Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: Υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Παπανδρέου: Η νίκη θα κερδηθεί μόνο στις κάλπες
  • [03] Πολιτική κόντρα για stage και δανειολήπτες
  • [04] Τσίπρας: Δώστε μας δύναμη στη Βουλή

    [01] Κ.Καραμανλής: Υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών το ΠΑΣΟΚ

    Ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Κοζάνη, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου για αναξιοπιστία και ότι εμπαίζει τους πολίτες αποκρύπτοντας τα μέτρα που σχεδιάζει να πάρει εάν κερδίσει τις εκλογές. Ακόμη ο κ. Καραμανλής επέκρινε τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι έβαλε γκρίζες ζώνες στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και προσπάθησε να εγκλωβίσει τη χώρα σε μια πολύμηνη προεκλογική περίοδο. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Έλληνες να ψηφίσουν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

    "Αμφισβητείστε όσους αμφισβητούν την νοημοσύνη σας, αρνηθείτε όσους αρνούνται την αλήθεια", κάλεσε τους ψηφοφόρους ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης της Νέας Δημοκρατίας στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανέτοιμο, κρύβει τις προθέσεις του, φοβάται μόνο μη τυχόν δυσαρεστήσει τους πολίτες ενώ για τη Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι λέει όλη την αλήθεια στο λαό και έχει το σχέδιο να οδηγήσει τη χώρα σε ένα καλύτερο αύριο.

    Κάλεσε τα μέλη και ψηφοφόρους και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσουν το κόμμα στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, "να μην πάει καμία ψήφος χαμένη", όπως είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε "Ξέρουμε να δίνουμε μάχες, το μάθαμε σε δύσκολους καιρούς. Ξέρουμε πως κερδίζονται οι μάχες, το αποδείξαμε πολλές φορές, η νίκη είναι στα χέρια σας".

    Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου για τη στάση του στα εθνικά θέματα λέγοντας ότι ώς υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία δεν θα συζητούνταν το θέμα των γκρίζων ζωνών, αλλά, όπως είπε, ο τότε πρωθυπουργός τελικά ήταν μέσα στις διερευνητικές επαφές. "Δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό κανενός όμως δεν μπορούν να αμφισβητούν και τον δικό μας πατριωτισμό", σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

    Σε ότι αφορά το θέμα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα όσα έχει πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τα χαρακτήρισε "περίεργους υπαινιγμούς" και αναρωτήθηκε " τι κρύβουν" . Παράλληλα, από τη δυτική Μακεδονία έστειλε μήνυμα προς την ηγεσία της ΠΓΔΜ λέγοντας "βάλαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και δεν υποχωρούμε. Το αποδείξαμε στο Βουκουρέστι, δείξαμε τόλμη και αξιοπιστία και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν".

    Σχετικά με την οικονομία ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα ευχάριστα λόγια του ΠΑΣΟΚ θα φέρουν δυσβάσταχτο κόστος. Κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι ανέτοιμο, πέφτει σε αντιφάσεις, δεν λέει την αλήθεια, κρύβει τις προθέσεις του και το μόνο που το ενδιαφέρει είναι πως δεν θα γίνει δυσάρεστο στους πολίτες. "Δεν λέει πως θα καταφέρει να μειώσει το έλλειμμα και που θα βρει τα χρήματα που απαιτούνται", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σε αντιδιαστολή με το ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι η Νέα Δημοκρατία λέει την αλήθεια στο λαό και εμπιστεύεται το λαό. Γι' αυτό το λόγο και ο ίδιος απευθύνθηκε στους πολίτες προσφεύγοντας σε πρόωρες εκλογές.

    "Εσείς αποφασίζετε, εσείς ψηφίζετε, εσείς επιλέγετε", είπε ο πρωθυπουργός. Ταυτόχρονα κάλεσε σε μεγάλη συσπείρωση τα μέλη και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. "Δίνουμε τα χέρια σε ολόκληρη τη χώρα. Κάθε ένας από εμάς είναι ένας ισχυρός κρίκος στην πορεία για τη μάχη".

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που κατασκευάστηκαν ή είναι σε εξέλιξη στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ανάμεσά τους η Εγνατία οδός και οι κάθετοι προς αυτήν άξονες. Είπε ότι σχεδιάζεται το ενεργειακό μέλλον της δυτικής Μακεδονίας και η μετάβασή της στην πράσινη οικονομία. "Θα αντικατασταθούν παλιές μονάδες επεξεργασίας λιγνίτη της ΔΕΗ με άλλες νέας τεχνολογίας που ρυπαίνουν λιγότερο και προωθείται η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας" ανέφερε.

    Στην περιοχή της Κοζάνης διατίθεται έκταση 500 στρεμμάτων για τη χωροθέτηση του Πανεπιστημίου της Κοζάνης. Δημιουργούνται νέα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στη Δυτική Μακεδονία προωθείται η ανάπτυξη της άλλης γεωργίας και οι παραγωγοί του κρόκου στην Κοζάνη είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Παραχωρούνται επτά χιλιάδες στρέμματα σε νεοεισερχόμενους αγρότες στην Κοζάνη και στη Φλώρινα. Η κυβέρνηση, είπε ο πρωθυπουργός, μιλάει με το χειροπιαστό έργο της και έχει σχέδιο για ένα καλύτερο αύριο του τόπου.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27156

    [02] Παπανδρέου: Η νίκη θα κερδηθεί μόνο στις κάλπες

    Μιλώντας στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, τόνισε: "Κανένας εφησυχασμός, η νίκη θα κερδηθεί μόνο στις κάλπες, οι δημοσκοπήσεις δεν κερδίζουν εκλογές. Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει παντού σε κάθε πολίτη, σε κάθε νοικοκύρη, σε κάθε δημοκράτη και σε κάθε αγωνιστή της Αριστεράς και της Οικολογίας. Ζητώ τη δύναμή σας να αλλάξουμε το κράτος και να φτιάξουμε την οικονομία".

    Η μάχη, τόνισε ο κ. Παπανδρέου πρέπει να δοθεί από όλους μαζί έως την τελευταία στιγμή, άνθρωπο με άνθρωπο, σπίτι με σπίτι, ψήφο με ψήφο. Η νίκη, τόνισε, θα κερδηθεί στις κάλπες και μόνο εκεί. Και έστειλε το μήνυμα ότι "οι δημοσκοπήσεις δεν κερδίζουν εκλογές, αυτές τις κερδίζει ο αγώνας". Το μήνυμά μας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης.

    Είναι η ώρα, τόνισε, να αφήσουμε πίσω μια και καλή όλα όσα οδήγησαν τη χώρα στην παρακμή, στην κατάπτωση, στον ξεπεσμό, τη διαφθορά, στο φόβο και στο περιθώριο. Και να βάλουμε, όπως είπε, τη χώρα σε πορεία προόδου, δικαιοσύνης κα ανάπτυξης. Τώρα, είναι η ώρα να πάμε όλοι μαζί και να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια πορεία ανάπτυξης και προόδου.

    Ο ίδιος δεσμεύτηκε να κάνει το πρώτο βήμα σε αυτή τη νέα πορεία αναλαμβάνοντας να συγκρουσθεί με όσα κατεστημένα εμποδίζουν τη νέα πορεία της χώρας, με όποιο κόστος και αν συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Δεσμεύομαι, πρόσθεσε, να μπω μπροστά σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια και να παραδώσουμε στα παιδιά μια καλύτερη Ελλάδα από αυτή που παραλάβαμε.

    Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης και ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας για να μπορέσει να φέρει σε πέρας το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εγγυάται τη νέα πορεία της χώρας.

    Αναφέρθηκε στις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησής του και ειδικότερα στα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή τις πρώτες εκατό μέρες.

    Ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε, όπως είπε, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει μέσα σε εκατό ημέρες, αλλά τόνισε ότι αυτό που μπορεί να κάνει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι να της δώσει το χρόνο που χρειάζεται για να αντιδράσει, να ανασάνει, να βγει από την εντατική, ώστε να μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα.

    Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό το βήμα, όπως τόνισε, είναι να δημιουργηθεί ένα ευνοούμενο κράτος που θα στέκεται δίπλα στον πολίτη και αυτό το κράτος εγγυάται το ΠΑΣΟΚ για να διαμορφωθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτείας και πολιτών.

    Μίλησε για την ανάγκη άμεσης αναθέρμανσης της οικονομίας και να δοθεί στην Ελλάδα μια αναπτυξιακή προοπτική.

    Η προοπτική αυτή, όπως ανέφερε, περνάει μέσα από την Πράσινη Ανάπτυξη, η οποία δεν είναι απλά ένας σχεδιασμός για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά ένα πολιτικό πρόγραμμα, που στοχεύει στη δημιουργία νέου πλούτου και στη δίκαιη κατανομή του, αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Σε αυτή την προσπάθεια, τόνισε, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, γιατί από πρωτοπόροι γίναμε ουραγοί και για αυτό είναι απαραίτητο στις 4 Οκτώβρη να γυρίσουμε σελίδα.

    Εκτενή αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου στην Κρήτη, την οποία χαρακτήρισε παράδειγμα για το πως μπορεί να εφαρμοστεί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. Μπορούν, όπως είπε, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας μέσα από ένα αγροτοδιατροφικό τομέα, ένα νέο μοντέλο τουριστικής αξιοποίησης, αλλά και μέσα από την έρευνα και την τεχνολογία.

    Αναφέρθηκε, επίσης, στους αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι, όπως είπε, έμειναν έξω από τα προγράμματα και τις ενισχύσεις της κυβέρνησης και ανέλαβε τη δέσμευση για την άμεση αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες όλης της χώρας ως μέτρο στήριξης του εισοδήματός τους. Επίσης, τόνισε, ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης για το υψηλό κόστος παραγωγής και για τα προβλήματα διάθεσης των αγροτικών προϊόντων.

    Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από όλους να του δώσουν τη δύναμη που χρειάζεται για την αναμέτρηση με τα προβλήματα, ώστε να βγει η χώρα από τα αδιέξοδά της. Η Ελλάδα, όπως τόνισε, δεν έχει ούτε μία μέρα για χάσιμο και πρόσθεσε ότι τώρα είναι η ώρα να πούμε τέλος σε ό,τι ζήσαμε τα τελευταία έξι χρόνια. "Είναι η μεγάλη ευκαιρία να αφήσουμε πίσω την παρακμή, να βάλουμε μπροστά την Ελλάδα, να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή", ανέφερε.

    Ζήτησε η μάχη να δοθεί από όλους μαζί, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για μάχη μεταξύ πράσινων και γαλάζιων, αλλά μια μάχη του παρελθόντος με το μέλλον, και αυτό το μέλλον, όπως πρόσθεσε, μπορούμε να το κερδίσουμε.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 27155

    [03] Πολιτική κόντρα για stage και δανειολήπτες

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 25 09 2009 20:08

    Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τα προγράμματα stage για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας αποτέλεσαν το επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης των δυο μεγάλων κομμάτων. Η Ρηγίλλης κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για ανακολουθία στις εξαγγελίες του για τους δανειολήπτες, ενώ η Ιπποκράτους μιλά για παράνομες προεκλογικές προσλήψεις.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επανήλθε στο θέμα των φυλλαδίων του ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες και στους ισχυρισμούς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι περσινά, λέγοντας ότι έχουν εκτυπωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου και φέρουν στην πίσω σελίδα διεύθυνση, Ιπποκράτους 22.

    Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για γκάφα και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για αντιφάσεις και αναξιοπιστία, ενώ προέβλεψε ότι θα αποσυρθεί και το φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στο οποίο υποστηρίζεται το πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων για τρεις μήνες, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, είχε κάνει λόγο για ένα χρόνο.

    Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε νοσηρά τα σενάρια διαδοχολογίας του κ. Καραμανλή, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός ήταν και θα είναι ο ηγέτης της πρώτης γραμμής και της παράταξης, ενώ σημείωσε ότι όσοι ψηφοφόροι αλληθωρίζουν προς το ΛΑΟΣ, ουσιαστικά στρέφονται προς μια θολή και αβέβαιη πρόταση.

    Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως "νέο Τσόρτσιλ που υπόσχεται αίμα, δάκρυα και ιδρώτα" και αναρωτήθηκε τί έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ επί πεντέμισι χρόνια στο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

    Απαντώντας ο κ. Κουμουτσάκος μίλησε για ατυχή ευφυολογήματα και για επιλεκτική μνήμη που ξεχνάει τα 20 χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

    Παράλληλα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατήγγειλε προσλήψεις τύπου stage στο δημόσιο και ρουσφετολογικές πρακτικές από στελέχη της κυβέρνησης, παραμονές των εκλογών. Οι δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ισχύουν στο ακέραιο, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και σημείωσε ότι τα stage θα καταργηθούν.

    "Τι ακριβώς λέει το ΠΑΣΟΚ σε αυτούς τους ανθρώπους; Θα τους διώξουν; Αυτό πρέπει να απαντηθεί. Είναι καίριο και αφορά χιλιάδες ανθρώπους και χιλιάδες οικογένειες" απάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφορικά με τα stage, ενώ αναφέρθηκε σε αντίστοιχα προγράμματα κατά την περίοδο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, παραπέμποντας σε σχετικά ΦΕΚ.

    Ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομίας

    Eν τω μεταξύ, σχετικά με αναφορές στα ΜΜΕ περί δήθεν παράνομων προσλήψεων συμβασιούχων έργου, από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί για μια ακόμη φορά να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος της Κυβέρνησης, διασπείροντας αναληθή στοιχεία και φήμες. Η αλήθεια είναι ότι:

    Πρώτον, δεν έγινε καμία πρόσληψη νέου προσώπου με σύμβαση έργου. Αυτό που έγινε ήταν να ανανεωθούν οι συμβάσεις ανθρώπων, οι οποίοι ήδη εργάζονταν στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με το ίδιο ακριβώς καθεστώς. Σημειώνεται ότι παρ΄ ότι η αρχική εισήγηση ήταν για μεγαλύτερο αριθμό συμβάσεων έργου, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών υπέγραψε μόνο τις ανανεώσεις των συμβάσεων και καμία άλλη.

    Δεύτερον, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου (παρ. 1 και 2 των άρθρων 28 του Ν. 2190/1994). Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (αριθμ. 340/2007).

    Επομένως, αυτό που κάποιοι επέλεξαν να παρουσιάσουν ως δήθεν «παράνομες προσλήψεις», στην πραγματικότητα ήταν η καθ' όλα νόμιμη ανανέωση συμβάσεων με άτομα που ήδη εργάζονται.

    Τους ανθρώπους αυτούς, λοιπόν, μας λέει το ΠΑΣΟΚ ότι θα έπρεπε να τους πετάξουμε από τις θέσεις τους πριν να ολοκληρώσουν τη δουλειά που τους ανατέθηκε, επειδή απλώς συνέπεσε η λήξη της σύμβασής τους με προεκλογική περίοδο.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27152

    [04] Τσίπρας: Δώστε μας δύναμη στη Βουλή

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 25 09 2009 21:08

    Στα Γιάννενα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το βράδυ της Παρασκευής μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου. Ο κ. Τσίπρας παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος για τις μικρές επιχειρήσεις, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι στηρίζει τις τράπεζες και το ισχυρό επιχειρηματικό λόμπι και το ΠΑΣΟΚ ότι επιμένει στην αοριστολογία ή σε προτάσεις που αναβάλλουν το μοιραίο, όπως το πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων για ένα χρόνο. Οξύτατη επίθεση κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα αλλα και τις προεκλογικές τους υποσχέσεις, εξαπέλυσε ο Αλεξης Τσίπρας μιλώντας στη ΝΕΤ και τον Μανώλη Κοττάκη. Επισήμανε οτι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ειναι η δημιουργία μιας ασπίδας κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και τόνισε ότι ο πολίτης εχει κάθε λόγο να τον υπερψηφίσει, ώστε να μπορέσει να αποκτήσει φωνή η ξεχασμένη, οπως ειπε, κοινωνία.

    Αποσπάσματα από την ομιλία Τσίπρα στα Γιάννενα

    Για τη ΝΔ

    "Η ΝΔ προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα. Η ΝΔ κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να αλλάξει την ατζέντα. Δεν έχει να πει τίποτα για την απασχόληση, για την προστασία των ανέργων, για τα κενά στα σχολεία και στα νοσοκομεία, για τις ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις. Γι' αυτό όταν τους ρωτάμε για τα stage απαντάνε άλλα αντ' άλλων. Παρ' όλο που προεκλογικά οργιάσανε. Δεν θα τους περάσει όμως.

    Γιατί κ. Πρωθυπουργέ, αυτά δεν σας τα ρωτάει ο ΣΥΡΙΖΑ, σας τα ρωτάει η κοινωνία ολόκληρη. Σας τα ρωτούν οι νέοι άνθρωποι. Που αναρωτιούνται εάν το μέλλον τους είναι να μπαίνουν στην ουρά μήπως και κατακτήσουν ένα εξάμηνο ανασφάλιστης εργασίας με πενιχρή αποζημίωση".

    Για το ΠΑΣΟΚ

    "Το ΠΑΣΟΚ δεν τολμά να πει ότι θα καταργήσει το αίσχος των stage και της ενοικίασης εργαζομένων.

    Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ δεν τολμά να πει ότι θα καταργήσει αυτό το αίσχος. Τους πυλώνες του εργασιακού μεσαίωνα. Τα stage και την ενοικίαση εργαζομένων. Ξεχνώντας βέβαια οι δικές του κυβερνήσεις θεμελίωσαν το αίσχος με νόμους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έλεγαν με υπερηφάνεια, ότι μεταρρυθμίζουν την αγορά εργασίας. Τώρα, μπροστά στην ανάγκη να φανεί ότι κάνουν αντιπολίτευση, καταγγέλλουν τους εργασιακούς μεσαίωνες που δημιούργησαν. Και δεσμεύονται ότι θα καταργήσουν τα stage από τον δημόσιο τομέα και θα τα επιτρέπουν μόνο στον ιδιωτικό. Δηλαδή όλες οι επιδοτήσεις στους ιδιώτες. Σοβαρή παρέμβαση. Να πάρουμε το κοινωνικό πρόβλημα και να το μετατρέψουμε σε κέρδη των ιδιωτών. Σε φτηνό ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό".

    Είδηση: 27153


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 25 September 2009 - 20:51:25 UTC