Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γροθιές στον Μπερλουσκόνι
  • [02] Παρέμβαση Μητσοτάκη για την Οικονομία
  • [03] Νέο κύμα κακοκαιρίας
  • [04] Οκτώ αστυνομικοί νεκροί και δύο τραυματίες στο Αφγανιστάν
  • [05] Κανένα νεώτερο για την κλοπή των λειψάνων του Τ.Παπαδόπουλου
  • [06] Φυσικό αέριο από το Τουρκμενιστάν στην Κίνα
  • [07] Αφιέρωμα στον κλασσικό λαϊκό συνθέτη, Βασίλη Τσιτσάνη δια στόματος Βασίλη Λέκκα
  • [08] Ράσμουσεν: Σημαντική η ένταξη των Βαλκανικών χωρών στο ΝΑΤΟ
  • [09] Αλλαγές στις αναπηρικές συντάξεις
  • [10] Κάτω από τα 70 δολ. το πετρέλαιο
  • [11] Το Ντουμπάι θα αποπληρώσει το χρέος της Nakheel
  • [12] Αιματηρή ένοπλη ληστεία στον Ασπρόπυργο

    [01] Γροθιές στον Μπερλουσκόνι

    Δευτερα, 14 12 2009 09:38

    Με κάταγμα στη μύτη και δυο σπασμένα δόντι νοσηλεύεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά από επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Κυριακής, ενώ μοίραζε αυτόγραφα σε οπαδούς του. Οι τηλεοπτικές εικόνες που μεταδόθηκαν έδειχναν τον Ιταλό Πρωθυπουργό να έχει αίμα στα χείλη, τα δόντια και το πηγούνι, προτού οι άνθρωποι που τον περιέβαλλαν να τον βοηθήσουν να μπει σε αυτοκίνητο και να διακομισθεί σε νοσοκομείο, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση ομιλίας του ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του σε πολιτική συγκέντρωση που έγινε σε κεντρική συνοικία του Μιλάνου.

    Οι πρώτες ακτινογραφίες που έγιναν στον Μπερλουσκόνι δείχνουν απώλεια αίματος και τραυματισμούς σε δύο δόντια. "Είμαι πολύ καλά, είμαι πολύ καλά", δήλωσε ο 73χρονος Πρωθυπουργός την ώρα που τον μετέφεραν σε δωμάτιο του νοσοκομείου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 42χρονο, ο οποίος πέταξε μινιατούρα του καθεδρικού του Μιλάνου στον Μπερλουσκόνι από μικρή απόσταση. Σύμφωνα με το Ansa, ο συλληφθείς υποβάλλεται σε θεραπεία για διανοητικά προβλήματα τα τελευταία 10 χρόνια. Πρόκειται για τον Μάσιμο Ταρτάλια ο οποίος οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα.

    Μετά την επίθεση, οι σύμμαχοι του Μπερλουσκόνι έσπευσαν να πουν ότι το περιστατικό αυτό είναι το αποτέλεσμα της εκστρατείας μίσους που έχουν εξαπολύσει εναντίον του οι αριστεροί αντίπαλοί του. "Αυτό που έκαναν στον Μπερλουσκόνι είναι τρομοκρατική ενέργεια", δήλωσε στο Ansa ο Ουμπέρτο Μπόσι, αρχηγός της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά και στενός σύμμαχος του Μπερλουσκόνι.

    Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αντιμετωπίζει διάφορες δικαστικές διώξεις, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για δωροδοκία και διαφθορά, αλλά και για φορολογική απάτη, επικρίνεται έντονα τους τελευταίους μήνες, έπειτα και από τα σκάνδαλα που ξέσπασαν γύρω από την προσωπική του ζωή. Την καταδίκη τους για την επίθεση στον Ιταλό Πρωθυπουργό εξέφρασαν άμεσα ο Ιταλός Πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο, αλλά και ο ηγέτης του κυρίου κόμματος της αντιπολίτευσης Δημοκρατικό Κόμμα (PD) Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Επίθεση και χτύπημα στον Μπερλουσκόνι Είδηση: 30795

    [02] Παρέμβαση Μητσοτάκη για την Οικονομία

    Δευτερα, 14 12 2009 10:55

    Χρέος της πολιτικής ηγεσίας είναι να πει τη γυμνή αλήθεια στον ελληνικό λαό για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών, που δυστυχώς είναι ακόμη χειρότερα και από ότι σήμερα την παρουσιάζουμε, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με αφορμή την αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Χωρίς αυτή την έντιμη και ειλικρινή εξήγηση, «τα επώδυνα μέτρα -που ούτως ή άλλως υπό την πίεση της ανάγκης θα ληφθούν- θα οδηγήσουν σε επικίνδυνες κοινωνικές αναταράξεις», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 30799

    [03] Νέο κύμα κακοκαιρίας

    Δευτερα, 14 12 2009 10:54

    Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα πελάγη, οι καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές και τα χιόνια στα ορεινά είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού που επικρατούν σήμερα, ενώ σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα φαινόμενα που συνοδεύουν το κύμα της κακοκαιρίας που έρχεται από τα δυτικά θα επεκταθούν σε όλη την επικράτεια. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ήδη στο Ιόνιο οι άνεμοι πνέουν με ένταση έως 8 μποφόρ, ενώ το κύμα της κακοκαιρίας φέρνει καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία και χιόνια στις ορεινές περιοχές, ενώ από το βράδυ οι καταιγίδες θα επεκταθούν σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα.

    Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει και αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Βόρειας, πολλά σημεία του οποίου παραμένουν κλειστά λόγω χιονιού. Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες, για την πρόσβαση των οχημάτων στα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στο ορεινό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας. Ο δρόμος από τη Νάουσα προς το Σέλι είναι κλειστός.

    Aλυσίδες απαιτούνται στο Βίτσι, του νομού Φλώρινας, αλλά και στο δρόμο Καστοριάς-Αμυνταίου και Καστοριάς-Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου. Είδηση: 30798

    [04] Οκτώ αστυνομικοί νεκροί και δύο τραυματίες στο Αφγανιστάν

    Δευτερα, 14 12 2009 08:49

    Ενέδρα θανάτου σε αυτοκινητόδρομο του βορείου Αφγανιστάν, που συχνά χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έστησαν το βράδυ της Κυριακής αντάρτες ταλιμπάν οι οποίοι σκότωσαν οκτώ αστυνομικούς, ενώ από την ανταλλαγή πυρών ακόμη δύο τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας, η επίθεση αυτή, είχε στόχο φυλάκιο της αστυνομίας στην επαρχία Μπαγλάν, στο δρόμο που οδηγεί στην Καμπούλ.

    Οι αρχές κατηγορούν την ισλαμιστική οργάνωση Χεζμπ-ε-Ισλάμι ότι σχεδίασε και πραγματοποίησε την επίθεση. Εκπρόσωπος της οργάνωσης ανέλαβε την ευθύνη για το θάνατο τον οκτώ αστυνομικών και πρόσθεσε πως ένας μαχητής της Χεζμπ-ε-Ισλάμι σκοτώθηκε.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 30790

    [05] Κανένα νεώτερο για την κλοπή των λειψάνων του Τ.Παπαδόπουλου

    Δευτερα, 14 12 2009 11:08

    Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της αποτρόπαιης πράξης κλοπής των λειψάνων του Τάσσου Παπαδόπουλου. Τόσο ο Κύπριος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, όσο και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, που συνεχίζουν το απόγευμα τις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, αποδίδουν το γεγονός σε πολιτικές σκοπιμότητες. Ο Δημήτρης Χριστόφιας, απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία «μπροστά σε αυτήν την προβοκάτσια», ενώ και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ χαρακτήρισε το γεγονός προβοκάτσια από εκείνους που είναι ενοχλημένοι από τη διαδικασία των συνομιλιών.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετικό άρθρο: Στο "σκοτάδι" οι έρευνες για την εξαφάνιση του λειψάνου του Τ. Παπαδόπουλου Είδηση: 30800

    [06] Φυσικό αέριο από το Τουρκμενιστάν στην Κίνα

    Δευτερα, 14 12 2009 11:21

    Ως νίκη για την Κίνα που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τους ενεργειακούς πόρους της κεντρικής Ασίας, χαρακτήρισε την συμφωνία της χώρας του με το Τουρκμενιστάν για την παροχή φυσικού αερίου ο πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο που εγκαινίασε σήμερα τον αγωγό φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κινέζος πρόεδρος μόλις ενεργοποίησε τον κρουνό ανοίγοντας τις βάνες του αγωγού: "Η Κίνα είναι αισιόδοξη για τη συνεργασία και τα εγκαίνια του αγωγού αυτού αποτελούν ένα νέο επίπεδο σύμπραξης και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο φίλες χώρες μας".

    Οι ηγέτες του Καζακστάν, του Ουζμπεκιστάν και του Τουρκμενιστάν παρέστησαν επίσης στην τελετή εγκαινίων, σε απομακρυσμένη τοποθεσία κοντά στη μεθόριο Τουρκμενιστάν-Ουζμπεκιστάν.

    Ο αγωγός διασχίζει την κεντρική Ασία κατά μήκος 1.833 χλμ. περνώντας από το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν πριν φθάσει στην Κίνα όπου εκτείνεται ακόμη κατά μήκος τουλάχιστον 5.000 χλμ.

    Ο αγωγός αναμένεται να τροφοδοτεί την κρατική κινεζική πετρελαϊκή εταιρία China National Petroleum Corp (CNPC) με 40 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 30804

    [07] Αφιέρωμα στον κλασσικό λαϊκό συνθέτη, Βασίλη Τσιτσάνη δια στόματος Βασίλη Λέκκα

    Δευτερα, 14 12 2009 11:24

    Μια εξαιρετική μουσική παράσταση στη σκηνή του Θεάτρου ΑΝΕΣΙΣ μετατρέπει κάθε Δευτέρα και Τρίτη τον χώρο σε ένα λαϊκό πάλκο, όπου ο Βασίλης Λέκκας με συνοδοιπόρο τη Φένια Παπαδόδημα και τους συνεργάτες του μας μεταφέρουν για πρώτη φορά με τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη σε μια άλλη Ελλάδα, όπου οι καημοί και οι χαρές εναλλάσσονταν και τα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη συντρόφευαν μελωδικά τα δύσκολα εκείνα χρόνια. Πρόκειται για την μουσική παράσταση "Αρχόντισσά μου μάγισσα..." που θα κάνει τα Δευτερότριτά μας πιο μελωδικά σε ένα πρόγραμμα, υπό την παραγωγή της B & D Company.

    Ο γνωστός τραγουδιστής καταθέτει τη δική του ερμηνεία στα συγκλονιστικά και ιστορικά τραγούδια του μεγάλου δημιουργού, που όλοι έχουμε τραγουδήσει και έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στα μουσικά δρώμενα του τόπου μας.

    Τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης "Αρχόντισσά μου μάγισσα...", έχει ο Γιώργος Νινιός, που μαζί με το Βασίλη Λέκκα δημιουργούν ένα δίδυμο επιτυχίας.

    Ανάμεσα στα τραγούδια που θα ακουστούν στο δίωρο μουσικό αφιέρωμα είναι τα "Αρχόντισσα μου μάγισσα τρελή", "Συννεφιασμένη Κυριακή", "Αχάριστη", "Χωρίσαμε ένα δειλινό", "Απόκληρος" κλπ.

    Στο πιάνο θα βρίσκεται ο Αναστασόπουλος Γιώργος, στο ακορντεόν η Αγγελική Κουφού, στην κιθάρα ο Ανδρουλιδάκης Μανόλης, στον μπαγλαμά ο Ανέστης Αντώνης, στο ακουστικό μπάσο ο Αυγερινός Άρης και στο μπουζούκι ο Σαββίδης Στάθης.

    Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15

    Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 18 ευρώ, Φοιτητικό 15 ευρώ

    Διάρκεια: 2 ώρες

    ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ, Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι (Στάση Μετρό Αμπελόκηποι), Τηλ. : 210-7707227 Είδηση: 30803

    [08] Ράσμουσεν: Σημαντική η ένταξη των Βαλκανικών χωρών στο ΝΑΤΟ

    Δευτερα, 14 12 2009 10:57

    Ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, θεωρεί την ένταξη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ, ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Σερβίας Συγκεκριμένα, την πεποίθηση πως η ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς είναι αποφασιστικής σημασίας για την - μακροπρόθεσμη - ασφάλεια και σταθερότητα, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, κ. Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

    Σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα "Μπλιτς" του Βελιγραδίου, ο κ. Ράσμουσεν υπογράμμισε πως στηρίζει τα "βήματα" που έκανε πρόσφατα η Σερβία, προκειμένου να προωθήσει τη συνεργασία της με το ΝΑΤΟ και πρόσθεσε πως "είναι στο "χέρι" των πολιτών να αποφασίσουν εάν η ένταξη (της χώρας) στη Συμμαχία είναι προς όφελος της Σερβίας".

    Ερωτηθείς εάν θεωρεί τη Διακήρυξη της Ουδετερότητας που πρόσφατα υιοθέτησε η σερβική Βουλή, ως εμπόδιο για την ανάπτυξη της συνεργασίας της Σερβίας με το ΝΑΤΟ, ο κ. Ράσμουσεν απάντησε πως δε τη θεωρεί εμπόδιο και πρόσθεσε πως "η Σερβία εντάχθηκε στο πρόγραμμα "Σύμπραξη για την Ειρήνη" το 2006, ωστόσο δεν αξιοποίησε πλήρως τα πλεονεκτήματά του, την τελευταία περίοδο".

    "Ελπίζω", συμπλήρωσε ο κ. Ράσμουσεν, "πως η Σερβία θα γίνει περισσότερο δραστήρια, αλλά αυτό θα το αποφασίσει η κυβέρνηση εάν θέλει να το πράξει".

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 30801

    [09] Αλλαγές στις αναπηρικές συντάξεις

    Δευτερα, 14 12 2009 09:59

    Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η απόφαση του υπουργού Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδου, σύμφωνα με την οποία οι ανάπηροι ακρωτηριασμένοι θα περνούν από Υγειονομική Επιτροπή μόνο μία φορά προκειμένου να πάρουν αναπηρική σύνταξη. Οι ασφαλισμένοι δε θα υποβάλλονται πλέον, στην ταλαιπωρία για τον ανά διετία έλεγχο και η πρώτη πράξη απονομής της σύνταξης θα θεωρείται οριστική. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8,το επόμενο διάστημα και μετά από σχετική μελέτη, θα ληφθούν ανάλογες αποφάσεις ανακούφισης των αναπήρων και για άλλες παθήσεις όπως είναι οι τυφλοί και οι παραπληγικοί.

    Στο μεταξύ οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ θα λάβουν μεθαύριο, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, το δώρο Χριστουγέννων, τη σύνταξη Ιανουαρίου καθώς και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, που πρόσφατα ψήφισε η Κυβέρνηση στη Βουλή.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 30796

    [10] Κάτω από τα 70 δολ. το πετρέλαιο

    Δευτερα, 14 12 2009 09:27

    Πτωτικά και κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι κινείται η τιμή του αργού στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία καθώς η αγορά ανησυχεί για την μείωση της ζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου υποχωρούσε κατά 70 σεντς στα 69,17 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ υποχωρούσε επίσης κατά 52 σεντς στα 71,36 δολάρια το βαρέλι. Την περασμένη Παρασκευή, η τιμή του πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης έκλεισε κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά τους τελευταίους δύο μήνες. Από την αρχή του μήνα η τιμή του αργού έχει υποχωρήσει κατά 11%.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30794

    [11] Το Ντουμπάι θα αποπληρώσει το χρέος της Nakheel

    Δευτερα, 14 12 2009 09:09

    Το χρέος των 4,1 δισ. δολαρίων του κατασκευαστικού κολοσσού Nakheel, που λήγει σήμερα ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει η κυβέρνηση του Ντουμπάι, που χρηματοδοτεί την εταιρεία, σε μία προσπάθεια να αναστραφεί το κλίμα που προκάλεσε κλυδωνισμούς σε ολόκληρο το εμιράτο. Η είδηση προκάλεσε και την μεγάλη άνοδο του χρηματιστηρίου.

    Συγκεκριμένα, οι αρχές του Ντουμπάι ανακοίνωσαν σήμερα πως πρόκειται να αποπληρώσουν το χρέος 4,1 δισ. δολαρίων του κλυδωνιζόμενου οικονομικά κατασκευαστικού γίγαντα Nakheel που λήγει σήμερα, έπειτα από την χρηματική ένεση 10 δισ. δολαρίων που εξασφάλισε από την κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι.

    «Η κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι δέχθηκε να χρηματοδοτήσει με 10 δισ.δολάρια το Ταμείο Χρηματοοικονομικής Αρωγής του Ντουμπάι, ποσόν που θα διατεθεί για να εκπληρωθούν μία σειρά από υποχρεώσεις της Dubai World», του ομίλου εταιρειών που βρίσκεται σε οικονομική στενότητα, αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν.

    «Κατά συνέπεια το Ντουμπάι θα εγκρίνει τη χρήση 4,1 δισ. δολάρια για την εκπλήρωση των ισλαμικών υποχρεώσεων (σουκούκ) που λήγουν σήμερα», αναφέρεται στο ίδιο κείμενο, καθώς σήμερα λήγουν οι υποχρεώσεις του οικοδομικού γίγαντα Nakheel, θυγατρική της Dubai World.

    Άνοδος στο Χρηματιστήριο του Ντουμπάι

    Με άνοδο 10,10% άνοιξε το Χρηματιστήριο του Ντουμπάι μετά την ανακοίνωση των αρχών του εμιράτου ότι θα αποπληρωθεί το χρέος των 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων του κατασκευαστικού κολοσσού Nakheel, έπειτα από τη βοήθεια 10 δισ. δολαρίων που προσέφερε το Αμπου Ντάμπι.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 30793

    [12] Αιματηρή ένοπλη ληστεία στον Ασπρόπυργο

    Δευτερα, 14 12 2009 09:08

    Αιματηρή ένοπλη ληστεία και μάχη δύο ληστών με αστυνομικούς έγινε στις 20.30 το βράδυ της Κυριακής, στην πλατεία Κορυτσά στον Ασπρόπυργο. Οι δύο ληστές εισέβαλαν σε ψιλικατζίδικο και ζήτησαν τα χρήματα από τον ιδιοκτήτη ο οποίος όμως αντέδρασε και γι αυτό τον πυροβόλησαν με πιστόλι και τον τραυμάτισαν σοβαρά στην κοιλιακή χώρα. Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα και έφυγαν, αλλά σε μικρή απόσταση εντοπίστηκαν από πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης, το οποίο προσπάθησε να τους σταματήσει για έλεγχο. Ο ένας από τους ληστές όμως πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών και προσπάθησαν να διαφύγουν. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν του πυροβολισμούς και τους καταδίωξαν με αποτέλεσμα να ανατραπεί η μοτοσικλέτα και να διαφύγουν τρέχοντας με τα πόδια.

    Ακολούθησε επιχείρηση της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Η μοτοσικλέτα όπως διαπιστώθηκε ήταν κλεμμένη από την περιοχή της Νίκαιας. Ο ιδιοκτήτης του ψιλικατζίδικου διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας, όπου εισήχθη στο χειρουργείο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30791


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 14 December 2009 - 9:52:31 UTC