Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοχρονιάτικο μακελειό στο Πακιστάν
  • [02] Αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη η δεξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων
  • [03] Ναι στις τομές όχι στα σκληρά μέτρα λένε οι πολίτες
  • [04] Στην Ελλάδα οι σοροί των άτυχων ναυτικών
  • [05] Στην Ισπανία η Προεδρία της Ε.Ε.
  • [06] Οι πρωτιές του 2010
  • [07] Άρθρο παρέμβαση του Μ. Χρυσοχοϊδη για την εγκληματικότητα
  • [08] Τα έργα που άλλαξαν την Ελλάδα
  • [09] Έζησαν το δικό τους θαύμα των Χριστουγέννων
  • [10] Φονική ληστεία στον Αγιο Παντελεήμονα
  • [11] Τουλάχιστον 17 νεκροί στη βόρεια Ινδία λόγω του ψύχους
  • [12] Το σεβασμό των άλλων χωρίς διακρίσεις ζήτησε ο Πάπας Βενέδικτος XVI
  • [13] Φονικές πλημμύρες στη Βραζιλία
  • [14] Άγριο έγκλημα στα Άνω Πατήσια

    [01] Πρωτοχρονιάτικο μακελειό στο Πακιστάν

    Παρασκευη, 01 01 2010 18:21

    Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε σε αγώνα βόλεϊ, σε πόλη του βορειοδυτικού Πακιστάν. Περισσότεροι από 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη ενός καμικάζι βομβιστή στο γήπεδο όπου βρίσκονταν πάνω από 200 θεατές. Η αστυνομία κατηγορεί για την επίθεση τους αντάρτες Ταλιμπάν. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο Σαχ Χασάν Κχαν, ένα χωριό στην περιοχή Μπανου, που συνορεύει με το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Express 24/7, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 65. Τουλάχιστον 20 σπίτια καταστράφηκαν από την έκρηξη.

    Η Πρωτοχρονιά στο Πακιστάν βάφτηκε με αίμα. Επίθεση αυτοκτονίας από καμικάζι άφησε πάνω από 70 νεκρούς και εβδομήντα τραυματίες σε αγώνα βόλεϊ. Τα θύματα ήταν γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι ενός χωριού που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Ο τρομοκράτης έπεσε με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά πάνω σε πλήθος ως και τριακοσίων ανθρώπων.

    Από την έκρηξη κατέρρευσαν σπίτια και υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Πεντακόσιοι νεκροί είναι ο απολογισμός των επιθέσεων που χαρακτηρίζονται αντίποινα των ισλαμιστών Ταλιμπάν στις κυβερνητικές επιχειρήσεις κατά της Αλ Καίντα. Ο τόπος του νέου μακελειού βρίσκεται πολύ κοντά στο μέτωπο του νότιου Ουαζιριστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

    Ο καμικάζι ανατινάχθηκε στο γήπεδο την ώρα που δύο ομάδες γειτονικών χωριών βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο και 200 άτομα παρακολουθούσαν την αναμέτρηση τους. "Η επίθεση προκάλεσε τουλάχιστον 40 νεκρούς και ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί" δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Μοχάμαντ Αγιούμπ Κχαν. "Η έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση ενός κοντινού σπιτιού στα συντρίμμια του οποίου βρέθηκαν πολλά θύματα, γυναίκες και παιδιά" πρόσθεσε ο Μοχάμαντ Αγιούμπ Κχαν.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

    Είδηση: 31418

    [02] Αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη η δεξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων

    Παρασκευη, 01 01 2010 13:28

    Αφιερωμένη στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη θεοδωράκη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας για να υποδεχθούν το νέο έτος, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ως το μεγαλύτερο κεφάλαιο της πολιτιστικής ιστορίας του τόπου μας, χαρακτήρισε τον Μίκη Θεοδωράκη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και εξήρε τις υπηρεσίες του προς τις πανανθρώπινες αξίες, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ειρήνης.

    "Ο Μίκης Θεοδωράκης, αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο του Έθνους και όχι μόνο του Πολιτισμού μας, είναι η ενεργός συνείδηση του Έθνους" τόνισε από την πλευρά του ο υπ. Εθνικής Άμυνας σημειώνοντας ότι η απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων να τον τιμήσουν σημαίνει την ενότητα του Έθνους και τη δημοκρατική συνείδησή τους.

    Στην αντιφώνηση του, ο Μίκης Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων, σχολίασε ότι δείχνει ότι σε αυτή την ξεχασμένη γωνιά που λέγεται Ελλάδα συμβαίνουν θαύματα.

    "Ο συμβολισμός της πράξης τους με έκανε να αφήσω το σπίτι μου και να κάνω υπέρβαση σωματική για να εκφράσω χαρά και ευγνωμοσύνη" ανέφερε και πρόσθεσε "Ολόκληρο το έργο μου, ερμηνεύεται υπό το πρίσμα τριών λέξεων : Ελλάδα-πατρίδα- ελευθερία".

    Θυμήθηκε τον πατέρα του, Γιώργο Θεοδωράκη, ο οποίος ως εθελοντής πολέμησε στο Μπιζάνι, στη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων, "τότε που ενωμένοι οι Έλληνες δημιούργησαν το σημερινή Ελλάδα", αλλά και το διχασμό στην κορυφή που οδήγησε στην καταστροφή της Μικράς Ασίας.

    "Εάν θέλουμε να προχωρήσουμε ως έθνος και ως λαός πρέπει να υπάρχει εθνική ενότητα, διαφορετικά θα ζούμε καταδικασμένοι να έχουμε το ρόλο του εξαρτημένου, του ουραγού" είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δώρισε στο Μίκη Θεοδωράκη τα τρία ξιφίδια που δίδονται στους νέους αξιωματικούς που αποφοιτούν από τις Ανώτατες παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, του Ανθυπολοχαγού, το Σημαιοφόρου και του Ικάρου.

    Τη βραδιά "έντυσε" μουσικά στο πρώτο μέρος η λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης με ερμηνευτές το Δώρο Δημοσθένους και την Καλλιόπη Βέτα και στο δεύτερο μέρος η χορωδία της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας έπεσε στον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Καραμαλίκη.

    Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προσέφερε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας μία τούρτα, για τα γενέθλια του αλλά και τη γιορτή της συζύγου του.

    Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, ο πολιτικός εκπρόσωπος της ΝΔ για θέματα άμυνας Κώστας Τασούλας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης και της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι επίσημοι.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 31409

    [03] Ναι στις τομές όχι στα σκληρά μέτρα λένε οι πολίτες

    Παρασκευη, 01 01 2010 11:25

    Ρήξεις και ανατροπές, συγκρούσεις με συντεχνίες και συμφέροντα, αλλά όχι σκληρά εισπρακτικά μέτρα ζητούν οι πολίτες από τη νέα κυβέρνηση, όπως προκύπτει από έρευνα της Κάπα Research για λογαριασμό του «Βήματος». Στην έρευνα που διενεργήθηκε στις 27 και 28 Δεκεμβρίου σχεδόν το 40% πιστεύει πως το 2010 θα είναι καλύτερη χρονιά και το 36,7% ότι δεν θα υπάρξει κάποια ουσιαστική αλλαγή.

    Ναι στις μεγάλες τομές λέει η συντριπτική πλειοψηφία

    Η πλειοψηφία, που φτάνει το 66,4% φοβάται μήπως αντιμετωπίσει κατάσταση φτώχειας και το 42% ότι το 2010 τα πράγματα θα χειροτερέψουν.

    Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλαδή το 83,1% δηλώνει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει πέραν των μέτρων που προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και στις μεγάλες τομές που είναι αναγκαίες για τη χώρα.

    Αλλά μόνο το 11,3% αποδέχεται και την ανάγκη υιοθέτησης σκληρών έκτακτων μέτρων που προτείνει η ΕΕ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 31405

    [04] Στην Ελλάδα οι σοροί των άτυχων ναυτικών

    Παρασκευη, 01 01 2010 11:42

    Έφτασε λίγο μετά τις 6 το πρωί στο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος με τις σορούς των εννέα ναυτικών, Ελλήνων και αλλοδαπών, που βρήκαν τραγικό θάνατο από πυρκαγιά στο φορτηγό πλοίο Aegean Wind. Οι τρεις Έλληνες ναυτικοί, που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο από πυρκαγιά ανήμερα των Χριστουγέννων στα ανοικτά της Βενεζουέλας, θα παραληφθούν από τους οικείους τους, ενώ οι σοροί των αλλοδαπών ναυτικών θα προωθηθούν στον τόπο καταγωγής τους, τις Φιλιππίνες.

    Ο επαναπατρισμός των σορών κατέστη δυνατός μετά από συντονισμένες ενέργειες των Υπουργείων Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τις οποίες άρθηκαν τα εμπόδια που προέβαλαν οι τοπικές υγειονομικές Αρχές.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα: Έρχονται στην Ελλάδα οι σοροί των ναυτικών του Aegean Wind Είδηση: 31406

    [05] Στην Ισπανία η Προεδρία της Ε.Ε.

    Παρασκευη, 01 01 2010 11:54

    Ένα μήνα αφότου τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη της Λισαβόνας, η Ισπανία αναλαμβάνει από σήμερα την προεδρία της Ε.Ε. για έξι μήνες, εγκαινιάζοντας έτσι μία νέα εποχή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της, θα επικεντρώσει στην ομαλή εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας αλλά και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

    Δηλώσεις Θαπατέρο

    "Αυτούς τους έξι μήνες ελπίζουμε να ενισχύσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως όσον αφορά την οικονομία και να εργαστούμε για τη γρήγορη και δυναμική εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας", δήλωσε ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο.

    Κατά τη διάρκεια της ισπανικής προεδρίας ο Ισπανός πρωθυπουργός θα φιλοξενήσει στη χώρα του πολλές Συνόδους κορυφής της ΕΕ, με τις ΗΠΑ, τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, το Μαρόκο αλλά και τη σύνοδο της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 31407

    [06] Οι πρωτιές του 2010

    Παρασκευη, 01 01 2010 13:13

    Την τιμητική τους είχαν φέτος οι Κυκλάδες, αφού το πρώτο καράβι που έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά το νέο χρόνο ήταν το "Αδαμάντιος Κοραής" προερχόμενο από την Μήλο, ενώ και το τελευταίο πλοίο που κατέπλευσε στον Πειραιά το 2009 ήταν το "Blue Star Πάρος". Στο Ελευθέριος Βενιζέλος ποδαρικό για το 2010 έκανε η πτήση 719 της Olympic Air, η οποία προέρχονταν από τη Ρόδο.

    Είδηση: 31408

    [07] Άρθρο παρέμβαση του Μ. Χρυσοχοϊδη για την εγκληματικότητα

    Παρασκευη, 01 01 2010 15:04

    Με άρθρο-παρέμβαση στην εφημερίδα "Ημερησία", ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, επισημαίνει την έξαρση της εγκληματικότητας στη χώρα. Παραδέχεται την ύπαρξη οικονομικής μαφίας και αναλύει τα σχέδια της πολιτικής κατά του εγκλήματος που θα εφαρμοστεί από τις πρώτες μέρες της νέας χρονιάς. Αμεσοι στόχοι του υπουργού θα είναι η αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας και η παγίωση του πλαισίου αξιών που ορίζει το Κράτος Δικαίου.

    Ο κ. Χρυσοχοϊδης αποσυνδέει το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη από την έννοια της καταστολής αλλά και με τη βία και την αστυνομική αυθαιρεσία.

    Σύμφωνα με τον αρθρογράφο υπουργό, ο εκσυγχρονισμός της αστυνομίας συνεπάγεται με τον επαγγελματισμό του αστυνομικού που πρέπει να είναι συνώνυμος με τον έμπρακτο σεβασμό στον πολίτη και στα δημοκρατικά του δικαιώματα.

    Αυτήν την ώρα έχουν ολοκληρωθεί 233 ειδικά επιχειρησιακά σχέδια για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη και 51 για τις περιφέρειες της χώρας.

    Στο σχεδιασμό προβλέπεται ότι θα προσληφθούν ψυχολόγοι-κοινωνιολόγοι και 100 ειδικοί επιστήμονες σε 21 αστυνομικά τμήματα της Αττικής ενώ προχωρεί στις 4 Ιανουαρίου η ενεργοποίηση του Αστυνομικού της Γειτονιάς σε 45 αστυνομικά τμήματα της χώρας.

    Το σχέδιο αντεγκληματικής πολιτικής ξεδιπλώνεται σταδιακά σε μια πενταετία με πρώτο στόχο τη δημιουργία κεντρικής αυτοτελούς υπηρεσίας Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος που ενσωματώνει όλες τις κεντρικές λειτουργίες της δημόσιας και κρατικής ασφάλειας συμπεριλαμβανομένης και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

    Οι εκατό ειδικοί επιστήμονες που ενισχύουν τη νέα δομή της ασφάλειας θα αποτελούν την εμπροσθοφυλακή στη σύγκρουση με την οικονομική μαφία.

    Σημαντικότατος σε αυτή την προσπάθεια θα είναι και ο ρόλος των υπηρεσιών δίωξης Οικονομικού και Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    Κατά τον κ. Χρυσοχοϊδη η ενεργοποίηση του νέου εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και όσα έχουν αποφασιστεί για το πολιτικό άσυλο αλλοδαπών, θα δώσει λύσεις στο τεράστιο πρόβλημα των ομαδικών εισροών λαθρομεταναστών στη χώρα.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 31411

    [08] Τα έργα που άλλαξαν την Ελλάδα

    Παρασκευη, 01 01 2010 18:16

    Κάτι παραπάνω από δύο ώρες έμειναν για την αλλαγή της δεκαετίας, μιας δεκαετίας που σηματοδότησε μεγάλες αλλαγές στον χωροταξικό χάρτη της Ελλάδας. Με ορόσημο τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, έργα όπως το μετρό, η Αττική οδός και το νέο αεροδρόμιο άλλαξαν την όψη της Αττικής. Αλλά και η γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου, η Εγνατία οδός και οι νέοι αυτοκινητόδρομοι στην κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, μαζί με τα άλλα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, δίνουν το δυναμικό στίγμα μιας χώρας που εκσυγχρονίζεται και αποκτά ευρωπαϊκό πρόσωπο.

    Είδηση: 31417

    [09] Έζησαν το δικό τους θαύμα των Χριστουγέννων

    Παρασκευη, 01 01 2010 17:26

    Μια απίστευτη ιστορία, ένα παιχνίδι της μοίρας ή... ένα θαύμα έζησε την παραμονή των Χριστουγέννων ζευγάρι από το Κολοράντο, όταν η ετοιμόγεννη σύζυγος εξέπνευσε από καρδιακή προσβολή στο χειρουργείο και οι γιατροί της πήραν το μωρό που όπως διαπίστωσαν δεν έδειχνε σημάδια ζωής. Λίγη ώρα αργότερα , το μωρό άρχισε να αναπνέει, ενώ και η επί αρκετά λεπτά νεκρή μητέρα επανήλθε. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να δώσουν καμία εξήγηση για το περιστατικό.

    Ήταν παραμονή Χριστουγέννων. Η Τρέισι και ο Μάικ Χέρμανστορφερ ήταν στο νοσοκομείο, Spring's Memorial του Κολοράντο. Η Τρέισι θα έφερνε στον κόσμο το τρίτο παιδί της οικογένειας. Στη διάρκεια του τοκετού, η μητέρα κουράστηκε. Της χορηγήθηκε "τοπικό αναισθητικό" και έκλεισε τα μάτια της και όπως λέει ο Μάικ: "Και τότε άρχισε ο εφιάλτης". "Μελάνιαζε. Έκλεισε τα μάτια της για να κοιμηθεί λιγάκι όμως δεν ξυπνούσε. Έχασε το χρώμα της. Έγινε "γκρι" σαν φάντασμα". Η Τρέισι είχε σταματήσει να αναπνέει. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το πιθανότερο είναι να έπαθε καρδιακή προσβολή.

    Όπως επισήμανε η γιατρός Στέφανι Μάρτιν μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC, "δυστυχώς, στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την ομάδα, η μητέρα δεν μπορεί να επανέλθει". Η Τρέισι δεν ανταποκρινόταν στις προσπάθειες ανάνηψης και ύστερα από αρκετά λεπτά, η ομάδα των γιατρών έστρεψε το ενδιαφέρον στο παιδί. Έκαναν καισαρική χωρίς αναισθητικό και τότε συνειδητοποίησαν ότι ούτε το παιδί ανταποκρινόταν.

    "Όταν πήρα το παιδί...δεν είχε ζωή". Ύστερα όμως συνέβη κάτι που ακόμη και τώρα η Μάρτιν δεν μπορεί να το εξηγήσει. "Μόλις πήρα το βρέφος, επανήλθε ο χτύπος της καρδιάς στην μητέρα, δηλαδή, 4-5 λεπτά αφού είχε σταματήσει. Η αναπνοή της είχε σταματήσει ένα με δύο λεπτά νωρίτερα". Οι γιατροί ολοκλήρωσαν γρήγορα την καισαρική. Άλλοι συνάδελφοί τους είχαν πέσει πάνω στο παιδί προσπαθώντας να το επαναφέρουν. Τελικά τα κατάφεραν. Ο πατέρας τα είχε δει όλα. Ήταν εκεί.

    "Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη"

    Η Δρ. Μάρτιν δήλωσε ότι η αποδέσμευση του παιδιού από το σώμα της μητέρας ίσως να την βοήθησε, ανακουφίζοντας στην ουσία το σώμα της από τις πιέσεις του τοκετού ή να ενεργοποίησε ξανά τη ροή του αίματος στο υπόλοιπο σώμα. Στην ουσία όμως, δεν γνωρίζουν ακόμη και σήμερα οι γιατροί τι ακριβώς βοήθησε τη μητέρα να επανέλθει. "Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη εξήγηση", λέει η γιατρός, ενώ ο πατέρας μιλάει για "θαύμα".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 31413

    [10] Φονική ληστεία στον Αγιο Παντελεήμονα

    Παρασκευη, 01 01 2010 13:58

    Ληστεία μετά φόνου σημειώθηκε στις τρεις παρά είκοσι τα ξημερώματα στον Άγιο Παντελεήμονα στην οδό Πιπίνου 124-126.Τέσσερις δράστες από το Αφγανιστάν ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού δύο αδέλφια από το Μπαγκλαντές με σκοπό να τους ληστέψουν. Ο ένας αντέδρασε και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 31410

    [11] Τουλάχιστον 17 νεκροί στη βόρεια Ινδία λόγω του ψύχους

    Παρασκευη, 01 01 2010 19:24

    Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του ψύχους που πλήττει τις βόρειες περιοχές της Ινδίας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι την Παρασκευή. "Δεκαέξι άνθρωποι πέθαναν στην Ούταρ Πραντές από νωρίς την Τετάρτη εξαιτίας του κρύου στο κρατίδιο. Τα περισσότερα θύματα ήταν άστεγοι ή έμεναν στα πεζοδρόμια" δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του κρατιδίου Γκ. Ν. Κχάνα. Στο Τζαμού οι αρχές εντόπισαν το πτώμα ενός εργάτη ο οποίος έχασε τη ζωή του επίσης από το κρύο.

    Η θερμοκρασία στην Ούταρ Πραντές και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ινδίας όπως η Κανπούρ και η Άγκρα έπεσε κατακόρυφα φτάνοντας στον ένα βαθμό Κελσίου. Πάντως οι μετεωρολόγοι προβλέπουν περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα κρατίδια της βόρειας Ινδίας μέσα στο σαββατοκύριακο.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31422

    [12] Το σεβασμό των άλλων χωρίς διακρίσεις ζήτησε ο Πάπας Βενέδικτος XVI

    Παρασκευη, 01 01 2010 19:20

    "Το σεβασμό των άλλων ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, την εθνικότητα, τη γλώσσα, τη θρησκεία" ζήτησε ο Πάπας Βενέδικτος XVI, χαρακτηρίζοντας τον αναγκαίο για την εξασφάλιση της ειρήνης στον πλανήτη. "Κάθε παιδί είναι σημαντικό να εκπαιδευτεί να σέβεται τον άλλο ακόμη και όταν είναι διαφορετικός από εμάς" δήλωσε ο Πάπας, προσθέτοντας ότι στα σχολεία είναι πια συχνότερη η παρουσία παιδιών με διαφορετικές εθνικότητες.

    "Τα πρόσωπα τους αντιπροσωπεύουν την προφητεία της ανθρωπότητας που καλούμαστε να δημιουργήσουμε: μία οικογένεια οικογενειών και ανθρώπων" σημείωσε ο Πάπας Βενέδικτος XVI, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αγία Έδρα. "Ο άλλος είναι ένας αδελφός στην ανθρωπότητα, δεν είναι ούτε αντίπαλος ούτε εχθρός" ανέφερε ο Ποντίφικας. Ακόμη ο Πάπας ζήτησε την ανάπτυξη μιας "ανθρώπινης οικολογίας", υπογραμμίζοντας τη στενή σχέση μεταξύ του σεβασμού των ανθρώπων και τη σωτηρία αυτού από το οποίο έχει δημιουργηθεί. "Αν ο άνθρωπος απαξιωθεί, υποβαθμίζει το περιβάλλον του" δήλωσε ο Πάπας.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 31421

    [13] Φονικές πλημμύρες στη Βραζιλία

    Παρασκευη, 01 01 2010 19:12

    Στους 30 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στη Βραζιλία. Άλλοι δέκα άνθρωποι προστέθηκαν στον κατάλογο των θυμάτων από τη φονική κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή του Ρίο ντε Ζανέιρο από την Τετάρτη ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 30. Από τις καταρρακτώδεις βροχές που συνεχίζονται αδιάκοπα εδώ και τρεις ημέρες προκλήθηκε κατολίσθηση στο ΄Ιλια Γκράντε, ένα νησί στα νότια της Πολιτείας, με αποτέλεσμα να θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης ο ξενώνας "Σανκάι".

    Δέκα από τους πελάτες του βρέθηκαν νεκροί ενώ αγνοούνται ακόμη 35 άτομα. Στις έρευνες για τον εντοπισμό τους συμμετέχουν περίπου 60 πυροσβέστες και μέλη της τοπικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας. Την Πέμπτη από κατολισθήσεις και καταρρεύσεις σπιτιών στις παραγκουπόλεις (φαβέλας) του Ρίο έχασαν τη ζωή τους 20 άνθρωποι. Είδηση: 31420

    [14] Άγριο έγκλημα στα Άνω Πατήσια

    Παρασκευη, 01 01 2010 19:04

    Άγρια δολοφονημένη βρέθηκε στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής νεαρή γυναίκα ηλικίας περίπου 20-25 ετών, μέσα σε παιδική χαρά στο τέρμα της οδού Ιππολύτου, στα Άνω Πατήσια. Η γυναίκα ήταν γυμνή, ενώ κοντά της υπήρχαν σκορπισμένα τα ρούχα της, η τσάντα της και το κινητό της τηλέφωνο. Το θύμα έφερε τραύμα στο κεφάλι από πέτρα ή τούβλο και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος προσδιορίζεται χρονικά γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Έρευνες για το έγκλημα διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

    Είδηση: 31419


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 1 January 2010 - 17:51:26 UTC