Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-11-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακόμα δυο νεκροί λόγω της νέας γρίπης
  • [02] Συνεδριάζει η Σοσιαλιστική Διεθνής
  • [03] Στην τελική ευθεία η μάχη της διαδοχής
  • [04] Προεδρικές εκλογές στη Ρουμανία
  • [05] Επίθεση με γκαζάκια δέχθηκε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Σηφη Βαλυράκη στα Χανιά

    [01] Ακόμα δυο νεκροί λόγω της νέας γρίπης

    Κυριακη, 22 11 2009 12:27

    Με ταχύτατους ρυθμούς εξαπλώνεται η νέα γρίπη στη χώρα μας. Λόγω επιπλοκών, ακόμα δυο άτομα, με σοβαρά προβλήματα υγείας, έχασαν τη ζωή τους ενώ συνολικά τα κρούσματα έφθασαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σε 320.000 με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι τον επόμενο μήνα θα επταπλασιαστούν. Την ίδια ώρα σε καθημερινή βάση, υπολογίζεται ότι μπαίνει λουκέτο σε 80 - 100 τάξεις. Τη Δευτέρα ξεκινά ο εμβολιασμός των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

    Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας, ενώ ακόμα δυο άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών.

    Πρόκειται για έναν 70χρονο, με ιστορικό βαρύτατης πνευμονικής ίνωσης και ανοσοκαταστολής, που νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1 και ένα αγόρι 16 ετών, το οποίο, είχε επίσης νοσήσει από τον ιό και παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας και πολυοργανική ανεπάρκεια.

    Στην εντατική δυο παιδιά

    Την ίδια ώρα, διασωληνωμένα σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται στη χώρα μας, δυο παιδιά.

    Πρόκειται για ένα αγόρι 7,5 ετών, χωρίς υποκείμενη νόσο, σε κρίσιμη κατάσταση, το οποίο παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω του ιού της νέας γρίπης και ένα κορίτσι 11 ετών, το οποίο προσβλήθηκε από τον ιό, διαπιστώθηκε όμως ότι έπασχε από φυματίωση.

    Απρόθυμοι να εμβολιαστούν 7 στους 10 Τη Δευτέρα, αρχίζει ο εμβολιασμός των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα όσων πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, εκείνων που φροντίζουν βρέφη κάτω των 6 μηνών, των εγκύων και των αιμοδοτών.

    Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί στα νοσοκομεία και τα εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας και του ΙΚΑ, ενώ σχετικές πληροφορίες παρέχονται στον αριθμό 1135.

    Την 1η Δεκεμβρίου αρχίζει ο εμβολιασμός υγιών ομάδων πληθυσμού, με τα άτομα ηλικίας 4-49 ετών και στις 7 Δεκεμβρίου θα εμβολιαστούν τα υγιή άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στατιστική μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, απροθυμία να εμβολιαστούν δείχνουν 7 στους 10 πολίτες, κυρίως γιατί φοβούνται ότι το εμβόλιο μπορεί να τους προκαλέσει παρενέργειες.

    Είδηση: 29843

    [02] Συνεδριάζει η Σοσιαλιστική Διεθνής

    Κυριακη, 22 11 2009 12:04

    Στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που συνεδριάζει στον Άγιο Δομίνικο, προεδρεύει από σήμερα και για 3 μέρες ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Αντικείμενο του Συμβουλίου είναι η πορεία προς την Κοπεγχάγη και ο αγώνας ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η οικονομική κρίση και η διεύρυνση των ανισοτήτων κυρίως μεταξύ βορρά και νότου, καθώς και η μείωση των εξοπλισμών.

    Στο επίκεντρο κλιματική αλλαγή - οικονομική κρίση - μείωση εξοπλισμών

    Όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή, το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα αποτελέσει, μία μεγάλη ευκαιρία συζήτησης μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων των ανεπτυγμένων και των υπό ανάπτυξη χωρών.

    Σχετική προετοιμασία έχει ήδη γίνει από την αρμόδια Επιτροπή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η οποία συντονίζεται από τον ειδικό απεσταλμένο του Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για θέματα κλιματικής αλλαγής, Ρικάρντο Λάγος.

    Το δεύτερο θέμα συζήτησης θα είναι η οικονομική κρίση, οι επιπτώσεις της και η σύνδεσή της με κοινωνικά προβλήματα, όπως η μετανάστευση, οι πανδημίες, η επισιτιστική κρίση και η ανεργία.

    Το τρίτο θέμα αφορά στη διεθνή προσπάθεια για τη μείωση και τον έλεγχο των εξοπλισμών, θέμα που συνδέεται άμεσα και με την πιο ωφέλιμη χρήση πόρων, σε αυτή την περίοδο αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων λόγω της κρίσης.

    Είδηση: 29842

    [03] Στην τελική ευθεία η μάχη της διαδοχής

    Κυριακη, 22 11 2009 16:10

    Μια εβδομάδα πριν από την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, οι υποψήφιοι για το χρίσμα κλιμακώνουν τις περιοδείες για να προσελκύσουν την κομματική βάση. Η Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και ο Αντώνης Σαμαράς στη Λάρισα. Δήλωση στήριξης στην Ντόρα Μπακογιάννη έκανε ο βουλευτής Κώστας Τσιάρας, ενώ ο συνδικαλιστής Θανάσης Κοκκινούλης έκανε δήλωση στήριξης στον Αντώνη Σαμαρά. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επανέλαβε ότι θα παραμείνει μέχρι τέλους και δήλωσε ουδετερότητα για τον δεύτερο γύρο.

    Οι δημοσκοπήσεις

    Νέο μπαράζ δημοσκοπήσεων στον κυριακάτικο Τύπο αποτυπώνουν προβάδισμα Σαμαρά αλλά και σκληρή μάχη με την εκλογή να κρίνεται πιθανότατα στον δεύτερο γύρο.

    Στην Καθημερινή της Κυριακής η Public Issue στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των μελών της ΝΔ και όσων εγγραφούν δίνει προβάδισμα 44,5% στον Αντώνη Σαμαρά έναντι 38,5% στην Ντόρα Μπακογιάννη και 15% στον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

    Στον δεύτερο γύρο ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 49% και η Ντόρα Μπακογιάννη 44%.

    Στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής η ΜRB στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των μελών της ΝΔ δίνει στην Ντόρα Μπακογιάννη 44,3%, έναντι 43,7% του Αντώνη Σαμαρά και 5,6% του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

    Στον δεύτερο γύρο η κ. Μπακογιάννη προηγείται με 47,2% έναντι 46,6% του κ. Σαμαρά.

    Για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η ΑΛΚΟ στον πρώτο γύρο δίνει στον Αντώνη Σαμαρά 44,6%, έναντι 40,9% της Ντόρας Μπακογιάννη και 10,8% του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

    Είδηση: 29849

    [04] Προεδρικές εκλογές στη Ρουμανία

    Κυριακη, 22 11 2009 15:52

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα περισσότεροι από 18.000.000 Ρουμάνοι, προκειμένου να εκλέξουν νέο Πρόεδρο της χώρας. Οι εκλογές διεξάγονται στη σκιά της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία έχει πλήξει ένα μεγάλο τμήμα των Ρουμάνων πολιτών και το κλίμα δυσαρέσκειας, έτσι όπως αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αναμένεται να επηρεάσει τα ποσοστά συμμετοχής.

    Οι τρεις επικρατέστεροι

    Το κλίμα δυσαρέσκειας των πολιτών για τους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της κρίσης, έχει αποτυπωθεί σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

    Οι διεκδικητές του προεδρικού θώκου, είναι συνολικά δώδεκα, τρεις ωστόσο θεωρούνται οι επικρατέστεροι.

    Πρόκειται για τον απερχόμενο πρόεδρο Τράιαν Μπασέσκου, τον ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών και πρώην υπουργό Εξωτερικών της χώρας Μίρτσεα Γκεοάνα και τον ηγέτη των Φιλελεύθερων, Κριν Αντονέσκου.

    Σύμφωνα με τους δημοσκόπους, τις περισσότερες πιθανότητες να περάσουν στο β' γύρο (στις 6 Δεκεμβρίου), όπου αναμένεται να κριθεί και η προεδρική «μάχη», έχουν οι δύο πρώτοι, ο Τράιαν Μπασέσκου και ο Μίρτσεα Γκεοάνα.

    Είδηση: 29847

    [05] Επίθεση με γκαζάκια δέχθηκε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Σηφη Βαλυράκη στα Χανιά

    Κυριακη, 22 11 2009 19:27

    Στόχος επίθεσης με γκαζάκια έγινε το απόγευμα το πολιτικό γραφείο Χανίων του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη. Άγνωστοι δράστες πέταξαν στην είσοδο του πολιτικού γραφείου τα γκαζάκια, τα οποία είχαν τυλίξει με στουπί, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στην είσοδο του γραφείου, που βρίσκεται στην οδό Ηγουμένου Γαβριήλ. Επί τόπου έσπευσε, αφ' ενός μεν, η Πυροσβεστική, που κατάφερε να σβήσει την φωτιά που εκδηλώθηκε, πριν αυτή επεκταθεί και πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αφ' ετέρου δε, πυροτεχνουργοί της αστυνομίας, προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία, συλλέγοντας τα υπολείμματα από τα γκαζάκια.

    Μπροστά από την είσοδο του γραφείου υπήρχε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το όποιο υπέστη μικρές υλικές ζημιές.

    Ευτυχώς, το πολιτικό γραφείο του κου Σ. Βαλυρακη ήταν κλειστό. Ωστόσο, οι δυο εκρήξεις που ακούστηκαν, αλλά και το γεγονός της επίθεσης, ανησύχησαν τους κατοίκους της περιοχής.

    Είδηση: 29851


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 22 November 2009 - 17:51:49 UTC