Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το μεσημέρι το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
  • [02] Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ
  • [03] Εορταστικό ωράριο στα καταστήματα
  • [04] Σαρανταοκτάωρη απεργία στα ΚΕΠ
  • [05] Ισραήλ: Βρετανικό ένταλμα σύλληψης για τη Τζίπι Λίβνι
  • [06] Ρυθμίσεις στη διαδοχική ασφάλιση
  • [07] Αγώνας δρόμου για συμβιβασμό στην Κοπεγχάγη
  • [08] Ευρωπαϊκός μαραθώνιος για το Γ.Παπακωνστανίνου
  • [09] Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Οικονομίας από μέλη του ΠΑΜΕ
  • [10] Ποινική δίωξη σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού ζητά ο αντιεισαγγελέας του Α.Π

    [01] Το μεσημέρι το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

    Τριτη, 15 12 2009 09:52

    Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για το μείζον θέμα της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Όπως δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, θα θέσει ενώπιον των πολιτικών αρχηγών, εκτός από τα θέματα της διαφθοράς και τα θέματα της οικονομίας, και της αναδιάρθρωσης του κράτους.

    Είδηση: 30851

    [02] Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

    Τριτη, 15 12 2009 11:34

    Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν την Τρίτη στην επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Καμπούλ, έξω από ξενοδοχείο όπου διαμένουν πολλοί ξένοι υπήκοοι, και το οποίο βρίσκεται κοντά σε πολλές πρεσβείες. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και δύο σωματοφύλακες του πρώην προέδρου Μασούντ. Η επίθεση σημειώνεται λίγο πριν από την έναρξη -με ομιλία του προέδρου Καρζάι- τριήμερου συνεδρίου με θέμα τη διαφθορά.

    Αξιωματούχος του αφγανικού υπουργείου Άμυνας διευκρίνισε πως η έκρηξη προκλήθηκε από καμικάζι που οδηγούσε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, το οποίο ανατίναξε έξω από το ξενοδοχείο Χιτάλ στην περιοχή Ουαζίρ Ακμπάρ Χαν.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Kabul suicide bomber kills at least eight people Είδηση: 30854

    [03] Εορταστικό ωράριο στα καταστήματα

    Τριτη, 15 12 2009 08:59

    Περισσότερες ώρες έχουν από σήμερα οι καταναλωτές στη διάθεσή τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις χριστουγεννιάτικές αγορές τους, καθώς αρχίζει το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Στην Αθήνα, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά τις καθημερινές από 9:00 μέχρι τις 21:00, το ερχόμενο Σάββατο από τις 9:00 μέχρι τις 18:00, ενώ την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου θα είναι ανοικτά από τις 10:00 έως τις 18:00. Στη Θεσσαλονίκη, τα καταστήματα θα λειτουργούν 10:00-21:00 και το Σαββατοκύριακο (19-20 Δεκεμβρίου) 10:00-20:00.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30846

    [04] Σαρανταοκτάωρη απεργία στα ΚΕΠ

    Τριτη, 15 12 2009 09:10

    Κλειστά θα είναι σήμερα και αύριο τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών καθώς οι εργαζόμενοί τους πραγματοποιούν 48ωρη απεργία ζητώντας μεταξύ άλλων την προκήρυξη θέσεων εργασίας και την αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας τους. Παράλληλα επιδιώκουν και συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών ώστε να δοθεί άμεσα λύση στις διεκδικήσεις τους

    Είδηση: 30847

    [05] Ισραήλ: Βρετανικό ένταλμα σύλληψης για τη Τζίπι Λίβνι

    Τριτη, 15 12 2009 11:00

    Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στη Βρετανία επέκρινε σήμερα Τρίτη την απόφαση βρετανικού δικαστηρίου να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά της πρώην υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι, η οποία επρόκειτο να επισκεφθεί το Λονδίνο. "Η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη, είναι καιρός να αλλάξει. Είμαι πεπεισμένος ότι η βρετανική κυβέρνηση θα κατανοήσει ότι είναι καιρός να δραστηριοποιηθεί και ότι δεν πρέπει να αρκεσθεί σε δηλώσεις", δήλωσε ο ισραηλινός πρεσβευτής Ρον Προσόρ στον ραδιοφωνικό σταθμό του ισραηλινού στρατού. Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν απειληθεί με δικαστική δίωξη στη Βρετανία έπειτα από την κατάθεση αγωγών από φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις.

    Το γραφείο της Τζίπι Λίβνι, η οποία είναι πρόεδρος του κόμματος Καντίμα, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ακύρωσε την επίσκεψη στο Λονδίνο, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο τέλος της εβδομάδας, εξαιτίας του προγράμματος της πρώην υπουργού Εξωτερικών.

    Όμως σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η Τζίπι Λίβνι έλαβε την απόφαση της ακύρωσης της επίσκεψής της αφού ενημερώθηκε για την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου να εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον της εξαιτίας του κυβερνητικού της ρόλου κατά τη διάρκεια της ισραηλινής εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Κατά την ισραηλινή επιχείρηση, η οποία είχε ως στόχο, σύμφωνα με το Ισραήλ, τον τερματισμό της εκτόξευσης ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του ισραηλινού εδάφους, σκοτώθηκαν 1.400 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30852

    [06] Ρυθμίσεις στη διαδοχική ασφάλιση

    Τριτη, 15 12 2009 11:02

    Μικρές βελτιώσεις προβλέπει το πόρισμα της επιτροπής για την διαδοχική ασφάλιση που παραδόθηκε στον υπουργό Απασχόλησης Ανδρέα Λοβέρδο. Η σύνταξη στα τέλη του 2010 θα αποδίδεται εντός 3 μηνών από τον τελευταίο ασφαλιστικό φορέα, αλλά το προηγούμενο ταμείο θα εισφέρει μεγαλύτερο ποσό στη διαμόρφωση της τελικής σύνταξης. Δύο χρόνια προ της συνταξιοδότησης ο ασφαλισμένος θα ζητά προσυνταξιοδοτική βεβαίωση, ενώ σε κάθε ταμείο θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα ανακεφαλαίωσης των ενσήμων. Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας στο ταμείο Πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων και στη Βουλή, θα πραγματοποιήσει στις 21 Δεκεμβρίου η ΑΔΕΔΥ, για την καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ και την εισοδηματική πολιτική στο δημόσιο τομέα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8 Είδηση: 30853

    [07] Αγώνας δρόμου για συμβιβασμό στην Κοπεγχάγη

    Τριτη, 15 12 2009 09:57

    Έκκληση για συμβιβασμό στην Κοπεγχάγη απηύθυνε ο ΓΓ του ΟΗΕ προς τους ηγέτες των κρατών, την ώρα που πολλοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αποτυχίας της Συνόδου, λίγες ημέρες πριν από το πέρας των εργασιών της Συνόδου. "Δεν είναι ώρα να κάνουμε κριτική, κάθε χώρα πρέπει να λάβει μέρος στην υιοθέτηση μιας συμφωνίας" δήλωσε συγκεκριμένα ο Μπαν Κι Μουν. Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου δήλωσε ότι έντονη επιθυμία του Μπαράκ Ομπάμα είναι η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα να καταλήξει σε μία δεσμευτική συμφωνία, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα εργασθεί από την Ουάσιγκτον για την επιτυχία των συνομιλιών ενόψει της μετάβασής του στην πρωτεύουσα της Δανίας την Παρασκευή. Στο μεταξύ, το βράδυ της Δευτέρας η αστυνομία της Δανίας χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει πύρινα οδοφράγματα έξω από την κατάληψη της Χριστιανίας στην Κοπεγχάγη.

    Αντίστροφη μέτρηση

    Τελειώνει ο χρόνος για τις συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή στην Κοπεγχάγη, προειδοποιούν οι ΗΠΑ, επικρίνοντας ταυτόχρονα τις προκλήσεις και τη βραδυπορία στη διαπραγματευτική διαδικασία στη Διάσκεψη του ΟΗΕ.

    Ο επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη διάσκεψη Τοντ Στερν άσκησε πιέσεις για μία απόφαση στα εκκρεμμούντα θέματα στη συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών αερίων οξειδίων του άνθρακα.

    Ο Στερν ευελπιστεί πως η άφιξη 100 ηγετών κρατών και κυβερνήσεων από τα μέσα της εβδομάδος θα ασκήσει θετική πίεση στους υπουργούς Περιβάλλοντος και στις αντιπροσωπείες, που εργάζονται από τις 7 Δεκεμβρίου για τη σύνταξη της νέας συνθήκης για το κλίμα, η οποία θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο, το οποίο εκπνέει το 2010.

    Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκιμπς τόνισε πως οι ραγδαία αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Κίνα και η Ινδία, πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί για την επίτευξη της συμφωνίας για το κλίμα και όχι να κρύβονται πίσω από τη διαιώνιση του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

    Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύεται να επιδιώξει μια συμφωνία που θα απαιτεί λήψη ουσιωδών μέτρων από τις συνυπογράφουσες χώρες, με στόχο τη μείωση των εκπομπών ρυπογόνων αερίων.

    Στο μεταξύ, τη Δευτέρα, η δανική προεδρία της Διάσκεψης επιχείρησε να εκτονώσει την οργή των 53 αφρικανικών κρατών, τα οποία προχώρησαν σε ολιγόωρη αναστολή της συμμετοχής τους. Εκπρόσωπος της προεδρίας απέρριψε τις αιτιάσεις ότι στη διάσκεψη αυτή "ευνοοούνται τα συμφέροντα των βιομηχανικών κρατών", υποστηρίζοντας ότι "ποτέ στο παρελθόν μία προεδρία διάσκεψης για το κλίμα δεν έβαλε τόση ενέργεια για να υποστηριχθούν τα συμφέροντα όλων των συνέδρων, για να μετάσχουν τόσοι πολλοί στη διάσκεψη, για να γίνει ευρύς διάλογος".

    Επεισόδια στην Χριστιανία

    Εναντίον των καταληψιών στην Χριστιανία της Κοπεγχάγης επενέβησαν τη νύχτα οι Αρχές της χώρας, προκειμένου να διαλύσει τα πύρινα οδοφράγματα που είχαν στήσει στους δρόμους οι διαδηλωτές.

    Κοκτέιλ μολότοφ επιστρατεύθηκαν εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι προσπάθησαν να σβήσουν τις φωτιές στους δρόμους, αναγκάζοντας τις κατασταλτικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα για να επαναφέρουν την τάξη.

    Νωρίτερα, πολυάριθμοι ακτιβιστές από τη Δανία και το εξωτερικό συμμετείχαν σε μεγάλη γιορτή που είχε διοργανωθεί στην Χριστιανία, παλαιό στρατώνα που έχει καταληφθεί από το 1971 από χίπις κι έκτοτε αποτελεί το μεγαλύτερο καταφύγιο περιθωριακών στην Ευρώπη.

    Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο συλλήψεις, ενώ, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, υπέρ του ανοίγματος των συνόρων στους κλιματικούς πρόσφυγες, συνελήφθησαν περίπου 20 άτομα.

    Ενεργειακό αποτύπωμα-ρεκόρ για τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης

    Το μεγαλύτερο ενεργειακό αποτύπωμα που έχει προκληθεί από οποιαδήποτε άλλη Σύνοδο για το κλίμα είναι αυτό της Κοπεγχάγης και ίσο με το ετήσιο αποτύπωμα τουλάχιστον 600.000 κατοίκων της Αιθιοπίας.

    Εκπρόσωποι κυβερνήσεων, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές και παρατηρητές από σχεδόν 200 χώρες έχουν συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα της Δανίας και οι μετακινήσεις και οι εργασίες τους παράγουν 46.200 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων προέρχεται από τις πτήσεις που χρησιμοποιούν αυτά τα άτομα.

    Το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται στη σύνοδο της Κοπεγχάγης είναι ίσο με εκείνο που παράγουν ετησίως 2.300 Αμερικανοί, ή 660.000 Αιθίοπες πολίτες. Η τεράστια διαφορά οφείλεται στο χάσμα που υπάρχει στις καταναλωτικές συνήθειες στις δύο χώρες. Η μέτρηση του ενεργειακού αποτυπώματος γίνεται σύμφωνα με στατιστικές του Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για μία Συμφωνία για την Κλιματική Αλλαγή και την ιδιωτική εταιρία συμβούλων Deloitte.

    Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Δανίας να μειώσει το ενεργειακό αποτύπωμα της Συνόδου, από την ίδια τη Σύνοδο παράγονται περίπου 5.700 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα και άλλοι 40.500 τόνοι παράγονται από τις πτήσεις που χρησιμοποιούν όσοι μετακινήθηκαν στην Κοπεγχάγη για τη σύνοδο.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Κρίσιμη εβδομάδα για το κλίμα BBC: Copenhagen negotiators struggle to save talks Είδηση: 30850

    [08] Ευρωπαϊκός μαραθώνιος για το Γ.Παπακωνστανίνου

    Τριτη, 15 12 2009 09:35

    Εβδομάδα σκληρών διαβουλεύσεων για τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα επισκεφθεί ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους επί των κυβερνητικών σχεδίων για δημοσιονομική εξυγίανση, με στόχο την αναστροφή του δυσμενούς κλίματος για την ελληνική οικονομία. Σήμερα Τρίτη ο Έλληνας Υπουργός μεταβαίνει στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τη Γαλλίδα ομόλογό του Κριστίν Λαγκάρντ. Την Πέμπτη θα συναντήσει στο Λονδίνο το Βρετανό Υπουργό Οικονομικών, Άλιστερ Ντάρλινγκ και στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, όπου θα συναντηθεί με θεσμικούς επενδυτές.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετικό άρθρο: Συνεχίζονται οι πιέσεις στην ελληνική οικονομία Είδηση: 30849

    [09] Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Οικονομίας από μέλη του ΠΑΜΕ

    Τριτη, 15 12 2009 08:51

    Έληξε η συμβολική κατάληψη της εισόδου του υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα, που είχαν πραγματοποιήσει από το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενα για τις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και τα μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος. Σημειώνεται ότι την ώρα της κατάληψης, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν εν πτήσει προς το Βερολίνο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30845

    [10] Ποινική δίωξη σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού ζητά ο αντιεισαγγελέας του Α.Π

    Δευτερα, 14 12 2009 12:51

    Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού για τους χειρισμούς του στην υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ, ζήτησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσης Κανελλόπουλος. Στην παραγγελία του προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, ζητά να ασκηθεί δίωξη για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, επειδή δεν εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση Μιχάλη Χριστοφοράκου, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, επειδή δεν έδωσε ως όφειλε αντίγραφα των εγγράφων της κατηγορίας στους κατηγορουμένους.

    Συγκεκριμένα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσης Κανελλόπουλος διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Φ. Μακρή, το φάκελο της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας που διεξήγαγε σε βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή Ν. Ζαγοριανού, ο οποίος χειριζόταν την υπόθεση Ζίμενς.

    Ο κ. Κανελλόπουλος, στην έκθεσή του ζητάει να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του κ. Ν. Ζαγοριανού για κατάχρηση εξουσίας, καθώς δεν εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση του C4I, πρώην στελέχους της Siemens, Ν. Χριστοφοράκου και για παράβαση καθήκοντος, καθώς δεν έδωσε όλα τα έγγραφα της δικογραφίας στους δικηγόρους των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Siemens.

    Κατόπιν αυτών, πρέπει να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών Αθηνών για να τεθεί η υπόθεση σε εφέτη-ανακριτή, ο οποίος θα ασκήσει και τις ποινικές διώξεις σε βάρος του Ζαγοριανού.-

    Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών θα ζητήσει σύγκληση της ολομέλειας προκειμένου η υπόθεση να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Είδηση: 30812


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 15 December 2009 - 9:52:40 UTC