Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Παπαρήγα σε συγκέντρωση γυναικών του ΚΚΕ

    [01] Ομιλία Παπαρήγα σε συγκέντρωση γυναικών του ΚΚΕ

    Εκλογές 2009 -

    ΚΚΕ

    Η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε την Τετάρτη σε συγκέντρωση γυναικών, στον Πολυχώρο "Απόλλων". Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι "στις 4 του Οκτώβρη θα μετρηθεί ο ριζοσπαστισμός του λαού. Θα κριθεί το αν βάθυνε, αν μεγάλωσε και αν δυνάμωσε". Εξέφρασε, πάντως και τον φόβο της "η λαϊκή αγανάκτηση να μετατραπεί σε βαθιά απογοήτευση και να συμπαρασύρει ανθρώπους με ριζοσπαστική διάθεση". Σε ομιλία της το πρωί της ιδίας ημέρας σε συγκέντρωση ναυτεργατών εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο δικομματισμός θα ηττηθεί σημειώνοντας πως απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτό είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ.

    Η κ. Παπαρήγα αναφερόμενη στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είπε ότι "η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται ότι η κρίση ήρθε απέξω. Το ΠΑΣΟΚ τα ρίχνει στην καμπούρα της Νέας Δημοκρατίας. Ο ένας βλέπει την καμπούρα του άλλου και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα μικρά κόμματα λένε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην Ελλάδα. Δεν βλέπουν ότι η τάση είναι γενικευμένη, τόσο της κρίσης, όσο και της περικοπής των εργασιακών δικαιωμάτων". Χαρακτήρισε "δικαιολογημένη" τη λαϊκή δυσαρέσκεια προς τη Νέα Δημοκρατία και ευχήθηκε η δυσαρέσκεια αυτή να καταδειχθεί και στην κάλπη με την καταδίκη της.

    Για δε το ΠΑΣΟΚ είπε ότι "λένε ότι κάνει λαθρεμπόριο ελπίδας, αφού δεν μπορεί να δώσει ελπίδα" και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει μια δεύτερη εκλογική μάχη για να χρησιμοποιήσει έναν ωμό και "χυδαίο εκβιασμό". Ακόμα υπογράμμισε ότι "κανένα άλλο κόμμα δεν υψώνει το ανάστημά του σε αυτή την πολιτική, επισημαίνοντας ότι είναι επικίνδυνο να πάει αλλού η ψήφος και όχι στο ΚΚΕ", υπογραμμίζοντας ότι "το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που εγγυάται πραγματική αντιπολίτευση και ηθική ανάταση του λαού".

    Αναφέρθηκε και στα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικότερα για το ΛΑΟΣ είπε ότι είναι "ένα αντιδραστικό κόμμα σε όλα τα ζητήματα, που προσπαθεί να κρύψει την αντιδραστικότητά του.

    Για τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ότι "είναι και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ". Και για το ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι "είναι το πιο αφερέγγυο κόμμα, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Εκφράζει τον έρωτά του μόνο προς το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα λάθος τις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα ότι "ανατράπηκε το πολιτικό σκηνικό και κάτι νέο γεννιέται".

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26840


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 September 2009 - 20:52:53 UTC