Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: «Δεν χωρά χαμένη ψήφος»
  • [02] Σε εκδήλωση κατά του καρκίνου ο μαστού ο Γ. Παπανδρέου
  • [03] Ισχυρές κακοκαιρίες έπληξαν ΗΠΑ, Ιταλία & Φιλιππίνες
  • [04] Διόδια με το χιλιόμετρο στην Αθηνών-Λαμίας
  • [05] Α.Παπαρήγα: «Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας!»
  • [06] Α.Τσίπρας: «Να δοθεί φωνή στην ξεχασμένη κοινωνία»!
  • [07] Στη Χαλκίδα οι Οικολόγοι-Πράσινοι
  • [08] Εκλογές στη Γερμανία
  • [09] Συνελήφθη ο Ρομάν Πολάνσκι στην Ελβετία
  • [10] Πτωχός, πλην τίμιος!

    [01] Κ.Καραμανλής: «Δεν χωρά χαμένη ψήφος»

    Μήνυμα συσπείρωσης προς τους οπαδούς της ΝΔ στέλνει ο Κώστας Καραμανλής μέσω της συνέντευξής του στη Real News δηλώνοντας πως στις 4 Οκτωβρίου πάει για να νικήσει.

    Ο πρωθυπουργός τονίζει πως δεν υπάρχει κοινωνική δυναμική υπέρ του ΠΑΣΟΚ, αλλά, υψηλή συσπείρωση.

    Απάντηση έδωσε και στο ερώτημα αν θα έδινε ποτέ "δαχτυλίδι" σε κάποιο στέλεχος του κόμματός του.

    Για όλους και για όλα μιλά ο Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξη που παραχώρησε στη REAL NEWS και τον Νίκο Χατζηνικολάου, μόλις μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. «Δεν έχω καμία πρόθεση να φύγω. Είμαι μαχητής και μπροστάρης. Με την προϋπόθεση να νιώθω εγώ χρήσιμος και να με θέλουν», δηλώνει χαρακτηριστικά.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητά από τους ψηφοφόρους να σταθούν δίπλα στην κυβερνώσα παράταξη, παραμερίζοντας πικρίες και παράπονα, καθώς η αναμέτρηση είναι «κρίσιμη και δεν χωρά χαμένη ψήφος», κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, κάνοντας λόγο για «δημόσιο εκβιασμό στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας» και δηλώνει απερίφραστα ότι θα παραμείνει στο «τιμόνι» της ΝΔ, ακόμη και σε περίπτωση ήττας.

    «Ζητώ από όλους τους νεοδημοκράτες, από όλους τους πολίτες που έχουν βρεθεί κοντά σε αυτή την παράταξη, να μετρήσουν τα πραγματικά δεδομένα και να σταθούν δίπλα της και τούτη τη φορά. Κι αν αυτό γίνει, να ξέρετε ότι αυτές τις εκλογές θα τις κερδίσει η ΝΔ. Είναι τόσο κρίσιμη αυτή η αναμέτρηση που δεν χωρά ψήφο διαμαρτυρίας. Δεν χωρά χαμένη ψήφος!».

    Ο Κώστας Καραμανλής παραδέχεται ότι η ΝΔ υστερεί χρονικά στην επίτευξη της συσπείρωσης, δηλώνει όμως σίγουρος ότι τελικά «οι Νεοδημοκράτες θα σταθούν δίπλα στην παράταξή τους». «Παλεύω για τις ιδέες μου, για τις απόψεις μου και για την παράταξη στην οποία ανήκω από μικρό παιδί και η οποία μου έχει κάνει την τιμή εδώ και 12 χρόνια να ηγούμαι νύχτα και ημέρα, με νύχια και δόντια. Από την μία έχουμε μία πολύ καθαρή και παλικαρίσια στάση, έχουμε δύσκολες πολιτικές αποφάσεις μπροστά μας, και από την άλλη, μία ανεύθυνη στάση, αοριστίες, γενικολογίες και υποσχέσεις στους πάντες, τα πάντα!».

    Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το «δαχτυλίδι» της εξουσίας, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε αυτά τα σενάρια «ανυπόστατα» και «καραγκιοζιλίκια» όσα λέγονται περί «δαχτυλιδιού».

    Μάλιστα, προκαλεί αίσθηση ο τρόπος με τον οποίο απαντά στο ερώτημα αν θα έδινε ποτέ "δαχτυλίδι" σε κάποιο στέλεχός του. «Σας είπα ξανά ότι είμαι μαχητής. Κι εν πάση, περιπτώσει, ακόμα και στη θεωρητική ερώτηση που δεν με απασχολεί καθόλου τώρα, είναι ένα δημοκρατικό κόμμα η ΝΔ και δεν κάνει τα καραγκιοζιλίκια που γίνανε στο ΠΑΣΟΚ!».

    Ο κ. Καραμανλής επαναλαμβάνει πως οι εκλογές χρεώνονται στο ΠΑΣΟΚ που έκανε, όπως λέει, δημόσιο εκβιασμό στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Είδηση: 27180

    [02] Σε εκδήλωση κατά του καρκίνου ο μαστού ο Γ. Παπανδρέου

    Την αναγκαιότητα ενός κράτους που θα κάνει σωστό νοικοκύρεμα της οικονομίας και κατά συνέπεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο χαιρετισμό του σε εκδήλωση για τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού, στο Ζάππειο.Εκατοντάδες γυναίκες, άνδρες και παιδιά, έδωσαν δυναμικό παρών στον αγώνα δρόμου και έστειλαν ηχηρό μήνυμα υπέρ της αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού.

    "Πρέπει να εγγυηθούμε το δικαίωμα στη ζωή, στην πρόληψη, τη θεραπεία και την επανένταξη", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση και συμπλήρωσε ότι αν και ένας άνδρας ίσως δεν μπορεί να μπει στη θέση των γυναικών, που έχουν το πρόβλημα, "ο δικός τους αγώνας είναι και δικός μου, είναι αγώνας όλων μας για μια κοινωνία αξιοπρέπειας, ευαισθησίας και ανθρωπιάς".

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "είναι απαραίτητο να εγγυηθούμε το δικαίωμα στη ζωή", που "σημαίνει πρώτα απ΄όλα δικαίωμα στην πρόληψη, δικαίωμα στην άμεση και έγκαιρη διάγνωση, χωρίς ταλαιπωρία, γραφειοκρατία και δαιδαλώδεις διαδικασίες, δικαίωμα στην έγκαιρη αντιμετώπιση και θεραπεία του προβλήματος αλλά και δικαίωμα στην ανάπλαση, και στην επανένταξή της σε μια κοινωνία που τη βλέπει κατάματα και δεν αισθάνεται ενοχές, που την αγαπά, τη στηρίζει και δεν φοβάται να συζητήσει το πρόβλημά της.

    "Για να γίνουν όλα αυτά", συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, "χρειάζεται ένα κράτος που θα επενδύσει σε σωστά μηχανήματα, σε σωστά νοσοκομεία και νοσηλευτές και αυτά μπορούμε να τα κάνουμε με ένα σωστό νοικοκύρεμα στην οικονομία, ένα σωστό νοικοκύρεμα του ΕΣΥ".

    Δηλώνοντας σύμμαχος στον αγώνα των γυναικών, που πάσχουν από το πρόβλημα, ο κ. Παπανδρέου κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι "χρειάζεται η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ώστε να ξεπεράσουμε τον ατομικισμό του αποκλεισμού και να βρούμε τις αξίες της αλληλεγγύης, της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς".

    Ο αγώνας δρόμου κατά του καρκίνου του μαστού ξεκίνησε στο Τέξας πριν από 26 χρόνια, και διοργανώθηκε στη χώρα μας για πρώτη φορά.

    Στόχος των δρομέων είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση. Ο αγώνας ωστόσο, είναι και μια μεγάλη γιορτή για τις γυναίκες που έχουν επιζήσει από τον καρκίνο του μαστού.

    Μέχρι το τέλος του χρόνου, πάνω από 1,5 εκατομμύριο δρομείς σε 130 πόλεις του κόσμου, θα έχουν τρέξει φέτος προς τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

    Είδηση: 27191

    [03] Ισχυρές κακοκαιρίες έπληξαν ΗΠΑ, Ιταλία & Φιλιππίνες

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 27 09 2009 18:32

    Ισχυρές βροχοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι πλήττουν την νότια Ιταλία. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και σπίτια πλημμύρισαν. Τουλάχιστον 11 είναι οι νεκροί από την κακοκαιρία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην πολιτεία της Τζώρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών, όχημα έπεσε σε τρύπα που προκλήθηκε στο οδόστρωμα από τις βροχοπτώσεις και ο οδηγός -ευτυχώς- τραυματίστηκε ελαφρά.Στις Φιλιππίνες, περισσότερους από 75 νεκρούς άφησε πίσω της η τροπική καταιγίδα Κετσάνα. Το νερό έχει καλύψει το 80 % της Μανίλας, αναγκάζοντας -τουλάχιστον- 280.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

    Ισχυρή κακοκαιρία στην Τζώρτζια των ΗΠΑ

    Στην Τζώρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών, από τύχη γλίτωσε ένας οδηγός όταν η άσφαλτος κυριολεκτικώς κατάπιε το αυτοκίνητό του. Το εν λόγω όχημα έπεσε σε τρύπα που είχε ανοίξει στο οδόστρωμα εξ αιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων. Από την κακοκαιρία έχει πληγεί περισσότερο το βορειοδυτικό τμήμα της πολιτείας της Τζώρτζια.

    Ισχυρές βροχοπτώσεις στην νότια Ιταλία

    Στην Ιταλία, ισχυροί άνεμοι και δυνατή βροχή πλήττουν τις νότιες περιοχές της γειτωνικής μας χώρας, κυρίως την Σικελία και την Καλαβρία.

    "Το βραδύ, η λάσπη και οι πέτρες γέμισαν την πόλη. Εξ αιτίας των πυρκαγιών του καλοκαιριού δεν υπάρχουν αρκετά δέντρα στα βουνά για να σταματήσουν τις κατολισθήσεις!", είπε ο δήμαρχος της πόλης Μάουρο Τζιοβάνι.

    Οδικά δίκτυα μετατράπηκαν σε ποτάμια και δεκάδες οχήματα ακινητοποιήθηκαν. Οι κάτοικοι είδαν τα υπάρχοντά τους να χάνονται κάτω από τα λασπόνερα που εισέβαλαν στα σπίτια τους.

    Καταστροφικός τυφώνας έπληξε νησί των Φιλιππινών

    Η τροπική καταιγίδα Κετσάνα έδειξε τα δόντια της στους κατοίκους της Μανίλα. Οι κάτοικοι μετά βίας κάνουν μερικά βήματα στους πλημμυρισμένους δρόμους. Τα σπίτια εξαφανίστηκαν κάτω από τόνους νερού. Το 80 % της πρωτεύουσας των Φιλιππινών καλύφθηκε από νερό. Μετά από εννιά ώρες καταρρακτώδους βροχόπτωσης, τουλάχιστον 280.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι. Πρόκειται για τις χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 40 ετών. Η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει το βόρειο τμήμα των Φιλιππινών.

    Σχεδόν 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν, η Μανίλα έμεινε χωρίς ηλεκτρικό και πτήσεις αεροπορικών εταιριών αναβλήθηκαν καθώς ένας ισχυρός τυφώνας σφυροκόπησε το Σάββατο το κυριότερο νησί των Φιλιππινών.

    Η τηλεόραση έδειξε κατοικίες να παρασύρονται από πλημμυρισμένα ποτάμια, ανθρώπους στις στέγες να καλούν για βοήθεια και πλήθη να παραμένουν εγκλωβισμένοι στους πλημμυρισμένους κύριους δρόμους της Μανίλα, καθώς η καταιγίδα με ανέμους έντασης 100 χιλιομέτρων την ώρα προκάλεσε βροχές 341 mm μέσα σε έξι ώρες.

    Η πρόεδρος Γκλόρια Μακαπαγκάλ Αρόγιο απηύθυνε έκκληση για δωρεές σε ρούχα, κουβέρτες, τρόφιμα και νερό καθώς εκατοντάδες οικογένειες, ανεβασμένες στις στέγες ή εγκλωβισμένες σε πλημμυρισμένες περιοχές, περίμεναν βοήθεια.

    "Απευθύνω έκκληση στους συμπατριώτες μας, ιδίως στους κατοίκους της μητροπολιτικής Μανίλα και άλλων επαρχιών στη διαδρομή του τυφώνα να παραμείνουν ήρεμοι, να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αξιωματούχων και των αρχών πολιτικής αμύνης", δήλωσε η Αρόγιο σε διάγγελμα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

    Τουλάχιστον 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν, κυρίως από πνιγμό, στην επαρχία Ριζάλ, ανατολικά της Μανίλα, μετέδωσαν ραδιοφωνικοί σταθμοί επικαλούμενοι τον τοπικό κυβερνήτη.

    Άλλοι έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση τοίχων και τις πλημμύρες στην περιοχή της πρωτεύουσας.

    Οι Αρχές διέκοψαν την λειτουργία αεροδρομίων διεθνών πτήσεων και πτήσεων εσωτερικού, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες επιβάτες.

    Αξιωματούχοι των «υπηρεσιών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών» κήρυξαν σε "κατάσταση καταστροφής" την περιοχή της πρωτεύουσας και άλλες 25 περιοχές στο κυριότερο νησί Λουζόν, προκειμένου να επιταχυνθούν οι προσπάθειες διάσωσης, ανακούφισης και αποκατάστασης.

    Οι επιχειρήσεις και τα εμπορικά καταστήματα έκλεισαν και τα τοπικά ξενοδοχεία γέμισαν με εξαντλημένους από την κούραση μετακινούμενους στην πόλη.

    Ο τυφώνας κινείται δυτικά-βορειοδυτικά και αναμένεται να κατευθυνθεί προς τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας ως το πρωί της Δευτέρας, δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο επικεφαλής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Ναθάνιελ Κρουζ.

    Είπε πως ο τυφώνας προκάλεσε την πιο πυκνή βροχόπτωση στη χώρα από το 1967 και ότι ο μετεωρολογικός σταθμός συνέλεξε 341 mm βροχής μέσα σε έξι ώρες το Σάββατο.

    Κατά μέσο όρο περίπου 20 τυφώνες πλήττουν κάθε χρόνο αυτή τη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

    Είδηση: 27188

    [04] Διόδια με το χιλιόμετρο στην Αθηνών-Λαμίας

    Ειδήσεις

    Με το σύστημα της χιλιομετρικής χρέωσης θα καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων, από την ερχόμενη Τρίτη οι οδηγοί στο τμήμα από την Μεταμόρφωση μέχρι τη Λαμία. Με τις νέες τιμές η διαδρομή Αθήνα - Λαμία με επιστροφή θα κοστίζει 4 ευρώ περισσότερο από ότι σήμερα, ενώ μέχρι την Χαλκίδα θα είναι κατά περίπου 2 ευρώ φθηνότερη. Ο σταθμός στο Σχηματάρι καταργείται και θα λειτουργήσει νέος στο ύψος της Θήβας.

    Στο τμήμα της εθνικής οδού από τη Μεταμόρφωση μέχρι τη Λαμία που εκμεταλλεύεται η κοινοπραξία η οποία κατασκευάζει την Ιόνια Οδό εγκαινιάζεται από την Τρίτη το σύστημα της χιλιομετροχρέωσης στην πληρωμή των διοδίων.

    Το χιλιόμετρο θα κοστίζει 00,37 ευρώ και με τη χρέωση αυτή οι οδηγοί ΙΧ θα πληρώνουν 1,85 ευρώ στις Αφίδνες , 2,25 στο νέο σταθμό της Θήβας που αντικαθιστά αυτόν του Σχηματαρίου και 2,2 ευρώ στην Τραγάνα .

    Οι αντίστοιχες τιμές για τα δίκυκλα είναι 1,3,1,6 και 1,5. Τα διόδια αυτά θα πληρώνονται και στο πήγαινε και στο έλα.

    Με τις νέες τιμές η διαδρομή Αθήνα -Λαμία με επιστροφή θα στοιχίζει 12,6 ευρώ από 8,25.Φθηνότερη θα είναι η διαδρομή με επιστροφή εως τη Χαλκίδα .Θα στοιχίζει 3,7 ευρώ από 5,5 .

    Με τις ίδιες τιμές θα χρεώνονται κι όσοι χρησιμοποιούν συσκευές αυτόματης διέλευσης . Στο Καπανδρίτι, τη Μαλακάσα και τα Οινόφυτα θα λειτουργήσουν και πλευρικοί σταθμοί.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27192

    [05] Α.Παπαρήγα: «Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας!»

    «Θύελλα αντιλαϊκών μέτρων, όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση», προβλέπει η Αλέκα Παπαρήγα και αποδίδει στο ΠΑΣΟΚ την «τέχνη» του να «περάσουν» τα μέτρα αυτά με τις λιγότερες λαϊκές αντιδράσεις.

    «Να αποδοκιμάσει και τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, αψηφώντας αποπροσανατολισμούς και ψευτοδιλήμματα και να συνταχθεί με το ΚΚΕ για αντίσταση και προοπτική», ζητεί από τον λαό στις συνεντεύξεις της, που δημοσιεύονται στις εφημερίδες «Πρώτο Θέμα» και «Έθνος της Κυριακής», η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

    «Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας. Έχουμε πρόγραμμα, που φτάνει ως την αλλαγή τάξης στην εξουσία και όχι εναλλαγή κομμάτων, που στηρίζουν την εκμετάλλευση του λαού», υποστηρίζει μεταξύ άλλων η κα Αλέκα Παπαρήγα στις εν λόγω συνεντεύξεις τις.

    Χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «εμπόδιο στην ανάπτυξη ισχυρού κινήματος με ριζοσπαστική κατεύθυνση» και του αποδίδει «αφερεγγυότητα» και αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΚΕ με κόμμα το οποίο δεν θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία, διερωτώμενη «καλούμε το λαό σε αντεπίθεση. Είναι ποτέ δυνατό να συνεργαστούμε με κάποιον από τους δύο;», προσθέτοντας: «Ας απευθυνθούν στους πρόθυμους. Στον ΛΑ.Ο.Σ., στους «Οικολόγους Πρασίνους» και στον «ΣΥΡΙΖΑ»!».

    Περιοδεία Παπαρήγα

    Τον Βόλο επισκέπτεται σήμερα, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όπου στις 6:30 το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και αργότερα στις 7:30 θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση, στην παραλία της πόλης.

    Είδηση: 27182

    [06] Α.Τσίπρας: «Να δοθεί φωνή στην ξεχασμένη κοινωνία»!

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 27 09 2009 17:05

    Δριμεία επίθεση εναντίον τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης του ΣΥΡΙΖΑ, στο Ζαππειο. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι την επομένη των εκλογών θα υπάρχει κυβέρνηση, προσθέτοντας ωστόσο, ότι το ζητούμενο είναι να υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρός στη Βουλή, έτσι ώστε να δοθεί, όπως είπε φωνή στη ξεχασμένη κοινωνία. Έμμεσα, αλλά με σαφήνεια, ο πρόεδρος του ΣΥΝ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

    Η ΝΔ "οδεύει σε διαφαινόμενη συντριβή" εκτίμησε για το εκλογικό αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Συνασπισμού στη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε στο Ζάππειο, υποστηρίζοντας ότι "αυτό της αξίζει", διότι "ακόμη και σήμερα ζητάει ψήφο ομαδικής αυτοκτονίας" παρά την οικονομική πολιτική που ακολούθησε.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι "η ΝΔ και ο κ. Καραμανλής έχουν κάνει ό,τι είναι δυνατό για να ξέρουμε από τώρα το αποτέλεσμα των εκλογών", και κατηγόρησε την κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, λέγοντας ότι άντίδοτο της ΝΔ στη φτώχεια είναι περισσότερη φτώχεια.

    Ο κ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική και στο ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι "ζητά λευκή επιταγή" και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται από τώρα για την επόμενη ημέρα, δηλαδή "για να πάρει πίσω όσα έχει υποσχεθεί κατά την προεκλογική περίοδο"

    Διατύπωσε επίσης την άποψη πως οι τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα κάνει απογραφή, όπως η ΝΔ, αλλά καταγραφή της κατάστασης, που θα παραλάβει, «έχουν αυτήν ακριβώς την έννοια».

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ποια θα είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ο πρόεδρος του ΣΥΝ απέκλεισε το ενδεχόμενο ακυβερνησίας και υποστήριξε ότι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν κατεύθυνση, που δεν είναι προς όφελος της κοινωνίας. "Επομένως, την επομένη των εκλογών εμείς θα πιέσουμε προς διαφορετική κατεύθυνση, δεδομένου ότι από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει καμία διάθεση για συνεργασία με την Αριστερά", τόνισε.

    "Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η είσοδός του στη Βουλή για να δώσει, μετά τις εκλογές, νέους και αποτελεσματικούς αγώνες. Για το λόγο αυτό, καλούμε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και με συνείδηση", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σε περίπτωση που δεν μπει στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει με δημοκρατικό τρόπο την επομένη των εκλογών, όσα προβλήματα και αν πιθανόν υπάρξουν.

    Όσον αφορά τις επικρίσεις που δέχεται η παράταξη από το ΚΚΕ, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι "η κ. Παπαρήγα, αντί να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, που εγκαθίδρυσαν τον εργασιακό μεσαίωνα, κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, που ανέδειξε τα προβλήματα. Υπάρχει εμμονή ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο εμείς θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο".

    Είδηση: 27187

    [07] Στη Χαλκίδα οι Οικολόγοι-Πράσινοι

    Την Χαλκίδα επισκέφθηκαν σήμερα οι Οικολόγοι- Πράσινοι για να καταδείξουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την καταστροφή του περιβάλλοντος στο νομό Ευβοίας. Ο επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας Νίκος Χρυσόγελος μίλησε για τη παρουσία εξασθενούς χρωμίου στο νερό που διοχετεύεται στο δήμο Μεσσαπίων στην Εύβοια και ζήτησε να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι υδροδότησης Ο κ. Χρυσόγελος μίλησε με τους πολίτες της Χαλκίδας για τα προβλήματα που δημιουργεί η καταστροφή του περιβάλλοντος στο νομό και τόνισε ότι το κόμμα του θα θέσουν στη διάθεση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες του δήμου Ληλαντίου νομική και επιστημονική κάλυψη.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27190

    [08] Εκλογές στη Γερμανία

    Κόσμος -

    Ευρώπη

    Άνοιξαν το πρωί οι κάλπες στη Γερμανία για τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες αναμένεται να εξασφαλίσουν μια νέα θητεία στην καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ. Περίπου 62,2 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στη Μπούντενσταγκ, η οποια θα αναδείξει τον καγκελάριο της πρώτης ευρωπαϊκής δύναμης. Η Άγγελα Μέρκελ είναι βέβαιον πως θα εξασφαλίσει μία νέα κυβερνητική θητεία, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα κατορθώσει να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Φιλελευθέρους, όπως η ίδια θα επιθυμούσε, και ίσως αναγκασθεί να συνεχίσει στη γραμμή της «μεγάλης συμμαχίας» με τους Σοσιαλδημοκράτες, όπως την περασμένη πενταετία.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27193

    [09] Συνελήφθη ο Ρομάν Πολάνσκι στην Ελβετία

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 27 09 2009 18:23

    Ο 76χρονος σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι συνελήφθη το πρωι από τις ελβετικές αρχές κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης όπου πήγε για να βραβευτεί στο φεστιβάλ κινηματογράφου. Ο σκηνοθέτης καταζητείται από το 1978 από τις αμερικανικές αρχές με την κατηγορία για βιασμό 13χρονης και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο έκδοσης καθώς υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελβετίας. Από το 1962 οπότε έκανε και το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία μαχαίρι στο νερό ο Ρομάν Πολάνσκι βρίσκεται στην κινηματογραφική επικαιρότητα. Όμως τα γεγονότα της προσωπικής του ζωής συχνά απασχόλησαν τον κόσμο περισσότερο από τις ταινίες του.

    Ο Πολωνός σκηνοθέτης πήγε στην Ελβετία για να παραλάβει βραβείο για το σύνολο του έργου του στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Ζυρίχης. Όμως η ελβετική αστυνομία τον συνέλαβε βάσει εντάλματος που είχαν εκδώσει οι ΗΠΑ από το 1978 και τώρα ο Πολάνσκι παραμένει υπό κράτηση.

    Όλα ξεκίνησαν το 1977 όταν ο Πολωνοεβραίος σκηνοθέτης βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα κατηγορούμενος για τον βιασμό της 13χρονης Σαμάνθα Γκάιγκερ στο σπίτι του γνωστού ηθοποιού Τζάκ Νίκολσον, φίλου του Πολάνσκι και πρωταγωνιστή στην ταινία Τσάινα Τάουν.

    Η πολιτεία του Λος Άντζελες απέδωσε στον πολωνοεβραίο σκηνοθέτη 6 κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες ο εξαναγκασμός για χρήση παραισθησιογόνων ουσιών σε ανήλικο, και βιασμό ανηλίκου υπό την επήρεια ναρκωτικών. Αρχικά ο ίδιος δήλωσε αθώος, αλλά αργότερα ο δικηγόρος του κατάφερε να μειώσει τις κατηγορίες με αντάλλαγμα την ομολογία ενοχής του Πολάνσκι.

    Αρκετά χρόνια μετά το ξέσπασα του περιβόητου σκανδάλου, ο ίδιος ο Ρομάν Πολάνσκι δήλωσε σε συνέντευξή του «μου αρέσουν τα νεαρά κορίτσια, όπως άλλωστε αρέσουν και στους περισσότερους άντρες.»

    Αυτή του η δήλωση, που τουλάχιστον φανερώνει ειλικρίνεια, χρησιμοποιήθηκε στο ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε η πολωνικής καταγωγής Μαρίνα Ζένοβιτς με τίτλο Ρομάν Πολάνσκι καταζητούμενος και επιθυμητός.

    Είδηση: 27184

    [10] Πτωχός, πλην τίμιος!

    Ένας συνταξιούχος από τη Σαρδηνία βρήκε κάτω ένα πορτοφόλι μέσα στο οποίο υπήρχε ένα δελτίο λόττο που κέρδιζε 15.000 β¬ και φρόντισε να το επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του, ένα 36χρονο εργάτη, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

    "Δεν ήταν δικό μου, έπρεπε να το επιστρέψω" δήλωσε ο έντιμος συνταξιούχος που βρήκε το πορτοφόλι με το τυχερό δελτίο, μαζί με πολυάριθμές εικόνες αγίων με την ένδειξη "Προς όλους, προστατέψτε με", σε ένα μικρό δρόμο του Κάλιαρι.

    "Είναι το τέταρτο πορτοφόλι που βρίσκω. Μία άλλη φορά είχα βρει ένα πορτοφόλι που περιείχε 2.500 β¬ και το επέστρεψα", δήλωσε ο συνταξιούχος.

    Είδηση: 27186


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 27 September 2009 - 16:52:18 UTC