Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάλογος ευθύνης
  • [02] Νέα θύματα της νέας γρίπης

    [01] Διάλογος ευθύνης

    Σαββατο, 12 12 2009 19:59

    Οικονομία, Ασφαλιστικό και καλύτερη λειτουργία του κράτους είναι οι τομείς για τους οποίους ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει τη συναίνεση των πολιτικών αρχηγών και των κοινωνικών εταίρων. Στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και λίγα 24ωρα μετά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στις Βρυξέλλες για μείωση του ελλείμματος, ο Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται τη Δευτέρα στο Ζάππειο για να παρουσιάσει τις αλλαγές και τις τομές που πρέπει να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση. Ο Πρωθυπουργός θα κηρύξει την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου κάνοντας λόγο για ώρα ευθύνης. Μέσα στην εβδομάδα ανοίγουν και νέα μέτωπα για τον περιορισμό της σπατάλης με κυρίαρχο το διάλογο για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

    Την Δευτέρα το βράδυ στο Ζάππειο ο Πρωθυπουργός θα καλέσει τους κοινωνικούς φορείς και τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην χώρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ανοίξει τα χαρτιά του στο Ζάππειο και θα μιλήσει για τομές και αλλαγές που πρέπει να γίνουν άμεσα χωρίς καμία αναστολή, στην οικονομία και το κράτος.

    Τρία είναι τα βασικά θέματα του διαλόγου. Η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος με κοινωνικά δίκαιο τρόπο, η προώθηση θεσμικών αλλαγών και η περιστολή των δαπανών στο δημόσιο τομέα.

    Σκληρά μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, καθώς και προώθηση αλλαγών μέσα στο 2010 που θα είναι επώδυνες γι' αυτούς "που πρέπει να πονέσουν", προανήγγειλε από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός.

    Το 2010 θα γίνουν και οι αλλαγές στην κεντρική διοίκηση σε τρία από πέντε επίπεδα εξουσίας που ισχύουν σήμερα με αρχή από την θεσμοθέτηση των αιρετών περιφερειακών συμβουλίων.

    Είναι ώρα αποφάσεων και ευθύνης δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος και επισημαίνει: "Ο κοινωνικός διάλογος είναι απαραίτητος, αρκεί να οδηγεί σε αποτέλεσμα. Ο Πρωθυπουργός πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει πλέον την πολυτέλεια των καθυστερήσεων. Η Κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει αμέσως ένα πλήρες σχέδιο εξόδου της χώρας από τη διεθνή οικονομική κρίση. Η Νέα Δημοκρατία, εκεί που η Κυβέρνηση πράξει το σωστό, θα τη στηρίξει. Εκεί όπου πράξει κάτι αρνητικό για το δημόσιο συμφέρον, θα βγει απέναντί της".

    "Ο διάλογος τους είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" σχολιάζει το ΚΚΕ.

    Την Τρίτη θα συγκληθεί υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όπου θα συζητηθεί η κοινή στάση των κομμάτων απέναντι στα φαινόμενα της διαφθοράς.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 30774

    [02] Νέα θύματα της νέας γρίπης

    Σαββατο, 12 12 2009 21:25

    Δυο νεαρά άτομα ένας άντρας 19 ετών και μια γυναίκα 18 ετών είναι τα τελευταία θανατηφόρα κρούσματα της νέας γρίπης που ανακοινώθηκαν απόψε. Συνολικά ο αριθμός των θυμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 46 από τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία ήταν άτομα και με άλλα προβλήματα υγείας. Επίσης εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση ένας άνδρας 61 ετών με υποκείμενο νόσημα (χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια και καρδιολογικό νόσημα) και μια γυναίκα 40 ετών, χωρίς υποκείμενο νόσημα. Τη Δευτέρα, αρχίζει ο εμβολιασμός κατ' οίκον για τα άτομα που δεν μπορούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα για λόγους υγείας. Όσοι ενδιαφέρονται για κατ' οίκον εμβολιασμό θα πρέπει να δηλώσουν στην τηλεφωνική γραμμή 1135 τα στοιχεία τους.

    Είδηση: 30775


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 December 2009 - 21:51:05 UTC