Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-11-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημοσιογραφία των πολιτών στο YouTube
  • [02] Κύμα αυτοκτονιών στο στρατό των ΗΠΑ
  • [03] Κυκλοφόρησε αδημοσίευτο έργο του Ναμπόκοφ
  • [04] Προς παράταση της προεδρίας του Μ. Αμπάς

    [01] Δημοσιογραφία των πολιτών στο YouTube

    Τριτη, 17 11 2009 20:06

    Η διαδικτυακή ιστοσελίδα που φιλοξενεί βίντεο χρηστών, YouTube, η οποία ανήκει στον όμιλο Google, εγκαινίασε μία νέα δωρεάν υπηρεσία που επιτρέπει σε διάφορα Μέσα Επικοινωνίας να παρουσιάζουν τις θέσεις τους και να συγκεντρώνουν παράλληλα πρωτογενείς πληροφορίες από πολίτες-δημοσιογράφους.

    Τα παραδοσιακά Μέσα Επικοινωνίας και τα πιο σύγχρονα -που έχουν "την ηλικία" του διαδικτύου- από τη δημόσια αμερικανική ραδιοφωνία (NPR), ως την εφημερίδα Washington Post και τα διαδικτυακά Huffington Post και Politico, αποφάσισαν ήδη να χρησιμοποιήσουν τη νέα υπηρεσία του YouTube.

    "Στις ημέρες μας, σχεδόν όλα τα γεγονότα έχουν μια πιθανότητα να καταγραφούν από μία κάμερα", δήλωσε ο Στιβ Γκρούβ, υπεύθυνος για τις πληροφορίες και την πολιτική στο YouTube.

    Με την υπηρεσία YouTube Direct, τα Μέσα Επικοινωνίας μπορούν "να συνδεθούν αμέσως με τους ρεπόρτερ-πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή και να διανείμουν τα βίντεο που θα είναι προσβάσιμα στο ευρύ κοινό", πρόσθεσε ο Στιβ Γκρουβ.

    Ανέφερε ακόμα ότι η υπηρεσία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επιχειρήσεις για προωθητική πολιτική, από μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ομάδα και από πολιτικές οργανώσεις για τη διενέργεια ερευνών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 29737

    [02] Κύμα αυτοκτονιών στο στρατό των ΗΠΑ

    Τριτη, 17 11 2009 20:15

    Ανησυχητική εμφανίζεται η κατάσταση στο στρατό των ΗΠΑ, αφού μέσα στο τρέχον έτος, ήδη 140 στρατιώτες αυτοκτόνησαν, με προοπτική ο αριθμός αυτός να αυξηθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δεύτερος στην ιεραρχία του στρατού των ΗΠΑ, ο στρατηγός Πίτερ Κιαρέλι:

    "Στις 16 Νοεμβρίου ο στρατός κατέγραψε 140 αυτοκτονίες ενεργών στρατιωτών, ένας αριθμός που ισοδυναμεί με τον συνολικό του 2008, ενώ ακόμη υπολείπεται περίπου ένας μήνας μέχρι το τέλος του έτους και είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος του έτους ο αριθμός των αυτοκτονιών θα είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν του προηγούμενου έτους. Θα θέλαμε να μην υπάρξουν νέες αυτοκτονίες αυτό το έτος ή στα έτη που θα ακολουθήσουν αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό δε μπορεί να συμβεί".

    Συνεχίζοντας ο Αμερικανός στρατηγός, δήλωσε: "Ωστόσο πιστεύουμε ότι σημειώνουμε πρόοδο, παγκοσμίως ο αριθμός των αυτοκτονιών έχει μειωθεί αυτό το μήνα λόγω των προσπαθειών που γίνονται για την πρόληψη και τον εντοπισμό των ψυχολογικών προβλημάτων των στρατιωτών, όπως το μετα- τραυματικό σύνδρομο. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, καταγράψαμε 40 αυτοκτονίες, σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού αυτού του έτους και από τον Μάρτιο η γενική τάση είναι πτωτική, εκτός από δύο μήνες. Από τις 140 περιπτώσεις αυτοκτονίας, το ένα τρίτο δεν έχει σημειωθεί σε πολεμική ζώνη".

    Είδηση: 29738

    [03] Κυκλοφόρησε αδημοσίευτο έργο του Ναμπόκοφ

    Τριτη, 17 11 2009 19:48

    Ένα αδημοσίευτο και ημιτελές μυθιστόρημα του πασίγνωστου Ρώσου εμιγκρέ συγγραφέα Βλαντίμιρ Ναμπόκοφ, με τίτλο «Το πρωτότυπο της Λόρα», κυκλοφόρησε, τριανταδύο χρόνια μετά τον θάνατό του, ταυτόχρονα στα βιβλιοπωλεία της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου.

    Μετά την ευρύτατη διαφημιστική εκστρατεία για την κυκλοφορία του, στη Νέα Υόρκη διοργανώθηκε μία ειδική βραδιά για την παρουσίαση του βιβλίου, με πολλές εκδηλώσεις, παρουσία και του Μπράιαν Μπόιντ, βιογράφου του συγγραφέα της περίφημης «Λολίτα».

    Ο Ντμίτρι Ναμπόκοφ, 75 ετών, γιός του συγγραφέα που έφυγε από τη ζωή το 1977, αμφιταλαντεύθηκε επί μακρόν έως ότου εμπιστευθεί το χειρόγραφο του πατέρα του στον λογοτεχνικό ατζέντη Άντριου Γουάιλι, ο οποίος διαπραγματεύθηκε τα δικαιώματα του βιβλίου με τους εκδοτικούς οίκους Knopf/Random House στις ΗΠΑ και Penguin στη Βρετανία.

    Η έκδοση του βιβλίου αυτού, κατά παράβαση της επιθυμίας του συγγραφέα του, που πριν τον θάνατό του είχε αφήσει παραγγελία να καταστραφεί, υπήρξε το αντικείμενο παθιασμένων συζητήσεων σε συνέδρια λογοτεχνίας και σε άρθρα, τα οποία εξακολουθούν να αναφέρονται σε έναν από τους μεγάλους συγγραφείς του 20ου αιώνα.

    «Είναι η ιστορία ενός άνδρα που χάνει τη κόρη του και βρίσκει σε ένα άλλο κοριτσάκι 12 ετών όχι ένα ερωτικό αντικείμενο, μα ένα είδος υποκατάστατου της νεκρής», τονίζει ο Μπόιντ. «Πιστεύω πως δεν μπορεί να θεωρηθεί μία από τις μεγάλες επιτυχίες του Ναμπόκοφ, παρ' όλα ταύτα παραμένει ένα σημαντικό και πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα».

    «Όταν η (σύζυγός του) Βέρα και ο Ντμίτρι Ναμπόκοφ με είχαν ερωτήσει τι πιστεύω ότι έπρεπε να κάνουν με το χειρόγραφο, τότε τους είχα απαντήσει πως όφειλαν να το καταστρέψουν, όπως τους είχε ζητήσει ο ίδιος ο συγγραφέας να κάνουν, αλλά τώρα είμαι πολύ ευτυχής που δημοσιεύθηκε», πρόσθεσε ο βιογράφος του.

    Κλεισμένα σε τραπεζική θυρίδα στο Μοντρέ της Ελβετίας, όπου πέθανε ο Ναμπόκοφ, τα 138 δελτάρια, που συνιστούν το corpus του «Πρωτοτύπου της Λόρα» θα πωληθούν--σύμφωνα με το αμερικανικό κρατικό δίκτυο ραδιοφωνίας NPR--σε δημοπρασία του Οίκου Κρίστις, σε μία ακόμη άγνωστη ημερομηνία.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 29735

    [04] Προς παράταση της προεδρίας του Μ. Αμπάς

    Τριτη, 17 11 2009 19:55

    Προς παράταση οδεύει η προεδρική θητεία του Μαχμούντ Αμπάς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέρχονται από το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο της "Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης". Η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει στη διάρκεια του Δεκεμβρίου.

    Οι λόγοι που οδηγούν στην απόφαση αυτή, είναι η αποδοχή του κ. Αμπάς από τις δυτικές χώρες, σε συνδυασμό με την προσήλωσή του στην πολιτική των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο κ. Αμπάς δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να ανανεωθεί η θητεία του, η οποία λήγει την 25η Ιανουαρίου 2010.

    Είδηση: 29736


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 17 November 2009 - 21:51:18 UTC