Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η νίκη στα χέρια των ψηφοφόρων της ΝΔ
  • [02] Προτεραιότητα η αναθέρμανση της οικονομίας''
  • [03] Έκλεισε και η τηλεμαχία των έξι
  • [04] Κοινή συνάντηση Ομπάμα βΝετανιάχου -Αμπάς
  • [05] Κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για σχέδιο διαγραφής χρεών
  • [06] Με επικεφαλής τον Γ. Σουφλιά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ
  • [07] Ο Γ. Ραγκούσης επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ
  • [08] Παπαρήγα: Όχι στα εκβιαστικά διλήμματα
  • [09] Τσίπρας: Ψήφος για μια ισχυρή Αριστερά
  • [10] Ενίσχυση του ΛΑΟΣ
  • [11] Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας παρουσίασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι
  • [12] Στο Αυτόφωρο δύο νεαροί που φέρεται να συμμετείχαν στα επεισόδια στο ΑΠΘ
  • [13] Μεντβέντεφ: Το Ισραήλ δεν θα επιτεθεί στο Ιράν
  • [14] Ομπάμα: Όχι άμεσα η δημιουργία αρκετών θέσεων εργασίας
  • [15] Ποσό ρεκόρ για τα σκίτσα του Ενκί Μπιλάλ
  • [16] Το λευκό κρασί περιορίζει την όρεξη

    [01] Η νίκη στα χέρια των ψηφοφόρων της ΝΔ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 09 2009 15:39

    Η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολιτευτικής περιόδου και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διάλεξε το δρόμο της ευθύνης και ενημέρωσε καθαρά τον ελληνικό λαό για τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν, είπε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Με ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λάρισα στις 7.30, συνεχίζει την προεκλογική δραστηριότητά του ο πρωθυπουργός, ενώ στις 21.15 θα δώσει συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στη ΝΕΤ. Εξάλλου, σε συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ο Κώστας Καραμανλής δηλώνει ότι ο ίδιος δεν θα κάνει μικροπολιτικά παιχνίδια με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ επαναλαμβάνει πως καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη στις εκλογές. Τη 12η τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ζήτησε ο .Μ.Εβερτ.

    Οι πολίτες, τόνισε ο πρωθυπουργός από τα Γιάννενα, πρέπει να ξέρουν την αλήθεια, πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα. Δεν χωράνε στρογγυλέματα και υπεκφυγές. Ευχάριστες συνταγές δεν υπάρχουν. Εύκολες λύσεις δεν είναι διαθέσιμες. Οι υποσχέσεις για όλους και για όλα που δίνει το ΠΑΣΟΚ είναι κάλπικες.

    Ο Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι τάζει αυξημένες δαπάνες παντού και δίνει υποσχέσεις για όλους. Από που όμως θα βρει τα περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ που θα χρειαστεί σε ένα-δύο και τρία χρόνια; Από που θα τα πάρει; Μιλάει για δανεισμό, όμως το κόστος θα είναι τεράστιο και το λογαριασμό θα τον πληρώσουν και οι μελλοντικές γενιές. Η Νέα Δημοκρατία, είπε, δεν παίζει με το μέλλον του τόπου. Έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

    Αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης και είπε ότι χρειάζονται και άλλα. Το ΠΑΣΟΚ θυσιάζει τα πάντα στον κομματικό του βωμό. "Δεν μπορεί να μιλάει για όλα και να μη λέει τίποτε", παρατήρησε. Τα ευχάριστα λόγια του ΠΑΣΟΚ κρύβουν κινδύνους, ενώ η Νέα Δημοκρατία δίνει μάχη για το συμφέρον του τόπου.

    Είμαστε υπερήφανοι για την παράταξή μας. Είναι αυτή που αντιστέκεται σε λαϊκισμό, οραματίστηκε και χάραξε το δρόμο της Ευρώπης όταν το ΠΑΣΟΚ έψαχνε τους τρίτους δρόμους, επισήμανε ο κ. Καραμανλής και απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, σημείωσε: "Μαζί θα προχωρήσουμε, να μη χαρίσουμε την ψήφο μας, να είμαστε όλοι παρόντες στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, η νίκη είναι στα δικά μας χέρια" υπογράμμισε.

    Ο κ. Καραμανλής είπε, αλλοίμονο αν η κρίση έβρισκε τη χώρα μας με το έλλειμμα και την ανεργία του 2004. Το 1981 η ανεργία ήταν 3% και τον Μάρτιο του 2004 11,3% ενώ τον Μάιο του 2008 έπεσε στο 7%.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα έργα που εκτελέστηκαν ή βρίσκονται υπό κατασκευή στην Ήπειρο με κυριότερο την Εγνατία Οδό και είπε ότι με αυτά τα έργα η Ήπειρος βγαίνει από τη γεωγραφική απομόνωση του παρελθόντος και μετατρέπεται σε διαμετακομιστικό και ενεργειακό κόμβο. Μόνο από το ΥΠΕΧΩΔΕ εκτελούνται στην Ήπειρο έργα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Είπε ότι παραδόθηκε η παράκαμψη του Αγρινίου και σύντομα θα είναι έτοιμη η σύνδεση του δρόμου Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, κατασκευάζεται ο άξονας Ακτίου - Αμβρακίας, βελτιώνεται ο δρόμος Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, συνδέεται η Ήπειρος με τη Θεσσαλία μέσω Άρτας, αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, στο Πρόγραμμα Πίνδος, με το οποίο έχουν συνδεθεί όλα οι ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων μέσω επαρχιακού δικτύου, εντάχθηκαν 90 έργα ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ.

    Στο Περιφερειακό Πρόγραμμα της Ηπείρου έχουν ενταχθεί 1100 επενδυτικά έργα. Σε όλα τα σχολεία της Ηπείρου υπάρχουν αίθουσες πληροφορικής και πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ έχουν γίνει σημαντικά έργα αναβάθμισης των νοσοκομείων της περιοχής και των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.

    Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Βορειοηπειρώτες. "Αγκαλιάζουμε τους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες" είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι έχουν επισπευστεί οι διαδικασίες χορήγησης ιθαγένειας με αποτέλεσμα να δοθεί σε χιλιάδες Βορειοηπειρώτες και για όσους αποκτούν την ιθαγένεια η στρατιωτική θητεία έχει μειωθεί από 12 σε τρεις μήνες.

    Επίσης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει υπογράψει σημαντικές διμερείς συμφωνίες με την Αλβανία, με τις οποίες ενισχύεται η ελληνική μειονότητα στη γειτονική χώρα.

    "Σχέδιο ασφαλούς εξόδου από την κρίση"

    "Γνωρίζουμε τις επιπτώσεις της διεθνούς συγκυρίας. Έχουμε την αποφασιστικότητα που απαιτούν οι καιροί. Έχουμε συγκροτημένο σχέδιο, που εγγυάται ασφαλή έξοδο από την κρίση. Σχέδιο που εξασφαλίζει δυναμική επανεκκίνηση την επόμενη μέρα. Σχέδιο που εγγυάται ότι, από το 2011, η πατρίδα μας θα βρίσκεται στις πρώτες χώρες που θα παίρνουν το δρόμο της ανάκαμψης» Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, σε ανοικτή συγκέντρωση, στην περιοχή που κατασκευάζεται η νέα μαρίνα του Μεσολογγίου.

    Όπως ανέφερε στην συνέχεια ο πρωθυπουργός "θέλουμε να γνωρίζουν οι πολίτες την αλήθεια και να ξέρουν που βαδίζουν». Μάλιστα υπογράμμισε ότι οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτες αποφάσεις, τώρα και όχι αύριο. Διότι όπως εξήγησε, «οι πολίτες δικαιούνται να πληροφορούνται άμεσα τί σκέφτονται και τί σχεδιάζουν οι πολιτικές δυνάμεις, δικαιούνται καθαρές απαντήσεις στα ερωτήματά τους, χωρίς μισόλογα και χωρίς ωραιοποιήσεις".

    Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι αποφάσεις που θα πάρουμε, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα κρίνουν την έκταση, την ένταση, αλλά και τη διάρκεια των επιπτώσεων της κρίσης.» Και πρόσθεσε: «Οι καιροί δεν αφήνουν περιθώρια για πειραματισμούς. Με το μέλλον του τόπου δεν παίζουμε. Με το αύριο των παιδιών μας, δεν παίζουμε.»

    Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, ότι "ενώ τελικά, μετά από μήνες άρνησης, παραδέχεται τη σοβαρότητα και την ένταση της κρίσης, παρουσιάζει μόνο ευχάριστες συνταγές». Μάλιστα υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ κρατά κλειστά τα χαρτιά του και δεν τολμά να αποκαλύψει κανένα από τα δύσκολα μέτρα που θα έπαιρνε, αν ερχόταν στην εξουσία». Επίσης ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ παραδέχεται ότι είναι ανάγκη να περιοριστεί το έλλειμμα, αλλά δεν λέει, πώς θα το μείωνε. αφού εκείνο που λέει, είναι πώς θα το αυξήσει». Και συμπλήρωσε: «Ένα είναι βέβαιο. Οι επιταγές που μοιράζει είναι ακάλυπτες. Ο δρόμος που δείχνει είναι αδιέξοδος. Οι εξαγγελίες του οδηγούν σε περιπέτειες, που δεν αντέχει ο τόπος.»

    Συνέντευξη Καραμανλή στην "Απογευματινή της Κυριακής"

    "Τα 500 ευρώ ενίσχυσης που δώσαμε το 2009, παρά το πάγωμα των μισθών, είναι πολύ περισσότερα απ αυτά που υπόσχεται να δώσει το ΠΑΣΟΚ", δηλώνει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΑτΚ", αναφερόμενος στην εισοδηματική πολιτική, και τονίζει ότι το ίδιο μοντέλο θα ακολουθήσει και τον επόμενο χρόνο.

    Ερωτηθείς για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αναφέρει ότι στο Βουκουρέστι υιοθετήθηκε από τους εταίρους του ΝΑΤΟ, η θέση της Ελλάδας για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, πριν την ένταξη της χώρας στην Ατλαντική Συμμαχία και υπογραμμίζει ότι αυτό "είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα της εξωτερικής μας πολιτικής και αυτή είναι η τελική μας θέση".

    Αναφέρει επίσης ότι "μια από τις μεγάλες επιτυχίες αυτής της κυβέρνησης ήταν οι πολύ σημαντικές ενεργειακές συμφωνίες που πέτυχε".

    Κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι στέλνει αντιφατικά μηνύματα και το καλεί να αποσαφηνίσει τις θέσεις του στα εθνικά θέματα.

    Αναφερόμενος στην έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης, υπογραμμίζει ότι "το κλειδί" είναι "οι νεοδημοκράτες να σταθούν δίπλα στην παράταξη" και στέλνει το μήνυμα "καμία ψήφος να μην πάει χαμένη".

    Σε τιμητική θέση στο Επικρατείας ο κ.Μ.Εβερτ

    Ο Μιλτιάδης Έβερτ με επιστολή του στον Κώστα Καραμανλή ζητά να τοποθετηθεί στη 12η και τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, το οποίο ανακοινώνεται σήμερα σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, την ανάγκη ανανέωσης, την οποία ο ίδιος πάντα υποστήριζε.

    Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ στην επιστολή του αναφέρει ότι μετά από τόσα χρόνια συμμετοχής στα κοινά νοιώθω ότι πρέπει να συμβάλλω στην ανανέωση του κόμματος, την οποία εγώ έκανα πάντα πράξη και γι' αυτό είμαι υποχρεωμένος να αρνηθώ την πρότασή σας και επιθυμώ να καταλάβω την τελευταία θέση. Χρωστώ ευγνωμοσύνη, αναφέρει ο κ. Έβερτ, στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στον αθηναϊκό που μου έδωσε τη δυνατότητα να εργαστώ για το καλό της πατρίδας. Σας διαβεβαιώ πως θα είναι αμείωτο το ενδιαφέρον μου για την πατρίδα μου και την παράταξη, τονίζει ο κ. Έβερτ στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή.

    Είδηση: 26951

    [02] Προτεραιότητα η αναθέρμανση της οικονομίας''

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 09 2009 18:09

    Δεν θα ανεχθεί φέουδα στο κίνημα και στην κυβέρνηση, σε περίπτωση νίκης του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή", και θέτει ως πρώτο κυβερνητικό του στόχο τη διάσωση και αναθέρμανση της οικονομίας. Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου δεσμεύεται να πει όλη την αλήθεια για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τα περιθώριά της, ενώ προαναγγέλλει νέο εκλογικό νόμο για την καταπολέμηση του μαύρου πολιτικού χρήματος και αυστηρότερο πόθεν έσχες. Βασικός στόχος της κυβέρνησής του θα είναι η αντιμετώπιση της διαφθοράς, δήλωσε εξ άλλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο πρακτορείο Reuters.

    Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

    Σε συνέντευξή στην "Καθημερινή" μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποιεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα προσωπικών επιλογών. "Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ ομοσπονδία ημιανεξάρτητων φεουδαρχών. Όποιοι σχεδιάζουν να καταλάβουν κάποιο κομματάκι της εξουσίας, έχουν κάνει λάθος τη διεύθυνση", αναφέρει χαρακτηριστικά.

    "Εμείς δεν θα κρύψουμε αλήθειες για το πού βρίσκεται η χώρα, όχι για να ρίξουμε ευθύνες σε κανέναν, αλλά για να αξιολογήσει ο ελληνικός λαός τα περιθώρια στα οποία θα κινηθούμε", λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στο γενικό πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του, εφόσον κερδίσει τις εκλογές.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο κ Παπανδρέου για τα οικονομικά θέματα λέει επίσης :"πρώτος στόχος της κυβέρνησής μου θα είναι η η αναθέρμανση της οικονομίας, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να βγούμε από τη δημοσιονομική κρίση".

    Στις πρώτες προτεραιότητες περιλαμβάνει τη στήριξη της επιχειρηματικότητας "ώστε να μπορεί να ιδρύεται μια επιχείρηση ακόμη και αυθημερόν", καθώς και τη δημιουργία χωριστού υπουργείου Οικονομικών με επικεφαλής ένα "ικανό άτομο για αλλαγές που ξεκινούν από την καταπολέμηση της διαφθοράς και φτάνουν ως την αναδιανομή του πλούτου".

    "Θα εξαντλήσουμε", υπογραμμίζει ο Γ. Παπανδρέου, "όλα τα περιθώρια για να έχει έλεγχο το Δημόσιο στις τηλεπικοινωνίες", ενώ για την Ολυμπιακή τάσσεται υπέρ "μικτού σχήματος με κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια και σε στρατηγική συμμαχία με ξένο αερομεταφορέα".

    Ως δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα θεωρεί την "ενεργό παρουσία του κράτους ώστε να διασφαλίζεται υγιής ανταγωνισμός και σταθερότητα". Δεν είμαστε κρατιστές", τονίζει, "αλλά θέλουμε να μπορούμε να αποφασίζουμε για τις εθνικές στρατηγικές".

    Για την πάταξη της διαφθοράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει αποφασισμένος να ψηφίσει "νέο εκλογικό νόμο που θα πλήξει στην καρδιά το μαύρο χρήμα, νέο νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και αυστηρότερο πόθεν έσχες". Συνοψίζοντας τη θέση του κόμματός του για την εξωτερική πολιτική, λέει ότι "δεν ανήκουμε ούτε στη Δύση, ούτε στην Ανατολή, ούτε στον Βορρά ούτε στον Νότο, αλλα θα έχουμε πολυμερείς σχέσεις με όλους". Ειδικότερα για την προοπτική του αγωγού Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη, λέει ότι "βάζουμε στόχο την υλοποίησή του", αλλά "θα διαπραγματευτούμε εποικοδομητικά για τη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών όρων για τη χώρα μας".

    Για την εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης, αναφέρει ότι θα στελεχώσει ένα "ισχυρό πρωθυπουργικό γραφείο", για συντονισμό του κυβερνητικού έργου και γρήγορες αποφάσεις, ενώ για το εσωτερικό του κόμματος τονίζει ότι "δεν θα γίνει ποτέ ομοσπονδία ημιανεξάρτητων φεουδαρχών...όποιοι σκέφτονται με όρους προσωπικής στρατηγικής και σχεδιάζουν να καταλάβουν κάποιο κομματάκι εξουσίας για να το μετατρέψουν σε αυτόνομη βαρωνία, έχουν κάνει λάθος τη διεύθυνση".

    Συνέντευξη στο Reuters

    Για την οικονομική πολιτική, τις ιδιωτικοποιήσεις ΟΤΕ και Ολυμπιακής και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μιλάει σε εκτενή συνέντευξή του στο Ρόιτερ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Αναφερόμενος στην οικονομία, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, ο κ Παπανδρέου λέει ότι η λήψη άμεσων μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, αλλά και για τη δημοσιονομική εξυγίανση αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες.

    Ειδικότερα για τις κρατικές προμήθειες, υπογραμμίζει ότι "υπάρχει διαφθορά και πληρώνουμε 30% παραπάνω από το αναγκαίο... θα εγκαταστήσουμε σύστημα online, κοστίζει πολύ λίγο, απλώς χρειάζεται πολιτική βούληση και αποφέρει τεράστια κέρδη".

    Για το υψηλό δημόσιο χρέος, αναφέρει ότι πρόθεσή του είναι να μην επιβαρύνει τη χώρα με περισσότερο χρέος αυτή τη χρονιά, παρά μόνον αν καταστεί απολύτως αναγκαίο και αφού εκτιμηθεί πρώτα η κατάσταση των δημοσίων οικονομικών.

    Στις Βρυξέλλες τονίζει, θα προσέλθουμε για να επαναδιαπραγματευτούμε με την ΕΕ το τριετές έθνικό πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης και προσθέτει ότι "θα ζητήσουμε υποστήριξη σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο".

    Ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις ΟΤΕ και Ολυμπιακής, σημειώνει ότι θα επανεξετάσει τις υπάρχουσες συμφωνίες, με στόχο τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων.

    Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζει ότι "θέλουμε να αναθερμάνουμε το μομέντουμ που χάθηκε αλλά ταυτόχρονα να αξιολογήσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που ανέκυψαν στις διμερείς σχέσεις".

    Η Ελλάδα θέλει να δει ειλικρινή βήματα από τη γείτονα προς την κατεύθυνση του σεβασμού των συνόρων, της κυριαρχίας και των νησιών, καθώς και σεβασμό στους κανόνες που θέτει η ΕΕ. "Σε διαφορετική περίπτωση όλα είναι στον αέρα", λέει, αναφερόμενος στην αξιολόγηση της Τουρκίας από την ΕΕ τον Δεκέμβριο.

    "Ξέρουν", υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, "ότι είμαι φίλος, ξέρουν ότι δούλεψα πολύ σκληρά- για τη βελτίωση των σχέσεών μας- αλλά ξέρουν επίσης ότι είμαι εδώ για να προστατεύσω τα δικαιώματά μας".

    Είδηση: 26961

    [03] Έκλεισε και η τηλεμαχία των έξι

    Οριστικοποιήθηκαν οι όροι της διεξαγωγής του ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών, μετά από τη συμφωνία κομμάτων και δημοσιογράφων. Η τηλεμαχία των έξι θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στις 20.00 και θα μεταδοθεί σε πανελλαδικό δίκτυο, ενώ μεθαύριο Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση Καραμανλή-Παπανδρέου.

    Κανονικά το ντιμπέιτ παρά τις ενστάσεις

    Κόμματα και δημοσιογράφοι, ύστερα από έναν μαραθώνιο διαβουλεύσεων, συμφώνησαν αργά το Σάββατο, και η πολυσυζητημένη τηλεμαχία των έξι πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί κανονικά το βράδυ της Δευτέρας, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

    Το νέο πλαίσιο συζήτησης που έθεσε ο Ευάγγελος Αντώναρος ικανοποίησε σε γενικές γραμμές τους δημοσιογράφους που θα συμμετάσχουν στην τηλεμαχία, παρότι δεν λείπουν οι επιφυλάξεις.

    Δύο ήταν τα στοιχεία που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο να συναινέσουν οι δημοσιογράφοι: η αύξηση του χρόνου ερώτησης από 20 στα 30 δευτερόλεπτα και η δυνατότητα διευκρινιστικής ερώτησης σε κάθε πολιτικό αρχηγό

    Θετικά αντιμετώπισαν τις τροποποιήσεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης, διατηρώντας παράλληλα επιμέρους ενστάσεις

    Συμφωνία επήλθε επισήμως και μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την τηλεμαχία Καραμανλή-Παπανδρέου, καθώς τα δύο κόμματα υπέγραψαν το σχετικό μνημόνιο για τη συζήτηση της 22ας Σεπτεμβρίου

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8 Σχετικά άρθρα: "Θρίλερ" για την τηλεμαχία των έξι

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26963

    [04] Κοινή συνάντηση Ομπάμα βΝετανιάχου -Αμπάς

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 09 2009 14:54

    Κοινή συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο θα έχει την Τρίτη, στη Νέα Υόρκη, ο Μπάρακ Ομπάμα. Σκοπός της συνάντησης Ομπάμα με Μπενιαμίν Νετανιάχου και Μαχμούντ Αμπάς είναι να επαναληφθούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο Ομπάμα, ο οποίος θα βρίσκεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, θα συναντηθεί με κάθε ηγέτη χωριστά πριν από τη κοινή συνάντησή τους.

    "Οι συναντήσεις αυτές θα αποτελέσουν συνέχεια των προσπαθειών του Προέδρου Ομπάμα, της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και του Ειδικού Απεσταλμένου Τζορτζ Μίτσελ για να θέσουν τις βάσεις για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων και για να δημιουργηθεί ένα θετικό πλαίσιο γι' αυτές τις διαπραγματεύσεις ώστε να μπορέσουν να επιτύχουν", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Ο αμερικανός απεσταλμένος Μίτσελ επέστρεψε πρόσφατα από ένα διπλωματικό ταξίδι του στην Ιερουσαλήμ και σε αραβικές πρωτεύουσες. "Το γεγονός ότι ο πρόεδρος θέλει να εμπλακεί προσωπικά σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή συνιστά μια ακόμη ένδειξη της βαθιάς δέσμευσής του σε μια συνολική ειρήνη", αναφέρει ο Μίτσελ στη δήλωση του Λευκού Οίκου.

    Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε τη νύκτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τη συνάντηση. "Ο πρωθυπουργός απάντησε θετικά στην πρόσκληση που του απευθύνθηκε από τον πρόεδρο Ομπάμα για να τον συναντήσει καθώς και για να συναντήσει τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την προεδρία της κυβέρνησης στην Ιερουσαλήμ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 26957

    [05] Κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για σχέδιο διαγραφής χρεών

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 09 2009 18:54

    Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", σύμφωνα με το οποίο το ΠΑΣΟΚ, εφόσον εκλεγεί στην κυβέρνηση, θα καταθέσει άμεσα νομοσχέδιο με βάση το οποίο δίνεται η δυνατότητα διαγραφής των χρεών στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προς τις τράπεζες. Για απόπειρα απροκάλυπτης παραπλάνησης των πολιτών κατηγόρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ την αξιωματική αντιπολίτευση, καλώντας το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Παπανδρέου να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, χωρίς μισόλογα. Σε απάντησή της, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας Λούκα Κατσέλη τονίζει ότι η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ "Ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών" είχε τεθεί ήδη από τον Απρίλιο του 2009 σε δημόσια διαβούλευση.

    "Η σημερινή δημοσίευση υποτιθέμενου νομοσχεδίου ακραίου λαϊκισμού περί δήθεν διαγραφής χρεών δημιουργεί μείζον θέμα αξιοπιστίας για το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου" δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ρύθμιση αφορά έως και το 90% της συνολικής οφειλής για καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, την αποπληρωμή του 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου σε 20 χρόνια για τα στεγαστικά δάνεια και "πάγωμα" των οφειλών των μικρομεσαίων επιχειρηματιών για ένα χρόνο. Βασική προϋπόθεση είναι το δάνειο να έχει κηρυχθεί σε οριστική παύση πληρωμής από την τράπεζα.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απάντησε ότι η σχετική πρόταση νόμου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και κανένας δεν εξέφρασε αντίρρηση επί της αρχής για την εισαγωγή της πρότασης νόμου: " Πάλι αδιάβαστοι πιάστηκαν στη Νέα Δημοκρατία. Άλλη μια γκάφα προστίθεται στις προηγούμενες. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουν στους Έλληνες πολίτες ότι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι δανειολήπτες, απλώς δεν τους ενδιαφέρουν. Νοιάζονται μόνο για τις Τράπεζες και για τους ισολογισμούς τους. Και βέβαια, κινδυνολογούν συνεχώς, ασύστολα και εντελώς ανεύθυνα. (β¦)".

    Θα είναι δε, όπως δηλώνει η κα Κατσέλη -καθώς και οι προτάσεις μας για την προστασία των καταναλωτών από τις καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών- από τις πρώτες που θα κατατεθούν από τη νέα κυβέρνηση.

    "Η αλήθεια είναι πως ούτε η Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται πραγματικά για τα υπερχρεωμένα ελληνικά νοικοκυριά και τους δανειολήπτες που υφίστανται την άγρια κερδοσκοπία των τραπεζών. Τούτο επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως ούτε κατά την επίσκεψη των αρχηγών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ κατατέθηκε εκ μέρους τους καμία ουσιαστική οικονομική πρόταση αλλαγής της αρχιτεκτονικής του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Στον πυρήνα της οικονομικής πολιτικής και των δύο, οι τράπεζες αντιμετωπίζονται ως ιερές αγελάδες" δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, εκ μέρους του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Είδηση: 26964

    [06] Με επικεφαλής τον Γ. Σουφλιά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

    Εκλογές 2009 -

    ΝΔ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 09 2009 19:35

    Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ παρουσίασε το μεσημέρι της Κυριακής ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι τα ονόματα που το απαρτίζουν συνδυάζουν εμπειρία και ανανέωση. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τίθεται ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, ενώ τη 12η τιμητική θέση καταλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ. Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου βρίσκεται ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, ενώ στην πρώτη εξάδα βρίσκονται τρεις γυναίκες από τον επιστημονικό χώρο.

    "Εμπειρία και ανανέωση"

    Όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκο, στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν πολιτικοί με μεγάλη προσφορά στον τόπο, διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, με σημαντική συνεισφορά στην επιστήμη, εκπρόσωπος του Αποδήμου Ελληνισμού, επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες με αναγνώριση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Σύμφωνα με το κυβερνητικό στρατόπεδο, το ψηφοδέλτιο της ΝΔ συνδυάζει την εμπειρία με την ανανέωση, με το "άρωμα γυναίκας" να είναι έντονο, αφού πέντε από τις 12 θέσεις καταλαμβάνουν κυρίες.

    Αναλυτικά:

    Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τίθεται ο υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων Γεώργιος Σουφλιάς. Ακολουθούν: Δημήτριος Σιούφας, πρόεδρος της Βουλής, Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, ΓΓ Ισότητας του υπουργείου Εσωτερικών, δικηγόρος με εξειδίκευση σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας, ειδική σε θέματα κλιματικών αλλαγών. Ευάγγελος Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ισμήνη Κριάρη, καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου. Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Νίκη Γκοτσοπούλου, δρ Νομικής, ΓΓ του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Κώστας Δημητρίου, μέλος του ΣΑΕ, γεννήθηκε στην Κολωνία από γονείς μετανάστες, εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη, δικηγόρος με ειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο στο Παρίσι, Γιάννης Οικονόμου, ΓΓ Καταναλωτή, πτυχιούχος Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

    Τη 12η τιμητική θέση, που κλείνει το ψηφοδέλτιο, καταλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδης Έβερτ, στον οποίον ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Κ. Καραμανλής έστειλε σήμερα την ακόλουθη επιστολή:

    "Αγαπητέ μου Πρόεδρε, Η επιθυμία σου να τεθείς στην τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, όπως εκφράζεται στην επιστολή που μου έστειλες, σε τιμά.

    Υπηρέτησες την παράταξή μας και το κόμμα με ανιδιοτέλεια, αφοσίωση και αποτελεσματικότητα, προσφέροντας σε όλη τη μακρά πολιτική πορεία σου πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες και τον τόπο.

    Απέδειξες με τη δράση σου τις δυνατότητες της πολιτικής, όταν υπάρχει θέληση και όραμα.

    Η σημερινή σου απόφαση υπηρετεί τις αρχές της ανανέωσης σε πολιτικές και πρόσωπα, όπως πίστευες πάντα.

    Η στάση σου είναι μία ακόμα απόδειξη του ήθους και της αξιοπρέπειας που χαρακτηρίζουν διαχρονικά τη μακρά πολιτική σου διαδρομή.

    Μία διαδρομή που δίδαξε μία ολόκληρη πολιτική γενιά στην οποία έχω την τιμή να ανήκω".

    Το Σάββατο, με επιστολή του στον Πρωθυπουργό, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ ζήτησε να μην τεθεί εκ νέου επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά να καταλάβει την 12η τιμητική θέση, δηλώνοντας ότι μετά από τόσα χρόνια στα κοινά αισθάνεται ότι πρέπει να συμβάλει στην ανανέωση του κόμματος, την οποία -όπως αναφέρει- ο ίδιος έκανε πρώτος πράξη.

    "Στις εκλογές αυτές κρίνεται η πορεία της Οικονομίας μας και όχι μόνον. Είναι εκλογές εθνικής και πολιτικής υπευθυνότητας. Θα αγωνιστώ ώστε να περάσει το μήνυμα αυτό σε όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες. Θα αγωνιστώ ώστε ο πολιτικός πολιτισμός μας, στην πορεία για τις εκλογές να σταθεί σε ακόμη ψηλότερα επίπεδα. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι πολίτες επιβραβεύουν τους θαρραλέους, τους υπεύθυνους και ειλικρινείς ηγέτες. Αυτό θα κάνουν και τώρα επιβραβεύοντας τον Κώστα Καραμανλή" δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Δ. Σιούφας.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Νέα ΔημοκρατίαΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26959

    [07] Ο Γ. Ραγκούσης επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

    Εκλογές 2009 -

    ΠΑΣΟΚ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 09 2009 19:34

    Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον ΓΓ του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Γιάννη Ραγκούση, παρουσίασε νωρίς το βράδυ της Κυριακής ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έκανε λόγο για ένα ψηφοδέλτιο στραμμένο στο αύριο και στο μέλλον της πατρίδας. Στη 12η τιμητική θέση ο Εμμανουήλ Κριαράς.

    Αναλυτικά, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

    Γιάννης Ραγκούσης Έλενα Παναρίτη Ηλίας Μόσιαρος Μάγια Τσόκλη Παύλος Γερουλάνος Σταυρούλα Σαλουφάκου Τατιάνα Καραπαναγιώτη Δημήτρης Λάλας Κώστας Θέος Αλί Μοχάμεντ Χαγκ Άννα Καφέτση Εμμανουήλ Κριαράς

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8 ΠΑΣΟΚ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26969

    [08] Παπαρήγα: Όχι στα εκβιαστικά διλήμματα

    Την κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών επεσήμανε σήμερα η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και κάλεσε τους πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, να ενισχύσουν το κόμμα της. Απευθυνόμενη στους νέους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι στις 4 Οκτωβρίου η κάλπη πρέπει να αναδείξει ένα λαϊκό ρεύμα με σταθερές θέσεις και καθαρή πολιτική.

    Έκκληση για να ψηφιστεί το ΚΚΕ έτσι ώστε "στις 4 του Οκτώβρη να εμφανιστεί ένα ρεύμα που δεν υποκύπτει σε εκβιαστικά διλήμματα, που έχει σταθερές θέσεις για τα θέματα της μετεκλογικής συνεργασίας, που έχει καθαρή και συγκεκριμένη πολιτική και προσαρμόζεται στο καινούργιο, χωρίς να αλλάζει ρότα" απηύθυνε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επισημαίνοντας ότι "το ΚΚΕ δεν είναι ο άγνωστος χ, ούτε απρόβλεπτος παράγοντας των εξελίξεων και η στήριξη του ψηφοδελτίου του θα μετατραπεί την επομένη των εκλογών σε δυνάμωμα του λαϊκού αγώνα, σε ένα ενωτικό, ριζοσπαστικό και λαϊκό ρεύμα πάλης και αντιπολίτευσης".

    Σε δηλώσεις της προς τον Τύπο που έκανε από τον Περισσό, η γγ του ΚΚΕ απηύθυνε καταρχήν έκκληση προς τα εργατικά λαϊκά στρώματα, τα οποία στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους χαρακτηριστικά υπογράμμισε ότι "το τυρί είναι ωραίο, όταν όμως είναι μέσα στη φάκα τότε τα πράγματα είναι επικίνδυνα".

    Είδηση: 26955

    [09] Τσίπρας: Ψήφος για μια ισχυρή Αριστερά

    Τη Βίλλα Δρακοπούλου στα Πατήσια, που θεωρείται χώρος σημαντικής αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής σημασίας, επισκέφθηκε την Κυριακή το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας να αποκτηθεί εξ ολοκλήρου από το Δήμο Αθηναίων. Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ, ο κ. Τσίπρας καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ προγραμματική ασάφεια και τονίζει ότι η υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας απέναντι στην κρίση.

    Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος για μια "ισχυρή Αριστερά", που αποτελεί "ασπίδα κοινωνική προστασίας απέναντι στην κρίση και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα", τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής".

    "Δίνουμε την εκλογική μάχη συσπειρωμένοι και πείθουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους" τονίζει ενώ αναφερόμενος στις αντιπαραθέσεις της προηγούμενης περιόδου, σημειώνει ότι στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ "δεν φοβόμαστε τον εσωτερικό διάλογο" καθώς"οφείλουμε να δούμε διεξοδικά και μέσα από πολιτικές συνθέσεις το πώς θα είμαστε όλο και πιο αντίστοιχοι με το ύψος των απαιτήσεων που έχει ο αριστερός κόσμος".

    Χαρακτηρίζει τα προγράμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ "συμπληρωματικά" σημειώνοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η "έξοδος από την κρίση απαιτεί μια πολιτική που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, θα δημιουργεί καινούριες, θα στηρίζει τα χαμηλά εισοδήματα και θα προστατεύει το κοινωνικό κράτος".

    Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνει ο κ. Τσίπρας, "βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από μια τέτοια πολιτική" και "κλείνουν το μάτι στα ισχυρά συμφέροντα ... ρίχνοντας τα βάρη στους πιο αδύναμους". Παράλληλα σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ σαν κυβέρνηση καθιέρωσε την ενοικίαση εργαζομένων και το μπλοκάκι, "υπονομεύοντας τη μόνιμη και σταθερή απαγόρευση".

    Κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι "υιοθετεί εσκεμμένα τη στρατηγική της προγραμματικής ασάφειας", γιατί μετά τις εκλογές θα εφαρμόσει πολιτικές "που θα βγουν σαν λαγός από το καπέλο λόγω ανωτέρας βίας".

    Τέλος, σχετικά με το θέμα των συνεργασιών, δηλώνει ότι «δεν είναι θέμα αθροισμάτων ή ευκαιριακών συσχετισμών, αλλά θέμα προγραμματικό» και τονίζει ότι "η μόνη σύγκλιση που διαφαίνεται αυτή τη στιγμή είναι αυτή μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 26956

    [10] Ενίσχυση του ΛΑΟΣ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 09 2009 17:16

    Στη Χαλκίδα περιόδευσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη τύπου, ενώ πραγματοποίησε και ομιλία το μεσημέρι. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, επισήμανε ότι οι πολίτες βλέπουν τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ως το πιο υπεύθυνο κόμμα, ενώ κάλεσε τους πάντες να μην αφήσουν να χαθεί ούτε μία ψήφος, στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι πηγαίνουμε σε εκλογές με θεματολογία που αφορά αποκλειστικά την οικονομία, χωρίς αναφορές στα εθνικά θέματα

    Το Σάββατο ο κ. Καρατζαφέρης άσκησε κριτική στα δύο μεγάλα κόμματα, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να μην οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και να συνεργαστεί με το κόμμα του.

    Την ενίσχυση του ΛΑΟΣ στις εκλογές και στη βουλή ζήτησε από την Κατερίνη, σε συνέντευξη τύπου και σε ομιλία του, ο κ. Καρατζαφέρης, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. "Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 15 βουλευτές" είπε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε ότι "απουσιάζουν προεκλογικά, από την ατζέντα και των δυο πολιτικών αρχηγών των μεγάλων κομμάτων, τα εθνικά θέματα" και ότι οι εξαγγελίες τους για την οικονομική πολιτική "είναι σε λανθασμένη κατεύθυνση". Επίσης, επανέλαβε τις προτάσεις του, για την αντιμετώπιση της κρίσης, την αναδιανομή του πλούτου και την ανεργία.

    Σχολιάζοντας, τα ψηφοδέλτια τους, πρόσθεσε «ότι τον ανησυχεί ιδιαιτέρως, ο τρόπος με τον οποίον και οι δυο "αποστρατεύουν» τα στελέχη τους".

    Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι είχε προσφέρει συνεργασία στον πρωθυπουργό, μετά από την πρόσκληση του, για "μια πιο φιλολαϊκή πολιτική" αλλά εκείνος "δεν ανταποκρίθηκε", μίλησε για μια "παράταξη που έχει δυο κόμματα, το ένα ανεβαίνει, το άλλο καταρρέει" και πρόσθεσε ότι "την επόμενη ημέρα των εκλογών θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με το μέλλον της".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 26954

    [11] Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας παρουσίασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι

    "Στις 4 του Οκτώβρη δεν ψηφίζουμε μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για το ποια οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική πολιτική θα έχουμε", είπε την Κυριακή ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων για τις εκλογές και υποψήφιος στη Β' Αθήνας Νίκος Χρυσόγελος, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και την εκλογική διακήρυξη του κόμματος, στο Θησείο. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τέθηκε η γιατρός Μαρία Καλλή-Πίνιου.

    Ειδικότερα, συμμετέχουν κατά σειρά οι εξής: Μαρία Καλλή-Πίνιου, ιδρύτρια του Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων, Ηλίας Κατσούλης διευθυντής του περιοδικού Επιστήμη και Κοινωνία, Λυδία Κονιόρδου ηθοποιός, Γιώργος Κατσαδωράκης βιολόγος- περιβαλοντολόγος, Γεωργία Βαλαώρα περιβαλοντολόγος, Γιάννης Τζιώλας μηχανόλογος-ηλεκτρολόγος, Γιάννης Παρασκευόπουλος μέλος της εκτελεστικής γραμματείας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Αριστείδης Παπαδάκης ιδρυτικό μέλος της Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου, Σοφία Παπαχρήστου σκηνοθέτης, Βασιλική Τσακίρη παιδαγωγός αναλφάβητων τσιγγάνικης καταγωγής, Θανάσης Κόκκινος πολιτικός μηχανικός και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μιχάλης Τρεμόπουλος.

    "Η παρουσία των Οικολόγων Πράσινων στη Βουλή είναι απολύτως απαραίτητη για τη δημοκρατία, την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος" ανέφερε η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Μ. Καλλή.

    Επιπλέον, "απαντώντας" στις "κατηγορίες" για απουσία από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική, η κ. Καλλή είπε ότι "δεν έκαναν δηλώσεις για τις πυρκαγιές, αλλά ήταν στις πυρκαγιές".

    Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος ανέφερε ότι "το κεφάλαιο που συσσωρεύσαμε στις ευρωεκλογές θα μείνει και θα τζιράρει τα επόμενα πέντε χρόνια. Εξάλλου, ο κ. Τρεμόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την είσοδο των Οικολόγων Πράσινων στη Βουλή.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Οικολόγοι ΠράσινοιΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26962

    [12] Στο Αυτόφωρο δύο νεαροί που φέρεται να συμμετείχαν στα επεισόδια στο ΑΠΘ

    Αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της οπλοφορίας και της διατάραξης κοινής ειρήνης είναι οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή, διότι φέρεται να συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν την ίδια μέρα στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δύο 20χρονους, οι οποίοι προσήχθησαν αρχικά από αστυνομικούς της ομάδας «Ζ» ως ύποπτοι για συμμετοχή στα επεισόδια, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερις φοιτητές, οι δύο εκ των οποίων σοβαρά.

    Οι δύο νεαροί κινούνταν με μηχανάκι στους γύρω χώρους της Πανεπιστημιούπολης και στην κατοχή τους βρέθηκε ένα κλομπ.

    Κατά την αστυνομική προανάκριση, αναγνωρίστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες ως συμμετέχοντες στα επεισόδια, πλην όμως δεν προέκυψε εάν βιαιοπράγησαν ή όχι σε βάρος φοιτητών.

    Οι δύο 20χρονοι -αμφότεροι εξωπανεπιστημιακοί- οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών και μετά τη σε βάρος τους άσκηση των ποινικών διώξεων, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

    Τελικά, το δικαστήριο ανέβαλλε για «κρείσσονες αποδείξεις» την εκδίκαση της υπόθεσης για την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου.

    Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής όταν ομάδα αγνώστων εισέβαλλε στο ΑΠΘ και συνεπλάκη με φοιτητές του Ιδρύματος.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26965

    [13] Μεντβέντεφ: Το Ισραήλ δεν θα επιτεθεί στο Ιράν

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Το Ισραήλ δεν σχεδιάζει να εξαπολύσει επίθεση κατά του Ιράν, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξη του στο CNN, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, η δήλωση πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, κατά τη διάρκεια συνάντησης τους στο ρωσικό θέρετρο Σότσι τον Αύγουστο.

    "Όταν με επισκέφθηκε στο Σότσι, ο Ισραηλινός πρόεδρος Πέρες δήλωσε κάτι πολύ σημαντικό για όλους μας: 'Το Ισραήλ δε σχεδιάζει να εξαπολύσει καμία επίθεση στο Ιράν, είμαστε μία ειρηνική χώρα και δε θα κάνουμε κάτι τέτοιο" ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας ότι "μία τέτοια επίθεση θα ήταν το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να φανταστούμε".

    "Μία επίθεση θα οδηγούσε σε ανθρωπιστική καταστροφή, σε έναν τεράστιο αριθμό προσφύγων, στην επιθυμία του Ιράν για εκδίκηση και όχι μόνο προς το Ισραήλ. Αλλά οι Ισραηλινοί μου συνεργάτες μου είπαν ότι δε σχεδιάζουν να δράσουν με αυτό τον τρόπο και τους εμπιστεύομαι" δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

    Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος Μεντβέντεφ μίλησε και για το ζήτημα της μείωσης των εξοπλισμών, υπογραμμίζοντας ότι οι πιθανότητες υπογραφής μιας νέας συμφωνίας με τις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους παραμένουν αρκετά μεγάλες.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26966

    [14] Ομπάμα: Όχι άμεσα η δημιουργία αρκετών θέσεων εργασίας

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Όλα δείχνουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά, αλλά είναι πιθανό να μην έχουν δημιουργηθεί αρκετές θέσεις εργασίας μέχρι το επόμενο έτος, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη του στο πρόγραμμα του CNN 'State of the Union'. "Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Είναι πιθανόν η εικόνα των θέσεων εργασίας να μη βελτιωθεί σημαντικά και μπορεί ακόμη και να γίνει λίγο χειρότερη μέσα στους επόμενους μήνες" δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

    "Πιθανότατα δεν θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε τη δημιουργία αρκετών θέσεων εργασίας, οι οποίες θα ανταπεξέρχονται στην αύξηση του πληθυσμού, μέχρι κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, 150.000 επιπλέον θέσεις εργασίας πρέπει να δημιουργούνται κάθε μήνα ώστε να συμβαδίζουν με τον πληθυσμό.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ CNN: Obama: Economy probably won't produce enough jobs until 2010

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26967

    [15] Ποσό ρεκόρ για τα σκίτσα του Ενκί Μπιλάλ

    Πολιτισμός -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 09 2009 14:45

    Το ποσό των 930.000 ευρώ συγκεντρώθηκε από την δημοπρασία το Σάββατο στο Παρίσι 244 σκίτσων του Ενκί Μπιλάλ, ενός από τους σταρ των σχεδιαστών κόμικ της Ευρώπης, ανακοίνωσε ο οίκος Artcurial. Είναι η πρώτη φορά που ένας σχεδιαστής κόμικ διαθέτει όλα τα πρωτότυπα σκίτσα του τελευταίου του άλμπουμ, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του. Τα ωραιότερα κομμάτια ξεπέρασαν τα 15.000 ευρώ, με το εξώφυλλο του άλμπουμ "Animal'z" να σπάει το ρεκόρ, φτάνοντας τα 36.500 ευρώ.

    Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών το 70% των κομματιών πουλήθηκαν και οι περισσότεροι αγοραστές προέρχονταν από γαλλόφωνες χώρες, όπως η Γαλλία, το Βέλγιο και η Ελβετία.

    Το 2006 ένας πίνακας του Μπιλάλ με τίτλο "Γαλάζιο Αίμα" είχε πουληθεί σε δημοπρασία από τον ίδιο οίκο έναντι του ποσού των 176.910 ευρώ.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 26950

    [16] Το λευκό κρασί περιορίζει την όρεξη

    Το κρασί, λευκό και κόκκινο, καθώς επίσης και η μπύρα παίζουν ρόλο στην ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Έτσι, ένα ποτήρι λευκό κρασί πριν το φαγητό, κόβει την όρεξη, ενώ αντίθετα, ένα ποτήρι κόκκινο την αυξάνει. Μια μπύρα επίσης κόβει την όρεξη για φαγητό και την ανοίγει για ακόμη ένα ποτήρι μπύρα.

    Η δρ. Άννα Κόκαβετς από το Πανεπιστήμιο Λατρόμπ της Μελβούρνης που κατηύθυνε την έρευνα, τόνισε ότι άσχετα με το είδος του ποτού, το αλκοόλ κατά τη διάρκεια του φαγητού, εμποδίζει την ικανότητα του οργανισμού να απορροφήσει θρεπτικές ουσίες και ενέργεια από τις τροφές. Ο λευκός οίνος δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας του στομάχου, και παρότι το ίδιο συμβαίνει και με το κόκκινο, φαίνεται η αίσθηση αυτή να είναι παροδική, γι' αυτό και η όρεξη επανέρχεται και μάλιστα δριμύτερη. H ίδια θα πει ότι με την μπύρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά για το λόγο ότι περιέχει υδατάνθρακες και ο οργανισμός το εκλαμβάνει ως τροφή. Απαιτεί όμως περισσότερη.

    Είδηση: 26958


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 September 2009 - 16:52:01 UTC