στη χώρα, κρίθηκε ανεπαρκής και για το λόγο αυτό θα συσταθεί μία νέα δύναμη με ακριβώς την ίδια αποστολή.

    Νωρίτερα, στρατιωτικές ενισχύσεις κατά της Αλ Κάιντα, απεστάλησαν στα ανατολικά της Υεμένης, ενώ ο Αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέου, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας, Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ κατά την οποία του εξέφρασε τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλει η Υεμένη κατά της τρομοκρατίας.

    Έκλεισαν οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη

    Έκλεισαν οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας στη Σαναά της Υεμένης για λόγους ασφαλείας, ύστερα από τις απειλές της Αλ-Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου ότι θα επιτεθεί σε αμερικανικούς στόχους στη περιοχή.

    Η πρεσβεία της Ισπανίας στην Υεμένη

    Η Ισπανία αποφάσισε να περιορίσει την πρόσβαση του κοινού στην πρεσβεία της στην Υεμένη, χωρίς ωστόσο να την κλείσει, "για λόγους ασφαλείας", όπως έγινε γνωστό σήμερα από ισπανική διπλωματική πηγή. "Η πρεσβεία της Ισπανίας στην Υεμένη παραμένει ανοιχτή και λειτουργεί αλλά η πρόσβαση σε αυτήν έχει περιοριστεί για λόγους ασφαλείας", δήλωσε η πηγή αυτή. Η ισπανική κυβέρνηση έλαβε αυτήν την απόφαση την ώρα που ΗΠΑ και Βρετανία ανακοίνωσαν ότι κλείνουν τις πρεσβείες τους στη Σαναά γιατί υπάρχει απειλή για επίθεση. Νωρίτερα, η εφημερίδα Ελ Μούντο ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι η πρεσβεία θα μείνει κλειστή την Δευτέρα και την Τρίτη

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 31445

    [13] Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Κυριακη, 20 12 2009 16:09

    Με μοναδικό κέφι και ζωντάνια, η ΕΡΤ, διοργάνωσε για 6η συνεχή χρονιά, τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    Η δίωρη συναυλία ενθουσίασε το κοινό, που κατέκλυσε την αίθουσα φίλων της μουσικής και το παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος της συναυλίας, έφερε πάλι επί σκηνής την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη χορωδία της ΕΡΤ, τις οποίες διηύθυναν ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός και ο Αντώνης Κοντογεωργίου, αντίστοιχα. Η πανηγυρική συναυλία, μεταδιδόταν απευθείας από τη ΝΕΤ. Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ, με τη συμμετοχή των λυρικών τραγουδιστών της Βασιλικής Καραγιάννη, της Ειρήνης Κυριακίδου, της Δέσποινας Σκαρλάτου και του Αντώνη Κορωναίου, ερμήνευσαν αγαπημένες κλασικές μελωδίες και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Την εκδήλωση παρουσίασε, όπως κάθε χρόνο, ο Αλέξης Κωστάλας. Η φετινή συναυλία, ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του πρόωρα χαμένου Θοδωρή Σφέτσα, ενός πολύ αγαπητού ανθρώπου της ΕΡΤ, ο οποίος υπήρξε επί πολλά χρόνια, προϊστάμενος ήχου στα μουσικά σύνολα. Είδηση: 31016


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 3 January 2010 - 17:51:24 UTC