Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έρχονται στην Ελλάδα οι σοροί των ναυτικών του Aegean Wind
  • [02] Ομολόγησαν οι δράστες της στυγερής δολοφονίας

    [01] Έρχονται στην Ελλάδα οι σοροί των ναυτικών του Aegean Wind

    Πεμπτη, 31 12 2009 17:47

    Περίπου στις 6 το πρωί της 1ης Ιανουαρίου 2010 αναμένεται να αφιχθεί στον Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροσκάφος που μεταφέρει στην Ελλάδα τις σορούς των εννέα ναυτικών, έξι αλλοδαπών και τριών Ελλήνων, του φορτηγού πλοίου «Aegean Wind», το οποίο αναχώρησε από το Κουρασάο των Ολλανδικών Αντιλλών. Οι τρεις Έλληνες ναυτικοί, που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο από πυρκαγιά ανήμερα των Χριστουγέννων στα ανοικτά της Βενεζουέλας, θα παραληφθούν από τους οικείους τους, ενώ οι σοροί των αλλοδαπών ναυτικών θα προωθηθούν στον τόπο καταγωγής τους, τις Φιλιππίνες.

    Ο επαναπατρισμός των σορών κατέστη δυνατός μετά από συντονισμένες ενέργειες των Υπουργείων Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τις οποίες άρθηκαν τα εμπόδια που προέβαλαν οι τοπικές υγειονομικές Αρχές, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, η Υπουργός Λούκα Κατσέλη, εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όσους συνέβαλαν στην απεμπλοκή της διαδικασίας μεταφοράς των σορών στην Αθήνα και ιδιαίτερα στον Παναγιότατο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, καθώς επίσης και τις Αρχές της Ολλανδίας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό [IMO]. Με δήλωσή της, η Υπουργός εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των ναυτικών μας, Ελλήνων και αλλοδαπών, που χάθηκαν αυτές τις εορταστικές ημέρες εν ώρα εργασίας.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-105,8 / ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31392

    [02] Ομολόγησαν οι δράστες της στυγερής δολοφονίας

    Πεμπτη, 31 12 2009 12:56

    Οι δυο ταμίες του Δήμου Παγγαίου είναι οι δράστες της στυγερής δολοφονίας του δημάρχου Παγγαίου, που είχε εξαφανιστεί από το απόγευμα της Κυριακής. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβαλας οι δύο ομολόγησαν την πράξη τους, ενώ έχει συλληφθεί και ένα τρίτο άτομο, που τους έδωσε το όπλο. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο φόνος ήταν προμελετημένος και τα κίνητρο ήταν οικονομικό Ο 47χρονος Τριαντάφυλλος Κουκούδης βρέθηκε πυροβολημένος στο κεφάλι με 8 σφαίρες, δεμένος χειροπόδαρα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, στην παραλία της Σαρακίνας του Δήμου Ελευθερών. Στις 3 το μεσημέρι η κηδεία του στη Νικήσιανη.

    Τα ίχνη του δημάρχου είχαν χαθεί από το απόγευμα της Κυριακής οπότε και έφυγε από το σπίτι του στο Παληό Καβάλας με το ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο του προκειμένου να συναντηθεί σε προγραμματισμένο ραντεβού που είχε στη Νέα Πέραμο του Δήμου Ελευθερών.

    Έκτοτε, δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής και ο αδελφός του δήλωσε την εξαφάνισή του το μεσημέρι της Τρίτης στο Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

    Το τελευταίο 24ώρο η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας είxε οργανώσει γιγάντια επιχείρηση εντοπισμού του δημάρχου ερευνώντας σπιθαμή προς σπιθαμή την ορεινή και πεδινή περιοχή των δήμων Ελευθερών και Ορφανού δυτικά της Καβάλας.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι ο δήμαρχος Παγγαίου Είδηση: 31385


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 31 December 2009 - 17:50:49 UTC