Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη νίκη του Ομπάμα για το νομοσχέδιο της υγείας
  • [02] Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στους πολιτικούς
  • [03] Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος: Προστατέψτε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο
  • [04] Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2009

    [01] Μεγάλη νίκη του Ομπάμα για το νομοσχέδιο της υγείας

    Πεμπτη, 24 12 2009 15:38

    Το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας ενέκρινε η αμερικανική Γερουσία, που προωθεί ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και προβλέπει σαρωτικές αλλαγές στο υπάρχον καθεστώς και υγειονομική κάλυψη για δεκάδες εκατομμύρια ανασφάλιστους Αμερικανούς. Οι γερουσιαστές του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος εξασφάλισαν με ψήφους 60 έναντι 39 την υιοθέτηση του νομοθετήματος, που θεωρείται ότι εισάγει τις πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας την τελευταία 40ετία.

    Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο της Γερουσίας παρέχεται υγειονομική περίθαλψη σε εκατομμύρια Αμερικανούς που σήμερα είναι ακάλυπτοι.

    Έτσι θα καλυφθεί συνολικά το 94% των Αμερικανών ηλικίας κάτω των 65 ετών. Οι πιο ηλικιωμένοι πολίτες τυγχάνουν ήδη υγειονομικής περίθαλψης, της Medicare, σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

    Το νομοσχέδιο θα πρέπει τώρα να ενσωματωθεί σε εκείνο που ψήφισε ήδη η Βουλή των Αντιπροσώπων στις 7 Νοεμβρίου και στη συνέχεια να αποσταλεί στην οριστική μορφή του στον πρόεδρο Ομπάμα για υπογραφή, προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους, κάτι που αναμένεται στις αρχές του ερχόμενου χρόνου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31159

    [02] Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στους πολιτικούς

    Πεμπτη, 24 12 2009 11:11

    Παραμονή Χριστουγέννων και στους δρόμους και τα σπίτια ηχούν οι χαρμόσυνες φωνές των παιδιών και των κάθε λογής χορωδιών που "λένε" τα κάλαντα. Με τους ευχάριστους αυτούς ήχους και τις μελωδίες "γέμισαν" και τα γραφεία των πολιτικών αρχηγών, από τους συλλόγους και τις χορωδίες, των οποίων κοινή ευχή προς όλους ήταν "ευτυχία, υγεία, χαρά και δημιουργία". Εορταστική ήταν η ατμόσφαιρα και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, είπαν τα κάλαντα η χορωδία από το Σύλλογο "Το Χαμόγελο του Παιδιού" και το Μουσικοχορευτικό Τμήμα της αδελφότητας των απανταχού Ολυμπιτών της Καρπάθου, "Η Δήμητρα". Χριστουγεννιάτικο το σκηνικό και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη Ρηγίλλης, όπου είπαν τα κάλαντα στον Αντώνη Σαμαρά, η παιδική χορωδία των χωριών "SOS" και ο Σύλλογος Προσκόπων. Παραδοσιακά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα από φορείς και συλλόγους, έψαλλαν τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσαλνίκο.

    Η Πανελλαδική Συντονική Επιτροπή εργαζομένων σε προγράμματα STAGE έψαλε τα κάλαντα των Χριστουγέννων, το πρωί, στη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος.

    Στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργο Καρατζαφέρη, έψαλλαν τα κάλαντα το Σωματείο του Καστελλόριζου "Πολιτιστική μουσικοχορευτική ομάδα Καστελόριζου" καιτο Κρητικό Σωματείο "Οι βρακοφόροι της Κρήτης". Σε δήλωσή του, ο κ. Καρατζαφέρης διατύπωσε την ελπίδα του ότι δεν έχει χαθεί και η τελευταία ελπίδα για τον τόπο μας και ζήτησε από όλους να δουλέψουν πιο σκληρά και πιο μεθοδικά ώστε να βγάλουμε τη χώρα από τη σήψη και να δώσουμε το δικαίωμα στην επόμενη γενιά να ζήσει πιο ελεύθερα και πιο ξεκούραστα από εμάς.

    Στον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα έψαλλαν τα κάλαντα, μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας -Σύλλογος Ποντίων Νέας Σμύρνης και στις 12:30, η χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, στα γραφεία του ΣΥΝ (Πλ. Ελευθερίας 1).

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 31154

    [03] Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος: Προστατέψτε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

    Πεμπτη, 24 12 2009 22:04

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος απέστειλε επιστολές προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, την πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόσι και τον επικεφαλής της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Χάρι Ριντ με τις οποίες εκφράζει την ανησυχία του για την ασφάλεια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

    Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας καλεί την αμερικανική ηγεσία να συμβάλλει για την προστασία του Πατριάρχη, αλλά και για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων λειτουργίας και αποστολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη.

    Σε μια άλλη εξέλιξη, συνήλθε στη Νέα Υόρκη εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και αποφάσισε να προβεί σε διαβήματα για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ελεύθερη λειτουργία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Εκτός από τις επιστολές του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, στάλθηκαν επίσης επιστολές και από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

    Εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι επιστολές και άλλες ενέργειες από μέρους του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου κρίθηκαν αναγκαίες μετά από τις ανησυχίες που δημιουργήθηκαν λόγω της συνέντευξης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην τηλεοπτική εκπομπή «60 λεπτά» του CBS.

    AΠΕ Είδηση: 31166

    [04] Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2009

    Πεμπτη, 24 12 2009 20:09

    Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2009, από τη Διεύθυνση Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, τα οποία αφορούν τις εκδόσεις του έτους 2008.

    Αναλυτικά :

    Το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας απονέμεται ομόφωνα στον Νάνο Βαλαωρίτη για το σύνολο του έργου του.

    Το Βραβείο Περιοδικού απονέμεται κατά πλειοψηφία εξ ημισείας στα περιοδικά «πόρφυρας» και «Εντευκτήριο» για την συμβολή τους στην προβολή και διάδοση της ελληνικής λογοτεχνίας.

    Το Βραβείο Ποίησης απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Λευτέρη Πούλιο για το έργο του με τίτλο «Η κρυφή συλλογή», εκδόσεις Κέδρος.

    Το Βραβείο Διηγήματος απονέμεται ομόφωνα εξ ημισείας στους : Τόλη Νικηφόρου για το έργο του με τίτλο «Ο δρόμος για την Ουρανούπολη», εκδόσεις Νεφέλη και Αργύρη Χιόνη για το έργο του «Το οριζόντιο ύψος και άλλες αφύσικες ιστορίες», εκδόσεις Κίχλη.

    Το βραβείο Μυθιστορήματος απονέμεται ομόφωνα στον Γιάννη Ατζακά για το έργο του «θολός βυθός», εκδόσεις Άγρα.

    Το βραβείο Δοκιμίου - Κριτικής απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Χρίστο Ρουμελιωτάκη για το έργο του «Ασκήσεις αυτογνωσίας», εκδόσεις Τυπωθήτω.

    Το βραβείο Χρονικού - Μαρτυρίας απονέμεται ομόφωνα στην Αλεξάνδρα Δ. Ιωαννίδου για το έργο της «Υπόθεση Γκράνιν : Η λογοτεχνική κριτική στο εδώλιο - : Η δίκη της "Επιθεώρησης τέχνης" το 1959 και η απολογία του Κώστα Κουλουφάκου», εκδόσεις Καστανιώτης.

    Την Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας αποτελούν ο Μαστροδημήτρης Παναγιώτης, Πρόεδρος, ο Αθανασόπουλος Ευάγγελος, Αντιπρόεδρος, ο Ανδρειωμένος Γεώργιος, η Πάτσιου Βασιλική (Βίκυ), η Δημακοπούλου Χαρίκλεια, η Σχινά Αικατερίνη, ο Λεονάρδος Γεώργιος, ο Νιάρχος Αθανάσιος και ο Χατζηαντωνίου Κωνσταντίνος. Είδηση: 31162


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 24 December 2009 - 21:50:26 UTC